|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
|
20 | 33,90% |
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
|
5 | 8,47% |
| Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
|
7 | 11,86% |
| Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
|
13 | 22,03% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
to nie jest śmieszne w nocy miałam taki ból brzucha że myślałam że na IP pojedziemy i torbę w biegu spakujemy ![]() Cytat:
krążył po rodzinie bo nie wiadomo czy dziecko będzie lubiało być zwinięte i w maju szybko się ciepło zrobi
|
|
#4682 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
wczoraj maz mi mowil, ze w pracy smiali sie z niego, ze opon nie zmienil na letnie, a on, ze pewnie jeszcze przywali sniegiem, no i prognozy pogody to przewiduja. |
|
|
|
|
#4683 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A powiedzcie mi rekawiczki niedrapki to tez przydatne są? Kosztują nie wiele, ale tez nie wiem czy kupowac. No i mam jeszcze pyt. kupujecie same nożyczki do paznokci czy razem w zestawie np. z cążkami ewentualnie z pilniczkiem? Nie chce kupowac czegoś zbednego
|
|
|
|
|
#4685 | |
|
Zakorzenienie
|
posypie śniegiem i stopnieje po godzinie
---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
a ja mam nożyczki z cążkami zestaw
|
|
#4686 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4687 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33206704]Tak, tylko 29. tydzień to chyba nie taki koniec
Właśnie nie wiem....[/QUOTE] ahh wlasnie zapomnialam, ze masz termin miesiac pozniej po mnie jak nie czujesz sie pewnie, to lepiej moze odwiedz swojeego gina, czy wszystko jest w porzadku... ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- ja tez chce w weekend spakowac torbe, moj TP jest pozniej od Twojego, ale jakos tak "dziwnie " sie czuje |
|
|
|
#4688 |
|
Rozeznanie
|
ja też kupiłam te niedrapki w tesco były za dwie pary 3 zł
nożyczki z okrągłym końcami kupiłam bez dodatków mój mały z kolei wierci się od 3 dni jakby miał owsiki może to dlatego, że mamusia poddenerwowana chodzi, teraz cały dzień bryka a w nocy chyba śpi
|
|
|
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
ja już mam wyłożone wszystko do łóżeczka tylko TŻ torbę musi mi wyciągnąć
|
#4690 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a torbę jaką bierzecie, jakąś duża? ja mam taką materiałową, się zastanawiam czy taka sztywniejsza nie będzie lepsza, i igdzie się to trzyma w szpitalu?w szafce? pod łóżkiem? duże te szafki? Sory za pytania ale ja odpukać nigdy w życiu nie musiałam być w szpitalu |
|
|
|
|
#4691 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
myslalam, ze padne
|
|
|
|
|
#4692 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Witam z rana
Czy ktoś dziś wybiera się na wizytę do gina? Bo ja tak ![]() Siedzę sobie z Wami już ogolona i wykąpana, ojj ciężko było, myślałam, że wyzionę ducha i do tego rozwaliłam moje niezastąpione przy goleniu lusterko... w ogóle tak się przyjrzałam mojej małej dzisiaj i jakoś nie wygląda tak ładnie jak kiedyś przed ciążą, jakaś taka bez życia, troszkę sflaczała jakby... nie wiem sama, czy któraś z Was też coś takiegi zauważyła? Cytat:
a na może idź, może coś się wyjaśni. Co do tej szkoły rodzenia to rzeczywiście bardzo źle Cię potraktowali człowiek płaci duże pieniądze a traktują go jak nic.... niestety w takim kraju właśnie żyjemy![]() Cytat:
Cytat:
mój P. też nigdy nie zawiesi firanki tak jak ja... ale wolę już nic nie mówić, bo zaraz będzie, że marudzę, jak coś to nie ja je wieszałam ![]() oj tak ze wstawaniem z łóżka to jest ciężko i to bardzo ... Cytat:
piękne wymiaryCytat:
za tcCytat:
![]() Cytat:
![]() Znowu kłuje mnie coś w pochwie, szyjce czy nie wiem gdzie... zauważyłam, że tylko jak leżę to nic mnie nie kłuje, a dzisiaj mnie zakłuło i nagle przez chwile bardzo chciało mi się siusiu ale szybko przestało mi się chcieć....hmm... |
|||||||
|
|
|
#4693 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4694 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale nawet nie wiesz jak Ci w swoim śnie zazdrościłam, że masz to już za sobą ![]() Jak mąż wróci z pracy jedziemy dokupić wyprawkę dla mnie do szpitala. Mam już majty poporodowe i szare mydło w płynie no i dwie koszule. Czy coś jeszcze oprócz podpasek bella mama, maści na sutki i ewentualnie podkładów poporodowych potrzebuje? ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- grazie
|
|
#4695 |
|
Wtajemniczenie
|
mi sie ta torba w kratke z takimi dziadkami kojarzy
ehh moj to troche niezyciowy czasem jest ostatnio palnal przy znajomych cos o kojcu, czy warto go miec, zeby sobie tak na godzinke wyjsc na zakupy (a dziecko w kojcu same) no brawo po prostumyslalam, ze sie ze wstydu pod ziemie zapadne |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4696 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4697 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam 5 - pytalam w aptece i pani mgr powiedziala, ze tyle starczy w zupelnosci
|
|
|
|
#4698 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
faceci czasami są jak dzieci, jak się dzidzia urodzi to mam nadzieje, że takie pomysły odejdą, zobaczą jak to jest |
|
|
|
|
#4699 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
on sam ma takie doswiadczenia, tyle ze jak bylismy mali, to nie bylo takich kojcow jak teraz i jak jego mama chciala cos zrobic w domu to wsadzali go do pralki frani |
|
|
|
|
#4700 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak byłam w szpitalu to większość miało takie torby turystyczne jednak a trzymane były pod łóżkiem, bo szafeczki to maluteńkie u nas były. Ja się placków ziemniaczanych nasmażyłam, ale zjadłam 1 i mam wyrzuty, ze tak dużo jem ostatnio. |
|
|
|
|
#4701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4702 |
|
Zadomowienie
|
acha... zastanawiamy się z mężem nad zakupem nowego łóżeczka, czy możecie jakieś polecić? zdjęcia i linki mile widziane
|
|
|
|
#4703 |
|
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33206704]Tak, tylko 29. tydzień to chyba nie taki koniec
Właśnie nie wiem....[/QUOTE] ja skończyłam 32 tc ale tak od 4 tygodni nie odczuwam juz właśnie takich typowych kopniaków jak to było wczesniej że cisza, cisza i łup tylko bardziej wrażenie przeciągania, brzuch mi sie zaczyna wypychać, ciężko to opisać ... także może u Ciebie tez tak bedzie. mnie też to martwiło na początku bo wcześniej J. przykładał rękę do brzucha i czuł kopniaki a teraz już nie ma tak łatwo
|
|
|
|
#4704 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale moja przyjaciółka która nie korzystała z rożków jak poszła do lekarza na kotrolę z małym w 3 miesiącu to Pani doktor ją opieprzyła że przez "brak pętania" tak to nazwała mały jest nadpobudliwy. Ponoć w brzuszku ma tak ciasno że musi się powoli przyzwyczajać do swobody i przestrzeni i że przez pierwszy okres życia malucha daje mu to większe poczucie bezpieczeństwa więc ja będę używać;-) Ale oczywiście wszystko się okaże w praniu jak to będzie. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33206198]Jak już pisałam, mam doświadczenie ostatnio w stawianiu się w przychodni z rana i niestety wygląda to bardzo stereotypowo - średnia wieku to 100 lat, młodzi ludzie ewidentnie wyglądający na chorych to jakieś 5%. I naprawdę oni tam czatują od bladego świtu. Ja niestety nie mogę już stać w tych kolejkach, a więc zostaje mi rejestracja telefoniczna, bo też w przychodni nikt mnie nie przepuści, bo ciąża to nie choroba (sytuacja autentyczna, nie mój wymysł )[/QUOTE]Ja mam ostatnio taki problem przed wizytą u endo, co przyjdę to kolejka i opóźnienie a kobity hormonalne strasznie. A ten cały nastrój i temperatura w korytarzu powodują że trudno usiedzieć, ciśnienie mi spada i mdleję. Na szczęście położne są bardzo miłe i Pani doktor też i jak tylko mnie widzi zabiera mnie przed pacjentkami do gabinetu i jak słyszy złośliwe komentarze to odpowiada że jak się komuś coś nie podoba to można pójść do innego lekarza na NFZ [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33206228]Mało to mało powiedziane... To znaczy teraz poczułam coś jak rozciąganie i sama nie wiedziałam już, czy to początek skurczu, czy on. Mam w ogóle wrażenie, że jakoś dziwacznie się obrócił. Tak czy inaczej kopniaków od wczoraj zero i pojadę to sprawdzić.[/QUOTE] Lepiej sprawdzić niż się zamartwiać ![]() Cytat:
Cytat:
Bo jak on ma być sam to nie wie jak długo da radę![]() Uśmiałam się z niego i powiedziałam mu ze spoko ale będzie musiał zostawać wtedy z synkiem w domu i karmić go taką sztuczną piersią zakładaną jak stanik - uwierzył i pytał czy mogę mu pokaząć jak to gówno wygląda bo nie wie czy da redę w takim razie
|
|||
|
|
|
#4705 |
|
Raczkowanie
|
podkładów poporodowych to ja biorę 1 opakowanie, jeżeli będzie mało mąż dowiezie, już wiem że mam za mało gaci poporodowych bo mam tylko dwie pary, muszę jeszcze 2 dokupić, no i na wyjście muszę kupić duże podpaski, takie na noc,
herbatka z liści malin w smaku całkiem dobra
|
|
|
|
#4706 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też mam dostać rożek, więc nie kupuję.. |
|
|
|
|
#4707 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny
Dzisiaj mam wizyte, dopiero o 21:20 wiec jutro napisze jak bylo ![]() Wczoraj bylam sie przejsc i jak wracalam zerwal sie taki wiatr,ze mnie zwialo Siara na maxa,bo ludzie patrzyli na mnie, na moj brzuch, na mnie i na moj brzuch w ogole nie moglam sie ruszyc z miejsca,a jak dawalam krok do przodu to lecialam w lewo, zalosc Jak bede chodzila z wozkiem,to razem wszyscy bedziemy wiecej wazyc Jak opowiem to mojej mamie,to padnie ze smiechu,bo jak bylam mniejsza,a u nas tak piz..dzilo to musialam wiecej ladowac do plecaka Uciekam,bo kolezanka do mnie z synkiem wpadnie, buziaki dla Was Ps jak mowicie, ktory tydzien zaczynacie/konczycie to mnie ciary przechodza
|
|
|
|
#4708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gaci poporodowych mam 5 sztuk. To chyba wystarczy. Niby szpital w którym chcę rodzić nie wymaga podkładów, ale wezmę ze sobą. A podpaski te na noc to always najlepiej? W herbatkę też planuje się dzisiaj zaopatrzyć
|
|
#4709 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4710 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.e-dzieciecy.pl/LOZECZKO_S...yrafa-169.html |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:21.

Ale od czasu pojawienia się ponownie rwy kulszowej moje podnoszenie jest bardzo skomplikowane, z pleców na bok, później podpór ręką i postawienie nóg na ziemii

jak moj maz zobaczyl nowa firnake w oknie to juz mialam opierdziel za wieszanie firan. On nie rozumie, ze nie potrafi wieszac dobrze firan pomimo moich wskazowek
tylko bardziej wrażenie przeciągania, brzuch mi sie zaczyna wypychać, ciężko to opisać ... także może u Ciebie tez tak bedzie. mnie też to martwiło na początku bo wcześniej J. przykładał rękę do brzucha i czuł kopniaki a teraz już nie ma tak łatwo
13.08.2011