|
|
#4891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" - część 4
Cytat:
![]() Oczywiście obrączki nie miała, więc może to rzeczywiście wprowadza w błąd?
Edytowane przez miss kitsch Czas edycji: 2012-03-26 o 15:02 |
|
|
|
|
#4892 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli co? Czas szukać garsonek i babcinych butów na obcasie
? Mnie rozwala tutaj moda na chodzenie w balerinach na boso (w okresie zimowym i wczesnowiosennym, jak nie jest ciepło), tudzież JUŻ w japonkach. Rano, jak szłam do położnej, nie było jakoś strasznie ciepło. Wchodzę do przychodni a tu kobitka w japonkach. Ale stopy miała ładne .A na miejscu koleżanki bym podziękowała . Zawsze tak robiłam, jak mi kazali dowód wyciągać, jak kupowałam alkohol w sklepie a np. nie miałam makijażu na facjacie
Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-03-26 o 15:04 |
|
|
|
#4893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W TWOIM stanie?! A, no i nie śmiej się za dużo. Pamiętaj, że prawdziwa żona i matka jest mądrzejsza. A uśmiech ujmuje powadze i mądrej minie. ![]() Wybaczcie, ale mam głupawkę. Przez Ciebie matko Faustyno
|
|
#4894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4895 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A ty w ciąży się wstydź! ![]() jak tak się godzi wyglądać w stanie błogosławionym
|
||
|
|
|
#4896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4897 |
|
Zakorzenienie
|
Wstyd i hańba
. Aaa co mnie jeszcze rozwala tutaj, to wiele Polek w spalonych blond włosach i ohydnych odrostach na pół kilometra. A potem gadają, że Polacy to brudasy i fleje. Chyba, że chcą być modne i takie "natural ombre hair" .Mnie takie myślenie, że jak się ma męża i dziecko, to od razu zamknąć się w domu, spoważnieć i postarzyć o 20 lat, rozwala na łopatki. Dlatego mnie to niezmiernie bawi . Aaaaa moja babcia, jak mnie zobaczy, to znowu powie "wcale na żonę/matkę nie wyglądasz, tylko na uczennicę", hahaha.
Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-03-26 o 15:29 |
|
|
|
#4898 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no co?
|
|
#4899 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Żeby nie było offtopa - dzisiejszy rozwalacz - Pani w leginsach w zebrę, różowym trenczu i brązową pomarszczoną skórą i kruczoczarnymi włosami do pasa, postrzępionymi do granic możliwości
|
|
|
#4900 |
|
Zakorzenienie
|
Z przyjemnością dołączam do wątku, bo ostatnio coraz więcej rzeczy mnie rozwala
![]() Na forum patrzeć już nie mogę na wszystko co jest pudrowe albo miętowe Wszelkiego rodzaju róże, beże czy odpowiednio zielenie, odcienie niebieskiego zaraz zyskują to miano No litości, naprawdę.I odnosząc się do poruszanego przez Was wcześniej tematu ubierania się nieadekwatnie do pogody - ja rozumiem, że jest wiosna i słońce się pokazało, ale mimo wszystko nadal jest dosyć chłodno. A tutaj zatrzęsienie na blogach stylizacji typowo letnich - gołe nogi, krótki rękawej, sandałki..
|
|
|
|
#4901 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze mnie rozwalają wyskubane brwi. Takie cienkie kreseczki są okropne!!! A juz najgorzej, jak ktoś wyskubie sobie wszystko a potem rysuje kredką w całkiem innym miejscu. Nie ogarniam tego
|
|
|
|
#4902 | |
|
nyan nyan ^^
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4903 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie ma innego wyjścia jeśli chce się mieć włosy zarówno długie jak i naturalne.
|
|
|
|
|
#4904 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4905 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeśli bierzmowanie to taki "świadomy chrzest" i powinno być to głęboko przemyślane to dlaczego w prawie każdej szkole jest przymus na chodzenie na te jak to się to teraz nazywa... nauki przed bierzmowaniem jeśli to ma być świadomy chrzest to powinien być po 18 roku życia i rodzice nie powinni mieć na to wpływu, a nie 14-15 latki, którym nauczyciele i rodzice wręcz KARZĄ iść do bierzmowania, tak było w moim przypadku przynajmniej (8 lat temu), jakoś nie pamiętam, żebym miała jakiś wybór, wiem, że nie chciałam bierzmowania, a musiałam je mieć kościół po prostu się boi, jakby bierzmowanie było po 18 roku życia to w Polsce byłoby przynajmniej 90% mniej "wiernych" w ogóle dla mnie cała ta religia gdziekolwiek i jakakolwiek to taka duża żałosna sekta ksiądz nie płaci podatków, żyje sobie za free, praktycznie nikt celibatu nie przestrzega, swoich zasad też nie jak się coś złego powie na kościół to wielkie halo w mediach, a jak kościół coś złego powie np na homoseksualistów to jest ok szczerze nienawidze tej hipokryzji. Nic nie mam do ludzi wierzących w swojego boga, ale po prostu nie znoszę ludzi, którzy wierzą w kościół i słowa księdza naprzykład te wszystkie staruszki, które co niedziele grzecznie do kościoła, a codziennie siedzą na klatkach i opierdzielają tyłki innym prawda jest taka, że tylko ludzie słabi wierzą w jednego boga, bo mają poczucie, że ktoś nad nimi czuwa i wmawiają sobie, że po śmierci pójdą w lepsze miejsce. Strach przed nieznanym ogłupia
|
|
#4906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bierzmowanie bierze się w tej parafii pod którą się podlega a nie każdy uczeń podlega pod tą samą parafie niestety gimnazjum to już czasami jest dużo uczniów z innych miast.Chyba, że się coś zmieniło od 10 lat ![]() Przymusowe to są nauki przed komunijne bo Panie Katechetki czy Księża w podstawówkach odpytują każdego z Małego Katechizmu
|
|
#4907 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Siedziałaś u każdego księdza w szafie czekając na moment, gdy przyłapiesz go na gorącym uczynku z kochanką? Tak, dewotki, ktore klepią kazania, a po wyjściu z kościoła myją ludziom tyłki - to nie jest w porządku. Ale rzucanie oszczerstwami, typu każdy ksiądz jest be, też nie jest lepsze. Ale to ostatnimi czasy taka moda chyba. |
|
|
|
|
#4908 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Myślę, że to nie czas ani miejsce na pisanie takich rzeczy. Jak to się mówi, w d... byłaś, g... widziałaś. Uraziłaś mnie i nie będę tego ukrywać. Rozwala mnie moda na uogólnianie i masowy najazd na Kościół Tak ogólnie to widziałam na własne oczy panią w szpilkach i dresie
|
|
|
#4909 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja miałam mieć bierzmowanie, to o mało co mnie ksiądz nie dopuścił, za to, że byłam zbyt bezczelna z poglądami
. No i chyba nie wszyscy zostali dopuszczeni. Ogólnie jest tak, że jak nie chcesz, to nie przystępujesz. Rodzice sobie pomarudzą, ale jak ktoś przedstawi racjonalne argumenty zamiast "nie, bo nie", to sądzę, że odpuszczą. Ja bym tak zrobiła. Co prawda bierzmowana jestem (stąd imię Faustyna ) i w sumie spoko, bo przynajmniej przed ślubem konkordatowym nie musiałam z niczym kombinować. A księża to są zwykli ludzie, jedni są dobrzy i oddani swojemu powołaniu a inni, to sukinsyny. Nie jestem antyklerykałem, ale podzielam opinię, że powinno się coś zrobić z celibatem. Niech albo go zniosą, albo za nieprzestrzeganie niego zawieszają takim osobom prawo do bycia księdzem, czy coś. Podatek to fajny pomysł, w końcu inne wyznania w PL są opodatkowane (wiem, bo kiedyś poznałam pewnego pastora, który o tym opowiadał). Najbardziej mnie rozwala teraz afera z tym podatkiem na kościół. Skoro ludzie chodzą i wierzą, to co im szkodzi płacić te 0,3 (?) procenta, które jest dobrowolne. Jak ktoś nie chce, nie wierzy itd. to niech nie płaci. W innych krajach, np. w Niemczech ludzie normalnie płacą i żyją. Także hipokrytami są nie tylko niektórzy księża, ale także niektórzy tzw. katolicy. Żeby nie było, ja za katoliczkę się nie uważam, bo nie zgadzam się z wieloma rzeczami, które KK narzuca. Wychowano mnie w tej wierze, chodzę do kościoła i tyle. Równie dobrze mogłabym chodzić do protestanckiego zboru czy cerkwi, dla mnie to nie ma różnicy. A czy przez wiarę w jednego boga jestem słaba? Nie wiem, ale wiem, że wiele razy modlitwa mi pomogła w życiu. Chyba się opłaca, przynajmniej dla własnego samopoczucia.Żeby nie było off topa Rozwalił mnie Kuba Wojewódzki zapraszając Grycanki do siebie |
|
|
|
#4910 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
siedzieli z całą klasą u jakiegoś pseudo księdza i mieli normalna nauki przed małżeńskie, po kilku takich lekcjach dostali jakieś karteczki i jakby brali ślub w przyszłości to już nie muszą chodzić mój chłopak już nie musi ![]() głupota kościoła mnie powala
|
|
#4911 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4912 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie były nauki przedmałżeńskie po bierzmowaniu.
Mieliśmy różne zajęcia - niestety te nauki przedmałżeńskie nie są 'ważne dożywotnio' - tylko chyba 3 lata. Nie pamiętam ile dokładnie. 3 lata miną a po tych 'naukach' i tak będzie musiał na nie iść jeszcze raz. Nie bój się - sama nie pójdziesz Nikt raczej w tak szybkim czasie się hajtnął od razu po bierzmowaniu pomijając, że u mnie to była 3 klasa gimnazjum czyli lat 16.
|
#4913 |
|
nyan nyan ^^
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;33153893]Może po prostu chce wrócić do naturalnego koloru?
Nie ma innego wyjścia jeśli chce się mieć włosy zarówno długie jak i naturalne.[/QUOTE]Ale wtedy można pofarbować włosy na naturalny kolor. Przynajmniej kilka znajomych mi osób tak właśnie robiło. W mojej opinii jasna farba+do połowy ciemny odrost wygląda rozwalająco. |
|
|
|
#4914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a nie, że tu biała platyna i 10 cm mysiego odrostu
|
|
|
|
|
#4915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nadal tak jest, tylko, że zazwyczaj każdy idzie do bierzmowania i chodzi na religię, bo "co ludzie powiedzą?"
|
|
|
#4916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.A są nawet takie którym nagle bierzmowanie jest potrzebne bo chcą być chrzestnymi i chca na LEWO sobie załatwić.
|
|
#4917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam na myśli te słowa: "...tylko ludzie słabi wierzą w jednego boga, bo mają poczucie, że ktoś nad nimi czuwa i wmawiają sobie, że po śmierci pójdą w lepsze miejsce. Strach przed nieznanym ogłupia." Nie będę spierała się o słuszność przekonań czy wiary bo każdy ma prawo myśleć i wierzyć w co chce. Zwracam tylko uwagę, że ja wcześniej wytłumaczyłam czym jest sakrament bierzmowania i jak ja go rozumiem. Twoja wypowiedź natomiast jest kpiąca i delikatnie mówiąc mało elegancka.
|
|
|
#4919 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4920 |
|
Zakorzenienie
|
Dodam jeszcze, że ja napisałam jak bierzmowanie wygląda w teorii i jak powinno się je traktować. To, że niektórym rodzice coś karzą, czy też idą dla świętego spokoju to już każdego sprawa indywidualna. Napisałam wcześniej, że wg mnie także takie zbiorowe bierzmowanie w gimnazjum jest bez sensu. O wiele rozsądniej byłoby gdyby każdy wierzący mógł zadecydować o sobie i swojej wierze wtedy kiedy sam będzie na to gotowy.
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:29.

. Cóż za nietakt

?
Jakbyśmy z Mężem byli niewierzący i mieli w nosie kościół, to byśmy nawet i tym nie myśleli. Po co żyć w kłamstwie. A jak sobie chcą chrzcić czy coś, to niech dziecko będzie wiary Mahometa. Przynajmniej jakoś uczciwiej. Nie ogarniam takich ludzi.
. 

No litości, naprawdę.