|
|
#2401 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Cytat:
![]() dla Franka zakupy suuuper podoba mi sie ta miseczka 2komorowa ![]() ja mam to lozeczku, u mego taty stoi.... trzeba materac dokuipc bo ten co jest to malo stabilny, poza tym jest ok ciezko mi cos w sumie pow bo mloda z 5 razy tylko spala ... ![]() my dzis noc masakra... mloda spala od 19.30 do 1.30, a potem wsawanie o 3,5 i finalnie 7.... padam ! jak za niemowlecych czasow... ach te zębole !!!! |
|
|
|
|
#2402 | |
|
Raczkowanie
|
Tez już nie śpimy... Tż tak całował Franka przed wyjściem, że go obudził i rozpoczął zabawę.
Cytat:
WSTAWAĆ ŚPIOCHY!!!
|
|
|
|
|
#2403 |
|
Wtajemniczenie
|
dobra cena
A mimo wszystko poza moimi możliwościami obecnymi ![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- [QUOTE=tuszka;33203819]Tez już nie śpimy... Tż tak całował Franka przed wyjściem, że go obudził i rozpoczął zabawę. QUOTE] To z jaką mocą on go całował? |
|
|
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chyba normalnie zaczne malym ma noc dawac butle lub kakas kasze zy cos. Ostatnio 3 noce pod rzad po 4-5 pobudek. Co 2 godz jak w zegarku
Basiula ja ci powiem ze u mnie bylo odwrotnie. 1 wizyta - gin powiedzial ze pecherzyk plodowy ma nieprawidlowy ksztalt i wielkosc i dal leki na podtrzymanie. Wrocilam do domu zaryczana ze na pewno poronie Druga wizyta kontrolna po 2 tyg- jak sie dowiedzialam ze to blizniaki to malo z tej kozetki nie spadlam, wrocilam do domu zaryczana ze dwojka. Mama jak mnie zobaczyla to sie wystraszyla ze stalo sie najgorsze... I w ogole dlugo nie potrafilam sie ta ciaza cieszyc, caly czas sie zamartwialam jak sobie proadze plus wyrzuty sumenia ze sie nie ciesze, ze jak sonia sie miala urodzic to byla taka wyczekana i upragniona a tu ja wcale nie chce dwojki Potem jeszcze nie bylam zadowolona ze to dwaj chlopcy bo nigdy w zyciu nie chcialam miec ani jednego chlopca a co dopiero dwoch Szczerze to cala ciaze sie balam ze ich nie bede potrafila pokochac A teraz to sa moje dwa oczka w glowie, miski przekochane- jak tak patrze w te dwie mordki slodkie to sobie bez nich zycia nie wyobrazam
|
#2405 |
|
Zadomowienie
|
a czemu chłopca nie chciałaś? co to za różnica syn czy córa, byle zdrowe
![]() mi było wsio ryba choć skrycie marzyłam o syniu i jest
|
|
#2406 |
|
Wtajemniczenie
|
Glam dobrze, że jak się chłopcy urodzili to miłość przyszła naturalnie
Ja tak jak Elf chciałam żeby dzidzia była zdrowa, tylko ja z minimalną przewagą na córę. Ale z synia identycznie bym się cieszyła. A wyszła córa
|
|
|
|
#2407 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie mówią w tv ze bank mleka kobiecego w wawie ruszył
)))spódnica super... a maja niebieskie dla chłopców? ![]() ojej lece bo maruda |
|
|
|
#2408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczoraj tez kupilismy parasolke, dzis przetestuje mam nadzieje, ze bedzie dobra ![]() lozeczko turystyczne wydaje sie ok ale ja polecam tansze na allegro (chyba ze cena nie gra roli) bo sa dobre a koszt ok 160zl z wysylka o kubku tez myslalam ale na razie nie mamy problemu z mycie glowki. Mlody daje polewac sobie bez problemu D:---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- nie moj gust zdecydowanie
|
||
|
|
|
#2409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Glam nie dziwie sie, ze mialas obawy co do dwojki. Ale najwazniejsze, ze teraz kochasz ich pelna para Laski padniecie... okazalo sie, ze moj ojciec mi kupil blender niespodzianke i tesc tez My wczoraj pojechalismy odebrac kaszki Holle z paczkomatu, pojemniki do mrozenia do tego wpadlismy do rossmanna i kupilam dwupak chusteczek babydream bo Muffi polecala wydaja sie serio fajne, miekkie jak nivea a nawilzone jak pampersI wczoraj kupilismy lustrzanke w koncu Ggoraa to przez Ciebie! bo chcielismy wersje tansza d3100 ale jakos tak ladnie pisalas o d5100 ze sie skusilismy. To nic ze do 5kwietnia bedziemy zyc na suchym chlebie i smalcu |
|
|
|
|
#2410 |
|
Wtajemniczenie
|
goldi
tez fajne zakupy ![]() własnie miałam pytac ciebie jak to wyglada ten odbiór z paczkomatu? bo te 2 zyle kusza ![]() aa i sprzedaj jeden z tych blenderów- bedzie na ogórki i na % do tego smalcu z chlebem
|
|
|
|
#2411 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tak samo - byle zdrowe ! zwlaszcza ze wczesniej mialam problemy z jajnikami i lekarz powiedział ze mam 6 miesiecy na ciąże, a potem moze byc juz cięzko i udalo sie za 1wszym razem tak wiec jak tylko sie dowiedzialam to modlilam sie zeby tylko zdrowe... a potem po cichutku, ze jakby byla dziewczynka to byloby extra i ... spełniło się
|
|
|
|
|
#2412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() musisz najpierw znalezc paczkomat w swojej okolicy. Kupujac na allegro wybierasz z ktorego paczkomatu chcesz odebrac. Oni wysylaja i na drugi dzien juz jest do odbioru. Dostalismy wtedy sms, ze przzesylka do odebrania i dali nr zamowienia i kod odbioru. W paczkomacie na monitorze wpisujesz oba te kody u otwiera sie skrytka z Twoim zamowieniem ![]() brzmi prosto ale odbierala przed nami jedna babka paczke i po wprowadzeniu kodow zamiast "dalej" klikala ciagle "anuluj" i sie dziwila, ze cos nie tak ![]() Haha blendery dostaniemy dopiero na swieta ale dobrze, schudniemy troche to i w kiecke latwiej wskocze
|
|
|
|
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
kolejny raz niewyspana,czuję,że jestem u kresu wytrzymałości ![]() ![]() Glam-ile razy na dobę chłopaków karmisz?bbo oni ładnie Ci na wadze przybierają,moja pewnie gdyby nie ta 1 buteleczka mm to by poniżej normy przybierała chyba mam za słabe mleko albo to przez to ulewanieAniolina-to u was jest skaza białkowa,tak?po jakim czasie od odstawienia nabiału powinna być poprawa?do pediatry nei mamy narazie jak się dostać ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Goldika-a jak pachna te chusteczki z rossmana??gratuluję zakupów!!
|
#2414 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dostalam ostatnio chusteczki rossmanowe ale natluszczane olejkiem a nie nawilzane- sa super bo nie sa takie zimne jak nawilzane, dziecko sie po nich nie wzdryga, dobrze czyszza i zostawiaja tlusta powloczke tak ze nie trzeba kremowac. Dzis ide dokupic zapasow i przy okazji zajrze do sklepu z dzieciecymi rzeczami, popatrze na te kaszki rozne, gryzaki i takie tam
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
Glam-ale to to babydream?bo nawet nie wiem czy rossmann ma jeszcze jakieś inne w ofercie?
|
#2416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dygotko hmm ladnie pachna, napsiane jest aloevera ale czy aloesem pachnie to nie wiem. Przyjemny dzieciecych zapach maja
|
|
|
|
|
#2417 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dodatkowo czasem jak cos zjem, chyba jablka, ale nie jestem pewna, ona ulewa.Ulewanie i slabe przybieranie na wadze to tez jest objaw nietolerancji pokarmowej. Nie jem teraz w ogole bialek jaj, orzechow, cytusow, soi, pomidorow. Pediatra to Ci w sumie nie za wiele pomoze pewnie. Dawaj ten probiotyk i moze sprobuj mm zamienic na jakies dla alergikow albo w ogole moze z niego na razie zrezygnowac. |
||
|
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
Dygotko karmie jak sa glodni- w dzien zazwyczaj co 2-2,5 godz, zreszta nie wiem bo nie patrze na zegarek. Mowia ze sa glodni tO dostaja
W nocy jak dobrze idzie to 2 karmienia, jak zle to co 2 godz srednio Moi tez okropnie ulewaja jeszcze- lekarz mowil ze do 6 mcy maja prawo a my juz niedlugo 5 konczymy... Dziewczyny polecacie jakies kremy z filtrem uv dla maluchow???? Moi sie wczoraj opalili na policzkach mimo ze buzki mieli w cieniu i mysle ze cos by sie przydalo
|
#2419 | |
|
Zakorzenienie
|
Dygotko u Was tak ciezko dostac sie do pediatry?
u mnie czeka sie max tydzien, a pediatra od dzieci chory przyjmuje od reki. Oczywiscie o NFZ pisze ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2420 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawiam fotke na fb ( nie na wizazu zeby nie bylo ze reklame robie, po drugie na fb laduje prosto z telefonu a na wizazu sie nie da
|
#2421 |
|
Zakorzenienie
|
ok dzieki
moj dziec kreci sie wokol wlasnej osi w lozeczku bo chce siegnac do kazdego pluszaka.
|
|
|
|
#2422 |
|
Zakorzenienie
|
u nas w dzien tez tak karmimy sie.był czas,ze jadla co 3-4 godz,ale sie zmienilo.
nic nie moge w dmu ogarnac przy malej byl czas,ze ladnie sypiala,a teraz to ma drzemki max 39 minutoweAniolina mam nadzieje,ze pediatra mleko przepisze na recepte-czy je mozna tez bez recepty kupic za 100%?
|
#2423 |
|
Wtajemniczenie
|
witamy dzis spalysmy do 8.30
ale spac po 22 poszla wstala kolo 4,6,7,8.30 widac wyjazdy dobrze na nia dzialaja bo w Warszawie bylismy u lekarzy.usg nerek bez zmian a myslalam ze jednak ok bedzie urolog kazal mocz co miesiac kontrolowac i za 3mce znowu usg.Glam pewnie zareagowalabym podobnie jak TY ja z mala ledwo rade daje ale 2 bym chciala za jakies 2-3lata,ale gdybym dostala dwupak to tez pewnie bylaby histeria.
|
#2424 |
|
Zakorzenienie
|
Glam a tych chusteczek nie ma na kwc??
Goldika-po przeprowadzce musimy tak ukladac plan zeby zalatwiac pare spraw za 1 razem
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2012-03-29 o 09:54 |
|
|
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2426 |
|
Wtajemniczenie
|
musze pospisywac linki i pokupowac malej to co wy.jakis dzien checi na zakupy mam,a ze ni wyjde do all,tylko jak moja bestia spi 30min jak mysz pod miotla to trudno bedzie.moja cioteczna sis miala miec 2chlopcow ale tzw zespol podkradania byl i niestety jeden w 7mcu zmarl a ja jeszcze miesiac trzymali z tym zywym i martwym w brzuchu bo walczyli o wyksztalcenie pluc, a nie pomysleli o zakazeniu wewnatz i maly musial byc natychmiast po urodzeniu operrowany bo mu jelitka gnily przez brata.na szczescie dzis moj chrzesniak ma sie good i rozrabia za 2.chodzace adhd ma 9lat i dziewczyne pytal ostatnio czy jest jakies prawo ktore pozwoliloby mu sie juz ozenic
|
#2427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i kupa jest tak jak u noworodka a ja pamietam,ze pisalyscie,ze chyba powinna juz zmienic konsystencje?czy sie myle?
|
|
#2428 |
|
Wtajemniczenie
|
co do suchych placow na skorze to moja sis kiedys uzywala lipobase u corki i mustele jak rowniez cos z la roche, a uczulenie ma od traw zwykle na wiosne
|
#2429 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2430 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny extra zakupy
![]() oolong dziękuję ![]() Joamic konkretna kiecka ![]() Co do zakupów dla dzieci musze dokupić łżeczkę. Ta z Hippa która mi odpowiadała wpadła za szafkę, a ie są odsówane ![]() Nie wiem jaką mogę zamowić na jej wzór ![]() Ale za to jestem już po praniu dywanów, zaraz lece na zakupy, spacer odpuszczamy bo wieje aż łeb chce urwać ![]() P.S. możecie być ze mnie dumne, celibatu dzień drugi a tż tylko pyta kiedy i dzisiaj poleciał z rana po bułki żeby zjeść razem śniadanie, zaczął myśleć ...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

podoba mi sie ta miseczka 2komorowa
ciezko mi cos w sumie pow bo mloda z 5 razy tylko spala ... 
gratulacje z okazji 4 m-cy :part:
super

i tak się pochwalę, zatem: zestaw obiAdowy Ze świetną łyżeczką 

u mnie czeka sie max tydzien, a pediatra od dzieci chory przyjmuje od reki. Oczywiscie o NFZ pisze