mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-29, 08:08   #2401
ja_dalia
Wtajemniczenie

Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
Co myślicie o tym łóżku turystycznym?
http://www.babyono.com/produkty/poko...azeniem-malpka

I przymierzają się do zakupu http://www.babyono.com/produkty/piel...do-mycia-glowy
Widziałam kiedyś taki w Mothercare za 80 zł,a tutaj za 16,00

dla Franka

zakupy suuuper podoba mi sie ta miseczka 2komorowa

ja mam to lozeczku, u mego taty stoi.... trzeba materac dokuipc bo ten co jest to malo stabilny, poza tym jest ok ciezko mi cos w sumie pow bo mloda z 5 razy tylko spala ...

my dzis noc masakra... mloda spala od 19.30 do 1.30, a potem wsawanie o 3,5 i finalnie 7.... padam ! jak za niemowlecych czasow... ach te zębole !!!!

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 08:14   #2402
tuszka
Raczkowanie

Tez już nie śpimy... Tż tak całował Franka przed wyjściem, że go obudził i rozpoczął zabawę.

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
gratulacje z okazji 4 m-cy :part:

ale rzeczy fajoskich nakupowałaś jej pełną gęba na karmienie się nastawiasz super

a a to łóżeczko to b.fajne dziewczyny mi polecały bardzo podobne.. zaraz poszukam to wkleję linka......

a kubek do głowy świetny!

http://allegro.pl/lozeczko-kojec-bab...208305726.html
to też z babyono niezłe

Basiula
Nika, nawet to Baby ono tańsze

WSTAWAĆ ŚPIOCHY!!!
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 08:16   #2403
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
40zł+wysyłka chcecie takie?
dobra cena A mimo wszystko poza moimi możliwościami obecnymi

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

[QUOTE=tuszka;33203819]Tez już nie śpimy... Tż tak całował Franka przed wyjściem, że go obudził i rozpoczął zabawę.
QUOTE]

To z jaką mocą on go całował?
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 08:17   #2404
glamourous
Zakorzenienie

Dziewczyny chyba normalnie zaczne malym ma noc dawac butle lub kakas kasze zy cos. Ostatnio 3 noce pod rzad po 4-5 pobudek. Co 2 godz jak w zegarku

Basiula ja ci powiem ze u mnie bylo odwrotnie. 1 wizyta - gin powiedzial ze pecherzyk plodowy ma nieprawidlowy ksztalt i wielkosc i dal leki na podtrzymanie. Wrocilam do domu zaryczana ze na pewno poronie
Druga wizyta kontrolna po 2 tyg- jak sie dowiedzialam ze to blizniaki to malo z tej kozetki nie spadlam, wrocilam do domu zaryczana ze dwojka. Mama jak mnie zobaczyla to sie wystraszyla ze stalo sie najgorsze...
I w ogole dlugo nie potrafilam sie ta ciaza cieszyc, caly czas sie zamartwialam jak sobie proadze plus wyrzuty sumenia ze sie nie ciesze, ze jak sonia sie miala urodzic to byla taka wyczekana i upragniona a tu ja wcale nie chce dwojki
Potem jeszcze nie bylam zadowolona ze to dwaj chlopcy bo nigdy w zyciu nie chcialam miec ani jednego chlopca a co dopiero dwoch
Szczerze to cala ciaze sie balam ze ich nie bede potrafila pokochac
A teraz to sa moje dwa oczka w glowie, miski przekochane- jak tak patrze w te dwie mordki slodkie to sobie bez nich zycia nie wyobrazam
Stary 2012-03-29, 08:21   #2405
elf27
Zadomowienie

a czemu chłopca nie chciałaś? co to za różnica syn czy córa, byle zdrowe

mi było wsio ryba choć skrycie marzyłam o syniu i jest
Stary 2012-03-29, 08:38   #2406
princessskaa
Wtajemniczenie

Glam dobrze, że jak się chłopcy urodzili to miłość przyszła naturalnie

Ja tak jak Elf chciałam żeby dzidzia była zdrowa, tylko ja z minimalną przewagą na córę. Ale z synia identycznie bym się cieszyła. A wyszła córa
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 08:45   #2407
nikaa2
Wtajemniczenie

właśnie mówią w tv ze bank mleka kobiecego w wawie ruszył )))

spódnica super... a maja niebieskie dla chłopców?

ojej lece bo maruda
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 08:45   #2408
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalić, Franek dzisiaj kończy 4 miesiące a w zasadzie już skończył o godz 5.10. Z tej okazji zrobiłam mu gęstej kaszki Holle z moim mlekiem. Nie był zachwycony, ale trochę zjadł. Później opróżnił dwa cyce. Modlę się, by pospał dzisiaj w nocy.

Jeśli nie jesteście ciekawe, co kupiłam w sklepie dziecięcym, to trudno. i tak się pochwalę, zatem: zestaw obiAdowy Ze świetną łyżeczką http://www.babyono.com/produkty/karm...owa-z-lyzeczka

Łyżeczki http://www.babyono.com/produkty/karm...dawania-ksztal

Gryzak, ten co Baha, ale jeszcze mały się do niego nie przyzwyczaił. http://www.babyono.com/produkty/zaba...ikonowy-miekki

Te opakowania na jedzenie, w których można mrozić.

Lamaze ptaszka

Bodziaka

Smoczki nr 2 do butelek

Parasolkę do wózka, ale dzisiaj się nie sprawdziła i chyba będę ją reklamować.

Gryzak chłodzący z Canpol

Siateczka na owoce http://allegro.pl/listing.php/search...ategory=0&sg=0

Szczoteczki do masażu dziąseł i mycia ząbków, ale niestety na palec, a zrączką http://canpolbabies.com/pl/produkty/...page:2/group:3

To chyba tyle jestem z siebie dumna

Ania - gratulacje dla Lilki za pełzanie. Fajnie to musi wyglądać. I za wagę

Są prawie identyczne, poza tym bratu było by przykro,a tak to ma coś z tego. Najlepszy pedicure

Basiulko, byłaś w mnogiej ciąży, czy bardzo chciałaś być? Pewnie wspominałaś, ale nie pamietam.

Miałam kupić tę chustę, alemcoś się zebrać nie mogę, mam problemy z podjęciem decyzji. I chciałam iść na warsztaty, ale coś ich nie ma. Wiem, ze chustę tkaną, skośne- krzyżową. Dzisiaj by się przydałaby, bo byliśmy szybko do bankomatu, więc wzięłam marca na ręce i poliśmy, był tak zainteresowany, że nawet się nie odzywał. A później jeszcze dwa spacery zaliczyliśmy.

P.s. Jeśli w postach pojawia się rodzaj męski czasowników, to nie problem ze mną, a głupia autokorekta

Co myślicie o tym łóżku turystycznym?
http://www.babyono.com/produkty/poko...azeniem-malpka

I przymierzają się do zakupu http://www.babyono.com/produkty/piel...do-mycia-glowy
Widziałam kiedyś taki w Mothercare za 80 zł,a tutaj za 16,00
super zakupy
wczoraj tez kupilismy parasolke, dzis przetestuje mam nadzieje, ze bedzie dobra
lozeczko turystyczne wydaje sie ok ale ja polecam tansze na allegro (chyba ze cena nie gra roli) bo sa dobre a koszt ok 160zl z wysylka o kubku tez myslalam ale na razie nie mamy problemu z mycie glowki. Mlody daje polewac sobie bez problemu D:

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
byłam ale w 9 tc dowiedziałam sie że tylko jedno dzieciątko żyje i jest bardzo słabe ale na szczęście dobrze sie skonczyło i mam dużego i zdrowego syna w sumie niewiedziałam wogóle wczesniej że to mnoga ciąża bo jak byłam u innego lekarza w 6 tc nic mi nie powiedział dopiero u tego co mnie prowadził dowiedziałam sie że ciąża mnoga (szok i banan na gębie) a po chwili że jedno dzieciątko sie tylko rozwija i jest słabe ( płacz po wyjściu z gabinetu i wiele wiele razy później)
strasznie mi przykro ale najwazniejsze, ze masz zdrowego synusia

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
ja już

Olivka ma nową spódniczkę
nie moj gust zdecydowanie
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 08:51   #2409
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie mówią w tv ze bank mleka kobiecego w wawie ruszył )))

spódnica super... a maja niebieskie dla chłopców?

ojej lece bo maruda

Glam nie dziwie sie, ze mialas obawy co do dwojki. Ale najwazniejsze, ze teraz kochasz ich pelna para

Laski padniecie... okazalo sie, ze moj ojciec mi kupil blender niespodzianke i tesc tez wiec bedziemy miec 2

My wczoraj pojechalismy odebrac kaszki Holle z paczkomatu, pojemniki do mrozenia do tego wpadlismy do rossmanna i kupilam dwupak chusteczek babydream bo Muffi polecala wydaja sie serio fajne, miekkie jak nivea a nawilzone jak pampers kupilam kilka sloiczkow w promocji, parasolke do wozka.

I wczoraj kupilismy lustrzanke w koncu D5100 +obiektyw 18-105vr
Ggoraa to przez Ciebie! bo chcielismy wersje tansza d3100 ale jakos tak ladnie pisalas o d5100 ze sie skusilismy. To nic ze do 5kwietnia bedziemy zyc na suchym chlebie i smalcu
Stary 2012-03-29, 08:56   #2410
nikaa2
Wtajemniczenie

goldi

tez fajne zakupy

własnie miałam pytac ciebie jak to wyglada ten odbiór z paczkomatu? bo te 2 zyle kusza

aa i sprzedaj jeden z tych blenderów- bedzie na ogórki i na % do tego smalcu z chlebem
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 08:58   #2411
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
a czemu chłopca nie chciałaś? co to za różnica syn czy córa, byle zdrowe

mi było wsio ryba choć skrycie marzyłam o syniu i jest

ja tak samo - byle zdrowe ! zwlaszcza ze wczesniej mialam problemy z jajnikami i lekarz powiedział ze mam 6 miesiecy na ciąże, a potem moze byc juz cięzko i udalo sie za 1wszym razem tak wiec jak tylko sie dowiedzialam to modlilam sie zeby tylko zdrowe... a potem po cichutku, ze jakby byla dziewczynka to byloby extra i ... spełniło się

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 09:10   #2412
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
goldi

tez fajne zakupy

własnie miałam pytac ciebie jak to wyglada ten odbiór z paczkomatu? bo te 2 zyle kusza

aa i sprzedaj jeden z tych blenderów- bedzie na ogórki i na % do tego smalcu z chlebem
tez pierwsyz raz bralam z paczkomatu
musisz najpierw znalezc paczkomat w swojej okolicy.
Kupujac na allegro wybierasz z ktorego paczkomatu chcesz odebrac. Oni wysylaja i na drugi dzien juz jest do odbioru.
Dostalismy wtedy sms, ze przzesylka do odebrania i dali nr zamowienia i kod odbioru.
W paczkomacie na monitorze wpisujesz oba te kody u otwiera sie skrytka z Twoim zamowieniem
brzmi prosto ale odbierala przed nami jedna babka paczke i po wprowadzeniu kodow zamiast "dalej" klikala ciagle "anuluj" i sie dziwila, ze cos nie tak dopiero za 5razem zalapala ze klika nie to co trzeba

Haha blendery dostaniemy dopiero na swieta ale dobrze, schudniemy troche to i w kiecke latwiej wskocze
Stary 2012-03-29, 09:13   #2413
dygotka8
Zakorzenienie

Witam
kolejny raz niewyspana,czuję,że jestem u kresu wytrzymałości

Glam
-ile razy na dobę chłopaków karmisz?bbo oni ładnie Ci na wadze przybierają,moja pewnie gdyby nie ta 1 buteleczka mm to by poniżej normy przybierałachyba mam za słabe mleko albo to przez to ulewanie

Aniolina
-to u was jest skaza białkowa,tak?po jakim czasie od odstawienia nabiału powinna być poprawa?do pediatry nei mamy narazie jak się dostać

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Goldika-a jak pachna te chusteczki z rossmana??gratuluję zakupów!!

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 09:14   #2414
glamourous
Zakorzenienie

Ja dostalam ostatnio chusteczki rossmanowe ale natluszczane olejkiem a nie nawilzane- sa super bo nie sa takie zimne jak nawilzane, dziecko sie po nich nie wzdryga, dobrze czyszza i zostawiaja tlusta powloczke tak ze nie trzeba kremowac. Dzis ide dokupic zapasow i przy okazji zajrze do sklepu z dzieciecymi rzeczami, popatrze na te kaszki rozne, gryzaki i takie tam
Stary 2012-03-29, 09:23   #2415
dygotka8
Zakorzenienie

Glam-ale to to babydream?bo nawet nie wiem czy rossmann ma jeszcze jakieś inne w ofercie?

Stary 2012-03-29, 09:23   #2416
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Ja dostalam ostatnio chusteczki rossmanowe ale natluszczane olejkiem a nie nawilzane- sa super bo nie sa takie zimne jak nawilzane, dziecko sie po nich nie wzdryga, dobrze czyszza i zostawiaja tlusta powloczke tak ze nie trzeba kremowac. Dzis ide dokupic zapasow i przy okazji zajrze do sklepu z dzieciecymi rzeczami, popatrze na te kaszki rozne, gryzaki i takie tam
jakiego koloru opakowanie ma tych chusteczek?

Dygotko hmm ladnie pachna, napsiane jest aloevera ale czy aloesem pachnie to nie wiem. Przyjemny dzieciecych zapach maja
Stary 2012-03-29, 09:33   #2417
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość

Haha blendery dostaniemy dopiero na swieta ale dobrze, schudniemy troche to i w kiecke latwiej wskocze
na smalcu to chyba nie schudniesz

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Witam
kolejny raz niewyspana,czuję,że jestem u kresu wytrzymałości

Glam
-ile razy na dobę chłopaków karmisz?bbo oni ładnie Ci na wadze przybierają,moja pewnie gdyby nie ta 1 buteleczka mm to by poniżej normy przybierałachyba mam za słabe mleko albo to przez to ulewanie

Aniolina
-to u was jest skaza białkowa,tak?po jakim czasie od odstawienia nabiału powinna być poprawa?do pediatry nei mamy narazie jak się dostać

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Goldika-a jak pachna te chusteczki z rossmana??gratuluję zakupów!!
dygotka, jakos 2-3 tyg. tzn ja najpierw nie jadlam nabialu przez miesiac, teraz czasem cos zjem np lyzeczke jogurtu dziennie i w sumie nie ma roznicy, natluszczamy ja caly czas, ale ma troche szorstka skore dalej, kupy raczej sluzowe, ale nie ma krwi.
Dodatkowo czasem jak cos zjem, chyba jablka, ale nie jestem pewna, ona ulewa.Ulewanie i slabe przybieranie na wadze to tez jest objaw nietolerancji pokarmowej.
Nie jem teraz w ogole bialek jaj, orzechow, cytusow, soi, pomidorow. Pediatra to Ci w sumie nie za wiele pomoze pewnie. Dawaj ten probiotyk i moze sprobuj mm zamienic na jakies dla alergikow albo w ogole moze z niego na razie zrezygnowac.
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 09:36   #2418
glamourous
Zakorzenienie

Dygotko karmie jak sa glodni- w dzien zazwyczaj co 2-2,5 godz, zreszta nie wiem bo nie patrze na zegarek. Mowia ze sa glodni tO dostaja
W nocy jak dobrze idzie to 2 karmienia, jak zle to co 2 godz srednio

Moi tez okropnie ulewaja jeszcze- lekarz mowil ze do 6 mcy maja prawo a my juz niedlugo 5 konczymy...

Dziewczyny polecacie jakies kremy z filtrem uv dla maluchow???? Moi sie wczoraj opalili na policzkach mimo ze buzki mieli w cieniu i mysle ze cos by sie przydalo
Stary 2012-03-29, 09:38   #2419
goldika
Zakorzenienie

Dygotko u Was tak ciezko dostac sie do pediatry? u mnie czeka sie max tydzien, a pediatra od dzieci chory przyjmuje od reki. Oczywiscie o NFZ pisze

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość

Dziewczyny polecacie jakies kremy z filtrem uv dla maluchow???? Moi sie wczoraj opalili na policzkach mimo ze buzki mieli w cieniu i mysle ze cos by sie przydalo
podhaczam sie pod pytanie bo mojego tez slonko zaczyna lapac
Stary 2012-03-29, 09:38   #2420
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
jakiego koloru opakowanie ma tych chusteczek?

Dygotko hmm ladnie pachna, napsiane jest aloevera ale czy aloesem pachnie to nie wiem. Przyjemny dzieciecych zapach maja
Wstawiam fotke na fb ( nie na wizazu zeby nie bylo ze reklame robie, po drugie na fb laduje prosto z telefonu a na wizazu sie nie da
Stary 2012-03-29, 09:42   #2421
goldika
Zakorzenienie

ok dzieki

moj dziec kreci sie wokol wlasnej osi w lozeczku bo chce siegnac do kazdego pluszaka.
Stary 2012-03-29, 09:46   #2422
dygotka8
Zakorzenienie

u nas w dzien tez tak karmimy sie.był czas,ze jadla co 3-4 godz,ale sie zmienilo.

nic nie moge w dmu ogarnac przy malejbyl czas,ze ladnie sypiala,a teraz to ma drzemki max 39 minutowe

Aniolina
mam nadzieje,ze pediatra mleko przepisze na recepte-czy je mozna tez bez recepty kupic za 100%?

Stary 2012-03-29, 09:46   #2423
fatal21
Wtajemniczenie

witamy dzis spalysmy do 8.30ale spac po 22 poszla wstala kolo 4,6,7,8.30 widac wyjazdy dobrze na nia dzialaja bo w Warszawie bylismy u lekarzy.usg nerek bez zmian a myslalam ze jednak ok bedzie urolog kazal mocz co miesiac kontrolowac i za 3mce znowu usg.Glam pewnie zareagowalabym podobnie jak TY ja z mala ledwo rade daje ale 2 bym chciala za jakies 2-3lata,ale gdybym dostala dwupak to tez pewnie bylaby histeria.
Stary 2012-03-29, 09:52   #2424
dygotka8
Zakorzenienie

Glam a tych chusteczek nie ma na kwc??

Goldika-po przeprowadzce musimy tak ukladac plan zeby zalatwiac pare spraw za 1 razem

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2012-03-29 o 09:54
Stary 2012-03-29, 09:55   #2425
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Glam a tych chusteczek nie ma na kwc??

Goldika-po przeprowadzce musimy tak ukladac plan zeby zalatwiac pare spraw za 1 razem
aaa to rozumiem
ale ja bym chyba nie czekała dłuzej skoro krew w kupce macie już od jakiegoś czasu.
Stary 2012-03-29, 09:58   #2426
fatal21
Wtajemniczenie

musze pospisywac linki i pokupowac malej to co wy.jakis dzien checi na zakupy mam,a ze ni wyjde do all,tylko jak moja bestia spi 30min jak mysz pod miotla to trudno bedzie.moja cioteczna sis miala miec 2chlopcow ale tzw zespol podkradania byl i niestety jeden w 7mcu zmarl a ja jeszcze miesiac trzymali z tym zywym i martwym w brzuchu bo walczyli o wyksztalcenie pluc, a nie pomysleli o zakazeniu wewnatz i maly musial byc natychmiast po urodzeniu operrowany bo mu jelitka gnily przez brata.na szczescie dzis moj chrzesniak ma sie good i rozrabia za 2.chodzace adhd ma 9lat i dziewczyne pytal ostatnio czy jest jakies prawo ktore pozwoliloby mu sie juz ozenic
Stary 2012-03-29, 10:05   #2427
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
aaa to rozumiem
ale ja bym chyba nie czekała dłuzej skoro krew w kupce macie już od jakiegoś czasu.
pediatra o tym wie,ale nowy objaw to suche placki na ciele.
no i kupa jest tak jak u noworodka a ja pamietam,ze pisalyscie,ze chyba powinna juz zmienic konsystencje?czy sie myle?

Stary 2012-03-29, 10:12   #2428
fatal21
Wtajemniczenie

co do suchych placow na skorze to moja sis kiedys uzywala lipobase u corki i mustele jak rowniez cos z la roche, a uczulenie ma od traw zwykle na wiosne
Stary 2012-03-29, 10:21   #2429
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
pediatra o tym wie,ale nowy objaw to suche placki na ciele.
no i kupa jest tak jak u noworodka a ja pamietam,ze pisalyscie,ze chyba powinna juz zmienic konsystencje?czy sie myle?
co do kupy to nie pomoge bo u nas sa raz takie, raz takie
Stary 2012-03-29, 10:35   #2430
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Dziewczyny extra zakupy

oolong dziękuję

Joamic konkretna kiecka

Co do zakupów dla dzieci musze dokupić łżeczkę. Ta z Hippa która mi odpowiadała wpadła za szafkę, a ie są odsówane
Nie wiem jaką mogę zamowić na jej wzór

Ale za to jestem już po praniu dywanów, zaraz lece na zakupy, spacer odpuszczamy bo wieje aż łeb chce urwać

P.S. możecie być ze mnie dumne, celibatu dzień drugi
a tż tylko pyta kiedy i dzisiaj poleciał z rana po bułki żeby zjeść razem śniadanie, zaczął myśleć ...
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości