|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII
Cytat:
![]() ja też kocham książki w tradycyjnej formie, ale ani przez chwilę nie uważałam, że czytnik ma mi je zamienić. Za to jest niezastąpiony w podróży, w autobusie, metrze albo gdy zwyczajnie (to już akurat problem emigracyjny) nie mam jak zdobyć danej pozycji w formie papierowej ![]() (mam najzwyklejszego Kindla i kocham go namiętnie) Cytat:
Więc albo się szyło albo - czasem - buty np. przywoziło z Czechosłowacji, bo tam mieli jako-taki wybór dziecięcych. Oj, kombinowali ci nasi biedni rodzice, kombinowali... ![]() (a robienie słodyczy w domu pamiętam doskonale. O - takie jeżyki uwielbiałam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2012 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kocham czytac ksiazki. Mam jednego ebooka i nie potrafie tego czytac. Nie lubie. To juz nie jest to samo. Uwielbiam usiasc sobie wygodnie w fotelu z czyms goracym do picia, ew. jakas przekaska i spedzic jak najwiecej czasu przy ksiazce... Kiedys spedzalam tak cale noce ![]() A jak bylam mlodsza, chowalam sie w nocy pod koldra z latarka i czytalam. Bo mama mi kazala w nocy spac. I uwielbialam chorowac, bo siedzialam w lozku z ksiazka ![]() Taki minimalny odstep jest dobry. Zalezy jeszcze czy bedziesz rodzila SN czy CC. Po CC trzeba jednak z rok odczekac (zalezy tez co lekarz powie, wiem ze moze pozwolic wczesniej/pozniej). Ja zaszlam ponad rok po CC i nie zaluje. Lekarz powiedzial, ze to wystarczajaca przerwa ![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
Pycha. Moze zrobie sobie na swieta ![]()
![]() |
#2013 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, które liczą na bliźniaki pamiętajcie, że jest jeszcze szansa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2014 |
Zakorzenienie
|
Ja nigdy nie byłam za ebookami, jakimiś readerami, wydawało mi się to zbędne ! Jednak wydaje mi się, że fajnie byłoby coś takiego posiadać z powodów ekonomicznych, wagowych - przy podróżach, wyjściach na spacer do parku itd. Sama nie wiem, najtańszy kosztuje koło 300 zł. No nic, chyba zaczynam serio wymyślać i zajmowac głowę czymś innym niż majtkami jednorazowymi czy pieluchami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2015 |
Zadomowienie
|
Chciałabym sn, ale jak wyjdzie nikt nie wie.
Po roku maksymalnie chce się starać bo chciałabym do roku karmić piersią. A jednak chyba ciąża i karmienie piersią w tym samym czasie to chyba nie do końca dobry pomysł... ale z tym też nie wiadomo jak wyjdzie ![]() też czytałam całymi nocami i wszyscy się dziwią że jeszcze ślepa nie jestem ![]() teraz albo w łóżku albo w wannie... albo w podróży ale te ostatnie ostatnio rzadko się zdarza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2016 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moze faktycznie dlatego, ze to blizniacy dwujajowi? U nas w szkole kiedys byly blizniaczki. Byly identyczne, obie bardzo ladne. I... non stop chodzily wszedzie razem. ![]()
![]() |
#2017 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2018 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2019 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() natomiast pochwale sie, kupuje aparat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2020 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mojej mamy koleżanka miała tak, że jak chcieli mieć trzecie dziecko to okazało się, że będą bliźniaki i tym sposobem mają 4 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2021 | ||
Zakorzenienie
|
a no wyścigowe
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2022 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Ja tylko na chwileczkę wpadam. Nie mam na nic siły. Myślałam, że jak zamieszkamy na swoim to będziemy szybciej wykańczali to mieszkanie ,a tu du*a. Przed zamieszkaniem byliśmy w każdy weekend,sprzątaliśmy,malo waliśmy ściany itd. A teraz?Jest jeszcze jeden pokój do wykończenia (panele,malowanie) i 2 przedpokoje do malowania. Ale mój mąż nie ma kiedy tego zrobić,a raczej mu się nie chce. Klamki w drzwiach montowałam sama, szafke pod umywalke też sama składałam. O to by umył mi okna proszę go chyba od 2 tygodni. Cały czas mówi, że jest zmęczony. Ale np. do kolegi pomóc w remoncie ma siłe jechać ![]()
#2023 |
Zakorzenienie
|
mmm ale mi mąż pyszne krówki kupił
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2024 |
Zadomowienie
|
Nicki Super, że już się lepiej czujesz!
![]() Przeglądałam wątek i widziałam, że jakaś afera była z mamusiami wrześniowymi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2025 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2026 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie zarzekalam ze nigdy dziecku slodyczy nie bede podawac. Ale znowu sama je bardzo lubie. I fakt. Do roku maly wrecz nie wiedzial co to slodycze. Nie jadl nic z cukrem (chyba ze bardzo kwasne owoce). Dopiero TZ zaczal mu dawac cos slodkiego. Maly mial juz ponad rok ![]() A ja mowilam "na pewno do 3 roku zycia nic slodkiego nie bedzie jadl"... Coz ![]() Wiele rzeczy planowalam w czasie ciazy i mi sie to nie udalo. Szybkie sadzanie na nocnik - nie udalo sie. A nie bede na sile placzacego dziecka trzymala na nocniku, bo tylko opoznie proces nauki. Super warzywka eko - BARDZO duzy koszt i wyjatkowo ciezko je dostac. Poza tym nie wierze ze tak naprawde sa super hodowane. Kupowalam mu zwykle warzywa, nawet w marketach. Ale za to udalo mi sie i zostalam anty-sloiczkowa. Moj maly baaaardzo malutko sloiczkow jadl. Ciesze sie ze mi sie to udalo. Po sloikach sa straszne plamy na ciuszkach... I wiele, wiele innych...
![]() |
#2027 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mojego proszę od tygodnia, by toaletę umył, bo mi niedobrze się robi od zapachu chloru...i za każdym razem ma jakąś wymówkę. W końcu sama ten kibel umyję. Tak samo jest z cieknącym kranem w kuchni i linkami na pranie...już od dwóch tygodni się za to zabiera... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze chcialam 1, max. 2 dzieci. Teraz uwazam, ze EWENTUALNIE, trzecie. Nie pozniej niz w przeciagu trzech lat. Ale 4 - nigdy. To nie dla mnie ![]()
![]() |
#2029 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Do liceum chodziłam z bliźniaczkami jednojajowymi i wtedy jeszcze razem się trzymały i nawet tak samo się ubierały. Ale jak poszły na studia - różne kierunki, to zewnętrznie zrobiły wszystko, żeby jak najbardziej się różnić ![]() ![]() Jak najbardziej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2030 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2031 | ||
Zakorzenienie
|
Zazdraszam
![]() Cytat:
Ja kiedyś mojego wzięłam na przetrzymanie z łazienką. Sprzątanie jest naszym wspólnym obowiązkiem i takie generalne sprzątanie łazienki robimy na zmianę - jest przy tym dużo roboty bo trzeba wyszorować kafelki, prysznic itp. Wypadła kolej męża i usłyszała tylko: jutro. No dobra, te jutro przeciągnęło się aż o dwa tygodnie. W tym czasie łazienka z brudnej zrobiła się mega brudna i naprawdę obrzydliwa. I zamiast sprzątać godzinkę sprzątał dwie ![]() ![]() Cytat:
Moja sąsiadka też najpierw chciała dwójkę, potem trzeci i w sumie skończyła na 5 ![]() ![]() My na pewno chcemy drugie, ale najpierw zobaczymy jak nam pójdzie wychowywanie tego jednego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2032 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Dziękuje(my) dziewczyny za wszystkie Gratulacje ![]() ![]() Troszke mało się udzielam, staram się spędzać teraz czas z TŻ także wybaczcie prosze ![]() Gratuluje pięknych brzuszków ![]() ![]() ![]() Karolinko...ta praca to tak w nie najlepszym momencie, staramy się o nowy dom w Anglii, zaczynamy budowe w Pl i dzieciaczek jest w drodze, więc pomimo WIELKIEJ nadziei jaką posiadamy, boimy się co to będzie. Ale dziękuje za wszystkie kciuki, kochane jesteście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2033 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Zjadałam prawie całą czekoladę ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2034 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu Cię rozumiem, bo brudna łazienka czy wc są wyjątkowo obrzydliwe. Mój też się nie domyśla, że trzeba umyć, ale jak trzeba to go gonię do sprzątania. A od akcji z wyjątkowo brudną łazienką mój małżonek od razu zabiera się do sprzątania ![]() Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2012-04-01 o 13:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2035 |
Rozeznanie
|
a teraz pytanie z innej beczki: potrzebuje kupić stonowane narzuty na starą wersalke i fotele,mieszkamy na mieszkaniu szwagra , póki jest w Irlandii. Meble mamy stare wiec potrzebuje trochę przyozdobić mieszkanko. Takie 2 narzuty ekri, i przerobi mi mamuśka jedną na 2 fotele? co myślicie?
http://allegro.pl/koc-koce-narzuta-n...216672501.html Edytowane przez houserka Czas edycji: 2012-04-01 o 13:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2036 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2037 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2038 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kocyki fajne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2039 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W tej ciazy przeczytalam juz chyba z metr literatury :P (jak polozyc ksiazka na ksiazce) Ostatnio tz przywiozł swieza dostawe (kolejne 30cm) to sie rodzice za glowe zlapali :P a ja lykam 1 sredniogruba ksiazka na max 2 dni ![]() Co do CC - ponoc teoria mowi ze odstep miedzy porodami powinien byc 2 lata, czyli zajsc mozna po roku i 3 mies. Ale bratowa drugi raz rodzila juz poltora roku po CC i tez dała rade. Mi tylko nie chcieli dac znieczylenia, bo mialam czuc czy mi blizna pęka.... na szczescie wywalczylam :P sadysci. No tak czy inaczej trzeba uwazac. Nie wiem tez czy wczesniej nie grozi to poronieniem z powodu nie-do-regenerowanej macicy np.no i na pewno duzy brzuch moze byc zbytnim obciazeniem dla swiezszej blizny |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2040 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Leoś ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/j5rb2n0a3th34quw.png Franio ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/j5rb2n0a3h9hdz85.png Edytowane przez Irmusia81 Czas edycji: 2012-04-01 o 13:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:05.