|
|
#2491 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
ja kupilam na razie krem z babydream z filterm 50 zobaczymy jak sie spisze
Cytat:
Cytat:
Tak, dawalam juz jabluszka troche, ale niesmakowalo jej to z hippa i na raz zjadala ok 3 lyzeczki. Jutro sprobuje marchewke gotowana. Oprocz tego dostaje kleik zwykly caly czas. |
||
|
|
|
#2492 |
|
Zadomowienie
|
Glam zgadzam się z Tobą w 100 procentach
a ściągnęłam z dwóch karmień 190 ml to mi nie brakuje jedzenia jak na razie pierwsze prawdopodobnie było te początkowe dlatego sine krótko ściągałam a jak dłużej (10 min) ściągałam był już normalny kolor![]() Lilce dałam butle mm niedawno zjadła 150 ml i gdyby było więcej jeszcze by jadłazaraz wścieklizny dostanę teściowie wiedzą że ona o tej porze śpi to oni sobie teraz czas na rozmowy na skype wybrali żeby gadać jakby wcześniej nie mogli stawiam na 22
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2012-03-29 o 21:07 |
|
|
|
#2493 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie kochane dawno mnie nie było
)Ostatnio sporo chorowałam ,niestety musiałam przestać karmić . Maciuś rośnie jak na drożdżach ,daje w miare pospać w nocy ,w dzień straszna maruda Ostatnio moje tż rzadko widzę -taki ma grafik w pracy ze szkoda gadać . W zeszłym tygodniu myślałam że padnę cały tydzień pracował po 12 h a w weekend szkoła -ja z małym 39 gorączki . Jak u was dziewczynki idzie sprzedaz ubranek ?? Troszkę sprzedałam ,zbieram na zabawki małego -chcę zamówić taka pake z fp angielskich zabawek .
|
#2494 |
|
Wtajemniczenie
|
ochhh... tak piszecie o tych wagach ze sie załamałam... ja przed ciążą ważyłam 57, w dniu porodu 73, a teraz 63 kg :/ i nic w dol... ani krzty... a nie obzeram sie, slodyczy zero, małe porcje jedzenia... ech... coz moze kiedys zrzuce i przestane wygladac jak kloc !
wieczor pod hasłem- pisanie pracy... wrocilam was podczytac i zmykam dalej pisac- do 22 , taki plan... a jutro ma byc zimno, wiec z małą siedzimy w domu i mam zamiar piiiisac i piiiiisac i piiiiisac ![]() ojjj zeby tylko sie spelnilo
|
|
|
|
#2495 |
|
Zakorzenienie
|
zmysł, a w jakim markecie kupilaś te łyżeczki. Bo też na takie poluję
![]() Mycha, ten link się nie otwiera ![]() Glam mocno zaciskam za tż i pracę. Musi się udać !Jutro jedziemy na kontrole po 3 mesiącach z wodniaczkiem... Dobrej nocki |
|
|
|
#2496 | ||||
|
Rozeznanie
|
baletnica
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny konkursy wizażowe : https://wizaz.pl/Mama-z-klasa/I-rok-z-dzieckiem/Konkurs-Skarb-Matki Edytowane przez mszpilka Czas edycji: 2012-03-29 o 22:03 |
||||
|
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
Dalia to u mnie taka sama waga startowa,w ciązy tez tyle przytylam.bardzo długo waga stała na 63kg aż wyeliminowałam parę rzeczy i ruszyła,teraz pewnie jest jakkieś 60kg
|
#2498 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Glam to u nas cos takiego bylo,jak Max mial 1,5 roku.Przyjechala rodzinka z Polski,nowe wrazenia i w nocy nagle straszny krzyk!!Wsiedlismy w samochod i do szpitala.Tam nam wyjasnili,co to bylo.A wiesz,czym udalo sie go obudzic?Telefonem
Cytat:
.Ciesze sie bardzo[QUOTE=basiula19;33217750]to ty kobito nie ćwiczysz a chudniesz???? ja szybko wróciłam do wagi sprzed ciąży ale teraz stoje w miejscu a dalej karmie a chciałabym jeszcze z 5 kg schudnąć ![]() /QUOTE] Nie robie kompletnie nic.Chyba 10 dni cwiczylam tego weidera,ale zrezygnowalam. Cytat:
Cytat:
to witam w klubie ![]() Goldika a co Ty chcesz jeszcze zrzucac????????!!!!!!!!!P rzeciez swietnie wygladasz!!!!!!!!!!!!! |
|||
|
|
|
#2499 |
|
Zadomowienie
|
hejka! wróciłam nie dawno z pracy - masakra, mam ciemno przed oczami ze zmęczenia - pracuję po 9,10 h codziennie!!
w sobotę 8h w piątek przed świętami chyba kopnę w kalendarz bo już jest pracy na 12 h i to chyba nie jest koniec :/ dobra już Wam nie ględze Dziewczyny gratuluję Wam szybkiego spadku wagi - ja ważę 71 kg - jem około 1200 kcal dziennie, nie jem słodkiego, tłustego itd, pracuję po całych dniach i niestety nie chudnę szybko..... Brzuszek już jest malutki, wchodzę w jeansy sprzed ciąży i w resztę ciuchów... ale waga spada powoli.... żebym zdązyła z tymi 60kg przed końcem świata ... kiedy karmiłam czułam się lżejsza po każdym odciąganiu kiedy skończyłam zaczęły się prawdziwe schody.....
|
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
Co ja robie zle ze adaskonoc w noc ma obsikany brzuszek?????roznych pieluch juz probowalam i zawsze gora wypkywa
---------- Dopisano o 04:29 ---------- Poprzedni post napisano o 04:26 ---------- W doz jest promocja na kosmetyki pat&rub dla dzieci Naprawde okazja- oliwka tylko 65 zl a plyn do kapieli i szampon 78 zl Kupujcie dziewczyny tanio jak barszcz
|
#2501 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to moze ja go niepotrzebnie wybudzam??? już sama nie wiem... faktycznie bawił się przed spaniem... no ale które dziecko sięn nie bawi?? no nic zobaczę - nie wybudzę go następnym razem... moze po krzykach zaśnie ![]() no straszne to po prostu p.s. tja okazja wręcz z par&rub ![]() Adaś może klejnoty ma po jednym dziadku a Dominik po drugim- i inaczej się zachowy ują gdy sikają hehehe- jak wąż strażacki spróbuj mu kierowac "pana"-tak nazwałą kiedyś koleżanka,myslałam ze padnę ze śmiechu hehehehe- do dołu ![]() w ogóle młodego obudził budzik tżta i tak oto na nogach jesteśmy juz od 5tej... al emłdoemu isę robią coraz mniejsze oczka to spóbuje pójsc z nim lulu... jak nie wróce tzn że spimy
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2012-03-30 o 05:55 |
|
|
|
|
#2502 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy z rana
![]() U nas pobudka dzisiaj o 5:22 ![]() Truscafko ja to Cię podziwiam, że dajesz radę tyle godzin dziennie pracować i jeszcze dawać radę z tęsknotą za maluszkiem. Bo ja to jak na uczelnie pojadę na 8h to usycham.. A teraz właśnie w niedzielę mam zjazd i chyba z 8h właśnie mnie nie będzie w domku I jeszcze egzamin z filozofii mam eh---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- Nika, Glam współczuję tych lęków dzieciaków.. Brzmi to strasznie.. Mam nadzieję, że szybko im to przejdzie ---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- za wizytę
|
|
|
|
|
#2503 |
|
Rozeznanie
|
Witam
MOje dziecko dzis pierwszy raz obudzilo sie nie glodne o 5 nad ranem, tak zeby sobie pogadac Zignorowalismy ja i pocieszylismy sie jej gadaniem i zasnela i moglam pospac do 7.Pogoda dzis faktycznie nieladna, ale Kasia ma katar wiec chyba i tak wyjdziemy. NO i nie mam pomyslu na obiad, najlepiej bezmiesny, beznabialowy i smaczny
|
|
|
|
#2504 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2505 |
|
Wtajemniczenie
|
witam.mam nadzieje ze chrzest wygoni zlego ducha z mojej corki!pobudki co godz a przerwy do 45min.nawet ksiezniczce dzis spanie na mieciutkiej podusi nie pasowalo.patrzylam wczoraj na all rozne rzeczy ale zaden sprzedawca nie ma wszystkiego czego potrzebuje i przesylka tania nie wyjdzie.a dobra ta firma w doz bo nie znam.gdzie kupie tanio bepanthen duzy bo w mojej internetowej aptece brak za to musteli chybaa balsam tani.
|
#2506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj jedynie kreci sie w kolko na razie.---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Olusia moze nie wygladam najgorzej ale (uwaga to glupawe) ja lubie byc na diecie lubie sie odchudzac. Jak koncze diete to czuje sie... pusta bo nie wiem co dalej ze soba robic skoro nie musze sie odchudzac.Dlatego cel ->60kg praktycznie nierealny to mam zajecie na dlugi czas |
|
|
|
|
#2507 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja właśnie głodna jestema nie wiem co zjeść pewnie znowu z konfiturądziś na przekąskę mam kisiel ![]() na obiad nie mam nic i na kolacje też
|
|
#2509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Glam! A moze to Domek mu na ten brzuszek sika? Skoro oni ssa nie swoje stopy to i moze obsikuja nie swoje brzuchy? ![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Princessko egzamin z filozofii wspolczuje... ja zaliczylam na 3, 2lata temu.
|
|
|
|
|
#2510 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co wyeliminowałaś ???? apropo łyżeczek bardzo polecam no i ta cena ![]() http://kidy.pl/tommee_tippee_lyzeczk...690-686-p.html |
|
|
|
|
#2511 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fatal kiedyś patrzyłam to w ziko był tani i jeszcze w jednej no nie pamietam... hmm... w doz jest drogi a kiedy chrzest planujecie? trzeba się pogodzic z tym i już tzn. z naszymi szkrabami... niedługo wejda kaszki i obiadki- moze wtedy dłuzej pośpią? ![]() ja ze swojego jestem dumn-aż miałam łzy w oczach- jak wczoraj Vikuniek po wieczornym kamrieniu zasnął sam pod karuzelą zodgłosami natury i spa do następnego karmienia... a potem standard-nasze lóżko i kamienie się co 2h
|
|
|
|
|
#2512 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() U Nas noc beznadziejna. Od 23.30 poboi co 1.5h albo marudzenie przez sen.... Princ dasz rade z egzaminem. Ja mialam przedmiot, uwaga: Metodologia badan naukowych zelementami logiki zal na 3. Zabijcie mnie do dzis nie wiem co to bylo Koncze bo juzwychodzimy do doktorka
|
|
|
|
#2513 |
|
Wtajemniczenie
|
za wizytę!
kciuki
|
|
|
|
#2514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Baha
|
|
|
|
|
#2515 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas tez pobudka 5.40, ale wzielam do wyrka i jakos przysnełysmy do 8 łącze się w bólu... ja sobota i niedziela po 11h !!!! 65 zł to zakres na zakupy na cały tydzień wiec jak kupie to tydzien głodówki ![]() u nas nocka lepsza... od 19.20 do 1.20, potem 4, 5.30-5.50 i o 8 wstałyśmy ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
w zależności jak traktujesz rybe- ryba na parze z warzywami albo może makaron ze szpinakiem ![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
po Twoich fotkach na fb stwierdzam ze mam chyba cos z oczami... wyglądasz jakbyś wazyła 50 kg a nie tyle co w podpise ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2516 |
|
Zadomowienie
|
hejka! U nas pobudka o 6.30 ale już malec słodko śpi - mam wolną godzinkę
poprasowałam już jego ciuszkiwczoraj rano o 7mej zrobiłam zupkę jarzynową na 4 najbliższe dni i zamroziłam - inaczej nie mam jak brak czasuzrobiłam dodatkowo w ramach obiadku taki gęsty soczek z dwóch jabłuszek - chciałam żeby był gęstszy ale nie odlałam wody i się zrobił taki bobofrut po zmiksowaniu Szymek zjadł ze 150 i spał 3 godziny chyba mu zasmakowało ![]() próbowałam zawekować część tego bobofrutka ale nie zamknął się słoiczek zamykałam w słoiczku po obiadku gerbera - zauważyłam w wieczku jest gumka i po wyparzeniu wszystkiego miałam nawet problem zeby to dobrze zakręcić.... Może nie złapało mi przez tą gumkę - spróbuję jeszcze dzis ze zwyklym słoiczkiem...
|
|
#2517 |
|
Wtajemniczenie
|
popieram... Goldi jak się jeszcze poodchudzasz to nam znikniesz
![]() idziemy na drzemkę z młodym ![]() tru chyba dziewczyny pisały ze tych po obiadkach i deserkach słoiczkó nei da się ponownie zawekowac- przynajmniej tak zrozumiałam... tylko zwykłe słoiczki... albo właśnie mrozic ![]() brawo za prasowanie... nam też by się rpzydało chociaż koszule.... no ale..... )))
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2012-03-30 o 08:55 |
|
|
|
#2518 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziewcczyny jak piszecie o tych 60tkach to ja się czuję jak słoń słoni - kuzyn mamuta ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
wiecie co zepsułO mi się FB wszystko mam z boku takimi małymi literkami, bez zadnych aplikacji, obrazeczków tylko jakby pisane w notatniku.... jak się loguję na tżta to jest ok
Edytowane przez truscafka Czas edycji: 2012-03-30 o 09:00 |
||
|
|
|
#2519 |
|
Rozeznanie
|
Glam łyżeczki kupiłam w Auchan trzy w komplecie po 7coś.
Dołączam do mamusiek których dzieci budza sie z krzykiem, moja ma tak od kilku dni, a wrażeń na pewno nie ma za wiele, gdyż nie wychodzimy ciągle z domu. Trzymajcie kciuki, zeby kontrol małej wyszła ok, to moze w końcu na jakiś spacer sie udamy. Noc miałysmy dzis jak za czasów noworodka albo ijeszcze gorzej, młoda budziła sie co 20- 30 minut i ciamkała ciagle butle po 30-40ml i zasypiała kamiennym snem, o 5 wzięłam ja na ręce na których usnęła i tak spałysmy do rana.
|
#2520 |
|
Zakorzenienie
|
Nikaa, Dalia wrzucilam do klubu "cwiczymy" fotki potwierdzajace, ze jednak mam co gubic
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.

byl czas,ze ladnie sypiala,a teraz to ma drzemki max 39 minutowe
a waga to hmm.. raz 61 raz 62.. ale tak dobrze by było poniżej zejśc... ale pewnie jak wróce do rpacy dopiero-bo pomimo karmienia pierisą nie chcą spadac te kg 

a ściągnęłam z dwóch karmień 190 ml to mi nie brakuje jedzenia jak na razie
pierwsze prawdopodobnie było te początkowe dlatego sine krótko ściągałam a jak dłużej (10 min) ściągałam był już normalny kolor

za tż i pracę. Musi się udać !

to witam w klubie 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

wspolczuje... ja zaliczylam na 3, 2lata temu.