Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-28, 11:23   #2011
diablica_db
Raczkowanie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

1. kark - może być od pochylania,albo cię przewiało??
2. ja podaję tylko cyc - mała nie chce niczego co nie jest cycem (herbatka by przeszła ale butelki nie chce)
3. co do gazów to herbatka może pomoc, ze gazy łatwiej przejdą albo spróbuj ten olejek kminkowy??
4. co do szczepienia to jest tak,ze moze sie zrobic blizna i nawet długo paprac , ale są dzdieci u których nie wyjdzie nic i to też jest ok - to zależy od organizmu

a co do paniki to każda ma tak na początku

sorki za brak znakow pl ale pisze 1 reka bo na 2 mala odbija [/QUOTE]

dzięki za odpowiedzi, trochę mi pomogłaś , mam jeszcze pytanie co do śluzowatych kupek , jak one właściwie wyglądają i co może być ich przyczyną?
diablica_db jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 11:24   #2012
AgaMili
BAN stały

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Czubasku pamietaj ze robisz to dla dobra nie tylko siebie ale i malej oraz meza bedzie dobrze
Agatku trzymam kciuki zeby udalo sie cos pokombinowac zeby jednak nie stracic tego zasilku
Nawojka i za 12 tygodni
I ja dolaczm do klubu "10kg do zrzucenia po ciazy" a tak serio to nie moge na siebie patrzec Przed ciaza bylam blizej niedowagi niz nadwagi, bylam szczupla i zadbana mimo ze juz po 1 ciazy a teraz masakra mam podwojna brode
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 11:27   #2013
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
W zyciu was nie nadrobie Szkoda bo brakuje mi tego wątku
Powiem tylko ze zmienilismy mleko i moje dziecko w koncu je co 3-4 godziny, ladnie spi. W nocy spal wczoraj 6 godzin ciurkiem i robi ladne kupy. Jednak tamtego mleka nie trawil i mial roztroj zoladka...
Hej! wkoncu sie odezwalasnie nadrabiaj, ale odezwij sie czasem. To ktorego mleka teraz uzywacie? Fajnie, ze Marcelek wiecej spi.
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 11:37   #2014
diablica_db
Raczkowanie

wy tu dziewczyny macie problem jak zrzucić kilogramy a ja mam problem jak ich nie zrzucić , przed ciąża byłam za chuda ani tyłka ani cyca , a teraz biodra mi się zaokrągliły nogi są wkońcu takie że spodnie na nich nie wiszą i chciałabym żeby tak zostało ale już tracę na wadze pewnie przez to że karmię piersią jak to zatrzymac? jakieś rady??
Stary 2012-03-28, 11:37   #2015
NataliaM1103
Rozeznanie

Była położna i Bartosz waży 6300 i jutro kończy 10 tygodni.
Kończymy obiadek,tżta wyprawiamy do pracy a sami uciekamy na spacerek
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 11:42   #2016
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Nawojka i za 12 tygodni
I ja dolaczm do klubu "10kg do zrzucenia po ciazy" a tak serio to nie moge na siebie patrzec Przed ciaza bylam blizej niedowagi niz nadwagi, bylam szczupla i zadbana mimo ze juz po 1 ciazy a teraz masakra mam podwojna brode
Laski dajcie spokoj z ta wagajestesmy dopiero kilka tygodni po porodach. Wiadomo, ze nasze ciala sie pozmienialy przez te 9m-cy tycia, ale nie wszystko jest nieodwracalne w 100%. Damy rade jakos doprowadzic sie do porzadku. Uszy do gory.
Cytat:
Napisane przez diablica_db Pokaż wiadomość
dzięki za odpowiedzi, trochę mi pomogłaś , mam jeszcze pytanie co do śluzowatych kupek , jak one właściwie wyglądają i co może być ich przyczyną?
To wyglada troche jak takie ciagnace sie smarki, glutki, u nas tez od czasu do czasu sie takie zdarzaja, ale nie mam pojecia od czego to. Moj Michas robi 5 kupek na dzien i np jedna jest zolta, druga brazowa, a nastepna ze sluzem i kolejna znow inna
Stary 2012-03-28, 11:52   #2017
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Hej! wkoncu sie odezwalasnie nadrabiaj, ale odezwij sie czasem. To ktorego mleka teraz uzywacie? Fajnie, ze Marcelek wiecej spi.
Aptamil Comfort. Postaram sié odzywac
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
U nas tez dzis przychodzi babka zwazyc mlodego a my 10 tygodni konczymy w niedziele. Ciekawe ile moj klusek wazy
Stary 2012-03-28, 11:58   #2018
diablica_db
Raczkowanie

To wyglada troche jak takie ciagnace sie smarki, glutki, u nas tez od czasu do czasu sie takie zdarzaja, ale nie mam pojecia od czego to. Moj Michas robi 5 kupek na dzien i np jedna jest zolta, druga brazowa, a nastepna ze sluzem i kolejna znow inna[/QUOTE]

jak każda jest inna to nie masz się raczej czym przejmować u mnie też tak jest raz zielona raz żółta a te kupy teraz to chyba nie sluzowate bo sie nie ciagna tylko takie zadsze niz zwykle sa i nie wiedziałam czy to sluz czy co ale z tego co piszesz to nie to
Stary 2012-03-28, 12:23   #2019
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Ja też sprzedałam Julka mamie i odgruzowuję sypialnię, bo zarosła

Byliśmy dziś u pani rehabilitantki i mogę powiedzieć 'a nie mówiłam'... wściekła jestem na wszystkich, którzy mówili, eee, ma jeszcze czas, panikujesz... Julek ma asymetrię, która wg pani jest wynikiem ułożenia w brzuchu (co może być prawdą, bo przez ostatnie kilka miesięcy ciąży był ciągle w jednej pozycji) i przez to nie podnosi główki. Będziemy z nim ćwiczyć i mówiła, że powinno być dobrze, bo to nie jest nic wielkiego.

Dziewczyny, jak kołysanki to maila poproszę, tylko wczoraj próbowałam je spakować i i tak nie da się - tzn. mi nie wyszło i nie wiem jak inaczej bym mogła je przesłać może przez jakiś program w necie? Macie jakiś pomysł?

Czubasku Hania potrzebuje wesołą i radosną mamę - a jak taką będzie miała to żadne mleko jej nie straszne
Agatek Ty omijana?? Co Ty pleciesz?

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Ale słuchajcie jaki numer! Byłam dzisiaj u mojej gin, bo skończyłam połóg.
Powiedziała mi, że mogę ćwiczyć, nawet brzuszki Trzy razy pytałam, czy na pewno, bo nie mogłam uwierzyć w to, co mówi (jestem po cc). Także jestem mega szczęśliwa! od jutra zaczynam gimnastykę
jak to tak? To dlaczego inni twierdzą, że ćwiczyć nie można na początku?

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
a tez mam te kilka kg jakie mi zostaly w dup.ce, boczkach ehs i mam nadal ten sam brzuch jakbym byla w 4mc
ja mam to samo, mimo, że od ponad miesiąca nie jem słodyczy, jestem na diecie i dużo chodzę, kg jak stały tak stoją.

Ale od dzisiaj zaczynam delikatnie skakać na skakance, może coś ruszy

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Nie wiem czy moge sie pochwalić, ale moja córka zasneła wczoraj o 19 poo tylko 2 turach suszarki obudziła sie o 2.30 a pozniej o 7 takiej nocki jeszcze nie było

I dostałam znowu okres 2 raz w tym miesiacu
wow, 2 raz w miesiącu? masakra, ja nie miałam i nie jest mi z tym źle

za nockę

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
O wiem co! Od teraz wyrodna matka to ta, która jest gruba, ma rozstępy i się nie podoba swojemu dziecku. Zgłaszam swoją kandydaturę Stwierdzam też, że Czubasek odpada na starcie
taaak, to ja wyrodna też, chociaż kg zostało mi mniej niż 10, ale przed ciążą chudzielcem nie byłam

Cytat:
Powiem tylko ze zmienilismy mleko i moje dziecko w koncu je co 3-4 godziny, ladnie spi. W nocy spal wczoraj 6 godzin ciurkiem i robi ladne kupy. Jednak tamtego mleka nie trawil i mial roztroj zoladka...
dobrze, że nowe mleko zadziałało jak samopoczucie?

Cytat:
Mój Michas konczy dzis 12 tygodni. Jejku jak to zleciało
Flaszeczka dla wszystkich

Cytat:
wow, jest co nosić
Stary 2012-03-28, 12:46   #2020
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
O mamo to sie nadzwigasz
Cytat:
wy tu dziewczyny macie problem jak zrzucić kilogramy a ja mam problem jak ich nie zrzucić , przed ciąża byłam za chuda ani tyłka ani cyca , a teraz biodra mi się zaokrągliły nogi są wkońcu takie że spodnie na nich nie wiszą i chciałabym żeby tak zostało ale już tracę na wadze pewnie przez to że karmię piersią jak to zatrzymac? jakieś rady??

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Byliśmy dziś u pani rehabilitantki i mogę powiedzieć 'a nie mówiłam'... wściekła jestem na wszystkich, którzy mówili, eee, ma jeszcze czas, panikujesz... Julek ma asymetrię, która wg pani jest wynikiem ułożenia w brzuchu (co może być prawdą, bo przez ostatnie kilka miesięcy ciąży był ciągle w jednej pozycji) i przez to nie podnosi główki. Będziemy z nim ćwiczyć i mówiła, że powinno być dobrze, bo to nie jest nic wielkiego.
Widzisz, jednak Twoj instynkt dobrze Ci podpowiadał, ale najwazniejsze, ze to nie jest az taka powazna wada.za Julka.
Stary 2012-03-28, 13:10   #2021
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Wracam do leków na depresje bo nie daje sobie rady z niczym
mała ma od mojego mlesia wysypkę i cała się drapie, wiem ze mogłabym przejsc na specjalną dietę ale wtedy w ogóle się wykończę. Juz teraz nie mam czasu zeby isc się wy..rać za przeproszeniem a co dopiero mówić o jakimś gotowaniu. Zresztą chodzę do szkoły i odciągam mleko ale przez to mam go mniej i małej nie wystarcza.
No ale główny powód jest taki ze albo znów zacznę brać leki albo doprowadzę się do gorszego stanu i nie bede w stanie wychować małej.
dla dziecka najważniejsza jest szczęśliwa mama i poczucie miłości, a w Twoim przypadku karmiąc butlą zapewnisz swojemu dziecku jedno i drugie
no i karmiłaś Małą swoim mlekiem, a każda jego ilość jest cenna, nawet jakby to miało być kilka dni

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
a i się chwalę 09.04 mamy chrzest małego cieszę się że już teraz bo jakoś nie mogliśmy z tz się za to zabrać

Cytat:
cześć, fajnie, że jesteś i super z tym nowym mleczkiem

Gratki dla wyspanych Mamuś

U nas dzisiaj gorsza noc niż poprzednio... Mały zasnął o 23, ale co chwilę się budził, kręcił i zasypiał, aż o 2:30 się nadarł - przewijanie i do naszego łóżka... Papu o 5:30 i kima do 8:30... znów z nami
--------------------------------
Bry

Synuś leży mi na kolanach, spokojniutki, kochaniutki
od rana był marudny, ale poszła zaległa kupa i pełnia szczęścia

wczoraj przyszła karuzelka - Tymek już podczas odpakowywania się zakochał bardzo fajna jest, tzn. przyjemne melodyjki, kolorowa itp.

no i przy okazji kupiłam taki duże ozdoby piankowe - zwierzaki, bo Timi ma łóżeczko i przewijak w naszej sypialni i tak jakoś chciałam rozweselić ten jego kącik. no i super wygląda teraz

A rano przyszła moja mama, powiedziała, że mogę sobie wyjść na zakupy czy coś... więc pojechałam do lumpka i za 30 zł nakupiłam Małemu ciuszków (na 68-86 głównie), plus mamie sukienkę, sobie 2 bluzki i mężowi koszulki robocze
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 13:48   #2022
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Synuś leży mi na kolanach, spokojniutki, kochaniutki
od rana był marudny, ale poszła zaległa kupa i pełnia szczęścia

wczoraj przyszła karuzelka - Tymek już podczas odpakowywania się zakochał bardzo fajna jest, tzn. przyjemne melodyjki, kolorowa itp.

no i przy okazji kupiłam taki duże ozdoby piankowe - zwierzaki, bo Timi ma łóżeczko i przewijak w naszej sypialni i tak jakoś chciałam rozweselić ten jego kącik. no i super wygląda teraz

A rano przyszła moja mama, powiedziała, że mogę sobie wyjść na zakupy czy coś... więc pojechałam do lumpka i za 30 zł nakupiłam Małemu ciuszków (na 68-86 głównie), plus mamie sukienkę, sobie 2 bluzki i mężowi koszulki robocze
Na ktora karuzele sie zdecydowalas? Fajnie ze Tymusiowi sie podoba i za zakupy
Stary 2012-03-28, 13:48   #2023
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Kochana jak mała miała gorączkę w nocy to nie wychodź z nią dziś, a jeśli będzie miała dziś taką małą gorączkę to jutro tez bym się wstrzymała. Czopka daj, ale jak gorączka będzie ok. 39 stopni. Jak mierzysz w pupie to odlicz 0,5 stopnia. Ważne, żeby mała piła przy gorączce. A na nóżkę możesz jej posmarować altacet w żelu - nie będzie jej bolała i obrzęk zejdzie.
A jak ma gorączkę to przynajmniej wiadomo, ze szczpionka zadziałała
Dziękuję Ci bardzo odnośnie mierzenia temp. - zmierzyłam pod pachą i było 37,8, a w tyłku 37,5 ( - 0,5) to 37....która jest bardziej wiarygodna

Cytat:
Czesc Mamusie. Michas po raz drugi sprezentował mi fajna nocke spał od 22 do 4:30 i pozniej od 5 do 7:30Fajnie sie tak wyspac.

My jutro mamy szczepionke
gratulacje nocki i powodzenia jutro na szczepieniach

Cytat:
No to ładnie Bartus spi
najlepszego

Cytat:
super,że wszystko się poukładało, oby już tak zostało i niebyło problemów z mleczkiem

Cytat:
mam podwojna brode
ja też

Cytat:
o mać kurkachyba cieżko będzie z radą

Cytat:
fiu fiu, duży chłopak

Cytat:

Dziewczyny, jak kołysanki to maila poproszę, tylko wczoraj próbowałam je spakować i i tak nie da się - tzn. mi nie wyszło i nie wiem jak inaczej bym mogła je przesłać może przez jakiś program w necie? Macie jakiś pomysł?
Za Julkajednak intuicja matki jest niezawodna
Kołysanki może na jakiś serwer wrzuć?
Stary 2012-03-28, 13:57   #2024
AgaMili
BAN stały

Wow moj syncio wtrynil na raz 170ml po 3 godzinach od poprzedniego 120. A na tamtym mleku prezyl sie, nie dojadal i byl glodny co 1,5 godziny.

Inutil u mnie duzo lepiej z samopoczuciem odkad moje dziecko placze tylko jak jest glodne albo spiace a nie non stop
Dobrze ze poszlas do lekarza i na pewno cwiczenia pomoga

Bambusiek za zakupy

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2012-03-28 o 13:59
Stary 2012-03-28, 14:43   #2025
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Mamuuuuśki kochane wróciliśmy właśnie ze spaceru i po drodze wlazłam do outletu Bershki
Chyba będę miała spodnie Za ... 49zł! Czarne i wyglądam w nich ponoć w miarę. Mój tż mnie nie okłamie i kazałam pani odłożyż portaski. Jak tylko wróci z pracy to go capię i idziemy jeszcze raz przymierzać

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
boroo w takim razie ja też zgłaszam się na konkurs w sprawie w,yrodnej grubej z rozstępami.....
No nie wiem czy nie za szczupła jesteś
Ale jak mówisz, ze jeszcze dyszka to ok, możemy porywalizować o tytuł "naj"
Cytat:
Agatku musi minac kilka dni zeby reszta dziewczyn zorientowala sie, ze ktoras dlugo sie nie odzywa, a wystarczy, ze Ty przez pol dnia sie nie odezwiesz i zaraz wszystkie: gdzie jest Agaton.
Lipa ztym UP, ale moze uda Ci sie cos zalatwic, a jak sie przestaniesz odzywac to Ci, to ja Cie tam znajde i nawet tesciowa Ci nie pomoze
Ale jej nagadałaś fiu fiu
Cytat:
Baa, flaszeczki nie odmawiamy nigdy

Cytat:
Super, że problem rozwiązany skutecznie

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Witamy kolejną klubowiczkę
Cytat:
Jedz dużo na jeden raz i często w miarę, najlepiej na noc i zamiast wody pij soki. Jedz w nocy jak się przebudzisz i koniecznie biszkopty wcinaj też
Jeśli karmisz to chyba tyle, a no i ruszaj się jak najmniej
Cytat:

taaak, to ja wyrodna też, chociaż kg zostało mi mniej niż 10, ale przed ciążą chudzielcem nie byłam
Ja pikolę nieciekawie. Pewnie Ci juz dali zestaw ćwiczeń, ale mogę podać kolejne 3 na prawidłową symetrię u dziecka jeśli zainteresuje:
1. Dziecko leży np na łóżku czy przewijaku. Główka prosto, patrzy przed siebie albo na Twoją twarz. Podnosisz nóżki do góry przed twarz dziecka prawie i ujęte w dłoniach stópki dotykają siebie jakby klaszcząć. Wygląda to dosłownie jakby maluch klaskał stópkami. Tak parę razy.
2. Również głowka prosto, patrzy przed siebie. Bierzemy jedną prawą stópkę i dotykamy nią lewej rączki, za chwilkę bierzemy lewą stópkę i dotykamy prawej rączki. Na przemian kilka razy.
3. Dziecko leży prosto. Łapiemy za rączkę lub za boczek i "turlamy" malucha raz na prawo na 3 sekundy, raz na lewo na 3 sekundy. Powtórzyć kilka razy.

Ważne, żeby dziecko miało główkę prosto i patrzyło przed siebie jeśli jest asymetria.

Mam nadzieję, że się przydadzą takie ćwiczonka

Biedna Czubasek, nie ma z nami żadnych szans w konkursie na grube wyrodne

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 15:03   #2026
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Na ktora karuzele sie zdecydowalas? Fajnie ze Tymusiowi sie podoba i za zakupy
http://allegro.pl/tiny-love-karuzela...191199778.html
leży i do niej świruje czyli raczej się podoba
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 15:09   #2027
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Dziękuję Ci bardzo odnośnie mierzenia temp. - zmierzyłam pod pachą i było 37,8, a w tyłku 37,5 ( - 0,5) to 37....która jest bardziej wiarygodna

Kołysanki może na jakiś serwer wrzuć?
Dziwne to trochę, bo wyższa powinna być w pupie. Ale pod pachą nie jest wiarygodna, bo ubranka, może pot, może kołderka - różnie. |Myślę, że takiemu dzieciaczkowi najlepiej mierzyć w pupie lub w uszku, ale te "uszne" termometry drogie bardzo

Na serwer - dobry pomysł

Stary 2012-03-28, 15:11   #2028
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Udało mi się załadować kilka pierwszych na ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ chomiku hehe

więc jak któraś ma ochotę to poszukać QBASSE i tam są kołysanki, na razie chyba 3 czy 4 bo długo się ładuje.

AgaMili
dobrze, że już samopoczucie lepsze, szkoda, że tak późno zmieniliście to mleko
Boro dzięki, nóżkami tak robię przypadkiem często przy przewijaniu. A dostaliśmy ćwiczenia z metody Vojty.

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2012-03-28 o 15:19
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 15:25   #2029
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:

więc jak któraś ma ochotę to poszukać QBASSE i tam są kołysanki, na razie chyba 3 czy 4 bo długo się ładuje.

AgaMili
dobrze, że już samopoczucie lepsze, szkoda, że tak późno zmieniliście to mleko
Boro dzięki, nóżkami tak robię przypadkiem często przy przewijaniu. A dostaliśmy ćwiczenia z metody Vojty.
Na chomiku trzeba mieć konto

Stary 2012-03-28, 15:25   #2030
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Wow moj syncio wtrynil na raz 170ml po 3 godzinach od poprzedniego 120. A na tamtym mleku prezyl sie, nie dojadal i byl glodny co 1,5 godziny.
Wow No to cudnie

Cytat:

Dziękujemy Ja już ściągam
Stary 2012-03-28, 15:32   #2031
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
żeby ściągnąć?

Na razie są chyba dwie, bo strasznie długo to się wgrywa a zaraz wyjeżdżam to reszta wieczorem
Stary 2012-03-28, 15:37   #2032
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
mogwe ci podać mojego chomika i hasło w pw jeśli chcesz?

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 15:43   #2033
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
mogwe ci podać mojego chomika i hasło w pw jeśli chcesz?
Poproszę

Stary 2012-03-28, 15:45   #2034
*Agatek*
Zakorzenienie

Hej!

Załatwiłam dziś salę na chrzciny! Uwaga termin- 27 maj Bo są komunie ale cieszę się z faktu, że: zupa, 2 danie, po 2 kawałki ciasta, herbata-kawa bez ograniczeń i sok tylko do obiadu kosztuje 35zł/os super się cieszę, bo to nie jest dużo A obiad z kolacją i z przystawkami kosztuje 70zł/os

Z gorszych rzeczy- znów mi padło auto przy restauracji ale odkręciłam kluczem taki pier.dol.niczek od akumulatora, później zakręciłam i odpalił- jedyne koło ratunkowe 'w razie co' ehh wczoraj też mi padł przy pepco boję się już jeździć mam nadzieję, że A. skuma o co chodzi, bo takim resetowaniem komputera auta długo nie pociągnie

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 15:45   #2035
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Agatek a nie masz w UP urlopu maciezynskiego? wtedy nie musisz sie stawiac na podpis. Chociaz nie wiem jak to jest w przypadku zasiłku..
Mnie tez to czeka po macierzynskim, bo nie wracam do pracy Ale ja zawsze chcialam siedziec z dzieckiem tak do 3lat w domu . No o ile sytuacja fiinansowa w miare pozwoli
jest inaczej, bo tu chodzi o kasę... wszystko robią, żeby ten zasiłek zabrać

Współczuję @ musisz się czuć masakrycznie, więc relaksuj się, żeby choć trochę umilić sobie czas i zapomnieć o @

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
oj nie lamentuj mała kto ma odpisac ten odpisze... pisz pisz bo nie wykonczymy watku do lata

uuuu to slabo z tym zasilkiem myslisz ze wstecz ci wypisze
trzymam kciuki!
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Agatek, niefajnie z tym zasilkiem:/ oby udało się wszystko załatwić
Cytat:
Agatek - kurczaki ale nie fajnie z tym UP, oby udało się to jakoś załatwić
Cytat:
Fakt, musisz załatwić zwolnienie. Spróbuj nawet dać w łapsko jakiemuś lekarzowi, bo kurcze nieciekawie :/
Dziewczynki, dziewczynki! załatwiłam!! poszłam do pani p. i powiedziałam co i jak, podkuliłam ogonek i bez problemu mi załatwiła zaświadczenie ufff.... szybko pojechałam do UP, zaniosłam i next wizyta w lipcu ale wtedy to się już zasiłek skończy więc nie będzie mi tak zależało jak teraz hehe Dziękuję za kciuki! pomogły
Cytat:
Agatku musi minac kilka dni zeby reszta dziewczyn zorientowala sie, ze ktoras dlugo sie nie odzywa, a wystarczy, ze Ty przez pol dnia sie nie odezwiesz i zaraz wszystkie: gdzie jest Agaton.
Lipa ztym UP, ale moze uda Ci sie cos zalatwic, a jak sie przestaniesz odzywac to Ci, to ja Cie tam znajde i nawet tesciowa Ci nie pomoze
Ty to potrafisz pocieszyć człowieka nie chce po prostu w kółko o tym samym pisać...

No i za 3 msc! po kielonku

A za szczepionkę trzymam kciuki!!!
Cytat:
Agatku trzymam kciuki zeby udalo sie cos pokombinowac zeby jednak nie stracic tego zasilku
współczuję kg ja mam worek na brzuchu i tak jakoś nie chce mi się robić brzuszków za leniwa jestem A Ty coś zamierzasz ćwiczyć, czy może dieta?

Stary 2012-03-28, 15:46   #2036
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:

ehh wiesz co- moja przez ostatnie 3 miesiące była w tej samej pozie i też bardziej przekręca główkę w lewo, a prawo nie także nic, jak ćwiczenia nam zostały co jak co, ale lubię z nią ćwiczyć
Cytat:
Ale jej nagadałaś fiu fiu
i Ty Brutusie przeciwko mnie???

Dzięki za ćwiczonka- ćwiczę aktualnie z małą stópka do rączki tak w ramach gimnastyki bo moja też coś woli w lewą niż w prawą

Stary 2012-03-28, 15:58   #2037
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Poproszę
wysłałam

lece nadrabiac póki mała śpi.

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
hej

czubasku głowa do góry karmienie mm wcale nie jest gorsze niż karmienie piersią i na pewno nie jesteś wyrodną matką z tego powodu
Cytat:
czubasek nie załamuj się tym mm, przeciez to jest dla dzieci. Nie trujesz jej tym, tylko karmisz zeby była najedzona zaspokojona i szczęsliwa. Ja tak karmie w zasadzie od początku i nigdy nie dopuszczałam do siebie mysli ze jestem wyrodna. Wszystkie dałybysmy się pokroić za nasze dzieci, wiec to wystarczający dowód ze chcemy jak najlepiej. A mm wcale nie takie straszne ! Głowa do góry
Cytat:

Czubasku - głowa do góry, mleko mm to przecież nie trucizna Zobaczysz jak Ci będzie wygodniej Musisz stanąć na nogi i być szczęśliwą mamą, tylko wtedy dzidziol będzie happy, a to jakie mleko mu dajesz to tylko "dodatek"
Cytat:
Oj skarbie
Jeżeli tylko leki Ci pomagą w jakiś sposób to sie nimi podlecz. Karmiłaś Haniulkę i tak długi czas piersią, więc nie mów proszę o sobie jak o wyrodnej matce. Zresztą jakie to ma znaczenie czy się karmi piersią czy butlą? Czubasku! To się nie liczy, bo przecież dzieci kocha się bez względu na sposób karmienia. To, że MissZuzia karmi przez laktator to znaczy, ze kocha swojego Olka bardziej niż Agatek karmiący butlą, ale mnie niż Pearl karmiąca piersią? Niunia, zlituj się i tak nawet nie myśl. Twoja mała potrzebuje szczęśliwej i uśmiechniętej mamusi, a nie dojnej krówki o smutnych oczach. Teraz maluchy próbują nas naśladować, więc jak się do niej uśmiechasz to się odwzajemnia, a jak się będziesz smucić to jaki będzie skutek?
Nie wiem jak Cię przekonać i jak pocieszyć, ale rób tak, żebyś Ty była happy to i Hania będzie I głowa do góry laseczko

O wiem co! Od teraz wyrodna matka to ta, która jest gruba, ma rozstępy i się nie podoba swojemu dziecku. Zgłaszam swoją kandydaturę Stwierdzam też, że Czubasek odpada na starcie

:
Cytat:

Czubasku mm jej krzywdy nie zrobi, a Ty musisz dojsc do ładu ze soba bo to dla Was obydwu najlepsze i najwazniejsze. Wierze, ze wszystko bedzie dobrze. Mocno trzymam kciuki za Ciebie Kochana
ke
Cytat:
Czubasku pamietaj ze robisz to dla dobra nie tylko siebie ale i malej oraz meza bedzie dobrze

Cytat:
dla dziecka najważniejsza jest szczęśliwa mama i poczucie miłości, a w Twoim przypadku karmiąc butlą zapewnisz swojemu dziecku jedno i drugie
no i karmiłaś Małą swoim mlekiem, a każda jego ilość jest cenna, nawet jakby to miało być kilka dni

Dzięki dziewczyny nie wiem czy wszystkie pocytowałam

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Hej!

Załatwiłam dziś salę na chrzciny! Uwaga termin- 27 maj Bo są komunie ale cieszę się z faktu, że: zupa, 2 danie, po 2 kawałki ciasta, herbata-kawa bez ograniczeń i sok tylko do obiadu kosztuje 35zł/os super się cieszę, bo to nie jest dużo A obiad z kolacją i z przystawkami kosztuje 70zł/os
super ze udalo Ci się załatwić salę po takiej cenie

Cytat:
ja tez okropnie tracę na wadzę a chciałabym już nie chudnąć bo przed ciążą miałam niedowagę a teraz wyglądam ponętniej

co do tego mojego karmienia piersią chciałam karmić min trzy miesiące ale odkąd becze kilkanaście godzin dziennie stwierdziłam, że musze zareagować bo potem może byc gorzej. A Hania musi mieć ogarnięta i uśmiechniętą mamę zeby brać z niej przykład. Tylko wkurza mnie gadanie postronnych '' nie szkoda Ci ze przestajesz karmić piersią?'' Jasne, że mi szkoda ale nie mogę normalnie funkcjonować, szczególnie ze teraz ta gospodarka hormonalna wraca do normy i jest jeszcze gorzej.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2012-03-28 o 16:01
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 16:30   #2038
AgaMili
BAN stały

Agatku super z ta sala.
A ja nie wiem, chyba zaczne cwiczyc... No i jak teraz mama mieszka po sasiedzku to bede biegac wieczorami

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2012-03-28 o 16:31
Stary 2012-03-28, 16:42   #2039
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
gratulacje nocki i powodzenia jutro na szczepieniach

najlepszego

Cytat:
Wczesniej byliscie na Cow&Gate?
Cytat:
1. Dziecko leży np na łóżku czy przewijaku. Główka prosto, patrzy przed siebie albo na Twoją twarz. Podnosisz nóżki do góry przed twarz dziecka prawie i ujęte w dłoniach stópki dotykają siebie jakby klaszcząć. Wygląda to dosłownie jakby maluch klaskał stópkami. Tak parę razy.
2. Również głowka prosto, patrzy przed siebie. Bierzemy jedną prawą stópkę i dotykamy nią lewej rączki, za chwilkę bierzemy lewą stópkę i dotykamy prawej rączki. Na przemian kilka razy.
3. Dziecko leży prosto. Łapiemy za rączkę lub za boczek i "turlamy" malucha raz na prawo na 3 sekundy, raz na lewo na 3 sekundy. Powtórzyć kilka razy.

Ważne, żeby dziecko miało główkę prosto i patrzyło przed siebie jeśli jest asymetria.
Dzieki Kochana mnie tez sie przydadzaMichas trzyma glowke najczesciej na prawo i juz ma delikatnie odksztalcona, a te szkockie konowaly kazaly mi poukladac mu zabawki w lozeczku na lewej stronie, tyle to ja juz sama wczesniej wiedzialam, ale po pierwsze to on sie jeszcze tak bardzo nimi nie interesuje, a po drugie to nie jest chyba wystarczajaca motoda.
Cytat:
http://allegro.pl/tiny-love-karuzela...191199778.html
leży i do niej świruje czyli raczej się podoba
Wypasiona
Cytat:
Hej!

Z gorszych rzeczy- znów mi padło auto przy restauracji ale odkręciłam kluczem taki pier.dol.niczek od akumulatora, później zakręciłam i odpalił- jedyne koło ratunkowe 'w razie co' ehh wczoraj też mi padł przy pepco boję się już jeździć mam nadzieję, że A. skuma o co chodzi, bo takim resetowaniem komputera auta długo nie pociągnie
za zalatwienie restauracji i to za taka cene. Kurczaki szkoda tego autka, a kiedy A przyjezdza???
Cytat:
Dziewczynki, dziewczynki! załatwiłam!! poszłam do pani p. i powiedziałam co i jak, podkuliłam ogonek i bez problemu mi załatwiła zaświadczenie ufff.... szybko pojechałam do UP, zaniosłam i next wizyta w lipcu ale wtedy to się już zasiłek skończy więc nie będzie mi tak zależało jak teraz hehe Dziękuję za kciuki! pomogły

Ty to potrafisz pocieszyć człowieka nie chce po prostu w kółko o tym samym pisać...
A jak?? Myslisz, ze bede sie z Toba cackac malenka? Co to to to nie Super, ze udalo Ci sie odkrecic z tym UP.
Cytat:
co do tego mojego karmienia piersią chciałam karmić min trzy miesiące ale odkąd becze kilkanaście godzin dziennie stwierdziłam, że musze zareagować bo potem może byc gorzej. A Hania musi mieć ogarnięta i uśmiechniętą mamę zeby brać z niej przykład. Tylko wkurza mnie gadanie postronnych '' nie szkoda Ci ze przestajesz karmić piersią?'' Jasne, że mi szkoda ale nie mogę normalnie funkcjonować, szczególnie ze teraz ta gospodarka hormonalna wraca do normy i jest jeszcze gorzej.
I to jest bardzo zdrowe podejscie Czubasku. Postronnymi sie nie przejmuj. Wszystko bedzie dobrze.

Edytowane przez nawojka8583
Czas edycji: 2012-03-28 o 16:49
Stary 2012-03-28, 17:47   #2040
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
za zalatwienie restauracji i to za taka cene. Kurczaki szkoda tego autka, a kiedy A przyjezdza???

A. dopiero bedzie w piątek 6 kwietnia, czyli za ponad tydzień Szkoda auta szczególnie, że jest mi bardzo potrzebne.......
Cytat:
A jak?? Myslisz, ze bede sie z Toba cackac malenka? Co to to to nie Super, ze udalo Ci sie odkrecic z tym UP.
nie będę się stawiać o Pani
Ja też się cieszę, że udało mi się fuksem, bo szkoda kasiory
Cytat:
Agatku super z ta sala.
A ja nie wiem, chyba zaczne cwiczyc... No i jak teraz mama mieszka po sasiedzku to bede biegac wieczorami

łeee ja bym wyzionęła ducha w biegu... wolę robić brzuszki
Cytat:
Dzięki dziewczyny nie wiem czy wszystkie pocytowałam
mnie nie zacytowałaś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości