|
|
#2191 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Fatal dziekize pytasz
![]() Obudzila sie rozmarudzona zachrypnieta i 39,9 Dalam czopka i chyba juz troszke spada... Ale chyba ja wezme do lekarza jeszcze dzis.... Zreszta nie wiem co robic, przy wirusowkach temp chyba jest wysoka wiec mysle ze antybiotyku nie dostanie. No i ponoc branie dziecka do lekarza w pierwszej dobie gorazki jest bez sensu bo to nie diagnoza a strzelanie w ciemno
|
#2192 |
|
Zadomowienie
|
My herbatkę dajemy teraz jabłkową z melisą bardzo ją lubi. A kaszkę daję łyżeczką nie sypię jak w przepisie bo wychodzi bardzo gęsta. Po prostu sypie do tego czasu aż będzie nie za gęsta i nie za rzadka.
|
#2193 | ||
|
Zakorzenienie
|
śliczny kombinezonik
---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
sama bym go kupila ale po co kolejny ![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Dziewczyny zostalam w koncu posiadaczka Lidlowego blendera smieje sie bo najpierw chcielismy wydac 260zl na zelmera, potem 89na lidla a skonczylo sie, ze nic nie zaplacimy Olusia chyba Ty polecalas mydelko do spierania plam z marchewki. Mozesz jeszcze raz napisac jakie to?
|
||
|
|
|
#2194 |
|
Zakorzenienie
|
szpilka, goldi
dalej sie nie odezwal, denerwuje mnie to, jeszcze sie nie wprowadzilismy i juz problemy, odechciewa mi sie tego, w domu syf, kartony i torby wszedzie, wrrr... jak ja nie lubie balaganu ![]() tuszka ![]() a ja korzystam, ze rachunek za prad juz nie moj i piore co sie da, sesesese... nie lubie byc chamska, ale tyle mies placilismy gruba kase za mieszkanie w grzybie, ze nie mam wyrzutow sumienia, opuscic nam chcial dopiero jak znalezlismy cos innego, zebysmy zostali![]() co do chusteczek to kilka firm wyprobowalam i baby dream niebieski rzadzi a pudelko mam ze schleckera, jak dla mnie jest ok ale chuseczki porazka, wychodza po kilka na raz, albo wcale---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- goldi w rossie jest dr beckerman mydelko odplamiajace, fajnie spiera
|
|
|
|
#2195 |
|
Zakorzenienie
|
Muffinko a probowaliscie Wy do niego zadzwonic, czy macie czekac na kontakt z jego str? domyslam sie, ze to zniecheca jak facet na dzien dobry nie jest slowny
hmm chyba sprobuje chusteczki babydream skoro polecasz. Chociaz dzis Tz przyniosl 6cio pak pampersow naszych ukochanych za 26zl ![]() aaa urwalam dzis kran takiego mam powera...---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- dzieki za info o mydełku Muffi
|
|
|
|
#2196 |
|
Wtajemniczenie
|
goldi szampony to nie z biowax tylko inne ale normalnie 40zl kosztuje
chyba tego motylka kupie a te zabawki szeleszcza i???? Glam jak nie spadnie po leku to ja bym poszla
|
#2197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ptaszek ma grzechotke konik ma piszczałke motylek nie wiem ale w aukcji powinno byc napisane
|
|
|
|
|
#2198 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale zazdroszcze !!!! a o pelzaniu to kompletnie mozna zapomniec... podnosi sie na przedramionkach i tyle ![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
a jakie jabłka kupujesz ????? |
||
|
|
|
#2199 |
|
Zakorzenienie
|
na targu ale jakie to sa to nie wiem
miekkie i slodkie zawsze prosze |
|
|
|
#2200 |
|
Zadomowienie
|
jestem lżejsza o 100zł, czyli już po wizycie u gin. wszystko ok, podobno nieprędko dostanę @, wyniki cyt 4 i next wizyta o ile będzie ok z cyt za rok
w Rossmannie promocja na słoiczki babydream 190g. kupiłam malej 5 różnych obiadków, zobaczymy czy jej podejdą i sobie kolczyki
|
|
|
|
#2201 | |
|
Wtajemniczenie
|
Goldika ja przez 6 lat mialam blender aldikowski i bylam baaaardzo zadowolna.
Cytat:
.Ja piore wszystko w persil sensitive i nie trzeba zadnych mydelek,wszystkoladnie schodzi,od koop,przez marchewke po jablko.Mam nadzieje,ze z bananem bedzie sobie radzil,bo to najgorsze dziadostwo
|
|
|
|
|
#2202 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny czy my mozemy rozliczac sie z dzieckiem?czy dopiero w nast roku?
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
W rossmanijest takie mydelko na plamy dr. B cos tam jak beckham
![]() Albo ja ostatnio kupilam bialy jelen, zapieram glownie kupy ![]() A probowala ktoras tych orzechow pioracych? Mam ochote wyprobowac Soni temp spada po nurofenie wiec zaczekam do jutra. Chrypy chyba jednak nie ma natomiast wychodzi jej dolna piatka, przy pierwszej piatce miala wysoka temp przez tydzien bez zadnych objawow- a juz mocz nosilam i3 razy u lekarza bylam z nia
|
#2205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my pierzemy w Jelp poki co, kilka razy dalismy Lenor sensitive do plukania i wysypalo go :/ Glam dobrze, ze Soni przechodzi biedna zabek meczy. Orzechow nie uzywalam nigdy i jakos mnie nie kusi a mydelka bede szukac w rossie
|
|
|
|
|
#2206 |
|
Zadomowienie
|
goldiczko zainspirowałaś mnie i zrobiłam dziś małemu zupkę z marchewki, ppieruszki i ziemniaczka, odlałam troszkę wody, zmiksowałam blenderem i zrobiła się świetna konsystencja - taka jak ze słoiczka. Zupka była przepyszna, ta pietruszka dodała takiej słodkości że sama bym ją wsunęłam. Zjadł dużo tej zupki a resztę zamroziłam w opkaowaniu hermetycznym. Po tym z jakim apetytem to zjadł to stwierdziłam że naprawdę szkoda kasy na słoiczki.....
Czy mogę wyparzyć słoiczki po deserkach/obiadkach, przelewać takie zupki i mrozić? nie rozsadzi mi tego jak zostawię trochę miejsca w słoiczku?
|
|
#2207 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moze to tylko taka 3-dniowka??Dzieci czesto maja,a nurofen jak dla mnie jest swietny.Zawsze przywoze z Pl 3 buteleczki dla Maxa,teraz bede musiala wiecej |
|
|
|
|
#2208 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
laski zrobiłam małemu przed chwilą wiecej zupki i włożyłam do słoiczków po zupkach z Hipp i do lodówki i jak myslicie ile może mi to stać tak w lodówce bo wyszło mi 3 słoiki czyli zdało by sie żeby na kolejne 3 dni były nie za długo będzie?????
|
|
#2209 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niby do 48 godzin ale najwyzej pomożesz synciowi
|
|
|
|
|
#2210 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2211 | |
|
Raczkowanie
|
Truskawko ja zamawiam na stronie hippa często - towar mam na drugi dzień i jak kupisz za 100zł to wysyłka gratis
![]() Cytat:
Kasia_aa są dostępne na allegro specjalne herbatki do zaparzania dla dzieci i one są bez cukru. Te wszystkie granulowane to sam cukier pod róznymi postaciami . Jak moja nie chce wody to daje jej soczki po 4mcu ( takie bez cukru). Truskawko słoiczki moga ci pęknąć przy mrożeniu - sa takie pojemniczki na jedzonko dla dzieci z TT albo Nuby i w tym mozna mrozić , ja mam takie: http://allegro.pl/tommee-tippee-poje...214892417.html i takie: http://allegro.pl/tommee-tippee-poje...170862064.html bardzo fajne to jest - jak wyciagam z zamrazalki to w tym odmrażam i potem podgrzewam w mikrofalówce i podaje dziecku - nie trzeba przekładac do miseczki
Edytowane przez kojka Czas edycji: 2012-03-26 o 19:58 |
|
|
|
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
goldi a ktorych uzywacie chusteczek? Mi te sensitive smierdza niemilosiernie
![]() a napisalam do niego, wkurza mnie to ze ciagle musze sie upominac o info... powiedzial ze jutro albo pojutrze bedzie i zadzwoni, a ile razy mowilam, ze musze wiedziec na pewnio, bo nie mamy samochodu i trzeba sie umowic z ludzmi ciekawa jestem czy zadzwoni...fatal tz sie rozliczyl
|
|
|
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ziemniaczka dodam pewnie pod koniec tygodnia, potem pietruszke ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Muffi mi z pampersa uzywamy tych zielonych, ladnie pachna
|
|
|
|
|
#2214 |
|
Zadomowienie
|
A mnie znowu jakieś z 15 stron ominęło, ale jakoś zmobilizować do zaglądania się nie mogę. Moje dziecię dzisiaj ziemniaczka z marchewką próbowało i nawet jej smakowało. Do tego okazało się, że ma alergię na mleko albo nietolerancję laktozy, więc powoli muszę się z karmieniem piersią rozstać. Aniolina zazdroszczę troszkę, takich osiągnięć u córeczki. fatal21 ulgę odliczasz już w tym roku, ale za tyle miesięcy ile ma dzieciaczek czyli jak w listopadzie to dwa, jak w grudniu to jeden Ale w przyszłym roku masz już za cały rok ulgę Ja mam ośmiornicę i też się sprawdza. truscafka szklanych rzeczy bym raczej nie mroziła. A i mikrofalówka to nie jest najlepszy sposób odgrzewania jedzenia dla dzieci Przynajmniej ja je do tego nie uznaje. glamourous orzechów nie polecam, próbowałam i sobie nie radziły z moim plamami a co dopiero po dziecięcych. Mam nadzieję, że Sonia ma się lepiej.
|
|
#2215 |
|
Wtajemniczenie
|
dzis dzien nauki ssania smoka i oceniam swoje zdolnosci pedagogiczne oceniam na 4
ogolnie dopiero po godzinnym usypianiu zasnela.mialam wg starego czasu ja kapac ale strasznie marudzila i wg nowego kapalam i dlatego zasnela tak pozno.
|
#2216 |
|
Zadomowienie
|
ONA u nas tez alergia. Dziwne, ze u Was tak późno wyszła skoro karmiłaś piersią. Unikalaś nabiału?
Ja chyba za bardzo rodzimdziałam to moje dziecię. Nosiłam, tuliłam i teraz sam nie chce zostawać i się bawić
|
|
#2217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mszpilka jeszcze chyba Estee lauder, Clinique sa tańsze nie wiem, czy masz z nich swoje typy? ja z MACa chciałabym skromnie podkład Pro Long Wear w odcieniu NC25 i może jeszcze Estee Lauder Fresh Plum Signature Blush???
|
|
|
|
|
#2218 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Podczytuję Was, ale nie mam sił na pisanie. Najczęściej czytam Was w nocy z komórki. Olusia ... pisz na pw. Narazie meble z meblika spisują się na 6+ ![]() W Karpaczu było super. Martynka nawet siedziała ze mną w jacuzii A od niedzieli zaczynamy naukę pływania. Ciekawa jestem jak małej pójdzie oswajanie z wodą ![]() Przepraszam, że tam mało piszę, ale nie zdążyłam was jeszcze po weekendzie doczytać, a padam już ze zmeczenia. Martyna ostatnio wstaje mi co 1,5 godziny w nocy. Nie mam pojęcia co jej się stało ![]() A od jutra znowu próbujemy ze słoiczkami ... mam nadzieję, ze tym razem zaparć nie będzie. Po marchewce Martynka dostanie łyżeczkę śliwki. Ponoć pomaga, ale wypróbuję w praktyce
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
Mrozic mozna legalnie, polecaja nawet w pudelkach na kostki lodu, potem sobie przekladamy do woreczka i rozmrazamy ile trzeba np 4-5 kostek
Mozna wekowac i wtedy spokojnie moze postac dluzej niz 2 dni w lodowce Olusia trzydniowke juz sonia miala wiec to nie to. Zobaczymy czy sie cos rozwinie czy przejdzie Jutro mamy rehab wiec dobranoc
|
#2220 |
|
Raczkowanie
|
Do żłobka zapisałam nr 3,ale wiem ze można podania złożyć do dwóch,tylko czy to coś da. Opłata 270 plus każdy dzień 4,5 jeśli do 16.30 a jeśli dłużej- bo ten akurat zlobek jest od 6 do 22, to 4,7. Znalazłam tez prywatny, choć Przyznam było trudno znaleść dla dziecka poniżej roku- w moim przypadku kiedy potrzebuje 3 razy w tygodniu - 550 zł , swoje jedzenie, Plus godziny 2-3 nadliczbowe bo pracuje od 7-19. Każda godzina 15zl.z nocek zrezygnuje chyba, bo koszt 150, to podejrzewam ze na to nie zarobie:-(.jeszcze szukam opiekunki bo ja właściwie pracuje na zmiany a nie codziennie. Ale z drugiej strony bardziej mam zaufanie do żłobka.moja Julia chodziła od drugiego roku życia i była zadowolona. Musieliśmy jednak zrezygnować bo chorowała, dwa razy miała zapalenie płuc.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.

nie lubie byc chamska, ale tyle mies placilismy gruba kase za mieszkanie w grzybie, ze nie mam wyrzutow sumienia, opuscic nam chcial dopiero jak znalezlismy cos innego, zebysmy zostali

takiego mam powera...

i sobie kolczyki 

.Reszte dopila z cycka