mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-26, 16:16   #2191
glamourous
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2

Fatal dziekize pytasz
Obudzila sie rozmarudzona zachrypnieta i 39,9
Dalam czopka i chyba juz troszke spada... Ale chyba ja wezme do lekarza jeszcze dzis.... Zreszta nie wiem co robic, przy wirusowkach temp chyba jest wysoka wiec mysle ze antybiotyku nie dostanie. No i ponoc branie dziecka do lekarza w pierwszej dobie gorazki jest bez sensu bo to nie diagnoza a strzelanie w ciemno
Stary 2012-03-26, 16:30   #2192
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

My herbatkę dajemy teraz jabłkową z melisą bardzo ją lubi. A kaszkę daję łyżeczką nie sypię jak w przepisie bo wychodzi bardzo gęsta. Po prostu sypie do tego czasu aż będzie nie za gęsta i nie za rzadka.

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 16:44   #2193
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
GOLDI my małego wsadziliśmy w cienki wiosenny kombinezon
śliczny kombinezonik my chyba ubierzemy jasne sztruksy a na gore koszula+sweterek+kurteczk a biała no i pod spodnie rajtki. Ale mamy tylko czerwone butki

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
a ja jutro do fryzjera ideide z sis i mialam mala wziac ale jednak z tesciowa zostanie mysle jeszcze nad rzesami...moje dziecie bylo godz na dworzu pospala 40min reszta na rekach.u nas na sloncu ok 20stopni ale zimny wiatr.w super pharm jest fajny szampon i odzywka przecenione na 10zl i biowax maska tez na wypadajace.podobno pomaga
zazdroszcze fryzjera! Sama cos nie moge sie wybrac. Biowax ma dobre maski szamponow nie testowalam.

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
g*am a jak sonia?nadal goraczkuje?zabawke z lamaze ktora polecacie?motylka?
ja polecam konika i ptaszka ale motylek tez jest lubiany przez nasze inne watkowe dzieci sama bym go kupila ale po co kolejny

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Dziewczyny zostalam w koncu posiadaczka Lidlowego blendera Tesc spisal sie na medal i upolowal egzemplarz a na dodatek powiedzial, ze dostaniemy go w prezencie od niego
smieje sie bo najpierw chcielismy wydac 260zl na zelmera, potem 89na lidla a skonczylo sie, ze nic nie zaplacimy

Olusia chyba Ty polecalas mydelko do spierania plam z marchewki. Mozesz jeszcze raz napisac jakie to?
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 16:51   #2194
muffinka90
Zakorzenienie

szpilka, goldi
dalej sie nie odezwal, denerwuje mnie to, jeszcze sie nie wprowadzilismy i juz problemy, odechciewa mi sie tego, w domu syf, kartony i torby wszedzie, wrrr... jak ja nie lubie balaganu

tuszka

a ja korzystam, ze rachunek za prad juz nie moj i piore co sie da, sesesese... nie lubie byc chamska, ale tyle mies placilismy gruba kase za mieszkanie w grzybie, ze nie mam wyrzutow sumienia, opuscic nam chcial dopiero jak znalezlismy cos innego, zebysmy zostali

co do chusteczek to kilka firm wyprobowalam i baby dream niebieski rzadzi a pudelko mam ze schleckera, jak dla mnie jest ok ale chuseczki porazka, wychodza po kilka na raz, albo wcale

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

goldi w rossie jest dr beckerman mydelko odplamiajace, fajnie spiera

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 16:53   #2195
goldika
Zakorzenienie

Muffinko a probowaliscie Wy do niego zadzwonic, czy macie czekac na kontakt z jego str? domyslam sie, ze to zniecheca jak facet na dzien dobry nie jest slowny
hmm chyba sprobuje chusteczki babydream skoro polecasz. Chociaz dzis Tz przyniosl 6cio pak pampersow naszych ukochanych za 26zl

aaa urwalam dzis kran takiego mam powera...

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

dzieki za info o mydełku Muffi nie myslalam, ze marchew taka antyproszkowa
Stary 2012-03-26, 17:07   #2196
fatal21
Wtajemniczenie

goldi szampony to nie z biowax tylko inne ale normalnie 40zl kosztuje
chyba tego motylka kupie a te zabawki szeleszcza i????
Glam jak nie spadnie po leku to ja bym poszla
Stary 2012-03-26, 17:09   #2197
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
goldi szampony to nie z biowax tylko inne ale normalnie 40zl kosztuje
chyba tego motylka kupie a te zabawki szeleszcza i????
Glam jak nie spadnie po leku to ja bym poszla
kazda powinna szelescic i:
ptaszek ma grzechotke
konik ma piszczałke
motylek nie wiem ale w aukcji powinno byc napisane
Stary 2012-03-26, 17:34   #2198
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
Moja dziecko powoli przymierza sie do raczkowania, tzn juz chwile utrzymuje sie w podporze na kolanach i przedramionach, ale zupelnie nie wie co z tym dalej zrobic Pelzac kilka centrymetrow i obracac sie na brzuszku za/do zabawki juz umie Do tej pory trzymalam ja na rozlozonym narozniku oblozonym poduszkami, ale chyba juz musi calkiem zejsc na podloge. Nie chce jej w kojcu trzymac, moze jej smycz kupie

ale zazdroszcze !!!! moja jeszcze sie nie przekręca... tzn wykręca już ciałko ale zawsze nogami daje contre zeby tylko sie nie przekrecic a o pelzaniu to kompletnie mozna zapomniec... podnosi sie na przedramionkach i tyle

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Zrobilam mu dzis soczek z jablek w sokowirowce. Ale mu smakowal! W ogole tak wciaga mnie samodzielne robienie, ze chyba calkowicie zrezygnuje z gotowych dosladzanych sloiczkow na rzecz domowych przetworow

a jakie jabłka kupujesz ?????

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 17:44   #2199
goldika
Zakorzenienie

na targu ale jakie to sa to nie wiem miekkie i slodkie zawsze prosze
Stary 2012-03-26, 17:45   #2200
pokszyfka
Zadomowienie

jestem lżejsza o 100zł, czyli już po wizycie u gin. wszystko ok, podobno nieprędko dostanę @, wyniki cyt 4 i next wizyta o ile będzie ok z cyt za rok

w Rossmannie promocja na słoiczki babydream 190g. kupiłam malej 5 różnych obiadków, zobaczymy czy jej podejdą i sobie kolczyki
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 18:13   #2201
OlusiaS
Wtajemniczenie

Goldika ja przez 6 lat mialam blender aldikowski i bylam baaaardzo zadowolna.

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość

Olusia chyba Ty polecalas mydelko do spierania plam z marchewki. Mozesz jeszcze raz napisac jakie to?
to nie ja .Ja piore wszystko w persil sensitive i nie trzeba zadnych mydelek,wszystkoladnie schodzi,od koop,przez marchewke po jablko.Mam nadzieje,ze z bananem bedzie sobie radzil,bo to najgorsze dziadostwo
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 18:18   #2202
fatal21
Wtajemniczenie

dziewczyny czy my mozemy rozliczac sie z dzieckiem?czy dopiero w nast roku?
Stary 2012-03-26, 18:19   #2203
agnieszka 0605
Zakorzenienie

fatal21 mam konika i wróżkę

goldika no to Wam się udał "zakup"

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 18:26   #2204
glamourous
Zakorzenienie

W rossmanijest takie mydelko na plamy dr. B cos tam jak beckham
Albo ja ostatnio kupilam bialy jelen, zapieram glownie kupy

A probowala ktoras tych orzechow pioracych? Mam ochote wyprobowac

Soni temp spada po nurofenie wiec zaczekam do jutra. Chrypy chyba jednak nie ma natomiast wychodzi jej dolna piatka, przy pierwszej piatce miala wysoka temp przez tydzien bez zadnych objawow- a juz mocz nosilam i3 razy u lekarza bylam z nia
Stary 2012-03-26, 18:31   #2205
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Goldika ja przez 6 lat mialam blender aldikowski i bylam baaaardzo zadowolna.

to nie ja .Ja piore wszystko w persil sensitive i nie trzeba zadnych mydelek,wszystkoladnie schodzi,od koop,przez marchewke po jablko.Mam nadzieje,ze z bananem bedzie sobie radzil,bo to najgorsze dziadostwo
banany gorsze od marchewki
my pierzemy w Jelp poki co, kilka razy dalismy Lenor sensitive do plukania i wysypalo go :/

Glam dobrze, ze Soni przechodzi biedna zabek meczy. Orzechow nie uzywalam nigdy i jakos mnie nie kusi a mydelka bede szukac w rossie
Stary 2012-03-26, 18:32   #2206
truscafka
Zadomowienie

goldiczko zainspirowałaś mnie i zrobiłam dziś małemu zupkę z marchewki, ppieruszki i ziemniaczka, odlałam troszkę wody, zmiksowałam blenderem i zrobiła się świetna konsystencja - taka jak ze słoiczka. Zupka była przepyszna, ta pietruszka dodała takiej słodkości że sama bym ją wsunęłam. Zjadł dużo tej zupki a resztę zamroziłam w opkaowaniu hermetycznym. Po tym z jakim apetytem to zjadł to stwierdziłam że naprawdę szkoda kasy na słoiczki.....

Czy mogę wyparzyć słoiczki po deserkach/obiadkach, przelewać takie zupki i mrozić? nie rozsadzi mi tego jak zostawię trochę miejsca w słoiczku?

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 18:33   #2207
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
W rossmanijest takie mydelko na plamy dr. B cos tam jak beckham
Albo ja ostatnio kupilam bialy jelen, zapieram glownie kupy

A probowala ktoras tych orzechow pioracych? Mam ochote wyprobowac

Soni temp spada po nurofenie wiec zaczekam do jutra. Chrypy chyba jednak nie ma natomiast wychodzi jej dolna piatka, przy pierwszej piatce miala wysoka temp przez tydzien bez zadnych objawow- a juz mocz nosilam i3 razy u lekarza bylam z nia
Dr. Beckmann
moze to tylko taka 3-dniowka??Dzieci czesto maja,a nurofen jak dla mnie jest swietny.Zawsze przywoze z Pl 3 buteleczki dla Maxa,teraz bede musiala wiecej
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 18:54   #2208
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Ja musze poszukac w okolicy jakiegos eko rolnika i od niego kupowac warzywka i owoce.A sa urzadzenia takie multi,co i kroja,szatkuja,scieraja i soki wyciskaja w jednym ??

Loooo matko .To sie nie dziwie,ze tyle pospal .Ja zrobilam kaszke w butelce,zeby zobaczyc,ile wciagnie,to ubylo moze z 15-20ml .Reszte dopila z cycka
ja małemu kiedys tak do mleka dosypałam troszke kaszki i bidulek malo zjadł bo nie mógł uciągnąć smok niewłaściwy poprostu heheeh

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

basiula eno eno jaka sexi mama a przystojniak chyba do Ciebie podobny, co?
eeee nieeeeeee chyba naszego tatusia nie widziałaś bo każdy twierdzi, że to wresja mini bez zarostu hehehhe

Cytat:
dziewczyny czy my mozemy rozliczac sie z dzieckiem?czy dopiero w nast roku?
tak i np u nas mały urodził sie w listopadzie to zwrot dostaliśmy za listopad i grudzień......

laski zrobiłam małemu przed chwilą wiecej zupki i włożyłam do słoiczków po zupkach z Hipp i do lodówki i jak myslicie ile może mi to stać tak w lodówce bo wyszło mi 3 słoiki czyli zdało by sie żeby na kolejne 3 dni były nie za długo będzie?????

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 19:27   #2209
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
laski zrobiłam małemu przed chwilą wiecej zupki i włożyłam do słoiczków po zupkach z Hipp i do lodówki i jak myslicie ile może mi to stać tak w lodówce bo wyszło mi 3 słoiki czyli zdało by sie żeby na kolejne 3 dni były nie za długo będzie?????

niby do 48 godzin ale najwyzej pomożesz synciowi

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 19:31   #2210
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
ja małemu kiedys tak do mleka dosypałam troszke kaszki i bidulek malo zjadł bo nie mógł uciągnąć smok niewłaściwy poprostu heheeh

eeee nieeeeeee chyba naszego tatusia nie widziałaś bo każdy twierdzi, że to wresja mini bez zarostu hehehhe

tak i np u nas mały urodził sie w listopadzie to zwrot dostaliśmy za listopad i grudzień......

mnie się wydaję że to za długo i dlatego mrożę - zamrożone może być bardzo długo - w tesco są takie malutkie kwadratowe pojemniczki jakby w sam raz na zupkę, ja będę próbować w słoiczkach mrozić tylko nie wiem czy nie pękną.... później będę podgrzewać w mikrofali

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 19:47   #2211
kojka
Raczkowanie

Truskawko ja zamawiam na stronie hippa często - towar mam na drugi dzień i jak kupisz za 100zł to wysyłka gratis

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość

słuchajcie jak myjecie takie pluszowe zabawki zanim dacie dzieciaczkom do lizania??? bo jak go do wody włoze całego to chyba bedzie mi wysychał ruski rok.... przetrzec wilgotną szmatką? czy jeszcze coś innego
Ja wszystko piore w pralce - wkładam do takiego woreczka na bielizne albo poszewki - jak wyciagniesz z pralki to pluszaki sa prawie suche piore nawet książeczki z materiału

Kasia_aa są dostępne na allegro specjalne herbatki do zaparzania dla dzieci i one są bez cukru. Te wszystkie granulowane to sam cukier pod róznymi postaciami . Jak moja nie chce wody to daje jej soczki po 4mcu ( takie bez cukru).

Truskawko słoiczki moga ci pęknąć przy mrożeniu - sa takie pojemniczki na jedzonko dla dzieci z TT albo Nuby i w tym mozna mrozić , ja mam takie:

http://allegro.pl/tommee-tippee-poje...214892417.html
i takie:
http://allegro.pl/tommee-tippee-poje...170862064.html
bardzo fajne to jest - jak wyciagam z zamrazalki to w tym odmrażam i potem podgrzewam w mikrofalówce i podaje dziecku - nie trzeba przekładac do miseczki

Edytowane przez kojka
Czas edycji: 2012-03-26 o 19:58
kojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 20:20   #2212
muffinka90
Zakorzenienie

goldi a ktorych uzywacie chusteczek? Mi te sensitive smierdza niemilosiernie
a napisalam do niego, wkurza mnie to ze ciagle musze sie upominac o info... powiedzial ze jutro albo pojutrze bedzie i zadzwoni, a ile razy mowilam, ze musze wiedziec na pewnio, bo nie mamy samochodu i trzeba sie umowic z ludzmi ciekawa jestem czy zadzwoni...

fatal tz sie rozliczyl

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 20:47   #2213
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
goldiczko zainspirowałaś mnie i zrobiłam dziś małemu zupkę z marchewki, ppieruszki i ziemniaczka, odlałam troszkę wody, zmiksowałam blenderem i zrobiła się świetna konsystencja - taka jak ze słoiczka. Zupka była przepyszna, ta pietruszka dodała takiej słodkości że sama bym ją wsunęłam. Zjadł dużo tej zupki a resztę zamroziłam w opkaowaniu hermetycznym. Po tym z jakim apetytem to zjadł to stwierdziłam że naprawdę szkoda kasy na słoiczki.....

Czy mogę wyparzyć słoiczki po deserkach/obiadkach, przelewać takie zupki i mrozić? nie rozsadzi mi tego jak zostawię trochę miejsca w słoiczku?
to mozna tak mrozic na legalu?
ja ziemniaczka dodam pewnie pod koniec tygodnia, potem pietruszke

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Muffi mi z pampersa uzywamy tych zielonych, ladnie pachna
Stary 2012-03-26, 20:49   #2214
Ona231
Zadomowienie

A mnie znowu jakieś z 15 stron ominęło, ale jakoś zmobilizować do zaglądania się nie mogę.
Moje dziecię dzisiaj ziemniaczka z marchewką próbowało i nawet jej smakowało. Do tego okazało się, że ma alergię na mleko albo nietolerancję laktozy, więc powoli muszę się z karmieniem piersią rozstać.

Aniolina zazdroszczę troszkę, takich osiągnięć u córeczki.

fatal21 ulgę odliczasz już w tym roku, ale za tyle miesięcy ile ma dzieciaczek czyli jak w listopadzie to dwa, jak w grudniu to jeden Ale w przyszłym roku masz już za cały rok ulgę
Ja mam ośmiornicę i też się sprawdza.

truscafka szklanych rzeczy bym raczej nie mroziła. A i mikrofalówka to nie jest najlepszy sposób odgrzewania jedzenia dla dzieci Przynajmniej ja je do tego nie uznaje.

glamourous orzechów nie polecam, próbowałam i sobie nie radziły z moim plamami a co dopiero po dziecięcych. Mam nadzieję, że Sonia ma się lepiej.
Stary 2012-03-26, 20:50   #2215
fatal21
Wtajemniczenie

dzis dzien nauki ssania smoka i oceniam swoje zdolnosci pedagogiczne oceniam na 4ogolnie dopiero po godzinnym usypianiu zasnela.mialam wg starego czasu ja kapac ale strasznie marudzila i wg nowego kapalam i dlatego zasnela tak pozno.
Stary 2012-03-26, 22:02   #2216
elf27
Zadomowienie

ONA u nas tez alergia. Dziwne, ze u Was tak późno wyszła skoro karmiłaś piersią. Unikalaś nabiału?

Ja chyba za bardzo rodzimdziałam to moje dziecię. Nosiłam, tuliłam i teraz sam nie chce zostawać i się bawić
Stary 2012-03-26, 22:09   #2217
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Dr. Beckmann
moze to tylko taka 3-dniowka??Dzieci czesto maja,a nurofen jak dla mnie jest swietny.Zawsze przywoze z Pl 3 buteleczki dla Maxa,teraz bede musiala wiecej
to mydełko u mnie cudów nie zdziałało

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
kosmetyki MAC są dużo tańsze
polecam! (może i mi parę rzeczy kupić?: )
mszpilka
jeszcze chyba Estee lauder, Clinique sa tańsze
nie wiem, czy masz z nich swoje typy?

ja z MACa chciałabym skromnie podkład Pro Long Wear w odcieniu NC25
i może jeszcze Estee Lauder Fresh Plum Signature Blush???

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 22:31   #2218
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cześć dziewczyny
Podczytuję Was, ale nie mam sił na pisanie. Najczęściej czytam Was w nocy z komórki.

Olusia ... pisz na pw. Narazie meble z meblika spisują się na 6+

W Karpaczu było super. Martynka nawet siedziała ze mną w jacuzii A od niedzieli zaczynamy naukę pływania. Ciekawa jestem jak małej pójdzie oswajanie z wodą

Przepraszam, że tam mało piszę, ale nie zdążyłam was jeszcze po weekendzie doczytać, a padam już ze zmeczenia. Martyna ostatnio wstaje mi co 1,5 godziny w nocy. Nie mam pojęcia co jej się stało
A od jutra znowu próbujemy ze słoiczkami ... mam nadzieję, ze tym razem zaparć nie będzie. Po marchewce Martynka dostanie łyżeczkę śliwki. Ponoć pomaga, ale wypróbuję w praktyce

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 22:49   #2219
glamourous
Zakorzenienie

Mrozic mozna legalnie, polecaja nawet w pudelkach na kostki lodu, potem sobie przekladamy do woreczka i rozmrazamy ile trzeba np 4-5 kostek
Mozna wekowac i wtedy spokojnie moze postac dluzej niz 2 dni w lodowce

Olusia trzydniowke juz sonia miala wiec to nie to. Zobaczymy czy sie cos rozwinie czy przejdzie
Jutro mamy rehab wiec dobranoc
Stary 2012-03-27, 06:28   #2220
goferek33
Raczkowanie

Do żłobka zapisałam nr 3,ale wiem ze można podania złożyć do dwóch,tylko czy to coś da. Opłata 270 plus każdy dzień 4,5 jeśli do 16.30 a jeśli dłużej- bo ten akurat zlobek jest od 6 do 22, to 4,7. Znalazłam tez prywatny, choć Przyznam było trudno znaleść dla dziecka poniżej roku- w moim przypadku kiedy potrzebuje 3 razy w tygodniu - 550 zł , swoje jedzenie, Plus godziny 2-3 nadliczbowe bo pracuje od 7-19. Każda godzina 15zl.z nocek zrezygnuje chyba, bo koszt 150, to podejrzewam ze na to nie zarobie:-(.jeszcze szukam opiekunki bo ja właściwie pracuje na zmiany a nie codziennie. Ale z drugiej strony bardziej mam zaufanie do żłobka.moja Julia chodziła od drugiego roku życia i była zadowolona. Musieliśmy jednak zrezygnować bo chorowała, dwa razy miała zapalenie płuc.
goferek33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości