|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010
Libra zdrowka dla Mika
![]() z tym tortem teczowym to machaj chyba drzemu nie dawala i pisala ze mdly. A te spody maslane trudne w robieniu ? Moze ja wg orginalnego przepisu zrobie zeby ladniejsze kolory byly ![]()
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
Nie No oni jacyś pojechani coś im się pokicckalo, dobrze myślałam ze już mu go podaje. Ten sam mam i ten sam mam odebrać. Potem tz ta wysle zeby to wyjaśnił. Dobrze ze sprawdzilam znowu. Bo bym go meczyla tym samym syropem kolejne 3 dni bez potrzeby , a dziś ostatni dzień mam go podawać.
Madzia , Machaj pisała ze łatwe w robieniu, zrób zrób powiesz czy dobre hehe Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2012-03-30 o 07:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#273 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To widzę że u was też nie ciekawie ,my tez na jęczącego spaliśmy ,co chwila się budził. Z tym syropem to też pojechali szczególnie że to dla dziecka ![]() Cytat:
Nic nie chce pić ,coli odgazowanej się trochę napił ,a wyczytałam że pomaga ponoć może coś w tym jest bo pełno tego różnego syfu ma w składzie. ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
nie są trudne to zwykłe ciasto kruche ucierane takie trochę babkowe ,dzień wcześniej wyjmij wszystkie składniki i połóż w jednym miejscu powinny mieć taką samą temperaturę ,a w biszkopcie pewnie dlatego wychodzą mdłe kolory bo biszkopt sporo rośnie Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Ten tort można też przerobić na kapuczinowy czy tiramisu ,nasączyć kawą wtedy a samo ciasto czy to biszkopt czy kruche to moim zdaniem aż tak na smak nie wpływa ,najbardziej masa tu zrządzi. wstawię wam przepis na mój tort kapuczino CAPUCINO-CIASTO TORT(przepis z mojego zeszytu nie pamiętam od kogo go dostałam) Upiec biszkopt 6 jajek nie pełna szklanka cukru 3 łyżki mąki zwykłej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyzeczka proszku do pieczenia(opcjonalnie) Biszkopt piec w 175 stopniach ok 25-30 minut w blaszce 25x35 jak ostygnie przekroic na pół wzdłuż masa: margarynę utrzeć z 0,5 szklanki cukru , dodawać powoli 2 serki waniliowe Danio, i całe mleko w proszku granulowane , wymieszać Poncz: kilka łyżek kawy capucino czekoladowe 5-7 zalać wodą ok. pół litra ,można dodać alkoholu jeśli ktoś lubi Dodatkowo potrzebna będzie paczka okrągłych biszkoptów przełożenie: jedna dolną część biszkoptu nasączyć przestygniętą kawą wyłożyć na to 1/3 masy przykryć drugim biszkoptem , nasączyć go kawą i ponownie pokryć 1/3 masy na masę wykładać nasączone biszkopciki jeden obok drugiego i tak całe ciasto , biszkopty nasączamy w kawie -krótko ostatnią część masy rozsmarować na biszkopcikach tylko delikatnie , mają wyjść takie góry doliny-nierówności i na konieć posypujemy całę ciasto kawa capucino w proszku tak jak cukrem pudrem tylko nie przez sitko , posypać tak zeby była zakryta cała masa. Ciasto jest najlepsze na drugi dzień jak się "przegryzie". Dla wielbicieli ciast kawowych z wyczuwalnym posmakiem mleka w proszku , u mnie jest uwielbiane. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#274 | |
Zakorzenienie
|
Mam na imie Natalia, Natasza na potrzeby nicka i tak do mnie pare osób mówi, więc sobie to na własną potrzebę przywłaszczyłam
![]() właśnie robie sałatkę z kurczaka i zupek chinskich, jadlyscie? pychotka ![]() mała ma dziś imieninki i chrzestna sie wybiera, musze mala kolacyjke zrobić ![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie piekę to ciasto ,już od kilkunastu lat tradycyjnie na święta ,robię też casata siciliana http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...a/cassata.html mój będzie w marcepanie
i mazurki coś słyszałam o tej sałatce ale nie jadłam |
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
sałatka bardzo dobra, mój mąż tylko tą uważa od czasu gdy zjad tą. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak tak Nataszka furagin jest dobry i pewnie w aptece sprzedadzą bez recepty ![]()
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
Libra nie wiem już co z ta recepta, potem tz pojdzie albo ja i sprawdze. Lekarz zapisał jeden syrop tak mi mówił i dlatego się zdziwiło ze mam jakiś drugi do odbioru. Prędzej w aptece namotali.
Ja piękne właśnie te ciacho na tort sz. Dziwne trochę zobaczymy czy minwyjdzie hehe chyba rosnie hehe idę ten syf ogarnąć i pocwiczyc puki mi się spać niechce. Potem z małym pójdę spać bo na bank będzie kimal po dzisiejszej nocy. |
![]() ![]() |
![]() |
#281 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() u mnie nie były suche te biszkopty bo naszły tą śmietaną i były takie fajne mokre i mięciutkie ![]() Cytat:
Cytat:
Libra dużo zdrówka dla Mika Drcron my też mamy tuje , nic nie trzeba z nimi robić, są tak wielkie ![]()
![]() |
#282 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ale czy ten Drab, nie bedzie kuł Juli jak się do niego zblizy i jak gęsto go sadzić ? tuje posadzę z jednej strony, jak nie wyrosną, to nic się nie stanie, a z drugiej ten grab ![]() ![]() Cytat:
![]() to ja czekam na was ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zamówiłam już kiełkownicę ![]() ![]() a rzeżuchę jak wcześnie mam posiać, żeby na święta mi wyrosła? czy już raczej za późno? Cytat:
![]() Monka chyba Ty ![]() http://www.kwestiasmaku.com/dania_dl...i/przepis.html fajnie to wygląda, ciekawe jak smakuje ![]() ja uwielbiam cukinie pod każdą postacią ![]() a ja dzisiaj jestem zła, smutna i w ogóle do d... sie czuję ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- a czy któraś z was robiła winogrona w serze pleśniowym i pistacjach? http://www.kwestiasmaku.com/dania_dl...arty.html#toc2 dobre to?
![]() |
#283 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sałatke robie właśnie z tych składników co mówisz ale jeszcze por do tego, obowiązkowo! kurczaka smażysz czy gotujesz? Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
Paulina, Tobie to wiecznie coś się przytrafi
![]() ![]() ![]() a ja sie chwalę, że wczoraj zaczęłam 14 tydzień, a co za tym idzie II trymestr ![]() ![]()
#285 |
Rozeznanie
|
a ja dzisiaj bedę robiła to
![]() http://mojewypieki.blox.pl/2011/11/C...atyczkach.html moja Jula lubi tego typu słodkości ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- BAobaku jeszcze chwila moment , a maluszek będzie z wami ![]() kasę odzyskałam ![]() ![]() a czy juz wiecie, co będzie, bo nie wiem czy pisałaś, a ja to przeoczyłam, czy jeszcze żyjecie w nieświadomości? moje dziecko wczoraj wybrało imie dla potencjalnego brata lub siostry ![]() ![]() ![]()
![]() |
#286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzieki za przepis, stronke tez nam, ale jakos o niej zapomnialam, i co bedziesz robic to z cukini? sama ciekawa jestem ![]() ![]() Moj tz ugotowal teraz zupe z soczewicy i zaraz bedzie gotowal bob ale caly, wczoraj robil fasole zielona z miesem i zmiemniakami- mam pelne plastikowe pudelko w lodowce, ja wczoaj robilam lepkom zurek i dzis tez mial byc dla lepkow. Kuwa kto to zje, pojechalo go totalnie ![]() ![]() Dobrze ze zupe z soczewicy przynajmniej pozamrazam na porcje i dla lepkow mam szybko obiad ![]() Bao gratulacje , cudze ciaze zawsze szybko leca hehe . Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2012-03-30 o 10:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
drcron biedaku tobie zawsze coś się musi przytrafić
![]() |
#288 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ej kobieto , to ty może zacznij na siebie uważać, kiedyś może się to żle skończyć ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- dziś jedziemy dogadać się z jednym mieszkaniem ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Furagina albo coś podobnego jest teraz bez recepty - tak mi babka w aptece powiedziała bo kupowałam niedawno... No mamy... Młody darł się w nocy a rano obudziło nas darcie się 3.5latka na piętrze ![]() ![]() Przed chwilą Michał zrobił znów akcję ryk w łóżeczku bo miał iść spać - już chyba śpi bo cicho jest... Poprzestawiało mu się totalnie. A ja spałam dzis do 11 (tz wziął Michała) no i chyba gorzej się czuję niż jakbym spała do 7 ![]() Bao gratuluję II trymestru ![]()
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
Ja się wcześniej napisałam, młody wpadł zrobił dwa ruchy myszką i poszło...
![]() Machaj a Tobie te kiełki w kiełkownicy nie śmierdną? Bo u szwagierki śmierdziały. Ja jakoś wole przepłukać porządnie w słoiku, no i u mnie niestety kiełkownicy już bym nie miała gdzie postawić, a słoik zawsze gdzieś wcisnę, a jak już są odpowiednie to w tym słoju do lodówki zeby liści nie puszczały. Ja najbardziej lubię rzodkiewke, daję taki fajny smaczek, jak w zimowy bezsmakowy pomidor na kanapce ![]() Paulina kiełki są bardzo zdrowe dla dzieci, można do zup dodawać. Libra zdecyduj za mnie jakie spody do torta mam robić, czy biszkoptowe czy maślane ![]() Sara jeszcze raz usłyszę o Twojej grubej dupie ![]() ![]()
![]() |
#291 |
Rozeznanie
|
coś fajnego do pocztania dla znerwicowanych
![]() http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...wkurzaja_.html
#292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() napisz jeszcze raz jak te kiełki w słoiku trzeba zrobić? ja kiedyś dawno jadłam ale nie wiem jakie to były. Mówisz że rzodkiewki najlepsze?
![]() |
#293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#294 |
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() witam i ja spózniona w nowym wątku, ale z czytaniem na bierząco, chciaz tyle ![]() ![]() przede wszystkim STO LAT I SPŁENIENIA MARZEŃ DLA WSZYSTKICH NASZYCH SŁODZIAKÓW 2LATKÓW ![]() ![]() ![]() maly spi to sie zawziełam i cos w koncu napisze ![]() dzieciaczki wszystkie przesłodkie ![]() ![]() przepisy mmm ślinka cieknie, wiem juz napewno ze bede robiła dla mojego małego tego teczowego torta, mam nadzieje ze mi wyjdzie, tylko musze na allegro barwniki zamówic i upatrzyłam tez fajne zwierzaki lukrowe co by tort był śliczny dziecinny z wierzchu tez ![]() o takie http://allegro.pl/zwierzatka-cukrowe...236490414.html pop gratuluje pierwszego kg ![]() plmadzia dzieki za info o rowerkach, wczoraj wyciagnełam tz do tego aldi i udało nam sie kupic rowerek ![]() ![]() tak wogóle to jest rowerek hudora, popd spodem na ramie ma naklejke hudora germany kosztował w aldi całe 99zł takze taniej niz na allegro ![]() ![]() mam pytanie co do drozdzy, kup[iłam humavit i łykam 2x2 tabl od jakiegos tygodnia i jak narazie moja cera sie pogorszyła ![]() ![]() dla wszystkich chorowitków duuuo zdrówka ![]() ![]() bao gratuluje 2trymestru i tego ze juz na l4 ![]() i juz nie pamietam co jeszcze miałam pisac ![]()
#295 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wow, cena atrakcyjna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
![]() ja nie wiem co to bunt 2 latka ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj moje dziecko zjadło zupę pomidorową z ryżem, warzywami i mięsem (jak zwykla taką co łycha staje), zjadł porcję taką jaką zjada mój tż ![]() ![]() ![]() Wczoraj zrobił kupala przed kąpielą, więc już rozebrany bez pieluchy stał na stołku i myłam mu zęby, pod zlewem szafka otwarta, bo kosmetyki wyciągał wcześniej, ja mu zęby szoruję, a ten mi najszczał prosto do tej szafki ![]() ![]() ![]() aha, czy jest jeszcze ktoś kto nie była na bilansie 2 latka, a maluch już skończył?????? my przez chorobę jeszcze nie byliśmy, miałąm iść dzisiaj ale wieje, pada i sypie śnieg co chwilę i 3 stopnie tylko ![]()
![]() |
#296 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#297 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co lekarz powiedział? drcron, ty musisz być wysoko ubezpieczona-nic tylko "zarabiać" na tych twoich przygodach (ale składkę to wysoką byś miała) ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Rozeznanie
|
zobaczcie jaki mały słodziak
![]()
#299 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Z tym siusianiem sie uśmiałam ![]() ![]() ![]() Moja maluda skonczyla dawno dwa latka ale ja jeszcze nie bylam, mała byla chora jakiś czas a w marcu jak dzwonilam to pielegniarka powiedziala ze jest tyle chorych dzieci (a między jednym a drugim dziela drzwi praktycznie)ze mam sie wstrzymac i nic sie nie stanie, więc we wtorek pojade, no i jeszcze moja lekarka byla na urlopie i tak sie poprzeciagalo. ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Świetne to jest, juz to widzialam wlasnie na fb, moja maluda tez ma filmik jak spiewa rewelacyjnie ale z przyczyn technicznych (udzielam się tam też ja ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#300 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepiej się zapytać w takim przypadku Uważaj na siebie ![]() Cytat:
![]() nie robiłam tych lizaków bo nigdy mi żadnego ciasta nie zostaje ,musiałbym chyba specjalnie upiec ciasto żeby zrobić ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ja chyba też się zajmę uprawą kiełków chociaż trochę mnie to brzydzi ale to bomba witaminowa Taaa odezwały się grubodupiate ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.