U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012 ! - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-28, 12:58   #2761
Karo89
Zakorzenienie

Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
widzę, że dolegliwości i nastroje mamy podobne... wczoraj miałąm napad sprzątania, teraz - za nic bym tego nie zrobiła.
też mnie męczy czekanie, podewjrzewam,że hormony, dolegliwości, finanse, rodizna mnie dobijają. Chciałabym móc to wyłączyć, ale wizja nadchodzących świat i pajęczyn w portfelu nie pomaga.
szkoda, że czasem nie da się wyłączyć pilotem wszystkich problemów i zmartwień...

Edytowane przez Karo89
Czas edycji: 2012-03-28 o 13:00
Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 13:01   #2762
desia888
Wtajemniczenie

Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
mama już po usg ma już założony wenflon i powiedziała że lekarz jej taką dużą igłą z taka kotwiczką wbił w pierś i zachaczył o ten guzek nie wiem po co ale mama mówi że antenka z cycka jej wystaje teraz no i że lekarz fajny konkretny. teraz czeka aż się sala zwolni dzięki dziewczynki za kciuki
To fajnie ze zadowolona, a kciuki trzymamy nadal!

Jolka, apap mozesz i sie chwilke poloz to Ci przejdzie!
Widze ze masz rownie pozytywne wiesci po wizycie co ja
Naczekamy sie, ale co zrobic widocznie nasze dzieciaczki w brzuszku wlasnie tego potrzebuja! Wytrzymalysmy tak dlugo juz ze jeszcze troche damy rade!
A ja mam 20 kg na plusie, wiec Jolka nie jestes sama!
A jaki masz termin porodu z OM Jolka? Bo ten chyba jest najwazniejszy?

Gosiu, no to pewnie moze pojsc szybko, gin twierdzi tylko ze taka sklonnosc do przenoszenia sie po prostu ma i w jakichs 80% przenosi sie drugie dziecko rowniez
No ale na 100 % mi tego nie zagwarantuje to wiadomo, wiec jakas tam nadzieja zawsze jest
Teraz jestem w 38, no powiedzmy w 39 by mi pasowalo urodzic

Asika, Aalegna, zal mi Was, ja tez to przeszlam z Adasiem, ja do teraz nie wiem czego On tak plakal
No ale wyl jak syrenka a czesto jak bylismy sami w domu i nikt nie mogl mnie odciazyc to ja wylam z Nim
Nie wiem co Wam poradzic, naprawde, chyba tylko moge powiedziec ze to przejdzie z czasem!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 13:03   #2763
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
tak cale szczescie bo juz meczyl ja pobyt w szpitalu
no to dobrze nadal trzymane
a babcia domyśla się czegoś?
Stary 2012-03-28, 13:04   #2764
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Jolka możesz na pewno apap zażyć.
o dobrze wiedzieć bo zaraz zdechnę chyba

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Jolka ale ty nie mozesz na razie rodzic,bo watek prowadzisz

Mozna brac leki ktore maja w skladzie paracetamol,wiec apap tak,ibuprom nie.

No wiem i jak karolca nie będzie chciała to zamierzam następny prowadzić oczywiście jeżeli nikt nie będzie przeciw

Idę po apap

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 13:07   #2765
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Ja takie brunatne jakby plamienie miałam jak szłam do szpitala. a tam co? szyjka twarda, rozwarta na opuszek. Jakbym miała czekać na naturalny poród bez wywoływania, to pewnie jeszcze chodziłabym z brzuchem
bardzo mozliwe

moja polozna srodowiskowa mi mowila, ze kiedys miala kobiete, ktora nie zgodzila sie na wywolywanie porodu i przeterminowala sie o... 3 tygodnie ... ale w koncu wszystko poszlo w 100% naturalnie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
SMS od 19claudia91

" O godzinie 1:20 na świat przyszedł nasz królewicz Fabianek, waga 3.900kg wyszedł przez cc, piękny płacz był. TŻ cholernie dumny. Ja się aż popłakałam. 56cm 10pkt. Wszystko mnie boli ale myślałam że będzie gorzej. Jest piękny po przyjeździe do domu dodam zdjęcia. "

gratulacje

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Wiem, tylko ze karmienie piersia jest dla mnie nowoscia i nie wiem kiedy dziecku ten sen nocny sie reguluje, bo przy butli to jak Filip mial ponad miesiac to juz ladnie przesypial do 4 potem 5 rano bez budzenia w nocy.
to wszystko zalezy od dziecka...
Sandra na poczatu budzila sie co 2 godziny, Rita poki co co 4-5
Stary 2012-03-28, 13:08   #2766
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

desia super, że po wizycie wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Jolka, apap mozesz i sie chwilke poloz to Ci przejdzie!
Widze ze masz rownie pozytywne wiesci po wizycie co ja
Naczekamy sie, ale co zrobic widocznie nasze dzieciaczki w brzuszku wlasnie tego potrzebuja! Wytrzymalysmy tak dlugo juz ze jeszcze troche damy rade!
A ja mam 20 kg na plusie, wiec Jolka nie jestes sama!
A jaki masz termin porodu z OM Jolka? Bo ten chyba jest najwazniejszy?

Biorę apap i zaraz się kłade na chwilke

wiesz co ja już nie wiem z OM niby 8kwiecień z USG niby 2 kwiecień
ze wszystkich kalkulatorów internetowych też 2 kwiecień a lekarz mówi teraz, że 8 no dobra więc niech będzie 8 a jak mówie położnej o tym czy 2 czy 8 to ona na to a co to za różnica

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-28, 13:14   #2767
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
no to dobrze nadal trzymane
a babcia domyśla się czegoś?

nieee dobry kit pół sukcesu takze moze obejdzie sie bezstresowo dla babci

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 13:22   #2768
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Gosiu, no to pewnie moze pojsc szybko, gin twierdzi tylko ze taka sklonnosc do przenoszenia sie po prostu ma i w jakichs 80% przenosi sie drugie dziecko rowniez
No ale na 100 % mi tego nie zagwarantuje to wiadomo, wiec jakas tam nadzieja zawsze jest
Teraz jestem w 38, no powiedzmy w 39 by mi pasowalo urodzic
A ty Adasia w ktorym tyg urodzilas?
I ciekawe czy w druga strone tez to dziala?Bo ja pierwsze urodzilam 2 tyg wczesniej,no synus tez juz powinien wychodzic,a on uparty (baran )
Stary 2012-03-28, 13:35   #2769
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
desia super, że po wizycie wszystko dobrze

Biorę apap i zaraz się kłade na chwilke

wiesz co ja już nie wiem z OM niby 8kwiecień z USG niby 2 kwiecień
ze wszystkich kalkulatorów internetowych też 2 kwiecień a lekarz mówi teraz, że 8 no dobra więc niech będzie 8 a jak mówie położnej o tym czy 2 czy 8 to ona na to a co to za różnica
No 6 dni to jesli zacznie sie naturalnie, to zadna roznica moze, ale jesli juz chodzi o wywolywanie porodu, i wywoluja 12-13 dni po terminie (u mnie akurat) to wtedy 6dni to jest roznica.

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
bardzo mozliwe

moja polozna srodowiskowa mi mowila, ze kiedys miala kobiete, ktora nie zgodzila sie na wywolywanie porodu i przeterminowala sie o... 3 tygodnie ... ale w koncu wszystko poszlo w 100% naturalnie

gratulacje

to wszystko zalezy od dziecka...
Sandra na poczatu budzila sie co 2 godziny, Rita poki co co 4-5
Jak rodzilam Adasia w szwecji to wywolywali rowno po 14 dniach. a moja znajoma rodzila chyba z rok pozniej to juz wywolywanie miala 3 tygodnie po terminie
Masakra!

Viki 28.04.2012
Stary 2012-03-28, 13:37   #2770
Aguśkaa83
Zakorzenienie

My juz po spacerku

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Zaczynam dziś 37 tydzień..

i czekam z niecieprliwością na dzisiejszą wizytę u ginki..

byłam dziś już u neuro i dostałam zaświadczenie o braku przeciwskazań do znieczulenia i sn.. ufff
gratuluje 37 tygodnia
trzymam kciuki za wizyte u ginki no i super ze wizyta u neurologa udana
Cytat:
Wróciłam od lekarza i z zakupów

Co u lekarza to oczywiście co do porodu to ani widu ani słychu jedynie co to te skurcze ale to nic wielkiego.
Mam się sugerować datą 8 kwiecień a nie 2 !! - więc muszę to zmienić.
Kolejna wizyta 4 kwietnia.
Zwolnienie mam już wypisane do 8 kwietnia i jak nie urodzę do 8 kwietnia to wchodzę na macierzyński.
Zapytałam go o USG i mi zrobił i nawet Mąż zobaczył
Synek jest Synkiem jak to powiedział lekarz "fujara malowana"
Wszystko z Nim ok i waży prawie 3kg
Z gorszych rzeczy te pieczenie całe to infekcja cholerna jakaś
Przepisał mi globulki i maść do smarowania o dziwo zapłaciłam za to nie całe 9zł w aptece.

Co do mojej wagi od ostatniej wizyty która była w piątek przytyłam nie całe 0,5kg więc nie jest źle choć moja waga i tak mnie nie zadowala bo to już +19kg

No więc nie urodzę tak szybko chyba
A moze urodzisz wczesniej niz myslisz
Zanim sie obejrzysz a juz bedziesz tulila synka
Super ze wizyta udana!
Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Hej u nas noc w miarę... karmienie co 3 godziny, ale ja to zasypiam normalnie padam na twarz w nocy jak karmię tż przebiera małą, przystawia mi ją, ja karmię tak 20-40 min zależy ile zje, odkłada małą do łóżka, odciągamy jeszcze minimalnie jak czuję, że mi ciężko w tej piersi, którą karmiłam, rozmasowuje guziki w drugiej i mleko samo wypływa (czasem tryska na wszystkie strony), jak nie czuję ulgi to trochę odciagamy laktatorem i tak to wygląda. Czy Wam też robią się takie zastoje/guziki? Minie to czy już będzie zawsze?
Ewcia zrobilas błąd taki jak ja przy pierwszym dziecku, tez w szpitalu pilam herbatki na laktacje i za bardzo sobie ja rozkrecilam.
Tez mialam taki nawal ze nie moglam sobie poradzic.
Ja mialam bardzo duze problemy z piersiami przy Filipku, ciagle robily mi sie zastoje i guzki ale to dlatego ze Filip nei chcial cyca i dzialalam tylko laktatorem a laktator tez rozpedza laktacje jesli za duzo sie sciagasz.
Teraz raz mialam problem przy Szymonie ale to dlatego ze wydluzylam sobie za bardzo przerwe w nocy bo on spal i go nie budzilam, no i zrobil sie guzek i mialam chyba zapalenie piersi bo caly dzien mialam bole miesni, temperature 37,6 i trzepalam sie z zimna (takie objawy sa przy zapaleniu piersi jak dojdzie do zastoju pokarmu). Ale zwalczylam to i jest dobrze
Co moge Ci poradzic: Po pierwsze staraj sie uzywac laktatora jak najrzadziej bo im wiecej bedziesz nim odciagala po nakarmieniu dzidzi tym coraz wiecej mleka bedzie Ci sie tworzylo.
Zrob tak: Jak czujesz pelna piers i guzek idz pod prysznic, lej woda ciepla dlugo na piers najbardziej na to m-sce gdzie Cie boli i sprobuj pod prysznicem rozmasowac delikatnie ten guzek ruchem szczesujacym w kierunku do brodawki (bedziesz widziala jak mleczko kapie lub leci strumieniem), nastepnie po prysznicu stan nad szklanka i sprobuj jeszcze rozmasowac to miejsce gdzie boli sciagajc do szklanki mleko i potem przystaw małą i niech zje ile moze i sprobuj nie uzywac laktatora juz tylko ubij liscie chlodnej kapusty i przyloz i wymieniaj kiedy zrobia sie juz cieple. Pamietaj ciagle o tej kapuscie zebys nie miala zapalenia, bo szybko do niego dochodzi przy zastoju pokarmu.
Przed karmieniem, odciaganiem cieply prysznic, po karmieniu i odciaganiu dobrze chlodne liscie kapusty dobrze ubitej tluczkiem zeby sok puscila. I czesto przystawiaj małą co 2, 3 godziny ale laktatorem sprobuj sie nie sciagac ewentualnie odrobine bo rozkrecisz laktacje i nie poradzisz sobie. I jeszcze moja rada jedna, podaruj sobie teraz gosci, zajmij sie piersiami, goscie nie uciekną a Ty unormujesz sobie stan w piersiach. WAzne bys pilnowala czasu i nie dopuscila do zbyt dlugiej przerwy bo guzki sie tworza z tego, jesli piers nie jest oprozniana. Bedzie dobrze ale poswiec sie tylko piersiom caly dzien cala noc niech nic Cie nie interesuje. Nie masz malucha biegajacego jak ja wiec dasz rade
Cytat:
Witam!
Ja po wizycie, niestety szyjka dluga (nie wiem ile) zamknieta, czyli nic sie nie dzieje
Mala ma 2900, czyli w normie, nereczki nadal tak samo, nie powiekszaja sie
KTG jednak mi zrobi ( przepraszam ze pisalam ze nie robi) 6.04 w szpitalu, wymaz pobrany i wyniki ladne.

Generalnie to radzi zeby sie uzbroic w cierpliwosc bo jak narazie nic nie zapowiada porodu a do terminu jeszcze 3 tygodnie, wiec nie ma co jeszcze wielce sie stresowac

No i za 2 tygodnie znowu wizyta.

Teraz ide ponadrabiac, ciekawe czy ktoras urodzila?
Cudownie ze z nerkami sie ustabilizowao
A szyjka sie nie przejmuj potrafi sie skrocic w jeden dzien nagle.
No i super ze wyniczki w porzadku
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 13:37   #2771
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
A ty Adasia w ktorym tyg urodzilas?
I ciekawe czy w druga strone tez to dziala?Bo ja pierwsze urodzilam 2 tyg wczesniej,no synus tez juz powinien wychodzic,a on uparty (baran )
11 dni po terminie, czyli 42 tydzien, mialam juz wyznaczony termin wywolywania , ale na szczescie rozkrecilo sie samo

Dzieki Aguska

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-03-28 o 13:40
Stary 2012-03-28, 13:45   #2772
gosia261282
Gang Iren

Wlasnie spojrzalam na termometr i jest 22 stopnie
Popoludnie spedze spacerowo,a jutro od rana jade z mezem na ryby,tzn on na ryby a ja bede sie byczyc na kocyku.
No chyba ze do jutra urodze
Stary 2012-03-28, 13:47   #2773
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
Tak napisalam,bo tez mialam przy corce przeboje z tesciowa.Ale nie chcialam cie denerwowac.Mi troche pomagalo to w zachowaniu zdrowych relacji,jak wmawialam sobie,ze tesciowa na pewno chce dobrze,tylko czasem zle jej wychodzi.I tlumaczylam sobie,ze na starosc tez nie wiem jaka bede.
No ale z tego co piszesz to widze,ze jest to ciezki przypadek.Najlepiej byloby chyba zamieszkac gdzies daleko od nich.
teść jest niereformowalny niestety, a teściowa chce dobrze ale jest obrażalska i ciężko mi przychodzi zwracanie jej uwagi bo nie potrafię być asertywna

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
claudia gratulacje
Asika współczuje że mała tak płacze wiem co to znaczy ta bezradność mój wczoraj wył przez 4 godz a ja sama zostałam bo mąż do pracy poszedł i już mnie krew zalewała.... bo ja głodna on też non stop na cycu chciał wisieć, ostatnią godzinę wyliśmy oboje
z tym płaczem macie dziewczyny ciężko, trzymajcie się jakoś

Cytat:
będzie oglądal

ja czasami się obawiam że mogę czasami nie zauważyc płaczu dziecka po prostu mam zdolnośc wyłączania słuchu a to przez moje papugi które potrafia narobic takiego larma ze sie wylaczam i nie zauwazam ale mysle ze po porodzie zmysly mi sie wyczulą i ze dzidzia juz w brzuszku troszke do tego hałasu sie przyzwyczaja oby
może to i lepiej niż lecieć na złamanie karku na każde stęknięcie

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 13:47   #2774
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
No 6 dni to jesli zacznie sie naturalnie, to zadna roznica moze, ale jesli juz chodzi o wywolywanie porodu, i wywoluja 12-13 dni po terminie (u mnie akurat) to wtedy 6dni to jest roznica.
no nic póki co dalej czekam i zobaczymy jak to będzie.

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
A moze urodzisz wczesniej niz myslisz
Zanim sie obejrzysz a juz bedziesz tulila synka
Super ze wizyta udana!
Wiesz co chyba raczej nie skoro nic się nie dzieje, zbadał mnie i wszystko jest ok porodu nie widać jeszcze ani nic.
Ale zobaczymy

Ciesze się, że chociaż poznałam wage i potwierdzenie, że Synek jest Synkiem

A jak to jest z tą kapustą bo ja nawet nie wiem
Kupuje główke kapusty i przykładam sobie te liście do piersi ?

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-28, 13:53   #2775
gosia261282
Gang Iren

Chyba musze dopakowac dla mlodego inna wersje ubranek na wyjscie,bo jak bedzie pogoda taka jak dzis 22 st to nie zaloze mu tego co uszykowalam,grubej bluzy i spodni(mam tez spakowany kombinezon zimowy,na bank go zostawie w domu,bo juz sie nie przyda)
Stary 2012-03-28, 14:02   #2776
mag_99
Rozeznanie

u nas też piękna pogoda - jesteśmy już po 1 spacerku, a potem pójdziemy z tatusiem na drugi

a w ogóle to kupiłam wczoraj "Mam dziecko" z płytą z kołysankami i o dziwo Filip sobie leży i spokojnie ich słucha więc jakby co to polecam! takie niby proste kołysanki ale działają

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 14:04   #2777
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba musze dopakowac dla mlodego inna wersje ubranek na wyjscie,bo jak bedzie pogoda taka jak dzis 22 st to nie zaloze mu tego co uszykowalam,grubej bluzy i spodni(mam tez spakowany kombinezon zimowy,na bank go zostawie w domu,bo juz sie nie przyda)
Ja ubranko na wyjscie spakuje chyba dopiero jak pojade do szpitala bo pogoda tak szybko sie zmienia

Viki 28.04.2012
Stary 2012-03-28, 14:10   #2778
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

co do pogody to ostatnio słyszałam, że na święta ma być upał a później, że niby śnieg

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-28, 14:19   #2779
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
co do pogody to ostatnio słyszałam, że na święta ma być upał a później, że niby śnieg
No wiec wlasnie, caly kwiecien moze byc taki zmienny ze w sumie nie wiadomo co uszykowac!

Viki 28.04.2012
Stary 2012-03-28, 14:24   #2780
aaagga
Raczkowanie

dodałam sesję Dominika na maila, jest tak słodki że muszę się podzielić tą słodkością ze światem

Karolca miała rację: że choć ciągle jakieś panny dowalają się do mojego tż to przynajmniej będziemy mieli ładne dzieci

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 14:25   #2781
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Witam!
Ja po wizycie, niestety szyjka dluga (nie wiem ile) zamknieta, czyli nic sie nie dzieje
Mala ma 2900, czyli w normie, nereczki nadal tak samo, nie powiekszaja sie
KTG jednak mi zrobi ( przepraszam ze pisalam ze nie robi) 6.04 w szpitalu, wymaz pobrany i wyniki ladne.

Generalnie to radzi zeby sie uzbroic w cierpliwosc bo jak narazie nic nie zapowiada porodu a do terminu jeszcze 3 tygodnie, wiec nie ma co jeszcze wielce sie stresowac

No i za 2 tygodnie znowu wizyta.

Teraz ide ponadrabiac, ciekawe czy ktoras urodzila?
No to tak jak u mnie. Robią w ostatnich tygodniach. Super, że wyniki dobrze .
Ja niestety jeszcze nie urodziłam. Nic mnie nie boli. Sił mam więcej niż tydzień temu. Mam wrażenie, że mogę biegać, ale nie chcę robić Andrei wstrząsów.

Cytat:
no właśnie wiem, że na ten sam dzień bo wcześniej byłam wpisana na liście jako 8kwiecień, ale potem po USG 4d w 22tc zmieniłam bo wykazywało na 2kwietnia a teraz du.a okazuje się, że ten 8 a już mam dość tego wiecznego czekania jeszcze pewnie przenosze i urodze 16 super
Ja na początku byłam wpisana na 11.04, więc i tak jesteś na szybszy termin .

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa
tak mnie głowa boli nie wytrzymam - można brać apap albo ibuprom?
leków zawierających ibuprofenol na pewno nie można.

Cytat:
No właśnie
I nie wiem skąd może dlatego, że przez 2 dni użyłam innego płynu
zawsze używam lactacyd ten pomarańczowy, ale mi się skończył i miałam ten niebieski to przez 2 dni go użyłam a potem znowu ten pomarańczowy i od wczoraj coś się dzieje
a ja już myślałam, że tu jakaś akcja będzie
Eh...i po co przypałętują się te wstrętne infekcje?
Cytat:
Napisane przez Jolkaaa
tikki Ty urodzisz przede mną wiem to
Kto wie...kto wie...

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
u nas też piękna pogoda - jesteśmy już po 1 spacerku, a potem pójdziemy z tatusiem na drugi

a w ogóle to kupiłam wczoraj "Mam dziecko" z płytą z kołysankami i o dziwo Filip sobie leży i spokojnie ich słucha więc jakby co to polecam! takie niby proste kołysanki ale działają
Ja też już chcę iść na spacer z Andreą.

Ale u mnie upalnie . Już większość drzew ma liście, kwiatki kwitną, osy latają, ptaszki śpiewają...ANDREA WYCHODŹ JUŻ NA ZEWNĄTRZ, BO PRZEGAPISZ PIĘKNĄ WIOSNĘ .
Po spacerze w porę zauważyłam, że chodzi mi po ręce kleszcz . Na szczęście chodził i jeszcze nie znalazł dogodnego miejsca na posiłek . No a mama mówiła "nie chodź po krzakach"...a ja nie posłuchałam.
Stary 2012-03-28, 14:30   #2782
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Ja niestety jeszcze nie urodziłam. Nic mnie nie boli. Sił mam więcej niż tydzień temu. Mam wrażenie, że mogę biegać, ale nie chcę robić Andrei wstrząsów.

Kto wie...kto wie...

Ale u mnie upalnie . Już większość drzew ma liście, kwiatki kwitną, osy latają, ptaszki śpiewają...ANDREA WYCHODŹ JUŻ NA ZEWNĄTRZ, BO PRZEGAPISZ PIĘKNĄ WIOSNĘ .
Po spacerze w porę zauważyłam, że chodzi mi po ręce kleszcz . Na szczęście chodził i jeszcze nie znalazł dogodnego miejsca na posiłek . No a mama mówiła "nie chodź po krzakach"...a ja nie posłuchałam.

To jak taka energia cie rozpiera,to moze cos sie ruszy?
Ja juz kilka razy mialam taka energie mega w ostatnich tygodniach i niestety nic ztego.

Kurcze dobrze,ze zauwazylas tego kleszcza.Boje sie strasznie kleszczy.
Stary 2012-03-28, 14:30   #2783
tikki85
Zakorzenienie

Aguśka 4. zdjęcie PRZESŁODKIE! Jak bracia słodko ze sobą śpią

Aaagga słodziusi Dominik .
Stary 2012-03-28, 14:31   #2784
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
dodałam sesję Dominika na maila, jest tak słodki że muszę się podzielić tą słodkością ze światem

Karolca miała rację: że choć ciągle jakieś panny dowalają się do mojego tż to przynajmniej będziemy mieli ładne dzieci

ale piekne zdjecia
Stary 2012-03-28, 14:31   #2785
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość

Kto wie...kto wie...

O fuj - kleszcz
Jak ja ich nienawidze
Tikki, a naplyw sil tez zwiastuje szybki porod
Juz Ci tak wroze i wroze i ciekawe czy Ci wywroze
Ciekawe- jak po Tobie kleszcz chodzil to pewnie Pelusia zlapal jakies tez

Viki 28.04.2012
Stary 2012-03-28, 14:32   #2786
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
To jak taka energia cie rozpiera,to moze cos sie ruszy?
Ja juz kilka razy mialam taka energie mega w ostatnich tygodniach i niestety nic ztego.

Kurcze dobrze,ze zauwazylas tego kleszcza.Boje sie strasznie kleszczy.
Energia to pewnie dlatego, że brzuch mam nisko i dużo łatwiej mi oddychać niż w poprzednim tygodniu.
Ja pierwszy raz widziałam na żywo kleszcza, który jeszcze się nie wbił (wcześniej widziałam tylko te u mojego psa z dzieciństwa)
Stary 2012-03-28, 14:33   #2787
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
A jak to jest z tą kapustą bo ja nawet nie wiem
Kupuje główke kapusty i przykładam sobie te liście do piersi ?
słyszałam, że te liście to trzeba czymś zbić, stłuc, żeby zmaltretowane były, bo cały trik w soku.

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
a ja ogłaszam bojkot :P
nie wchodzę na maila póki nie będę mieć swojej Lenki. Napatrzę się na maleńkości i coraz bardziej mi tęskno, niecierpliwie.
Stary 2012-03-28, 14:34   #2788
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
O fuj - kleszcz
Jak ja ich nienawidze
Tikki, a naplyw sil tez zwiastuje szybki porod
Juz Ci tak wroze i wroze i ciekawe czy Ci wywroze
Ciekawe- jak po Tobie kleszcz chodzil to pewnie Pelusia zlapal jakies tez
Pelusia jest niższa i nie musiała pocierać się o krzaki. Zresztą od razu wskoczyła do wody więc może niewbite kleszcze od razu się potopiły .
Obyś miała rację z tym szybkim porodem...tylko NIC MNIE NIE BOLI!
Stary 2012-03-28, 14:37   #2789
gosia261282
Gang Iren

Aguska ale rozczulajace te zdjecia dalas.Najlepsze gdzie spia Filipek i Szymonek

Aga Dominik jest boski,pozuje jak prawdziwy model,a zdjecie na golaska rewelacja (nie zebym chciala podgladac mlodocianych )
Stary 2012-03-28, 14:39   #2790
Karo89
Zakorzenienie

U nas też ładnie, słonecznie, ale chłodno jest,wieje zimny wiatr.

To bezczynne siedzenie, że tak to nazwę, zmobilizowało mnie i w końcu wysłałam zdjęcia do wywołania z wesela

Aguśka ostatnie zdjęcie cudne
Aaagga super zdjęcia!!! Dominiczek jest taki słodziutki!

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości