|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() desia a przed ciążą też miałaś takie problemy z wysypkami, czy tylko teraz? Trzymam kciuki za szybkie ich zaleczanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3212 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3213 |
Zakorzenienie
|
Ale Andrea dziś się naciąga...wije mi się w brzuchu jak piskorz. Wczoraj wieczorem trochę mnie przestraszyła, bo długo się nie odzywała mimo szturchania brzuszka. Ale jak się położyłam to tak zmieniała pozycje, że nie mogłam zasnąć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3214 |
Wtajemniczenie
|
Widzę, że trafiłam na listę zaginionych
![]() niestety - urok dobrego przechodzenia ciąży i pracy zawodowej owocuje tym, że nie mam kompletnie czasu na wizaż. Nadal pracuję, choć od środy najprawdopodobniej pójdę na zwolnienie bo jest coraz ciężej. Rozpakowana nie jestem - najbliższą wizytę mam zaplanowaną na 16.04 i wg mojej gin na pewno się w tym terminie zobaczymy ![]() Wg terminu OM wychodzi 25.04, wg ostatniego USG 23.04 - także mała różnica. Nie mam nawet co marzyć o nadrobieniu Was albo byciu na bieżąco - ale gorąco pozdrawiam wszystkie już rozpakowane mamy z maluszkami i te podwójne, które nadal czekają ![]()
![]() |
#3215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kulkaaga podziwiam że jeszcze chodzisz do pracy! Dzielna jesteś! ![]() Trzymam kciuki za wizytę! ![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-03-31 o 10:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3216 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3217 |
Zakorzenienie
|
śpiąca strasznie jestem
![]() ![]() brzuch mnie troszkę boli idę chyba spać... TŻ pojechał do rodziców będzie ok 15/16 |
![]() ![]() |
![]() |
#3218 |
Zadomowienie
|
cześć dziewczynki!
Ja właśnie jem śniadanko, tak bardzo wcześnie ![]() ![]() ![]() ![]()
#3219 |
Zakorzenienie
|
czesc mamuski i ciezaroweczki
![]() jak samopoczucie dzisiaj? u mnie dosyc cienko - niewyspana na maxa, mala znowu wieczorem dala popalic, w nocy co 3h pobudka na papu, z rana pojechalismy ja odwiezc do tesciowej a sami na zakupy, potem u tesciowki posiedzielismy, ksiezniczka grzeczna jak aniolek ![]() Desiu, pytalas o wage - zatrzymala sie .. ale tez zaczelam wiecej jesc i nie powiem zeby zdrowo, bo nie daje rady sama gotowac wiec maz raczy kebabem czy pizza... ![]() ![]() Evcia, czytajac Twoj opis porodu to az chce sie rodzic ![]() ![]() ![]() ide Was troche ponadrabiac ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#3220 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja cwiczylam zawsze sporo od podstawowki, a rozstepy mam na dole plecow i pod kolanami i na piersiach, ale tez chudlam i tylam kilka razy w roku (roznica pomiedzy latem a zima byla przewaznie 5kg). ale wiadomo miesnie brzucha bedzie trzeba wzmocnic jak juz bedzie mozna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3221 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja to generalnie nabawilam sie alergii kontaktowej pracujac jako manikurzystka w szwecji, robilam paznokcie zelowe i 1,5 roku pracy zaczely meczyc mnie wysypki , zanim doszlam do tego ze moze to byc zwiazane z chemikaliami, ktore uzywa sie w zelach-jak sie spilowywuje stare paznokcie to taki pylek osadza sie wszedzie i jak ja w tym pylku siedzialam kilka godzin dziennie i moja skore na to narazalam, to nabawilam sie uczulenia. Troche czasu zabralo zrobienie odpowiednich testow itd, a skore mialam zniszczona tak ze wysypki wychodzily mi jeszcze rok po zakonczeniu pracy! Ile ja lekow sterydowych zjadlam, ile kg sie od tego nabawilam to masakra! Uczulona jestem na ok 30 rzonych zwiazkow chemicznych z tego co wiem, poaztym rozne takie swinstwa moga pomiedzy soba reagowac krzyzowo, wiec ja tak do konca to pewnie nie bede wiedziala od czego, moge np zareagowac wchodzac do pomieszczenia gdzie ktos niedawno malowal farba akrylowa! Albo np te akrylany , na kotre tez jestem uczulona wystepuja w klejach, farbach drukarskich, tak ze ciezko czasami uniknac takich rzeczy! Wiec skad mi sie to bierze teraz to nie jest latwe zeby stwierdzic! Mam nadzieje ze jakos to w miare czytelnie opisalam bo chcialam krotko a troche jednak tego tlumaczenia jest ![]() A po urodzeniu adasia bylam cala zasypana jakimis wstretnymi plamami - wysypkami tez i wtedy to stwierdzili ze to hormonalne jest, wiec nie wiem, moze w tej chwili jest to rowniez od gospodarki hormonalnej ![]() Nie mam pojecia a najgorzej to nie wiedziec ![]()
![]() |
#3222 |
Zadomowienie
|
U mnie też się pojawiły rozstępy, a w zasadzie jeden mały nad pępkiem i nie zamierzam się nim przejmować
![]() ![]() ![]() Czy u Was też taka paskudna pogoda?? Jest paskudnie, strasznie wieje i leje, brr.. nienawidzę takiej pogody...
#3223 |
Zakorzenienie
|
Wrzuciłam do pralki pieluchy tetrowe, ręczniczki i kocyk...w końcu trzeba się dopakować przed generalnym rozpakowaniem
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Natkulec ja się nie wypowiadam na temat pogody ![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Jolkaaa ja też jestem dziś jakaś zryta... |
![]() ![]() |
![]() |
#3224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurcze tyle teraz tych cholernych alergenów.. Ja matwię się żeby mała nie była alergikiem, bo mąż niestety jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3225 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No właśnie teraz jest opcja że w ciągu dnia mogę odespać dlatego zagryzam język i jakoś przecierpię te "pobudki", ale jak Mały się urodzi i nadal tak będzie robiła to już kategorycznie powiem TŻ aby z nią pogadał. Cytat:
Spoko ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja właśnie ogarnęłam całe mieszkanie - starłam kurze, poodkurzałam, pomyłam podłogi. Jeszcze usłyszałam od teściowej "że nie opłaca się sprzątać bo za tydzień święta są" ![]() ![]() Tak więc 2 godz. mi to zajęło i kręgosłup mi wysiada i brzuch boli trochę jak na @. Ale położę się to pewnie przejdzie. Tylko że zaraz czas szykować obiad TŻ zażyczył sobie placki ziemniaczane +sos pieczarkowy. A ja tak uwielbiam trzeć kartofle ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3226 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Claudia super że synus grzeczniutki ![]() Evcia...fajny miałaś ten poród ![]() Natkulec dobrze że wieczory i nocki są ok ![]() Kulkaaga dzielna jesteś..albo masz fajna pracę ![]() Desia super że paciorka brak. Cytat:
Co do pogrubionego to uważaj żeby teściowa Cie nie podczytywała...ja ze swoją kontaktu nie mam po tym jak synowa dostarczała jej wieści co tez ja (anonimowo przecież!) na wizażu napisałam o niej....ciekawa jestem czy wnuka przyjedzie zobaczyć? Cytat:
Cytat:
![]() Mój pojechał na całodniowy wyjazd służbowy 60 km od domu samochodem razem z szefem więc w razie co to nie zdąży po mnie przyjechać...dobrze że mam dobre przyjaciółki w razie co ![]() Kurcze wczoraj jak Mały się ruszał wieczorem to strasznie kuła mnie tak jakby szyjka od środka (od strony synka) i do tego dziś od rana bóle jajników jak na mega mocną owu...mam nadzieję, ze nic tam sie jeszcze nie zaczyna... Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2012-03-31 o 11:08 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3227 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Taa.. Ty i ta Twoja pogoda, którą się nie chcesz podzielić ![]()
![]() |
#3228 |
Wtajemniczenie
|
dzien dobry tak w ogole
![]() u nas noc z przerwami, srednio przespana, malutka budzila sie czesto, jadla i tak w kolko, juz chyba karmilam ja sama spiac na lezaco.rano zawsze spi od 8 do 11 - ale dziis nie, Tz przyszedl do nas rano polezec, ale sie zmyl po pol godzinie ![]() musimy dzis ogarnac dom troche, Tz ma jutro urodziny i chcemy gdzies wybyc we czworke (czwarty to pies), a w poniedzialek mamy gosci (znajomi ktorzy sa wlascicielami najlepszej nowopowstalej restauracji w UK, otrzymali ten tytul w 2011roku), nie odwaze sie dla nich gotowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3229 |
Zakorzenienie
|
Nikii a mnie to nawet już kręgosłup nie boli
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mięsnie też sie rozciągnęły, rozeszły przez co skóra nie ma się czego dobrze trzymać. Jeśli później popracuję nad mięśniami to i skóra będzie lepiej wyglądała ![]()
![]() |
#3231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://uronef.pl/index.php?option=co...d=65&Itemid=61 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3232 |
Zakorzenienie
|
Ale ja się chętnie podzielę i przyjmę trochę deszczu i wiatru
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3233 |
Przyczajenie
|
Dziewczynki mam do Was pytanie a zwłaszcza do mamuś które już wypróbowały laktatory.
Podczytuje Was od dłuższego czasu i stwierdzam że bardzo milutko jest u Was i bardzo chętnie czytam o Waszych porodach w końcu i mnie to czeka ![]() Jestem w 34 tygodniu i powoli szykuje się do przywitania mojej córeczki na świecie. Zastanawiam się nad kupnem laktatora bo raczej jest to nieunikniony zakup i bardzo bym prosiła o rady jakie macie i czy się sprawdzają. Dodam że buteleczki i smoczek mam tommee tippee i zastanawiałam się nad laktatorem tej samej firmy. Czy ma któraś z Was i czy są ok? Czy wystarczy ręczny czy raczej kupić elektryczny? Przepraszam że aż tyle pytań ale nie mam się kogo doradzić . Pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3234 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() u mnie w kibelku na szczęście idzie sprawnie i bezproblemowo choć hemoroidy mi takie wyszły po porodzie, że głowa mała ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() hej ![]() ja sama z malutką, bo TŻ z mamą pojechali po fotel dla mnie, bo nie mam jak karmić na siedząco. A Wy jakie macie ulubione pozycje do karmienia? Ja jak narazie tylko na leżąco, bo na siedząco jakoś nie umiem ![]() Jeszcze mam pytanie do mamusiek, którym w ciąży lub po porodzie pojawiły się hemoroidy jak sobie z nimi radzicie/walczycie? Ja od kilku dni rano i wieczorem posterisan sobie aplikuję, minimalnie się zmniejszyły, ale może macie jakieś jeszcze sprawdzone sposoby? O coś jeszcze chciałam zapytać, ale zapomniałam już ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
![]() ja mam ręczny laktator TT i na początku nie dawał rady mi ściągać pokarmu przy nawale (choć może ja też za mało rozgrzałam piersi i rozmasowałam zanim go użyłam), więc musiałam pożyczyć szpitalny elektryczny medeli i on dopiero dał radę. Ale po powrocie do domu, jak już piersiom trochę ulżyło to ręczny TT daje sobie super radę ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3235 | |||
Gang Iren
|
Ogarnelam troche w domu,zmienilam posciele,powiesilam pranie.
Jakas dzisiaj mam doline,wydaje mi sie,ze juz zawsze bede w tej ciazy chodzic.I jeszcze pogoda sie zepsula.Mam nadzieje,ze sie nie rozpada,a na to sie zanosi.A za godz trzeba wyjsc po mloda do szkoly polskiej.45 min w jedna strone,nie chce mi sie.Opuscila mnie energia. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#3236 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() co do hemoroidow to mi tez wylazly mocniej po porodzie, z tym ze ja nie jeste systematyczna w smarowaniu i posmarowalam moze raz ale teraz same z siebie jakos sie zmniejszaja ... a w wc tez mi idzie ''gladko'' juz, choc na poczatku byl z tym problem ![]() ![]() ja polecam poduszke do karmienia ![]() ![]() Cytat:
![]() ona dla siebie nie gotuje bo mieszka sama wiec czasem sobie zrobi piers z kury czy cos innego malego-choc najczesciej jedzie na drinkach bialkowych na odchudzanie, bo pracuje i generalnie w tygodniu nie usmiecha jej sie stac przy garach po 12h pracy, ale zaproponowala ze nam pogotuje takie rzeczy co np mozna 2-3 dni wcinac ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3237 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam ręczny laktator Lovi z którego jestem bardzo zadowolona, daje radę odciągać pokarm choć też nie korzystam teraz często, na początku pomógł mi rozkręcić laktacje ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Ja na hemoroidy stosowałam maść z kasztanowca i się ich pozbyłam póki co ![]() jesli chodzi o karmienie to w ciągu dnia na siedząco a w nocy na leżąco ![]()
![]() |
#3238 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Ja zawsze taka samosia bylam,nigdy nie prosilam o pomoc i stwierdzam,ze to nie jest dobre.Teraz zamierzam prosic mame o pomoc,chociaz jej strasznie sie nie chce,woli siedziec przed tv.No ale trudno,nie pracuje,jest na naszym utrzymaniu,wiec korona jej z glowy nie spadnie jak cos pomoze.A moze mnie zaskoczy i sama do tego dojdzie,ze dobrze byoloby jakos pomoc? Uciekam do szkoly po Wiki.
![]() |
#3239 |
Rozeznanie
|
ja karmię na siedząco, na leżąco nawet nie próbowałam... a rogal do karmienia super sprawa - szczególnie na początku po cc - siadałam na łóżku, tak na półleżąco, podkurczałam nogi, kładłam rogal tak, że opierał mi się o uda i w ogóle nie czułam ciężaru dziecka na brzuchu, teraz też karmię tylko z poduchą, a kupiłam tanią na allegro za 35 zł
moje dziecko znowu cały dzień nie chce spać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak bym wczoraj wzięła globulke to już całkowicie bym dziś nie rozróżniła czy to wody czy może tabletka się rozpuszcza... Czekam póki co na skurcze, bóle czy cokolwiek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:54.