|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
1. kark - może być od pochylania,albo cię przewiało??
2. ja podaję tylko cyc - mała nie chce niczego co nie jest cycem (herbatka by przeszła ale butelki nie chce)3. co do gazów to herbatka może pomoc, ze gazy łatwiej przejdą albo spróbuj ten olejek kminkowy?? 4. co do szczepienia to jest tak,ze moze sie zrobic blizna i nawet długo paprac , ale są dzdieci u których nie wyjdzie nic i to też jest ok - to zależy od organizmu![]() a co do paniki to każda ma tak na początku ![]() sorki za brak znakow pl ale pisze 1 reka bo na 2 mala odbija [/QUOTE]dzięki za odpowiedzi, trochę mi pomogłaś , mam jeszcze pytanie co do śluzowatych kupek , jak one właściwie wyglądają i co może być ich przyczyną?
|
#2012 |
|
BAN stały
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Czubasku pamietaj ze robisz to dla dobra nie tylko siebie ale i malej oraz meza
Agatku trzymam kciuki zeby udalo sie cos pokombinowac zeby jednak nie stracic tego zasilku ![]() Nawojka i I ja dolaczm do klubu "10kg do zrzucenia po ciazy" a tak serio to nie moge na siebie patrzec mam podwojna brode |
|
|
|
#2013 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. To ktorego mleka teraz uzywacie? Fajnie, ze Marcelek wiecej spi.
|
|
|
|
|
#2014 |
|
Raczkowanie
|
wy tu dziewczyny macie problem jak zrzucić kilogramy a ja mam problem jak ich nie zrzucić , przed ciąża byłam za chuda ani tyłka ani cyca , a teraz biodra mi się zaokrągliły nogi są wkońcu takie że spodnie na nich nie wiszą i chciałabym żeby tak zostało ale już tracę na wadze pewnie przez to że karmię piersią jak to zatrzymac? jakieś rady??
|
#2015 |
|
Rozeznanie
|
Była położna i Bartosz waży 6300
i jutro kończy 10 tygodni .Kończymy obiadek,tżta wyprawiamy do pracy a sami uciekamy na spacerek
|
|
|
|
#2016 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jestesmy dopiero kilka tygodni po porodach. Wiadomo, ze nasze ciala sie pozmienialy przez te 9m-cy tycia, ale nie wszystko jest nieodwracalne w 100%. Damy rade jakos doprowadzic sie do porzadku. Uszy do gory. Cytat:
|
||
|
|
|
#2017 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
a my 10 tygodni konczymy w niedziele. Ciekawe ile moj klusek wazy
|
||
|
|
|
#2018 |
|
Raczkowanie
|
To wyglada troche jak takie ciagnace sie smarki, glutki, u nas tez od czasu do czasu sie takie zdarzaja, ale nie mam pojecia od czego to. Moj Michas robi 5 kupek na dzien i np jedna jest zolta, druga brazowa, a nastepna ze sluzem i kolejna znow inna
[/QUOTE]jak każda jest inna to nie masz się raczej czym przejmować u mnie też tak jest raz zielona raz żółta a te kupy teraz to chyba nie sluzowate bo sie nie ciagna tylko takie zadsze niz zwykle sa i nie wiedziałam czy to sluz czy co ale z tego co piszesz to nie to
|
#2019 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja też sprzedałam Julka mamie i odgruzowuję sypialnię, bo zarosła
![]() Byliśmy dziś u pani rehabilitantki i mogę powiedzieć 'a nie mówiłam'... wściekła jestem na wszystkich, którzy mówili, eee, ma jeszcze czas, panikujesz... Julek ma asymetrię, która wg pani jest wynikiem ułożenia w brzuchu (co może być prawdą, bo przez ostatnie kilka miesięcy ciąży był ciągle w jednej pozycji) i przez to nie podnosi główki. Będziemy z nim ćwiczyć i mówiła, że powinno być dobrze, bo to nie jest nic wielkiego. Dziewczyny, jak kołysanki to maila poproszę, tylko wczoraj próbowałam je spakować i i tak nie da się - tzn. mi nie wyszło i nie wiem jak inaczej bym mogła je przesłać może przez jakiś program w necie? Macie jakiś pomysł? Czubasku Hania potrzebuje wesołą i radosną mamę - a jak taką będzie miała to żadne mleko jej nie straszne Agatek Ty omijana?? Co Ty pleciesz? Cytat:
Cytat:
Ale od dzisiaj zaczynam delikatnie skakać na skakance, może coś ruszy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() za nockę Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() wow, jest co nosić |
||||||
|
|
|
#2020 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
za Julka.
|
|||
|
|
|
#2021 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i karmiłaś Małą swoim mlekiem, a każda jego ilość jest cenna, nawet jakby to miało być kilka dni Cytat:
Cytat:
Gratki dla wyspanych Mamuś ![]() U nas dzisiaj gorsza noc niż poprzednio... Mały zasnął o 23, ale co chwilę się budził, kręcił i zasypiał, aż o 2:30 się nadarł - przewijanie i do naszego łóżka... Papu o 5:30 i kima do 8:30... znów z nami ![]() -------------------------------- Bry ![]() Synuś leży mi na kolanach, spokojniutki, kochaniutki ![]() od rana był marudny, ale poszła zaległa kupa i pełnia szczęścia ![]() wczoraj przyszła karuzelka - Tymek już podczas odpakowywania się zakochał no i przy okazji kupiłam taki duże ozdoby piankowe - zwierzaki, bo Timi ma łóżeczko i przewijak w naszej sypialni i tak jakoś chciałam rozweselić ten jego kącik. no i super wygląda teraz ![]() A rano przyszła moja mama, powiedziała, że mogę sobie wyjść na zakupy czy coś... więc pojechałam do lumpka i za 30 zł nakupiłam Małemu ciuszków (na 68-86 głównie), plus mamie sukienkę, sobie 2 bluzki i mężowi koszulki robocze
|
|
#2022 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za zakupy
|
|
|
|
|
#2023 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja też Cytat:
chyba cieżko będzie z radą![]() Cytat:
![]() Cytat:
jednak intuicja matki jest niezawodnaKołysanki może na jakiś serwer wrzuć?
|
|
#2024 |
|
BAN stały
|
Wow moj syncio wtrynil na raz 170ml po 3 godzinach od poprzedniego 120. A na tamtym mleku prezyl sie, nie dojadal i byl glodny co 1,5 godziny.
Inutil u mnie duzo lepiej z samopoczuciem odkad moje dziecko placze tylko jak jest glodne albo spiace a nie non stop ![]() Dobrze ze poszlas do lekarza i na pewno cwiczenia pomoga ![]() Bambusiek za zakupy
Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2012-03-28 o 13:59 |
|
|
|
#2025 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Mamuuuuśki kochane wróciliśmy właśnie ze spaceru i po drodze wlazłam do outletu Bershki
![]() Chyba będę miała spodnie ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
![]() Ale jak mówisz, ze jeszcze dyszka to ok, możemy porywalizować o tytuł "naj" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Jeśli karmisz to chyba tyle, a no i ruszaj się jak najmniej ![]() Cytat:
1. Dziecko leży np na łóżku czy przewijaku. Główka prosto, patrzy przed siebie albo na Twoją twarz. Podnosisz nóżki do góry przed twarz dziecka prawie i ujęte w dłoniach stópki dotykają siebie jakby klaszcząć. Wygląda to dosłownie jakby maluch klaskał stópkami. Tak parę razy. 2. Również głowka prosto, patrzy przed siebie. Bierzemy jedną prawą stópkę i dotykamy nią lewej rączki, za chwilkę bierzemy lewą stópkę i dotykamy prawej rączki. Na przemian kilka razy. 3. Dziecko leży prosto. Łapiemy za rączkę lub za boczek i "turlamy" malucha raz na prawo na 3 sekundy, raz na lewo na 3 sekundy. Powtórzyć kilka razy. Ważne, żeby dziecko miało główkę prosto i patrzyło przed siebie jeśli jest asymetria. Mam nadzieję, że się przydadzą takie ćwiczonka ![]() Biedna Czubasek, nie ma z nami żadnych szans w konkursie na grube wyrodne
|
|
#2026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
leży i do niej świruje czyli raczej się podoba
|
|
#2027 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Na serwer - dobry pomysł
|
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
Udało mi się załadować kilka pierwszych na ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ chomiku hehe
więc jak któraś ma ochotę to poszukać QBASSE i tam są kołysanki, na razie chyba 3 czy 4 bo długo się ładuje. ![]() AgaMili dobrze, że już samopoczucie lepsze, szkoda, że tak późno zmieniliście to mleko ![]() Boro dzięki, nóżkami tak robię przypadkiem często przy przewijaniu. A dostaliśmy ćwiczenia z metody Vojty. Edytowane przez inutil Czas edycji: 2012-03-28 o 15:19 |
|
|
|
#2029 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2030 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No to cudnie ![]() ![]() Cytat:
|
|
#2031 |
|
Zakorzenienie
|
żeby ściągnąć?
Na razie są chyba dwie, bo strasznie długo to się wgrywa |
|
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
mogwe ci podać mojego chomika i hasło w pw jeśli chcesz?
|
|
|
|
#2033 |
|
Rozeznanie
|
|
#2034 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Załatwiłam dziś salę na chrzciny! Bo są komunie A obiad z kolacją i z przystawkami kosztuje 70zł/os ![]() Z gorszych rzeczy- znów mi padło auto przy restauracji ehh wczoraj też mi padł przy pepco boję się już jeździć mam nadzieję, że A. skuma o co chodzi, bo takim resetowaniem komputera auta długo nie pociągnie
|
#2035 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję @ musisz się czuć masakrycznie, więc relaksuj się, żeby choć trochę umilić sobie czas i zapomnieć o @ Cytat:
Cytat:
Cytat:
poszłam do pani p. i powiedziałam co i jak, podkuliłam ogonek i bez problemu mi załatwiła zaświadczenie ufff.... szybko pojechałam do UP, zaniosłam i next wizyta w lipcu ale wtedy to się już zasiłek skończy więc nie będzie mi tak zależało jak teraz hehe ![]() Cytat:
nie chce po prostu w kółko o tym samym pisać... ![]() No i za 3 msc! po kielonku A za szczepionkę trzymam kciuki!!! ![]() Cytat:
ja mam worek na brzuchu i tak jakoś nie chce mi się robić brzuszków za leniwa jestem A Ty coś zamierzasz ćwiczyć, czy może dieta?
|
|
#2036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehh wiesz co- moja przez ostatnie 3 miesiące była w tej samej pozie i też bardziej przekręca główkę w lewo, a prawo nie także nic, jak ćwiczenia nam zostały co jak co, ale lubię z nią ćwiczyć ![]() i Ty Brutusie przeciwko mnie??? ![]() Dzięki za ćwiczonka- ćwiczę aktualnie z małą stópka do rączki bo moja też coś woli w lewą niż w prawą
|
|
#2037 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
wysłałam
![]() lece nadrabiac póki mała śpi. ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie wiem czy wszystkie pocytowałam![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do tego mojego karmienia piersią chciałam karmić min trzy miesiące ale odkąd becze kilkanaście godzin dziennie stwierdziłam, że musze zareagować bo potem może byc gorzej. A Hania musi mieć ogarnięta i uśmiechniętą mamę zeby brać z niej przykład. Tylko wkurza mnie gadanie postronnych '' nie szkoda Ci ze przestajesz karmić piersią?'' Jasne, że mi szkoda ale nie mogę normalnie funkcjonować, szczególnie ze teraz ta gospodarka hormonalna wraca do normy i jest jeszcze gorzej. Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2012-03-28 o 16:01 |
|||||||||
|
|
|
#2038 |
|
BAN stały
|
Agatku super z ta sala
. A ja nie wiem, chyba zaczne cwiczyc... No i jak teraz mama mieszka po sasiedzku to bede biegac wieczorami
Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2012-03-28 o 16:31 |
|
|
|
#2039 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za zalatwienie restauracji i to za taka cene. Kurczaki szkoda tego autka, a kiedy A przyjezdza???Cytat:
Super, ze udalo Ci sie odkrecic z tym UP.Cytat:
Edytowane przez nawojka8583 Czas edycji: 2012-03-28 o 16:49 |
||||||
|
|
|
#2040 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A. dopiero bedzie w piątek 6 kwietnia, czyli za ponad tydzień Szkoda auta szczególnie, że jest mi bardzo potrzebne....... Cytat:
Ja też się cieszę, że udało mi się fuksem, bo szkoda kasiory Cytat:
![]() łeee ja bym wyzionęła ducha w biegu... wolę robić brzuszki ![]() mnie nie zacytowałaś
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:22.

- mała nie chce niczego co nie jest cycem (herbatka by przeszła ale butelki nie chce)

i
a tak serio to nie moge na siebie patrzec
mam podwojna brode

. To ktorego mleka teraz uzywacie? Fajnie, ze Marcelek wiecej spi.
i jutro kończy 10 tygodni
jestesmy dopiero kilka tygodni po porodach. Wiadomo, ze nasze ciala sie pozmienialy przez te 9m-cy tycia, ale nie wszystko jest nieodwracalne w 100%. Damy rade jakos doprowadzic sie do porzadku. Uszy do gory.

Trzy razy pytałam, czy na pewno, bo nie mogłam uwierzyć w to, co mówi (jestem po cc). Także jestem mega szczęśliwa! od jutra zaczynam gimnastykę 
obudziła sie o 2.30 a pozniej o 7 

Gabrysia - 09.02.2012 
Bo są komunie
mam nadzieję, że A. skuma o co chodzi, bo takim resetowaniem komputera auta długo nie pociągnie
poszłam do pani p. i powiedziałam co i jak, podkuliłam ogonek i bez problemu mi załatwiła zaświadczenie ufff....

za leniwa jestem