Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-30, 08:27   #2161
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Hej!

Na razie Was nie nadrabiam, wybaczcie

Pytanie na szybko:

Możliwe jest to, że po 2 tyg znów dostałam @?!!! nic mnie nie bolało, wkurzona nie jestem i nie wiem o co kaman? bo nie wiem czy dziś przyjąć 1 tabletkę anty

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 08:29   #2162
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Dziewczynki czy posiałyście rzeżuszki???

Moja rzeżuszka niedługo będzie wyglądać jak ta spod brzuszka

Agatek - Ty to mega dziewucha jesteś - taka szalona i radosna
Oczywiście na oknie już posadzona

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Ja również urodziłam synka w lutym-początek lutego. Moge dołączyć?? bo nie ma to jak porady od mam.Apropoi wagi dziecka, moje dziecie mając niespełna 2 miesiące waży 4.65 ale urodzil się drobny bo 2,5 tygodnia wcześniej mając 2,5 kg.
witamy !

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
i tak jak sie mówi do 3 razy sztuka to tutaj niestety miało to przykry koniec Madzia dwa razy się wyrwała ze szpon śmierci niestety za trzecim razem jej się nie udało ;( ehhhhh
Monia, jak to dwa razy się wyrwała, bo ja chyba nie jestem na bieżąco z tą sprawą.
-----------------
Witajcie!
Jeszcze leżę w łóżku, Julka też śpi.
Wczoraj miała tą szczepionkę doustną na rotawirusy i skończyła 9 tygodni - waży 5800 gram

Kupki się nie zmieniły po dicoflorze, więc ten lekarz zalecił Delicol do każdego karmienia. Pamietam, że używałam już go dla niej kilka tygodni temu i były jakieś efekty, wiec mam nadzieje, że teraz pomoże zupełnie. A za miesiąc planuję zmienić mleko, bo na tym to zbankrutuje - 60 zł na tydzień masakra.

Co do promocji : W biedronce są Huggiesy (np. 3 - 99 sztuk) za 39,99 zł

A wczoraj miałam szalony dzień - lekarz z Julką, dentysta, potem areobic. Schudłam dwa kilko w półtora tygodnia
Do wagi z przed ciąży zostało jeszcze 12 kg. a do wymarzonej 18 kg Mam nadzieję, że choć trochę to moje marzenie zrealizuję.

U nas brzydko - kolejny dzień spędzony i znowu Julka cały dzień nie będzie spać jak wczoraj ehh.

Miłego dnia !

Edytowane przez BebiBebi
Czas edycji: 2012-03-30 o 08:35
BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 08:45   #2163
Anabellita
Zadomowienie

Agatek, któraś mamusia pisała niedawno, ze drugi raz dostała @, ale nie pamiętam która
Mi się wydaje, ze hormony są jeszcze tak rozhuśtane, że druga @ w przciągu tak krótkiego czasu to nic dziwnego, ale jak teraz brać tabsy to nie mam pojęcia

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 09:02   #2164
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Agatek, któraś mamusia pisała niedawno, ze drugi raz dostała @, ale nie pamiętam która
Mi się wydaje, ze hormony są jeszcze tak rozhuśtane, że druga @ w przciągu tak krótkiego czasu to nic dziwnego, ale jak teraz brać tabsy to nie mam pojęcia
chyba Haniula...

zaczyna mnie boleć 'nie chwal dnia przed zachodem słońca'

Stary 2012-03-30, 09:08   #2165
NataliaM1103
Rozeznanie

Agatek ja jeszcze nie miałam wcale okresu!!!!!!!!!!!!!

Dziewczyny mój Bartek "przykleja"język do podniebienia i jak odkleja to aż słychac.Czy to normalne??
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 09:12   #2166
*Agatek*
Zakorzenienie

Dzwoniłam do gina i mam zacząć brać tabsy, a ja nawet ich nie wykupiłam ale dziś i tak jadę z małą na 14.20 do lekarza więc wtedy zahaczę o aptekę

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Agatek ja jeszcze nie miałam wcale okresu!!!!!!!!!!!!!

Dziewczyny mój Bartek "przykleja"język do podniebienia i jak odkleja to aż słychac.Czy to normalne??
A od ilu tyg nie karmisz piersią??

Co do języczka- nie mam pojęcia, ale mi się wydaje, że Twój synek 'tak ma' po prostu

Stary 2012-03-30, 09:32   #2167
AgaMili
BAN stały

Dzień dobry
Wczoraj miałam gotowego posta ale mi wysłac nie chciało. Z tego co pamiętam:
1)Chrzciny robimy w październiku. W lokalu nie będzie alkoholu , chyba że tż się uprze na coś do obiadu ale na wódkę się nie zgodzę
2)Mój salcefiks waży 6,300kg i ma prawie 10 tygodni
3) dołączam do klubu obsrutańców, kupa była dziś po samą szyję a jakie zapachy
4) Agatek oby się malutkiej poprawiło. U nas były takie problemy z jedzeniem gdy zmieniłam mleko bo mu nie smakowało i zawsze był 15-minutowy ryk i wykręcanie głowy przed jedzeniem. Na szczęscie przeszło

Cytat:
Hej!

Na razie Was nie nadrabiam, wybaczcie

Pytanie na szybko:

Możliwe jest to, że po 2 tyg znów dostałam @?!!! nic mnie nie bolało, wkurzona nie jestem i nie wiem o co kaman? bo nie wiem czy dziś przyjąć 1 tabletkę anty
Horomony jeszcze szaleją. Ale nie wiem jak z tą tabletką. Ja miałam @ juz 2x ale co 4 tygodnie książkowo

Uciekam odprowadzić młodą do przedszkolka. Nie piszcie tysiąca postów znowu
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 09:35   #2168
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Dzwoniłam do gina i mam zacząć brać tabsy, a ja nawet ich nie wykupiłam ale dziś i tak jadę z małą na 14.20 do lekarza więc wtedy zahaczę o aptekę

A od ilu tyg nie karmisz piersią??

Co do języczka- nie mam pojęcia, ale mi się wydaje, że Twój synek 'tak ma' po prostu
Jestem 10 tyg po porodzie a karmilam niecałe 3 tygodnie.Jak byłam u gina to przez usg stwierdzil,że jeszcze nie widac żeby okres się zbliżał.A jako anty stosuje krążek
Stary 2012-03-30, 09:41   #2169
Mijus
Rozeznanie

Cześć
U nas dzisiaj świeci słoneczko i w końcu nie wieje tak mocno Tylko córa się obudzi to lecimy na spacerek

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
A co do ubran to ja dzis robilam przesiew w szafie i wywalilam 3 wielkie wory !
Ja tak zrobiłam jak byłam w ciąży i jak wróciłam ze szpitala to miałam wielki dylemat w co mam się ubrać ale powoli nadrabiam zaległości w szafie na szczęście wagę mam z przed ciąży, tylko ten brzuch i druga broda

Cytat:

Na ta okolicznosc zrobilam dzis sypana szarlotke ale zjadla tylko jeden mały kawalek na sprobowanie reszta dla meza:d
Już to widzę że nie zjesz więcej

Cytat:

W ogole bylam dzis nie mila dla tesciowej i podejrzewam ze dlugo nie przyjdzie ale i dobrze bo jej nie lubie
Ja swojej też

Cytat:

o kurczaczek, makabra! Od razu mi się przypomniały historie dzieci, które przez przypadek napiły się żrących chemikaliów Kiedyś było głosno o tym, że w markecie na dolnej półce stał "Kret" do udrażniania rur i dziecko to łyknęło... brrr... aż mnie ciary przeszły...

Przypomniała mi się historia chłopczyka który naoglądał się Transformers i znalazł w garażu benzynę i wypił myśląc że stanie się taką super maszyną
Cytat:
taaa... skąd ja to znam
TŻ chciał zamontować do smoczka dwie gumeczki tak żeby można było go o uszy zaczepić
W szpitalach zawiązują pieluchę dookoła głowki, czasami mam ochotę też tak zrobić

Cytat:

Mijus i jak tam z kaską z ZUS-u? Masz już za co szaleć na zakupach?
Yes yes yes

Cytat:
dziękujemy

hehe dziewczyny piszę właśnie z koleżanką która jest w ciąży ma termin na 1kwietnia lekarka jej powiedziała ze mały już jest nisko i powinna w tym tyg urodzic i że mają sie dużo sexić by przyśpieszyć bo ma już rozwarcie na 2cm, podpowiadam jej że może spróbować olejku lub chodzenie po schodach i tak mi się przypomniało jak my sobie doradzałyśmy jak można przyśpieszyć poród mi niestety olejek nie pomógł ale przynajmniej spróbowałam kilku rzeczy nie siedziałam bezczynnie tzn tylko jednej rzeczy nie wypróbowałam ale to niestety tż mi w tym pomóc nie chciał a moze to by pomogło ale takie miłe wspomnienia wracają że znowu chciałabym być w ciąży
na mnie zadziałał kurde muszę opisać poród bo zapomnę nie długo jak to było

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Aaa, oglądam różności na allegro i Lamaze ma naprawdę fajne zabawki (ale drogie)
http://allegro.pl/lamaze-zabawny-sku...198060850.html
http://allegro.pl/lamaze-szeleszczac...222049828.html

szop pracz jest the best
O tak, jest super chyba podsunę babci pomysł na zajączka

Cytat:

Aha, kołysanki wszystkie już są wgrane

Dzięki

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
ja na okolicznosc ze lidlowe ciasto francuskie nie ma mleka i innych nabialowych rzeczy zrobilam sobie dzis to
http://mojewypieki.blox.pl/2011/09/R...-jablkami.html
Mniam

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Jeju, odszczekuje wszystko zle, co o niej pisalam !!! Glupia bylam
Nie kracz

Cytat:
Ja też już chce tabsy!!! Mam już dosyć tych moich rozszalałych hormonów!!!

Edytowane przez Mijus
Czas edycji: 2012-03-30 o 09:43
Mijus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 09:57   #2170
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Jestem 10 tyg po porodzie a karmilam niecałe 3 tygodnie.Jak byłam u gina to przez usg stwierdzil,że jeszcze nie widac żeby okres się zbliżał.A jako anty stosuje krążek
a krążka nie zaczyna brać się pierwszego dnia @?
ja dostałam pierwszą @ 5 tygodni po porodzie (karmiłam tylko 2 dni)

Edytowane przez agacia_cz
Czas edycji: 2012-03-30 o 09:59
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 10:43   #2171
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
chyba Haniula...

zaczyna mnie boleć 'nie chwal dnia przed zachodem słońca'
to ja to ja tyle ze u mnie to bylo tak, ze pierwszy @ mialam na poczatku miesiaca a drugi na koncu po 23 dniach. Jednak ten drugi byl bolsny jak zawsze, ale zaledwie 3 dni i sie konczy a pierwszy potop na ponad tydzien

Pewnie musi nam sie tam wszystko jeszcze poustawiac

bebi u mnie w biedronce nie ma tych huggiesow w promocji a szkoda bo bym kupiła, chociaz jeszcze jedziemy na 2

Mijus nie zjadłam wiecej schowałam dla tż, a nawet skakałam na skakance wczoraj 200 skokow ( czy jak to sie mowi) zrobilam i padłam braaak kondycji, brak

Zuzia teraz dobiłam do wagi z pierwszej wizyty u gin, ale chce schudnac jeszcze minimum 5kg. Tz mnie mobilizuje i mama sie tez odchudza, a oni to najwieksi kusiciele są

tz wczoraj przyszedł z reddsem, i mowi ze chciał mi kupić kwiatka ale stwierdzil ze z piwa sie lepiej uciesze
No nie powiem, wypilam z apetytem, ale to dietowaniu nie sprzyja ale nic to, dzis juz wracam na wlasciwe tory

Moja pindzia wczoraj z tego zmeczenia nie mogla zasnac. Miala tak rozregulowany dzien, ze w zasadzie w ogole nie spała, bo na spacerrze nie bylysmy. Jak juz ją lulałam to przyszla tesciowa i chciala sama ją uspic, w rezultacie ją rozbudzila na maxa- no ale jak przychodzi raz na miesiac to jak ona chce znac dziecko, i wiedziec co lubi Wkurzała mnie bo tak na siłe ją tarmosiła. Trzesła wózkiem na boki, chociaz jest sztywny i nie ma zadnych sprezyn czy tam amortyzatorow, i w efekcie młdoa prawie sie obijała o te sciany az jej ja wyrwałam. Byla niezadowolona, ale cóz

Noc dobra bo pobudka o 2.30 i 6 30 i jeszcze pokimałysmy w moim lozku do 9

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2012-03-30 o 10:48
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 10:51   #2172
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość

wrzucam foto z przymiarki ubranka do chrztu Martynki

A co się dzieje z Zoskasamoska?? dawno nic nie pisała, nadal u TŻ jest??

Martynka dziś kończy 5 tygodni!!
Sliczna ta moja synowa Tylko, jak bedietak rosla to przegoni Nikosia, który w pon konczy 3 miesiace i wazy 5500 No ale moze nadrobi chłopaczyna

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
Martynka wyglada jak królowa śniegu w tym wdzianku

czy któraś z dziewczyn oprócz mnie nie była jeszcze na kontroli u gina po porodzie? Bo u mnie to już prawie 13 tygodni a ja nie mam jak się wybrać mąż w robocie, a rano musiałabym przed 7 wybyć żeby się zarejestrować i potem ze 3h spędzić w kolejce. A z dwójką dzieci to ciężko zorganizować opiekę i jeszcze karmię cycem, to już w ogóle. jak się w koncu wybiorę to chyba dostanę konkretną zj.eb.kę od gina
U gina to i ja nie byłam jeszcze, ale bedac w Londynie po 6 tygodniach poszlam do lekarza, który o nic nie pytajac, nic nie sprawdzajac przepisal tabletki, tak wiec biore je sobie Musze w koncu sprawdzic grafik Tz, coby mogl z malym zostac i zapisac sie na wizyte

Cytat:
oglądałyście dziś może rozmowy w toku?? ja się spłakałam strasznie - nie rozumiem takich ludzi i chyba nigdy nie zrozumiem???? straszne i przykre akurat w tym czasie karmiłam mojego koraliczka patrzyłam na niego i ryczałam bo jak można skrzywdzić takie maleństwo bezbronne albo mu nie pomóc gdy sie zdarzył wypadek tylko iść gdzieś zakopać albo tak jak ta druga laska rzucała swoim synkiem o podłoge to mi się w głowie nie mieści

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

przez takie zdarzenia cały czas w głowie krąży mi jedno pytanie- dlaczego?? dlaczego takie rzeczy się dzieją na świecie?? dlaczego Bóg pozwala na takie coś?? co takie maleństwa zawiniły?? ;(
ogaladal razem z Tz i w glowie mi sie to wszystko nie miesci....jest tyle par, ktore nie moga miec dzieci i chetnie by pokochaly taka kruszynke, jak juz jej nie chciala to dlaczego poprostu nie oddala

Cytat:
Oznajmiam wszem i wobec, że Kinia i jej nowa różowa przyjaciółka koniówa się zaprzyjaźniły!!! 3 tura melodyjek i przysypia

aaaa robiłam przymiarkę sukienki którą ubrałam na poprawiny... piękna czerwona... i.... jest o dużo za mała... a 3 lata temu jeszcze była ciut za luźna sprzedam ją na allegro, bo przytyłam w klacie i się dopiąć nie mogę
Super, ze konina sie spodobala
A sukienka sie nie przejmuj, napewno nie zastosowalas ie do instrukcji dotyczacej prania i sie skurczyla

-----------------

Dzien Dobry
Pogoda u nas jakas taka nijaka...pada, a za chwile slonko sie przebija i jak tu na spacer wyjsc

Wczoraj kupilismy malemu nowa wanienke, bo w tej z ikei sie nie miescil, jak prostowal nozki to uderzal główka, a ze on uwielbia sie pluskac to potrzebowal przestrzeni Byla tez wyprzedaz poscili wiec wzielismy dwa komplety z drewexu i sa super, wczoraj juz wypralam, wyprasowalam Mieciutka bawelna, super wzory i kolory, ktore nie zblakly, dzis Nikos bedzie spał wtulony w kapitana misia
Stary 2012-03-30, 11:06   #2173
ewula83
Rozeznanie

Hejka!!

U nas brzydka pogoda.Caly tydzien musialam siedziec w domu,bo nam sie zamek w drzwiach zepsul i jeden musial siedziec w domu,zeby wejsc,byla wtedy piekna pogoda,jak zamek naprawiony i moge wyjsc to pada deszcz.

Za tydzien jade do domu rodzinnego,nie bylam tam pol roku.Boje sie jak maly zniesie podroz 700 km w jedna strone.

W poniedzialek idziemy na pierwsze szczepienie,juz mam stresa.Moje dzieciatko bedzie klute.
Stary 2012-03-30, 11:31   #2174
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Mijus nie zjadłam wiecej schowałam dla tż, a nawet skakałam na skakance wczoraj 200 skokow ( czy jak to sie mowi) zrobilam i padłam braaak kondycji, brak
Brawo Podziwiam, bo ja mam słabość do szarlotki i bym ją podżerała co 5 minut

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Za tydzien jade do domu rodzinnego,nie bylam tam pol roku.Boje sie jak maly zniesie podroz 700 km w jedna strone.

W poniedzialek idziemy na pierwsze szczepienie,juz mam stresa.Moje dzieciatko bedzie klute.
Da radę kochana Pierwsze koty za płoty Będzie dobrze

Co do szczepienia to współczuje, oby dzielnie to zniósł
Stary 2012-03-30, 11:49   #2175
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Witam

Ja tylko na chwile żeby tylko napisać,że wrocilismy, nareszcie Dluzej bym tam nie wytrzymala. Potem Was sprobuje w jakiejs czesci nadrobic
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 12:37   #2176
*Agatek*
Zakorzenienie

Ok, nadrabiam

Martuniunia super wygląda Martynka w chrzcinowym stroju- ale to jest ciepłe co? Ma coś pod spodem? Bo nie widzę dokładnie czy to pelerynka czy jak?

Anankee spoko ja byłam dopiero w 9 tyg po porodzie u gina ale nic się nie sapał Myślę, że jak powiesz, że nie miałaś z kim dzieci zostawić to zrozumie Poza tym np. moja bratowa po porodzie w ogóle nie była u gina na badanie podłoża a to było 5 lat temu

Zoska witamy z powrotem Juz się martwilim czy wsio ok

Haniula za zrzucone 2 kg!
Zdaj relacje po świętach jak tam Lenka się zaprzyjaźni z konikiem
Chcę kawałek szarlotki plis
Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Ja również urodziłam synka w lutym-początek lutego. Moge dołączyć?? bo nie ma to jak porady od mam.Apropoi wagi dziecka, moje dziecie mając niespełna 2 miesiące waży 4.65 ale urodzil się drobny bo 2,5 tygodnia wcześniej mając 2,5 kg.
Witamy!!
Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Agatek czy ty tu kiedyś wklejala jakiś ciekawy link na temat zasypia dzieci bo nie umiem tego znaleźć a wydaje mi sie że to ty wklejalas
tak, wklejałam... ale zabij mnie nie pamiętam jaka to stronka była- nie zapisałam może Inutil będzie wiedziała??
Cytat:
a co Ty jadasz że do rymu gadasz?
właśnie mi przypomniałaś, ze żytko miałam posiać

posadziła?

Stary 2012-03-30, 12:41   #2177
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Hejka!!

U nas brzydka pogoda.Caly tydzien musialam siedziec w domu,bo nam sie zamek w drzwiach zepsul i jeden musial siedziec w domu,zeby wejsc,byla wtedy piekna pogoda,jak zamek naprawiony i moge wyjsc to pada deszcz.

ja od wczoraj mam jakis kryzys odnosnie swiat, tak bardzo chcialabym je spedzic w rodzinnym domu na lubelszczyznie z mama, tata i ukochanymi dziadkami, no ale niestety nie da rady, a to juz trzecie z rzedu swieta bez rodziny, no ale tez pierwsze z maluszkiem

Trzymam kciuki, zeby malenstwo dalo spokojnie dojechac, dzieci zazwyczaj lubia podrozowac wiec moze nie bedzie zle

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Witam

Ja tylko na chwile żeby tylko napisać,że wrocilismy, nareszcie Dluzej bym tam nie wytrzymala. Potem Was sprobuje w jakiejs czesci nadrobic
Witamy
I jak udalo sie wszystko pozalatwiac
Stary 2012-03-30, 12:47   #2178
*Agatek*
Zakorzenienie

Pearl oo na święta na Mazury?? W końcu i nareszcie co? Pewnie doczekać się dziadki wnusia nie mogą ale sobie odpoczniesz se se se

Bebi czasami mi odwala
Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Ja też już chce tabsy!!! Mam już dosyć tych moich rozszalałych hormonów!!!
no to na co czekasz? leć do gina i czekaj na pierwszą @ przecież u Ciebie już minęło 6 tyg
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
zdj bedzie jak sie wypieknie
czekam na foto!! zrób przed i po!
Cytat:
Aaa, pisałyście o solarium. A ja mam o to zapytać i zapominam. A można jak się karmi? Cycki wtedy trzeba zasłonić? Bo ja bym się wybrała, bo jak trup wyglądam. No i skoro Uska mówisz, że rozstępy bladną to jest kolejny powód dla którego bym się z chęcią wybrała
rozstępy bledną??? teraz to i ja nabrałam ochoty... fama poszła na wizaż i teraz każda będzie latać też jestem blada jak ściana

A chrzciny za 2 miesiące to zdążę trochę nabrać kolorku
Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Myślałam, że mleko zanika wolniej, a tu w kilka dni z 120m ml zrobiło się już 50. Jeszcze trochę z siebie wyduszam bo zostało mi kilka torebek do mrożenia pokarmu. Może w sobotę jako wyrodna matka zostawię Alana z tżtem i pójdę pewnie po dwóch piwach leżałabym pod stołem. Ostatni alkohol piłam po poronieniu 27 marca 2011, miałam takiego doła że tylko urżnąć się miałam ochotę. Trzy tyg później znowu zaszłam w ciążę i znowu bezalkoholowo.
szybko zaszłaś z powrotem!

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
A sukienka sie nie przejmuj, napewno nie zastosowalas ie do instrukcji dotyczacej prania i sie skurczyla
Cytat:
a sukienka na pewno się skurczyła w praniu
dziękuję za marne słowa otuchy ale... sukienki nie prałam- była założona 1 raz w życiu na poprawiny moje 2,5 roku temu

Szwagier buja małą a ja nadrobiłam sesese

Stary 2012-03-30, 13:34   #2179
likas
Raczkowanie

Cześć

My juz dzis po wizycie, mala zaszczepiona w końcu, bo z pupką lepiej. na wadze w naszej przychodni wyszło równo 4 kg, czyli ciut lepiej ale mam iść do gastrologa. Zapisałam sie na 18 kwietnia, ale martwi mnie to więc jutro pójdę prywatnie na konsultację. dostałam też receptę na nutramigen ale mam własnie wysępić od gastrologa zaświadczenie, że należny nam sie refundacja na to mleko, no zobaczymy.

Zrobiłam dziś interes życia, od dłuższego czasu próbuje wylicytować karuzelke tiny love i dziś znów mnie ktoś przebił w ostatniej sekundzie. Licytowałam max 100,10, to myślę szukam następnej, a tu ktoś wystawił na kup teraz za 90 i juz jest moja

obkupiłam tez sie ciuchowo na all - dziś przyszła sukienka i super bluzeczka. Może założymy w klubie topik dotyczący polecanych sprzedawców i sklepów, co wy na to ?

A zabawki Lamaze są naprawdę super

Znikam alarm mleczny sie włączył
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 13:36   #2180
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
ja od wczoraj mam jakis kryzys odnosnie swiat, tak bardzo chcialabym je spedzic w rodzinnym domu na lubelszczyznie z mama, tata i ukochanymi dziadkami, no ale niestety nie da rady, a to juz trzecie z rzedu swieta bez rodziny, no ale tez pierwsze z maluszkiem
Oj ja też mam tak, że święta najchętniej z rodzicami. Na szczęście w tym roku jadę do rodziców i zostaje tam na 3 tygodnie
No i święta Bożego Narodzenia też juz mam zaplanowane tam bo 3 wigilie spędzałam z teściami - wystarczy

Cytat:
no to na co czekasz? leć do gina i czekaj na pierwszą @ przecież u Ciebie już minęło 6 tyg
No byłam już gina ok. 2 tyg temu ale 5 minut przed wizytą dostałam @ gin powiedział, że bez badania mi nie przepisze tabsteraz idę w poniedziałek, oby już obyło się bez problemów
Stary 2012-03-30, 13:43   #2181
kropeczka1984
Rozeznanie

Zaczęłam Was nadrabiać, doszłam do postu MissZuzi o opisie porodu, więc postanowiłam opisać swój i co? Za długo pisałam i mnie wylogowało Straciłam cały swój opis Ciekawe, kiedy teraz Wojtuś da mi szansę, żeby to wszystko opisać

Pearl na szczęście tamtą kurtkę mogę oddać A dzisiaj przyszła mi marynarka też zamówiona na allegro i jest super

Agatek fajnie, że Kinia zaprzyjaźniła się z konikiem

Marta ślicznie córeczka wygląda w ubranku Twoja sukienka też fajna

Likas fajnie Ci się udało z karuzelką Też polowałam an allegro na karuzelę Tiny love, ale zawsze ktoś przebijał moją ofertę. W końcu postanowiłam wysyłać pytanie do nowych wystawiających, czy nie zakończą aukcji wcześniej i jaka jest ich propozycja ceny. Jedna babeczka się zgodziła i zaproponowała cenę chyba 65 zł Też zrobiłam fajny interes

Wczoraj miałam powtórkę z usypiania Wojtuś wykąpany został o 19 a usnął o 22.30 Dzisiaj postanowiłam, że wykąpię go później, bo nie mam zamiaru się denerwować usypiając go. Plus tej całej sytuacji jest taki, że mamy tylko jedną pobudkę nocną i wstajemy dopiero przed godz. 9

A jutro jedziemy rano na usg bioderek i oglądać wózki. Mamy gondolę po siostrzenicy, ale okazuje się, że mieści się tylko na tylne siedzenie, bo bagażnik mamy za mały. Jak byliśmy ostatnio u teściów, to w powrotnej drodze (60 km) Mały płakał i nawet nie miałam go jak uspokoić... Dlatego musimy kupić mniejszy wózek, ale myślę tylko nad spacerówką, bo to i tak na razie tylko na wyjazdy. W sumie i tak mieliśmy spacerówkę kupować, więc to tylko przyspieszy wszystko Trzymajcie kciuki, żeby się udało, bo w Święta znowu do teściów jedziemy a nie chcę siedzieć cały dzień z Małym w domu.
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 13:51   #2182
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
W szpitalach zawiązują pieluchę dookoła głowki, czasami mam ochotę też tak zrobić
ja tez juz kombinowalam w tym kierunku...

Cytat:
Napisane przez Mijus
na mnie zadziałał kurde muszę opisać poród bo zapomnę nie długo jak to było
ja swoj bede pamietac jeszcze przez 100 lat minimum
Cytat:
Napisane przez Mijus
Nie kracz

Cytat:
Pearl oo na święta na Mazury?? W końcu i nareszcie co? Pewnie doczekać się dziadki wnusia nie mogą ale sobie odpoczniesz se se se
Tak, na swieta do domku
Ale odpoczac raczej nie odpoczne - moja Mama ma problemy ze stawami i nie moze nic robic, a juz na pewno nie bede jej prosila, zeby nosila Jeczybule, a moj Tata jest super Dziadkiem, ale takim z odleglosci kilku centymetrow

Cytat:
Napisane przez Agatek
Szwagier buja małą a ja nadrobiłam sesese
wspolczuje Ci, ze nie masz Endriu przy sobie, ale czasem tak cholernie zazdroszcze tesciowki i szwagra...

A u nas noc porazka (znowu) Jaskowi sie cos popitolilo i budzi mi sie co poltorej-dwie godziny Potem trzeba godzine czarowac, zje, znowu trzeba czarowac, po godzinie zasypia i historia sie powtarza. I tak cala noc. Ja nie wiem, co mu sie stalo

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Pearl na szczęście tamtą kurtkę mogę oddać A dzisiaj przyszła mi marynarka też zamówiona na allegro i jest super
no to tyle dobrego
i super, ze marynarka pasuje

Ja czekam na macierzynski, bo tez chciaabym sobie cos kupic
Wszystkie ciuchy mam albo dopasowane, albo ciazowe. Te pierwsze odpadaja przez uwydatnianie wszystkich pociazawych mankamentow, a te drugie juz sa za duze :/

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Super. Ledwo cos ie zamknely za tztem drzwi i juz slysze, ze Dzon sie budzi

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 13:59   #2183
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Na szczescie tak

Lila ma tez niemiecki paszport , bo ma pochodzenie po ojcu, juz nie musze kombinowac w Polsce z tym dowodem dla niej.

Ciesze sie strasznie, ze juz w domu jestesmy. U TZta w rodzinie wojna tam była i dłużej bym nie wytrzymała. Ojj ta rodzinka, najlepiej na zdjeciu.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 14:04   #2184
MMONIKA9
Wtajemniczenie

DZIEŃ DOBRY MAMUSIE !!!!

Powiem wam że moje dziecko mogło by być codziennie szczepione tak jak wczoraj padł po 19 przy karmieniu to obudził się dopiero o 5 nad ranem i to jeszcze jak grzecznie nie tak jak zwykle z płaczem ale sobie gaworzył ze spokojem poczekał aż mama zrobi mleczko potem go wziełam do siebie do wyrka miałam nadzieję ze ud ami się go chociaż do 8 przetrzymać ale niestety nie obudził się jak zwykle o 7 i koniec spania

u nas dziś pogoda kijowa tak samo jak wcozraj tyle że dziś jeszcze nie padało siedzimy z małym w domciu , mały teraz drzema aja w między czasie sobie sprzątam i wyszywam jaśki

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Agatek - Ty to mega dziewucha jesteś - taka szalona i radosna
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Oczywiście na oknie już posadzona

witamy !

Monia, jak to dwa razy się wyrwała, bo ja chyba nie jestem na bieżąco z tą sprawą.
--------------
---
Witajcie!
Jeszcze leżę w łóżku, Julka też śpi.
Wczoraj miała tą szczepionkę doustną na rotawirusy i skończyła 9 tygodni - waży 5800 gram

Kupki się nie zmieniły po dicoflorze, więc ten lekarz zalecił Delicol do każdego karmienia. Pamietam, że używałam już go dla niej kilka tygodni temu i były jakieś efekty, wiec mam nadzieje, że teraz pomoże zupełnie. A za miesiąc planuję zmienić mleko, bo na tym to zbankrutuje - 60 zł na tydzień masakra.

Co do promocji : W biedronce są Huggiesy (np. 3 - 99 sztuk) za 39,99 zł

A wczoraj miałam szalony dzień - lekarz z Julką, dentysta, potem areobic. Schudłam dwa kilko w półtora tygodnia
Do wagi z przed ciąży zostało jeszcze 12 kg. a do wymarzonej 18 kg Mam nadzieję, że choć trochę to moje marzenie zrealizuję.

U nas brzydko - kolejny dzień spędzony i znowu Julka cały dzień nie będzie spać jak wczoraj ehh.

Miłego dnia !
no ona miała ponoć ciąże zagrożoną Madzia urodziła sie jako wcześniak przez cc bo była owinięta pępowiną że jak ta miała skurcze to ta pępowina sie zaciskała na szyi Madzi cudem ją uratowali to było pierwsze uniknięcie śmierci potem sie okazało ze podczas porodu jakąś infekcje mała załapała że musiała leżeć w szpitalu coś podobno poważnego to było mówili o tym właśnie w rozmowach w toku wczoraj no i niestety trzeci raz jej się nie udało Bóg zabrał ją do siebie ;( jak pomyśle jak to dzieciątko walczyło o życie to ryczec mi się chce k...a dlaczego????????????????

Cytat:
Sliczna ta moja synowa Tylko, jak bedietak rosla to przegoni Nikosia, który w pon konczy 3 miesiace i wazy 5500 No ale moze nadrobi chłopaczyna

U gina to i ja nie byłam jeszcze, ale bedac w Londynie po 6 tygodniach poszlam do lekarza, który o nic nie pytajac, nic nie sprawdzajac przepisal tabletki, tak wiec biore je sobie Musze w koncu sprawdzic grafik Tz, coby mogl z malym zostac i zapisac sie na wizyte

ogaladal razem z Tz i w glowie mi sie to wszystko nie miesci....jest tyle par, ktore nie moga miec dzieci i chetnie by pokochaly taka kruszynke, jak juz jej nie chciala to dlaczego poprostu nie oddala

Super, ze konina sie spodobala

-----------------

Dzien Dobry
Pogoda u nas jakas taka nijaka...pada, a za chwile slonko sie przebija i jak tu na spacer wyjsc

Wczoraj kupilismy malemu nowa wanienke, bo w tej z ikei sie nie miescil, jak prostowal nozki to uderzal główka, a ze on uwielbia sie pluskac to potrzebowal przestrzeni Byla tez wyprzedaz poscili wiec wzielismy dwa komplety z drewexu i sa super, wczoraj juz wypralam, wyprasowalam Mieciutka bawelna, super wzory i kolory, ktore nie zblakly, dzis Nikos bedzie spał wtulony w kapitana misia
dokładnei, mam takei same myśli, wystarczyło zrzec się praw i oddać do domu dziecka tak by mógł ją odrazu ktoś adoptować a nie pozbawiać życia takie bezbronne maleństwo

najgorsze jest to ż eta sprawa cały czas jest tak nagłaśniania ze cżłowiek nie może o tym zapomnieć i czy to tv czy gazeta wszędzie o tym mowa że cąły czas człowiek ma z tym styczności i przeżywa to
Stary 2012-03-30, 14:06   #2185
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Anankee ja jestem 6tyg po porodzie i nie mialam i nie bede miala badania ginekologicznego no chyba ze pojade do Pl a na to sie nie zanosi.
moja wizyta u internisty polegala na wypytaniu mnie,jak sie czuje i tyle.
Co do malego to zaswiecila mu "latarka" w oczy pomacala bioderka(ichnie Usg:/) i to tyle.
To cala opieka medyczna w Uk:\

co do prezentu ktos pytal,tutaj rzeczy sa tanie dla dzieci wiec moze faktycznie lepiej cos dla rodzicow,albo ksiazke np o rozwoju maluszka

tez mi zal malej Madzi,dzieciatko tak chcialo zyc...plakac sie chce....ja za mojego Groszka bym zycie oddala.
teraz mam zryty beret i pilnuje zeby malego nie upuscic i Tz to samo

Edytowane przez Katerina_00
Czas edycji: 2012-03-30 o 14:14
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 14:32   #2186
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Pochwal się jaką kupiłaś bo też szukam marynarki

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

A u nas noc porazka (znowu) Jaskowi sie cos popitolilo i budzi mi sie co poltorej-dwie godziny Potem trzeba godzine czarowac, zje, znowu trzeba czarowac, po godzinie zasypia i historia sie powtarza. I tak cala noc. Ja nie wiem, co mu sie stalo
może skok rozwojowy?
Stary 2012-03-30, 14:38   #2187
mala_stopka
Zadomowienie

laski ale mam nerwa...
przed chwilą dzwonił tż, ze wracał ze spotkania do firmy i jak skręcał z drogi do firmy, to jakis pacan wjechał mu w tyłek no nie zauwazył, ze tż zwalnia i skręca i taki rozpędzony mu przywalił i to jeszcze takim vanem...
Tż-towi na szczęscie nic nie jest, mówi, ze go troche szyja boli, ale samochód możliwe, ze będzie do kasacji... a mamy go dopiero od sierpnia
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 14:51   #2188
likas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
laski ale mam nerwa...
przed chwilą dzwonił tż, ze wracał ze spotkania do firmy i jak skręcał z drogi do firmy, to jakis pacan wjechał mu w tyłek no nie zauwazył, ze tż zwalnia i skręca i taki rozpędzony mu przywalił i to jeszcze takim vanem...
Tż-towi na szczęscie nic nie jest, mówi, ze go troche szyja boli, ale samochód możliwe, ze będzie do kasacji... a mamy go dopiero od sierpnia
o kurcze

odnoście @
ja juz dawno nie karmie a jeszcze niedostalam i mój krążek leży w szufladzie i czeka na pierwszy dzień

Edytowane przez likas
Czas edycji: 2012-03-30 o 14:53
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 14:55   #2189
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
a krążka nie zaczyna brać się pierwszego dnia @?
ja dostałam pierwszą @ 5 tygodni po porodzie (karmiłam tylko 2 dni)
ginekolog mówił,że instaluje się go 1 dnia okresu albo obojętnie kiedy - tyle ,że wtey przez 1 miesiąc trzeba stosowac dodatkowo prezerwatywy!
------------------------------
U nas też wieje dosyc mocno,więc na spacerze byliśmy tylko około godziny w tym weszliśmy do banku wpłacic macierzyński bo listonosz przynosi mi do domu.Weszliśmy tez do intermarche po capucino i pudełko placuszka - kopiec kreta na niedziele bo teście przyjadą.

Byłam w solarium dzisiaj-fajnie się wygrzałam!

Dziewczyny,które mieszkacie z tżami same z jednej strony fajnie -zazdroszczę - ale z drugiej strony mam ze sobą rodziców i mama dużo mi pomaga,jak wraca z pracy to jest tak stęskniona za Bartusiem ,że odrazu sie z nim chętnie bawi.
Stary 2012-03-30, 15:04   #2190
Angelika_26
Raczkowanie

Dzień dobry!
Podczytuje Was , ale nie mam czasu nic napisać. Lecz teraz jestem zmuszona, niepokoje się konsystencją kupki synka. Dziś już dwie zrobił takie o konsystencji śmietany z grudkami. Grudki zawsze miał , więc tym się nie przejmuję, lecz ta konsystencja inna niż zwykle. Dużo nakupsztalił. Dodam ,że karmie cycem i mm.
Czy Waszym pociechom też się takie trafiały? Martwie się czy to nie biegunka.
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości