Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-30, 09:49   #1231
linzey
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII

Witam
Wczoraj usnęłam o 20
Masakra a biedny Tż do 23 prasowal bo sie nazbierąło 5 prań
Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
A ja mam doła.
Odkąd wróciłam ze szpitla nie umiem czytać tego wątku, jesteście takie szczęśliwe, cieszycie się brzuszkami. Kupujecie ciuchy ciążowe, wyprawki...pokazujecie zdjęcia.
Jakoś to strasznie źle na mnie działa, nie umiem się cieszyć ciążą teraz kiedy muszę leżeć. Boję się spojrzeć nawet na jakikolwiek ciuch na allegro, nie mówiąc już o czytaniu gazet ciążowych.
Jakoś wtedy mi się na płacz zbiera.
Sorry, że tak smęcę ale jakoś mi smutno
kochana ciąża nie zawsze jest taka piękna i spokojna ale każda ma swój piękny finish.

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
tylko że ja niestety zaczynam kaszleć, a brzuch mi twardnieć nie przestał. Jak się, tfu tfu, kaszel za bardzo rozwinie to może być nieciekawie. Wolę wcześniej zainterweniować. A do tego gardło mam bardzo mocno obłożone, czuję to przy przełykaniu, i coś mnie boli pod żebrami, nie wiem czy to same żebra czy co
Doczytałam że bylaś już u lekarza. Mam nadzieje że się polepszy.
Mi bardzo pomaga tantum verde na gardełko i Stodal.
2 dni i po sprawie.
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
racja!

No, muszę się pochwalić - pół dnia spędziłam na zakupach dzieciowych i wcale nie były to zakupy ubrankowe
Najpierw wybraliśmy się z małżem do Ikei - stamtąd przywlokłam tę http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/40194789/ i tę http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/20172279/ pościel. Nabyłam też takie http://www.ikea.com/de/de/catalog/pr...8/?query=krama ręczniczki, bo na jakimś forum w rodzaju "hity i kity wyprawkowe" wyczytałam, że to świetna alternatywa dla tetrowych pieluch (szczególnie jak boimy się ulewania) a cenowo wychodzi chyba korzystniej (przynajmniej u mnie). No i jak zobaczyłam te zwierzątka http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/70183874/ stwierdziłam że trudno, że będą musiały poczekać dobry rok - biorę, choćbym miała się bawić sama (w sumie nie wiem, co mi się tak w nich strasznie spodobało - mina byka? małe świnki? to, że są z materiału? po prostu nie mogłam się oprzeć i koniec ).

Cała zadowolona z wyprawy (choć kupiłam w sumie niewiele, bo meble na razie nas nie interesują - łóżeczko mamy a na jakieś dedykowane przewijaki miejsca chyba w sypialni za mało) postanowiłam jeszcze "poprawić" w Toys"R"Us, skąd wyszłam z tą http://www.ebay.de/itm/Entdeckerwurf...#ht_3631wt_905 obłędnie kolorową kostką i delikatnym wyrzutem sumienia, że tyle kasy wydałam na taką pierdołę.
Ale nic to, zaraz mi wyrzuty sumienia przeszły, jak tylko w H&Mie nabyłam takie (załącznik, bo na stronie nie znalazłam) słodkie czerwono-białe tenisóweczki przecenione o połowę.

No i takie to dziś miałam ambitne przygody
Sliczne zakupy

Cytat:
właśnie. Dlatego teraz się cieszę, że trochę los, a trochę mąż zadecydowali za mnie, bo ja już się tak przyzwyczaiłam do wygodnego stylu życia, do tego, że mogę w każdej chwili wyjść z domu i przez tydzień nie wrócić (no dobra, od kiedy jest kot, to się trochę zmieniło), że jak mam ochotę, to mogę siedzieć do rana z potem spać do 13 (uprawiam tzw. wolny zawód) - że samej z roku na rok było mi coraz trudniej podjąć decyzję o dziecku. Jednocześnie ani trochę nie żałuję, że dopiero teraz - co się wyszumiałam/naczytałam/napodróżowałam/wyspałam - to moje
Ja co prawda zaszłam w pierwszą ciąże mając 25 lat(jak urodziłam mialam 26) ale też nie żałuje ze za póżno. wszystko w swoim czasie.Najważniejsze żeby partner był właśnie "ten".Jak juz go poznałam i wiedziałam ze to "On" to skonczyliśmy studia(i w tym czasie nie żle poszaleliśmy) znależliśmy prace ,pobraliśmy się wzięliśmy kredyt na mieszkanko i wtedy przyszedł czas na Zosie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
a to moj brzuszek
Wow jaki ładniutki i duży
Kurcze z przodu odstawiałabym 8 miesiac

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
No dobra wypijmy za moją połóweczkę bo nam się należy mimo złego humoru
Gratuluje

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Dziś zaczynam 23 tc., czy tym samym 6 miesiąc?? czy mam mieć skończone 23 tygodnie, żeby go zacząć??
Ja licze poprostu tp - miesiace czyli skoro tp mam na 29 lipca to 29 maca zaczęłam 6 miesiac
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 09:50   #1232
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
D
uhm porządny fotelik+baza to już koszt powyżej 1000 zł, niewiele mniej, niż trzeba dać za wózek
no niestety... ale warto się wykorztować niż później w razie wypadku miałoby dojść do katastrofy... bo te marketowe foteliki to o zgrozo! i pomyśleć że są ludzie którzy je kupują
jakbym nie miała kasy to wolałabym nie wozić autem dziecka
Cytat:
Hey dziewczyny! mój pierwszy dzien 20 tygodnia a ja mam zryty humor od rana. Już odebrałam kilka telefonów w tym od pracownicy i mnie wkurzyła...

gratuacje i koniec smutów
Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
Każdy kto robił prawo jazdy chyba powinien o tym słyszeć a jeśli pasażer o tym nie wie to kierowca powinien o to zadbać
Tyle teoria - praktyka wiadomo

My zaczęliśmy 21t

Uciekam
racja
gratulacje

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 09:50   #1233
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość

Doczytałam że bylaś już u lekarza. Mam nadzieje że się polepszy.
Mi bardzo pomaga tantum verde na gardełko i Stodal.
2 dni i po sprawie.

na mnie tantum verde w ogóle nie działał

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 09:52   #1234
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
za wizytę

Cytat:
a to moj brzuszek
Ale duży Rozalka ma gdzie fikać
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość

19 tydzień zaczęliśmy

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Weszłam tylko na chwilkę aby prosić o kciuki za usg, aby dzidzia była zdrowa i aby wszystko było ok...

Przykro z tą pracą... Ale kochana może uda mu się złapać lepszą fuchę
Cytat:

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 09:54   #1235
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:

Dziś zaczynam 23 tc., czy tym samym 6 miesiąc?? czy mam mieć skończone 23 tygodnie, żeby go zacząć??
wg rozpiski na 1 stronie to dzisiaj zaczynasz 6 m-c
Gratulacje

edit
Soleika za wizytę

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 09:55   #1236
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry dziewczyny
Ja już po śniadanku dziś jajka w koszulkach i rzodkiewka

Weszłam tylko na chwilkę aby prosić o kciuki za usg, aby dzidzia była zdrowa i aby wszystko było ok...

Ze złych wiadomości wczoraj mój Tż się dowiedział, że straci prace i 350 osób z fabryki w której pracuje...nie fajnie mają 3 miesiące i co dalej? Dlaczego akurat teraz????

Uciekam się myć, buziaki i do zobaczenia póżniej
Trzymam kciuki za USG .

Kurcze to macie nieciekawie,mam nadzieje że Twojemu TŻ uda się szybko znaleźć prace

Cytat:
No to wróciłam. Na szczęście żadnej anginy ani zapalenia oskrzeli nie mam. Dostałam syropki i tabletki łagodzące kaszel i ułatwiające wykrztuszanie, ale jakby mi do poniedziałku nie przeszło mam się pojawić znowu i wtedy mi włączy antybiotyk, bo jak to babka powiedziała - dobrze by było tę ciążę jeszcze ponosić, a u mnie kaszel dodatkowo niebezpieczny przez to, że już mi się macica stawia.
No i zwolnienie mam przedłużone do następnego piątku.

A teraz lecę poczytać co tam naskrobałyście od rana
Aguś oby do poniedziałku przeszło

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Umowilam sie w koncu na USG polowkowe
Troche pozniej niz mi kazal lekarz, ale i tak jeszcze nie bedzie za pozno
On tylko chcial zebym miala odpowiedni odstep miedzy usg, bo to nie jest zdrowe dla dziecka.
Wiec 10 kwietnia poznam plec
No to ciekawe co tam się pokaże 10 kwietnia

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej

Mogłabym jeszcze pospać
Umyłam włosy i zaraz muszę jakieś śniadanie zjeść. Rejestracja od 13:30 a ja po 12 już tam będę musiała czekać Już na samą myśl mi się odechciewa
To sobie posiedzisz

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej
Ja się tylko witam i zmykam coś zjeść

Pogoda znów cudna, pewnie nie będziemy dziś siedzieć w domu Wczoraj tż poszedł z Dorotką na ten spacer i plac zabaw i nie było ich 4h Czasem fajnie jest mieć takie wolne tylko dla siebie

Dorotka pewnie była wczoraj wykończona po spacerze??

A ja się witam z rana

Przepraszam,że nie cytuje wszystkiego ale jakoś nie mam "mocy" dzisiaj . Głowa mnie boli, a musze całe mieszkanie wysprzątać. Nic mi się nie chce robić. Jedyny plus,że dzisiaj jedziemy na wieś do moich rodziców

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 09:56   #1237
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
To sobie posiedzisz
Do 18 tam będę Więc mam dzień z życia wyjęty...

Zjadłabym płatki, ale mleka nie ma

Bloguję

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-30, 09:56   #1238
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry dziewczyny
Ja już po śniadanku dziś jajka w koszulkach i rzodkiewka

Ze złych wiadomości wczoraj mój Tż się dowiedział, że straci prace i 350 osób z fabryki w której pracuje...nie fajnie mają 3 miesiące i co dalej? Dlaczego akurat teraz????

Uciekam się myć, buziaki i do zobaczenia póżniej
trzymam mocno kciukiza wizytę,przykro mi bardzo z powodu pracy Tż ale trzeba być dobrej myśli i trzymam kciuki żeby szybko udało mu się znależć nową jeszcze lepszą prace!
Cytat:
No to wróciłam. Na szczęście żadnej anginy ani zapalenia oskrzeli nie mam. Dostałam syropki i tabletki łagodzące kaszel i ułatwiające wykrztuszanie, ale jakby mi do poniedziałku nie przeszło mam się pojawić znowu i wtedy mi włączy antybiotyk, bo jak to babka powiedziała - dobrze by było tę ciążę jeszcze ponosić, a u mnie kaszel dodatkowo niebezpieczny przez to, że już mi się macica stawia.
No i zwolnienie mam przedłużone do następnego piątku.

A teraz lecę poczytać co tam naskrobałyście od rana
żeby syrop i tabletki pomogły i obyło się bez antybiotyku!dobrze że masz zwolnienie odpoczywaj Agunia
Cytat:
za usg i współczuję bardzo z pracą Kciuki dla małża za nową

Dziewczyny co będą rodzic w Gliwicach w wielospecjalistycznym - nie wiecie czy trzeba być pacjentką lekarza od nich by mieć pewność że mnie przyjmą do porodu? Zaczynamy z małżem poważnie rozważac ten szpital bo po raz kolejny został mi polecony a nie chciałabym na stałe zmieniać lekarki bo z mojej jestem bardzo zadowolona.
dottta wydaje mi się że nie musisz mieć lekarza od nich,teraz możemy rodzić gdzie chcemy ale dla pewności zapytam w poniedziałek na wizycie zobaczymy co doktorek powie i dam znać
Cytat:
za połóweczkę i na poprawę humoru!
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 09:57   #1239
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej
Witam sie z kawą która mnie ruszyła i sie porządnie załatwiłam moze sie juz cos tam odblokowało az mi lzej na dupie

miałam durne sny, ze tz mnie zdradza, ze kłamie mnie, ze go nakryam i kazałam mu sie pakowac i sie wyprowadzic. tak miw nocy bylo smutno Ten brak sexu od poczatku ciązy daje juz nam we znaki ja czuje sie nie atrakcyjna, z tz zero zblizen jeszcze dojdzie do tego ze sie pojdzie pocieszyc gdzie indziej jak w snie najgorsze ze jestem bezsilna. Dla dzidzi musze sie poswiecic z brakiem seksu ale widze ze sie odsuwamy od siebie w tych sprawach

i znowu mam doła

NO i zaczynam dzis 25tc wiec stawiam soczki
ja też mam głupie sny, dzisiejszy to nawet nie wiedziałabym jak opowiedzieć takie pierd...y i jeszcze wszystko działo się pod wodą ponoć w ciąży to normalne że sie głupoty śnią więc nosek do góry

no i już popijam Twój soczek z okazji 25 tygodnia
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 09:58   #1240
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość

Aguś oby do poniedziałku przeszło

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość

żeby syrop i tabletki pomogły i obyło się bez antybiotyku!dobrze że masz zwolnienie odpoczywaj Agunia

śmiałam się dzisiaj do koleżanki, że jak był spokój do tej pory, tak teraz cała seria mnie dopadła...

Stary 2012-03-30, 09:58   #1241
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
wg rozpiski na 1 stronie to dzisiaj zaczynasz 6 m-c
Gratulacje
no właśnie nie wiem...bo dziś mam równo 22+0 i nie wiem czy 6 miesiąc nie zaczyna się od 23+0

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-30, 09:59   #1242
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja mam doła.
Odkąd wróciłam ze szpitla nie umiem czytać tego wątku, jesteście takie szczęśliwe, cieszycie się brzuszkami. Kupujecie ciuchy ciążowe, wyprawki...pokazujecie zdjęcia.
Jakoś to strasznie źle na mnie działa, nie umiem się cieszyć ciążą teraz kiedy muszę leżeć. Boję się spojrzeć nawet na jakikolwiek ciuch na allegro, nie mówiąc już o czytaniu gazet ciążowych.

smutaj jak masz ochotę, jeszcze troszkę i zapomnisz że tyle leżałaś, mocno przytulam
Stary 2012-03-30, 09:59   #1243
nadalka
Zakorzenienie

Ciuszki dla mojej księżniczki upolowane przedwczoraj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (69,6 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (76,5 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (75,8 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (55,9 KB, 28 załadowań)
Stary 2012-03-30, 09:59   #1244
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Na pewno wszystko ok. I ciesz sie - zdrowiej dla dziecka

i opowiadaj co sie dzieje [COLOR="Silver"]
ehh przyjelismy dziewczyne na próbę..na zlecenie a ona złamała rękę w pracy i teraz ŻĄDA abyśmy załatwili jej chorobowe................ ...............

Cytat:
Każdy kto robił prawo jazdy chyba powinien o tym słyszeć a jeśli pasażer o tym nie wie to kierowca powinien o to zadbać
Tyle teoria - praktyka wiadomo

My zaczęliśmy 21t

Uciekam

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
hej

ale dziś pospałam i oficjalnie dołączam do osób cierpiących na zgagę

ja mam tę białą w czerwone kwiatuszki i jest bardzo wygodna.. z tym, że jak ktoś szuka czegoś ekskluzywnego, to ona jest ze zwykłej bawełny, ale jakościowo super.

Z ADHD nie mam takiej ogromnej wiedzy, ale mogę powiedzieć jak jest u mnie w mieście. ADHD powinno się diagnozować dopiero po ukończeniu przez dziecko 7 roku życia na podstawie badań i wcześniejszych kilkuletnich obserwacji oraz analizie wcześniej prowadzonych zajęć terapeutycznych. Do 7 roku życia mówi się tylko o nadpobudliwości. To tak po krótce...
Dzisiaj nie czarujmy się dzieci mają bardzo łatwy dostęp do TV, komputera, "wypasionych zabawek" i coraz częściej rodzice poświęcają dzieciom jeszcze mniej czasu... a czasem prawie wcale, a dzieci zostają pozostawione same sobie. Później takie maluchy idą do przedszkola/szkoły spotykają rówieśników i dopiero wtedy mają okazję do "poszalenia". No i niektórym rodzicom zamiast przyznać się do błędu, wolą zaprowadzić dziecko do poradni zwalić wszystko na dziecko... i dążą do tego by dostało opinię ADHD. Dość często się to udaje, bo niestety jednym z ważniejszych punktów diagnozy przeprowadzanej z poradni jest wywiad z rodzicem + opinia nauczyciela dziecka, wtedy bardzo łatwo dochodzi do pomyłek czego efektem jest że coraz więcej dzieci ma ADHD. A w naszej poradni w mieści w komisji zasiada jeden lekarz, któremu jak się "posmaruje" to się wszystko załatwi wszyscy o tym wiedzą i ja nie wiem jakim cudem on tam jeszcze pracuje
Nie wiem czy to też jest problem w innych miastach, bo u nas to jest nagminne...
Oglądałam taki dokument o ADHD - badania niby robione na dzieciakach w UK. I przyrzekam, że z kilku przypadków tylko 1 wyglądał na prawdziwy. Reszta dzieciaków nie odbiegała w swoim zachowaniu od zwykłych zdrowych łobuziaków... Jedno dziecko było chore bo rzeczywiscie nie mogło się skupic, usiedziec w miejscu, nie potrafiło się zajac niczym! tylko biegalo np. dookoła krzesła. Noi widziałam inny dokument o dorosłej kobiecie chorej na ten syndrom i tam widac było zimany w jej zachowaniu bardzo-męczyla się z tym np. zaczynała 15 czynnosci na raz w domu i nic nie kończyła, zapominała i biegła dalej-a w domu syf. Ponadto trzęsło ją cały czas jakby miała delirium...
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 10:01   #1245
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
słodkie

ja czekam na kuriera z moimi zakupami wyprawkowymi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-30, 10:02   #1246
nadalka
Zakorzenienie

houserka chyba u mojego gin od 3trym. chodzi się co 2 tyg

karolka110 według mojej rozpiski (tzn. suwaczka babygaga ) 6mc zaczyna się w 22t2dniu
Stary 2012-03-30, 10:02   #1247
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
no właśnie nie wiem...bo dziś mam równo 22+0 i nie wiem czy 6 miesiąc nie zaczyna się od 23+0
ja sobie liczę tak że jak mam termin na 10 lipca to 10 kwietnia zostanie mi równe 3 miesiące więc wtedy zacznę III trymestr czyli 7 miesiąc, czyli w Twoim przypadku termin 5 sierpnia więc 6 miesiąc to od 5 kwietnia?
Stary 2012-03-30, 10:04   #1248
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
ehh przyjelismy dziewczyne na próbę..na zlecenie a ona złamała rękę w pracy i teraz ŻĄDA abyśmy załatwili jej chorobowe................ ...............

I co zrobicie?

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 10:05   #1249
Soleilka
Zakorzenienie

Od rana leje

Bloguję
Stary 2012-03-30, 10:06   #1250
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Krasnoludek1980 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny! Chciałam się dołączyć do Was Ja mam termin na 21 Lipca !! Czy Wy juz kupujecie cos dla maleństw bo ostatnio moja koleżank była w szoku jak dowiedziała się że juz pare rzeczy mam.

Witam nową mamusię gdzie zniknęłaś od wczoraj
Stary 2012-03-30, 10:06   #1251
hanjah
Zakorzenienie

Dzisiaj na obiad zachciało mi się fish pie Pierwszy raz będę robić
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 10:06   #1252
karolka110
Wtajemniczenie

a oto moje zakupki z poniedziałku, czy tam wtorku
kolorystyka nieprzypadkowa

ok ok czyli 6 miesiąc za tydzień...a dziś 23 tydzień zaczynam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-03-28 16.54.42.jpg (135,8 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012-03-28 16.55.16.jpg (137,5 KB, 23 załadowań)

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2012-03-30 o 10:08
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 10:06   #1253
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Od rana leje
u mnie dziś sypało takim gęstym śniegiem już nie ma śladu ale i tak byłam w szoku
Stary 2012-03-30, 10:07   #1254
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
śliczne te zakupy
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 10:10   #1255
depoison
Zadomowienie

Cytat:
no to chlup!

Cytat:
słodkie! moim faworytem jest bluza z lewkiem
Cytat:
słodkie
ja czekam na kuriera z moimi zakupami wyprawkowymi
a ja WCIĄŻ czekam na kuriera z transporterkiem

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 10:10   #1256
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
a oto moje zakupki z poniedziałku, czy tam wtorku
kolorystyka nieprzypadkowa

ok ok czyli 6 miesiąc za tydzień...a dziś 23 tydzień zaczynam
Fajne, to pierwsze ciekawie wyglada Pewnie bedzie cieple.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 10:11   #1257
anna99302
Zadomowienie

Cytat:

I co zrobicie?
Pójdziemy na kompromis.Damy jej umowę na okres próbny za który jej zapłacę, a zwolnienie będzie kontynuował ZUS. Jestem za dobra.......

Jadę do firmy. Ale po pracy mąż mi obiecał ogromne lody z truskawkami i kino z popcornem karmelowym!
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-30, 10:11   #1258
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
hej. jestem . u mnie wizyta dziś bez usg a i tak wziął tyle co zwykle :/

mówił że macica dobrze rośnie.. o szyjce nic nie gadał więc chyba dobrze.. no i przytyłam 2kg równo.. ale on mi mówi że skoro mam tendencję do tycia to już nic na to nie poradzę.

mówiłam mu o tych ruchach.. i powiedział mi że już na tym etapie to nie będzie już tak jak wcześniej i żeby spróbować pić więcej płynów a powinna być poprawa.. można powiedzieć ze jestem zadowolona z wizyty..
gratuluje udanej choć kosztownej wizyty
co to jest 2kg? ja prawie na każdą wizytę przychodzę o 2 kg cięższa

jakoś przegapiłam i nie wiem o co chodzi z tymi ruchami? mniej się malutka rusza?
Stary 2012-03-30, 10:12   #1259
ewka5891
Zakorzenienie

Dzien dobry wszystkim

u nas dzisiaj prawdopodobnie ostatni dzien taki cieply wiec musze sie nim nacieszyc
dzisiaj ost dzien collegu, czeka mnie wizyta w teatrze a potem 2 tygodnie wolnego mam troche rzeczy do porobienia, mam nadzieje, ze bede miala checi do tego

Cytat:
Napisane przez Krasnoludek1980 Pokaż wiadomość
A wiec jak widać z rocznika młoda nie jestem to jest mój pierwszy maluszek nie zwlekałam z dzieckiem ale nie mogłam zajść w ciąże. Nasza walka trwała 4 lata już traciłam nadzieję miałam zabiegi, operacje, tony leków aż wreszcie się udało. Bedziemy mieli chłopca co mnie nie zdziwiło bo mam duzo rodzeństwa i dziewczynek jak na lekarstwo u nas. Pracuje ale obecnie jestem na L4 jak bedzie z powrotem do pracy nie wiem i nie myślę o tym. Dziękuję że utwierdziłyście mnie że mam racje z kupowanie. Bardzo dziękuję za miłe przyjęcie !
witam, i gratuluje synka

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Mogę się w końcu pochwalić, że moje dziecię zaczęło kopać Znaczy kopała zawsze, ale ja tego nie czułam. Poczułam dopiero w niedzielę, czyli dość późno, bo 23 tc. Małż oczywiście jeszcze nie czuje i uważa się przez to za bardzo poszkodowanego Też już by chciał
super TZ jeszcze sie doczeka, moj tez na poczatku byl zly ze nic nie czuje, a teraz jak wieczorami przyklada reke to po chwili malenstwo daje znaki nam

Cytat:
A ja mam doła.
daj sobie czas kochana. Przezlas przez pieklo, ale smutki nie za bardzo pomogą. Mam nadzieje, ze kolejne wiadomosci od lekarza beda coraz lepsze
nie martw sie, staraj sie myslec o tej kruszynie

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 10:13   #1260
ivoncia16
Wtajemniczenie

hej Kochane !

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Mogę się w końcu pochwalić, że moje dziecię zaczęło kopać Znaczy kopała zawsze, ale ja tego nie czułam. Poczułam dopiero w niedzielę, czyli dość późno, bo 23 tc. Małż oczywiście jeszcze nie czuje i uważa się przez to za bardzo poszkodowanego Też już by chciał
o to super !
moja mała to jest już taki Łobuziak że nawet w nocy mnie budzi kopniakami

Cytat:
A ja mam doła.
Kochana musisz być dzielna dla maluszka
bo On czuje że mamusia smutna
pomimo wszystko musisz być dobrej myśli
odpoczywaj , uwazaj na siebie a wszystko bedzie dobrze
musi Byc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
racja!

No, muszę się pochwalić - pół dnia spędziłam na zakupach dzieciowych i wcale nie były to zakupy ubrankowe
Najpierw wybraliśmy się z małżem do Ikei - stamtąd przywlokłam tę http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/40194789/ i tę http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/20172279/ pościel. Nabyłam też takie http://www.ikea.com/de/de/catalog/pr...8/?query=krama ręczniczki, bo na jakimś forum w rodzaju "hity i kity wyprawkowe" wyczytałam, że to świetna alternatywa dla tetrowych pieluch (szczególnie jak boimy się ulewania) a cenowo wychodzi chyba korzystniej (przynajmniej u mnie). No i jak zobaczyłam te zwierzątka http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/70183874/ stwierdziłam że trudno, że będą musiały poczekać dobry rok - biorę, choćbym miała się bawić sama (w sumie nie wiem, co mi się tak w nich strasznie spodobało - mina byka? małe świnki? to, że są z materiału? po prostu nie mogłam się oprzeć i koniec ).

Cała zadowolona z wyprawy (choć kupiłam w sumie niewiele, bo meble na razie nas nie interesują - łóżeczko mamy a na jakieś dedykowane przewijaki miejsca chyba w sypialni za mało) postanowiłam jeszcze "poprawić" w Toys"R"Us, skąd wyszłam z tą http://www.ebay.de/itm/Entdeckerwurf...#ht_3631wt_905 obłędnie kolorową kostką i delikatnym wyrzutem sumienia, że tyle kasy wydałam na taką pierdołę.
Ale nic to, zaraz mi wyrzuty sumienia przeszły, jak tylko w H&Mie nabyłam takie (załącznik, bo na stronie nie znalazłam) słodkie czerwono-białe tenisóweczki przecenione o połowę.

No i takie to dziś miałam ambitne przygody

ooo widzę zakupy pełną para
ja jakoś tak powolusiu kupuje
w sobote kupilam termometr do wanienki i nozyczki do paznokietek , dzisiaj mam w planach tez cos kupic

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Hej
Witam sie z kawą która mnie ruszyła i sie porządnie załatwiłam moze sie juz cos tam odblokowało az mi lzej na dupie

miałam durne sny, ze tz mnie zdradza, ze kłamie mnie, ze go nakryam i kazałam mu sie pakowac i sie wyprowadzic. tak miw nocy bylo smutno Ten brak sexu od poczatku ciązy daje juz nam we znaki ja czuje sie nie atrakcyjna, z tz zero zblizen jeszcze dojdzie do tego ze sie pojdzie pocieszyc gdzie indziej jak w snie najgorsze ze jestem bezsilna. Dla dzidzi musze sie poswiecic z brakiem seksu ale widze ze sie odsuwamy od siebie w tych sprawach

i znowu mam doła

zaraz wstane zrobie zdjęcie brzucha,figury i wstwie. No i ciuszki i buciczki malutkiej tez wstawie. A mama mi tunike wczoraj kupila i po nią pozniej pojde i tez Wam dodam zdjęcie.

NO i zaczynam dzis 25tc wiec stawiam soczki

fajne,ja bym takie dlugie chciała

2i3 fajnaprzy okazji na głód tztów chyba sobie taka zamowie tez podała bys mi linki? musze cos zrobic by tż znowu na mnie patrzył jak na kobiete, bo narazie patrzy jak na mamuśke z brzuchem przez ten brak sexu

dobrze ze wszystko ok. Ja mam wizyty co 2 tyg od poczatku ciązy....... dporbzeze chodze na nfz

Witaj ja mam całą duzą szeroką szuflade i jedna całą półkę dla didzi ciuszków

ja tez waze juz wiecej niz kiedykolwiek kiedys wazyłam prawe tyle co teraz bo 1 kg mniej ,chyba 3 razy tak wazyłam ale schudlam do swojej wagi. A teraz juz o 1k wiecej i bedzie ejszcze wiecej

bedzie dobrze, musisz w to wierzyc

fajnie ze wizyta udana, a szyjka mocno skrocona? jakies zalecenia???
ehhh skąd ja to znam
mi też tak dziwnie że nie moge sie ,,poprzytulac " z Tz i rozne glupie mysli mnie nachodza
ale on mowi ze dzidzia najwazniejsza

Cytat:
bardzo ładne ubranka
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości