mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-27, 07:51   #2221
glamourous
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2

Ale super po tej zmianie czasu chlopcy spia do 7 a nie do 6 jak wczesniej
Stary 2012-03-27, 07:53   #2222
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
ale zazdroszcze !!!! moja jeszcze sie nie przekręca... tzn wykręca już ciałko ale zawsze nogami daje contre zeby tylko sie nie przekrecic a o pelzaniu to kompletnie mozna zapomniec... podnosi sie na przedramionkach i tyle

a jakie jabłka kupujesz ?????
To chyba zalezy tez jak dziecko lubi lezec, moja woli na brzuchu niz na plecach, jak jej po jedzeniu nie daje sie przekrecic to jest nerw.
Z jednej strony jest radosc z rozwoju, ale z drugiej strony to takie wygodne bylo jak lezala sobie po prostu

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
ONA u nas tez alergia. Dziwne, ze u Was tak późno wyszła skoro karmiłaś piersią. Unikalaś nabiału?

Ja chyba za bardzo rodzimdziałam to moje dziecię. Nosiłam, tuliłam i teraz sam nie chce zostawać i się bawić
Elf a wy w koncu wiecie na co?
ja jadlam w tym tygodniu troszke nabialu i pojawila sie wysypka, ale krwi nie ma wiec albo reaguje slabiej albo to od czegos innego byla krew. Glupie sa te alergie bo nic do konca nie wiadomo.

Dzis w nocy znow tylko 1 pobudka ale za to usypianie to byl koszmar, juz sie jej zrobilo ok z usypianiem, kilka dni bylo bez histerii, a dzis znow. ok 4o min to trwalo, uspokajala sie na chwile, chyba nawet przysypiala a za 2 min znow wycie.
Moze to po szczepieniu? Wczoraj bylismy i sie wazylismy i jest 6530g
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 07:58   #2223
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
goldi szampony to nie z biowax tylko inne ale normalnie 40zl kosztuje
chyba tego motylka kupie a te zabawki szeleszcza i????
Glam jak nie spadnie po leku to ja bym poszla
ja mam emanuela i piszczy,grzechocze i jest taki duży prawie jak mój dzieĆ )))) ma dużo nóżek do gryzienia... narazie najbardziej mu się spodobała ze wszystkich zabawek

dzięki dziecwzyny za info w sprawie czysczzenia zabawek.... to ja wrzucę na próbę zabaweczki- chociaż jest napisane że prac tylko ręcznie

Cytat:
dziewczyny czy my mozemy rozliczac sie z dzieckiem?czy dopiero w nast roku?
tak jak dziewczyny pisały

kurcze rozliczamy się do KOŃCA kwietnia Ja jeszcze nic nie zrobiłam w tym temacie, a rozlicząła się któas online?

my wstajemy o 7mej ostatnio oczywiście już dzieĆ marudzi na drzemkę pierwszą... zjem śniadanie i z nim zmykam do wyrka-
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 08:06   #2224
princessskaa
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Melduję, że wstałyśmy o 6:30 Nocka super, przespana. Teraz mała leży na macie i pożera gryzaczek

Tż pojechał do pracy, a ja włączyłam tvn, piję kawę i oczywiście piszę do Was.

Nie wiem czy Wam mówiłam, że wybrałam temat swojej pracy mgr - będę pisać o komunikacji małego dziecka z matką, na podstawie analizy przypadku - a moim przypadkiem będzie moja córa

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
kurcze rozliczamy się do KOŃCA kwietnia Ja jeszcze nic nie zrobiłam w tym temacie, a rozlicząła się któas online?
Mnie i moją całą rodzinę rozlicza znajomy, pracuje w US. Więc ja zero orientacji w tym temacie Ale jedna rzecz mnie zaskoczyła - bo ktoś tu pisał, że rozlicza się z becikowego, a on mówi, że się nie rozlicza. Więc nie wiem o co chodzi
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 08:09   #2225
nikaa2
Wtajemniczenie

princess
a zapytaj się go dlaczego nie rozlicza się? kurcze zaraz poszukam tego programu do rozliczen....
btw fajny temat pracy ale się ci się udało
Stary 2012-03-27, 08:13   #2226
fatal21
Wtajemniczenie

Princesska gratuluje wyboru.ja ja nadal sie borykam z tematemu mnie nocka standard do d...aczkolwiek pierwszy sen trwal 3h.dzis dzien fryzjerateraz zasypia przy cycu

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

nika daj linka jak ten program znajdziesz,bo ja o tym zielonego pojecia nie mam a na rozliczenie z becikowego bym nie wpadla.Glam jak Sonia?!

Edytowane przez fatal21
Czas edycji: 2012-03-27 o 08:14
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 08:22   #2227
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
princess
a zapytaj się go dlaczego nie rozlicza się?
No w necie też znalazłam info, że nie podlega opodatkowaniu...

A Ty rozliczasz?

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:
u mnie nocka standard do d...aczkolwiek pierwszy sen trwal 3h
Stary 2012-03-27, 08:35   #2228
fatal21
Wtajemniczenie

na fejsie na Zawitkowskiego str beda kody od 1kwietnia rabatowe.tylko nie doczytalam na co-zalety koszystania z tel

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

na jego ksiazki-glupol ze mnie
Stary 2012-03-27, 08:41   #2229
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goferek33 Pokaż wiadomość
Do żłobka zapisałam nr 3,ale wiem ze można podania złożyć do dwóch,tylko czy to coś da. Opłata 270 plus każdy dzień 4,5 jeśli do 16.30 a jeśli dłużej- bo ten akurat zlobek jest od 6 do 22, to 4,7. Znalazłam tez prywatny, choć Przyznam było trudno znaleść dla dziecka poniżej roku- w moim przypadku kiedy potrzebuje 3 razy w tygodniu - 550 zł , swoje jedzenie, Plus godziny 2-3 nadliczbowe bo pracuje od 7-19. Każda godzina 15zl.z nocek zrezygnuje chyba, bo koszt 150, to podejrzewam ze na to nie zarobie:-(.jeszcze szukam opiekunki bo ja właściwie pracuje na zmiany a nie codziennie. Ale z drugiej strony bardziej mam zaufanie do żłobka.moja Julia chodziła od drugiego roku życia i była zadowolona. Musieliśmy jednak zrezygnować bo chorowała, dwa razy miała zapalenie płuc.
masakra... jakie ceny

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
haha super moj weg stsrego czasu wstawal ok 6,30, wg nowego tez wstaje o 6,30 w zla strone mu sie przestawilo

Princesska super temat na prace!

Juz mialam zamawiac ten palak do wozka/fotelika ale kapnelam sie, ze to zadne firmowki wiec pewnie to tanie chinole i bede polowac na Tiny Love uzywke i doczepie swoje zabawki... Nie chce czytac za jakis czas artykulu: chinskie pałąki smiertelne dla dzieci
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 08:51   #2230
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość

Nie wiem czy Wam mówiłam, że wybrałam temat swojej pracy mgr - będę pisać o komunikacji małego dziecka z matką, na podstawie analizy przypadku - a moim przypadkiem będzie moja córa

-
super temat

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość

Juz mialam zamawiac ten palak do wozka/fotelika ale kapnelam sie, ze to zadne firmowki wiec pewnie to tanie chinole i bede polowac na Tiny Love uzywke i doczepie swoje zabawki... Nie chce czytac za jakis czas artykulu: chinskie pałąki smiertelne dla dzieci
wiesz tiny love tez made in china

ja maskotki piore recznie, balam sie ze cos im sie w pralce stanie, ksiazeczki maja np lusterka, mysle, ze w pralce by sie pogielo.

ja sie w zeszlym roku rozliczalam online, w tym tez chce ale rozliczam sie raz wspolnei z TZ i nie wiem czy pojdzie, bo on nie ma rozliczenia za zeszly rok, a to jeden z warunkow.
Tez jest to na mojej liscie do zrobienia juz od jakiegos czasu
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 08:54   #2231
princessskaa
Wtajemniczenie

Pierwsze przekręcenie z brzuszka na plecki, bez żadnej pomocy mamy, ZALICZONE W dodatku wszystko nagrałam Czatowałam z aparatem, bo widziałam, że kombinuje i kombinuje i nagle się przekręciła
Stary 2012-03-27, 09:09   #2232
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
To chyba zalezy tez jak dziecko lubi lezec, moja woli na brzuchu niz na plecach, jak jej po jedzeniu nie daje sie przekrecic to jest nerw.
Z jednej strony jest radosc z rozwoju, ale z drugiej strony to takie wygodne bylo jak lezala sobie po prostu

Elf a wy w koncu wiecie na co?
ja jadlam w tym tygodniu troszke nabialu i pojawila sie wysypka, ale krwi nie ma wiec albo reaguje slabiej albo to od czegos innego byla krew. Glupie sa te alergie bo nic do konca nie wiadomo.

Dzis w nocy znow tylko 1 pobudka ale za to usypianie to byl koszmar, juz sie jej zrobilo ok z usypianiem, kilka dni bylo bez histerii, a dzis znow. ok 4o min to trwalo, uspokajala sie na chwile, chyba nawet przysypiala a za 2 min znow wycie.
nie mamy pojęcia, planuję spróbować nabiału w tym tygodniu tylko szkoda mi małego, bo teraz ostro brzuszek go boli jak bierze to zakichane żelazo

Cytat:
Pierwsze przekręcenie z brzuszka na plecki, bez żadnej pomocy mamy, ZALICZONE W dodatku wszystko nagrałam Czatowałam z aparatem, bo widziałam, że kombinuje i kombinuje i nagle się przekręciła
bravo!!!!!

nasz w zeszłe tygodnie się wałkował a teraz jakby zapomniał ale za to wdrapuje się na kojec
Stary 2012-03-27, 09:19   #2233
nikaa2
Wtajemniczenie

goldi

na emanuelu lamaze przeczytałam "made in china"
Stary 2012-03-27, 09:20   #2234
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goferek33 Pokaż wiadomość
Do żłobka zapisałam nr 3,ale wiem ze można podania złożyć do dwóch,tylko czy to coś da. Opłata 270 plus każdy dzień 4,5 jeśli do 16.30 a jeśli dłużej- bo ten akurat zlobek jest od 6 do 22, to 4,7. Znalazłam tez prywatny, choć Przyznam było trudno znaleść dla dziecka poniżej roku- w moim przypadku kiedy potrzebuje 3 razy w tygodniu - 550 zł , swoje jedzenie, Plus godziny 2-3 nadliczbowe bo pracuje od 7-19. Każda godzina 15zl.z nocek zrezygnuje chyba, bo koszt 150, to podejrzewam ze na to nie zarobie:-(.jeszcze szukam opiekunki bo ja właściwie pracuje na zmiany a nie codziennie. Ale z drugiej strony bardziej mam zaufanie do żłobka.moja Julia chodziła od drugiego roku życia i była zadowolona. Musieliśmy jednak zrezygnować bo chorowała, dwa razy miała zapalenie płuc.
O, a powiedz jak to cora zniosla? Bo ja sie boje, ze maly bedzie plakal i nie bedzie chcial zostac ja to najchetniej zostalabym z nim w domu jak najdluzej, ale sie nie da... No i nie wiem jak to wyglada w zlobkach z opieka, boje sie, ze maly bedzie zaniedbany, bo to nie to samo, co w domu, opiekunki nie maja tylko jednego dziecka pod opieka, ale nikt nie zadba o dziecko tak jak mama...
Mowisze ze do dwoch mozna skladac? a ja czytalam na str urzedu miasta, ze tylko do jednego...

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 09:28   #2235
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Moja też
Dziś jedna pobudka w nocy

Cytat:
Super Nasza Olivka w dzień 4 miesięcy się przekręciła

U nas dziś wieje jak w kieleckim --- nici ze spaceru

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 09:35   #2236
glamourous
Zakorzenienie

Muffinko no wiadomo ze niktzadba jak mama ale dIsiejsze zlobki nie sa zle i mnie pod Pewnymi wzgledami- min profesjonalna opieka, kwalifikacje opiekunek , wyjscia na podworko, organizacja zabawy- bardziej przekonuja niz emerytka przychodzaca dorabiac jako niania

Sonia ma nadal podwyzszona temp ale zero innych objawow, to chyba jednak ta piatka wyrzynajaca sie
Stary 2012-03-27, 10:16   #2237
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
u nas tez ostatnich pare dni było ok z usypianiem a wczoraj przed południowa drzemką znowu godz histerii;/ jakoś usnął na rękach ze zmeczenia chyba masakra to jest, ale juz zaczynam opanowywać swój stres podczas tego, żeby mały dodatkowo nie czuł ze mama sie denerwuje;/

princessskaa my tez zaliczyliśmy w sobote pierwsze przekrecenie z brzuszka na plecy mały był chyba w większym szoku niz my;ale podobało mu sie, dodatkowo jestem z niego dumna bo wczesniej wogóle nie chciał leżec na brzuszku i trzymac głowki, a teraz nie dość że sie przekrecił to zaczął ładnie trzymać sie wysoko na rączkach ehh cos mu sie nagle odkręciło
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 10:33   #2238
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
dzielna dziewczynka

Aniolina, Nika wiem, ze tez sa made in china ale jednak sa chyba bardziej pewne niz takie NO NAME to jak wodka sklepowa, a wodka pedzona w szopie... a z jednego kraju
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 10:35   #2239
tuszka
Raczkowanie

Witajcie, mój dziec dzisiaj w nocy chyba miał ze 3 pobudki. A miewają tylko jedną albo w całe. Ale ze śpi z nami po pierwszej pobudce, to nawet oczu nie otwiera, tylko marudzi, dostaje chcą i je. I zauważyłam, ze moje dziecko nie lubi spać na plecach, jeśli śpi sam to na brzuchu. A jak z nami, to karmię na leżąco na boczku i tak zasypiamy przytuleni do siebie i nawet, gdy go nie przytulam, to śpi na boku, najlepiej z głowa miedzy cyckami.... facet!!

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
możesz w drogerii pościemniac ze jesteś alergikiem i nie chcesz kupowac całego podkładu tylko najpierw wypróbować czy nie uczuli i czy nie mają jakiś próbek

Elektronika jest tania, w ubiegłym roku mąż przywiózł nianie i wyszło o połowę taniej niż w Pl, teraz kipu czytnik kindla

brawo za nowe umiejętności, Helcia juz dawno zeszła o parteru, na dywanie rozkładam koc i na to sporą flanelkę, zabawki i ma radochę bo może sie bawić i przekręcać ile chce a ja sie nie martwię ze spadnie

wszytsko sie wyjasni z kluczami, a pomoc pielęgniary sie przyda

Dzięki aż żałuję ze to nie ja jadę, albo ze razem nie jedziemy.
w tamtym roku przywiózł mi trochę ciuchów ciążowych ale tam jest inna rozmirówka i ich m to nasz l-xl i niestety nie pasowały na mnie.
Kuszą mnie jeansy ale nie wiem czy dobierze mi dobre, więc pewnie skupimy się na ubraniach dla Helci i kosmetykach.
Mąż to pewnie pojedzie z 2 koszulami i 1 spodniami a resztę kupi bo w tamtym roku bardzo się obkupił w fajne koszule, spodnie, buty....

Hihi co za sen

o widzisz, zaraz zobaczę na ich stronie co maja fajnego! A co Ty byś chciała?

Helenka spi juz 2 godziny! Jak wstanie jemy jabłuszko, mleczko i na spacer bo słonko ładne.
Szpilko, może daj szpilmałżonowi jakieś swoje jeansy, czy inne spodnie, które są na ciebie dobre. Niech ma wzór i przymierza do nich. Bluzkę tez możesz dać.

Cytat:
śliczny kombinezonik my chyba ubierzemy jasne sztruksy a na gore koszula+sweterek+kurteczk a biała no i pod spodnie rajtki. Ale mamy tylko czerwone butki

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

zazdroszcze fryzjera! Sama cos nie moge sie wybrac. Biowax ma dobre maski szamponow nie testowalam.

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

ja polecam konika i ptaszka ale motylek tez jest lubiany przez nasze inne watkowe dzieci sama bym go kupila ale po co kolejny

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Dziewczyny zostalam w koncu posiadaczka Lidlowego blendera Tesc spisal sie na medal i upolowal egzemplarz a na dodatek powiedzial, ze dostaniemy go w prezencie od niego
smieje sie bo najpierw chcielismy wydac 260zl na zelmera, potem 89na lidla a skonczylo sie, ze nic nie zaplacimy

Olusia chyba Ty polecalas mydelko do spierania plam z marchewki. Mozesz jeszcze raz napisac jakie to?
Hehehe, spryciarze. Blender za free
My używamy tego mydla Dr. Berkmann i jest ok do spierania kup ( dzisiaj na 'dzień dobry' dostałam kupę na.... Plecach i szyi )

Chyba kupię jakąś zabawkę Lamaze.

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Goldika ja przez 6 lat mialam blender aldikowski i bylam baaaardzo zadowolna.

to nie ja .Ja piore wszystko w persil sensitive i nie trzeba zadnych mydelek,wszystkoladnie schodzi,od koop,przez marchewke po jablko.Mam nadzieje,ze z bananem bedzie sobie radzil,bo to najgorsze dziadostwo
Olusia, niemieckie proszku dobre na wszystko!! Nasze polskie nie są tak dobre. Właśnie!! Mój tata jest teraz w Alpach mówisz, ze Persil Sensitive jest dobry do marchewki? Biorąc pod uwagę, że nie mamy wypasionej pralki?

Cytat:
Napisane przez kojka Pokaż wiadomość
Truskawko ja zamawiam na stronie hippa często - towar mam na drugi dzień i jak kupisz za 100zł to wysyłka gratis

Ja wszystko piore w pralce - wkładam do takiego woreczka na bielizne albo poszewki - jak wyciagniesz z pralki to pluszaki sa prawie suche piore nawet książeczki z materiału

Kasia_aa są dostępne na allegro specjalne herbatki do zaparzania dla dzieci i one są bez cukru. Te wszystkie granulowane to sam cukier pod róznymi postaciami . Jak moja nie chce wody to daje jej soczki po 4mcu ( takie bez cukru).

Truskawko słoiczki moga ci pęknąć przy mrożeniu - sa takie pojemniczki na jedzonko dla dzieci z TT albo Nuby i w tym mozna mrozić , ja mam takie:

http://allegro.pl/tommee-tippee-poje...214892417.html
i takie:
http://allegro.pl/tommee-tippee-poje...170862064.html
bardzo fajne to jest - jak wyciagam z zamrazalki to w tym odmrażam i potem podgrzewam w mikrofalówce i podaje dziecku - nie trzeba przekładac do miseczki
Dzięki za linki do tych pojemników, tworzę listę zakupów w sklepie dziecięcym tż będzie zachwycony

Cytat:
Dzień dobry

Melduję, że wstałyśmy o 6:30 Nocka super, przespana. Teraz mała leży na macie i pożera gryzaczek

Tż pojechał do pracy, a ja włączyłam tvn, piję kawę i oczywiście piszę do Was.

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Mnie i moją całą rodzinę rozlicza znajomy, pracuje w US. Więc ja zero orientacji w tym temacie Ale jedna rzecz mnie zaskoczyła - bo ktoś tu pisał, że rozlicza się z becikowego, a on mówi, że się nie rozlicza. Więc nie wiem o co chodzi
Świetny temat pracy i pewnie aż będziesz miała natchnienie do pisania. Mam wrażenie, ze ta praca napisze się sama mój licencjata leży odłogiem.

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Moja też
Dziś jedna pobudka w nocy

Super Nasza Olivka w dzień 4 miesięcy się przekręciła

U nas dziś wieje jak w kieleckim --- nici ze spaceru
Wieje, to wieje. Ale na spacer można iść. Przecież do gondoli niewiele wiatru sie dostaje. Chyba ze Twoja przyziębiona. Ale jak któraś pisała, przy katarze wyjście na spacer wbrew pozorom dobrze robi.

Cytat:
Muffinko no wiadomo ze niktzadba jak mama ale dIsiejsze zlobki nie sa zle i mnie pod Pewnymi wzgledami- min profesjonalna opieka, kwalifikacje opiekunek , wyjscia na podworko, organizacja zabawy- bardziej przekonuja niz emerytka przychodzaca dorabiac jako niania

Sonia ma nadal podwyzszona temp ale zero innych objawow, to chyba jednak ta piatka wyrzynajaca sie
Boję się żłobków, chodziłam kiedyś i pani dawała mi klapsy. Co dokładnie pamietam i nawet mamie sie nie przyznawalam do tego. Wiem, ze to już nie te czasy, ale w pamięci siedzi.

Zamiast iść pod prysznic, póki dzieć śpi, to ja na wizażu
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 10:52   #2240
nikaa2
Wtajemniczenie

za przewroty

wrzuciłam do ppralki... ciekawe co bedzie z nimi jak je wyjme

mam za swoje, nie poszłam na spacer z młodym i bardzo maruda uspic sie nie daje... ma kupe i nie pozwala sie ruszyc bo płacz... bujam go w lezaku moze zdrzemnie sie to wtedy przewine, przebiore i na spacer pojdziemy.....

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
dzielna dziewczynka

Aniolina, Nika wiem, ze tez sa made in china ale jednak sa chyba bardziej pewne niz takie NO NAME to jak wodka sklepowa, a wodka pedzona w szopie... a z jednego kraju
faktcieka wy przykład cały fp jest z china
Stary 2012-03-27, 10:55   #2241
truscafka
Zadomowienie

Cytat:

ja też mam takie zdanie nt żłobków, u nas żłobków nie ma, ale za to są przedszkola od 2,5 rż i planuję od 2,5-3 rż posłać małego. Jeśli dziecko tylko chce zostawać to czeemu nie korzystać, a na pewno wyniesie z pobytu tam wiele

do mnie w zeszłym tygodniu przyszła taka starsza babka do gabinetu, która mieszka niedaleko miejsca gdzie się wybudowaliśmy. Oczywiście pierdoły rozniosły się w zaztraszającym tempie i wiedziała że to ja będę tam mieszkać no i że nie dawno urodziłam dziecko. Weszła i w progu powiedziała. - "Kiedy się będziecie wprowadzać?"
- "Widzę, że już są okna". - Bo ja przyjdę do Was do dziecka...

Przez chcwilę zastanowiłam się do jakiego dziecka?? hehe

ona dalej -" Noo bo tam gdzieś mi już mówili żebym przyszła sie opiekować, ale po co skoro do Was mam bliżej"
- "Zresztą u Was nie ma się kto opiekować"

Zaznaczam że Szymon ma 6 babć i 3 dziadków

Szok, jak zobaczyłam tą krwistą czerwoną szminę, piskliwy głos i baranka na głowie to od razu mi się mojej Szymuśki szkoda zrobiło - ja nie mogę, co za baba

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 10:56   #2242
ania21_21
Zadomowienie

Witajcie

Dziewczyny mam dość mała tak daje w kość że mam serdecznie dość dzisiaj całą noc był wrzask chyba koło 13 razy się budziła co wy robicie że dzieci wam przesypiają

Elf
ja mam to żelazko z reklamy z sensorem dotyku(ten niebieski) na razie się super (oprócz tego że tż go zrzucił i obudowa pękła, skleił ją i nic się nie stało) rzeczywiście nie grzeje jak się puści na razie jestem z niego mega zadowolona, chociaż za bardzo nie mam porównania wcześniejsze jakie miałam to zwykłe najtańsze bez pary
Stary 2012-03-27, 11:02   #2243
nikaa2
Wtajemniczenie

babsztyl zwęszył dobry interes-blisko, duzo kasy,wyobraziłam ją sobie po twoim opisie, tez bym współczuła dlatego jestem za żlobkiem
a co jej powiedziałas?

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

ania
mnie sie nie pytaj, ja ze swoim spie i daje cyca jak sie budzi
wsppółczuje 13x wstawania
a myślisz, ze to zabki skoro tak wczesniej nie miała? najada się?

a wirujecie te zabawki???
własnie na tvp2 było o czyszczeniu zabawek i kazała suszyc na słoncu-odpada... na kaloryferze- też odpada bo nie grzeją.... moze tak na 400 obótów ustawic?
podpowiedzcie bo one się już piorą hehehehe

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2012-03-27 o 11:03
Stary 2012-03-27, 11:05   #2244
princessskaa
Wtajemniczenie

dla wszystkich maluchów, które zaliczyły przewrotkę

Oj i u nas zimno. Zrezygnuję ze spaceru, poweranduję małą na balkonie tylko
Stary 2012-03-27, 11:06   #2245
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
babsztyl zwęszył dobry interes-blisko, duzo kasy,wyobraziłam ją sobie po twoim opisie, tez bym współczuła dlatego jestem za żlobkiem
a co jej powiedziałas?

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

ania
mnie sie nie pytaj, ja ze swoim spie i daje cyca jak sie budzi
wsppółczuje 13x wstawania
a myślisz, ze to zabki skoro tak wczesniej nie miała? najada się?

a wirujecie te zabawki???
własnie na tvp2 było o czyszczeniu zabawek i kazała suszyc na słoncu-odpada... na kaloryferze- też odpada bo nie grzeją.... moze tak na 400 obótów ustawic?
podpowiedzcie bo one się już piorą hehehehe

powiedziałłam jej że nie zastanawiałam się jeszcze nad opieką nad moim dzieckiem bo raczej w rodzinie mamy dużo chętnych

ale nie pytaj co sobie pomyślałam

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2012-03-27, 11:08   #2246
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Szok, jak zobaczyłam tą krwistą czerwoną szminę, piskliwy głos i baranka na głowie to od razu mi się mojej Szymuśki szkoda zrobiło - ja nie mogę, co za baba

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam dość mała tak daje w kość że mam serdecznie dość dzisiaj całą noc był wrzask chyba koło 13 razy się budziła co wy robicie że dzieci wam przesypiają
Współczuję Aniu...

Moja sama z siebie śpi... Takie dziecie się trafiło

Edytowane przez princessskaa
Czas edycji: 2012-03-27 o 11:10
Stary 2012-03-27, 11:09   #2247
ania21_21
Zadomowienie

nika dzisiaj raz tylko ją karmiłam piersia w nocy dostawała mm i budziła się non stop z wrzaskiem nie wiem czy to ją zęby męczą czy co ale nie mam siły już tż wczoraj powiedział "nigdy więcej już dzieci" tak mu dała w kość
Stary 2012-03-27, 11:11   #2248
anmar001
Raczkowanie

GG do anmar001

Cytat:
goldi

na emanuelu lamaze przeczytałam "made in china"
Hej. Na zabawkach Bright Starts też jest made in China
anmar001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 11:20   #2249
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Witajcie

Elf
ja mam to żelazko z reklamy z sensorem dotyku(ten niebieski) na razie się super (oprócz tego że tż go zrzucił i obudowa pękła, skleił ją i nic się nie stało) rzeczywiście nie grzeje jak się puści na razie jestem z niego mega zadowolona, chociaż za bardzo nie mam porównania wcześniejsze jakie miałam to zwykłe najtańsze bez pary
aniu trzymaj się , szkoda że mała nie sypia dobrze może wyrośnie niebawem z tego

To ja pytałam o żelazko O no to fajnie że jesteś zadowolona - myślę o nim do nowego domku. Muszę odkładać sobie dosłownie do skarbonki na takie rzeczy bo kupić wszystko potem na raz to sobie nie wyobrażam. Nie jest takie drogie nawet jak na takie fajne fukcje

Cytat:
dla wszystkich maluchów, które zaliczyły przewrotkę

Oj i u nas zimno. Zrezygnuję ze spaceru, poweranduję małą na balkonie tylko
ja też zrezygnowałam, jest straszne wietrzysko mały na szczęście zasnął w łóżeczku
gratki za przewrotkę!!!

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Dziewczyny aż się boję tego okresu do samych świąt. Biorę w pracy wszystko jak leci - bo jest duży ruch a nam teraz baaardzo potrzeba pieniążków dziś pracuję do 22 i tak jest już do 7 kwietnia codziennie

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2012-03-27, 11:22   #2250
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
Szpilko, może daj szpilmałżonowi jakieś swoje jeansy, czy inne spodnie, które są na ciebie dobre. Niech ma wzór i przymierza do nich. Bluzkę tez możesz dać.
Genialne!! czemu ja na to nie wpadłam...
tylko co z planami na chudnięcie?

truscafka - co za bezczelny babsztyl!

Aniu- u nas dziśnocka podobnie wyglądała i tylko zęby mi przychodza na myśl.

za wszystkie nowe przewrotki

Helcia dala nam popis w nocy!
budziła sie koło5-6 razy z płaczem, dostawała smoka i pomału zasypiała. Chyba zęby jej idą bo nic innego mi nie przychodzi do głowy. Normalnie na noc zasypia sama, bardzo rzadko ze smokiem, i spi około 10 godzin bez pobudek a dzisiaj masakra. Palce i zabawki ciągle są w buzi, ale nic nie wyczuwam na dziąsełkach chyba ze ni wiem co mam wyczuć, temperatura normalnie
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości