|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
ja bym sie bała tyle trzymac
|
![]() ![]() |
![]() |
#3122 |
Zadomowienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
musze sie zapytac lekarki lub poloznej jak to jest
#3123 |
Wtajemniczenie
|
tak bedzie natkulec najlepiej. mi z pogotowia laktacyjnego mowi to sie tego trzymam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3124 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej
Ciezko z czasem zeby wejsc na forum, jak nie jedzone, to przebierane, jak nie jeden to drugi ![]() Na spacer tez sie dzis wybralam i zastala nas ulewa, a nie zapowiadalo sie no ale to jest tak, jak sie dobrze nie popatrzy w niebo ![]() Cytat:
Wiesz co mnie najbardziej zastanawia, ze co pytam tak prywatnie lekarzy np pediatrow czy oni zaszczepili swoje dzieci na dodatkowe szczepienia, to odpowiadaja przeczaco i to mi daje do myslenia. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no to mialas przejscia. Gratulacje raz jeszcze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- na pewno w lodowce nie kilka dni. Z tego co pamietam, w temp. pokojowej do 12 godzin w lodowce 24 godziny a w zamrazalce dluzej ale nie pamietam jak dlugo
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-03-30 o 15:03 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3125 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3126 |
Wtajemniczenie
|
natkulec tylko z internetem trzeba byc ostroznym
|
![]() ![]() |
![]() |
#3127 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny, jestesmy juz w domku
![]() Tz pojechal po zakupy a ja z malym dziabongiem sama w domku, ciagle mam leki ze zaglodze dziecko, ze mam za malo pokarmu i w ogole, masakra, dzis w nocy w szpitalu tak plakal nie chcial jesc w ogole, polozne dokarmily go sztucznym , a pozniej odciagnietym moim pokarmem.Plakalismy razem, narazie spie ,ale nie chce myslec co bedzie jak w nocy znowu zacznie tak plakac. Mateuszek ogolnie jest sliczny i kochany, mam nadzieje ze bedzie tylko lepiej. gratuluje dziewczynom ktore tez urodzily ![]() Porod tez postaram sie opisac jak bede miec chwile, powiem tylko ze niedzielny sex i skurcze pozniej daly rade.Przyjechalam z 3 cm rozwarciem, za moment doslownie bylo 6, 10 i 25 minut partych i mały byl na swiecie , cudowna chwila, ale porod to nic w porownaniu do trudu i odpowiedzialnosc jaka teraz odczuwam.
#3128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Hej hej, widzę że Mamuśki też się pojawiają na forum,, właśnie wcinam obiad a Młoda śpi już 4 godzinę. Zdjęcia na emailu piękne, Gosia córa to kopia Ciebie, wyglądacie super ![]() Aguś co do szczepień to ja mam zdanie już dawno wyrobione, moja pediatra jedna i druga dzieci swoje szczepi ( jedna ma dzieci 4 ) , więc to tak wiesz, zależy na kogo trafisz.O szczepieniach krążą legendy , zarówno o tych obowiązkowych jak i dodatkowych.Temat szeroki jak rzeka, szczególnie w okresie mody na eko.W każdym bądź razie ja swoje dzieci zaszczepię, a czy zadziała to nie sprawdzę , no bo jak . Mam możliwość je przed czymś uchronić to tak zrobię.Ja na bakterie jestem podatna bardziej niż wszyscy, obawiam się że Młode też , to głównie przemawia za tym ,że je szczepię.Ale to każdego wolny wybór, wszyscy szczepić nie muszą przecież.W krajach bogatszych te szczepionki są za darmo, gdyby u nas tak było tez pewnie wiele osób by zaszczepiło.Te szczepienia nie są poza kalendarzem dlatego ,że są nadmierne , nieskuteczne itd. tylko dlatego ,że naszego państwa nie stać ,żeby zafundować je wszystkim. No i zmykam bo Nina klaska w dłonie , a między nimi ma spaghetti, tak że mam makaron wszędzie , ![]() Będę później , Lena i Dziewczyny co czekają , dużo sił i cierpliwości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3129 |
Zadomowienie
|
wiem, dlatego się konsultuję
![]()
#3130 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3132 |
Zakorzenienie
|
Oj dziewczyny... czasami napadaja mnie takie dziwnie rozczulajace uczucia...strach, radosc i poczucie wielkiej odpowiedzialnosci Czasami lek, ze nie dam z czyms rady albo sile ze bedzie co raz lepiej
![]() Fajnie ze jestescie...tak sobie dzis myslalam, ze dziwnie by bylo nie moc nagle wejsc na forum i z Wami pogadac, poradzic sie...ja to ostatnio wykorzystuje jak moge jak zauwazyla Cytrnka i ciagle o cos pytam ![]() ![]() Karo. ![]() ![]() ![]() Ide wyciagac rybke z piekarnika... bo za chwilke pewnie moj glodomorek wstanie...
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2012-03-30 o 15:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#3133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3134 |
Wtajemniczenie
|
Balbinka ja uzywam INFACOL, polozna polecila (relieves wind, infant colic and griping pain / Infacol oral suspension is suitable to use from birth onwards). u nas pomogl jak Hania miala problem z pierdzioszkami i idacymi kupkami, tak teraz nie ma problemu, przed kazdym karmieniem daje jej jedna kropelke.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3135 |
Zakorzenienie
|
Dopiero co skończyłyśmy z mamą lepić pierogi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3136 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i bardzo mnie to cieszy ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3137 |
Zakorzenienie
|
tynka super, że już w domku
![]() ale ja się paskudnie czuję ![]() ![]() poszłam do łazienki siusiu ![]() ![]() po tabletce nocnej jest to nie możliwe bo tamta cała została wydalona ![]() jeszcze mam dreszcze ![]() przed chwilą byłam mega głodna, teraz nie jestem...zagryzłam troche paluszków, ale wypada coś zjeść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3138 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3139 |
Zakorzenienie
|
no w sumie lekko słodkie albo mam schizy
![]() nie no przecież to chyba nie to, wody to by inaczej wyglądały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3140 |
Wtajemniczenie
|
moze i ja swiruje
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3141 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3142 |
Zakorzenienie
|
Mala nie mialam nic zlego oczywiscie na mysli piszac ze pytasz czesto o cos
![]() ![]() przestudiowałam ksiazke "Język niemowlęcia" i zamierzamy wprowadzić sposob autorki na usypianie dziecka bo ja chodze jak zombi juz ![]() mam nadzieje ze zażegnamy kryzys niedługo gratulacje dla Karo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3143 | |
Zakorzenienie
|
no właśnie zauważyłabym - to na 100% nie wody
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3144 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Musialam zapomniec ![]() Dziewczyny a czy ktoras z Was rodzila lub bedzie rodzic z wlasna polozna? Ja dzisiaj znowu caly dzien latalam gdzies, mialam posprzatac , nie zdazylam, posprzatam jutro, Adas pojechal do siostry na noc i tak cicho w domu ![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() A tak powaznie to w Wielki Piatek 6-go kwietnia jest pelnia, wiec wiecie ze to oznacza wysyp dzieciaczkow! ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
![]() Fajne miejsce na randki ![]() ![]() A jak waga , idzie w dol?
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-03-30 o 17:51 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3145 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ale fajnie ze porod wspominasz raczej dobrze ![]() To najwazniejsze, a pod koniec to bardzo dobrze ze im pokazalas co potrafisz ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3146 |
Zadomowienie
|
Moja mała mycha już śpi wykąpana - babcia (teściowa) pomogła przy kąpieli w zastępstwie taty, ale stwierdziła że jestem "super mamą" i że świetnie sama bym sobie poradziła
![]() ![]() Mamuśki czy Wam też się wieczorem chce spać?? mnie się już oczy kleją, a max mogę wytrzymać do 21 ![]()
#3147 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No to troszkę Cię wymęczyli ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Siemanko! Ja dziś pierwsze wyjście z domu zaliczyłam ![]() ![]() ![]() Napisałam w nocy między karmieniami opis porodu, muszę jeszcze raz przeczytać czy wszystko zawarłam i zaraz wstawię ![]()
![]() |
#3148 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziekuje za odpowiedz, z tego co doczytalam to bardzo roznie, niektorym pomaga dlugo a niektorym wogole wiec nadal jestem w kropce ![]() Dziekuje bardzo za odpowiedz ![]()
![]() |
#3149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niedawno oglądałam kurier i mówili o szpitalu gdzie chcę rodzic, w końcu oddali ten docelowy już oddział położniczy, wyglądało to bardzo fajnie, warunki naprawdę dobre. Ale w sumie warunki to nie wszystko, ważna jest też ekipa, mam nadzieję, że trafię na dobrą. desiu ja chcę z Wami, bo sama się boję! Ja myślę, że skoro do tej pory większośc dziewczyn rodziło wspólnie (w sumie już parę razy był taki wysyp) to i my się skumulujemy na jeden termin! ![]() 6 kwietnia??ja jeszcze nie będę miała skończonych 38 tygodni.. Miałam dziś intensywny dzień! Torba spakowana (jeszcze tylko jakieś drobiazgi zostały), no i złożyliśmy dziś łóżeczko ![]() Zrobiłam też ostatnie pranie rzeczy Małej (prześcieradełko, becik itp). Uprałam firanki i zasłonki, odkurzyliśmy, została podłoga do mycia, ale to już jutro.. Tak się najadłam obiadkiem, że już nic nie dam rady zrobic ![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- evvcia fajnie że u Was wszystko fajnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3150 |
Zadomowienie
|
Zobaczcie co dziwnego można wymyślić dla dzieci
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:49.