|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 33,90% |
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
5 | 8,47% |
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
0 | 0% |
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
6 | 10,17% |
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
1 | 1,69% |
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
6 | 10,17% |
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
7 | 11,86% |
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
1 | 1,69% |
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
13 | 22,03% |
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33165124]Cześć
![]() ![]() Byłam od piątku na obserwacji, dali mi relanium, ale sceptycznie podchodzę do tego leku i jakoś tak średnio chciało mi się je brać, wzięłam tylko 2 tabletki. Wczoraj byłam u internistki i ona zleciła holtera ciśnieniowego, ale dzisiaj mnie wypisali i mam to chyba w swoim ośrodku zdrowia załatwić. Generalnie spoko, ale niektórzy lekarze i położne robili ze mnie histeryczkę, że po co ja przyszłam z takim dobrym ciśnieniem do szpitala - a wczoraj po spaniu miałam 140/100 ![]() Ordynator trochę się wahał, bo on jako jedyny poznał, że ja już byłam na oddziale i właśnie się martwił, że wróciłam, no ale mnie wypuścili. Ale wczoraj lekarz z obchodu zrobił ze mnie wariatkę i się wkurzyłam i sama stwierdziłam, że chętnie bym już poszła do domu :/ Dostałam dopegyt i w sumie to tyle. Muszę iść do internistki i do swojego lekarza. Ale miałam chwile grozy na ktg, jak w czasie skurczu małemu spadało tętno ![]() ![]() Lekarz (ten z wczorajszej wizyty) olał temat stwierdzając, że ciąża jest jeszcze mała na zapis KTG i nie wiadomo, czy po prostu to KTG nie gubi sygnału. Na szczęście mały się rusza i mnie uspokaja, ale i tak niemiło się tego słuchało ![]() Ja już tak bardzo błagam, żeby te 2 miechy jakoś zleciały, że nie macie pojęcia. Nie wytrzymam więcej takich przygód ![]() Dobrze, że jesteś w domu, nie będą Cię przynajmniej wkurzać, musisz znaleźć jakiś sposób na siebie i starać się nie myśleć, wiem, że łatwo radzić. W naszym kraju lepiej nie chorować, lekarze to frustraci, wypaleni zawodowo, życiowo niezadowoleni, ciągle chcieli by więcej kasy a mnie pracy, tak czy tak za darmo nas nie leczą. Przecież tych wahań ciśnienia z palca sobie nie wyssałaś, wiadomo, że lepiej w domy niż w szpitalu, tam jeszcze mogą nas czymś zarazić. |
![]() ![]() |
![]() |
#4352 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Perse dobrze że już wyszłaś, teraz myśl pozytywnie. Bierz lek na obniżenie ciśnienia i wszystko będzie ok
![]() Gaabbi, Agatka ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-03-27 o 09:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Konto usunięte
|
Dzięki
![]() Jeszcze Wam powiem, że przeżyłam najgorsze badanie w życiu na wstępie. Wiem, że już tu pisałam, że mnie ogólnie badanie ginekologiczne boli i taka jest prawda, natomiast po tym, co przeżyłam w piątek, weryfikuję swój pogląd. Dzisiaj badał mnie ordynator i zrobił to tak delikatnie, że spokojnie to przeszłam. Natomiast lekarz w piątek już mi powiedział, że mnie chyba nie zbada, bo tak się wiłam z bólu. Ale naprawdę mega mega ból. Zrobił mi wymaz i za tydzień mam wyniki mieć, a potem badał mnie palcem, na szczęście wszystko było OK, ale miałam wrażenie, że dostał się do macicy...... Po mnie przyszła dziewczyna i powiedziała dokładnie to samo, że takiego badania nie miała w życiu, więc chyba coś w tym musiało być ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4354 |
Rozeznanie
|
kupiłam na all taki stanik do karmienia http://allegro.pl/biustonosz-stanik-...226099162.html biały
koszule do szpitala będzie ciepło więc ramiączka chyba są ok http://allegro.pl/szlafrok-koszula-d...221934922.html różowy i sukienkę na święta i na po ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4355 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymaj się tej wersji co wczoraj! Cokolwiek wybierzesz będzie dobrze ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33165124]Cześć ![]() ![]() Witaj ![]() Niezmiennie współczuję przejść z lekarzami i dolegliwościami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4356 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry z rana
![]() Wstałam, zjadłam śniadanie. Co do spania to ja mam tylko problem z zaśnięciem, ale za to rano mogę spać do 12 ![]() kaśka k tak właśnie miałam, że ciężko było wymieszać łyżką, więc wymieszałam ręką. Ale po którymś razie tylko zamieszałam ile się dało, i zostawiłam, i też chlebek był super ![]() niunia32 mój też nie widzi potrzeby mycia okien i zmieniania firanek, dobrze że jego siostra mysli zupełnie inaczej i wszystko zrobiła mi w jeden dzień. Dobrze że Tż nie wie ile dałam za firanki ![]() ![]() ladybird_1987 no tak chyba masz hiperspalanie ![]() Persephone_ witaj kochana ![]() kism nie jestem przesądna, no może troszkę ![]() Uciekam, bo muszę zawieść mamę do lekarza, bo jak na złość i tata mama mają wizyty i tata nie zdąży wrócić żeby mamę zawieść. Więc lecę. Narka ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#4357 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4358 |
Wtajemniczenie
|
To olej to gadanie o płci! Bo to z epoki naszych babć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4359 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4360 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33165124]Cześć ![]() ![]() [/QUOTE] Dobrze, że już jesteś w domku ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4361 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() Perse, dobrze, że już w domu, oby wszystko było już dobrze ![]() My od par dni tkwimy na ebayu i forach rowerowych i rozważamy zakup przyczepki... |
![]() ![]() |
![]() |
#4362 | ||
Wtajemniczenie
|
niunia, widzisz co Dziewczyny piszą o wieszaniu firanek??? To nie są przelewki. A ja jeszcze dodam, że od takiego podnoszenia rąk przy wieszaniu firan, może się odklejać łożysko
![]() [QUOTE=blueelektron;331640 87]Witam Z rana się wściekłam, już nie mam siły na babe od fotelika, napisała, że znowu nie wysłała i nie wie kiedy wyśle, bo dzieci nadal chore i ona się też od nich zaraziła, odpisałam jej, że przecież wcale nie trzeba wychodzić z domu, żeby wysłać paczkę, można kuriera tanio do domu zamówić, wyszło mi, że koło 20 zł zapłaci za nadanie fotelika, podałam nawet linka i zaznaczyłam opcje, normalnie osłabia mnie coś takiego tu podaje linka jakby co http://sendit.pl/ tanie wysyłki[/QUOTE Cytat:
Weź napisz tej kobicie, że chcesz zwrotu pieniędzy, a później wystaw negatywa. Co za bezczelność. Co z tego, że jest chora??? Jest tyle innych możliwości wysłania paczki, niż pójście osobiście na pocztę ![]() Cytat:
Z tymi fototapetami, to mam teraz taki mętlik w głowie, że masakra. W ogóle jakoś ostatnio jestem mało zdecydowana. Teraz oglądałam sobie zdjęcia na necie do kupienia i pomyślałam, żeby jakaś firma zrobiła mi fototapetę na wymiar. Aaaaaaa. Perse, dobrze że jesteś już w domu. Który lekarz Ci się podoba w tym szpitalu, przyznaj się ![]() Wczoraj (w Twojej sprawie) pytałam w sr o ciśnienie i obrzęki. Pani położna powiedziała, że kiedyś uważało się opuchliznę w ciąży jako chorobę. Teraz, jeśli opuchlizny po nocy nie ma, a później wyskakuje, jest traktowana jako normalny objaw ciążowy. Ciśnienie 140/90 wg tej położnej też nie jest jeszcze wskazaniem do leczenia. Nie wiem, czy coś Cię uspokoiłam tymi informacjami, ale starałam się ![]() Właśnie przed chwilką zaliczyłam drzemkę 30 minutową ![]() ![]() Kurcze, czekam na meila z wynikami badań i nie mogę się doczekać. Ciekawe co tam u mnie we krwi słychać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4363 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jest jeden mega przystojny lekarz, ale na porodówce :/ Jednak chyba nawet on nie przekona mnie do tego szpitala ![]() ![]() ![]() Ja właśnie nie wiem, jak w nocy, ale nogi mam spuchnięte od rana. Leżę o 6 na ktg, wracam, idę pod prysznic, ściągam skarpetki, a tam czerwone ślady :/ Dlatego mnie to martwiło. A ciśnienie gdyby było do tego 90 to by było OK, ale ja mam często między 90 a 100 i się wystraszyłam. Dostałam tabletki obniżające ciśnienie, mam nadzieję, że zadziałają. I znowu zwalniam... A alergii współczuję, ja mam po tacie katar sienny i znam ten ból... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4364 |
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33165635]Dzięki
![]() Jeszcze Wam powiem, że przeżyłam najgorsze badanie w życiu na wstępie. Wiem, że już tu pisałam, że mnie ogólnie badanie ginekologiczne boli i taka jest prawda, natomiast po tym, co przeżyłam w piątek, weryfikuję swój pogląd. Dzisiaj badał mnie ordynator i zrobił to tak delikatnie, że spokojnie to przeszłam. Natomiast lekarz w piątek już mi powiedział, że mnie chyba nie zbada, bo tak się wiłam z bólu. Ale naprawdę mega mega ból. Zrobił mi wymaz i za tydzień mam wyniki mieć, a potem badał mnie palcem, na szczęście wszystko było OK, ale miałam wrażenie, że dostał się do macicy...... Po mnie przyszła dziewczyna i powiedziała dokładnie to samo, że takiego badania nie miała w życiu, więc chyba coś w tym musiało być ![]() Dobrze, że już jesteś z nami ![]() Ja w środę mam wizytę u okulisty, zapadnie decyzja co do porodu, ciekawa jestem czy skieruje mnie na cc. Sama już nie wiem co bym wolała...
#4365 |
Raczkowanie
|
Persephone Witaj
![]() ![]() ![]() Współczuję takich przeżyć ![]() Witam ![]() Rano zawiozłam mocz na posiew wynik będzie za 10 dni. Pytałam też o posiew z pochwy. Pobranie kosztuje 16 zł, plus do tego za każdą wyhodowaną bakterie 22 zł. A u Was jakie ceny?? Dziś niskie ciśnienie nic tylko cały dzień przeleżeć w łóżku. Idę wypić kawkę bo zaraz usnę.... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4366 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() U nas 16 zł za wymaz+9 zł jak będą bakterie, ale nie dosłyszałam takiego czegoś, że za jedną 9 zł tylko ogólnie 9 zł... Bez sensu, że za każdą musisz płacić :/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4367 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pola, proszę Cię jeszcze o pomoc w sprawie sako... Tu też głowię sie nad materiałem i kolorem, choć coś raczej w żółtym odcieniu bym chciała i gładkie, bez wzorów, więc waham się pomiędzy alkantarą a ekoskórą... A Ty co masz i jak oceniasz? Oczywiście chciałabym, żeby było to praktycznie i przyjemne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() co do luteiny, duphastonu - nie nie biorę nic, bo ja nigdy źle się nie czułam, przeszłam tą ciążę, no może nie licząc depresji - bardzo dobrze, aż do momentu kiedy w zeszły poniedziałek się rozchorowałam - i tak czuję się z dnia na dzień coraz gorzej, swędzą mnie ręce, boli brzuch, a do tego te odruchy wymitne....no nic zobaczymy Cytat:
![]() Cytat:
sukenka jest zabójcza - ja też taką chcę! |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Zakorzenienie
|
okno umyłam - nie duże, firanki zostawiłam tak jak były.
zobaczymy czy mąż je zmieni. jak nie to poproszę mamę. Za równo do dużego balkonowego okna jak i firanek. teraz będę kombinować jak 2 firanki przerobić. mam pomysł. teraz muszę pomierzyć szerokość okna i iść z pomysłem i firankami do mamy ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Perse witaj w domu! a ja głodna jestem. zjadłam godz temu jabłko i kiwi i czekoladę... a obiad za 3 godz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4370 | |
Wtajemniczenie
|
kapukat, ale duphaston lub luteina regulują poziom progesteronu w organizmie, który może być odpowiedzialny za mdłości właśnie.
Cytat:
Mamy właśnie w planach montaż rolet. Chcieliśmy zamówić w jakiejś firmie, żeby zrobili z prowadnicami i takie tam. Ale jak masz jakiegoś godnego polecenia sprzedawcę na all, to chętnie oblukam co ma i może skorzystam ![]() Znalazłam moją kolekcję kart telefonicznych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4371 |
Zakorzenienie
|
Gaabi tak czytałam. postanowiłam zostawić te firanki na razie w spokoju
chyba upiekę babkę... |
![]() ![]() |
![]() |
#4372 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4373 |
Zakorzenienie
|
Gaabbi jak tylko będę się widzieć z lekarzem to się zapytam, bo te mdłości mnie zaczynają irytować
|
![]() ![]() |
![]() |
#4374 |
Wtajemniczenie
|
Nie pisałam Wam, ale wczoraj mieliśmy zajęcie w SR o cesarskim cięciu. Załamać się można.
Na koniec zajęć zapytałam położnej, czy nie ma jakiejś trzeciej metody urodzenia dziecka, bo ani sn, ani cc mi się nie podobają ![]() Ale na cc na pewno dobrowolnie się nie zgodzę. Taka ciekawostka prawna, że nawet jak się same zdecydujecie na cc (bez wskazania), to całą odpowiedzialność za potencjalne powikłania, niepowodzenia ponosi lekarz. |
![]() ![]() |
![]() |
#4375 | |
Wtajemniczenie
|
Myślisz?
![]() Cytat:
![]() http://allegro.pl/show_user.php?uid=4612795 http://allegro.pl/show_user.php?uid=6517305 To jedna firma, sprzedaje pod dwoma nickami. Przesyłkę w razie czego można jedną oczywiście zamówić. Tu masz taką małą listewkę do naklejenia z boku okna i żadnych więcej prowadnic nie trzeba, bo ona trzyma roletę i do tego nie ma prześwitów ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Wtajemniczenie
|
właśnie dostałam wyniki badań
![]() 9 / Morfologia krwi obwodowej RBC 3.82 10^6/uL 4,20 5,20 o[----------------] HGB 11.3 g/dl 12,00 16,00 o[----------------] HCT 34.8 % 35,0 47,0 o[----------------] 130 I81 / CRP-bialko ostrej fazy 3.23 mg/L 5,0 Te nie są najgorsze, a reszta ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4377 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spokojnie poczekaj na USG ![]() Cytat:
![]() ![]() Jakie łóżeczko? Pewnie pisałaś ale nie pamiętam? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I ja też nie widzę potrzeby mycia okien. ![]() ![]() Cytat:
![]() A co do wyprawki... Dzisiaj rozmawiałam z koleżanką, która w piątek urodziła (w niedzielę wyszła ze szpitala) i mówi, że zgodnie z wszelkimi listami wyprawkowymi zamówiła tych najmniejszych ubranek na 56 cm po kilka sztuk. Kilka kaftaników, kilka body, pajacyków, śpiochów... i miało być pięknie, większe czekały aż mały podrośnie, czyli za jakieś 2-3 tygodnie planowała ich używać. A tu okazało się, że to co miała na noworoda idzie jak woda. A to się usrał, a to zarzygał, a to się ulało, zasikało. I w te pędy musiała go już w te większe ubierać... aż jej tych na 62 zabrakło ![]() Więc jak to jest mamuśki? Ile zamawiać tych małych? Tych na 56-62? Cytat:
![]() Siedziałam kilkakrotnie na sako w szkole rodzenia. I przez 1,5-2 godziny tak mi się dupsko spociło, że nie kupiłabym tego z ekoskóry (jak teraz ładnie się skaj nazywa ![]() Nieco inaczej siedzi się na krześle, bo w sumie siedzisz tylko pośladkami i plecy przywierają do oparcia (albo i nie), a w fotelu właściwie cały tył ciała przylega... i nie oddycha. ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4378 |
Zakorzenienie
|
oglądam własnie junior masterchef. ale fajny deser zrobili w finale...
mniam... |
![]() ![]() |
![]() |
#4379 |
Zadomowienie
|
Perse witaj z powrotem
![]() ![]() ![]() Pokrzątałam się trochę po mieszkaniu, nic w sumie takiego nie zrobiłam a tu już po 13.... ![]() dzisiaj jakiś senny dzień.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:55.