|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Hej!
Na razie Was nie nadrabiam, wybaczcie ![]() Pytanie na szybko: Możliwe jest to, że po 2 tyg znów dostałam @?!!! nic mnie nie bolało, wkurzona nie jestem i nie wiem o co kaman? bo nie wiem czy dziś przyjąć 1 tabletkę anty
|
#2162 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
![]() Oczywiście na oknie już posadzona ![]() Cytat:
![]() Cytat:
----------------- Witajcie! Jeszcze leżę w łóżku, Julka też śpi. Wczoraj miała tą szczepionkę doustną na rotawirusy i skończyła 9 tygodni - waży 5800 gram Kupki się nie zmieniły po dicoflorze, więc ten lekarz zalecił Delicol do każdego karmienia. Pamietam, że używałam już go dla niej kilka tygodni temu i były jakieś efekty, wiec mam nadzieje, że teraz pomoże zupełnie. A za miesiąc planuję zmienić mleko, bo na tym to zbankrutuje - 60 zł na tydzień masakra. Co do promocji : W biedronce są Huggiesy (np. 3 - 99 sztuk) za 39,99 zł ![]() A wczoraj miałam szalony dzień - lekarz z Julką, dentysta, potem areobic. Schudłam dwa kilko w półtora tygodnia ![]() Do wagi z przed ciąży zostało jeszcze 12 kg. a do wymarzonej 18 kg Mam nadzieję, że choć trochę to moje marzenie zrealizuję. U nas brzydko - kolejny dzień spędzony i znowu Julka cały dzień nie będzie spać jak wczoraj ehh. Miłego dnia !
Edytowane przez BebiBebi Czas edycji: 2012-03-30 o 08:35 |
|||
|
|
|
#2163 |
|
Zadomowienie
|
Agatek, któraś mamusia pisała niedawno, ze drugi raz dostała @, ale nie pamiętam która
![]() Mi się wydaje, ze hormony są jeszcze tak rozhuśtane, że druga @ w przciągu tak krótkiego czasu to nic dziwnego, ale jak teraz brać tabsy to nie mam pojęcia
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zaczyna mnie boleć
|
|
#2165 |
|
Rozeznanie
|
Agatek ja jeszcze nie miałam wcale okresu!!!!!!!!!!!!!
Dziewczyny mój Bartek "przykleja"język do podniebienia i jak odkleja to aż słychac.Czy to normalne?? |
|
|
|
#2166 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzwoniłam do gina i mam zacząć brać tabsy, a ja nawet ich nie wykupiłam
ale dziś i tak jadę z małą na 14.20 do lekarza więc wtedy zahaczę o aptekę ![]() Cytat:
Co do języczka- nie mam pojęcia, ale mi się wydaje, że Twój synek 'tak ma' po prostu
|
|
#2167 | |
|
BAN stały
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj miałam gotowego posta ale mi wysłac nie chciało 1)Chrzciny robimy w październiku. W lokalu nie będzie alkoholu , chyba że tż się uprze na coś do obiadu ale na wódkę się nie zgodzę 2)Mój salcefiks waży 6,300kg i ma prawie 10 tygodni ![]() 3) dołączam do klubu obsrutańców, kupa była dziś po samą szyję a jakie zapachy![]() 4) Agatek oby się malutkiej poprawiło . U nas były takie problemy z jedzeniem gdy zmieniłam mleko bo mu nie smakowało i zawsze był 15-minutowy ryk i wykręcanie głowy przed jedzeniem. Na szczęscie przeszło ![]() Cytat:
. Ja miałam @ juz 2x ale co 4 tygodnie książkowo![]() Uciekam odprowadzić młodą do przedszkolka. Nie piszcie tysiąca postów znowu
|
|
|
|
|
#2168 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2169 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cześć
U nas dzisiaj świeci słoneczko i w końcu nie wieje tak mocno ![]() Cytat:
ale powoli nadrabiam zaległości w szafie na szczęście wagę mam z przed ciąży, tylko ten brzuch i druga brodaCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
kurde muszę opisać poród bo zapomnę nie długo jak to było![]() Cytat:
![]() Dzięki Cytat:
![]() Nie kracz ![]() Ja też już chce tabsy!!! Mam już dosyć tych moich rozszalałych hormonów!!!
Gabrysia - 09.02.2012 Edytowane przez Mijus Czas edycji: 2012-03-30 o 09:43 |
|||||||||
|
|
|
#2170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja dostałam pierwszą @ 5 tygodni po porodzie (karmiłam tylko 2 dni)
moja mała mahttp://www.mamacafe.pl/suwak/12868.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120922310713.html Edytowane przez agacia_cz Czas edycji: 2012-03-30 o 09:59 |
|
|
|
|
#2171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle ze u mnie to bylo tak, ze pierwszy @ mialam na poczatku miesiaca a drugi na koncu po 23 dniach. Jednak ten drugi byl bolsny jak zawsze, ale zaledwie 3 dni i sie konczy a pierwszy potop na ponad tydzien![]() Pewnie musi nam sie tam wszystko jeszcze poustawiac ![]() bebi u mnie w biedronce nie ma tych huggiesow w promocji ![]() Mijus nie zjadłam wiecej 200 skokow ( czy jak to sie mowi) zrobilam i padłam braaak kondycji, brak![]() Zuzia teraz dobiłam do wagi z pierwszej wizyty u gin, ale chce schudnac jeszcze minimum 5kg. Tz mnie mobilizuje i mama sie tez odchudza, a oni to najwieksi kusiciele są ![]() tz wczoraj przyszedł z reddsem, i mowi ze chciał mi kupić kwiatka ale stwierdzil ze z piwa sie lepiej uciesze No nie powiem, wypilam z apetytem, ale to dietowaniu nie sprzyja ale nic to, dzis juz wracam na wlasciwe tory ![]() Moja pindzia wczoraj z tego zmeczenia nie mogla zasnac. Miala tak rozregulowany dzien, ze w zasadzie w ogole nie spała, bo na spacerrze nie bylysmy. Jak juz ją lulałam to przyszla tesciowa i chciala sama ją uspic, w rezultacie ją rozbudzila na maxa- no ale jak przychodzi raz na miesiac to jak ona chce znac dziecko, i wiedziec co lubi Wkurzała mnie bo tak na siłe ją tarmosiła. Trzesła wózkiem na boki, chociaz jest sztywny i nie ma zadnych sprezyn czy tam amortyzatorow, i w efekcie młdoa prawie sie obijała o te sciany![]() Noc dobra bo pobudka o 2.30 i 6 30 i jeszcze pokimałysmy w moim lozku do 9
Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2012-03-30 o 10:48 |
|
|
|
|
#2172 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko, jak bedietak rosla to przegoni Nikosia, który w pon konczy 3 miesiace i wazy 5500 No ale moze nadrobi chłopaczyna![]() Cytat:
Musze w koncu sprawdzic grafik Tz, coby mogl z malym zostac i zapisac sie na wizyte![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A sukienka sie nie przejmuj, napewno nie zastosowalas ie do instrukcji dotyczacej prania i sie skurczyla ![]() ----------------- Dzien Dobry ![]() Pogoda u nas jakas taka nijaka...pada, a za chwile slonko sie przebija i jak tu na spacer wyjsc ![]() Wczoraj kupilismy malemu nowa wanienke, bo w tej z ikei sie nie miescil, jak prostowal nozki to uderzal główka, a ze on uwielbia sie pluskac to potrzebowal przestrzeni Byla tez wyprzedaz poscili wiec wzielismy dwa komplety z drewexu i sa super, wczoraj juz wypralam, wyprasowalam Mieciutka bawelna, super wzory i kolory, ktore nie zblakly, dzis Nikos bedzie spał wtulony w kapitana misia
|
|
#2173 |
|
Rozeznanie
|
Hejka!!
U nas brzydka pogoda.Caly tydzien musialam siedziec w domu,bo nam sie zamek w drzwiach zepsul i jeden musial siedziec w domu,zeby wejsc,byla wtedy piekna pogoda,jak zamek naprawiony i moge wyjsc to pada deszcz. Za tydzien jade do domu rodzinnego,nie bylam tam pol roku.Boje sie jak maly zniesie podroz 700 km w jedna strone. W poniedzialek idziemy na pierwsze szczepienie,juz mam stresa.Moje dzieciatko bedzie klute.
|
#2174 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pierwsze koty za płoty Będzie dobrze ![]() Co do szczepienia to współczuje, oby dzielnie to zniósł
|
|
#2175 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Ja tylko na chwile żeby tylko napisać,że wrocilismy, nareszcie Dluzej bym tam nie wytrzymala. Potem Was sprobuje w jakiejs czesci nadrobic
|
|
|
|
#2176 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ok, nadrabiam
![]() Martuniunia super wygląda Martynka w chrzcinowym stroju- ale to jest ciepłe co? Ma coś pod spodem? Bo nie widzę dokładnie czy to pelerynka czy jak? ![]() Anankee spoko ja byłam dopiero w 9 tyg po porodzie u gina ale nic się nie sapał Myślę, że jak powiesz, że nie miałaś z kim dzieci zostawić to zrozumie Poza tym np. moja bratowa po porodzie w ogóle nie była u gina na badanie podłoża a to było 5 lat temu Zoska witamy z powrotem ![]() Haniula za zrzucone 2 kg! Zdaj relacje po świętach jak tam Lenka się zaprzyjaźni z konikiem ![]() Chcę kawałek szarlotki plis ![]() Cytat:
Cytat:
może Inutil będzie wiedziała?? ![]() Cytat:
posadziła?
|
|
#2177 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, no ale niestety nie da rady, a to juz trzecie z rzedu swieta bez rodziny, no ale tez pierwsze z maluszkiem![]() Trzymam kciuki, zeby malenstwo dalo spokojnie dojechac, dzieci zazwyczaj lubia podrozowac wiec moze nie bedzie zle ![]() Cytat:
![]() I jak udalo sie wszystko pozalatwiac
|
|
#2178 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Pearl oo na święta na Mazury?? W końcu i nareszcie co?
Pewnie doczekać się dziadki wnusia nie mogą ale sobie odpoczniesz se se se ![]() Bebi czasami mi odwala ![]() Cytat:
przecież u Ciebie już minęło 6 tyg ![]() czekam na foto!! zrób przed i po! ![]() Cytat:
teraz to i ja nabrałam ochoty... fama poszła na wizaż i teraz każda będzie latać też jestem blada jak ściana ![]() A chrzciny za 2 miesiące to zdążę trochę nabrać kolorku Cytat:
szybko zaszłaś z powrotem! Cytat:
ale... sukienki nie prałam- była założona 1 raz w życiu na poprawiny moje 2,5 roku temu Szwagier buja małą a ja nadrobiłam sesese
|
|
#2179 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() My juz dzis po wizycie, mala zaszczepiona w końcu, bo z pupką lepiej. na wadze w naszej przychodni wyszło równo 4 kg, czyli ciut lepiej ale mam iść do gastrologa. Zapisałam sie na 18 kwietnia, ale martwi mnie to więc jutro pójdę prywatnie na konsultację. dostałam też receptę na nutramigen ale mam własnie wysępić od gastrologa zaświadczenie, że należny nam sie refundacja na to mleko, no zobaczymy. Zrobiłam dziś interes życia, od dłuższego czasu próbuje wylicytować karuzelke tiny love i dziś znów mnie ktoś przebił w ostatniej sekundzie. Licytowałam max 100,10, to myślę szukam następnej, a tu ktoś wystawił na kup teraz za 90 i juz jest moja ![]() obkupiłam tez sie ciuchowo na all - dziś przyszła sukienka i super bluzeczka. Może założymy w klubie topik dotyczący polecanych sprzedawców i sklepów, co wy na to ? A zabawki Lamaze są naprawdę super ![]() Znikam alarm mleczny sie włączył
|
|
|
|
#2180 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i święta Bożego Narodzenia też juz mam zaplanowane tam bo 3 wigilie spędzałam z teściami - wystarczy ![]() Cytat:
teraz idę w poniedziałek, oby już obyło się bez problemów
|
|
#2181 |
|
Rozeznanie
|
Zaczęłam Was nadrabiać, doszłam do postu MissZuzi o opisie porodu, więc postanowiłam opisać swój i co? Za długo pisałam i mnie wylogowało
![]() Pearl na szczęście tamtą kurtkę mogę oddać A dzisiaj przyszła mi marynarka też zamówiona na allegro i jest super ![]() Agatek fajnie, że Kinia zaprzyjaźniła się z konikiem ![]() Marta ślicznie córeczka wygląda w ubranku Twoja sukienka też fajna ![]() Likas fajnie Ci się udało z karuzelką Też polowałam an allegro na karuzelę Tiny love, ale zawsze ktoś przebijał moją ofertę. W końcu postanowiłam wysyłać pytanie do nowych wystawiających, czy nie zakończą aukcji wcześniej i jaka jest ich propozycja ceny. Jedna babeczka się zgodziła i zaproponowała cenę chyba 65 zł Też zrobiłam fajny interes ![]() Wczoraj miałam powtórkę z usypiania Wojtuś wykąpany został o 19 a usnął o 22.30 Dzisiaj postanowiłam, że wykąpię go później, bo nie mam zamiaru się denerwować usypiając go. Plus tej całej sytuacji jest taki, że mamy tylko jedną pobudkę nocną i wstajemy dopiero przed godz. 9 ![]() A jutro jedziemy rano na usg bioderek i oglądać wózki. Mamy gondolę po siostrzenicy, ale okazuje się, że mieści się tylko na tylne siedzenie, bo bagażnik mamy za mały. Jak byliśmy ostatnio u teściów, to w powrotnej drodze (60 km) Mały płakał i nawet nie miałam go jak uspokoić... Dlatego musimy kupić mniejszy wózek, ale myślę tylko nad spacerówką, bo to i tak na razie tylko na wyjazdy. W sumie i tak mieliśmy spacerówkę kupować, więc to tylko przyspieszy wszystko Trzymajcie kciuki, żeby się udało, bo w Święta znowu do teściów jedziemy a nie chcę siedzieć cały dzień z Małym w domu.
|
|
|
|
#2182 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale odpoczac raczej nie odpoczne - moja Mama ma problemy ze stawami i nie moze nic robic, a juz na pewno nie bede jej prosila, zeby nosila Jeczybule, a moj Tata jest super Dziadkiem, ale takim z odleglosci kilku centymetrow ![]() Cytat:
![]() A u nas noc porazka (znowu) Jaskowi sie cos popitolilo i budzi mi sie co poltorej-dwie godziny Potem trzeba godzine czarowac, zje, znowu trzeba czarowac, po godzinie zasypia i historia sie powtarza. I tak cala noc. Ja nie wiem, co mu sie stalo ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
i super, ze marynarka pasuje Ja czekam na macierzynski, bo tez chciaabym sobie cos kupic ![]() Wszystkie ciuchy mam albo dopasowane, albo ciazowe. Te pierwsze odpadaja przez uwydatnianie wszystkich pociazawych mankamentow, a te drugie juz sa za duze :/ ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Super. Ledwo cos ie zamknely za tztem drzwi i juz slysze, ze Dzon sie budzi
|
|
#2183 |
|
Wtajemniczenie
|
Na szczescie tak
![]() Lila ma tez niemiecki paszport , bo ma pochodzenie po ojcu, juz nie musze kombinowac w Polsce z tym dowodem dla niej. Ciesze sie strasznie, ze juz w domu jestesmy. U TZta w rodzinie wojna tam była i dłużej bym nie wytrzymała. Ojj ta rodzinka, najlepiej na zdjeciu. |
|
|
|
#2184 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Powiem wam że moje dziecko mogło by być codziennie szczepione potem go wziełam do siebie do wyrka miałam nadzieję ze ud ami się go chociaż do 8 przetrzymać ale niestety nie obudził się jak zwykle o 7 i koniec spania ![]() u nas dziś pogoda kijowa tak samo jak wcozraj tyle że dziś jeszcze nie padało siedzimy z małym w domciu , mały teraz drzema aja w między czasie sobie sprzątam i wyszywam jaśki ![]() Cytat:
k...a dlaczego????????????????Cytat:
najgorsze jest to ż eta sprawa cały czas jest tak nagłaśniania ze cżłowiek nie może o tym zapomnieć i czy to tv czy gazeta wszędzie o tym mowa że cąły czas człowiek ma z tym styczności i przeżywa to
|
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
Anankee ja jestem 6tyg po porodzie i nie mialam i nie bede miala badania ginekologicznego no chyba ze pojade do Pl a na to sie nie zanosi.
moja wizyta u internisty polegala na wypytaniu mnie,jak sie czuje i tyle. Co do malego to zaswiecila mu "latarka" w oczy pomacala bioderka(ichnie Usg:/) i to tyle. To cala opieka medyczna w Uk:\ co do prezentu ktos pytal,tutaj rzeczy sa tanie dla dzieci wiec moze faktycznie lepiej cos dla rodzicow,albo ksiazke np o rozwoju maluszka tez mi zal malej Madzi,dzieciatko tak chcialo zyc...plakac sie chce....ja za mojego Groszka bym zycie oddala. teraz mam zryty beret i pilnuje zeby malego nie upuscic i Tz to samo Edytowane przez Katerina_00 Czas edycji: 2012-03-30 o 14:14 |
|
|
|
#2186 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2187 |
|
Zadomowienie
|
laski ale mam nerwa...
przed chwilą dzwonił tż, ze wracał ze spotkania do firmy i jak skręcał z drogi do firmy, to jakis pacan wjechał mu w tyłek no nie zauwazył, ze tż zwalnia i skręca i taki rozpędzony mu przywalił i to jeszcze takim vanem...Tż-towi na szczęscie nic nie jest, mówi, ze go troche szyja boli, ale samochód możliwe, ze będzie do kasacji... a mamy go dopiero od sierpnia |
|
|
|
#2188 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
odnoście @ ja juz dawno nie karmie a jeszcze niedostalam i mój krążek leży w szufladzie i czeka na pierwszy dzień Edytowane przez likas Czas edycji: 2012-03-30 o 14:53 |
|
|
|
|
#2189 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
------------------------------ U nas też wieje dosyc mocno,więc na spacerze byliśmy tylko około godziny w tym weszliśmy do banku wpłacic macierzyński bo listonosz przynosi mi do domu.Weszliśmy tez do intermarche po capucino i pudełko placuszka - kopiec kreta na niedziele bo teście przyjadą. Byłam w solarium dzisiaj-fajnie się wygrzałam! Dziewczyny,które mieszkacie z tżami same z jednej strony fajnie -zazdroszczę |
|
|
|
|
#2190 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
Podczytuje Was , ale nie mam czasu nic napisać. Lecz teraz jestem zmuszona, niepokoje się konsystencją kupki synka. Dziś już dwie zrobił takie o konsystencji śmietany z grudkami. Grudki zawsze miał , więc tym się nie przejmuję, lecz ta konsystencja inna niż zwykle. Dużo nakupsztalił. Dodam ,że karmie cycem i mm. Czy Waszym pociechom też się takie trafiały? Martwie się czy to nie biegunka. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.

nic mnie nie bolało, wkurzona nie jestem i nie wiem o co kaman?
bo nie wiem czy dziś przyjąć 1 tabletkę anty 

ale urodzil się drobny bo 2,5 tygodnia wcześniej mając 2,5 kg.
Mam nadzieję, że choć trochę to moje marzenie zrealizuję. 

Gabrysia - 09.02.2012
a pierwszy potop

Martynka dziś kończy 5 tygodni!!
ale nic się nie sapał
za zrzucone 2 kg! 

zrób przed i po! 
k...a dlaczego????????????????