INSANITY - Podejmij wyzwanie razem z nami;) - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-27, 21:04   #2311
Dobrenka
Zadomowienie

Dot.: INSANITY - Podejmij wyzwanie razem z nami;)

xzora sprawdzila ta cole.. Jak masz zatrucie spowodowane zjedzonej zywnosci zakazonej bakteriami chorobotworczymi lub ich toksynami nie mozesz pic coli bo co prawda zawieraja one kwas fosforowy ktory moze hamowac drobnoustroje, ale w jego skladzie jest duzo cukrow, ktore sa wykorzystywane przez te drobnoustroje do namnazania sie.. Niewskazana jest tez kofeina, ktora wiadomo pobudza co moze potegowac objawy takie jak skurcze jelit czy zoladka.. Jesli jednak sie nazarlas czegos niestrawnego to mozesz napic sie koli bo ten kwas fosforowy wspomaga wyzwalanie kwasu solnego ktory podobno przyspiesza trawienie i zmniejsza uczucie ciezkosci.. Noi jak sie czujesz?

pinsleepee taaa danie czadu w tym przypadku bardzo stosowne hihi co za jedzenie po nocach !?
itd itd

Edytowane przez Dobrenka
Czas edycji: 2012-03-28 o 13:50
Dobrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 06:44   #2312
Pinsleepee
Raczkowanie

Małżon miał urodziny, to się poczułam rozgrzeszona... ale to nie był dobry pomysł... od dziś rower i koniec z obżarstwem
Pinsleepee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 13:58   #2313
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pinsleepee Pokaż wiadomość
Małżon miał urodziny, to się poczułam rozgrzeszona... ale to nie był dobry pomysł... od dziś rower i koniec z obżarstwem
taka okazja..

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

To znowu ja.. Wczoraj robiłam Recover i tak strasznie naginałam że uda chciało mi rozedrzeć Dzisiaj mam brzuchy i nie wiem czy zdążę wszystko zrobić bo wężowy po 21:00 chce coś oglądać.. Chyba zostawię sobie je na niedziele gdzie robię sobie zawsze wolne
itd itd
Stary 2012-03-29, 07:57   #2314
Kejti_el
Raczkowanie

Cytat:
Na pewno dasz czadu (tak się jeszcze mówi?)
ps. wzdęcie to moje czwarte imię, a jak sobie nie mogę poradzić, to na zmianę podskakuję i masuję brzuch - pomaga

a ja się znowu objadłam...
poważnie pomaga? mnie też wzdęcia męczą często, choć w sumie wizualnie brzuch na aż tak bardzo wzdęty nie wygląda..ogólnie kiepsko z moimi jelitami, chyba muszę iść do lekarza zanim całkiem przestaną pracować

a ja się przyznaję, że wczoraj nie ćwiczyłam chociaż miałam czas przedwczoraj nie chciało mi się robić insanity, więc poszłam pobiegać, ale jak to u początkujących biegaczy, dziś mam zakwasy w różnych dziwnych miejscach na nogach ciekawe czy dam rade dzisiaj z Insanity:P w jutro się ważymy
miłego dnia dziewuszki
Kejti_el jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 09:04   #2315
xzora
Zakorzenienie

Dobrenka, dziękuję. Coli już pić nie będę, właściwie to nie wiem co może być przyczyną, ale raczej nie niestrawność.

Zazdroszczę wam możliwości ćwiczeń.
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 10:07   #2316
Pinsleepee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kejti_el Pokaż wiadomość
poważnie pomaga?
No tylko wyglądam z lekka kretyńsko jak podskakuję jak piłeczka

A ja chyba ruszę z Insanity już jutro, nie ma co czekać, trza się brac do roboty
Stary 2012-03-29, 11:01   #2317
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Ostatnio nie udzielam się, co nie znaczy, że was nie czytam- po prostu zazwyczaj wieczorem ogarnę, co tam naskrobałyście i idę spać. Uczelnia mnie pochłaniaaa totalnie.
Dziś dzień 13., daję radę jakoś (w prawdzie choroba minęła, ale teraz doszedł brak czasu, grrr), choć dalej pompki to dla mnie masakra.
Ściskam, postaram się częściej wypowiadać.

Aparatka
20.12.2012 - góra
21.03.2013 - dół + wyciągi
aniolbezskrzydel89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-29, 16:10   #2318
Dobrenka
Zadomowienie

Psysła @ więc dałam sobie 2 dni wolnego.. chyba dałabym radę w sumie ale jak "szaleje" to mocniej krwawię nie będę zresztą popadać w skrajności
Cytat:
Napisane przez Kejti_el Pokaż wiadomość
a ja się przyznaję, że wczoraj nie ćwiczyłam chociaż miałam czas przedwczoraj nie chciało mi się robić insanity, więc poszłam pobiegać,
Czasem nas tak dopada.. ale byle nie za często
Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Zazdroszczę wam możliwości ćwiczeń.
dalej Cie męczy.. to jest coś dziwnego już.. idź do lekarza
Pinsleepee to czekamy jutro na fit test
aniolbezskrzydel89 no właśnie myślałam że nie ćwiczysz..

A reszta gdzie?
itd itd
Stary 2012-03-29, 16:26   #2319
megi533
Rozeznanie

Heya!! Dawno nic tu nie pisałam bo już trochę I. nie ćwiczyłam, dzisiaj w ramach aero trzasnelam moje ulubione pure cardio, nie powiem w przeciwieństwie do was, zebym insana uwielbiała ale jak trzeba to trzeba licze na efekty cwiczen silowy z p90+ interwałów z Insana
A co do pure to jakoś tak fajnie mi się dzisiaj cwiczyło, zrobiłam tylko raz 20sek przerwe na łyk wody oddech i zawiązanie buta nie mówie ze było łatwo ale jakoś tak z oddechem i płucami ...wiecie o co mi chodzi po 2tyg przerwie myslałam ze bedzie gorzej. Oby do anstepnego razu jutro siłowe a w sob kenpo x z p90 bo bardzo lubie
A i jeszcze jedno dziewczyny, nie poddawajcie się tak od razu, insanity to ciezki i wymagający program nie od razu bedziecie fikac jak szalone, ale z czasem bedzie lepiej, jak nie czujecie się na siłach to lepiej robic np co 2 dzien ale nie rezygnujcie!! Niech wam przykład Dobrenki świeci, że chcieć to móc

“Do your best and forget the rest!”
megi533 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 17:47   #2320
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dobrenka Pokaż wiadomość
Psysła @ więc dałam sobie 2 dni wolnego.. chyba dałabym radę w sumie ale jak "szaleje" to mocniej krwawię nie będę zresztą popadać w skrajności

Czasem nas tak dopada.. ale byle nie za często

Pinsleepee to czekamy jutro na fit test
aniolbezskrzydel89 no właśnie myślałam że nie ćwiczysz..

A reszta gdzie?
Ćwiczę, ćwiczę- jutro akurat mam REST. Miło mi, że ktoś o mnie tu pamięta. ;p

Co do @- nie ma co przesadzać, 2 dni przerwy niczemu nie zaszkodzą.

Czy miałyście (i jeśli tak, to kiedy) moment kryzysowy, że nacjętniej rzuciłybyście Insanity w kąt, zostawiły te całe ćwiczenia? Mi np. wczoraj jakoś taaak się nie chciało ćwiczyć (rano wpadły ciotki i się zasiedziały, więc pora mojego Insanity przepadła, a potem- pod wieczór, miałam jakiegoś lenia. Ale koniec końców poćwiczyłam )...

Aparatka
20.12.2012 - góra
Stary 2012-03-30, 18:45   #2321
Pinsleepee
Raczkowanie

Ale się cisza zrobiła...

Dziewczyny, chwilę temu skończyłam fit test. I tak:

switch kicks 92
power jacks 48
power knees 85
power jumps 20
globe jumps 8
suicide jumps 12
push up jacks 16
low plank oblique 36

Wyniki chyba takie se, ale do sukcesów zaliczam fakt, że nie umarłam, choć chwilami była blisko (papieroski wychodzą... ), ale starałam się dawać z siebie 100%.
Generalnie się zmęczyłam i to mnie uszczęśliwiło teraz to już może być tylko lepiej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-31, 10:49   #2322
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolbezskrzydel89 Pokaż wiadomość
Dziś dzień 13., daję radę jakoś (w prawdzie choroba minęła, ale teraz doszedł brak czasu, grrr), choć dalej pompki to dla mnie masakra.
Ściskam, postaram się częściej wypowiadać.
super, gratuluję dotrwania do 13 dnia, podobno jak się jakąś czynność wykona 12 razy, to wchodzi w krew, także już teraz nie powinnaś sobie wyobrażać życia bez insanity (ja mam tak z bieganiem)

Cytat:

wzdęć już nie mam, żołądek nie boli, jeszcze odbijanie zostało, ale już chyba rzadsze. Jutro spróbuję pobiegać, a w pn insanity. Oby skakanie tym razem nie zaostrzyło objawów!
a lekarz to ostateczność, nienawidzę się badać

Cytat:
switch kicks 92
power jacks 48
power knees 85
power jumps 20
globe jumps 8
suicide jumps 12
push up jacks 16
low plank oblique 36

Wyniki chyba takie se, ale do sukcesów zaliczam fakt, że nie umarłam, choć chwilami była blisko (papieroski wychodzą... ), ale starałam się dawać z siebie 100%.
Generalnie się zmęczyłam i to mnie uszczęśliwiło teraz to już może być tylko lepiej
taki se? nie wiem czy mi się na 4 fit teście uda taki uzyskać, a najbardziej gratuluję tego, że potrafiłaś z siebie dać 100%
ja do tej pory ćwiczyłam tylko aerobowo, czyli tak mniej więcej na 70% i przy większej intensywności mój organizm zaczyna się mocno buntować (wiem, że ma duży zapas energii, ale mimo to chce zwalniać, robić przerwy), muszę z nim powalczyć
Stary 2012-03-31, 13:22   #2323
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez megi533 Pokaż wiadomość
nie mówie ze było łatwo ale jakoś tak z oddechem i płucami ...wiecie o co mi chodzi
bardziej go kontrolujesz poprostu.. a trzeba bo mozna się zasapać
Cytat:
Napisane przez megi533 Pokaż wiadomość
Niech wam przykład Dobrenki świeci, że chcieć to móc
jaaaaaa

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Co do @- nie ma co przesadzać, 2 dni przerwy niczemu nie zaszkodzą.
mało brakowało a byłyby 3 ale się wściekłam i zrobiłam.. tym razem nie na 110 % ale równo z resztą i tylko 100 % noi bez brzuchów bo się jeszcze bałam

Cytat:
Czy miałyście (i jeśli tak, to kiedy) moment kryzysowy, że nacjętniej rzuciłybyście Insanity w kąt, zostawiły te całe ćwiczenia? Mi np. wczoraj jakoś taaak się nie chciało ćwiczyć (rano wpadły ciotki i się zasiedziały, więc pora mojego Insanity przepadła, a potem- pod wieczór, miałam jakiegoś lenia. Ale koniec końców poćwiczyłam )...
Co Ty.. ja chora jestem jak nie ćwiczę.. juz się denerwuję bo nie wiem czy dzisiaj zdążę.. tyko że ja je uwielbiam.. A Ty je lubisz? Czy robisz bo musisz? Ja taki kryzys miałam na Chealine Extreme i dotrwałam tylko do 3 miesiąca.. więc troszkę Cię rozumie Czasem zdarzają sie takie dni że sie nie chce.. ja tylko raz nie poćwiczyłam mając czas i czułam się strasznie łyso denerwowałam się byłam niespokojna i kolejnego dnia tylko przylazłam z pracy zjadłam i poszłam skakać.. nigdy więcej przerw

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
switch kicks 92
power jacks 48
power knees 85
power jumps 20
globe jumps 8
suicide jumps 12
push up jacks 16
low plank oblique 36
Pięknie a będzie jeszcze piekniej mam zazdroche o pompki.. straszną.. mam nadzieję że nie masz czerwonych uszu albo krosty na języku co złego to nie ja

Cytat:
(papieroski wychodzą... ), ale starałam się dawać z siebie 100%.
palisz? nie myślałaś rzucić? ja rzuciłam sama z siebie
Cytat:
i będzie.. endorfinki Cie pokopały

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Oby skakanie tym razem nie zaostrzyło objawów!
może to niestrawność była.. hmm bieganie nie zaostrzy ale martwie sie o I. bo mi np. jest po nim niedobrze.. czasem chce mi się wymiotować i musze spałzowac na chwilę
Cytat:
taki se? nie wiem czy mi się na 4 fit teście uda taki uzyskać
kochanie Ty sie niczym nie przejmuj masz miec progres.. swój własny a nie porównywalny do nas.. każda ma jakieś tam swoje podboje za soba albo same w sobie sa silniejsze.. to Ty masz byc lepsza w swoich wynikach a nie lepsza od kogokolwiek.. rób dla siebie i ciesz się z każdego schoda który miniesz
itd itd
Stary 2012-03-31, 14:40   #2324
Pinsleepee
Raczkowanie

Dobrenka, krosty nie było Ja trochę nad tymi rękami pracowałam, bo miałam bardzo słabe, kiedyś dwóch pompek nie umiałam zrobić
A co do papierosków...już raz się udało i uda się znowu, ale chyba jeszcze nie jestem gotowa...na razie wyznaczam sobie mniejsze cele. Na szczęście w domu jest zakaz palenia, więc czasem wcale nie palę, bo mi się nie chce iść na balkon. Gorzej w pracy, ale też się staram mocno ograniczać.

Xzora, mam nadzieję, że z Twoim żołądkiem już wszystko dobrze i tak jak pisze Dobrenka - to tylko niestrawność. Ale po moim dzisiejszym przedpołudniu tak mi się nasunęło, że jeśli często masz takie problemy, to zrób badania na Helicobakter Pylori. Ja jestem w gronie nieszczęsnych, którzy mają to aktywne. Główne objawy są związane z żołądkiem (mnie do tego jeszcze strasznie boli głowa). Dziś pół dnia na zmianę leżałam w łóżku i przy klozecie. Zaczęłam się już martwić o dzisiejsze ćwiczenia, ale mi przechodzi, więc jest szansa, że do wieczora będzie ok.

A tak na marginiesie - a ja Wam zazdroszczę, że cały czas coś ćwiczycie. Bo ja jestem leń i dbam o siebie zrywami, muszę popracować nad większą systematycznością i pamiętać, że zimowe wieczory nie są tylko do przesypiania

Jestem już po ćwiczeniach. Łysy morderca mnie zabił, pot lał się po ścianach... Co prawda nie wyrabiam na końcówkach, ale generalnie super nie ma to jak się porządnie zmęczyć

Edytowane przez Pinsleepee
Czas edycji: 2012-03-31 o 19:12
Stary 2012-03-31, 23:08   #2325
biia
Wtajemniczenie

hej, chciałam się przyłączyć. dzisiaj rozpoczęłam
i jest z moją kondycją tragicznie... mimo, że nie jest coach potato a insanity mnie dzisiaj zabiło.

biia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 10:11   #2326
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Cytat:
Co Ty.. ja chora jestem jak nie ćwiczę.. juz się denerwuję bo nie wiem czy dzisiaj zdążę.. tyko że ja je uwielbiam.. A Ty je lubisz? Czy robisz bo musisz? Ja taki kryzys miałam na Chealine Extreme i dotrwałam tylko do 3 miesiąca.. więc troszkę Cię rozumie Czasem zdarzają sie takie dni że sie nie chce.. ja tylko raz nie poćwiczyłam mając czas i czułam się strasznie łyso denerwowałam się byłam niespokojna i kolejnego dnia tylko przylazłam z pracy zjadłam i poszłam skakać.. nigdy więcej przerw
Jakbym nie ćwiczyła, czułabym się dziwnie. Ale mam momenty, że mi się nie chce- zwłaszcza, że mam nawał pracy na uczelni i zawsze sobie myślę, że mogłabym ten czas przeznaczyć na naukę.

Cytat:
Napisane przez biia Pokaż wiadomość
i jest z moją kondycją tragicznie... mimo, że nie jest coach potato a insanity mnie dzisiaj zabiło.
Mnie też Fit Test zabija- dla mnie to najgorszy zestaw ćwiczeń (pewnie dlatego, że robi się jak najszybciej można, a przy pozostałych bardziej stawiam na jakość i jak już nie mogę, to robię przerwę), mam ochotę po nim wypluć płuca.
Witamy, witamy i zapraszamy do wspólnej zabawy!

Wczoraj był fit test... Starałam się robić na maxa (oprócz power jacks'ów- zaczęłam robić na wielkim lajcie, bo bałam się, że mi nogi wysiądą, a jak zostało ostatnie kilka sekund to szybko dobijałam )
Wyniki: (I fit test - wczorajszy) wydaje mi się, że za duża różnica... Coś mi tu śmierdzi (może robiłam szybko i niedokładnie) *
switch kicks 94 117
power jacks 56 57
power knees 86 112
power jumps 31 57
globe jumps 8 12
suicide jumps 15 19
push - up jacks 14 17
low plank oblique 40 58

*szczerze mówiąc nie specjalnie zwracam na nie uwagę.

Schudłam 0.7kg, chyba się załamię... Mam szczerze nadzieję, że to tylko wahania wagi.

Aparatka
20.12.2012 - góra

Edytowane przez aniolbezskrzydel89
Czas edycji: 2012-04-01 o 10:14
Stary 2012-04-01, 12:32   #2327
xzora
Zakorzenienie

Dobrenka, dziękuję, wynikami przejmować się nie będę.

Cytat:
Jestem już po ćwiczeniach. Łysy morderca mnie zabił, pot lał się po ścianach... Co prawda nie wyrabiam na końcówkach, ale generalnie super nie ma to jak się porządnie zmęczyć

Podziwiam, że udało Ci się poćwiczyć po takim kiepskim przedpołudniu. Z moim zdrowiem już trochę lepiej. Pierwszy raz mam kłopoty z żołądkiem, nie wiem czy to mogą być bakterie.

Cytat:
hehe, tydzień temu miałam podobne odczucia (zrobiwszy tylko trzy ćwiczenia z fit testu). Fajnie, że dołączyłaś.

Cytat:
J
Wczoraj był fit test... Starałam się robić na maxa (oprócz power jacks'ów- zaczęłam robić na wielkim lajcie, bo bałam się, że mi nogi wysiądą, a jak zostało ostatnie kilka sekund to szybko dobijałam )
Wyniki: (I fit test - wczorajszy) wydaje mi się, że za duża różnica... Coś mi tu śmierdzi (może robiłam szybko i niedokładnie) *
switch kicks 94 117
power jacks 56 57
power knees 86 112
power jumps 31 57
globe jumps 8 12
suicide jumps 15 19
push - up jacks 14 17
low plank oblique 40 58

*szczerze mówiąc nie specjalnie zwracam na nie uwagę.

Schudłam 0.7kg, chyba się załamię... Mam szczerze nadzieję, że to tylko wahania wagi.
wow, naprawdę spora różnica. Czemu myślisz, że to podejrzane? Rozumiem, że nie chcesz chudnąć? ja też nie, mam nadzieję, że insanity mnie umięśni bez straty kg.

Dzisiaj udało mi się pobiegać, a potem jeszcze byłam na basenie i w saunie, także poranek idealny . A od jutra Insanity
Stary 2012-04-01, 14:54   #2328
biia
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobrenka, dziękuję, wynikami przejmować się nie będę.

Podziwiam, że udało Ci się poćwiczyć po takim kiepskim przedpołudniu. Z moim zdrowiem już trochę lepiej. Pierwszy raz mam kłopoty z żołądkiem, nie wiem czy to mogą być bakterie.

hehe, tydzień temu miałam podobne odczucia (zrobiwszy tylko trzy ćwiczenia z fit testu). Fajnie, że dołączyłaś.

wow, naprawdę spora różnica. Czemu myślisz, że to podejrzane? Rozumiem, że nie chcesz chudnąć? ja też nie, mam nadzieję, że insanity mnie umięśni bez straty kg.

Dzisiaj udało mi się pobiegać, a potem jeszcze byłam na basenie i w saunie, także poranek idealny . A od jutra Insanity
takiej gratki nie przepuszczę. jeszcze tż-ta namawiam
dzisiejsze ćwiczenia niestety późnym wieczorem, bo zaraz wychodzę tańczyć i nie wiem kiedy wrócę

Stary 2012-04-01, 15:54   #2329
natalcia250
sentimental animal

hej, jestem nowa w tym wątku i mam pytanie.
aktualnie jestem w trakcie programu Slim in 6 (2 tydzień) i zastanawiam się czy po ukończeniu go, zakładając, że będę przykładać się do ćwiczeń (co robię ), będę posiadała wystarczającą siłę i kondycję żeby rozpocząć Insanity? zastanawiam się czy nie robić najpierw Chalean Extreme, który chyba jest łatwiejszy?
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 10:19   #2330
xzora
Zakorzenienie

biia, ja też namawiałam TŻta, ale nie chce się przekonać. Myślę, że jak zobaczy efekty, to zmieni zdanie.

natalcia, ja jestem dopiero przed programem, więc nie wiem jeszcze jak cieżkie to jest, ale wiem, że program były w stanie zrobić osoby początkujące
Stary 2012-04-02, 13:53   #2331
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
Dobrenka, krosty nie było Ja trochę nad tymi rękami pracowałam, bo miałam bardzo słabe, kiedyś dwóch pompek nie umiałam zrobić
ha, skąd ja to znam miałam taka samo ani jednej nie zrobiłam.. a ostatnio sykłam 25 się chwale teraz bo znowu mi cos przed fit testem nie pójdzie i zrobie za mało
Cytat:
więc czasem wcale nie palę,
ja w pracy tez nie paliłam za to w domu miałam rytuał.. zawsze po pracy na balkon spokojnie wciagałam jednego.. albo do piffkaaa mniami az przeszło.. czasem sobie zapale albo jak wiem że sami palaczę będą to kupuje swoje żeby sie nie sępić
A jak tam Twój żołądek? Jeszcze Cie głowa do tego boli? Jest na to jakieś lekarstwo? Czego nie możesz jeść.

Cytat:
A tak na marginiesie - a ja Wam zazdroszczę, że cały czas coś ćwiczycie. Bo ja jestem leń i dbam o siebie zrywami
wiesz co j w zyciu bym ie pomyślała że tak sie uzależnię.. jak nie mogę poćwiczyć to chodzę poirytowana.. i czuje jakbym sie nie wiem.. nie domyła..
Cytat:
Łysy morderca mnie zabił, pot lał się po ścianach... Co prawda nie wyrabiam na końcówkach, ale generalnie super nie ma to jak się porządnie zmęczyć
ja Ci dam morderda... mój wężowy mówi że Shoun jest brzydki.. no myślałby kto ja zawsze na końcówkach naginam bo wiem że już niedługo koniec
Cytat:
insanity mnie dzisiaj zabiło.
będzie lepiej.. co robiłas wcześniej?
Cytat:
Ale mam momenty, że mi się nie chce
czasem niestety wypadają sytuację gdzie sie nie da.. wiem bo sama miałam taki dziurawy tydzień że masakra..
Cytat:

switch kicks 94 117
power jacks 56 57
power knees 86 112
power jumps 31 57
globe jumps 8 12
suicide jumps 15 19
push - up jacks 14 17
low plank oblique 40 58
Brawo rewelacyjny progres, obym i ja teraz miała taki.. martwię się trochę
Cytat:
Schudłam 0.7kg, chyba się załamię... i
mam rozumiec że to źle tak
Cytat:
mam nadzieję, że insanity mnie umięśni bez straty kg.
mi jest wszystko jedno co waga pokaże byleby wyssało mi uda
Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
aktualnie jestem w trakcie programu Slim in 6 (2 tydzień) i zastanawiam się czy po ukończeniu go, zakładając, że będę przykładać się do ćwiczeń (co robię ), będę posiadała wystarczającą siłę i kondycję żeby rozpocząć Insanity?
hmmm.. szczerze powiedziawszy to trudno jest mi cokolwiek Tobie narzucić.. powiem tak.. Insanity potrafi nieźle wytłuc człowiekiem co akurat jest fajne.. Kiedyś ktoś mi powiedział że za wcześnie jeszcze na I. i pewnie miał rację.. ale ja byłam wtedy słaba w rączkach np. bardzo, wydolnościowo pewnie też.. Myślę że gdybym wzięła się za I. przed tymi wszystkimi ćwiczeniami które zrobiłam wcześniej nie przyniosło by mi tyle frajdy i nie mialabym tyle siły.. Ale nie znam ciebie i Twojej kondycji.. Spróbuj pierwszy tydzień najwyżej zrezygnujesz i wcześniej zrobisz Turbo Fire.. Albo CE tak jak mówisz.. Ja zrobiłam 3 miesiące i dało mi strasznie dużo siły i możliwości.. a jeszcze jedno.. oczywiście program dają radę robić osoby początkujące ale czy te osoby sa wstanie wykonac to tak konkretnie jak osoby które mają juz coś za sobą
itd itd

Edytowane przez Dobrenka
Czas edycji: 2012-04-02 o 13:55
Stary 2012-04-02, 14:15   #2332
biia
Wtajemniczenie

Cytat:

będzie lepiej.. co robiłas wcześniej?
głównie taniec 5 razy w tygodniu. czasem jakiś fitness, zumba...

Stary 2012-04-02, 14:29   #2333
xzora
Zakorzenienie

Cytat:

hmmm.. szczerze powiedziawszy to trudno jest mi cokolwiek Tobie narzucić.. powiem tak.. Insanity potrafi nieźle wytłuc człowiekiem co akurat jest fajne.. Kiedyś ktoś mi powiedział że za wcześnie jeszcze na I. i pewnie miał rację.. ale ja byłam wtedy słaba w rączkach np. bardzo, wydolnościowo pewnie też.. Myślę że gdybym wzięła się za I. przed tymi wszystkimi ćwiczeniami które zrobiłam wcześniej nie przyniosło by mi tyle frajdy i nie mialabym tyle siły.. Ale nie znam ciebie i Twojej kondycji.. Spróbuj pierwszy tydzień najwyżej zrezygnujesz i wcześniej zrobisz Turbo Fire.. Albo CE tak jak mówisz.. Ja zrobiłam 3 miesiące i dało mi strasznie dużo siły i możliwości.. a jeszcze jedno.. oczywiście program dają radę robić osoby początkujące ale czy te osoby sa wstanie wykonac to tak konkretnie jak osoby które mają juz coś za sobą
Dobrenka, zwróciłaś uwagę na bardzo istotne kwestie:
1. Jeśli nie miało się wcześniej styczności z ćwiczeniami, zaczynanie od tak zaawansowanego programu może zniechęcić.
Mi się na początku wydawało, ze po pół roku regularnego biegania (plus do tego ćwiczenia na mięśnie brzucha) jestem przygotowana, a wyszło, że przy Insanity moja kondycja jest zerowa. Inna sprawa, że to zupełnie inne ćwiczenia, a przygotować się można jedynie podobnym programem.
2. Prawidłowe wykonywanie ćwiczeń - jeśli jest się na poziomie początkującym nie ma takiej możliwości żeby poprawnie wykonać wszystkie ćwiczenia. A jak się robi coś źle, to można sobie zrobić krzywdę (czytałam tutaj, że dziewczyny pisały o bólu kręgosłupa).

Ja mimo wszystko będę próbować Insanity, Turbo Fire jakoś do mnie nie przemawia, o CE nie czytałam (teraz spojrzałam na filmik reklamowy i chyba potrzebne są taśmy, ciężkie ciężarki - a tego nie mam). Z tym, że moje założenie jest takie - nie idę na ilość, tzn. wiadomo, daję z siebie wszystko, staram się utrzymywać tempo, ale jeśli przestaję robić poprawnie ćwiczenie, to zwalniam. No i jeśli okaże się, że przez cały pierwszy miesiąc nie nadążam, to wtedy powtórzę pierwsze 30dni, aby do drugiego etapu przejść już z lepszą formą.

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
udało Ci się ćwiczyć wczoraj? jakie wrażenia po plyometric cardio circuit?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-02, 14:30   #2334
Pinsleepee
Raczkowanie

Cytat:
ja w pracy tez nie paliłam za to w domu miałam rytuał.. zawsze po pracy na balkon spokojnie wciagałam jednego.. albo do piffkaaa mniami az przeszło.. czasem sobie zapale albo jak wiem że sami palaczę będą to kupuje swoje żeby sie nie sępić
A jak tam Twój żołądek? Jeszcze Cie głowa do tego boli? Jest na to jakieś lekarstwo? Czego nie możesz jeść.
Na szczęście tym razem dość szybko doszłam do siebie To nie od jedzenia zależy, z helicobakterem jest jak z opryszczką - dużo osób ma wirusa, ale tylko niektórym się szpetnie wysypuje. Co dwa-trzy lata mam kurację antybiotykową, która chyba jest jeszcze gorsza, niż sam "helikopter". Najgorsze jest to, że nie umiem dojść, po czym mi się to zdarza, jestem wege, jem regularnie, unikam chemii, a i tak nie znam dnia ani godziny. Poł biedy jak wypadnie w weekend, kiedy mogę się ze spokojem "poprzytulać" z kibelkiem gorzej, jak wypadnie w pracy i wszyscy się pytają, czy przypadkiem nie zaciążyłam

Cytat:
wiesz co j w zyciu bym ie pomyślała że tak sie uzależnię.. jak nie mogę poćwiczyć to chodzę poirytowana.. i czuje jakbym sie nie wiem.. nie domyła..
Jak już zaczynam ćwiczyć, to mam podobnie ale czasem mi się zdarza np jakis dłuższy wyjazd, na którym rujnuję organizm, potem łapię lenia i wszystko szlag trafia...

Cytat:
ja Ci dam morderda... mój wężowy mówi że Shoun jest brzydki.. no myślałby kto ja zawsze na końcówkach naginam bo wiem że już niedługo koniec

Ale to pieszczotliwie było
Podarowałam sobie wzdychanie do Łysego przy Małżonie, bo jak tylko przypadkiem mi się wypsnie, że jakiś aktor/wokalista mi się podoba, to Małżon od razu mu wady wyszukuje ( i tak np że niby C. Bale sepleni...) Się Mister Universum odezwał

I na koniec: ja troche z I poszłam na żywioł, bo nie uważam, żebym było jakoś super do niego przygotowana. Ale wychodzę z założenia, że przede wszystkim ma mi to sprawiać przyjemność. Bo jak sprawia, to się przykładam, a jak się przykładam, to i efekty są. I nie wolno się od razu poddawać, ćwiczymy dla siebie A jak się zdarzy kryzys, to zawsze można się tu wyżalić
To pisałam ja, Pin, senkju wery macz

Stary 2012-04-02, 14:30   #2335
biia
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobrenka, zwróciłaś uwagę na bardzo istotne kwestie:
1. Jeśli nie miało się wcześniej styczności z ćwiczeniami, zaczynanie od tak zaawansowanego programu może zniechęcić.
Mi się na początku wydawało, ze po pół roku regularnego biegania (plus do tego ćwiczenia na mięśnie brzucha) jestem przygotowana, a wyszło, że przy Insanity moja kondycja jest zerowa. Inna sprawa, że to zupełnie inne ćwiczenia, a przygotować się można jedynie podobnym programem.
2. Prawidłowe wykonywanie ćwiczeń - jeśli jest się na poziomie początkującym nie ma takiej możliwości żeby poprawnie wykonać wszystkie ćwiczenia. A jak się robi coś źle, to można sobie zrobić krzywdę (czytałam tutaj, że dziewczyny pisały o bólu kręgosłupa).

Ja mimo wszystko będę próbować Insanity, Turbo Fire jakoś do mnie nie przemawia, o CE nie czytałam (teraz spojrzałam na filmik reklamowy i chyba potrzebne są taśmy, ciężkie ciężarki - a tego nie mam). Z tym, że moje założenie jest takie - nie idę na ilość, tzn. wiadomo, daję z siebie wszystko, staram się utrzymywać tempo, ale jeśli przestaję robić poprawnie ćwiczenie, to zwalniam. No i jeśli okaże się, że przez cały pierwszy miesiąc nie nadążam, to wtedy powtórzę pierwsze 30dni, aby do drugiego etapu przejść już z lepszą formą.

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

udało Ci się ćwiczyć wczoraj? jakie wrażenia po plyometric cardio circuit?
nie udało się :/ ciężko mi to czasowo wepchnąć, ale mam w planach nadrabianie. zobaczymy czy się uda.

Stary 2012-04-02, 14:37   #2336
xzora
Zakorzenienie

Cytat:

na którym jesteś dniu? jak czytałam wątek, to właśnie dziewczyny pisały, że im obwód ud w cm spada, więc może i tobie się uda?
Mi najbardziej zależy na 6-paku, a boję się ubytku cm w biuście. Właśnie jestem na etapie zmiany staników, bo w dotychczasowych mogłabym zmieścić dwie piersi. Nie chcę żeby mi więcej biust spadł.

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
nie udało się :/ ciężko mi to czasowo wepchnąć, ale mam w planach nadrabianie. zobaczymy czy się uda.
na pewno się uda, najważniejsze to żeby nie dopuścić do zbyt długich przerw (ponad 2 dni), bo wtedy zaczyna się wyszukiwać 1000 powodów jak to się jest zajętym, zapracowanym, przeciążonym i nie da się rady ćwiczyć
Stary 2012-04-02, 19:30   #2337
xzora
Zakorzenienie

w końcu udało się poćwiczyć kondycyjnie dałam radę, nawet mam wrażenie, że za mało się starałam, bo w ogóle się nie spociłam, za to mięśnie po kilku/kilkunastu powtórzeniach odmawiały posłuszeństwa

fit test 1
switch kicks 104 (52x2)
power jacks 41
power knees 68
power jumps 34
globe jumps 6
suicide jumps 14
low plank oblique 60 (30x2)
Stary 2012-04-02, 20:31   #2338
Pinsleepee
Raczkowanie

Brawo Dziewczyno!! A tego "nie spociłam" to zazdroszczę szczególnie...

Miałam dziś cardio recovery i coś sobie w pachwinie naciągnęłam... problem z chodzeniem trochę, ale zobaczymy jutro (to jest tak właśnie, jak się w Łysego wgapia zamiast uważać, co się robi )
Stary 2012-04-02, 20:37   #2339
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Cytat:
Podejrzane, bo za duża rozbieżność. Ale po skończeniu prawie wyplułam żołądek. Fit test jest straszny!

Cytat:
mam rozumiec że to źle tak

Źle- nie chcę chudnąć. Mogłabym nawet przytyć z 2 kilo, mhm...

A uda to też niech mi wessie. Jestem gruchą- od talii w górę widać mi żebra, mam bardzo smukłe ręce i mały biust, ale biodra w stosunku do góry są pokaźniejsze. No i tłuszcz zbiera się na udach. Ale taka moja uroda, nic nie poradzę, więc je już ukochałam.

Cytat:
na którym jesteś dniu? jak czytałam wątek, to właśnie dziewczyny pisały, że im obwód ud w cm spada, więc może i tobie się uda?
Mi najbardziej zależy na 6-paku, a boję się ubytku cm w biuście. Właśnie jestem na etapie zmiany staników, bo w dotychczasowych mogłabym zmieścić dwie piersi. Nie chcę żeby mi więcej biust spadł.

na pewno się uda, najważniejsze to żeby nie dopuścić do zbyt długich przerw (ponad 2 dni), bo wtedy zaczyna się wyszukiwać 1000 powodów jak to się jest zajętym, zapracowanym, przeciążonym i nie da się rady ćwiczyć
WŁAŚNIE!

Też boję się straty biustu, ale 6-pak byłby super. Ale taki delikatny...

Cytat:
w końcu udało się poćwiczyć kondycyjnie dałam radę, nawet mam wrażenie, że za mało się starałam, bo w ogóle się nie spociłam, za to mięśnie po kilku/kilkunastu powtórzeniach odmawiały posłuszeństwa

fit test 1
switch kicks 104 (52x2)
power jacks 41
power knees 68
power jumps 34
globe jumps 6
suicide jumps 14
low plank oblique 60 (30x2)
Ładnie!

Cytat:
Brawo Dziewczyno!! A tego "nie spociłam" to zazdroszczę szczególnie...

Miałam dziś cardio recovery i coś sobie w pachwinie naciągnęłam... problem z chodzeniem trochę, ale zobaczymy jutro (to jest tak właśnie, jak się w Łysego wgapia zamiast uważać, co się robi )
Cardio recovery jest jak balsam dla mojego ciała... Mnie czeka jutro.
Mi jakoś średnio się pan Shaun podoba. Zły nie jest, ale nie zachwyca. :P
/pamiętam, jak po pierwszych dwóch dniach nie umiałam normalnie chodzić, bo miałam na łydkach zakwasy! Napisz jutro czy jest lepiej /

Dziś ciało ćwiczyć nie chciało- robiłam wyjątkowo dużo przerw. Przy switch kicks wysiadłam totaaalnie! Ale jedna rzecz na plus- przy mountain climbers nie zrobiłam ani jednej przerwy, a często tu właśnie odpoczywałam. Więc to jedyne dobro z dzisiejszego treningu. I miło mi się rozciągało. Tyle. Jestem dziś okropnie zmęczona...

Aparatka
20.12.2012 - góra

Edytowane przez aniolbezskrzydel89
Czas edycji: 2012-04-02 o 20:40
Stary 2012-04-03, 10:10   #2340
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
aktywna jesteś.. ale jak to będzie miało sie do I. musisz sama sprawdzić.. Kiedy zaczynasz?

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
No to też racja.. człowiek może się zniechęcić nawet tym że ma cięzki dzień i musi jeszcze się żyłować na I.
Cytat:
to zupełnie inne ćwiczenia, a przygotować się można jedynie podobnym programem.
no właśnie.. ja też musiałam się wdrożyć.. bo całkiem inne mięśnie mi pracowały na CE niż na I. i mimo tego że byłam po Ce silniejsza to potrzebowałam 3 dni an rozpęd
Cytat:
2. Prawidłowe wykonywanie ćwiczeń - jeśli jest się na poziomie początkującym nie ma takiej możliwości żeby poprawnie wykonać wszystkie ćwiczenia.
dokładnie.. da sie zrobić oczywiście ale nie ma tej świadomości.. nie wykorzystuję się wszystkiego, całej tej poprzedniej wiedzy i mocy.. robi sie tak jakby na siłę.. teraz robię je z radością.. kiedyś pewnie by mnie to poprostu męczyło
Cytat:
Turbo Fire jakoś do mnie nie przemawia,
ja pokochałam ten program, na pewno do niego kiedyś wrócę
Cytat:
o CE nie czytałam (teraz spojrzałam na filmik reklamowy i chyba potrzebne są taśmy, ciężkie ciężarki - a tego nie mam)
Są potrzebne ciężarki i jedna taśma.. ale warto sie w to zaopatrzyć bo to raczej w większości programów występuje.. chyba nie poprzestaniesz na Insanity
Cytat:
No i jeśli okaże się, że przez cały pierwszy miesiąc nie nadążam, to wtedy powtórzę pierwsze 30dni, aby do drugiego etapu przejść już z lepszą formą.
proponowałabym zrobić tydzień albo dwa a jak nie będziesz dawała z siebie tyle ile byś chciała zapraszam na TF albo CE
itd itd
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości