|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Ale super
po tej zmianie czasu chlopcy spia do 7 a nie do 6 jak wczesniej
|
#2222 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z jednej strony jest radosc z rozwoju, ale z drugiej strony to takie wygodne bylo jak lezala sobie po prostu ![]() Cytat:
ja jadlam w tym tygodniu troszke nabialu i pojawila sie wysypka, ale krwi nie ma wiec albo reaguje slabiej albo to od czegos innego byla krew. Glupie sa te alergie bo nic do konca nie wiadomo. Dzis w nocy znow tylko 1 pobudka Moze to po szczepieniu? Wczoraj bylismy i sie wazylismy i jest 6530g |
||
|
|
|
#2223 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)))) ma dużo nóżek do gryzienia... narazie najbardziej mu się spodobała ze wszystkich zabawekdzięki dziecwzyny za info w sprawie czysczzenia zabawek.... to ja wrzucę na próbę zabaweczki- chociaż jest napisane że prac tylko ręcznie ![]() Cytat:
kurcze rozliczamy się do KOŃCA kwietnia Ja jeszcze nic nie zrobiłam w tym temacie, a rozlicząła się któas online?my wstajemy o 7mej ostatnio oczywiście już dzieĆ marudzi na drzemkę pierwszą... zjem śniadanie i z nim zmykam do wyrka-
|
||
|
|
|
#2224 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Melduję, że wstałyśmy o 6:30 Nocka super, przespana. Teraz mała leży na macie i pożera gryzaczek Tż pojechał do pracy, a ja włączyłam tvn, piję kawę i oczywiście piszę do Was. Nie wiem czy Wam mówiłam, że wybrałam temat swojej pracy mgr - będę pisać o komunikacji małego dziecka z matką, na podstawie analizy przypadku - a moim przypadkiem będzie moja córa ![]() ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Cytat:
Ale jedna rzecz mnie zaskoczyła - bo ktoś tu pisał, że rozlicza się z becikowego, a on mówi, że się nie rozlicza. Więc nie wiem o co chodzi
|
|
|
|
|
#2225 |
|
Wtajemniczenie
|
princess
a zapytaj się go dlaczego nie rozlicza się? kurcze zaraz poszukam tego programu do rozliczen....![]() btw fajny temat pracy ale się ci się udało
|
|
|
|
#2226 |
|
Wtajemniczenie
|
Princesska gratuluje wyboru.ja ja nadal sie borykam z tematem
u mnie nocka standard do d...aczkolwiek pierwszy sen trwal 3h.dzis dzien fryzjera teraz zasypia przy cycu---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- nika daj linka jak ten program znajdziesz,bo ja o tym zielonego pojecia nie mam a na rozliczenie z becikowego bym nie wpadla.Glam jak Sonia?!
Nasza cudowna Zosia jest z Nami od 12.12.2011 ))Edytowane przez fatal21 Czas edycji: 2012-03-27 o 08:14 |
|
|
|
#2227 |
|
Wtajemniczenie
|
No w necie też znalazłam info, że nie podlega opodatkowaniu...
A Ty rozliczasz? ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- |
|
|
|
#2228 |
|
Wtajemniczenie
|
na fejsie na Zawitkowskiego str beda kody od 1kwietnia rabatowe.tylko nie doczytalam na co-zalety koszystania z tel
---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- na jego ksiazki-glupol ze mnie
|
#2229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
moj weg stsrego czasu wstawal ok 6,30, wg nowego tez wstaje o 6,30 w zla strone mu sie przestawilo![]() Princesska super temat na prace! Juz mialam zamawiac ten palak do wozka/fotelika ale kapnelam sie, ze to zadne firmowki wiec pewnie to tanie chinole
|
||
|
|
|
#2230 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja maskotki piore recznie, balam sie ze cos im sie w pralce stanie, ksiazeczki maja np lusterka, mysle, ze w pralce by sie pogielo. ja sie w zeszlym roku rozliczalam online, w tym tez chce ale rozliczam sie raz wspolnei z TZ i nie wiem czy pojdzie, bo on nie ma rozliczenia za zeszly rok, a to jeden z warunkow. Tez jest to na mojej liscie do zrobienia juz od jakiegos czasu
|
||
|
|
|
#2231 |
|
Wtajemniczenie
|
Pierwsze przekręcenie z brzuszka na plecki, bez żadnej pomocy mamy, ZALICZONE
Czatowałam z aparatem, bo widziałam, że kombinuje i kombinuje i nagle się przekręciła |
|
|
|
#2232 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
nasz w zeszłe tygodnie się wałkował a teraz jakby zapomniał ale za to wdrapuje się na kojec
|
|
|
#2233 |
|
Wtajemniczenie
|
goldi
na emanuelu lamaze przeczytałam "made in china"
|
|
|
|
#2234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to najchetniej zostalabym z nim w domu jak najdluzej, ale sie nie da... No i nie wiem jak to wyglada w zlobkach z opieka, boje sie, ze maly bedzie zaniedbany, bo to nie to samo, co w domu, opiekunki nie maja tylko jednego dziecka pod opieka, ale nikt nie zadba o dziecko tak jak mama...Mowisze ze do dwoch mozna skladac? a ja czytalam na str urzedu miasta, ze tylko do jednego...
|
|
|
|
|
#2235 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziś jedna pobudka w nocy Cytat:
U nas dziś wieje jak w kieleckim --- nici ze spaceru
|
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
Muffinko no wiadomo ze niktzadba jak mama ale dIsiejsze zlobki nie sa zle i mnie pod Pewnymi wzgledami- min profesjonalna opieka, kwalifikacje opiekunek , wyjscia na podworko, organizacja zabawy- bardziej przekonuja niz emerytka przychodzaca dorabiac jako niania
Sonia ma nadal podwyzszona temp ale zero innych objawow, to chyba jednak ta piatka wyrzynajaca sie
|
#2237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
masakra to jest, ale juz zaczynam opanowywać swój stres podczas tego, żeby mały dodatkowo nie czuł ze mama sie denerwuje;/princessskaa my tez zaliczyliśmy w sobote pierwsze przekrecenie z brzuszka na plecy mały był chyba w większym szoku niz my;ale podobało mu sie, dodatkowo jestem z niego dumna bo wczesniej wogóle nie chciał leżec na brzuszku i trzymac głowki, a teraz nie dość że sie przekrecił to zaczął ładnie trzymać sie wysoko na rączkach ehh cos mu sie nagle odkręciło
|
|
|
|
|
#2238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzielna dziewczynka ![]() Aniolina, Nika wiem, ze tez sa made in china ale jednak sa chyba bardziej pewne niz takie NO NAME to jak wodka sklepowa, a wodka pedzona w szopie... a z jednego kraju |
|
|
|
|
#2239 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Witajcie, mój dziec dzisiaj w nocy chyba miał ze 3 pobudki. A miewają tylko jedną albo w całe. Ale ze śpi z nami po pierwszej pobudce, to nawet oczu nie otwiera, tylko marudzi, dostaje chcą i je. I zauważyłam, ze moje dziecko nie lubi spać na plecach, jeśli śpi sam to na brzuchu. A jak z nami, to karmię na leżąco na boczku i tak zasypiamy przytuleni do siebie i nawet, gdy go nie przytulam, to śpi na boku, najlepiej z głowa miedzy cyckami....
Cytat:
Cytat:
My używamy tego mydla Dr. Berkmann i jest ok do spierania kup ( dzisiaj na 'dzień dobry' dostałam kupę na.... Plecach i szyi Chyba kupię jakąś zabawkę Lamaze. Cytat:
mówisz, ze Persil Sensitive jest dobry do marchewki? Biorąc pod uwagę, że nie mamy wypasionej pralki?Cytat:
tż będzie zachwyconyCytat:
mój licencjata leży odłogiem. Cytat:
Cytat:
Zamiast iść pod prysznic, póki dzieć śpi, to ja na wizażu |
|||||||
|
|
|
#2240 | |
|
Wtajemniczenie
|
za przewrotywrzuciłam do ppralki... ciekawe co bedzie z nimi jak je wyjme ![]() mam za swoje, nie poszłam na spacer z młodym i bardzo maruda uspic sie nie daje... ma kupe i nie pozwala sie ruszyc bo płacz... bujam go w lezaku moze zdrzemnie sie to wtedy przewine, przebiore i na spacer pojdziemy..... ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
cały fp jest z china
|
|
|
|
|
#2241 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i planuję od 2,5-3 rż posłać małego. Jeśli dziecko tylko chce zostawać to czeemu nie korzystać, a na pewno wyniesie z pobytu tam wieledo mnie w zeszłym tygodniu przyszła taka starsza babka do gabinetu, która mieszka niedaleko miejsca gdzie się wybudowaliśmy. Oczywiście pierdoły rozniosły się w zaztraszającym tempie i wiedziała że to ja będę tam mieszkać no i że nie dawno urodziłam dziecko. Weszła i w progu powiedziała. - "Kiedy się będziecie wprowadzać?" - "Widzę, że już są okna". - Bo ja przyjdę do Was do dziecka... Przez chcwilę zastanowiłam się do jakiego dziecka?? hehe ona dalej -" Noo bo tam gdzieś mi już mówili żebym przyszła sie opiekować, ale po co skoro do Was mam bliżej" - "Zresztą u Was nie ma się kto opiekować" Zaznaczam że Szymon ma 6 babć i 3 dziadków ![]() Szok, jak zobaczyłam tą krwistą czerwoną szminę, piskliwy głos i baranka na głowie to od razu mi się mojej Szymuśki szkoda zrobiło
|
|
|
#2242 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Dziewczyny mam dość mała tak daje w kość że mam serdecznie dość ![]() Elf ja mam to żelazko z reklamy z sensorem dotyku(ten niebieski) na razie się super (oprócz tego że tż go zrzucił i obudowa pękła, skleił ją i nic się nie stało ) rzeczywiście nie grzeje jak się puści na razie jestem z niego mega zadowolona, chociaż za bardzo nie mam porównania wcześniejsze jakie miałam to zwykłe najtańsze bez pary
|
|
|
|
#2243 |
|
Wtajemniczenie
|
babsztyl zwęszył dobry interes-blisko, duzo kasy
,wyobraziłam ją sobie po twoim opisie, tez bym współczuła![]() a co jej powiedziałas? ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- ania mnie sie nie pytaj, ja ze swoim spie i daje cyca jak sie budzi ![]() wsppółczuje 13x wstawania ![]() a myślisz, ze to zabki skoro tak wczesniej nie miała? najada się? a wirujecie te zabawki??? własnie na tvp2 było o czyszczeniu zabawek i kazała suszyc na słoncu-odpada... na kaloryferze- też odpada bo nie grzeją.... moze tak na 400 obótów ustawic? podpowiedzcie bo one się już piorą hehehehe Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2012-03-27 o 11:03 |
|
|
|
#2244 |
|
Wtajemniczenie
|
dla wszystkich maluchów, które zaliczyły przewrotkę Oj i u nas zimno. Zrezygnuję ze spaceru, poweranduję małą na balkonie tylko
|
|
|
|
#2245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powiedziałłam jej że nie zastanawiałam się jeszcze nad opieką nad moim dzieckiem bo raczej w rodzinie mamy dużo chętnych ![]() ale nie pytaj co sobie pomyślałam
|
|
|
#2246 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
![]() Moja sama z siebie śpi... Takie dziecie się trafiło Edytowane przez princessskaa Czas edycji: 2012-03-27 o 11:10 |
||
|
|
|
#2247 |
|
Zadomowienie
|
nika dzisiaj raz tylko ją karmiłam piersia w nocy dostawała mm i budziła się non stop z wrzaskiem
nie wiem czy to ją zęby męczą czy co ale nie mam siły już tż wczoraj powiedział "nigdy więcej już dzieci" tak mu dała w kość
|
|
|
|
#2248 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2249 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może wyrośnie niebawem z tego ![]() To ja pytałam o żelazko O no to fajnie że jesteś zadowolona - myślę o nim do nowego domku. Muszę odkładać sobie dosłownie do skarbonki na takie rzeczy bo kupić wszystko potem na raz to sobie nie wyobrażam. Nie jest takie drogie nawet jak na takie fajne fukcje ![]() Cytat:
mały na szczęście zasnął w łóżeczkugratki za przewrotkę!!! ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Dziewczyny aż się boję tego okresu do samych świąt. Biorę w pracy wszystko jak leci - bo jest duży ruch a nam teraz baaardzo potrzeba pieniążków
|
|
|
#2250 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko co z planami na chudnięcie? ![]() truscafka - co za bezczelny babsztyl! Aniu- za wszystkie nowe przewrotkiHelcia dala nam popis w nocy! budziła sie koło5-6 razy z płaczem, dostawała smoka i pomału zasypiała. Chyba zęby jej idą bo nic innego mi nie przychodzi do głowy. Normalnie na noc zasypia sama, bardzo rzadko ze smokiem, i spi około 10 godzin bez pobudek a dzisiaj masakra. Palce i zabawki ciągle są w buzi, ale nic nie wyczuwam na dziąsełkach chyba ze ni wiem co mam wyczuć, temperatura normalnie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.

po tej zmianie czasu chlopcy spia do 7 a nie do 6 jak wczesniej

)))) ma dużo nóżek do gryzienia... narazie najbardziej mu się spodobała ze wszystkich zabawek
Ja jeszcze nic nie zrobiłam w tym temacie, a rozlicząła się któas online?
u mnie nocka standard do d...aczkolwiek pierwszy sen trwal 3h.dzis dzien fryzjera

ja to najchetniej zostalabym z nim w domu jak najdluzej, ale sie nie da... No i nie wiem jak to wyglada w zlobkach z opieka, boje sie, ze maly bedzie zaniedbany, bo to nie to samo, co w domu, opiekunki nie maja tylko jednego dziecka pod opieka, ale nikt nie zadba o dziecko tak jak mama...
a ja czytalam na str urzedu miasta, ze tylko do jednego...

tż będzie zachwycony