|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#60421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
Co za cudowne włosy można tu pooglądać, ahh
Zazdroszczę Moje ledwo ciągną. Najgorsze, że odstawieniu wszelakich badziewi z kosmetyków doczekałam się rozdwojonych końcówek czego nigdy nie doświadczyłam. Jestem podłamana. U fryzjera byłam ledwo dwa tygodnie temu na podcięciu, prostownica jest nie używana a moje końcówki wyglądają koszmarnie. Wczoraj zrobiłam im bombę olejową (olejk Vatika, ze słodkich migdałów, Hipp, masło shea, rycyna) a to i tak nic. Używam też mieszanki żel hialuronowy+olej ze słodkich migdałów na mokre włosy po myciu, pieszczę je, delikatnie wszystko robię, funduję zimne płukanie po myciu a one mi takiego psikusa robią:/ Jak zabezpieczyć końcówki? Mam bombę silikonową z GlissKura ( https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...jedwabiem.html ) i zastanawiam się czy nie zabezpieczać końcówek w ten sposób. A może coś nie tak z pielęgnacją? Prócz olejowania, maseczki Biovax mam też Radical spray wzmacniający (rzadko używam bo ma alko), z szamponów mam Babydream (używam rzadziej bo wysusza) i Alterrę Granat&Aloes. Zima się skończyła i myślałam o proteinach ale nie wiem czy to pomoże. |
|
|
|
#60422 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za dokładną analizę
Sądzicie, że mogę mieć przyklap od olejowania? W sumie co drugi dzień kładę olej, czyli co każde mycie. Zmywam szamponem z mydlnicy, z SLS gdzieś po środku/prawie na końcu składu, albo Babydream'em
|
|
|
|
#60423 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#60424 |
|
Zakorzenienie
|
Nekotka_ myślę, że może. Mi czasem się to zdarza. Zależy co dasz na skalp. W każdym razie wczoraj np. zmyłam oleje tylko raz i dziś włosy są super a czasem umyję dwa razy i jednak są przyklapnięte. Ale jak mówię - zależy od mieszanki. A może też Twoje włosy nie potrzebują tak częstego olejowania? Wiele dziewczyn pisało, że im nie odpowiada olejowania włosów za każdym myciem.
Ja jednak nie zmywam szamponami z SLS, wtedy w ogóle nie mogę pozbyć się oleju z głowy. Dziękuje yarrowia. Wiem, że rozdwojone końcówki są do ścięcia ale widzę, że część włosów jest jeszcze w formie więc chce trochę ochronić te, które są jeszcze całe Za tydzień znowu wybiorę się do fryzjera i podetnę końcówki. Czy Wam fryzjerka też prostuje końcówki do obcięcia? Ja mam ochotę się rozpłakać jak mi wyprostuje te końcówki od razu po ścięciu.
Edytowane przez Sophie24 Czas edycji: 2012-03-28 o 22:10 |
|
|
|
#60425 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale nie żałuję go sobie, bo działa o niebo lepiej niż cokolwiek innego. I dzięki niemu włosy mi się wolniej przetłuszczają.
|
|
#60426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak czy siak nie zgadzaj się na to. Bez sensu tak przypalać dopiero co obcięte, nie dziw, że potem znowu tak szybko się rozdwoiły. Niech też tnie bez prostowania, a jak nie umie to pora szukać lepszego fryzjera... Albo niech ktoś znajomy Ci podetnie
|
|
|
#60427 |
|
Konto usunięte
|
za tydzień planuję farbowanie henną. będzie to pierwsze hennowanie odkąd zaczęłam przygodę z CG. czy macie jakieś rady odnośnie tego? co robić a czego nie? wiem że mycie szamponem bez silikonów bo to już wcześniej robiłam, teraz łatwiej bo nawet takowego nie posiadam
a jak z olejowaniem? czy wystarczy jak nie będę robić tuż przed czy zachować dłuższy odstęp? wszelkie rady mile widziane bo ja to dopiero raczkuję w kwestii pielęgnacji włosów
|
|
|
|
#60428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a hennę całą tak rozrobiłam no i szkoda mi było wyrzucić, więc nałożyłam ją drugi raz i znowu to samo. Już nie popełnię drugi raz tego samego błędu i jak znów będę stosowała naturalną hennę to zrobię próbę uczuleniową. Co do olejowania to za pierwszym razem olejowałam włosy dzień przed hennowaniem i wyszło tak samo dobrze jak po drugim razie, gdy od olejowania powstrzymałam się na tydzień. Tylko bardzo starannie umyłam włosy przed nałożeniem henny. Znacie jakiś żel, który moc miałby porównywalną do mrożącego Joanny? Bo z tym mrożącym to raz super, a innym razem tragedia, a Bielenda niestety nie sprawdza się przy wiosennych trójmiejskich wiatrach trzeba czegoś mocniejszego. W ogóle przez ostatni miesiąc olejowałam włosy dosyć oszczędnie, tak tylko, żeby było widać, że wchłonęły olej, ale wczoraj postanowiłam dać im porządną dawkę i są cudowne
|
|
|
|
|
#60429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie spojrzałam na skład tego mojego Gliss kura i nie posiada alkoholu więc co jakiś czas wetrę go w końcówki. Teraz go wtarłam i świetnie podkreślił mi loki ale nie dam się zwieźć tym silikonom i nie wpiszę go na stałe do listy kosmetyków. |
|
|
|
|
#60430 | ||||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba nie ukladalyby sie ladnieChyba ze tak ![]() Cytat:
Cytat:
Bedziesz widziala czy wlosy robia sie mniej nawilzone, czy sie pusza itp.Cytat:
![]() Cytat:
Ale czy to paradoksalnie nie spowoduje mniejszej objetosci?Cytat:
![]() Ja tez nie reanimuje, choc przydaloby sie, ale wole dluzej pospac - kazda minuta jest cenna A ostatniego dnia przed myciem juz tez zwykle spinam.Zdrowka zycze! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja dzis "dla odmiany" mam wyprostowane dwa wlosy na glowie zamiast burzy lokow Naprawde, nie spodziewalam sie ze ta Alverde bedzie tak kiepsko dzialac. Jednak nie wytrzymalam dzis i troche odstapilam od mojego programu minimum - na okolo 2 godziny przed myciem zwilzylam wlosy i delikatnie nalozylam troche Bingo shea i na to olej lniany, wszystko daleko od skalpu. Poszlam biegac, wrocilam, umylam na dlugosci Gloria (kolejny przyklap mejker ), nalozylam na chwile Alverde z dodatkiem olejku migdalowego i na koniec plukanka octowa. A to wszystko po to by je troche obciazyc, bo po ostatniej kuracji proteinowej byl puch nie z tej ziemi. No i chyba sie udalo, ale wcale nie jestem bardziej zadowolona Za to do prawdziwej euforii doprowadzila mnie wiadomosc od kolegi, iz przywiozl mi z Indii 180ml Sesy w cenie -uwaga uwaga- 12 zl ![]() No i uznalam ze podciecie spodniej warstwy jest konieczne, bo wierzch tworzacy luzne spirale (ewidentnie! zwlaszcza z przodu, to juz nie sa fale ) wyglada komicznie w polaczeniu z tym prostym i przez to o wiele dluzszym spodem. Jak sie kiedys wybiore do fryzjerki na ciecie to bede miala argument zeby ciela na sucho bo na mokro to tnie po omacku i potem jest tak nieladnie.
|
|
|
#60431 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#60432 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jako maskę, ja czasami używam i działa cuda na moich włosach Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiesz, u mnie to zależy od użytych do mycia/ po myciu kosmetyków. Włosy mają się też zdecydowanie dużo lepiej od czasu jak znalazłam właściwą dla nich JOANNĘ NATURIĘ. Wcześniej po spaniu wyglądały żałośnie.
|
|
#60433 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Idę myć lokasy
|
|
#60434 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ogóle mój brat przyjeżdża z norwegii i chciałam, żeby przywiózł mi jakąś odżywkę, ale on zna tylko te znane firmy, co są też u nas (i w większości testują na zwierzętach). Może wiecie czy jest tam coś godnego uwagi? Bo jakbym mu podała dokładnie co chcę to pewnie by mi kupił.
|
|
|
|
|
#60435 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę mieć, muszę, a jeszcze starych olei sporo zostało.Cytat:
Cytat:
Muszę cały czas nosić spięte włosy, bo Kubuś mnie za włosy ciągnie ![]() A najbardziej lubi, jak mam nieodciśnięty żel i czekam do doschnięcia
|
|||
|
|
|
#60436 |
|
Przyczajenie
|
A ja zadam, dla wtajemniczonych być może głupie, pytanie: po co robi się płukankę z octu na włosy? (wiem, że ma przywrócić odpowiednie ph, ale nie wiem czym popsute) Kiedy ją robić? Po umyciu włosów i nałożeniu wszystkich odżywek czy przed ich nałożeniem? Jak często należy taki zabieg wykonywać?
|
#60437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
myszko, kup pestki dyni koniecznie jak tylko wykończysz część starych zapasów ![]() E: Jednak pokażę wam włosy po następnym myciu, bo dzisiaj coś nie trafiłam z maską. Zmieszałam strasznie dużo rzeczy i jakieś takie brzydkie są i niefotogeniczne
Edytowane przez Miss Transept Czas edycji: 2012-03-29 o 13:00 |
|
|
|
|
#60438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#60439 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam dziś odżywkę z Fructisa Nutri-Gładki
|
#60440 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A ja mam taki zamiar jeśli tylko wyjdę dziś do sklepu
|
|
#60441 |
|
Zadomowienie
|
a propos pestek dyni
nie wiem czy widziałyście: http://cosmeticsfreak.blogspot.com/2...per-pharm.html Myślicie, że się opłaca? )
|
#60442 |
|
Zadomowienie
|
Ja kupowałam swój w Leclercu i kosztował 31 z kawałkiem, w Tesco też ma podobną cenę więc ta cena promocyjna to taka sobie. Za to ta przed promocyjna szokująca
|
#60443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękuję za info
|
|
#60444 |
|
Zadomowienie
|
Dużo tu ostatnio piszecie o żelu mrożącym, zaciekawił mnie. Jest dla was lepszy niż lniany czy po prostu najlepszy z tych drogeryjnych?
Apropo pogody, strasznie mnie drażni, od tego wiatru tak mi się puszą włosy, że nie mogę po dniu spędzonym na dworze w taki dzień nie obejdzie się bez mycia, bo nie ma siły, żeby je odreanimować
|
|
#60445 | ||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
samodzielnie go nie kładłam jeszcze![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
Z tych mam lniany BTW za lniany płaciłam jakieś 22-25zł nie pamietam dokładnie ale za 250ml a w sklepie ze zdrową żywnością olej lniany 25zł za 500ml a zawsze uwazałam,że te sklepy są dużo droższe natomiast za aloes przepłaciłam w zeszłym tyg go kupiłam w cenie regularnej
|
||
|
|
|
#60446 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ostatnio po zimowej przerwie powróciłam do Artiste fioletowego i efekt był mega, w codzienniku jest,dlatego artiste fioletowy jest fajny artiste fioletowy jest fajny artiste fioletowy jest fajny artiste fioletowy jest fajny artiste fioletowy jest fajny artiste fioletowy jest fajny artiste fioletowy jest fajny kupcie
|
|
|
#60447 |
|
Konto usunięte
|
Cześć Dziewczyny ;D Dawno mnie tu nie było, bo przygotowuje się do matury i podczytuje Was bardzo rzadko, ale od połowy maja znów będę pojawiać się częściej. Mam małe pytanie - możecie mi powiedzieć co to za alkohol występuje w szamponach z Altery? Niby coś z upraw ekologicznych, ale nie wiem, co to dokładnie i boje się, że to jakiś wysuszacz
|
|
|
|
#60448 | |
|
Kazar Lady
|
wrzucisz mi zdjęcie tego fajnego czegoś? bo jak byłam w naturze w końcu nie wiedziałam co brać
mać Cytat:
|
|
|
|
|
#60449 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie robiły, ale nie miałam też bardzo długich, tak do połowy łokcia zazwyczaj.
|
#60450 |
|
Zakorzenienie
|
mi żel mrożący podpasował bardziej niż np. męska Isana
faworyt to oczywiście lniany dziewczyny, drożdże zalewacie wrzątkiem, tak?
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

Zazdroszczę

)do wczoraj, zero reanimacji, nic im nie trzeba było robić. Dziś już były lekko rozwalone, ale baardzo długo mi wytrzymały bez najmniejszych poprawek 

a hennę całą tak rozrobiłam no i szkoda mi było wyrzucić, więc nałożyłam ją drugi raz i znowu to samo. Już nie popełnię drugi raz tego samego błędu i jak znów będę stosowała naturalną hennę to zrobię próbę uczuleniową.
trzeba czegoś mocniejszego. 

ale ja naprawdę wywróciłam pielęgnacje o 180 stopni