|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX
Cytat:
![]() W sieci Euroapteka widzialam je za ok 14-15zl. Co to jest za zel aloesowy pod koniec tego pliku http://www.superpharm.pl/images/gaze...z_072012_3.pdf ? A juz wiem, nic ciekawego: AQUA, ALOE VERA EXTRACT, PROPYLENE GLYCOL, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, PANTHENOL, ALCOHOL DENAT., PARFUM, ACRYLATES / C10-C30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, ALLANTOIN, DMDM HYDANTOIN METHYLCHLOROISOTHIAZOLINO NE/ METHYLISOTHIAZOLINONE, SODIUM HYDROXIDE, MENTHOL, DISODIUM EDTA, CI 19140, CI 42090, LIMONEN, LINALOL, ALDEHYD HYDROKSYMETYLOPENTYLO-3-CYKLOHEKSENO KARBOKSYLOWY (LYRAL), CYTRONELLOL. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-03-26 o 19:34 |
|
|
|
|
#4892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze moja farba w promocji Dzisiaj sobie wtarłam to serum biovax, ale w sumie aż takiego szału nie robi, więc sama już nie wiem czy kupować, czy nie
|
|
|
|
|
#4893 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() bo ja chyba nie wytrzymam i też coś zamówię ![]() W sumie to już kiedyś, jakieś 2 miesiące temu składałam zamówienie na ZSK ale okazało się, że kasa mi jest potrzebna do czegoś innego Zamawiałam: 75% D-pantenol w roztworze wodnym Kompozycja Witaminowa All-in-one Kwas hialuronowy 1% Olej arganowy ORGANICZNY Elastyna Hydrolizat keratyny Teraz jak patrzę to dużo tego nie było ![]() Cytat:
20.01.2012 - pierwszy krok do zdrowych, pięknych i długich włosów Typ: 2A 3.12.12 : 44cm CEL: 60 cm Moje włosy Edytowane przez Lethie Czas edycji: 2012-03-26 o 19:38 |
||
|
|
|
#4894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
Czemu u mnie nie ma Superpharmu?
|
#4897 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4898 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Żadnych miodowych ani rudawych bym nie robiła, bleeee nie za dobrze wiec odstawiłam na rzecz kremu z kwasem migdałowym 10% i jestem zadowolona. Cytat:
a tu albo promocje wklejacie albo zachwalacie składy GlissKurów. Jesteście wredne ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie czaje na krem do rzes.... ![]() Fakt Chociaz ostatnio byl do kupienia za 10zl, jezeli wydalo sie na inne produkty 30zl. Naciagacze z tego SP. |
|
|
|
|
#4900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4901 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
?No czasem nosze moje fallusy hahaha, ale dziwnie się w nich czuje...mam wielki łeb jak sklep Narek włoski masz cudooo cudooooo Dinulka śliczne oczy masz, i 1 przeróbka Fub najlepsza
|
|
#4902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
||
|
|
|
#4903 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
może... trzymaj w otwartej lodówce?? ![]() a tak szczerze mówiąc to trzymałabym w szafce w najchłodniejszym pomieszczeniu
|
|||
|
|
|
#4904 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Eee tam, ile osób, tyle opinii. Na żywo i tak będzie inaczej niż na zdjęciu ![]() Wiecie, ja jestem typowa zima, a we włosach ciemnych, ale w ciepłym odcieniu wyglądam o wiele lepiej (zdrowiej ). Tyle że już nie chce mi się farbować
|
|
#4905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To było najszybsze naolejowanie włosów w moim życiu - polecam W końcówki i przejechałam resztką po wierzchu włosów. |
|
|
|
|
#4906 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jaką odżywką wtedy mylaś, że dlużej Ci wytrzymaly świeże? ![]() 40zl? No to blagam? Co Ty jeszcze robisz na Wizażu? Poszla na zakupy! ![]() Narku kolor piękny, ale jak się w nim źle czujesz, to plucz! Trzymam kciuki ![]() Pierwsza przeróbka Fubizki )Jasny brąz, nie za ciemny. do uczu będzie pięknie pasować Myślalam, że na drugim zdjęciu siedzisz na psie Cytat:
OCM polecam! Naprawdę! Bosz.. jak ten Wizaż wciąga ![]() Cytat:
A może któraś Krakowianka kupi ze mną na "spólę"? Bo chyba aż tak dużych zapasów nie potrzebuję, zwlaszcza, że obu produktów jeszcze nie testowalam.. ![]() Kobito! Pytalaś ostatnio o harmonijkowanie i wyslalam Ci linka, masz tu raz jeszcze: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...6&postcount=33 Edytowane przez trommelka Czas edycji: 2012-03-26 o 20:07 |
|||
|
|
|
#4907 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, Dziewczyny, za wszystkie komplementy
Fakt, z tyłu wyglądają bajecznie(w sensie kolor, bo do samych włosów mam mnóstwo zastrzeżeń ), ale z przodu już raczej średnio ![]() Lecę walczyć z farbą ![]() Cytat:
|
|
#4908 |
|
Nindżopesz
|
Albo co pięć minut otwieraj i zamykaj... Ja bym trzymała w jakiejś szafie. Czy jeśli po ugniataniu mam drobne falki to będę w stanie jakoś osiągnąć większe/grubsze? Nie mam na myśli loków/sprężynek tylko po prostu większe fale bo te małe jakoś dziwnie wyglądają. |
|
|
|
#4909 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
keratynę, elastynę, aloes, panthenol, mleczko pszczele, kompozycję all wit, feog, a do tego jeszcze kwas hialuronowy i witaminę c (na serum) i 2 psikacze, jakaś tam bagietka, miarki itd a dorzuciłabym (gdybym miała kase) olej z pestek z śliwki do włosów no i mnóóstwo rzeczy do twarzy ![]() Cytat:
dobre. no chyba tak zrobię jak będzie się z nimi coś dziać to chyba zauważę, nie?Fubizka - zrobiłam właśnie spray z Twojego przepisu, który umieściłaś tu chyba ze dwa tygodnie temu używałaś ciepłej/letniej/zimnej wody czy to nie ma znaczenia? (mam nadzieję, że nie ma bo dałam letnią) i dałam jakieś 9-10 kropli FEOGU na 100 ml, to chyba nie za dużo?
|
||
|
|
|
#4910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() visionAM - a co to za krem z kwasem migdałowym? kupny czy samo robiony?
|
|
#4911 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też chyba dawałam letnią, ważne, żeby nie gorącą, bo te witaminy mogą się skiepścić
A co do feogu, to nie wiem ile ml ma kropla, więc ciężko powiedzieć Około 1% ten konserwant powinien mieć.
|
|
|
|
#4912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przymierzam się do kremu z ZSK, o tego: http://biochemiaurody.com/sklep/serum-mandelic.html Co do keratyny - ja mam z mazideł i ma napisane "Przechowywać w lodówce"
|
|
|
|
|
#4913 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zostawila po sobie bardzo mile wrazenie.Hahha zarobilam dodatkowe 15, sprzedalam bluzke na allegro ![]() Chyba bede plywac w olejach ![]() Jak chesz krem, to popatrz wyzej na post pluskotki
|
||
|
|
|
#4914 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ooo też się chętniej dowiem, jak uzyskać większe fale ![]() I oficjalnie zaczęlam (znów Narazie bardzo pokracznie rzecz jasna, ale zawsze to coś I chyba idę z nożyczkami zawojować.. Grzywa poooleci do umywalki
|
|
|
|
|
#4915 |
|
Wtajemniczenie
|
tromm wiem właśnie że Ciebie pytałam, ale nie widziałam odpowiedzi, sorrryyyyyyyyyyyyyyyyyyy i dziękuje
Narek hahahahhahahhaha
|
#4916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak mają być te fale to niech będą.. Zaoszczędzę na TT ni szczotce z wlosia ![]() Widzialam opinię o kremie, przejrzalam KWC i zostanę przy naturalnych olejach 12zl w kieszeni, czyli jakiś malutki avokado albo macadamia z zsk bedzie
|
|
|
|
|
#4917 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś stwierdziłam, że moje rozdwajanie się to chyba jest w dużej mierze wina nożyczek. Mam fryzjerskie ale one są już dość stare. Chyba nadszedł czas na coś nowego, ostrego
![]() Co polecacie w granicach 30zł? Podobno w Rossmannie są dwa rodzaje i jedne są ok a jedne słabe. Swoją drogą właśnie leci reklama serum Pantene i pani Żmuda-Trzebiatowska macha głową zapewniając, że scala ono rozdwojone końcówki.
|
|
|
|
#4918 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jakie olejki polecacie do mniej niż 10zł?
Prócz rycynowego i nafty. Na Wielkanoc kupuję sobie olej kokosowy chyba z bomi za 20zł (w okrągłym pudełeczku, w stanie stałym) lub na allegro za 16zł (z wysyłką) Vatika. Jestem nastolatką więc mój budżet jest ograniczony .
|
|
|
|
#4919 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale nie wiem, czy obcięlabym nimi dlugość wlosów (bo jedna koleżanka byla hiszpanką i miala meega grube wlosy, trochę się namęczylam obcinając je..), bo grzywa to co innego - i tak muszę ją często ciachać ![]() Ale na innym wątku rozwinęla się kiedyś dyskusja o tych nożycach i raczej nie mialy zbyt wiele dobrych opinii ![]() A ja się nadal ślinie do tych reklam na plakatach i w Tv, mimo iż wiem, że to nie dziala i że mają podrasowane wlosy w fotoszopie.. Ale to silniejsze ode mnie
|
||
|
|
|
#4920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I w ogóle wolałam ją w tamtym wydaniu. Ja bym nie kupowała nożyczek w Rossmannie Lepiej poszukać czegoś w sklepie fryzjerskim
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.

. Jedynie na serum może się skuszę, bo chciałam ostatnio kupić ale wzięłam jednak jedwab biovaxa, czyli miesiąc temu 

).
).

Która oczywiście była w sklepie, a ja nie mogłam sobie przypomnieć 
-47-48-49-50 

a tu albo promocje wklejacie albo zachwalacie składy GlissKurów. Jesteście wredne

to bardzo mało!

Fakt, z tyłu wyglądają bajecznie(w sensie kolor, bo do samych włosów mam mnóstwo zastrzeżeń
), ale z przodu już raczej średnio