Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2015 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-28, 21:56   #60421
Sophie24
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

Co za cudowne włosy można tu pooglądać, ahh Zazdroszczę Moje ledwo ciągną. Najgorsze, że odstawieniu wszelakich badziewi z kosmetyków doczekałam się rozdwojonych końcówek czego nigdy nie doświadczyłam. Jestem podłamana. U fryzjera byłam ledwo dwa tygodnie temu na podcięciu, prostownica jest nie używana a moje końcówki wyglądają koszmarnie.
Wczoraj zrobiłam im bombę olejową (olejk Vatika, ze słodkich migdałów, Hipp, masło shea, rycyna) a to i tak nic. Używam też mieszanki żel hialuronowy+olej ze słodkich migdałów na mokre włosy po myciu, pieszczę je, delikatnie wszystko robię, funduję zimne płukanie po myciu a one mi takiego psikusa robią:/
Jak zabezpieczyć końcówki? Mam bombę silikonową z GlissKura ( https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...jedwabiem.html ) i zastanawiam się czy nie zabezpieczać końcówek w ten sposób.
A może coś nie tak z pielęgnacją? Prócz olejowania, maseczki Biovax mam też Radical spray wzmacniający (rzadko używam bo ma alko), z szamponów mam Babydream (używam rzadziej bo wysusza) i Alterrę Granat&Aloes. Zima się skończyła i myślałam o proteinach ale nie wiem czy to pomoże.
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 22:01   #60422
Nekotka_
Raczkowanie

Dziękuję za dokładną analizę Jutro zobaczę jak mi się ta odżywka sprawdzi Sądzicie, że mogę mieć przyklap od olejowania? W sumie co drugi dzień kładę olej, czyli co każde mycie. Zmywam szamponem z mydlnicy, z SLS gdzieś po środku/prawie na końcu składu, albo Babydream'em
Nekotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 22:05   #60423
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość
Najgorsze, że odstawieniu wszelakich badziewi z kosmetyków doczekałam się rozdwojonych końcówek czego nigdy nie doświadczyłam. Jestem podłamana. U fryzjera byłam ledwo dwa tygodnie temu na podcięciu, prostownica jest nie używana a moje końcówki wyglądają koszmarnie.
Wczoraj zrobiłam im bombę olejową (olejk Vatika, ze słodkich migdałów, Hipp, masło shea, rycyna) a to i tak nic.
Rozdwojonych końcówek niczym już nie skleisz, niestety są do obcięcia. Jeśli nie jest ich bardzo dużo, to podetnij je sama,pojedynczo.
Cytat:
Jak zabezpieczyć końcówki? Mam bombę silikonową z GlissKura ( https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...jedwabiem.html ) i zastanawiam się czy nie zabezpieczać końcówek w ten sposób.
GlissKur będzie okej,jeśli nie ma alkoholu. Dziewczyny chwalą też serum Biowaxa, krem do rąk z Biedronki, nada się wszystko co ma silikony lub parafinę (o ile nie ma alko), może być też sam olej kokosowy
Cytat:
A może coś nie tak z pielęgnacją? Prócz olejowania, maseczki Biovax mam też Radical spray wzmacniający (rzadko używam bo ma alko), z szamponów mam Babydream (używam rzadziej bo wysusza) i Alterrę Granat&Aloes. Zima się skończyła i myślałam o proteinach ale nie wiem czy to pomoże.
Hmmm...czy proteiny końcówkom jakoś szczególnie pomogą nie wiem, ale warto je wprowadzić teraz do pielęgnacji tak czy siak
Stary 2012-03-28, 22:06   #60424
Sophie24
Zakorzenienie

Nekotka_ myślę, że może. Mi czasem się to zdarza. Zależy co dasz na skalp. W każdym razie wczoraj np. zmyłam oleje tylko raz i dziś włosy są super a czasem umyję dwa razy i jednak są przyklapnięte. Ale jak mówię - zależy od mieszanki. A może też Twoje włosy nie potrzebują tak częstego olejowania? Wiele dziewczyn pisało, że im nie odpowiada olejowania włosów za każdym myciem.
Ja jednak nie zmywam szamponami z SLS, wtedy w ogóle nie mogę pozbyć się oleju z głowy.

Dziękuje yarrowia. Wiem, że rozdwojone końcówki są do ścięcia ale widzę, że część włosów jest jeszcze w formie więc chce trochę ochronić te, które są jeszcze całe Za tydzień znowu wybiorę się do fryzjera i podetnę końcówki. Czy Wam fryzjerka też prostuje końcówki do obcięcia? Ja mam ochotę się rozpłakać jak mi wyprostuje te końcówki od razu po ścięciu.

Edytowane przez Sophie24
Czas edycji: 2012-03-28 o 22:10
Stary 2012-03-28, 22:23   #60425
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Ostatnio w sobotę nałożyłam kokosa na włosy, umyłam w niedzielę bazą z Eco, później standardowo Isana, żel lniany i mrożący i....miałam idealne włosy (wiecie jaka jestem wybredna )do wczoraj, zero reanimacji, nic im nie trzeba było robić. Dziś już były lekko rozwalone, ale baardzo długo mi wytrzymały bez najmniejszych poprawek

Cytat:
Dziewczyny, jak dużo nakładacie żelu mrożącego na swoje włosy? Bo dziś tak się przyjrzałam, że mam niecałą połowę, a używałam z 5-6 razy
Ja też pełno go zużywam na raz. Chyba nawet więcej niż Ty Ale nie żałuję go sobie, bo działa o niebo lepiej niż cokolwiek innego. I dzięki niemu włosy mi się wolniej przetłuszczają.
Stary 2012-03-28, 22:56   #60426
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuje yarrowia. Wiem, że rozdwojone końcówki są do ścięcia ale widzę, że część włosów jest jeszcze w formie więc chce trochę ochronić te, które są jeszcze całe Za tydzień znowu wybiorę się do fryzjera i podetnę końcówki. Czy Wam fryzjerka też prostuje końcówki do obcięcia? Ja mam ochotę się rozpłakać jak mi wyprostuje te końcówki od razu po ścięciu.
Prostuje przed czy po cięciu? Tak czy siak nie zgadzaj się na to. Bez sensu tak przypalać dopiero co obcięte, nie dziw, że potem znowu tak szybko się rozdwoiły. Niech też tnie bez prostowania, a jak nie umie to pora szukać lepszego fryzjera... Albo niech ktoś znajomy Ci podetnie
Stary 2012-03-28, 23:10   #60427
201604301943
Konto usunięte

za tydzień planuję farbowanie henną. będzie to pierwsze hennowanie odkąd zaczęłam przygodę z CG. czy macie jakieś rady odnośnie tego? co robić a czego nie? wiem że mycie szamponem bez silikonów bo to już wcześniej robiłam, teraz łatwiej bo nawet takowego nie posiadam a jak z olejowaniem? czy wystarczy jak nie będę robić tuż przed czy zachować dłuższy odstęp? wszelkie rady mile widziane bo ja to dopiero raczkuję w kwestii pielęgnacji włosów
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 23:36   #60428
Ariada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
za tydzień planuję farbowanie henną. będzie to pierwsze hennowanie odkąd zaczęłam przygodę z CG. czy macie jakieś rady odnośnie tego? co robić a czego nie? wiem że mycie szamponem bez silikonów bo to już wcześniej robiłam, teraz łatwiej bo nawet takowego nie posiadam a jak z olejowaniem? czy wystarczy jak nie będę robić tuż przed czy zachować dłuższy odstęp? wszelkie rady mile widziane bo ja to dopiero raczkuję w kwestii pielęgnacji włosów
Jeśli będziesz zakwaszała hennę cytryną to po swoich doświadczeniach radzę Ci sprawdzić jak zareaguje skóra - ja sobie strasznie podrażniłam skalp a hennę całą tak rozrobiłam no i szkoda mi było wyrzucić, więc nałożyłam ją drugi raz i znowu to samo. Już nie popełnię drugi raz tego samego błędu i jak znów będę stosowała naturalną hennę to zrobię próbę uczuleniową.
Co do olejowania to za pierwszym razem olejowałam włosy dzień przed hennowaniem i wyszło tak samo dobrze jak po drugim razie, gdy od olejowania powstrzymałam się na tydzień. Tylko bardzo starannie umyłam włosy przed nałożeniem henny.

Znacie jakiś żel, który moc miałby porównywalną do mrożącego Joanny? Bo z tym mrożącym to raz super, a innym razem tragedia, a Bielenda niestety nie sprawdza się przy wiosennych trójmiejskich wiatrach trzeba czegoś mocniejszego.

W ogóle przez ostatni miesiąc olejowałam włosy dosyć oszczędnie, tak tylko, żeby było widać, że wchłonęły olej, ale wczoraj postanowiłam dać im porządną dawkę i są cudowne jednak uwielbiają obfitość olejów i odżywek, a nie że tylko ciutke
Ariada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 23:36   #60429
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Prostuje przed czy po cięciu? Tak czy siak nie zgadzaj się na to. Bez sensu tak przypalać dopiero co obcięte, nie dziw, że potem znowu tak szybko się rozdwoiły. Niech też tnie bez prostowania, a jak nie umie to pora szukać lepszego fryzjera... Albo niech ktoś znajomy Ci podetnie
Po podcięciu właśnie. Najgorsze kiedy czuje, że ta prostownica grzeje już z daleka więc wiem, że jest nastawiona na sporą temperaturę. Kiedy w domu używam prostownicy, np. do grzywki to ustawiam na najniższą temperaturę i też dam radę wyprostować włosy. Mam delikatne włosy więc nie trzeba im dużo. Właśnie co dziwne, mimo, że prostuję grzywkę (raz na dłuuugi czas) to ona wygląda lepiej niż reszta włosów. Nie wiem też czy te rozdwojone końcówki to nie resztka pocieniowanych włosów, które staram się wyrównać do linii.

W każdym razie spojrzałam na skład tego mojego Gliss kura i nie posiada alkoholu więc co jakiś czas wetrę go w końcówki. Teraz go wtarłam i świetnie podkreślił mi loki ale nie dam się zwieźć tym silikonom i nie wpiszę go na stałe do listy kosmetyków.
Stary 2012-03-29, 00:35   #60430
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość

ja szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie mieć obcięte na równo nie pocieniowane włsoy
Ja u siebie tez nie, ale to dlatego ze odkad wiem ze mam krecone (czyli juz wieele lat) to chyba zawsze mialam mniej lub bardziej cieniowane i nie wiem nawet jak mogloby to wygladac Chyba nie ukladalyby sie ladnie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Generalnie ja dąże do wyrównania żeby potem je wystopniować porządnie
Chyba ze tak

Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
mysle, ze duzo zalezy od grubosci wlosow i ich objetosci. Cienkie, falowane wlosy mysle, ze lepiej wygladaja rownej dlugosci.
Racja, i w druga strone - gdy kręcioly sa bardzo grube i geste to chyba obciecie na rowno nie bedzie korzystne.

Cytat:
zauwazylam, ze po myciu SLS mam mocniejszy skret, wlosy sprezynuja, po prawej stronie tworza mi sie takie duze rulony... Teraz tylko nie wiem czy jak wroce do czestego uzywania SLS to cale efekty pielegnacji nie pojda na marne. Czytam i wszedzie zdania podzielone, jedni pisza, ze SLS + olejowanie nie ma sensu, bo szampon obdziera i tak wlosy ze wszystkiego, inni, ze nie... nie wiem co robic
Chyba pozostaje Ci sprawdzic na sobie Bedziesz widziala czy wlosy robia sie mniej nawilzone, czy sie pusza itp.

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Ja dążę do równych nie ze względu na układanie, a ze względu na zdrowie włosów. Końcówki wprawdzie mi się nie rozdwajają ale wysuszają bardzo szybko i kiedy są wycieniowane nie mam jak ich podciąć. A jak nie podetnę to mam siano na pół długości.
A czemu nie masz jak podciac? Ja mam wycieniowane i po prostu prosze siostre zeby mi pasmo po paśmie podcinala po centymetrze

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Claudiiin, co włos to jak zwykle opinia Ja swoich wychuchanych włosów nie dam więcej pocieniować, i basta
No kurde, przez Was zaczynam sie teraz zastanawiac nad wyrownaniem Ale czy to paradoksalnie nie spowoduje mniejszej objetosci?

Cytat:
Wiecie, CG zajmuje trochę czasu, ale z czasem ułatwia życie - nie muszę już reanimować włosów rano w 1 i 2 dzień po myciu Do trzeciego dnia bez mycia rzadko dochodzę - chociaż jutro to się stanie, wyhoduje przetłuszcz i zepnę(zatoki mnie tak bolą, że jakbym jeszcze umyła łebek to bym chyba umarła)

Ja tez nie reanimuje, choc przydaloby sie, ale wole dluzej pospac - kazda minuta jest cenna A ostatniego dnia przed myciem juz tez zwykle spinam.
Zdrowka zycze!

Cytat:
Napisane przez edyta07 Pokaż wiadomość
Ja zawsze cieniowałam (jak już zaczęły mi się falować, bo do ok. 12 roku życia byłam prostowłosa), żeby się nie kręciły... Włosy na górze mam proste, wiec im są dłuższe, tym bardziej tworzą się korkociągi
A u mnie dokladnie na odwrot! Spód jest prosty, a wierzch sie kreci, czyli im krotsze tym lepszy skret

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
Była tu ostatnio mowa o cieniowaniu. Moje są bardzo wycieniowane, na pewno ma to wpływ na większy skręt , ale niestety zauważam dziury od ostatniego cięcia. Kusi opcja zapuszczenia do równej długości i wtedy porządnego stopniowania Tylko niestety mam za grube włosy do takiego manewru, efekt jak u Baby z ' Dirty Dancing', kojarzy ktoś ?
No wlasnie! Ja sie obawiam ze albo bedzie wlasnie tak (gdybym wyrownala do tych krotszych, bo ogolnie za grube to one nie sa na pewno), albo bedzie bezplciowy przyklap i wyprost jakbym wyrownywala stopniowo bez zejscia z dlugosci

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Może odżywki tak mocno wypełniają ubytki, że włosy się prostują no i więszy ciężar też robi swoje...
Trudno powiedziec... Raz mowia ze wlosy nawilzone i zdrowe lepiej sie kreca, raz ze suche sie bardziej kreca i nawilzenie moze delikatnie prostowac, u mnie kiedys za czasow rozjasniania krecily sie jak glupie, potem za czasow przyciemniania sie wyprostowaly i upodobnily do siana, a teraz przy CG to roznie bywa z tym skretem/fala

Cytat:
He, he, czyli jestem takim dziwolągiem, któremu właściwa pielęgnacja nie tylko prostuje skręt ale nawet podwyższa porowatość. Jak miło
Jestes jedyna w swoim rodzaju

Cytat:
Bywały okresy w życiu, kiedy na kilka miesięcy "gubiłam" grzebień
I nie robily Ci sie koltuny?!

Cytat:
Napisane przez Nolii Pokaż wiadomość
Ilekroć chcę wyhodować włosy równej długości przekonuję się, że nie jest to najlepszy pomysł Ale jak komuś do twarzy...to zazdroszczę, bo lubię widzieć te dłuższe, zakręcone włosy, a po wycieniowaniu przeważnie zostają takie marne, rzadkie ogonki...

Ostatnio stwierdzam brak postępów w wyglądzie włosów, chyba również dopadł mnie kryzys

Wrzucam parę zdjęć dla porównania. Wciąż jeszcze staram siebie przekonać, że to wszystko coś daje

1,2 - zdjęcia włosów w kulminacyjnym momencie ignorancji (suszarka, prostownica, farby)
reszta - po interwencjach (ostatnie z fleszem)
Oczywiscie ze daje, widac ze wlosy sa w lepszej kondycji i kreca sie ladniej Czasami samemu u siebie tego tak sie nie widzi jak u innych, ale postepy sa i to widoczne!

Ja dzis "dla odmiany" mam wyprostowane dwa wlosy na glowie zamiast burzy lokow Naprawde, nie spodziewalam sie ze ta Alverde bedzie tak kiepsko dzialac. Jednak nie wytrzymalam dzis i troche odstapilam od mojego programu minimum - na okolo 2 godziny przed myciem zwilzylam wlosy i delikatnie nalozylam troche Bingo shea i na to olej lniany, wszystko daleko od skalpu. Poszlam biegac, wrocilam, umylam na dlugosci Gloria (kolejny przyklap mejker ), nalozylam na chwile Alverde z dodatkiem olejku migdalowego i na koniec plukanka octowa. A to wszystko po to by je troche obciazyc, bo po ostatniej kuracji proteinowej byl puch nie z tej ziemi. No i chyba sie udalo, ale wcale nie jestem bardziej zadowolona
Za to do prawdziwej euforii doprowadzila mnie wiadomosc od kolegi, iz przywiozl mi z Indii 180ml Sesy w cenie -uwaga uwaga- 12 zl O ile taniej niz w sklepach internetowych, chyba z 4 razy! Niech tylko moj skalp sprobuje jej nie zaakceptowac

No i uznalam ze podciecie spodniej warstwy jest konieczne, bo wierzch tworzacy luzne spirale (ewidentnie! zwlaszcza z przodu, to juz nie sa fale ) wyglada komicznie w polaczeniu z tym prostym i przez to o wiele dluzszym spodem. Jak sie kiedys wybiore do fryzjerki na ciecie to bede miala argument zeby ciela na sucho bo na mokro to tnie po omacku i potem jest tak nieladnie.

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 00:50   #60431
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
Najlepiej wstrzymać się z olejowaniem po farbowaniu na jakieś 2-3 dni, zresztą przez ten okres i tak nie jest polecane mycie żeby kolor się pogłębił (mycie szamponem, nie wiem jak z odżywką). Z tego co się orientuję niektóre dziewczyny specjalnie nakładają hennę na naolejowane włosy ale osobiście wstrzymywałam się dzień przed i nie zgłębiałam tematu.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 08:20   #60432
agatron77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
ale ja naprawdę wywróciłam pielęgnacje o 180 stopni
teraz obchodze sie z nimi jak z jajkiem a one zaczynają się odwdzięczać
U mnie też nastapiła rewolucja w pielęgnacji. Włosy w duzo lepszym stanie, bo supermiękkie, a były łamiące się sztywniaki. Z ich nawilżeniem jest duzo lepiej, ładniej się kręcą, ale puchu nadal bardzo duża ilość. Generalnie jest lepiej, ale to właściwie wiem głównie ja, bo mam je na co dzień - z boku nie widać dużej zmiany.

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Można użyć kremu BeBeauty z Biedronki przed myciem?
Jako maskę, ja czasami używam i działa cuda na moich włosach .

Cytat:
Napisane przez edyta07 Pokaż wiadomość
siedzę z maską Alterry granat i aloes już pół godziny pod czepkiem. Zaraz idę zmyć Troszkę jak na razie przeszkadzają mi bardzo intensywne zapachy odżywek Alterry, ale pewnie jeszcze kilka użyc i nie będę na nie zwracac uwagi...
Mnie ich zapach bardzo drażni. Niestety pachną dla mnie jak takie wstrętne syropy (TUSSIPECT między innymi), które musiałam brać jako dziecko (niestety dosyć często, bo byłam wyjątkowo chorowita).

Cytat:
Napisane przez hahihehy Pokaż wiadomość
Szampon Alterra migdał pięknie przesuszył mi skalp. Swędzi, widać różowe plamki i łuszczenie. No super... Siedzę teraz z olejem i się zastanawiam co dalej.
Ja go używam właściwie do każdego mycia i dla mnie jest ok - myć odżywką nie bardzo mogę, łagodnym szamponem też nie.

Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
zauwazylam, ze po myciu SLS mam mocniejszy skret, wlosy sprezynuja, po prawej stronie tworza mi sie takie duze rulony... Teraz tylko nie wiem czy jak wroce do czestego uzywania SLS to cale efekty pielegnacji nie pojda na marne. Czytam i wszedzie zdania podzielone, jedni pisza, ze SLS + olejowanie nie ma sensu, bo szampon obdziera i tak wlosy ze wszystkiego, inni, ze nie... nie wiem co robic
Robić swoje i obserwować reakcję włosów. Jak musisz używać slsów, to musisz i basta (chyba, że to Twój wybór, a nie konieczność jak u mnie), ale, tak czy inaczej, uważam, że olejowanie i sls jest lepsze niż sls bez olejowania.

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
No już dawno temu postanowiłam, że nie ma co, po roku już dam tam posta tylko ja tak nie lubię tych zdjęć robić...
Znam ten ból - ja też nie lubie

Cytat:

Jak to jest, że wasze włosy z upływem czasu przestają potrzebować reanimacji, a moje po prawie roku właściwiej pielęgnacji na drugi dzień nadają się tylko do spięcia...
Wiesz, u mnie to zależy od użytych do mycia/ po myciu kosmetyków. Włosy mają się też zdecydowanie dużo lepiej od czasu jak znalazłam właściwą dla nich JOANNĘ NATURIĘ. Wcześniej po spaniu wyglądały żałośnie.

agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 09:41   #60433
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Napisane przez Ariada Pokaż wiadomość
Znacie jakiś żel, który moc miałby porównywalną do mrożącego Joanny? Bo z tym mrożącym to raz super, a innym razem tragedia, a Bielenda niestety nie sprawdza się przy wiosennych trójmiejskich wiatrach trzeba czegoś mocniejszego.
Polecam męską Isanę pomarańczową. Jak dla mnie póki co jest to jedyny żel, który sprawdza się zawsze. I jest bardzo mocny.
Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
A czemu nie masz jak podciac? Ja mam wycieniowane i po prostu prosze siostre zeby mi pasmo po paśmie podcinala po centymetrze
Bo tak sobie wychapałam, że nie wiadomo gdzie co się kończy, mam dziury, krzywe warstwy i tym podobne kwiatki. Zobaczę jak będą się układały obcięte całkiem równo i jak będzie źle to może po wyrównaniu pocieniuję.
Cytat:
No kurde, przez Was zaczynam sie teraz zastanawiac nad wyrownaniem Ale czy to paradoksalnie nie spowoduje mniejszej objetosci?
U siebie zauważyłam wręcz przeciwny efekt. Wydaje się, że włosów jest więcej więc i objętość wydaje się większa.
Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Wiesz, u mnie to zależy od użytych do mycia/ po myciu kosmetyków. Włosy mają się też zdecydowanie dużo lepiej od czasu jak znalazłam właściwą dla nich JOANNĘ NATURIĘ. Wcześniej po spaniu wyglądały żałośnie.
No to może i ja znajdę w końcu coś co sprawi, że przestanę mieć sianowatą szopę drugiego dnia. Ale fakt, że tak się kręcę jak śpię, że jak bym włosów nie związała to budzę się z rozpuszczonymi i fryzurą a la piorun w szczypior. Może to też kwestia tego.

Idę myć lokasy

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 10:03   #60434
Ariada
Wtajemniczenie

Cytat:
Polecam męską Isanę pomarańczową. Jak dla mnie póki co jest to jedyny żel, który sprawdza się zawsze. I jest bardzo mocny.
To trzeba będzie kupić i wypróbować

W ogóle mój brat przyjeżdża z norwegii i chciałam, żeby przywiózł mi jakąś odżywkę, ale on zna tylko te znane firmy, co są też u nas (i w większości testują na zwierzętach). Może wiecie czy jest tam coś godnego uwagi? Bo jakbym mu podała dokładnie co chcę to pewnie by mi kupił.
Ariada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 12:07   #60435
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
O pestkach dyni mogę długo Jak dla mnie olej genialny, nie wiem czy nie mój ulubiony. Włosy mam po nim niesamowicie gładkie, błyszczące, nie puszą się, a jednocześnie nie są w ogóle obciążone. Do tego ten przepiękny orzechowy zapach Tylko uwaga bo barwi wszystko na zielono. No i wiadomo, że to co mi pasuje może w ogóle nie pasować twoim włosom.
Nie miałam pestek dyni, yhh Muszę mieć, muszę, a jeszcze starych olei sporo zostało.

Cytat:
Co za cudowne włosy można tu pooglądać, ahh Zazdroszczę Moje ledwo ciągną. Najgorsze, że odstawieniu wszelakich badziewi z kosmetyków doczekałam się rozdwojonych końcówek czego nigdy nie doświadczyłam. Jestem podłamana. U fryzjera byłam ledwo dwa tygodnie temu na podcięciu, prostownica jest nie używana a moje końcówki wyglądają koszmarnie.
Wczoraj zrobiłam im bombę olejową (olejk Vatika, ze słodkich migdałów, Hipp, masło shea, rycyna) a to i tak nic. Używam też mieszanki żel hialuronowy+olej ze słodkich migdałów na mokre włosy po myciu, pieszczę je, delikatnie wszystko robię, funduję zimne płukanie po myciu a one mi takiego psikusa robią:/
Kochana, trzeba ściąć wszystkie rozdwojone, bo nie da się ich naprawić, ja tak zrobiłam na początku mojej historii z CG, poszło jakieś 15cm, ale szybko odrosły, już zdrowe

Cytat:
Napisane przez Ariada Pokaż wiadomość
Męska isana jest bardzo mocna

Muszę cały czas nosić spięte włosy, bo Kubuś mnie za włosy ciągnie
A najbardziej lubi, jak mam nieodciśnięty żel i czekam do doschnięcia
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 12:30   #60436
babsik82
Przyczajenie

A ja zadam, dla wtajemniczonych być może głupie, pytanie: po co robi się płukankę z octu na włosy? (wiem, że ma przywrócić odpowiednie ph, ale nie wiem czym popsute) Kiedy ją robić? Po umyciu włosów i nałożeniu wszystkich odżywek czy przed ich nałożeniem? Jak często należy taki zabieg wykonywać?
Stary 2012-03-29, 12:33   #60437
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Napisane przez babsik82 Pokaż wiadomość
A ja zadam, dla wtajemniczonych być może głupie, pytanie: po co robi się płukankę z octu na włosy? (wiem, że ma przywrócić odpowiednie ph, ale nie wiem czym popsute) Kiedy ją robić? Po umyciu włosów i nałożeniu wszystkich odżywek czy przed ich nałożeniem? Jak często należy taki zabieg wykonywać?
Płukankę octową robi się po to, żeby domknąć łuski włosa. Lekko kwaśne pH tak właśnie na włosy działa. Najlepiej robić ją po spłukaniu wszelkich masek i odżywek, na sam koniec, ale przed odżywką b/s. Lepiej nie stosować jej co każde mycie, myślę, że co drugie-trzecie powinno być ok. A no i trzeba uważać żeby płukanka była naprawdę lekka czyli np. łyżka octu na 1-1,5l wody.

myszko, kup pestki dyni koniecznie jak tylko wykończysz część starych zapasów

E: Jednak pokażę wam włosy po następnym myciu, bo dzisiaj coś nie trafiłam z maską. Zmieszałam strasznie dużo rzeczy i jakieś takie brzydkie są i niefotogeniczne

Edytowane przez Miss Transept
Czas edycji: 2012-03-29 o 13:00
Stary 2012-03-29, 13:22   #60438
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie im bardziej równe, tym gęstsze- wycieniowane wyglądały maksymalnie łyso i dziurowato
Cytat:
A co powiesz na mnie - nie używałam grzebienia od ponad 3 lat
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 13:31   #60439
ewcia1807
Zakorzenienie

Kupiłam dziś odżywkę z Fructisa Nutri-Gładki

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 13:34   #60440
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
U mnie im bardziej równe, tym gęstsze- wycieniowane wyglądały maksymalnie łyso i dziurowato
U mnie tak samo, im prościej ścięte tym gęstsze się wydają.
Cytat:
A co powiesz na mnie - nie używałam grzebienia od ponad 3 lat
Chyba powinnam wziąć z ciebie przykład, bo strasznie dużo sobie wyrywam przy czesaniu. A co mi tam, przy następnym myciu daruję sobie rozczesywanie po odżywce.
Cytat:
Kupiłam dziś odżywkę z Fructisa Nutri-Gładki
A ja mam taki zamiar jeśli tylko wyjdę dziś do sklepu

Stary 2012-03-29, 13:51   #60441
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

a propos pestek dyni nie wiem czy widziałyście: http://cosmeticsfreak.blogspot.com/2...per-pharm.html Myślicie, że się opłaca? )

od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka
27.10.11 -Prawo Jazdy

od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską

Włosy 2011-2012

Blog - Jak dbać o długie włosy?
www.anwena.blogspot.com
anwen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 14:02   #60442
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Ja kupowałam swój w Leclercu i kosztował 31 z kawałkiem, w Tesco też ma podobną cenę więc ta cena promocyjna to taka sobie. Za to ta przed promocyjna szokująca

Stary 2012-03-29, 14:06   #60443
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:
Ja kupowałam swój w Leclercu i kosztował 31 z kawałkiem, w Tesco też ma podobną cenę więc ta cena promocyjna to taka sobie. Za to ta przed promocyjna szokująca
uwielbiam takie promocje
dziękuję za info bo po Waszych zachwytach już byłam gotowa biec do SP...

od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka
27.10.11 -Prawo Jazdy

od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską

Włosy 2011-2012

Blog - Jak dbać o długie włosy?
www.anwena.blogspot.com
anwen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 14:14   #60444
nusia114
Zadomowienie

Dużo tu ostatnio piszecie o żelu mrożącym, zaciekawił mnie. Jest dla was lepszy niż lniany czy po prostu najlepszy z tych drogeryjnych? W sumie to tak pokochałam (z wzajemnością ) lniany, że i tak nie wiem czy kupiłabym ten mrożący, ale mimo wszystko ciekawam

Apropo pogody, strasznie mnie drażni, od tego wiatru tak mi się puszą włosy, że nie mogę po dniu spędzonym na dworze w taki dzień nie obejdzie się bez mycia, bo nie ma siły, żeby je odreanimować

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 14:46   #60445
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Dużo tu ostatnio piszecie o żelu mrożącym, zaciekawił mnie. Jest dla was lepszy niż lniany czy po prostu najlepszy z tych drogeryjnych? W sumie to tak pokochałam (z wzajemnością ) lniany, że i tak nie wiem czy kupiłabym ten mrożący, ale mimo wszystko ciekawam
mrożący uzywam tylko na lniany samodzielnie go nie kładłam jeszcze

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
Napisane przez anwen Pokaż wiadomość
uwielbiam takie promocje
dziękuję za info bo po Waszych zachwytach już byłam gotowa biec do SP...
w tesco wydają sie być ciut tańsze te oleje świata i też jest spory wybór, u mnie na pewno z pestek dyni jest Z tych mam lniany
BTW za lniany płaciłam jakieś 22-25zł nie pamietam dokładnie ale za 250ml a w sklepie ze zdrową żywnością olej lniany 25zł za 500ml a zawsze uwazałam,że te sklepy są dużo droższe

natomiast za aloes przepłaciłam w zeszłym tyg go kupiłam w cenie regularnej

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 15:09   #60446
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Pojawiła się nowość, ktoś polecił, a potem fala ruszyła

Ja ostatnio po zimowej przerwie powróciłam do Artiste fioletowego i efekt był mega, w codzienniku jest,dlatego
artiste fioletowy jest fajny
kupcie
Stary 2012-03-29, 15:10   #60447
201605170931
Konto usunięte

Cześć Dziewczyny ;D Dawno mnie tu nie było, bo przygotowuje się do matury i podczytuje Was bardzo rzadko, ale od połowy maja znów będę pojawiać się częściej. Mam małe pytanie - możecie mi powiedzieć co to za alkohol występuje w szamponach z Altery? Niby coś z upraw ekologicznych, ale nie wiem, co to dokładnie i boje się, że to jakiś wysuszacz
201605170931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 15:12   #60448
Miskaa78
Kazar Lady

wrzucisz mi zdjęcie tego fajnego czegoś? bo jak byłam w naturze w końcu nie wiedziałam co brać
mać
Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Pojawiła się nowość, ktoś polecił, a potem fala ruszyła

Ja ostatnio po zimowej przerwie powróciłam do Artiste fioletowego i efekt był mega, w codzienniku jest,dlatego
kupcie

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 15:21   #60449
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
J
Nie robiły, ale nie miałam też bardzo długich, tak do połowy łokcia zazwyczaj.
Stary 2012-03-29, 15:21   #60450
Tyna7
Zakorzenienie

mi żel mrożący podpasował bardziej niż np. męska Isana
faworyt to oczywiście lniany

dziewczyny, drożdże zalewacie wrzątkiem, tak?

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości)

Zasady wysyłania wiadomości