|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,35% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
7 | 10,14% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
11 | 15,94% |
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
3 | 4,35% |
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
23 | 33,33% |
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
9 | 13,04% |
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
1 | 1,45% |
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
2 | 2,90% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
![]() W "moim" szpitalu akurat dzisiaj było spokojnie, nic się nie działo. Też obejrzałam/ posłuchałam ![]() kurcze, me dziecko zwariowało, tak się strasznie rozpycha, że aż boli... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
torba spakowana
![]() ![]() ![]()
#213 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() położna mówiła, że jak już poród się zacznie to oni nie mogą mnie odesłać nigdzie indziej nawet gdybym miała leżeć na jakiejś dostawce czy czymś innym ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Konto usunięte
|
Taaak, dziewczyny, spakujcie wszystko, bo tłumaczyć potem mężowi, który ma przynieść tusz to jest masakra
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Zadomowienie
|
śliweńka, ale zleciało! Ty to już możesz w każdej chwili...
widziałyście? http://www.smog.pl/wideo/49896/prawd...kim_dzong_ila/ |
![]() ![]() |
![]() |
#216 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#217 |
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33255454]Taaak, dziewczyny, spakujcie wszystko, bo tłumaczyć potem mężowi, który ma przynieść tusz to jest masakra
![]() ![]() i co dobry ten tusz ? ![]() ja wszystko zaczne pakować i gromadzić "po świętach". Dobrze że mam już pewne rzeczy i zakupy przeanallizowane, wiec w razie gdybym sie nie mogła ruszać, to męża wyślę do stacjonarnych sklepow, a to co mam upatrzone online - kupię online. Ufff... Zrobiłam sobie wczoraj liste rzeczy tzw. musthave i się załamalam... długa ta lista i trochę droga ! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#219 |
Zadomowienie
|
jeszcze cała prawda o NFZ http://www.chamsko.pl/12347/Maz
|
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() My to samo, oprócz wózka wszystko sami kupujemy. U mnie jakoś koleżanki raczej niedzieciate, rodzinki mam mało, a więc "umiesz liczyć, licz na siebie" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#222 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie KTG wygląda tak, że są dwa wykresy. Jeden na górze, to jest tętno dziecka. Drugi na dole, to są skurcze. Jak ten na dole jest jednostajny, to dobrze (no na razie, w czasie porodu jednak muszą być skurcze ![]() dziekuje dziewczyny za słowa wsparcia ![]() ![]() ![]() no nic, za 2 tygodnie ide do lekarza i bede blagac o zwolnienie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#224 | ||||||
Wtajemniczenie
|
My już po zakupach
![]() ![]() I znowu Was na raty doczytuję... Cytat:
![]() Zapraszamy! W takim razie 38 tc, to u Ciebie koniec kwietnia, czyli już całkiem bezpiecznie ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki, żeby okazało się, że to nic groźnego. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Zadomowienie
|
KISM-brawo za udane zakupu pochwal się
![]()
NASZ ŚLUB UJĘTY NA ZDJECIACH http://fotoarkadiusz.blogspot.com/20...snia-2010.html Edytowane przez rozowa1987 Czas edycji: 2012-03-31 o 15:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#226 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#227 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=kism;33256463]My już po zakupach
![]() ![]() Znaczy ze zakupy udane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Rozeznanie
|
dzień dobry
czytam Was od rana ale jakoś co chwila coś i dopiero usiadłam spokojnie. wziełam się za pakowanie torby żeby zwolnić trochę miejsca w komodzie i masakraaa ile rzeczy trzeba do tego szpitala zabrać. ledwo zmieściłam moje rzeczy do jednej torby (takiej małej podróżnej) a rzeczy dla małego do drugiej. i jeszcze do tego rzeczy na wyjscie ze szpitala będą czekać w komodzie. w każdym razie cieszę się, że to ogarnęłam bo teraz mam torby w kąciku a miejsce w komodzie na pakowanie kolejnych ciuszków ![]() andzya, współczuję Ci kochana. niedawno przeżywałam podobne stresy z psiakiem bo urosło mu coś takiego wstrętnego na powiece. lekarz powiedział, że to nowotwór, jednak usunęliśmy to i teraz żyjemy z nadzieją że nie będzie żadnych przerzutów. te nasze zwierzaki to jak dzieciaki, tak bardzo przezywamy jak cos sie dzieje... także głowa do góry i zobaczysz że kicia silna i się z tego wygrzebie. dziewczyny, odnośnie tych kremów z ziaji - myślicie że w ciąży można je spokojnie stosować?
![]() ![]() ![]() ![]() 14.05.2012 Mikołaj ![]() Edytowane przez aaaggusia Czas edycji: 2012-03-31 o 16:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zatem rozumiem Cię doskonale Cytat:
![]() co do zwierząt - oj są zazdrosne, mojej bratowej pies nie pozwolił wejść do domu z noworodkiem, mój brat musiał go zamknąć i powoli przyzwyczajać że jest nowe dziecko - najpierw pokazywali mu ją przez szybę, potem otworzyli drzwi a na końcu pozwolili podejść - ja bym tak nie chciał! [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33256015]My to samo, oprócz wózka wszystko sami kupujemy. U mnie jakoś koleżanki raczej niedzieciate, rodzinki mam mało, a więc "umiesz liczyć, licz na siebie" ![]() podajmy sobie ręce - co prawda moja mama kiedyś coś przebąknęła o kupnie wózka, ale poród za chwilę, wózek stoi a inicjatywy nadal brak. Zatem wyszłam z tego samego założenia - jak umiesz liczyć licz na siebie. Tak samo moja koleżanka, dostała ubranka dla dziecka od swojej siostry, żeby podobno wysłać je do mnie - to było jakieś 3 miesiące temu, nadal nie dotarły i nie sądzę żeby kiedyś miały dotrzeć... ale mi to wsio rawno jak to mówią - zrobiłam sobie wyprawkę taką jaką było mnie stać, najwyżej jak będzie potrzeba to pobiegnę do sklepu i zrobię szybkie pranie - mam tylko nadzieję, że takowej potrzeby nie będzie i te rzeczy które mam starczą ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#230 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Hmm, nie wiem, co z tym ktg Twoim... Aż popatrzę w domu na moje ktg robione przed porodem z Maksem i na to porodowe ![]() Współczuję sytuacji w pracy ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-03-31 o 16:13 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Wtajemniczenie
|
Timii - ściemniaj, ściemniaj jak tylko się da, bo ze stresem nie ma żartów. Właśnie w czwartek rozmawiałam z moją ginekolog tak półżartem - co tu robić, żeby dziecia po 36 tyg. wypędzać, to prócz liści malin i seksu czy jakichś prac fizycznych powiedziała, że stres ma decydujące znaczenie. Mam znajomą, która miała nieprawdopodobny stres w pracy i jeszcze przeprowadzkę, miała robione badania w 8 miesiącu i wszystko było rewelacyjnie. Już miała sobie czekać na poród, ale miała dokładnie 7 dni potężnego stresu, jeszcze pakowała się w związku z przeprowadzką i urodziła wcześniaczka - równy miesiąc przed terminem. Byli 2 tygodnie w szpitalu. Więc rób wszystko, żeby dostać to zwolnienie, bo to nie jest takie proste "się nie denerwować".
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-03-31 o 16:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Konto usunięte
|
Pewnie, jak mnie tylko TŻ wnerwia, to od razu mam skurcze :/ Dlatego mu mówię, żeby teraz mi nie podnosił ciśnienia i tym razem bez żartów. Niestety trochę go ograniczam, bo np. nie bardzo chcę, żeby wychodził z kolegami na piwo (co nigdy nie było dla mnie problemem), ale trudno, te 2 miesiące przeżyje, a ja nie siedzę sama w domu wieczorami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#234 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jej, jak ja Ci zazdroszczę! ![]() ![]() ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-03-31 o 16:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#235 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
To jak u mnie, w mieszkaniu bajzel, a w łóżku abstynencja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
Szmaragdowykotek, ale wiesz jak wtedy będzie smakować! normalnie jak dziewica
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
cieszę się, że masz dobry humor
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#240 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.