mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-29, 20:29   #2491
Aniolina
Rozeznanie

Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2

ja kupilam na razie krem z babydream z filterm 50 zobaczymy jak sie spisze

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
u nas w dzien tez tak karmimy sie.był czas,ze jadla co 3-4 godz,ale sie zmienilo.

nic nie moge w dmu ogarnac przy malejbyl czas,ze ladnie sypiala,a teraz to ma drzemki max 39 minutowe

Aniolina
mam nadzieje,ze pediatra mleko przepisze na recepte-czy je mozna tez bez recepty kupic za 100%?
wydaje mi sie, ze mozna tez bez recepty, my najpierw probujemy z taki HA, dopiero jak bedzie problem to sprobujemy nutramigen.

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
no nie weim dziewczyny, ale krzyk był jakby go ze skóry obdzierali

p.s. ja też 162 a waga to hmm.. raz 61 raz 62.. ale tak dobrze by było poniżej zejśc... ale pewnie jak wróce do rpacy dopiero-bo pomimo karmienia pierisą nie chcą spadac te kg
a ty Oli lecic z wagą w dól jak szalona
oj ci tżci- jeszcze się obraził?? hehehe
u nas dzis tez byl taki krzyk i nie budzila sie, ale my dzis bylismy w odwiedzinach, wiec bylu wrazenia

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
to ja nie komentuję swojej wagi, bo można mnie przez dziurkę od klucza przecisnąc, nawet 80 cm w biodrach nie mam

ANIOLINA nie pamiętam, Wy rozszerzacie dietkę już?

MYSZECZKA widzę Cię na pasku, dawno Ciebie nie było...
Tak, dawalam juz jabluszka troche, ale niesmakowalo jej to z hippa i na raz zjadala ok 3 lyzeczki. Jutro sprobuje marchewke gotowana. Oprocz tego dostaje kleik zwykly caly czas.
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 20:59   #2492
ania21_21
Zadomowienie

Glam zgadzam się z Tobą w 100 procentach ale jak mojego gada nakłonić żeby dłużej jadła nie da rady potrafię ją przetrzymać dłużej i tak je 5-6 minut i jak ma się tym najeść a ściągnęłam z dwóch karmień 190 ml to mi nie brakuje jedzenia jak na razie pierwsze prawdopodobnie było te początkowe dlatego sine krótko ściągałam a jak dłużej (10 min) ściągałam był już normalny kolor
Lilce dałam butle mm niedawno zjadła 150 ml i gdyby było więcej jeszcze by jadła

zaraz wścieklizny dostanę teściowie wiedzą że ona o tej porze śpi to oni sobie teraz czas na rozmowy na skype wybrali żeby gadać jakby wcześniej nie mogli a teraz ją rozbudzają zabawiając i gadając ciekawe o której zaśnie stawiam na 22

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2012-03-29 o 21:07
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 21:22   #2493
lina84
Rozeznanie

Witajcie kochane dawno mnie nie było )
Ostatnio sporo chorowałam ,niestety musiałam przestać karmić .
Maciuś rośnie jak na drożdżach ,daje w miare pospać w nocy ,w dzień straszna maruda
Ostatnio moje tż rzadko widzę -taki ma grafik w pracy ze szkoda gadać . W zeszłym tygodniu myślałam że padnę cały tydzień pracował po 12 h a w weekend szkoła -ja z małym 39 gorączki .
Jak u was dziewczynki idzie sprzedaz ubranek ??
Troszkę sprzedałam ,zbieram na zabawki małego -chcę zamówić taka pake z fp angielskich zabawek .
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 21:34   #2494
ja_dalia
Wtajemniczenie

ochhh... tak piszecie o tych wagach ze sie załamałam... ja przed ciążą ważyłam 57, w dniu porodu 73, a teraz 63 kg :/ i nic w dol... ani krzty... a nie obzeram sie, slodyczy zero, małe porcje jedzenia... ech... coz moze kiedys zrzuce i przestane wygladac jak kloc !

wieczor pod hasłem- pisanie pracy... wrocilam was podczytac i zmykam dalej pisac- do 22 , taki plan... a jutro ma byc zimno, wiec z małą siedzimy w domu i mam zamiar piiiisac i piiiiisac i piiiiisac

ojjj zeby tylko sie spelnilo

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 21:54   #2495
Bahamadia_25
Zakorzenienie

zmysł, a w jakim markecie kupilaś te łyżeczki. Bo też na takie poluję

Mycha, ten link się nie otwiera

Glam mocno zaciskam za tż i pracę. Musi się udać !

Jutro jedziemy na kontrole po 3 mesiącach z wodniaczkiem...

Dobrej nocki
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 22:00   #2496
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
ja już

Olivka ma nową spódniczkę
baletnica

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
hehe nie tak do końca, bo akurat wyszło, że cały zeszły tydzień nic nie było bo miałam @ no i już jest połowa tego czyli razem już 11 dni.
A jeszcze zołzą jestem nieprzeciętną bo zakładam do spania same haleczki

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Moj tzt zglosil chec przyjazdu i zajmowania sie dziecmi jak ja wroce do pracy jutro ide pogadac z szefami czy mnie wezma z powrotem po macierzynskim. Bo z 1 strony niby mi sie umowa w grudniu skonczyla- ale jak pisalam w zusie nadal figuruje jako zatrudniona bo mnie nie wyrejestrowali. Prosze o kciuki zeby mnie wzieli z powrotem najchetniej jeszcze z podwyzka

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość

Powiem Ci,ze nie sadzilam,ze karmienie tak moze wyciagac.W zyciu w tak krotkim czasie tyle bym nie schudla.A najbardziej zaskakuje mnie to,ze jem normalnie,wrecz sie obzeram.
a mi karmienie nic nei wyciągneło. NIC jak waga staneła 2 tygodnie po porodzie tak stoi, i się nie obżeram!
Cytat:
to nie sparawiedliwe,że niektóre z Was tak szybko schudły karmiąc piersią
bradzo nie sprawiedliwe

Dziewczyny konkursy wizażowe :
https://wizaz.pl/Mama-z-klasa/I-rok-z-dzieckiem/Konkurs-Skarb-Matki

Edytowane przez mszpilka
Czas edycji: 2012-03-29 o 22:03
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 22:09   #2497
dygotka8
Zakorzenienie

Dalia to u mnie taka sama waga startowa,w ciązy tez tyle przytylam.bardzo długo waga stała na 63kg aż wyeliminowałam parę rzeczy i ruszyła,teraz pewnie jest jakkieś 60kg

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 22:10   #2498
OlusiaS
Wtajemniczenie

Glam to u nas cos takiego bylo,jak Max mial 1,5 roku.Przyjechala rodzinka z Polski,nowe wrazenia i w nocy nagle straszny krzyk!!Wsiedlismy w samochod i do szpitala.Tam nam wyjasnili,co to bylo.A wiesz,czym udalo sie go obudzic?Telefonem

Cytat:
Olusia-a widze,że Ty masz w podpisie wagę wpisaną-to d;atego nie mogłam doczytać w żadnym poście...

ja do wagi sprzed ciązy mam juz coraz mniej do zgubienia tylko szkoda,że to spadek bez ćwiczeń i ujędrniania;/
Ja jestem 8,5kg na minusie,tzn do wagi sprzed ciazy .Ciesze sie bardzo

[QUOTE=basiula19;33217750]to ty kobito nie ćwiczysz a chudniesz???? ja szybko wróciłam do wagi sprzed ciąży ale teraz stoje w miejscu a dalej karmie a chciałabym jeszcze z 5 kg schudnąć

/QUOTE]

Nie robie kompletnie nic.Chyba 10 dni cwiczylam tego weidera,ale zrezygnowalam.

Cytat:
oj podziwiam Was dziewczyny..ja bardzo ubolewam,ale za mało cierpliwości mam by mieć więcej dzieci

)
Mysle,ze kiedys sie to u Ciebie zmieni,ale na razie nie mysl o tym.

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
a ja standardowo pisze z komorki przy karmieniu Goldi fajna lustrzanka ja tez tza naciagnelam na canona d550 b chce miec fajne zdjecia malego. A zwyklym aparatem czy telefonem nie zrobi sie takich zdjec oolong zelazko bosh sensixx B3 - mam juz je ponad rok i jest super, lekkie wydajne ladnie rozpowadza pare i ma funkcje samoczyszczace kamien i plytke grzewcza. Teraz ma pewno sa lepsze modele bo jakby nie bylo rok to duzo dla elektroniki :P Olusia brawa za kiogramy u mnie podobnie leca w dol. Ubylo mi juz 6kg z przed ciazy. A tz chodzi za mna i jeczy ze niedlugo znikne ze mam jesc , ale ja jem i pochlaniam bardzo duze ilosvi jedzenia a waga jak szalona zasuwa w dol :/
to witam w klubie

Goldika a co Ty chcesz jeszcze zrzucac????????!!!!!!!!!P rzeciez swietnie wygladasz!!!!!!!!!!!!!
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 22:52   #2499
truscafka
Zadomowienie

hejka! wróciłam nie dawno z pracy - masakra, mam ciemno przed oczami ze zmęczenia - pracuję po 9,10 h codziennie!! w sobotę 8h w piątek przed świętami chyba kopnę w kalendarz bo już jest pracy na 12 h i to chyba nie jest koniec :/
dobra już Wam nie ględze

Dziewczyny gratuluję Wam szybkiego spadku wagi - ja ważę 71 kg - jem około 1200 kcal dziennie, nie jem słodkiego, tłustego itd, pracuję po całych dniach i niestety nie chudnę szybko..... Brzuszek już jest malutki, wchodzę w jeansy sprzed ciąży i w resztę ciuchów... ale waga spada powoli.... żebym zdązyła z tymi 60kg przed końcem świata ...

kiedy karmiłam czułam się lżejsza po każdym odciąganiu kiedy skończyłam zaczęły się prawdziwe schody.....

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 04:29   #2500
glamourous
Zakorzenienie

Co ja robie zle ze adaskonoc w noc ma obsikany brzuszek?????roznych pieluch juz probowalam i zawsze gora wypkywa

---------- Dopisano o 04:29 ---------- Poprzedni post napisano o 04:26 ----------

W doz jest promocja na kosmetyki pat&rub dla dzieci
Naprawde okazja- oliwka tylko 65 zl a plyn do kapieli i szampon 78 zl
Kupujcie dziewczyny tanio jak barszcz
Stary 2012-03-30, 05:53   #2501
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Nikaa nie chce cie straszyc ale jest cos takiego jak nocne
Leki, to jest cos innego niz koszmary- bo przy koszmarach mozna dziecko obudzic a te leki trzeba po prostu przeczekac. Dziecko sie nie daje wybudzic, sprawia wrazenie jakby nie slyszalo co sie do niego mowi
Moja sonia tez to ma, troche o tym czytalam
Powodem jest faktycznie nadpobudliwosc- u nas sie pojawia faktycznie po dniu pelnym wrazen... Placz jest przerazliwy, mozna nia szarpac i telepac ale nic nie skutkuje, po jakims czasie sie uspokaja sama z siebie

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Aha a wrazenia moga tez byc pozytywne, za duzo chichotow i szalonej zabawy przed snem i potem placz w nocy (((((

Przyjechala moja siostra po 3 tyg i wkrecamy jej z adas to dominik i odwrotnie
oj
to moze ja go niepotrzebnie wybudzam??? już sama nie wiem... faktycznie bawił się przed spaniem... no ale które dziecko sięn nie bawi?? no nic zobaczę - nie wybudzę go następnym razem... moze po krzykach zaśnie

no straszne to po prostu

p.s. tja okazja wręcz z par&rub a oliwka za 55,24 z karta mama i maleństwo

Adaś może klejnoty ma po jednym dziadku a Dominik po drugim- i inaczej się zachowy
ują gdy sikają hehehe- jak wąż strażacki spróbuj mu kierowac "pana"-tak nazwałą kiedyś koleżanka,myslałam ze padnę ze śmiechu hehehehe- do dołu

w ogóle młodego obudził budzik tżta i tak oto na nogach jesteśmy juz od 5tej... al emłdoemu isę robią coraz mniejsze oczka to spóbuje pójsc z nim lulu... jak nie wróce tzn że spimy

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2012-03-30 o 05:55
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 07:22   #2502
princessskaa
Wtajemniczenie

Witamy z rana

U nas pobudka dzisiaj o 5:22 Oczywiście bąbel się rozgadał i spania już nie było. Więc troszkę niewyspana dzisiaj jestem, ale kawusia zawsze poprawia humor

Truscafko ja to Cię podziwiam, że dajesz radę tyle godzin dziennie pracować i jeszcze dawać radę z tęsknotą za maluszkiem. Bo ja to jak na uczelnie pojadę na 8h to usycham.. A teraz właśnie w niedzielę mam zjazd i chyba z 8h właśnie mnie nie będzie w domku I jeszcze egzamin z filozofii mam eh

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

Nika, Glam współczuję tych lęków dzieciaków.. Brzmi to strasznie.. Mam nadzieję, że szybko im to przejdzie

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ----------

Cytat:

Ja pierdziele... Szczerze mówiąc to dla mnie to chore, że oliwka dla dziecka kosztuje 65zł.. Przy polskich zarobkach normalnego Kowalskiego to majątek...

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

Cytat:
Jutro jedziemy na kontrole po 3 mesiącach z wodniaczkiem...
za wizytę
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 07:55   #2503
Aniolina
Rozeznanie

Witam
MOje dziecko dzis pierwszy raz obudzilo sie nie glodne o 5 nad ranem, tak zeby sobie pogadac Zignorowalismy ja i pocieszylismy sie jej gadaniem i zasnela i moglam pospac do 7.

Pogoda dzis faktycznie nieladna, ale Kasia ma katar wiec chyba i tak wyjdziemy.
NO i nie mam pomyslu na obiad, najlepiej bezmiesny, beznabialowy i smaczny
Stary 2012-03-30, 08:25   #2504
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Dalia to u mnie taka sama waga startowa,w ciązy tez tyle przytylam.bardzo długo waga stała na 63kg aż wyeliminowałam parę rzeczy i ruszyła,teraz pewnie jest jakkieś 60kg
na beznabiałowej najlepsze jest to, że możesz jeść do woli i z Ciebie leci, ja na samo śniadanie zjadam 7 kanapek a kolejne mam już 2 godziny później

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
Witam
MOje dziecko dzis pierwszy raz obudzilo sie nie glodne o 5 nad ranem, tak zeby sobie pogadac Zignorowalismy ja i pocieszylismy sie jej gadaniem i zasnela i moglam pospac do 7.

oj ja dzisiaj też nie wiem co zjeść, może Ty spórbujesz pierogi z jabłkami? u mnie odpadają bo młody na jabłka źle reaguje ale pyszne są
Stary 2012-03-30, 08:26   #2505
fatal21
Wtajemniczenie

witam.mam nadzieje ze chrzest wygoni zlego ducha z mojej corki!pobudki co godz a przerwy do 45min.nawet ksiezniczce dzis spanie na mieciutkiej podusi nie pasowalo.patrzylam wczoraj na all rozne rzeczy ale zaden sprzedawca nie ma wszystkiego czego potrzebuje i przesylka tania nie wyjdzie.a dobra ta firma w doz bo nie znam.gdzie kupie tanio bepanthen duzy bo w mojej internetowej aptece brak za to musteli chybaa balsam tani.
Stary 2012-03-30, 08:32   #2506
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
aaa i sie pochwale bo od soboty Piotrus kreci piruety po podlodze. Z pleckow na brzuszek z brzuszka na plecki i tak w kolko. Wczoraj zmierxylam ile mu sie udalo przesunac w ten sposob i wyszlo 1,3m szokkk.
ale fajnie moj jedynie kreci sie w kolko na razie.

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Olusia moze nie wygladam najgorzej ale (uwaga to glupawe) ja lubie byc na diecie lubie sie odchudzac. Jak koncze diete to czuje sie... pusta bo nie wiem co dalej ze soba robic skoro nie musze sie odchudzac.
Dlatego cel ->60kg praktycznie nierealny to mam zajecie na dlugi czas
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 08:33   #2507
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
na beznabiałowej najlepsze jest to, że możesz jeść do woli i z Ciebie leci, ja na samo śniadanie zjadam 7 kanapek a kolejne mam już 2 godziny później

oj ja dzisiaj też nie wiem co zjeść, może Ty spórbujesz pierogi z jabłkami? u mnie odpadają bo młody na jabłka źle reaguje ale pyszne są
brzmi fajnie, ale pewnie nie bedzie mi sie chcialo lepic pierogow, zastanowie sie przedwczoraj mieslimy schab w sosie jablkowym, mysle nad kremem z pora i ziemniakow
Stary 2012-03-30, 08:33   #2508
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:

a z czym kanapki???????
bo ja właśnie głodna jestema nie wiem co zjeść pewnie znowu z konfiturą
dziś na przekąskę mam kisiel
na obiad nie mam nic i na kolacje też

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 08:36   #2509
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Co ja robie zle ze adaskonoc w noc ma obsikany brzuszek?????roznych pieluch juz probowalam i zawsze gora wypkywa

---------- Dopisano o 04:29 ---------- Poprzedni post napisano o 04:26 ----------

chyba zrobie zapasy, taka okazja

Glam! A moze to Domek mu na ten brzuszek sika? Skoro oni ssa nie swoje stopy to i moze obsikuja nie swoje brzuchy?

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Princessko egzamin z filozofii wspolczuje... ja zaliczylam na 3, 2lata temu.
Stary 2012-03-30, 08:36   #2510
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:

a co wyeliminowałaś ????

apropo łyżeczek bardzo polecam no i ta cena
http://kidy.pl/tommee_tippee_lyzeczk...690-686-p.html

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-03-30, 08:40   #2511
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam

nutellę z waflami ryżowymi :P

fatal
kiedyś patrzyłam to w ziko był tani i jeszcze w jednej no nie pamietam... hmm... w doz jest drogi
a kiedy chrzest planujecie? trzeba się pogodzic z tym i już tzn. z naszymi szkrabami... niedługo wejda kaszki i obiadki- moze wtedy dłuzej pośpią?
ja ze swojego jestem dumn-aż miałam łzy w oczach- jak wczoraj Vikuniek po wieczornym kamrieniu zasnął sam pod karuzelą zodgłosami natury i spa do następnego karmienia... a potem standard-nasze lóżko i kamienie się co 2h
Stary 2012-03-30, 08:44   #2512
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Witajcie

U Nas noc beznadziejna. Od 23.30 poboi co 1.5h albo marudzenie przez sen....

Princ dasz rade z egzaminem. Ja mialam przedmiot, uwaga:

Metodologia badan naukowych zelementami logiki zal na 3.

Zabijcie mnie do dzis nie wiem co to bylo

Koncze bo juzwychodzimy do doktorka
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 08:45   #2513
nikaa2
Wtajemniczenie

za wizytę! kciuki
Stary 2012-03-30, 08:46   #2514
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
a co wyeliminowałaś ????

apropo łyżeczek bardzo polecam no i ta cena
http://kidy.pl/tommee_tippee_lyzeczk...690-686-p.html
mam te lyzeczki i tez je polecam fajne waskie sa, akurat do buzki malucha

Baha
Stary 2012-03-30, 08:53   #2515
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Witamy z rana

U nas pobudka dzisiaj o 5:22 Oczywiście bąbel się rozgadał i spania już nie było. Więc troszkę niewyspana dzisiaj jestem, ale kawusia zawsze poprawia humor

Truscafko ja to Cię podziwiam, że dajesz radę tyle godzin dziennie pracować i jeszcze dawać radę z tęsknotą za maluszkiem. Bo ja to jak na uczelnie pojadę na 8h to usycham.. A teraz właśnie w niedzielę mam zjazd i chyba z 8h właśnie mnie nie będzie w domku I jeszcze egzamin z filozofii mam eh

Ja pierdziele... Szczerze mówiąc to dla mnie to chore, że oliwka dla dziecka kosztuje 65zł.. Przy polskich zarobkach normalnego Kowalskiego to majątek...

u nas tez pobudka 5.40, ale wzielam do wyrka i jakos przysnełysmy do 8

łącze się w bólu... ja sobota i niedziela po 11h !!!! kto to myslal zeby na ostatnim semestrze tak dowalac przedmiotów !!!

65 zł to zakres na zakupy na cały tydzień wiec jak kupie to tydzien głodówki

u nas nocka lepsza... od 19.20 do 1.20, potem 4, 5.30-5.50 i o 8 wstałyśmy

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
Witam

w zależności jak traktujesz rybe- ryba na parze z warzywami albo może makaron ze szpinakiem

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
ale fajnie moj jedynie kreci sie w kolko na razie.

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Olusia moze nie wygladam najgorzej ale (uwaga to glupawe) ja lubie byc na diecie lubie sie odchudzac. Jak koncze diete to czuje sie... pusta bo nie wiem co dalej ze soba robic skoro nie musze sie odchudzac.
Dlatego cel ->60kg praktycznie nierealny to mam zajecie na dlugi czas

po Twoich fotkach na fb stwierdzam ze mam chyba cos z oczami... wyglądasz jakbyś wazyła 50 kg a nie tyle co w podpise

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
Witajcie

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-03-30, 08:53   #2516
truscafka
Zadomowienie

hejka! U nas pobudka o 6.30 ale już malec słodko śpi - mam wolną godzinkę poprasowałam już jego ciuszki

wczoraj rano o 7mej zrobiłam zupkę jarzynową na 4 najbliższe dni i zamroziłam - inaczej nie mam jak brak czasu

zrobiłam dodatkowo w ramach obiadku taki gęsty soczek z dwóch jabłuszek - chciałam żeby był gęstszy ale nie odlałam wody i się zrobił taki bobofrut po zmiksowaniu Szymek zjadł ze 150 i spał 3 godziny chyba mu zasmakowało

próbowałam zawekować część tego bobofrutka ale nie zamknął się słoiczek to był mój debiut no ale niestety nie udany.... zamykałam w słoiczku po obiadku gerbera - zauważyłam w wieczku jest gumka i po wyparzeniu wszystkiego miałam nawet problem zeby to dobrze zakręcić.... Może nie złapało mi przez tą gumkę - spróbuję jeszcze dzis ze zwyklym słoiczkiem...

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2012-03-30, 08:53   #2517
nikaa2
Wtajemniczenie

popieram... Goldi jak się jeszcze poodchudzasz to nam znikniesz

idziemy na drzemkę z młodym

tru
chyba dziewczyny pisały ze tych po obiadkach i deserkach słoiczkó nei da się ponownie zawekowac- przynajmniej tak zrozumiałam... tylko zwykłe słoiczki... albo właśnie mrozic
brawo za prasowanie... nam też by się rpzydało chociaż koszule.... no ale..... )))

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2012-03-30 o 08:55
Stary 2012-03-30, 08:59   #2518
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie

ja miałam na kosmetologii Filozofię Natury na której podczas egzaminu trzeba było udzielać odpowiedzi na pytania dot. czarnej dziury, kosmosu, paradoksu bliźniąt itd

dziewcczyny jak piszecie o tych 60tkach to ja się czuję jak słoń słoni - kuzyn mamuta

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
popieram... Goldi jak się jeszcze poodchudzasz to nam znikniesz

idziemy na drzemkę z młodym

tru
chyba dziewczyny pisały ze tych po obiadkach i deserkach słoiczkó nei da się ponownie zawekowac- przynajmniej tak zrozumiałam... tylko zwykłe słoiczki... albo właśnie mrozic
brawo za prasowanie... nam też by się rpzydało chociaż koszule.... no ale..... )))
oj to nie doczytałam

wiecie co zepsułO mi się FB
wszystko mam z boku takimi małymi literkami, bez zadnych aplikacji, obrazeczków tylko jakby pisane w notatniku.... jak się loguję na tżta to jest ok

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0

Edytowane przez truscafka
Czas edycji: 2012-03-30 o 09:00
Stary 2012-03-30, 09:11   #2519
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Glam łyżeczki kupiłam w Auchan trzy w komplecie po 7coś.
Dołączam do mamusiek których dzieci budza sie z krzykiem, moja ma tak od kilku dni, a wrażeń na pewno nie ma za wiele, gdyż nie wychodzimy ciągle z domu. Trzymajcie kciuki, zeby kontrol małej wyszła ok, to moze w końcu na jakiś spacer sie udamy. Noc miałysmy dzis jak za czasów noworodka albo ijeszcze gorzej, młoda budziła sie co 20- 30 minut i ciamkała ciagle butle po 30-40ml i zasypiała kamiennym snem, o 5 wzięłam ja na ręce na których usnęła i tak spałysmy do rana.

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 09:32   #2520
goldika
Zakorzenienie

Nikaa, Dalia wrzucilam do klubu "cwiczymy" fotki potwierdzajace, ze jednak mam co gubic
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości