Walka o zdrowe i piękne włosy część IX - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-26, 19:29   #4891
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX

Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość
Ja tu czaję się promocje dla masek biovaxa, a oni mi wyskoczyli z tymi szamponami i odżywkami, pfff . Jedynie na serum może się skuszę, bo chciałam ostatnio kupić ale wzięłam jednak jedwab biovaxa, czyli miesiąc temu
Cierpliwosci, na pewno beda
W sieci Euroapteka widzialam je za ok 14-15zl.

Co to jest za zel aloesowy pod koniec tego pliku http://www.superpharm.pl/images/gaze...z_072012_3.pdf ?
A juz wiem, nic ciekawego:
AQUA, ALOE VERA EXTRACT, PROPYLENE GLYCOL, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, PANTHENOL, ALCOHOL DENAT., PARFUM, ACRYLATES / C10-C30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, ALLANTOIN, DMDM HYDANTOIN METHYLCHLOROISOTHIAZOLINO NE/ METHYLISOTHIAZOLINONE, SODIUM HYDROXIDE, MENTHOL, DISODIUM EDTA, CI 19140, CI 42090, LIMONEN, LINALOL, ALDEHYD HYDROKSYMETYLOPENTYLO-3-CYKLOHEKSENO KARBOKSYLOWY (LYRAL), CYTRONELLOL.

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2012-03-26 o 19:34
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 19:33   #4892
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Od 29.03 w Superpharm bedzie promocja: za 11,99zl mozna kupic 2 opakowania serum Biovax (Fubizka pytalas dzis o nie ).
Taka sama promocja dotyczy kremu do rzes L'biotica - 2 sztuki za 12,99zl.

Z tych mniej ciekawych (niedawno byly przecenione): w promocji beda szampony i odzywki dwufazowe Biovax, (14,99) Joanny Rzepy (-15%; moze pojawi sie wcierka??) i czarna seria GlissKura (psikacza nie widze w gazetce ).
Zreszta: http://www.superpharm.pl/images/gaze...z_072012_1.pdf
Dzięki! I jeszcze moja farba w promocji

Dzisiaj sobie wtarłam to serum biovax, ale w sumie aż takiego szału nie robi, więc sama już nie wiem czy kupować, czy nie
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 19:33   #4893
Lethie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Reavela Pokaż wiadomość
Przyszło mi zamówienie z ZSK! zaraz będę robić psikacze, serum z wit. C itd
A co dokładnie zamówiłaś, jeżeli można wiedzieć?
bo ja chyba nie wytrzymam i też coś zamówię

W sumie to już kiedyś, jakieś 2 miesiące temu składałam zamówienie na ZSK ale okazało się, że kasa mi jest potrzebna do czegoś innego
Zamawiałam:
75% D-pantenol w roztworze wodnym
Kompozycja Witaminowa All-in-one
Kwas hialuronowy 1%
Olej arganowy ORGANICZNY
Elastyna
Hydrolizat keratyny

Teraz jak patrzę to dużo tego nie było Kobitki co ciekawego mogę jeszcze do tego dorzucić, albo coś zamienić?

Cytat:
Napisane przez Magdalene29 Pokaż wiadomość
Jak dobrze czytać takie słowa... Kupiłam w sob. emulsję i podłamałam się, bo pamiętałam, że tylko jeden z produktów Glorii jest tak rewelacyjny, a to wszystkim chodziło o maskę Która oczywiście była w sklepie, a ja nie mogłam sobie przypomnieć
No właśnie najlepiej jest wypróbować na sobie, bo każde włosy lubią co innego

Moje włosy

Edytowane przez Lethie
Czas edycji: 2012-03-26 o 19:38
Lethie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 19:37   #4894
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:

Co to jest za zel aloesowy pod koniec tego pliku http://www.superpharm.pl/images/gaze...z_072012_3.pdf ?
AQUA, ALOE VERA EXTRACT, PROPYLENE GLYCOL, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, PANTHENOL, ALCOHOL DENAT., PARFUM, ACRYLATES / C10-C30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, ALLANTOIN, DMDM HYDANTOIN METHYLCHLOROISOTHIAZOLINO NE/ METHYLISOTHIAZOLINONE, SODIUM HYDROXIDE, MENTHOL, DISODIUM EDTA, CI 19140, CI 42090, LIMONEN, LINALOL, ALDEHYD HYDROKSYMETYLOPENTYLO-3-CYKLOHEKSENO KARBOKSYLOWY (LYRAL), CYTRONELLOL.
Ale ten sok aloesowy zaraz obok jest spoko a jest mocno przeceniony
Stary 2012-03-26, 19:38   #4895
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie też teraz do tego dotarłam i nic specjalnego. To już lepiej chyba wziąć sok z aloesu prima.
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 19:38   #4896
ewcia1807
Zakorzenienie

Czemu u mnie nie ma Superpharmu?

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 19:40   #4897
Magdalene29
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lethie Pokaż wiadomość
No właśnie najlepiej jest wypróbować na sobie, bo każde włosy lubią co innego
Prawda, dzięki za wsparcie Wypróbuję chyba jutro

Magdalene29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 19:41   #4898
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Przefarbowałam Cię w fotoszopie Ja Ciebie widzę w takich kolorach, może nie koniecznie idealnie taki ton w ton, ale chodzi o to, żeby był raczej zimny
Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
no na przerobionym zdjęciu wszystko ładnie pięknie, ale miałam podobny kolor włosów i wychodzi z tego smętny odcień cery, bardziej ziemisty, a oczy się gdzieś gubią :/ Dziękuję, że Ci się chciało
chociaż ja nie bardzo umiem odróżnić zimny brąz od ciepłego :p
Po tych zdjęciach to typowo zimny typ uody (chyba lato, nie jestem pewna), wiec jak najbardziej chłodne odcienie pasują. Fubizka ma rację
Żadnych miodowych ani rudawych bym nie robiła, bleeee
Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
a jak na ciebie działa cerko?
nie za dobrze wiec odstawiłam na rzecz kremu z kwasem migdałowym 10% i jestem zadowolona.
Cytat:
Od 29.03 w Superpharm bedzie promocja: za 11,99zl mozna kupic 2 opakowania serum Biovax (Fubizka pytalas dzis o nie ).

Z tych mniej ciekawych (niedawno byly przecenione): w promocji beda szampony i odzywki dwufazowe Biovax, (14,99) Joanny Rzepy (-15%; moze pojawi sie wcierka??) i czarna seria GlissKura (psikacza nie widze w gazetce ).
Zreszta: http://www.superpharm.pl/images/gaze...z_072012_1.pdf
no to pięknie, a miałam w najbliższym czasie niczego nie kupować a tu albo promocje wklejacie albo zachwalacie składy GlissKurów. Jesteście wredne
Cytat:
sharron spróbuj wlać łyżkę oleju do wody (najlepiej przegotowanej, ale już ciepłej, nie za gorącej), wymieszaj tak, żeby pływały drobniejsze oczka jak w rosole. Zmocz w tym włosy, wyciśnij od wody i tyle. Woda wyparuje, włosy wyschną, ale olej pozostanie, co ma wniknąć we włos to wniknie. Też na początku smarując włosy na sucho roztartym olejem w dłoniach miałam często niedomyte. Może dłuższa praktyka dałaby tu rezultaty, ale nie zamierzam chodzić w niedomytych włosach. A i myślę, że jeśli ktoś ma cieniowane jeszcze włosy (ja już prawie całkiem zeszłam z cieniowania) to trudniej jest olejować włosy na sucho bo np. dolna warstwa włosów jest mocniej naolejowana, a ta ciut wyższa tylko trochę.
wielkie dzięki, że to napisałaś, może w końcu się przekonam do olejowania, ten sposób mi się bardzo podoba.

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
Dzisiaj sobie wtarłam to serum biovax, ale w sumie aż takiego szału nie robi, więc sama już nie wiem czy kupować, czy nie
przy dłuższym stosowaniu poprawia stan końcówek, więc wg mnie warto
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 19:48   #4899
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki! I jeszcze moja farba w promocji

Serum wcieralas tylko w koncowki?
Ja sie czaje na krem do rzes....

Cytat:
Ale ten sok aloesowy zaraz obok jest spoko a jest mocno przeceniony
Fakt
Chociaz ostatnio byl do kupienia za 10zl, jezeli wydalo sie na inne produkty 30zl.
Naciagacze z tego SP.

Stary 2012-03-26, 19:49   #4900
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Po tych zdjęciach to typowo zimny typ uody (chyba lato, nie jestem pewna), wiec jak najbardziej chłodne odcienie pasują. Fubizka ma rację
Ale wtopa z tym miodowym

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 19:52   #4901
justusia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
joł sis
nie nie myje codziennie. Po pierwsze nie chciałoby mi się, a po drugie moje włosy długo wytrzymują świerze nawet do 5 dni
myje 2 razy w tygodniu
wiesz co na samym początku CG na drugi dzień wyglądałam jakby mnie piorun strzelił i musiałam wiązać włosy. ale pomału ucze się jak je reanimować jak narazie wystraczy psikacz własnej roboty i dyfuzor np wczoraj miałam właśnie włosy po reanimacji i były ok, bez szału ale skręt się utrzymał niestety trochę bardziej mi się puszą tego 2 dnia ale idzie to przeżyć. wstawie zdjęcie kiedyś dwódniowych włosów
czy Ty się przymierzasz do chodzenia w falkach?
weś że spróbuj raz sharmonijkować włosy, nałożyć żel lniany, odgnieść go i wstaw zdjęcie
A co to to harmonijkowanie ja się pytam ?

No czasem nosze moje fallusy hahaha, ale dziwnie się w nich czuje...mam wielki łeb jak sklep

Narek włoski masz cudooo cudooooo

Dinulka śliczne oczy masz, i 1 przeróbka Fub najlepsza
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 19:56   #4902
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
nie za dobrze wiec odstawiłam na rzecz kremu z kwasem migdałowym 10% i jestem zadowolona.
no to pięknie, a miałam w najbliższym czasie niczego nie kupować a tu albo promocje wklejacie albo zachwalacie składy GlissKurów. Jesteście wredne
wielkie dzięki, że to napisałaś, może w końcu się przekonam do olejowania, ten sposób mi się bardzo podoba.[COLOR="Silver"]
Sposób nie mój, żeby nie było- wyczytałam na blogu Anweny i Blondhaircare

Cytat:
Ja sie czaje na krem do rzes....

Fakt
Chociaz ostatnio byl do kupienia za 10zl, jezeli wydalo sie na inne produkty 30zl.
Naciagacze z tego SP.
Krem do rzęs kupiłam ponad miesiąc temu w promocji i chyba dopiero teraz zauważam niewielkie rezultaty- lekko je przyciemił, ale u mnie szału póki co nie robi bo więcej rzęs mi wypada
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 19:57   #4903
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
A jaki masz naturalny kolor? Bo po odroście widzę, że chyba właśnie zimny ciemny blond.

Ja w ogóle nie rozumiem swoich włosów, 3 tygodnie temu obcięłam za mocno grzywkę, była za krótka. Teraz już mi zakrywa oczy. A pozostałe włosy w miejscu stoją
Nie kruszą się na pewno, przynajmniej nie wszystkie, żeby to zatrzymywało widoczność porostu. Ja sobie zdaję sprawę, że teoria przyspieszania wzrostu od podcinania jest totalnie bezsensowna z punktu widzenia biologii, ale to co się dzieje na mojej głowie totalnie mnie zakręciło
ja u siebie zauważyłam, że każde pasmo rośnie w innym tempie. Wracam do naturalnego koloru (nie farbuję już 9 miesięcy) i odrosty są różnej długości (całe szczęście, że tylko ja widzę te odrosty a ludzie w koło średnio raz na 2-3 tygodni pytają czy farbowałam włosy ;p chociaż już powoli przestają bo ciągle słyszą, że nie;p ;p ;p )

Cytat:
Napisane przez 88_akwE Pokaż wiadomość
Haha, nic się nie martw Ostatnio kupiłam 4
Chyba, że zrobić Ci na złość

Cytat:
Przyszło mi zamówienie z ZSK! zaraz będę robić psikacze, serum z wit. C itd i pierwszy raz mam na włosach oliwę z oliwek (miałam testować avocado, ale mam tylko 2 godziny czasu i szkoda mi było) i zużyłam do naolejowania całych włosów niecałe pół łyżki to bardzo mało!
mam pytanko: jeśli elastynę, keratynę mam przechowywać w temp. 10-20 stopni, w domu mam tak 20-21, a w lodówce 5, to co mam zrobić?

może... trzymaj w otwartej lodówce??

a tak szczerze mówiąc to trzymałabym w szafce w najchłodniejszym pomieszczeniu
xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 20:00   #4904
Magdalene29
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Ale wtopa z tym miodowym
Cytat:
I rudawym Eee tam, ile osób, tyle opinii. Na żywo i tak będzie inaczej niż na zdjęciu
Wiecie, ja jestem typowa zima, a we włosach ciemnych, ale w ciepłym odcieniu wyglądam o wiele lepiej (zdrowiej ). Tyle że już nie chce mi się farbować

Magdalene29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 20:04   #4905
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
wielkie dzięki, że to napisałaś, może w końcu się przekonam do olejowania, ten sposób mi się bardzo podoba.
Ja olejuję włosy od kilku miesięcy metodą "na sucho". Wczoraj rozrobiłam sobie trochę oliwy z oliwek i podgrzałam, żeby zanurzyć w tym paznokcie (daje fajny efekt). No i po wyciągnięciu paznokci stwierdziłam, że szkoda to wyrzucać i... zamoczyłam w tym kitkę
To było najszybsze naolejowanie włosów w moim życiu - polecam
Cytat:
W końcówki i przejechałam resztką po wierzchu włosów.
Stary 2012-03-26, 20:05   #4906
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Dobra, przekonalas mnie (nie to, zebym sie jakos dlugo opierala ).
Ja tez baaardzo lubie keratyne w kazdej postaci, za to innych protein chyba nie darze zbytnia sympatia...

Ja tez mam przetluszczajace sie wlosy i mialam wrazenie, ze po myciu odzywka byly jakby...dluzej swieze
W szoku bylam

Kurcze... Zaoszczedzilam dzis 40zl na zasilaczu do laptopa, chyba czesc z tego przebimbam na wlosy
"Kombinuj dziewczyno.."

A jaką odżywką wtedy mylaś, że dlużej Ci wytrzymaly świeże?

40zl? No to blagam? Co Ty jeszcze robisz na Wizażu? Poszla na zakupy!

Narku kolor piękny, ale jak się w nim źle czujesz, to plucz! Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
wybaczcie, że zdjęcie głupie. To są moje naturalki
Pierwsza przeróbka Fubizki (brawa dla mistrzymi Photoshopa! )
Jasny brąz, nie za ciemny. do uczu będzie pięknie pasować

Myślalam, że na drugim zdjęciu siedzisz na psie

Cytat:
muszę w końcu stosować OCM regularnie następne zamówienie z ZSK będzie twarzowe, bo to było bardziej włosowe.

ej ej ej, moja siostra będzie wieczorem, więc nie wykup wcześniej
Dopiero jutro pójdę na polowania..
OCM polecam! Naprawdę! Bosz.. jak ten Wizaż wciąga

Cytat:
Ooo nie! Krem do rzęs! Ja go chcę! I Serum też chcę! Ojej..

A może któraś Krakowianka kupi ze mną na "spólę"? Bo chyba aż tak dużych zapasów nie potrzebuję, zwlaszcza, że obu produktów jeszcze nie testowalam..

Cytat:
Napisane przez justusia16 Pokaż wiadomość
A co to to harmonijkowanie ja się pytam ?
Kobito!
Pytalaś ostatnio o harmonijkowanie i wyslalam Ci linka, masz tu raz jeszcze: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...6&postcount=33

Muzycznie: Just back where I started.

Uratuj!
Dla Ciebie to tylko 3 minuty, dla osoby poszkodowanej - cale życie

Edytowane przez trommelka
Czas edycji: 2012-03-26 o 20:07
trommelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 20:08   #4907
Narek
Zakorzenienie

Dzięki, Dziewczyny, za wszystkie komplementy Fakt, z tyłu wyglądają bajecznie(w sensie kolor, bo do samych włosów mam mnóstwo zastrzeżeń ), ale z przodu już raczej średnio
Lecę walczyć z farbą

Cytat:
No czasem nosze moje fallusy hahaha, ale dziwnie się w nich czuje...mam wielki łeb jak sklep
Ahahahahahhahaha, przepraszam, wyobraziłam to sobie

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 20:08   #4908
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość

Albo co pięć minut otwieraj i zamykaj...
Ja bym trzymała w jakiejś szafie.

Czy jeśli po ugniataniu mam drobne falki to będę w stanie jakoś osiągnąć większe/grubsze? Nie mam na myśli loków/sprężynek tylko po prostu większe fale bo te małe jakoś dziwnie wyglądają.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 20:10   #4909
Reavela
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lethie Pokaż wiadomość
A co dokładnie zamówiłaś, jeżeli można wiedzieć?
bo ja chyba nie wytrzymam i też coś zamówię
bardzo podobne do twojego
keratynę, elastynę, aloes, panthenol, mleczko pszczele, kompozycję all wit, feog, a do tego jeszcze kwas hialuronowy i witaminę c (na serum) i 2 psikacze, jakaś tam bagietka, miarki itd a dorzuciłabym (gdybym miała kase) olej z pestek z śliwki do włosów no i mnóóstwo rzeczy do twarzy

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość

a tak szczerze mówiąc to trzymałabym w szafce w najchłodniejszym pomieszczeniu
haha dobre. no chyba tak zrobię jak będzie się z nimi coś dziać to chyba zauważę, nie?

Fubizka - zrobiłam właśnie spray z Twojego przepisu, który umieściłaś tu chyba ze dwa tygodnie temu używałaś ciepłej/letniej/zimnej wody czy to nie ma znaczenia? (mam nadzieję, że nie ma bo dałam letnią) i dałam jakieś 9-10 kropli FEOGU na 100 ml, to chyba nie za dużo?
Reavela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 20:15   #4910
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdalene29 Pokaż wiadomość
Ja mam kruczoczarne naturalne brwi, ale też nie wychodzę z domu bez podrasowania ich czarną kredką, żeby jeszcze zagęścić. Uwielbiam takie konkretne brwi
mi sie bardzo podobaja wyraziste brwi, niestety sama nie moge sobie na to pozwolic bo mam delikatna urodę
visionAM - a co to za krem z kwasem migdałowym? kupny czy samo robiony?

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 20:15   #4911
Fubizka
Zakorzenienie

Ja też chyba dawałam letnią, ważne, żeby nie gorącą, bo te witaminy mogą się skiepścić A co do feogu, to nie wiem ile ml ma kropla, więc ciężko powiedzieć Około 1% ten konserwant powinien mieć.
Stary 2012-03-26, 20:21   #4912
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
mi sie bardzo podobaja wyraziste brwi, niestety sama nie moge sobie na to pozwolic bo mam delikatna urodę
visionAM - a co to za krem z kwasem migdałowym? kupny czy samo robiony?
kupny Pharmaceris Sebostatic T, II etap złuszczania czy jaoś tak, bardzo fajny ale przymierzam się do kremu z ZSK, o tego: http://biochemiaurody.com/sklep/serum-mandelic.html

Co do keratyny - ja mam z mazideł i ma napisane "Przechowywać w lodówce"
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 20:22   #4913
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Krem do rzęs kupiłam ponad miesiąc temu w promocji i chyba dopiero teraz zauważam niewielkie rezultaty- lekko je przyciemił, ale u mnie szału póki co nie robi bo więcej rzęs mi wypada
O, i takie zniechecajace posty lubie

Cytat:
W końcówki i przejechałam resztką po wierzchu włosów.

Cytat:
Napisane przez trommelka Pokaż wiadomość
"Kombinuj dziewczyno.."

A jaką odżywką wtedy mylaś, że dlużej Ci wytrzymaly świeże?

40zl? No to blagam? Co Ty jeszcze robisz na Wizażu? Poszla na zakupy!

Ooo nie! Krem do rzęs! Ja go chcę! I Serum też chcę! Ojej..

A może któraś Krakowianka kupi ze mną na "spólę"? Bo chyba aż tak dużych zapasów nie potrzebuję, zwlaszcza, że obu produktów jeszcze nie testowalam..
Isana z babassu Zostawila po sobie bardzo mile wrazenie.
Hahha zarobilam dodatkowe 15, sprzedalam bluzke na allegro
Chyba bede plywac w olejach

Jak chesz krem, to popatrz wyzej na post pluskotki

Stary 2012-03-26, 20:27   #4914
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość

Albo co pięć minut otwieraj i zamykaj...
Ja bym trzymała w jakiejś szafie.

Czy jeśli po ugniataniu mam drobne falki to będę w stanie jakoś osiągnąć większe/grubsze? Nie mam na myśli loków/sprężynek tylko po prostu większe fale bo te małe jakoś dziwnie wyglądają.

Ooo też się chętniej dowiem, jak uzyskać większe fale
I oficjalnie zaczęlam (znów ) pielęgnację CG Narazie bardzo pokracznie rzecz jasna, ale zawsze to coś

I chyba idę z nożyczkami zawojować.. Grzywa poooleci do umywalki

Uratuj!
Stary 2012-03-26, 20:30   #4915
justusia16
Wtajemniczenie

tromm wiem właśnie że Ciebie pytałam, ale nie widziałam odpowiedzi, sorrryyyyyyyyyyyyyyyyyyy i dziękuje

Narek hahahahhahahhaha
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 20:31   #4916
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Isana z babassu Zostawila po sobie bardzo mile wrazenie.
Hahha zarobilam dodatkowe 15, sprzedalam bluzke na allegro
Chyba bede plywac w olejach

Jak chesz krem, to popatrz wyzej na post pluskotki
Wlaśnie też póki co mylam tylko Isaną.. W środę spróbuję może jeszcze emulsją Glorii a na swięta u rodziców zaopatrzę się w Pottersy Jak mają być te fale to niech będą.. Zaoszczędzę na TT ni szczotce z wlosia

Widzialam opinię o kremie, przejrzalam KWC i zostanę przy naturalnych olejach 12zl w kieszeni, czyli jakiś malutki avokado albo macadamia z zsk bedzie

Uratuj!
Stary 2012-03-26, 20:38   #4917
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trommelka Pokaż wiadomość
I chyba idę z nożyczkami zawojować.. Grzywa poooleci do umywalki
Ja dziś stwierdziłam, że moje rozdwajanie się to chyba jest w dużej mierze wina nożyczek. Mam fryzjerskie ale one są już dość stare. Chyba nadszedł czas na coś nowego, ostrego
Co polecacie w granicach 30zł? Podobno w Rossmannie są dwa rodzaje i jedne są ok a jedne słabe.

Swoją drogą właśnie leci reklama serum Pantene i pani Żmuda-Trzebiatowska macha głową zapewniając, że scala ono rozdwojone końcówki.
Stary 2012-03-26, 20:46   #4918
AdaiBambi
Raczkowanie

Dziewczyny jakie olejki polecacie do mniej niż 10zł?
Prócz rycynowego i nafty. Na Wielkanoc kupuję sobie olej kokosowy chyba z bomi za 20zł (w okrągłym pudełeczku, w stanie stałym) lub na allegro za 16zł (z wysyłką) Vatika.
Jestem nastolatką więc mój budżet jest ograniczony .
AdaiBambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 20:47   #4919
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
tromm wiem właśnie że Ciebie pytałam, ale nie widziałam odpowiedzi, sorrryyyyyyyyyyyyyyyyyyy i dziękuje
Cala przyjemność po mojej stronie

Cytat:
Ja dziś stwierdziłam, że moje rozdwajanie się to chyba jest w dużej mierze wina nożyczek. Mam fryzjerskie ale one są już dość stare. Chyba nadszedł czas na coś nowego, ostrego
Co polecacie w granicach 30zł? Podobno w Rossmannie są dwa rodzaje i jedne są ok a jedne słabe.

Swoją drogą właśnie leci reklama serum Pantene i pani Żmuda-Trzebiatowska macha głową zapewniając, że scala ono rozdwojone końcówki.
Ja mam Rossmannowe, ale nie z Bebeauty, tylko te drugie. Ścinalam nimi na samym początku końce, potem grzywę, potem 2 koleżanki i ostatnio znów grzywkę i nadal tną Ale nie wiem, czy obcięlabym nimi dlugość wlosów (bo jedna koleżanka byla hiszpanką i miala meega grube wlosy, trochę się namęczylam obcinając je..), bo grzywa to co innego - i tak muszę ją często ciachać

Ale na innym wątku rozwinęla się kiedyś dyskusja o tych nożycach i raczej nie mialy zbyt wiele dobrych opinii

A ja się nadal ślinie do tych reklam na plakatach i w Tv, mimo iż wiem, że to nie dziala i że mają podrasowane wlosy w fotoszopie.. Ale to silniejsze ode mnie

Uratuj!
Stary 2012-03-26, 20:49   #4920
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:

Oj, Żmudzia miała takie śliczne włosy w "Nie kłam kochanie" I w ogóle wolałam ją w tamtym wydaniu.

Ja bym nie kupowała nożyczek w Rossmannie Lepiej poszukać czegoś w sklepie fryzjerskim
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości