Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-01, 07:03   #1951
phdwao
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII

hej witam niedzielnie
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 07:56   #1952
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
ech, ten róż to jakieś przekleństwo
NIENAWIDZĘ!!!
Podobaja mi się dziewczęce ubranka np. z H&Mu - mają słodkie, dziewuszkowe kroje, ale często są brązowe, szare, granatowe...
Albo taka Zara baby (spójrzcie np. tu klik albo tu klik )
Zero różu a wg mnie wszystko takie, że się z zachwytu zesikać można
Zgadzam się
Jak widzę grupę kilku dziewczynek np. z przedszkola, na placu zabaw czy nawet sióstr to widać jeden wszechogarniający róż, jak jakaś sekta albo zakon. Gdybym miała córeczkę nie ubierałabym jej na różowo, tylko w takie rzeczy jak wkleiłaś. Są ekstra
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 08:29   #1953
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
No, w sumie to nic

Krajalnica to fajna i przydatna rzecz

Nie przejmuj się, wg mnie jesteś laska i tyle

To nieciekawie A miałaś już naszykowane wszystko? czy chociaż dali znać odpowiednio wcześniej
Miałam naszykowane ! Bo się umawialiśmy, no to kompletnie nie zrozumiałam tego smsa, że może innym razem tak, jakbym ich wzięła z zaskoczenia. Dziwni.

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Pumas oj to faktycznie przykre i macie racje, nie wybierajcie się do nich, nie ma sensu
Nie wybieramy

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
super znajomi.... jak mnie drażni taki brak odpowiedzialności wrrr... ja sie tak umawiałam z koleżanką jakieś pół roku temu. Miała do mnie wpaść, bo jeszcze nie była u mnie tzn. w mieszkanku od kiedy sie wprowadzilismy. wiec wysprzatałam, przyszykowałam coś dobrego do jedzenia na "babski wieczór" i miałam jeszcze sporo czasu wiec skoczyłam umyć sobie włosy, myślę -w domu to mogę z mokrą miotłą na głowie posiedzieć. Wracam z łazienki a tam sms, że ona idzie z jeszcze inna kolezanka gdzies do klubu i mogę się dołączyć. Odpisałam że trochę inaczej się umawialiśmy i nawet nie raczyła odpisać, ja oczywiscie sie wkurzyłam i stwierdziam że ostatni raz się z nią umówiłam...

Dzisiaj moja siostra jak otworzyła szafę z ciuchami i zerkneła na półeczkę z ciuszkami dla córci to stwierdziła że za mało w niej różu w sumie mam tylko różowe jedne i reczniczek rampersy ja wielbie fiolety

"
Ojjj ja też mam a wlasciwie miałam takie kolezaneczki i takich znajomych. Jedni (do dzisiaj ich juz nie zaprosiłam), przyszli 3 godziny pozniej niz sie umawialismy na grilla. żeby jeszcze powód mieli, a oni nie, po prostu tak sobie przyszli i juz. Wiecie jak to na grillu, po 3 godzinach to co najwyzej mozna suche i zimne jedzenie jeść.

U mnie w ciuszkach troche bladego rozu jest, ale nie duzo, bo nie lubię, wolę inne alternatywy.

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Jak powiedziałam mojej siostrze, że będziemy mieć córcie to ona oczami wyobraźni widziała już tony różowych ciuszków
Ja za tym kolorem nie przepadam więc staram się unikać koloru różowego, ale pewnie i tak nasz córeczka będzie miała sporo takich rzeczy
Zresztą jak podrośnie to możliwe, że sama będzie chciała mieć wszystko różowe.
Mojej znajomej coreczka ma 4 lata i cala chodzi na rozowo, nie uznaje innego koloru. Na pytanie, jakiego koloru ma oczy, to mowi, ze rózowe :P

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
o, super
wiesz, mnie ostatnio przyjaciółka też pyta o to tycie w ciąży, czy to faktycznie takie nieuniknione (ona dzieci nie ma i nie planuje), wspomina, że u mnie to chyba źle nie jest, bo jeszcze nie wyglądam jak bomba, mimochodem rzuca "a ile przytyłaś tak w ogóle?"
"10 kilo" odpowiadam i widzę POTWORNIE głupią minę. Bo ewidentnie spodziewała się usłyszeć coś w rodzaju "dwa i pół".
Tyle dobrego, że nie powiedziała nic celowo, ale widziałam co myśli.
Ale ale! Spójrz na to z innej strony:
szokujemy! zadziwiamy! jak prawdziwe celebrytki!

U mnie podobnie z kolezankami. Też pytają, ile już przytyłam, bo nie bardzo widzą, jak im mówię, to gały takie, że aż głupio. Jakby to nie wiem ile było... Nie mam zamiaru się tłumaczyć, że zgubię większość przy porodzie itd, ale przykro się patrzy na kogoś, kto uważa cię za przeżartą świnię

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość

A wiecie co mój mądry mąż mi wlaśnie powiedział. Ja przeczytałam mu króciutki fragment z ksiązki o słuchaniu muzyki w ciąży,a on że mam przestać mysleć o tym, że mam " zmienić tematykę swoich rozmyślań".

Czy on uważa, że patrząc na swoje zmieniające isę z godziny na godzinę ciało i czując milion innych symptonów dziennie jest tak łatwo???????? Chyba mu strzelę!
Faceci nas nie rozumieją - mój też się pyta, kiedy zmienie zainteresowania.... bo jestem już nudna.

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
czytalam Was chyba z 1,5 h, aleoczywiscie nie zacytowalam
ja juz po imprezce tz padl oczywiscie ehh teraz mi tu chrapie za uchem ale ciesze sie bo imprezka sie udala
wasze zakupki super
Cieszę się, że chociaż Tobie imprezka się udała

Pogoda beznadziejna, jestem zawiedziona - wszystkie prognozy pokazywały wielkie upały przed swietami i w swieta i ja sie pytam GDZIE ??????? Bo na pewno nie w Polsce. Co za shit.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 09:06   #1954
wanilllka82
Wtajemniczenie

witam w niedzielny zimowy poranek bo u mnie śnieg leży

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość

a tak po krótce to ważyłam sie dziś i wychodzi mi 6kg na plusie od początku ciąży co wydaje mi sie niewiarygodne w stosunku do tego jakim klopsem sie czuje (i wyglądam)

mam to samo, 7+ a czuje się jak słoń, szczególnie jak ubiorę szlafrok eh, pupa mi urosła i w jedne ciążowe spodnie się już się nie mieszczę, wprawdzie to 36 ale i tak mi smutno
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 09:24   #1955
Irmusia81
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Obraza majestatu u wrześniówek bo je obgadujemy
Ale przecież my ich nie obgadujemy, tylko dziwimy się po co nowe wątki zakładają

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
A co do mojego taty to zmarł, gdy miałam 3,5 roku i brakowało mi go strasznie ale wiem, że jest i całe życie czuwa nade mną
Współczuję

Mój ojciec żyje, ale od kiedy założył nową rodzinę jak miałam 13 lat, przestałam dla niego istnieć Teraz mnie to już nie wzrusza, ale gdybym się kiedyś z nim spotkała, wygarnęłabym mu wszystko.

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
a o co one sie mogą obrazic??
ze dziewczyny są zdziwione, ze one zakładają kolejne wątki nie kończąc poprzednich??
przeciez to nic takiego
Dokładnie.

Cytat:
Dziewczyny mające za sobą glukozę
One same tam rozrabiają tą glukozę? Bo podejrzewam, że będę musiała kupić. Mogę mieć swój kubek?
Pielęgniarka zabrała mi glukozę, wsypała do kubeczka, nalała wody z dystrybutora, zamieszała i kazała mi wypić.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 09:26   #1956
Paula SHIN
Zakorzenienie

Witam Was z rana Nadal jest chlodno, a szkoda, bo liczylam na weekend nad jeziorkiem. Wczoraj TZ mial szkolenie caly dzien, dzisiaj chyba gdzies pojdziemy (taka tradycja - weekend, trzeba robic cos wspolnie, we 3, juz niedlugo 4 ).

Pisalyscie o ciuszkach - mi tez sie nie podobaja dziewczynki poubierane na rozowo. Jest tyle innych, ladnych kolorow, a one zawsze tylko roz... Ech...

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 09:40   #1957
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
przykro mi
moj tata odszedł 5 lat temu, strasznie mi go brakuje, teraz nawet nie moge odwiedzac jego grobu no i jutro są jego urodziny
Współczuję

Cytat:
Bo je raczymy obgadywać, jesteśmy wrednymi babolami i że im wytykamy zaśmiecanie forum A no i piszemy tylko po to żeby pisać i nabijać sobie posty

Cytat:
powtórzę po raz setny - najnowsze badania wskazują, że cytryna może fałszować wynik. Niektóre przychodnie bywają "do tyłu" i pozwalają wciskać, ale po co sama chcesz to robić, mając świadomość, że wynik przez to może wyjść fałszywy chyba jednak chodzi o to, żeby sprawdzić, czy wszystko ok, a nie o to, żeby było nam wygodniej...
Zgadzam się I wg mnie to wypicie glukozy wcale nie jest takie złe. Po co kombinować? Obawiam się, że jak będziemy rodzić, to czekają nas dużo gorsze i trudniejsze do zniesienia "wrażenia"

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Ja dopiero tutaj na forum o tym przeczytalam.
W 1 ciazy nie mialam cytryny, teraz juz chcialam wziac, ale teraz jestem pewna, ze nie wezme. Tak samo jak nie bede chodzila nigdzie po wypiciu. Wynik musi byc prawidlowy

Zgadzam się Ja postanowiłam podejść do tego na zasadzie "co nas nie zabije to nas wzmocni" i dałam radę i nie zastanawiam się czy wynik jest prawidłowy czy nie.
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Wiecie że jedna wrześniówka napisała o nas "babole durnowate"
A mnie to bawi To takie dziecinne

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Dziękuję za odpowiedzi

A jak w moim z kosza wyciągają? Kij ich tam wie
Eee no bez przesady To kup sobie swój kubek jednorazowy i w nim niech Ci rozrobią
Stary 2012-04-01, 09:51   #1958
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

Zgadzam się I wg mnie to wypicie glukozy wcale nie jest takie złe. Po co kombinować? Obawiam się, że jak będziemy rodzić, to czekają nas dużo gorsze i trudniejsze do zniesienia "wrażenia"

Zgadzam się Ja postanowiłam podejść do tego na zasadzie "co nas nie zabije to nas wzmocni" i dałam radę i nie zastanawiam się czy wynik jest prawidłowy czy nie.

A mnie to bawi To takie dziecinne[COLOR="Silver"]
Dlatego napisalam - jak w gimnazjum. a forum jest od tego zeby komentowac wszystko na co mamy ochote Przeciez nikt nikogo nie chcial obrazic. W koncu baby jestesmy, lubimy o wszystkim rozmawiac

O wlasnie, co nas nie zabije to nas wzmocni.
A co do tych wrazen... Wole nawet nie myslec co nas jeszcze czeka PO porodzie piersi jak kamienie, odchody poporodowe... Kolki...
I mam nadzieje, ze zejdzie mi owlosienie, ktore sie pojawilo dopiero w ciazy - tj. to na brzuchu.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-04-01, 09:54   #1959
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Teściowa mi powiedziała, że 8kg jakie mam do przodu to strasznie dużo, bo ona przytyła w całej ciąży 10. No, także ten.
No nieźle Moja mama mi mówi, że jak mnie rodziła to ważyła 58 kg-tyle co ja teraz Bo przytyłam już 7 kg Tylko, żę ona już nie pamięta, że urodziła mnie w 8 miesiącu ciąży W każdym razie ja się tym nie przejmuję, bo żadnego tycia po mnie jak na razie nie widać. Tylko brzuch i piersi. Po Tobie zresztą też nie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Mama dziewczynki była bardzo wdzięczna - piała z zachwytu, że ciuch nie jest różowy.
Eee tam. Wiadamo, że większość ubrań dla dziewczynek jest w różowym kolorze, ale można znaleźć też inne Byłam ostatnio w lumpku i były piękne żółte, niebieskie, pomarańczowe sukieneczki. Także, dla chcącego nic trudnego

Cytat:
Aha powiem wam tylko, że znajomi nie przyszli na imprezkę, fajnie nie? A zapowiadali się od 2 tygodni. Raczyli tylko wysłać smsa w stylu: sorry, ale może innym razem..... (mój tż ma ciętą ripostę i tylko im odpisał: no tak, w 2013 roku) a tak się składa, że ten znajomy ma urodziny za dwa dni, więc niech też nie liczy, że się pojawimy.
O matko Mieliśmy całkiem niedawno podobną sytuację. Tylko, że nasi znajomi w ogóle nie raczyli zawiadomić nas, że nie przyjdą Mało tego potem wcale nie przeprosili, nie wyjaśnili ani nic A ja się narobiłam, sprzątałam, robiłam jedzonko, mimo, że fatalnie się czułam Bardzo chętnie byśmy się na nich wypięli i nie utrzymywali już kontaktów, gdyby nie to, że ich córka jest chrześniaczką męża i w maju ma komunię
Stary 2012-04-01, 10:05   #1960
pumas
Zakorzenienie

Takich znajomych się eliminuje - wiem, że w Twojej sytuacji to ciężko, no ale w przeciwnym razie ja się przynajmniej z takimi ludzmi staram nie zadawać.

Dzisiaj chyba będzie nuda, bo pogoda nie sprzyja wyjściom, a jedyne atrakcje jakie mi pozostały to gotowanie obiadu, pójście na zakupy, po prezent dla tż i tyle...
Stary 2012-04-01, 10:11   #1961
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczynki
czytalam Was chyba z 1,5 h, aleoczywiscie nie zacytowalam
ja juz po imprezce tz padl oczywiscie ehh teraz mi tu chrapie za uchem ale ciesze sie bo imprezka sie udala
wasze zakupki super
pisalyscie tez o waszych niezyjacych ojcach moj tatus tez juz nie zyje, we wtorek minely 4 lata... i pozbierac sie nie moge do tej pory... dziękuję Bogu, ze dal mi sie jeszcze z nim pozegnac...mielismy te same sny( ja i tata) ja bylam za granica tata w pl, ale tej samej nocy snilismy,ze ja trzymam go za reke i ni epozwalam mu odejsc, pare tyg pozniej przyjechalismy z tzem do pl, 6 dni pozniej tato odszedl ale poczekal na mnie iwiem, ze teraz jest zawsze obok mnie...eh sorki, za to moje rozpisanie sie
namarginesie mam od 4 dni taka zgage, ze szok..co wam pomagalo na zgage?
Ad 1. Cieszę się, ze imprezka się udała
Ad2. Współczuję śmierci taty
Ad3. Nie pomogę, bo nie miewam zgagi jak na razie

Cytat:
Pogoda beznadziejna, jestem zawiedziona - wszystkie prognozy pokazywały wielkie upały przed swietami i w swieta i ja sie pytam GDZIE ??????? Bo na pewno nie w Polsce. Co za shit.
No masakra Rano się obudziłam a tu śnieg Gdzie ta wiosna????
Kwiaty w ogrodzie są strasznie opóźnione w porównaniu z zeszłym rokiem. Tulipany zakwitną chyba dopiero na przełomie kwietnia/maja

Cytat:
Dlatego napisalam - jak w gimnazjum. a forum jest od tego zeby komentowac wszystko na co mamy ochote Przeciez nikt nikogo nie chcial obrazic. W koncu baby jestesmy, lubimy o wszystkim rozmawiac

I mam nadzieje, ze zejdzie mi owlosienie, ktore sie pojawilo dopiero w ciazy - tj. to na brzuchu.
Ad1. Zgadzam się
Ad2. Też mam z tym problem

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Takich znajomych się eliminuje - wiem, że w Twojej sytuacji to ciężko, no ale w przeciwnym razie ja się przynajmniej z takimi ludzmi staram nie zadawać.
Zgadzam się Bardzo chętnie bym tak postąpiła...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-01, 10:13   #1962
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Nie czuje się ostatnio psychicznie na siłach by ogarnąć wszystko.
to będzie dobre wyjście zniknąć na jakiś czas.

dziewczyny życzę Wam wszystkiego dobrego !

do usłyszenia
Oj Bidulko!! odpocznij sobie i wracaj do nas szybko, bo bez Ciebie to nie to samo
całuje mocno
Stary 2012-04-01, 10:22   #1963
phdwao
Zakorzenienie

kurde mam pecha, zaslablam w kociele dzisiaj takie długie czytanie, stałam stałam, az mi sie zrobiło słabo, potem sie ocknełam jakis facet mi mówil jak mam oddychac i mnie wyprowadzili z kosciola

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:

Dzisiaj chyba będzie nuda, bo pogoda nie sprzyja wyjściom, a jedyne atrakcje jakie mi pozostały to gotowanie obiadu, pójście na zakupy, po prezent dla tż i tyle...
to tak jak u mnie, mielismy gdzies wyjechac, ale po tym omdleniu to bede siedziec jak traba caly dzien
Stary 2012-04-01, 10:23   #1964
agunia82
Zakorzenienie

hej

Cytat:

A wiecie co mój mądry mąż mi wlaśnie powiedział. Ja przeczytałam mu króciutki fragment z ksiązki o słuchaniu muzyki w ciąży,a on że mam przestać mysleć o tym, że mam " zmienić tematykę swoich rozmyślań".

Czy on uważa, że patrząc na swoje zmieniające isę z godziny na godzinę ciało i czując milion innych symptonów dziennie jest tak łatwo???????? Chyba mu strzelę!
aaa mój też ostatnio mi gada, że "za dużo" myślę, o dziecku, porodzie i wyprawce oczywiście. A mi tam lata koło nosa to jego gadanie

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość

Witam z rana
Obudziłam sie z zapaleniem spojowek
Zarazilam sie od małej - choć jej już przeszło i teraz nie mam pojecai co robić jej kropelki są z antybiotykiem nie mogę ich brać
ojej bidulka

phdwao to niefajnie, uważaj na siebie

co do ciuszków - ja się zarzekałam, że będę miała jak najmniej różowych, a te co dostałam od kumpeli to głównie róż na szczęście jasny. No nic, na początek nie będę wybrzydzać, ale potem zamierzam dziecko ubierać w różne kolorki. I na szczęście druga kumpela daje mi ciuchy we wszystkich innych kolorach oprócz różu (no może tam parę sztuk się trafi )

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-04-01 o 10:25
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 10:35   #1965
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
kurde mam pecha, zaslablam w kociele dzisiaj takie długie czytanie, stałam stałam, az mi sie zrobiło słabo, potem sie ocknełam jakis facet mi mówil jak mam oddychac i mnie wyprowadzili z kosciola
Ojoj, współczuję Mi się już kilka razy zdarzyło, że wychodziłam z kościoła tzn mąż mnie wyprowadzał, bo bym padła. A dziś wcale nie poszłam, bo od kilku dni kiepsko się czuję i uznałam, ze nie ma co ryzykować
Stary 2012-04-01, 10:42   #1966
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Ojoj, współczuję Mi się już kilka razy zdarzyło, że wychodziłam z kościoła tzn mąż mnie wyprowadzał, bo bym padła. A dziś wcale nie poszłam, bo od kilku dni kiepsko się czuję i uznałam, ze nie ma co ryzykować
no mi sie całkowicie film urwał, teraz bede ostrozna
Stary 2012-04-01, 10:42   #1967
Mandragorrka
Zakorzenienie

Witam z rana przed południem U nas pada śnieg :/
Za oknem biało, gdzie ta wiosna?
Dzisiaj mam leniwy dzień, małż jedzie na mecz i będzie dopiero wieczorem. Ja miałam pojechać do Tesco, ale pogoda nie zachęca do wyjścia z domu więc będę się byczyć Miłego dnia Kobietki

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 10:46   #1968
anna99302
Zadomowienie

Hey mamusie! Ale sobie dzisiaj pospałam - do 11:00 i obudził mnie zapach śniadania, które miaużon zrobił nie sądzę jednak żeby było mu głupio za te komentarze wczorajsze... ehh a swoją drogą ale mialam sen! Nie przebijecie mnie! Śniło mi się, że kupiłam na gruponie 4 krowy!!!!!

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
A ja wlasnie tak mam ze zawsze jak ide na zakupy to z mocnym postanowieniem ze kupie sobie cos kolorowego i zawsze wracam z ...szarym. Jak zajrzalam ostatnio do szafy to az mi sie slabo zrobilo - tylko szary, czarny, beze, bleee, juz mam dosc
chociaz dzieciaki maja fajne kolorowe rzeczy
A ja znowu mam mocne postanowienie kupienia sobie czegos w kolorze zobaczymy czy sie uda tym razem
(jak w koncu bede mogla wstac...)[COLOR="Silver"

[/COLOR]alez sie pozno zrobilo
To zamów sobie na allegro

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
to może będziemy miały dwie Lilianki bo u mnie na razie stanęło na tym imieniu
.
Tak!! Ja postanowiłam o Liliance już kupę lat temu jak opiekowałam się takimi dziewczynkami i jedna miała na imię Lilianka i była przesłodkim aniolkiem. Była malutka, miała 4 latka a ja cały rok kilka razy w tygodniu z nią siedziałam i była najsłodszą osóbką w moim życiu.

Cytat:
pisalyscie tez o waszych niezyjacych ojcach moj tatus tez juz nie zyje, we wtorek minely 4 lata... i pozbierac sie nie moge do tej pory... dziękuję Bogu, ze dal mi sie jeszcze z nim pozegnac...mielismy te same sny( ja i tata) ja bylam za granica tata w pl, ale tej samej nocy snilismy,ze ja trzymam go za reke i ni epozwalam mu odejsc, pare tyg pozniej przyjechalismy z tzem do pl, 6 dni pozniej tato odszedl ale poczekal na mnie iwiem, ze teraz jest zawsze obok mnie...eh sorki, za to moje rozpisanie sie
::

Cytat:
Zgadzam się
Jak widzę grupę kilku dziewczynek np. z przedszkola, na placu zabaw czy nawet sióstr to widać jeden wszechogarniający róż, jak jakaś sekta albo zakon. Gdybym miała córeczkę nie ubierałabym jej na różowo, tylko w takie rzeczy jak wkleiłaś. Są ekstra
Nie kamieniujcie mnie ale ja lubię różowy na dzieciach. Jako dziewczynka bardzo lubiłam ten kolor a jako, że chowana w czasach komuny moglam sobie tylko pomarzyć o różowej sukieneczce... więc na pewno kilka outfitów moja córunia mialaby różowych. Kilka, nie wszystkie! Bo rzeczywiscie są śliczne różnokolorowe dziewczęce ubranka. Jeżeli sama stwierdzi, że chce wszystko różowe, to sie nie obrażę :

Cytat:

to tak jak u mnie, mielismy gdzies wyjechac, ale po tym omdleniu to bede siedziec jak traba caly dzien
OOO musisz uważać. jako ciężarna nie musisz wstawać na czytania, wiesz o tym?

Edytowane przez anna99302
Czas edycji: 2012-04-01 o 10:47
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 10:47   #1969
linzey
Rozeznanie

Hej ja już z kawką
Byłam w ambulatorium , nie chciałam czekac do jutra bo pamiętam ze u zosi bywało z tym coraz gorzej.
Bardzo fajny młody lekarz dał mi jakąs zawiesine z antybiotykiem , mówił że jest ok w ciąży ale jak przeczytałam ulotke to masakra.Wzięłam pierwszą dawke Ale nie wiem czy dobrze zrobiłam i troche sie boje.
Cytat:
kurde mam pecha, zaslablam w kociele dzisiaj takie długie czytanie, stałam stałam, az mi sie zrobiło słabo, potem sie ocknełam jakis facet mi mówil jak mam oddychac i mnie wyprowadzili z kosciola [COLOR="Silver"]
Ale już sie dobrze czujesz?? no ewangelia dzisiaj długa , myśle że z Tż na krótki spacerek spokojnie możesz pójśc sie dotlenić
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-01, 10:48   #1970
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Hey mamusie! Ale sobie dzisiaj pospałam - do 11:00 i obudził mnie zapach śniadania, które miaużon zrobił nie sądzę jednak żeby było głupio za te komentarze wczorajsze... ehh a swoją drogą ale mialam sen! Nie przebijecie mnie! Śniło mi się, że kupiłam na gruponie 4 krowy!!!!!

może jeszcze wyścigowe? to odwieczne marzenie mojej siostry, mieć krowę wyścigową

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 10:49   #1971
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Miałam naszykowane ! Bo się umawialiśmy, no to kompletnie nie zrozumiałam tego smsa, że może innym razem tak, jakbym ich wzięła z zaskoczenia. Dziwni.

Brak kultury i szacunku, nie kontynuowałabym dalej takiej znajomości

Pogoda jest tragiczna, śnieg pada od rana, bardzo pokrzyżowało to nam dzisiejsze plany
Cytat:
Oj biedactwo mam nadzieje, że Ci lepiej
Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Witam z rana
Obudziłam sie z zapaleniem spojowek
Zarazilam sie od małej - choć jej już przeszło i teraz nie mam pojecai co robić jej kropelki są z antybiotykiem nie mogę ich brać
Współczuję, okropność, nie mam pojęcia czym to leczyć w ciązy
Zawsze leczyłam kroplami sulfacetamidum, ale ich w ciązy nie wolno...
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence

Stary 2012-04-01, 10:53   #1972
phdwao
Zakorzenienie

juz mi lepiej dziewczyny, dzięki
Stary 2012-04-01, 11:02   #1973
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:

Nie kamieniujcie mnie ale ja lubię różowy na dzieciach. Jako dziewczynka bardzo lubiłam ten kolor a jako, że chowana w czasach komuny moglam sobie tylko pomarzyć o różowej sukieneczce... więc na pewno kilka outfitów moja córunia mialaby różowych. Kilka, nie wszystkie! Bo rzeczywiscie są śliczne różnokolorowe dziewczęce ubranka. Jeżeli sama stwierdzi, że chce wszystko różowe, to sie nie obrażę :
Ale masz kochanego meza

Rozowy nie jest zly. Tylko zwroc uwage na to, ze u dziewczynek roz jest w nadmiarze. Wszystko rozowe. posciel, sciany, ciuszki... Rozowe rajtuzy, sukienka... Nawet pampers specjalny dla dziewczynek jest w rozowym opakowaniu (i chyba pieluchy maja rozowe wzory).
Gdybym miala corke na pewno mialaby jakies rozowe ciuszki Ale nie wszystkie.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-04-01, 11:07   #1974
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Hey mamusie! Ale sobie dzisiaj pospałam - do 11:00 i obudził mnie zapach śniadania, które miaużon zrobił nie sądzę jednak żeby było mu głupio za te komentarze wczorajsze... ehh a swoją drogą ale mialam sen! Nie przebijecie mnie!
Śniło mi się, że kupiłam na gruponie 4 krowy!!!!!

Nie kamieniujcie mnie ale ja lubię różowy na dzieciach. Jako dziewczynka bardzo lubiłam ten kolor a jako, że chowana w czasach komuny moglam sobie tylko pomarzyć o różowej sukieneczce... więc na pewno kilka outfitów moja córunia mialaby różowych. Kilka, nie wszystkie! Bo rzeczywiscie są śliczne różnokolorowe dziewczęce ubranka. Jeżeli sama stwierdzi, że chce wszystko różowe, to sie nie obrażę
Ale niezły sen

Nie będziemy kamieniować, masz prawo Po prostu uważam, że jest tyle pięknych kolorów, że nie musi być tylko i wyłącznie róż.
Ja też jako dziecko nie miałam nic różowego i raczej wcale nie chciałam mieć, nosiłam inne kolory czerwony, zielony, niebieski, żółty, mama mi szyła ubrania, bo w sklepach wtedy nic nie było. Dużo też miałam rzeczy robionych na drutach. Brązowego ani beżowego nic nie miałam bo uważała że to nieodpowiednie kolory dla dzieci Poza tym dopiero w starszych klasach podstawówki mogłam decydować w czym chcę chodzić bo wcześniej mama mnie ubierała wg swojego gustu i nie bylo mowy o sprzeciwie. W 7-8 klasie to juz nosiłam tylko i wyłącznie czerń
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence

Edytowane przez KarolinaPW
Czas edycji: 2012-04-01 o 11:09
Stary 2012-04-01, 11:15   #1975
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Śniło mi się, że kupiłam na gruponie 4 krowy!!!!!

Stary 2012-04-01, 11:17   #1976
pumas
Zakorzenienie

Phdwao, uważaj na siebie !! Ja bym na pewno się nie pchała do zatłoczonego kościoła - na samą myśl robi mi się słabo, a co dopiero w ciąży i na długiej mszy....
Stary 2012-04-01, 11:21   #1977
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
O matko Mieliśmy całkiem niedawno podobną sytuację. Tylko, że nasi znajomi w ogóle nie raczyli zawiadomić nas, że nie przyjdą Mało tego potem wcale nie przeprosili, nie wyjaśnili ani nic A ja się narobiłam, sprzątałam, robiłam jedzonko, mimo, że fatalnie się czułam Bardzo chętnie byśmy się na nich wypięli i nie utrzymywali już kontaktów, gdyby nie to, że ich córka jest chrześniaczką męża i w maju ma komunię
do wybicia tacy ludzie... Zero kultury i wyobraźni. Szkoda , że nie możecie się całkiem wypiąć na nich ze względu na chrześniaczkę...

Cytat:
Dla Tż perfumy czy wymyśliłaś coś innego?
Ja to dzisiaj nawet obiadu nie muszę gotować, jedyne co to pójdę do Lidla po małe pomidorki

Cytat:
Dobrze, że nic Ci się nie stało A

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-01, 11:23   #1978
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Phdwao, uważaj na siebie !! Ja bym na pewno się nie pchała do zatłoczonego kościoła - na samą myśl robi mi się słabo, a co dopiero w ciąży i na długiej mszy....
ja przyszlam to jeszcze nie było tłoku no i nie wiedziałam ze msza bedzie taka długa
Stary 2012-04-01, 11:27   #1979
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
ja przyszlam to jeszcze nie było tłoku no i nie wiedziałam ze msza bedzie taka długa
No faktycznie, dziś Niedziela Palmowa. Też zapomniałam o tym, że dziś się czyta całą Mękę Pańską Pewnie gdybym się dobrze czuła, to bym poszła i na 100% bym nie wytrwała do końca, bo ja w kościele zawsze stoję A że czuję się do d... nawet w domu, to mnie dziś te "atrakcje" ominęły.
A teraz dobrze się czujesz?
Stary 2012-04-01, 11:32   #1980
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Ale masz kochanego meza

Rozowy nie jest zly. Tylko zwroc uwage na to, ze u dziewczynek roz jest w nadmiarze. Wszystko rozowe. posciel, sciany, ciuszki... Rozowe rajtuzy, sukienka... Nawet pampers specjalny dla dziewczynek jest w rozowym opakowaniu (i chyba pieluchy maja rozowe wzory).
Gdybym miala corke na pewno mialaby jakies rozowe ciuszki Ale nie wszystkie.
tak tak, to prawda. I na pewno nie cały róż. Pokoik dzieciątka w ogóle będziemy robić odcienie żółtego albo zoo namalowane na ścianie przez malarkę

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
może jeszcze wyścigowe? to odwieczne marzenie mojej siostry, mieć krowę wyścigową
Cytat:
Ale niezły sen

Nie będziemy kamieniować, masz prawo Po prostu uważam, że jest tyle pięknych kolorów, że nie musi być tylko i wyłącznie róż.
Ja też jako dziecko nie miałam nic różowego i raczej wcale nie chciałam mieć, nosiłam inne kolory czerwony, zielony, niebieski, żółty, mama mi szyła ubrania, bo w sklepach wtedy nic nie było. Dużo też miałam rzeczy robionych na drutach. Brązowego ani beżowego nic nie miałam bo uważała że to nieodpowiednie kolory dla dzieci Poza tym dopiero w starszych klasach podstawówki mogłam decydować w czym chcę chodzić bo wcześniej mama mnie ubierała wg swojego gustu i nie bylo mowy o sprzeciwie. W 7-8 klasie to juz nosiłam tylko i wyłącznie czerń

Z tymi krowami to zamówiłam 4, a przywieźli 11
Skąd mi się to wzięło?? Ja miałam dużo ubrań jak byłam w szkole po mojej kuzynce z Niemiec więc były już bardziej znośne, ale jak patrzę na zdjęcia jako niemowlę to żal... rodzice w koncu byli na studiach jak się urodziłam a wiadomo, że w 84 na pólkach nie było nic!
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości