|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
dziewczyny - wytłumaczcie mi tumanowi
bo się zagubiłamwit d podaje się do końca 3 miesiąca czyli.. jak Igor 13.04 skończy 3 miesiace to kończę mu podawać czy podaję jeszcze następny miesiać do 13.05?? |
|
|
|
#2282 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Moj syn tez kicha po kilka razy na dzien zwykle dwa razy pod rzad
czy ktoras pamieta ktora to witamina D byla wycofana?? Bo mam pudelko i nie wiem czy podawac czy nie a nie umiem odszukac ktora to byla |
|
|
|
#2283 |
|
Wtajemniczenie
|
Haha, ale przy Was to można paść ze śmiechu.
Moje cycki tylko tak wyglądają fajnie, bo stanik nowy kupiłam ostatnio, bo juz nie dałam rady dłuzej nosic tego do karmienia. Mam dwa ohydne zwisy i uwierzcie nie ma czego zazdroscic. Mozecie mi chyba wszystkiego innego zazdroscic, ale z pewnoscia nie cycków. Haha, mohery pospadaja z ławek? Albo mnie zlinczują po wyjściu z kościoła. Najbardziej mnie wkur*** moja dawna sąsiadka, ma jakies 50 lat, ale wredne babsko jak zadna inna. Chyba tylko ona mi najbardziej przeszkadza. mam nadzieję, że bedzie ładna pogoda na święta. |
|
|
|
#2284 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2. Ja używam ty pampersów i uważam , że są lepsze niż dady zdecydowanie a no i dokładasz 6 zł i masz 84szt. rozm3(ja kupuję w smykolandzie są po 35.99zl) a nie jak w dadach 50 coś wit D można dawać do 18 roku życia, to K daję się do 3 miesiąca .
|
|
#2285 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
![]() --------------------------------- Zaśka kreacja super ![]() --------------------------------- Agatek mój Bartek kicha kilka razy dziennie ![]() -------------------------------- U nas wszystko dobrze,jakoś nie chce mi się dzisiaj pisac....taki leń we mnie wstąpił dzisiaj |
||
|
|
|
#2286 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
1. Tak, moja kicha bardzo często, zazwyczaj po 1 lub 2 razy 2. Nie używam niestety, cały czas lecimy na pampersach 3. Nie przemywam jej buziaka Cytat:
![]() Cytat:
A tu jeszcze Dzień dziecka, urodziny, mikołajki O nie, żadnych zajączków ![]() Zoska, sukienka jest ok Tylko załóż obcasy uśmiech masz mieć ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
|
|
|
#2287 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
2. Huggis nie stosowałam jeszcze przy Martynce - póki co tylko Rossmanowe, Pampersy i Tescowe Gaga i Biedronkowe Dada ![]() 3. nie myjam ale pleśniawek też nie ma ![]() 4. chyba na gazik i przetrzeć..no psiknięcie bezpośrednio mogło by może być zbyt szokujące dla bobasa :P, a co do częstotliwości - nie wiem ![]() 5. i dont know :P ![]() Cytat:
należy podawać witaminę K w okresie od 2. tygodnia życia do ukończenia 3. miesiąca życia. a witaminę D od urodzenia do 14-18 roku życia. A na bank do 3 lat powinno się podawać ![]() a co do twoich dat, to witaminę w tym wypadku jednak K podajesz Igorowi tylko do końca 3 miesiąca życia, więc skoro 13.04 skończy 3 miesiące to wtedy kończy też przyjmowanie wit. K ![]() Tu jest taki artykuł o witaminach K i D - krótki ale może się przyda: http://www.familie.pl/artykul/Kiedy-...-K,4411,1.html Cytat:
Cytat:
Też zaczniemy to praktykować chyba...Swoim to zawsze coś tam się odpali, a zabawki są coraz droższe.. no i ogólnie dzieci mają ich przeważnie za dużo
|
|
|
#2288 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i brawo, ze nie dalas sie moherowi !!!!! ![]() No i reszte musze nadorbic pozniej, bo jak tylko usiadlam, to juz zaczela wyc syrena :/
|
|
#2289 |
|
Rozeznanie
|
ostatnio ściągałam 3x dziennie po 120ml. A teraz raz dziennie po 120-130ml. Zobaczymy jak szybko zniknie mleko. Mały jest na Nutramigenie tylko ze względu na alergię, więc wszystko co ściągam to mu mrożę. Zje za jakiś czas.
|
#2290 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale załóż czerwony żakiet, żeby ożywić troszkę ![]() Pewnie to łzy szczęścia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Fajną sukienkę miałaś ![]() Agatek mój kicha kilka razy dziennie, zwykle po 3 razy Kupę też zwykle robi na 3 tury Co do pieluch, to mi huggiesy nie podpasowały, wolę Dadę i Pampersy ![]() Cytat:
![]() Byliśmy dzisiaj na usg bioderek i wszystko jest ok ![]() A dobre było, bo jak uspokajałam Wojtka, to mówiłam do niego "Serce", a doktor podłapał i mówi, że tak jak w reklamie TPSA a ja na to, że w naszym zestawieniu to Wojtek jest Sercem a ja Rozumem a ten z tekstem, że NIE WYGLĄDAM No to mu podziękowałam za komplement A on zaczął się tłumaczyć, że nie w takim normalnym sensie, ale że nie wyglądam jak ten mózg z reklamy Dobre to było ![]() Pojechaliśmy jeszcze do galerii i normalnie nie pamiętam, kiedy ja tylu ludzi widziałam! Na żywo!!! Kupiłam sobie płaszczyk i bluzkę. No i przypadło karmienie w pokoju dla matki z dzieckiem I 2 zmiany pieluchy zaliczyliśmy Pierwsza przed karmieniem i żeby nie było za szybko, to oczywiście moje Dziecię umiliło sobie karmienie zrobieniem kupki No i pochwalę mojego Synka, ale tak cichutko, żeby nie zapeszyć, ale wczoraj wykąpałam go o 19.40 a o 20.30 już spał Mało tego! Pobudka była w nocy tylko jedna o 4.00!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! Normalnie jak się obudziłam i zobaczyłam, że jest taka godzina, to aż go bardziej pokochałam |
|||||||
|
|
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki MartuNiunia87 dokladnie taka posiadam odniose do apteki wiec
tez mi sie zdazylo karmic w miejscu publicznym tzn parku nakrylam sie husta ktora sciagnelam z szyji bo sie dwoch ogrodnikow z oddala lampilo co to za alarm a to moj synus glodny
Edytowane przez Katerina_00 Czas edycji: 2012-03-31 o 20:19 |
|
|
|
#2292 |
|
Zadomowienie
|
Przepraszam ze dzis Was nie nadrobie zrobie to jutro obiecuje
![]() dziekuje za zapro na facie ![]() aa i chcialam sie pochwalic ze Igor jest jednym z wygranych w konkursie babydream https://wizaz.pl/Mama-z-klasa/I-rok-...m/%28page%29/3 (10 fotka)
Igorek jest już z nami i tuli się całymi dniami http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png Edytowane przez uska000 Czas edycji: 2012-03-31 o 21:00 |
|
|
|
#2293 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ja myślałam ż emojemu dziecku wyjątkowo po szczepieniu wieczorem dobrze sie spało ale chyba nie bo dziś miałam powtórkę z rozrywki, przed 19 kąpiel potem mleko jakoś 20 po 19 położyłam go spać ja padnięta zasnełam po 23 obudziłam sie o 4 zdziwiona że mały jeszcze nie płakał za mlekiem i tak sobie pomyślałam ze pewnie za pół godzinki sie obudzi ale mi się przysneło i obudziłam sie o 5:30 i biegiem leciałam do pokoiku małego sprawdzić co się dzieje , wystraszyłam sie nie na żarty - wbiegam do pokoju patrze a mały całą kołdre z siebie skopał ze spał odkryty no i jak wleciałam do pokoju to go obudziłam ze zaczął się wiercić więc ja szybko poleciałam mleko robić wracam a ten lezy i sobie gaworzy ale już wiem dlaczego - POGODA no to co sie dziś u nas działo to masakra deszcz, śnieg , deszcz ze śniegiem za chwilę deszcz z gradem
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny macie rację z tą wit d
ze ją się dłuzej daje... cos mi sie powaliło ![]() IGor będzie szczęśliwy bo juz go straszyłam ze niedługo nie dostanie wit d
|
|
|
|
#2295 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczynki za odpowiedzi i oczekuję na więcej
![]() Wystawiłam na aukcje moje 3 i 5 letnie sukienki ![]() Uska gratulacje dla Igorka! ![]() Cytat:
coś pomyliłaś!
|
|
#2296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- spadam bo małż obiecał upojny wieczór... si ju tumoroł
|
|
|
|
|
#2297 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2298 |
|
Zadomowienie
|
Ale miałam dziś cieżki dzień.Nikita cały czas płakała,spokój był tylko na rękach albo jak jej właczylismy mini mini to z 20 min dała odpoczać,a tak to ciągle wycie.Dobrze ,ze był TŻ to trochę ponosił,ale też nie dużo bo zajął sie sprzątaniem,praniem maskotek i gotowaniem obiadu.Tyle dobrze ,ze jak poszlismy na nauki przedchrzcielne to była w miarę spokojna,oczywiście trzeba było wziać ja na ręce bo stękała,ale na rękach juz sie rozgladała.W ogole tylko my byliśmy z dzieckiem ,a było z 50 osób,za to Nika była w centrum zainteresowania,a jak zdjełam jej czapkę to rozległ sie szum głosow bo ma takie długie włosy
.Mamusia była dumna.Jak był taki cieżki dzien to mam nadzieje ,ze chociaz noc będzie w miarę bo w dzień pospała tyle ile na moich rękach,a jak odłozyłam to oczy jak 5 zł
|
#2299 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
w każdym razie ja się już wycackałam teraz czekam aż dziecko zaśnie![]() a propo witamin: ja mam kompleks K+D i co teraz? mam po 3 miesiącu odstawić to i kupić tylko D?
moja mała mahttp://www.mamacafe.pl/suwak/12868.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120922310713.html Edytowane przez agacia_cz Czas edycji: 2012-03-31 o 21:14 |
||
|
|
|
#2300 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do tego ta druga broda... Cytat:
Zuzia,
Cytat:
![]() Cytat:
Oni sa na etapie studiow, zabawy lub pracy, a ja na etapie sluzowatej kupy i skazy bialkowej Cytat:
![]() a jak sie bawisz ze swoja? ja z Jaskiem tancze, robie mu rowerki i inne cwiczenia na brzuszek, bawie sie w "ida konie po betonie", spiewam machajac raczkami rozne glupie piosenki, udaje, ze moje palce to mucha, ktora siada mu np na nosie i policzkach i juz nie mam pomyslow, co jeszcze z nim robic, zeby go zmeczyc, aby w nocy spal... ![]() a wczoraj kangurowalismy sie przez godzinke i moze przez to mial dzisaj lepsza nocke ![]() Co do kichania, to Dzon tez psika kilka razy dziennie i najczesciej po dwa kichniecia ![]() Cytat:
moj uwielbia wszystko, co mu sie tylko wsadza do buzi
|
|
#2301 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a potem w styczniu. Zawsze kupuję z dużym zapasem, np. mam już na następną zimę kombinezon kupiony za 60 pln (a był za 169). Body np. 9 sztuk za 80 pln. Bardzo się to opłaca bo świetnie się piorą i jeszcze można je dobrze sprzedać na allegro. Właśnie sprzedaję za małe ubranka i zbieram kasę na lipiec. Niestety ubranka polskich firm mnie wkurzają - albo robią się ścierki po praniu, albo są nieproporcjonalne (za mały kołnierzyk, za długie rękawy), albo kiepsko się prasują itp. Mothercare jest super. Dziś na allegro wylicytowałam 2 pajace Mothercare w idealnym stanie za 15 pln i 5 sztuk body za 17 pln.
|
|
#2302 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
gdziekolwiek, byleby bez Jaska i bez tzta
![]() Cytat:
dla Malego !!!Co do pogrubionego, to tez tak mialam 2 razy - raz po 4 i raz po 5 godznach snu Kochalam go wtedy nieskonczona miloscia... Cytat:
a fotka cudna Cytat:
moj ma za to lysa polowe glowy :/ wyglada jak stary dziadek :/ trzymam kciuki za dobra nocke ! Cytat:
tz znowu pije ![]() dobrze, ze z kumplem, ktorego uwielbiam i ktory super usypia Jaska... ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
sprzety dla dziecka raczej do polecam tez ciuszki z tesco - mam okolo 15 par body i super sie zachowuja po niezliczonych praniach i prasowaniach
|
|
#2303 |
|
Rozeznanie
|
Hej Lachonki
UWAGA UWAGA - piję alkohol! pierwszy od roku! mniam mniam mniam mniam. Jestem wyrodną matką ![]() Młody jest 3 dni na Nutramigenie i dwa razy zrobił fajowe kupy, sam , bez pomocy. To daje nadzieję, że jego układ pokarmowy przestanie świrować. Nutramigen pachnie jak karma dla rybek albo sok z surowych ziemniaków, ale Alanowi smakuje. Idę nadrabiać nasze forum popijając drinaaaaaaaaaa aaaaaaaa i zapomniałam dodać - przed ciążą byłam ruda, ale w ciąży zrobiłam się na brunetkę (100 kg, kula szpiegula i rude włosy wyglądało komicznie). Ale dziś 2h (ściągała mi kolor i to było straszne!) u mojej kochanej kreatywnej świruski fryzjerki i mam wyczes nowoczesną fryzurę - fajne cięcie i kolor jak marchewa. Ale kocham być wrednym rudzianem
Edytowane przez Blanszor Czas edycji: 2012-03-31 o 21:42 |
|
|
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
Blanszor chcemy foty !!
ja to jestem rudzielec z natury, i moja córa tez sie powoli robi ale bedzie najśliczniejszym rudzielcem na świecie! oOoo!ale zeby nie było , to odkąd farbuje sie na blond to i mózg mi sie odpowiednio przestawił dzis kupilam w rossmanie to https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...it.html&next=1 i napisane, ze efekt rozgrzania, wiec smaruje sie i se mhysle, eee chyba zepsute nic nie grzeje. To se nawaliłam tone i teraz siedzze i nie moge wyrobic, normalnie paaaali :tasak: ze tez nie wpadłam ze to po chwili działadzis bylam na uczelni, Leną zajęła sie moja mama bo tz mial troche pracy w ogrodzie. A ja sie nagadałam wkoncu z dorosłymi ludzmi a nie niemowlakiem a pozniej jak przystalo na wyrodną matke to zamiast migusiem wracac do dziecka poszlam jeszcze do CH ale musialam ! normalnie musialam sie jakos oderwać![]() I tym samym jestem zadowolona, szczęsliwa i moge z czystym sumieniem wracac do osranych pieluch ![]() no i zeby nie było, to nadrobiłam, ale na raty wiec nie cytowalam, wybaczycie ![]() yhym i kupilam 2 pieluszki babdyream i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona jakościa. Tylko nie spojrzałam w jakiej są cenie normalne opakowania neska Ty chyba uzywasz? ile jest sztuk i jaka cene?
Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2012-03-31 o 22:00 |
|
|
|
#2305 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj tak wiem ze są super gatunkowo bo mi koleżanka po swoich bliźniakach przesyła ciuszki i są naprawdę jak nówka sztuka i w ogóle są super te ciuszki własnie teraz oglądałyśmy bo mają przeceny ale okazało sie ze na te najmniejsze rozmiary 2,5kg bo jak zrobiłyśmy większy rozmiar to już normalna cena wskakiwała ![]() ale wiem już ze dla Michałaka kolejna paczuszka jest przygotowana wię cjuż jestem ciekawa co dostanei bo dwie wielkie paczki już dostał i ciuszki były naprawde za...bioszcze no i na chrzciny od mojej koleżanki Michaś dostanie nosidełko xlandera wiec jestem ciekawa czy sie sprawdzi i jak mi się małego będzie nosic w nim bo chrześniaczkę jak kiedyś nosiłam w nosidełku to cały czas ją podtrzymywałam pod pupcią bo bałam sie ze szelki się zerwą albo gdzieś materiał puści jakos nie mam do tego zaufania ale tego chce używać tylko czasami jak będe sżła do sklepu po jedną rzecz i zebym ni m usiała z całą gondolą na tą chwilkę wyjeżdzać http://www.google.com/imgres?q=nosid...&tx=107&ty=125 wybrałam ten kolor co jest na dużym pokazane taki uniwersalny dla chłopca i dziewczynki gdybym później chciała odsprzedać jak już nie będzie potrzebnejuz ponad mc temu koleżanka mi się pytała kiedy te chrzciny robimy bo ma już prezent dla Michasia i się obawiała ze za chwile z niego wyrośnie no ale uda sie jeszcze ponosic bo juz je wysłałą ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
czyli działa?? bym musiała kupic na próbę ja to wolę kupować sprawdzone produktyktoś tu kiedys pisał o tabletkach że po nich przeszła ochota na słodkie i nie zapisałam sobie co to za tabletki a szukać mi sie nie chce tego postu bo ja to mam straszne parcie na słodkie i potrzebuję cos co by mi zahamowało to parcie ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
ty masz 100kg?? to witaj w klubie też stanełam prawie na setce 97/98 tak mi sie waga waha i nie chce lecieć dalej w dół co do włosów ja już od pewnego czasu na rudo sie farbuję ale korci mnei znowu porobić blond pasemka już mi się cały ten rudy znudził poza tym po ciązy (chyba) albo od tabletek anty bo to od jakoś tyg właśnei zaczeły mi włosy wypadać garściami że znowu coraz większy prześwit mam na czubku głowy i przy całych ciemnych włosach to bardzo widać dlatego musze poratować sie jakos jasnymi pasemkami by to trochę ukryć ;( ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- ide na film na tvn7 leci czarownice z Eastwick więc coć se pooglądam w miare ciekawego ![]() dobranoc lachony buźkamiłego wieczorku i nie szalejcie za bardzo z alkoholem
|
|
#2306 | |||
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecie padło
3 rundki kunia i heja jeszcze smoka ssie, ale to kwestia czasu kiedy zapadnie w mocny sen ![]() Cytat:
przeżywasz jak mrówka okres swego czasu tak jak MissZuzia ( oooo taaaaaak na odległość jesteśmy wzorowym małżeństwem... pewnie Jachu nie taki straszny, jak go malują otworzę paczkę przy kurierze i w razie co odeślę z powrotem... Cytat:
pomasuję plecki, no i spacer fajna rzecz ale dawno nie wychodziłam bo straszny wiatr jest a na spacerze moja nie śpi, tylko czuwa a jak uśnie (rzadkość) to na 15-30 min max.![]() Cytat:
|
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
|
Monika ja sie dopiero pierwszy raz posmarowałam
grzeje, to moze i działa ale opinie są dobre, i fajna promocja w rossmanie teraz jest bo chyba cos kolo 18zl - warto sprobować ![]() ja mam duzo ciuszkow z mothercare z lumpa i faktycznie fajne, i dobre gatunkowo. jednak nowych bym nie kupila bo mała za szybko rosnie na te ceny itak wiekszosc rzeczy ubieramy raz/dwa bo mam taka ilosc ze chialabym zeby chociaz polowe kiedys załozyła ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- alez ze mnie matka nie pochwaliłam, ze moja córka usnęła dziś o 19.10 sama we wlasnym łózeczku bez niczego ! Pierwszy wieczór bez suszarki jaka cisza, nic nie szumi![]() Aaaaa i jeszcze chcialam napisać ze moja corka tez psika kilka razy dziennie a moja mama od razu panikuje ze napewno jest chora i nie dociera tłumaczenie, ze zwyczajnie oczyszcza sobie nosekEdytowane przez Haniula Czas edycji: 2012-03-31 o 22:21 |
|
|
|
#2308 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jedna fota - dziś po fryzjerze. bez makijażu i w domowej bluzce. A druga. 17 kg temu - jak byłam na okładce Super Linii. Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś będę tak wyglądać ![]() IMAG0003_edit0.jpg
|
|
#2309 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. nie wiem 3. przemywam i plesniawek brak,a na poczatku byla masakra ![]() 4. pojecia nie mam 5. ja przemywalam, dopokinie znikly i buzia nie byla czysta teraz tylko raz dziennie nasaczona pieluszka lub gazikiem wycieram![]() Cytat:
dla Igorka![]() Cytat:
--------------------------- Bylam w solarium i sie lekko przypalilam wszystko mnie piecze, wygladam jakbym zachorowala na czerwonke afrykanska![]() I wrocilam do swojego dawnego koloru wlosow, jak to moj Tz mowi rude wredne ale co tam
|
|
#2310 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W dzien porodu 103 kg Teraz 87. Chcę zjechać z wagą znowu do rozmiaru 40. Ja zawsze miałam mało włosów , z tym że są idealnie proste i błyszczące. Nawet je lubię. Do mnie macha w domu rowerek stacjonarny, ale jakoś się nie możemy spotkać. Ale bez tego nie schudnę. Więc muszę się z nim przeprosić.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:41.

bo się zagubiłam

niech ciągnie bereta 
przed jutrem
faceci tak mają...
w końcu jest pod pantoflem nie?? 
jak to tak?

Do tego ta druga broda...

ale bedzie najśliczniejszym rudzielcem na świecie! oOoo!