mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-27, 11:23   #2251
dygotka8
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
kazda powinna szelescic i:
ptaszek ma grzechotke
konik ma piszczałke
motylek nie wiem ale w aukcji powinno byc napisane
a ptaszek piszczałki nie ma??to pomarańczowe piszczy jak się naciska,a żólte do grzechotka.

ale wy dziewczyny gotujecie dla maluchów!!ja to jeszcze conajmniej miesiąc odczekam na wprowadzenie czegokolwiek nowego...

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2012-03-27 o 11:24
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 11:24   #2252
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
dla wszystkich maluchów, które zaliczyły przewrotkę

Oj i u nas zimno. Zrezygnuję ze spaceru, poweranduję małą na balkonie tylko
my wyszliśmy, ale tak wiało, ze mały się wystraszył i wróciłam, mam nadzieję, ze go nie zaziębiłam

u nas od jakiegoś czasu w ogóle nie ma histerii przy zasypianiu, już szybko i ładnie zasypiał teraz troszkę dłużej bo kolejny zębalec się wydostaje na światło dzienne
Stary 2012-03-27, 11:25   #2253
fatal21
Wtajemniczenie

ania ja nie chce sie madrzyc ale moze mala sie nie najada piersia?u mnie kolki lub nie wiem co to bylo oslably jak zaczelam dokarmiac.sa dzieci,ktore jak sa niedojedzone to nie spia.moja w nocy po mm spi do 3h a po cycu max 2h.w dzien juz daje po 120ml mimo cyca bo widze ze nerwowa itpmojej sis corka byla taka nienajedzona a teraz modelka.:m)jest jeszcze opcja ze najzwyczjniej w swiecie chce jej sie pic.sprobuj moze wody z glukoza stary sposob moze niedopuszczalny ale dzialajacy.nie otruje sie a moze zdziala cuda?na w/w wspomniana dzialal
Stary 2012-03-27, 11:27   #2254
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
a ptaszek piszczałki nie ma??to pomarańczowe piszczy jak się naciska,a żólte do grzechotka.

ale wy dziewczyny gotujecie dla maluchów!!ja to jeszcze conajmniej miesiąc odczekam na wprowadzenie czegokolwiek nowego...
my też nic nie wprowadzamy póki co choć synek starszy od Twojej małej jest, pediatra mówiła że z tym nie ma co się spieszyć

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
ania ja nie chce sie madrzyc ale moze mala sie nie najada piersia?u mnie kolki lub nie wiem co to bylo oslably jak zaczelam dokarmiac.sa dzieci,ktore jak sa niedojedzone to nie spia.moja w nocy po mm spi do 3h a po cycu max 2h.w dzien juz daje po 120ml mimo cyca bo widze ze nerwowa itpmojej sis corka byla taka nienajedzona a teraz modelka.:m)jest jeszcze opcja ze najzwyczjniej w swiecie chce jej sie pic.sprobuj moze wody z glukoza stary sposob moze niedopuszczalny ale dzialajacy.nie otruje sie a moze zdziala cuda?na w/w wspomniana dzialal
zgadzam się, mój tak się zachowywał jak miałam mało mleka
Stary 2012-03-27, 11:27   #2255
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
Witajcie, mój dziec dzisiaj w nocy chyba miał ze 3 pobudki. A miewają tylko jedną albo w całe. Ale ze śpi z nami po pierwszej pobudce, to nawet oczu nie otwiera, tylko marudzi, dostaje chcą i je. I zauważyłam, ze moje dziecko nie lubi spać na plecach, jeśli śpi sam to na brzuchu. A jak z nami, to karmię na leżąco na boczku i tak zasypiamy przytuleni do siebie i nawet, gdy go nie przytulam, to śpi na boku, najlepiej z głowa miedzy cyckami.... facet!!

Dzięki za linki do tych pojemników, tworzę listę zakupów w sklepie dziecięcym tż będzie zachwycony

Boję się żłobków, chodziłam kiedyś i pani dawała mi klapsy. Co dokładnie pamietam i nawet mamie sie nie przyznawalam do tego. Wiem, ze to już nie te czasy, ale w pamięci siedzi.

Zamiast iść pod prysznic, póki dzieć śpi, to ja na wizażu
padlam

Ogladalam na allegro pojemniki do mrozenia i ja bym kupila BabyOno, sa tej samej wielkosci a 4szt za 13zl http://allegro.pl/pojemnik-na-pokarm...204763367.html
ja wczoraj pomrozilam marchewke i jabluszko w woreczkach na mleko

mi w przedszkolu przedszkolanka wszystkie mleczki wyrywala na sile... ponoc na prosbe mamy
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 11:28   #2256
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
ONA u nas tez alergia. Dziwne, ze u Was tak późno wyszła skoro karmiłaś piersią. Unikalaś nabiału?

Ja chyba za bardzo rodzimdziałam to moje dziecię. Nosiłam, tuliłam i teraz sam nie chce zostawać i się bawić
Elf podejrzewałam od początku bo te kolki mi się nie podobały, ale jak to lekarze trochę lekceważyli. Nabiału unikałam bo mała miała problemy potem zatwardzenia, a teraz jeszcze wyszły zmiany skórne. Na razie dostałam nutramigen on jest na wszystko. A jeszcze mam zobaczyć enfamil o-lac bo ten dotyczy nietolerancji laktozy. I jeszcze jakieś kultury bakterii mamy przepisane.
Trochę jestem tym zmęczona i dlatego pomału przechodzę na mm, bo najpierw cukrzyca, teraz od 4,5 miesiąc sera białego na oczy nie widziałam itp. I pomału do pracy wracam to karmię ją rano i popołudniami, ale o kawie z mlekiem zapomnieć mogę

Goldika ja mam te pojemniki super są, do tego można z nich kubek niekapek zrobić

Dygotko pediatra nam zalecił rozszerzenie diety, bo mała ma już 4,5 miesiące czyli zaczęła 5 miesiąc. Wręcz stwierdziła, że wskazane. Na razie zjada tego 4-5 łyżeczek, ale przebojem jest ziemniak z marchewką

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2012-03-27 o 11:31
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 11:31   #2257
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
ja też mam takie zdanie nt żłobków, u nas żłobków nie ma, ale za to są przedszkola od 2,5 rż i planuję od 2,5-3 rż posłać małego. Jeśli dziecko tylko chce zostawać to czeemu nie korzystać, a na pewno wyniesie z pobytu tam wiele

do mnie w zeszłym tygodniu przyszła taka starsza babka do gabinetu, która mieszka niedaleko miejsca gdzie się wybudowaliśmy. Oczywiście pierdoły rozniosły się w zaztraszającym tempie i wiedziała że to ja będę tam mieszkać no i że nie dawno urodziłam dziecko. Weszła i w progu powiedziała. - "Kiedy się będziecie wprowadzać?"
- "Widzę, że już są okna". - Bo ja przyjdę do Was do dziecka...

Przez chcwilę zastanowiłam się do jakiego dziecka?? hehe

ona dalej -" Noo bo tam gdzieś mi już mówili żebym przyszła sie opiekować, ale po co skoro do Was mam bliżej"
- "Zresztą u Was nie ma się kto opiekować"

Zaznaczam że Szymon ma 6 babć i 3 dziadków

Szok, jak zobaczyłam tą krwistą czerwoną szminę, piskliwy głos i baranka na głowie to od razu mi się mojej Szymuśki szkoda zrobiło - ja nie mogę, co za baba
obrotna babuska
ja tez posle mlodego do przedszkoda jak tylko wiekowo bedzie sie lapal. Ja chodzilam i wspaniale to wspominam. Tyle dzieci

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
Genialne!! czemu ja na to nie wpadłam...
tylko co z planami na chudnięcie?

truscafka - co za bezczelny babsztyl!

Aniu- u nas dziśnocka podobnie wyglądała i tylko zęby mi przychodza na myśl.

za wszystkie nowe przewrotki

Helcia dala nam popis w nocy!
budziła sie koło5-6 razy z płaczem, dostawała smoka i pomału zasypiała. Chyba zęby jej idą bo nic innego mi nie przychodzi do głowy. Normalnie na noc zasypia sama, bardzo rzadko ze smokiem, i spi około 10 godzin bez pobudek a dzisiaj masakra. Palce i zabawki ciągle są w buzi, ale nic nie wyczuwam na dziąsełkach chyba ze ni wiem co mam wyczuć, temperatura normalnie
daj mu jakies spodnie i zaznacz, ze ma kupic o rozmiar mniejsze

Aniu strasznie mi przykro u nas mlody sam po prostu zasypia, troche sie pousmiecha i idzie spac.
Stary 2012-03-27, 11:32   #2258
truscafka
Zadomowienie

oo Goldiko ja też oglądałam te pojemniczki i chyba własnie te zamówię - najbardziej się opłaca o woreczkach na mleko też pomyslałam, ale nie mam i zonk

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 11:33   #2259
Ona231
Zadomowienie

nikaa2 rozliczasz się do 30 kwietnia, spokojnie. A online masz szybciej zwrot bo mają wszystko od razu. Także polecam
Stary 2012-03-27, 11:34   #2260
elf27
Zadomowienie

ONA u nas też na początku mi wmawiano, że śluz w kupie z przejedzenia jest

A od czego rozszerzacie dietę? mnie właśnie interesuje jak rozszerzać alergikowi
Stary 2012-03-27, 11:37   #2261
goldika
Zakorzenienie

Cytat:

sprawdzilam, masz racje kiepska jestem w rozpracowywaniu zabawek w takim raize.

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
oo Goldiko ja też oglądałam te pojemniczki i chyba własnie te zamówię - najbardziej się opłaca o woreczkach na mleko też pomyslałam, ale nie mam i zonk
mi zostaly jak jeszcze mleko sciagalam ale tylko 5szt.
Chyba tez zamowie te pojemniczki ale musze pomyslec co jeszcze potrzebuje zeby za wysylke na raz zaplacic

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

aaaa dostalam dzis 2paczki z Hippa fajne te lyzeczki ale szerokie strasznie, ja karmie lyzeczkami TT i sa wezsze a ktoras z Was mowila, ze dostala bon na kolejna paczuszke albo znizke. Ja nic nie mam chyba
Stary 2012-03-27, 11:38   #2262
fatal21
Wtajemniczenie

truskafka wyslalam ci pw
Stary 2012-03-27, 11:41   #2263
Ona231
Zadomowienie

Elf czytałam, że najbezpieczniej zacząć od ziemniaczka, kupiłam młode, gotuję jej bez soli. I dawałam przez tydzień, po łyżeczce. Teraz odrobinę marchewki kroję w kostkę i ziemniaczka, gotuję na wodzie (bez przypraw żadnych bo nie wolno) miksuje i karmię
Te warzywa raczej nie uczulają a trzeba uważać na selera (bo lubi uczulać). Na razie tyle wypróbowałam, potem pewnie będę owoce jej dawać, ale też zacznę od jabłka

Jak się przyzwyczai do warzywa to dodam jej trochę kaszki Holle, bo Bobovity lubi zatwardzenia powodować.

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2012-03-27 o 11:44
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 11:43   #2264
elf27
Zadomowienie

ONA dawałaś między karmieniami? miksowałaś?

Ja trochę boję się jabłka, bo jak jadam to mały brzuszkowo wariuje, no ale może dojrzeje zanim podam...

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2012-03-27 o 11:47
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 11:46   #2265
Ona231
Zadomowienie

Elf dawałam jej między karmieniem tak 40-30 minut przed mlekiem, żeby coś zjadła z tego.
Jabłka też się trochę zaczynam bać. Dlatego nie wprowadzam jej jeszcze.
Stary 2012-03-27, 11:47   #2266
truscafka
Zadomowienie

fatal sorki za zwłokę już odpisuję

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 11:48   #2267
kojka
Raczkowanie

Nikaa ja normalnie te zabawki wiruję - wogóle piore je razem z ubrankami małej tylko wkładam je do poszewki i normalnie wiruję ( no wiadomo że nie na wysokich temperaturach ale tak 30-40stopni).
Ja nawet buty (adidasy i trampki) w pralce piore Nigdy mi sie nic nie zepsuło w praniu

Edytowane przez kojka
Czas edycji: 2012-03-27 o 11:51
kojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 11:49   #2268
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
nikaa2 rozliczasz się do 30 kwietnia, spokojnie. A online masz szybciej zwrot bo mają wszystko od razu. Także polecam
thx

mały zasnął

teraz lece coś zjesc(tak,tak znowu :P )

to jak te zabawki odwirowac na 400x??

czytałam ze i te kaszki trzeba dawac ok5m-ca bo potem bedzie nietolerancja-jakaś choroba nawet, zapomniałam nazwy...

thx kojka
to tak zrobię
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 11:50   #2269
elf27
Zadomowienie

celiakia?

ja jem sporo glutenu i widzę, że ciężki jest dla małego, ale wrażliwiec

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2012-03-27 o 11:52
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 11:53   #2270
nikaa2
Wtajemniczenie

no! to to to moze od bezglutenowych zaxcznij i po troszke mieszAJ z glutenowa? tak kolezanka robiła )))

niedługo przyjdzie czas na zamówienie holle

ide nastawic wirowanie

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2012-03-27 o 11:54
Stary 2012-03-27, 11:54   #2271
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
padlam

Ogladalam na allegro pojemniki do mrozenia i ja bym kupila BabyOno, sa tej samej wielkosci a 4szt za 13zl http://allegro.pl/pojemnik-na-pokarm...204763367.html
ja wczoraj pomrozilam marchewke i jabluszko w woreczkach na mleko

mi w przedszkolu przedszkolanka wszystkie mleczki wyrywala na sile... ponoc na prosbe mamy
pojemniki fajne
Dzięki za pomysł z woreczkami na mleko, bo zostało mi prawie całe opakowanie

Mi mleczki wyrala dentysta, pamiętam jak paradowłam bez 2 górnych jedynek na raz bo wyrawał z jedna wizytą

Cytat:

aaaa dostalam dzis 2paczki z Hippa fajne te lyzeczki ale szerokie strasznie, ja karmie lyzeczkami TT i sa wezsze a ktoras z Was mowila, ze dostala bon na kolejna paczuszke albo znizke. Ja nic nie mam chyba
ja dostałam ale te kody były do końca marca do wykorzystania. Może zależało od terminu kiedy wysyłali?
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 11:55   #2272
Ona231
Zadomowienie

Elf z glutenem mam problem bo raczej po cukrzycy go dość mocno unikałam. Nie wiem jak zareaguje mała. Niby teraz już coś tam jadłam pieczywo pszenne ale z reguły pomieszane z pełnoziarnistym. Mam tylko nadzieję, że to jest nietolerancja laktozy a nie alergia.
Stary 2012-03-27, 11:57   #2273
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
ONA u nas też na początku mi wmawiano, że śluz w kupie z przejedzenia jest

A od czego rozszerzacie dietę? mnie właśnie interesuje jak rozszerzać alergikowi
a co oznacza śluz w kupie??

Stary 2012-03-27, 12:03   #2274
tuszka
Raczkowanie

Aniu wspolczuje.

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
Genialne!! czemu ja na to nie wpadłam...
tylko co z planami na chudnięcie?
Daj za małe albo zaznacz, ze poprosili o ciut mniejsze.

Truscafko
założę się, że przeznaczyła zaskórniaki, by przyjść do Twojego salonu. Wredne babsko pewnie myśli, że telefonowele na dużej plazmie będzie oglądała.

Dziewczyny, chciałabym kupić dwie rzeczy: suszarki -lokówkę i depilator z trymerem. Co polecane?
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 12:13   #2275
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Melduję, że wstałyśmy o 6:30 Nocka super, przespana. Teraz mała leży na macie i pożera gryzaczek

Tż pojechał do pracy, a ja włączyłam tvn, piję kawę i oczywiście piszę do Was.

Nie wiem czy Wam mówiłam, że wybrałam temat swojej pracy mgr - będę pisać o komunikacji małego dziecka z matką, na podstawie analizy przypadku - a moim przypadkiem będzie moja córa

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Mnie i moją całą rodzinę rozlicza znajomy, pracuje w US. Więc ja zero orientacji w tym temacie Ale jedna rzecz mnie zaskoczyła - bo ktoś tu pisał, że rozlicza się z becikowego, a on mówi, że się nie rozlicza. Więc nie wiem o co chodzi
pierwsze słyszę, żeby rozliczać sie z becikowego........

Cytat:
sprawdzilam, masz racje kiepska jestem w rozpracowywaniu zabawek w takim raize.

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

mi zostaly jak jeszcze mleko sciagalam ale tylko 5szt.
Chyba tez zamowie te pojemniczki ale musze pomyslec co jeszcze potrzebuje zeby za wysylke na raz zaplacic

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

ja dostałam kiedyś paczke z Hippa była w niej m.in. pierwsza marchewka i w niej była kartka z kuponem na paczke za 1 gr w Rossmenie i kupony znizkowe na 20% na różne produkty z Hippa

a u nas pobudka o 00:30 później o 4:50 później koło 8 a wstaliśmy dopiero o 10:15 heheh.....pobawiliśmy sie troszke ja wypiłam kawke Mikusiek zjadł 170 ml zupki troszke poleżał napił sie cycucia troszke i teraz śpi a na 15:00 spylamy na bioderka ja sie przy okazji umówie do dermatologa ( łaciata na buzi jestem jak jakaś mućka tylko plamy mam czerwone) i okulisty ( bo sie ślepa od siedzenia na wizażu robie) heheh

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 12:19   #2276
Ona231
Zadomowienie

princessskaa z becikowego się nie rozliczasz na pewno.

Uciekam potem zaglądnę jeszcze
Stary 2012-03-27, 12:39   #2277
elf27
Zadomowienie

DYGOTKO - zwykle alergię pokarmową.

ONA chleb wieloziarnisty to też gluten niestety. Gluten = pszenica, żyto, jęczmień i owies.
Stary 2012-03-27, 12:48   #2278
dygotka8
Zakorzenienie

Elf-dzięki.nasz pediatra twierdzi,że wszystko jest ok...

Stary 2012-03-27, 13:14   #2279
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Elf-dzięki.nasz pediatra twierdzi,że wszystko jest ok...
ja nie jestem lekarzem a każdy przypadek jest odrębny, skoro mała nie ma zmian skórnych tylko śluz to lepiej może posłuchać lekarza i się nie zamartwiać, u nas było kilka spraw naraz
Stary 2012-03-27, 14:23   #2280
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
Truscafko
założę się, że przeznaczyła zaskórniaki, by przyjść do Twojego salonu. Wredne babsko pewnie myśli, że telefonowele na dużej plazmie będzie oglądała.

Dziewczyny, chciałabym kupić dwie rzeczy: suszarki -lokówkę i depilator z trymerem. Co polecane?
exacly

niesttey nic z tego nie mam

no dobra odwirowałam na 400x i nic sie neistało zabawkom-a wyprałam te z karuzeli i te lamaze i matę i jeszcze leżaczek yupi zaszalałam

dopiero się obudziliśmy z młodym- lecimy na spacer
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości