Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-01, 16:13   #2371
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Hej

A my byliśmy na spacerku w końcu i nareszcie! choć zabrałam ze sobą parasol i folię przeciwdeszczową, bo raz słońce, raz granatowo i tak w kółko ale po pół godzinie się rozpogodziło i byłam pierwszy raz tak długo na dworze- prawie 2,5 h poszłam do lasu- tzn pozostałości po lesie bo w okół autostrada i zamiast szumu drzew, liści to słychać samochody no ale dobre i to, dawno nie byłam w lesie- już mam miejsce na gwałt A. jak przyjedzie

i widziałam dwie sarenki na na na

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Agatek, może u Was nie będzie Ja pójdę sama, TZta z małą zostawię, rodzice chrzestni nie pójdą
A w sumie, to dziecko jeszcze nie zapisane do chrztu, a ja już się na nauki wybieram Ale sala już zaklepana
ja to samo- sala zaklepana a kościół nie... mam nadzieje, że nie wyjedzie mi z sobotą żadną
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
bierz mnieee !!!!!!!!!!!
chcesz naprawdę?? ale wiesz, ja lubię i te sprawy....

Cytat:
o nie, to wysylam zwyklym poleconym,zeby nie bylo mozliwosci zwrotu
ooosz Ty kombinatorko
Cytat:
no widzisz, my nie mamy maty
masaze i spacerki tez uskuteczniam, ale widac moj to twarda sztuka i pomimo wszytskich tych zabiegow dalej ciezko go uspic
ehh a po kim Jasio ma taki twardy charakterek, co??

Cytat:
Twoja miala swoj pierwszy raz z koniem, to moj lubi brac do buzi...

Cytat:
ja tez !!!!!!!!!!!!!
i to niepokalane poczecie !!!!!!!
tak jak w serialu 'Majka'! Majka Majka trzymaj mnie za jajka!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 16:38   #2372
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Hej

A my byliśmy na spacerku w końcu i nareszcie! choć zabrałam ze sobą parasol i folię przeciwdeszczową, bo raz słońce, raz granatowo i tak w kółko ale po pół godzinie się rozpogodziło i byłam pierwszy raz tak długo na dworze- prawie 2,5 h poszłam do lasu- tzn pozostałości po lesie bo w okół autostrada i zamiast szumu drzew, liści to słychać samochody no ale dobre i to, dawno nie byłam w lesie- już mam miejsce na gwałt A. jak przyjedzie
Osz Ty, Ty tylko o jednym
Ciekawe co teściowej powiesz - zostanie mama z Kinią, bo my musimy wyjść na gwałt

Ja tez mam nadzieję, że nie będzie problemu z terminem

Fajnie, że byłaś na spacerku U nas się nie bardzo da wyjść, ale mała tak marudziła, że ubraliśmy kombinezon i sio do auta na przejażdżkę Od razu usneła, jeszcze zanim ją wynieśliśmy z domu

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 17:41   #2373
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry!

Neska dobre pytania, bo ja się też nad tym głowiłam Igor lekoman aa, nic nie piszesz to pewnie tej ospy nie załapał na szczęście
Pearpearl ja też zostawiłam Julka (tak jak Agacia)jak miał tydzień z tż, musiałam jechać kupić sobie stanik do karmienia
agacia_cz chciałabym widzieć minę tego mohera
kropeczka dlaczego nie mówi się dzieciowe?? ja też tak mówię i moja mama (polonistka) mi uwagi nie zwraca dodatkowo jak w sklepie coś oglądam to mówię 'dziewczyńskie' -> mama rozumie, że to 'tak sobie'
ultraradiola my wyjęliśmy w zeszłym tygodniu wkładkę dla niemowlaka i jest dużo lepiej, Julek ma więcej miejsca nie ma chyba konkretnego wieku, bardziej chodzi o 'wielkość' dziecka
Uska00 brawo dla Igora zdjęcie super
MMONIKA9 w Mothercare są super ciuszki, za to ceny Ja mam sporo wyszukanych w lumpkach albo z wyprzedaży
Haniula hihi, Eveline nieźle grzeje, ja pamiętam jak się na noc posmarowałam i w środku nocy brałam prysznic i szorowałam się bo nie mogłam wytrzymać, tak mnie paliło
Blanszor
Byłaś na okładce superlinii??? wow, jak to zrobiłaś? kolor i fryzura super Oby Alan nie cierpiał przy naprawianiu siusiaka
Agatek ćwiczysz jogę z Kinią? TAK?
Mijus sama nauczyłaś się wiązać chustę? Jaką masz? (może już pisałaś, ale nie pamiętam) mi siostra w kwietniu przywiezie super wyglądaliście chodziłaś tak po dworze? co nałożyłaś, ciekawa jestem
Boro przykro mi z powodu koleżanki
NataliaM1103 najpierw szczena mi opadła, a potem doczytałam dalej :brzyda l: Widać, że mniejszy bąk zainteresowany telewizorem a większy bąk pozuje do zdjęcia
Stary 2012-04-01, 17:54   #2374
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
a jak ja mam niby znalezc czas na malowanie i dbanie o siebie? Jak spiluje w pospiechu paznokcie, to juz jest duzo
.........................
Kropeczka, oj, glowa do gory. Ty przynajmniej mozesz robic brzuszki...wiec wystarczy troche czasu i silnej woli i bedzie git.
U mnie chocby skaly sr.aly przez jeszcze 5 miechow musze chodzic ze zwisem
Ja po miesiącu od porodu postanowiłam sobie zrobić pediciure. Wstyd się przyznać, że dopiero po miesiącu, ale wcześniej nie było jak i kiedy :/ W każdym bądź razie przygotowałam wszystko, już nóżki zaczęły się moczyć i co? Wojtuś się obudził Cudem go potem uśpiłam i dokończyłam co zaczęłam, ale teraz to trzeba nieźle wszystko planować...

Co do brzucha, to niestety ja zawsze miałam dość wypukły, ale że staraliśmy się o dziecko, to myślałam, że nie opłaca się zaczynać ćwiczyć skoro w ciąży i tak brzuch urośnie. No i teraz mam duży brzuchol, który wygląda masakrycznie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
właśnie ojciec rozwalił mi zderzak w aucie i to na placu... cofał swoim autem i zahaczył nasze w swoim wgniótł tylne drzwi, ale jestem wściekła o tżecie nie mówiąc
Współczuję...

Dziewczyny zastanawiam się co robić do jedzenia na Święta. Macie jakieś propozycje dla mamuś karmiących? Nie chciałabym, żeby coś Wojtusiowi zaszkodziło.

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
kropeczka dlaczego nie mówi się dzieciowe?? ja też tak mówię i moja mama (polonistka) mi uwagi nie zwraca dodatkowo jak w sklepie coś oglądam to mówię 'dziewczyńskie' -> mama rozumie, że to 'tak sobie'
A moja sobie czasami coś ubzdura w głowie i tak palnie chyba tylko po to, żeby mnie rozdrażnić, bo co by niby miało przeszkadzać to, że mówię "dzieciowe"
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 18:03   #2375
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

My dziś na spacerku byliśmy, ale wytrzymałam pół godziny bo mnie po kawie pogoniło myślałam, że nie zdążę do domu. Ale na szczęście Julek spał w wózku jeszcze z 1,5h więc dla humoru zrobiłam szarlotkę

No i mam romans. Bo z moim niezdecydowaniem do świąt sama się nie wyrobię, a tż nie chce pomóc. Mam 150zł na matę. Jaką wybrać.

Nową taką http://allegro.pl/mata-edukacyjna-dl...217892584.html
Czy używaną taką? http://allegro.pl/mata-edukacyjna-fi...245490147.html

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zastanawiam się co robić do jedzenia na Święta. Macie jakieś propozycje dla mamuś karmiących? Nie chciałabym, żeby coś Wojtusiowi zaszkodziło.

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

A moja sobie czasami coś ubzdura w głowie i tak palnie chyba tylko po to, żeby mnie rozdrażnić, bo co by niby miało przeszkadzać to, że mówię "dzieciowe"
hmm, jedzenie na święta mówisz.... ja nie wiem jak ja sobie poradzę. W kwietniu każdy weekend mam zajęcty imprezami. Święta, 50-tka teściowej, 80-tka dziadka i chrzest. A ja jeść nie mogę za bardzo ta imprezach, bo mleka niet, i jajek niet (no i pełno innych rzeczy). Nie wiem jak ja przejdę święta bez zjedzenia chociażby jednego jajka
Stary 2012-04-01, 18:51   #2376
*Agatek*
Zakorzenienie

Inutil- z mojego doświadczenia wiem, że matę bez sensu kupować nową, bo dziecko nie będzie Bóg wie ile na niej leżeć, bo się nudzi no i szybko wyrasta... musisz pokazywać zabawki, ruszać pałąkami- to jest spokój (Boroo i ja tak robimy ) Ja kupiłam używaną za 40 zł i jestem zadowolona, młoda na niej leży max pół h bo wtedy traci zainteresowanie mimo pokazywanych wszystkich zabawek które są w macie
masz tu tą co patrzałaś - http://allegro.pl/mata-edukacyjna-i2217042891.html
Poszukaj dobrze a znajdziesz tanią w stanie idealnym- ja taką znalazłam
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Osz Ty, Ty tylko o jednym
Ciekawe co teściowej powiesz - zostanie mama z Kinią, bo my musimy wyjść na gwałt

Ja tez mam nadzieję, że nie będzie problemu z terminem

Fajnie, że byłaś na spacerku U nas się nie bardzo da wyjść, ale mała tak marudziła, że ubraliśmy kombinezon i sio do auta na przejażdżkę Od razu usneła, jeszcze zanim ją wynieśliśmy z domu
Ja już mam tekst przygotowany- że muszę jechać do sklepu, A. zaciągnę żeby mi nie było smutno i go wywiozę nie mogę się doczekać

Wiesz co, moja córa to się denerwuje jak samochód stoi i nie jedzie... od razu płacz, a jak jedzie, mjuzik pełną parą to siedzi cicho puszczam jej System of a down- nie narzeka

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-04-01 o 18:55
Stary 2012-04-01, 19:01   #2377
MMONIKA9
Wtajemniczenie

agacia_cz mam do ciebie pytanko bo widziałam na fotkach ze twoja malutka ma takei czerwone znamie na główce - mówił ci lekarz może co to jest? bo mój mały ma coś podobnego na pleckach i mi lekarz powiedział ze to jest naczyniak i że to zejdzie cąły czas to obserwuje na razie się nie powiększa ale się robi bardziej wypukłe

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
My dziś na spacerku byliśmy, ale wytrzymałam pół godziny bo mnie po kawie pogoniło myślałam, że nie zdążę do domu. Ale na szczęście Julek spał w wózku jeszcze z 1,5h więc dla humoru zrobiłam szarlotkę

No i mam romans. Bo z moim niezdecydowaniem do świąt sama się nie wyrobię, a tż nie chce pomóc. Mam 150zł na matę. Jaką wybrać.

hmm, jedzenie na święta mówisz.... ja nie wiem jak ja sobie poradzę. W kwietniu każdy weekend mam zajęcty imprezami. Święta, 50-tka teściowej, 80-tka dziadka i chrzest. A ja jeść nie mogę za bardzo ta imprezach, bo mleka niet, i jajek niet (no i pełno innych rzeczy). Nie wiem jak ja przejdę święta bez zjedzenia chociażby jednego jajka

i jedna i druga fajna
Stary 2012-04-01, 19:17   #2378
MissZuzia
Zadomowienie

ale brzydko dzis bylo, wyciagnelam znow zimowe wdzianko.... ehs
spacer to tylko do i z kosciola
potem zrobilam obiad, pychota polecam
http://www.makecookingeasier.pl/bez-...sciach-salaty/
w wersji dla mam beznabiałowej (ale zgrzeszyłam miodkiem )
i pojechalismy na spacer z małym po .... centrum handlowym

Cytat:

ja mam druga i Olek jest zadowolony co rowna sie godzinie spokoju
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Nie podniecac mi się tu -dzisiaj PRIMA APRILLIS.
W ciąży nie jestem!
Taki maly żarcik z mojej strony to był!!!:ha haha:
no zarty na bok bo jak sie trafi to bedzie dopiero wesolo hy hy
Cytat:

dzisiaj jest to jutro, wiec jak Dzon mi da, to lece do klubu

no tak, kazde dziecko jest inaczej zbudowane
na mojego sa dobre akurat
mi za to totalnie nie podpasowaly ubranka Zary - masakra - za male i za waskie
oj nie wiem czy dodam bo wyszly fatalnie i robione komora

my dzis wpadlismy do HM po bodziaki i spodenki, lubie ich ubranka, maja odpowiednie rozmiary i dobra jakosc i ich 68 jest sporym 68 wiec spoko a nie tak jak smykowe ze sie kurcza
Cytat:
Wystroiłam się ,ubralam gaty obciskające bo teście mają zaraz przyjechac i chcę się teściowej podobac:h ahaha:.

----------------------------
A to dwa moje bąki dzisiaj przed telewizorem
he he

slicznie
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Jak pokazujecie ciuszki swoich pociech na chrzest to i ja się pochwalę
super
Cytat:
Agawo kupiłam w sklepie za 195zeta + oczywiście buciki ,body i skarpetki oddzielnie
no ja za wszystko dalam 240 ale w tym jest kurteczka, czapeczka, spodenki, koszulka i buciki
dokupie rajty i luz

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 19:49   #2379
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
agacia_cz mam do ciebie pytanko bo widziałam na fotkach ze twoja malutka ma takei czerwone znamie na główce - mówił ci lekarz może co to jest? bo mój mały ma coś podobnego na pleckach i mi lekarz powiedział ze to jest naczyniak i że to zejdzie cąły czas to obserwuje na razie się nie powiększa ale się robi bardziej wypukłe
niestety naczyniak i do tego podcieka ciągle -uwypukla się, na razie nic z tym nie można zrobić bo mała ma jeszcze ciemiączko, w maju mam dostać skierowanie do specjalisty prawdopodobnie będzie to nacinane w każdym razie przeznaczone jest do usunięcia
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 19:53   #2380
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:

Ja bym brała tą używaną. Po pierwsze dlatego, że podobną matę do tej nr 1 dostałam i ona (przynajmniej ta co ja mam a też jest z FP) się zwija z jednej strony. Chodzi mi o to, że tylko z jednej strony ten materiał jest do czegoś przymocowany a z drugiej sobie leży luźno i nic nie robi tylko się zwija, więc leży w szafie. A po drugie w ogóle kupowałabym używaną z tego samego powodu co Agatek
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 20:24   #2381
NataliaM1103
Rozeznanie

no i teście pojechali....
Kupili dla Bartusia pampersy .

Synuś najpierw trochę spał,ale jak sie obudził to byl mega szczęśliwy,śmiał się i gadał.
Teściowa z godzinę przesiedziała na podłodze przy bujaku i gadała do niego.

Potem u wszystkich po kolei na rękach,nawet obaj dziadkowie pierwszy raz trzymali Bartusia.

O 19.30 kąpiel potem mleczko i Bartuś zasnął sam w łóżeczku.Teraz pewnie jak co noc obudzi sie albo o 3 albo o 4.

Odparzenie na dupce wyleczone a tu sie dzisiaj rano pojawiło na szyjce ,mam nadzieję ,że wyleczyny tak samo szybko jak na dupalu.

Edytowane przez NataliaM1103
Czas edycji: 2012-04-01 o 20:40
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 20:41   #2382
uska000
Zadomowienie

http://allegro.pl/maty-mata-edukacyj...217864606.html ja mam ta i jestem i ja i Igor zadowolona

co do uzywanej dziewczyny maja racje tylko miej pewnosc ze dom z ktorego bedzie jest niepalacy i bez wilgoci.. zeby ta mata nie smierdziala;/

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 20:44   #2383
NataliaM1103
Rozeznanie

Ja też zastanawiam się nad matą. Tylko nie jestem pewna czy jeżeli jest karuzela to mata jest potrzebna,bo przecież to jest to samo.Dziecko leży i patrzy,tzn gada ,śmiej się itp.
Bartuś ma w kwietniu imieniny więc zaczynam myślec o prezencie

Ostatnio dyskutujemy z Tżem czy kupic mieszkanie w bloku 3 pokoje czy budowac sie z rodzicami.Niestety na budowę samodzielną nas nie będzie stac.Sami nie wiemy co robic!

Edytowane przez NataliaM1103
Czas edycji: 2012-04-01 o 20:51
Stary 2012-04-01, 21:11   #2384
Angelika_26
Raczkowanie

Witam!!
Fajną stronkę znalazłam o kolce.
http://umamy.homestead.com/kolka.html

Inutil co do maty to ja mam właśnie tą z fisher price
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 21:33   #2385
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie czy wy nadal macie wkładki do fotelików dla niemowlaków ?? jak tak do kiedy je trzeba mieć ??
Mam, ale nie wiem kiedy się ściąga. Przełożę mu pasy tylko, bo go ciśnie powoli
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Obcasy, tez juz o nich myślałam, ale nie wiem czy to dobry pomysł. W kościele mamy wyłożony marmur i jest sliski jak diabli, jedno zle stąpnięcie i leżę.

Nienawidze tych moim cycków, wrrr!!
Szukałam stanika dla siebie i znalazłam rozmiar D Ja chce mój dawny B...
Bardzo łądnie wyglądasz w tej kiecce
A z (.)(.) nie przesadzaj, bo u mnie E - jak podłączę mój mały odkurzacz to się za mna ciągną, ale jak w nocy się budzi i podpinam go to są takie pięknie jakby "jędrne" hihi
Cytat:
Dziewczyny mam parę pytań, a mianowicie:
- Czy Wasze dzieci też kichają 3-5x dziennie od 2-5 kichnięć na jedną turę??
- Dziewczyny które mają córeczki: czy możecie mi polecić pampersy huggiesy?? Bo cena zachęcająca no i dużo sztuk jest są same plusy czy minusy? Mają te paski po bokach rozciągliwe??

- Czy któraś z Was myje buzie raz dziennie gazikiem? Czy są efekty czyt. brak pleśniawek?
[SIZE=4]
Kicha co jakiś czas, częściej i rzadziej, ale ciągle
Co prawda nie mamy córy, ale mam pomysł co do pieluszek. Nie wiem cpo Wy na to:
U nas nie ma sklepu, w którym można by kupic pieluchy na sztuki. A powiem szczerze, że takie coś bardzo by mi pasowało, ponieważ Krzyś ma Premium Care (Sleep&Play go odparzają, a przy tych białych nie musze nawet kremem żadnym smarować - dla nas cudo) i chciałabym spróbować tez innych pieluszek w związku z ceną (63zł za 80sztuk ). Dlatego też moja propozycja: Gdyby sie tak wymienić kilkoma sztukami - myślę, że może ok. 3 sztuki już mogłyby powiedzieć czy pupa dziecka je dobrze znosi czy jednak odparzają

Przemywam małemu buzię wacikiem z przegotowaną wdą, gdy tylko widzę, że pojawiają się mini czerwone krostki od mleka czy np. potu i zaraz znikają potem
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
w ogóle moj syn jest lekomanem!!! cieszy się jak głupi jak dostaje witamine d , od razu płakac przestaje (dostaje po kąpieli. kąpać się lubi ale jest afera jak się go z wanny wyciąga-wiec wtedy szybko witaminka i jest gitarka ), debridat uwielbiał (przestałam juz dawac), antybiotyk tez..., nie wspominam o Afrinie bo jak mu psikam to az sie smieje

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 21:42   #2386
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
O to też jesteś sławna i który tusz wygrał?
testowałam chanel i revlon oba wodoodporne i oba kiepskie

Cytat:
Napisane przez ankaya Pokaż wiadomość
Mamusie a mam pytanko, czy szczepiłyście swoje skarby dodatkowo na pneumokoki, meningokoki i rotawirusy? koszt jest kosmiczny:/ ae wahamy się czy nie będziemy sobie potempluć w brodę że nie zaszczepiliśmy
szczepiłam na rota
pearl dziękuję oczekuję w takim razie,chyba,że Mijus była by tak uprzejma

Cieszę się ze kieca wam się podoba
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 21:53   #2387
NataliaM1103
Rozeznanie

Dziewczyny czy to możliwe ,że ja po ciaży mam mniejszcze owłosienie dosłownie wszędzie,bikini,nogi ,pachy.Przed ciążą mialam mocne ciemne włosy w tych miejscach,a teraz jest ich bardzo mało i wolno rosną.Nie wiem czy to ciaża czy to poród miał cos z tym wspólnego.Tylko nigdy o czymś takim nie słyszałam...
Stary 2012-04-01, 21:58   #2388
*Agatek*
Zakorzenienie

Mój wymęczony dzieciak padł po jednej turze kunia ale puściłam jej drugą gratis bo sama chcę se posłuchać...

Inutil
- dokładnie, tak ćwiczę jogę z Kinią!

Cytat:
Odparzenie na dupce wyleczone a tu sie dzisiaj rano pojawiło na szyjce ,mam nadzieję ,że wyleczyny tak samo szybko jak na dupalu.
brawo dla dziadków!! oklaski: co do odparzeń- umyj szyjkę i wysmaruj linomagiem, nam pomogło po 3 smarowaniach

Stary 2012-04-01, 22:16   #2389
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Ja też zastanawiam się nad matą. Tylko nie jestem pewna czy jeżeli jest karuzela to mata jest potrzebna,bo przecież to jest to samo.Dziecko leży i patrzy,tzn gada ,śmiej się itp.

Ostatnio dyskutujemy z Tżem czy kupic mieszkanie w bloku 3 pokoje czy budowac sie z rodzicami.Niestety na budowę samodzielną nas nie będzie stac.Sami nie wiemy co robic!
na macie dziecko moze jeszcze dotykac zwierzaczkow zawieszonych nad nim
z ktorymi rodzicami ja wolalabym dom ale z osobnym wejsciem, kuchnia itp
Cytat:
Dziewczyny czy to możliwe ,że ja po ciaży mam mniejszcze owłosienie dosłownie wszędzie,bikini,nogi ,pachy.Przed ciążą mialam mocne ciemne włosy w tych miejscach,a teraz jest ich bardzo mało i wolno rosną.Nie wiem czy to ciaża czy to poród miał cos z tym wspólnego.Tylko nigdy o czymś takim nie słyszałam...
mozliwe - mialam sie was kiedys pytac
wlosy na glowie geste a reszta przerzedzona i wolno rosnie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 22:32   #2390
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Julko się najadł i ani myśli spać ostatnio coś mu się rozregulowało

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/maty-mata-edukacyj...217864606.html ja mam ta i jestem i ja i Igor zadowolona
to super, bo tż się spodobała i ją właśnie zamówiliśmy zostanie jeszcze 50zł na dodatek

Cytat:

Z rodzicami jak już tak jak MissZuzia pisała, osobne wejście, osobna kuchnia itp. Inaczej ja bym się nie decydowała chociaż to zależy i czasem takie wyjście jest najlepsze

ale karuzela jest w łóżeczku a matę można położyć w pokoju i przenosić

Cytat:
Mój wymęczony dzieciak padł po jednej turze kunia ale puściłam jej drugą gratis bo sama chcę se posłuchać...

Inutil
- dokładnie, tak ćwiczę jogę z Kinią!
tak właśnie myślałam

co zrobiłaś Kini że wymęczona?
Stary 2012-04-01, 22:43   #2391
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
tak właśnie myślałam

co zrobiłaś Kini że wymęczona?
no... jogę ćwiczyłam, nosiłam, mata dziś 2x, trochę w wózku spała, spacer, yyyy... co tam jeszcze... tańczyłam z nią

Stary 2012-04-01, 23:55   #2392
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
no nie moge no...

może tż myśli, że robisz z niego sobie prima aprilis??
istnieje możliwość, że tż nie widział moich seksi różowych gatek bo przysłonił go zwis

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Cytat:
a jak ja mam niby znalezc czas na malowanie i dbanie o siebie? Jak spiluje w pospiechu paznokcie, to juz jest duzo
a na obcasach to nigdy nie umialam chodzic
bylas na Starowce? Ja juz zapomnialam,ze cos takiego istnieje
ja biorę fotelik do łazienki, zawieszam zabawki żeby młody się czymś zajął i robię się na bóstwo (no dobra, do bóstwa dużo mi brakuje ).
Mi też na Starówkę było jakoś nie po drodze. Sto lat tam nie byłam. Przyjaciółka robiła pożegnanie w Bazyliszku - wyjeżdża na stałe do DE.

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

Cytat:
Mamusie a mam pytanko, czy szczepiłyście swoje skarby dodatkowo na pneumokoki, meningokoki i rotawirusy? koszt jest kosmiczny:/ ae wahamy się czy nie będziemy sobie potempluć w brodę że nie zaszczepiliśmy
Nie daj się koncernom farmaceutycznym
My nie szczepimy. Ja z tych wyrodnych matek.
Do decyzji przekonuje mnie córka koleżanki. Ma półtora roku, szczepiona na wszystko co się dało i już miała 3 razy pneumokokowe zapalenie płuc. W ogóle jest chorowitkiem. A wykarmiona na cycochu i nadal wieczorami cyca dostaje na kolację. I tu upadają teorie o cudownej mocy kobiecego pokarmu i super szczepień

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Cytat:
Hej

i widziałam dwie sarenki na na na
tylko żeby Wam sarenki nie przeszkodziły

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Cytat:

Blanszor
Byłaś na okładce superlinii??? wow, jak to zrobiłaś? kolor i fryzura super Oby Alan nie cierpiał przy naprawianiu siusiaka
to było bardzo proste - schudłam 21 kg
wysłałam foty przed i po z opisem. Umieścili również wszystko to co do nich napisałam. Cały czas można się tam zgłaszać. Można wysłać opowieść o odchudzaniu jak ja, albo szukają modelek w rozmiarze 42+.

Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 04:47   #2393
dph
Rozeznanie

Blanszor pochwal sie jak ci sie udało dokonać takiego wyczynu 21 kg Wow

Oglądałam pogodę na święta masakra w zeszła niedzielę mówili że ma być 20 stopni a wczoraj z 20 zrobiło sie 8
Stary 2012-04-02, 08:24   #2394
agawoo
Zakorzenienie

Super świąteczna pogoda,nie ma co:/ a ją liczyłam na cieplutkie święta,żeby pójść z małą na spacerek:/ jak tak dalej pójdzie to zanim się zrobi ciepło to ją do pracy wrócę i się nie naspaceruje z Melcia :/

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 08:41   #2395
Mijus
Rozeznanie

Cześć

Cytat:
ja wymoczyłam brud w wannie (podkradłam młodemu oilatum ), ogoliłam wszystko oprócz głowy, zrobiłam pazurki u rąk i nóg
nabalsamowałam zwłoki i założyłam różowe seksi koronkowe gatki....
ale tż woli komputer
a to dziad

Cytat:
pomimo mojego uwielbienia dla mocniejszej muzyki, jakos nigdy nie bylam szczegolna fanka Metallicy, ale zeby miec pretekst na wyrwanie sie z domu, zawsze moge stwierdzic, ze to moja ukochana kapela...
Ja bym chcialam na openera
No i o to chodzi
Cytat:
Mijus, to nieprzyzowite miec tak dlugo spiace dziecko !!!
hre hre hre

Cytat:
właśnie ojciec rozwalił mi zderzak w aucie i to na placu... cofał swoim autem i zahaczył nasze w swoim wgniótł tylne drzwi, ale jestem wściekła o tżecie nie mówiąc
ale pech

Cytat:
A to dwa moje bąki dzisiaj przed telewizorem
Jakie fajne bąki

Cytat:
Ja szczepiłam na pneumo i rota. Choć cały czas zastanawiam się czy dobrze zrobiłam. Niestety czasami możliwość wyboru jest przekleństwem

Cytat:
dawno nie byłam w lesie- już mam miejsce na gwałt A. jak przyjedzie
hi hi hi będzie ogień

Cytat:
ja to samo- sala zaklepana a kościół nie... mam nadzieje, że nie wyjedzie mi z sobotą żadną
Przypomniało mi się jak z tż zaklepaliśmy w czerwcu 2007 termin ślubu na wrzesień 2008 i 5 miesięcy przed ślubem dzwoni do mnie ksiądz, że on mnie bardzo przeprasza ale musi odwołać nasz ślub bo on zapomniał, że odpust jest
To była masakra Na szczęście udało się znaleść kosciół z wolnym terminem bo przecież cała reszta już była dograna

Cytat:
Dzień dobry!
Agatek ćwiczysz jogę z Kinią? TAK?
O mój Boże!!!! To jest straszne!!!ja pierdziule

Cytat:

Bierz używaną

Cytat:
oczekuję w takim razie,chyba,że Mijus była by tak uprzejma
Coś chyba nie doczytałam Będę uprzejma, tylko o co chodzi

Pearl, Inutil - chustę sama ćwiczyłam w domu zgodnie z instrukcją i dodatkowo pokazała mi co i jak kuzynka tż która była na warsztatach. Mam chustę z tej firmy. Powiem Wam, że jest to banalnie proste Narazie tylko po domu biegam, ale na pewno ruszę w niej na dwór Ważne jest, żeby opanować wiązanie w którym dziecko ma rozkraczone nóżki ze względy na bioderka Coś czuje, że u nas chusta będzie stałym ekwipunkiem
Stary 2012-04-02, 08:53   #2396
mala_stopka
Zadomowienie

hellllo

no nadrobiłam, ale juz połowy nie pamiętam cos sie dzisiaj nie wyspałam i jakaś nietomna jestem

Cytat:
[/COLOR]Dziewczyny mam parę pytań, a mianowicie:

- Czy Wasze dzieci też kichają 3-5x dziennie od 2-5 kichnięć na jedną turę??

- Dziewczyny które mają córeczki: czy możecie mi polecić pampersy huggiesy?? Bo cena zachęcająca no i dużo sztuk jest są same plusy czy minusy? Mają te paski po bokach rozciągliwe??

- Czy któraś z Was myje buzie raz dziennie gazikiem? Czy są efekty czyt. brak pleśniawek?

- Jak chcę psikać tantum verde to na gazik i przetrzeć? Czy jak? Raz na dwa dni czy codziennie?

- Po jakim czasie można stwierdzić, że pleśniawki zniknęły i ich już nie ma? (ścieram je, ale nie wiem jak poznać, że jest wygojone wszystko )
też kicha

używam huggisów i jestem zadowolona, boczki się rozciągają, tylko czasem jak lezy na boku to się przesika...

co do przemywania buźki i tantum verde to nie wiem

Cytat:
Łooooo jakie słodkie.

A dziewczynki nigdy jeszcze o tym nie pisałam, bo sama trawiłam tą informację. Nasz synek ma spodziectwo żołędziowe i musi mieć operację. Za tydzień idziemy na wizytę do chirurga państwowo a za dwa tygodnie prywatnie do kogoś innego na drugą konsultację. Podobno jak chirurg jest dobry to naprawią małemu siusiaczka, że będzie wyglądał całkiem normalnie. Ale biedy się nacierpi. Udało mi się dotrzeć do najlepszych speców od spodziectwa w Warszawie, więc mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze.
będzie dobrze i siusiak będzie jak malowany

Cytat:
witam!
Dziewczyny zrobił test od rana i ja znowu jestem w ciąży!!!!!!!!!!!!!!!!!
a zastanawiałam sie, która zrobi takiego psikusa... he he

Cytat:

Kropeczka, oj, glowa do gory. Ty przynajmniej mozesz robic brzuszki...wiec wystarczy troche czasu i silnej woli i bedzie git.
U mnie chocby skaly sr.aly przez jeszcze 5 miechow musze chodzic ze zwisem
witam w klubie ale mnie juz korci, zeby zacząć...wszystko wydaje się zagojone, ale ostatnio jak podniosłam starsza córcie (18kg) i miałam ją chwile na rękach to potem tak mnie rana ciagnęła i piekła tam w środku, ze aż sie wystraszyłam czy aby sie nie otworzyła... ale przeszło do nastepnego dnia...
więc poczekam....

Cytat:

Cytat:
tylko na pneumokoki, bo przedszkolak w domu

Cytat:

jesli z rodzicami to tak jak dziewczyny piszą, osobne wejscie, kuchnia...
jeśli ja bym miała wybór to jednak zdecydowałabym sie na mieszkanko... zawsze sami, bez kontroli i głupich gadek....

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość

Kicha co jakiś czas, częściej i rzadziej, ale ciągle
Co prawda nie mamy córy, ale mam pomysł co do pieluszek. Nie wiem cpo Wy na to:
U nas nie ma sklepu, w którym można by kupic pieluchy na sztuki. A powiem szczerze, że takie coś bardzo by mi pasowało, ponieważ Krzyś ma Premium Care (Sleep&Play go odparzają, a przy tych białych nie musze nawet kremem żadnym smarować - dla nas cudo) i chciałabym spróbować tez innych pieluszek w związku z ceną (63zł za 80sztuk ). Dlatego też moja propozycja: Gdyby sie tak wymienić kilkoma sztukami - myślę, że może ok. 3 sztuki już mogłyby powiedzieć czy pupa dziecka je dobrze znosi czy jednak odparzają
:
moge ci podesłac huggisa jak chcesz

no i nie zdąże więcej napisać, bo Majka juz woła....
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 08:56   #2397
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Witajcie !
U mnie dalej brzydka pogoda, humor też nie najlepszy. Wczoraj dostałam okres, kiepsko się czuję.
Jadę dziś na pogrzeb najlepszej kumpeli ojca. 5 lat temu zmarła na raka jej mama, a teraz tato(miał przeszczep serca 5 lat temu, ale codziennie chlał), znalazła go martwego w domu - bardzo przykre, 22 latka została się sama jak palec.

A jutro mój mąż idzie do szpitala, będzie miał wycinane żylaki, no i nie będzie go ze dwa dni

Dziewczyny popytajcie wśród znajomych koleżanek farmaceutek czy nie kupią na siebie szczepionek w aptece. Ja mam taką dobrą koleżanką, która mi wszystkie leki dla niuni kupuje u siebie i bardzo dużo zaoszczędziłam, na samej szczepionce rotarix pierwszej dawce 90 zł (dałam 280 zł), a teraz podrożała (412 zł), ale ja będę mieć za 290 zł.

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 09:11   #2398
Anabellita
Zadomowienie

Dzień dobry

Mamuśki poradźcie mi proszę w sprawie allegro
. Wy jesteście bardziej obeznane.
W sobotę kupiłam (przez Kup Teraz) leżaczek-bujaczek, dokładnie ten --->http://allegro.pl/lezaczek-bright-st...245124682.html
Kasę wpłaciłam od razu i zadowolona czekałam na odbiór leżaczka. Niestety dzisiaj wchodzę na swoją skrzynkę mailową a sprzedawca wysłał mi taką wiadomość:
"Przykro mi ale leżaczek uległ zniszczeniu, już dokonałam zwrotu całości kwoty którą Pani wpłaciła". Wkurzyłam się na maksa
Co robić Wysmarować jej odpowiedniego maila? Wystawić negatywa? Czy ona w ogóle może coś takiego zrobić???
--------
edit.
Właśnie doczytałam ze sprzedający moze zwrócić moją wpłatę jeśli:

• zwróciłeś towar (np. w wyniku reklamacji),
  • kupiony przez Ciebie przedmiot okazał się niedostępny,
  • Twoja wpłata była za wysoka lub za niska (np. nie zawierała kosztów przesyłki).

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".

Edytowane przez Anabellita
Czas edycji: 2012-04-02 o 09:24
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 09:43   #2399
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
mozliwe, mi włosy na nogach praktycznie nie rosną... od porodu tylko raz depilowałam i dalej nie rosną
Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Mamuśki poradźcie mi proszę w sprawie allegro
. Wy jesteście bardziej obeznane.
W sobotę kupiłam (przez Kup Teraz) leżaczek-bujaczek, dokładnie ten --->http://allegro.pl/lezaczek-bright-st...245124682.html
Kasę wpłaciłam od razu i zadowolona czekałam na odbiór leżaczka. Niestety dzisiaj wchodzę na swoją skrzynkę mailową a sprzedawca wysłał mi taką wiadomość:
"Przykro mi ale leżaczek uległ zniszczeniu, już dokonałam zwrotu całości kwoty którą Pani wpłaciła". Wkurzyłam się na maksa
Co robić Wysmarować jej odpowiedniego maila? Wystawić negatywa? Czy ona w ogóle może coś takiego zrobić???
--------
edit.
Właśnie doczytałam ze sprzedający moze zwrócić moją wpłatę jeśli:

• zwróciłeś towar (np. w wyniku reklamacji),
  • kupiony przez Ciebie przedmiot okazał się niedostępny,
  • Twoja wpłata była za wysoka lub za niska (np. nie zawierała kosztów przesyłki).
chyba moze, skoro zwróciła kasę to myslę,z e nie mozesz negatywa....

dobry w ogóle...

znów pogoda do d........................

na 11.20 idę na cwiczenia

wczoraj gosci mielismy pojechali dopiero po 23... a małego normalnie o czasie wykąpałam i poszedł spac i był grzeczny
Była kolezanka ze swoim facetem, który własnie został dentystą-zgadnijcie co między innymi małemu przywieźli? OCzywiscie szczoteczkę do zębów Fajna jest z Nuka. w zsadzie są dwie. jedna jest gryzaczkiem a druga jest pierwszą szczoteczką. obie gumowe no i mają ogranicznik, zebvy dzicko sobie nie wepchnęło za głęboko do buzi
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 09:55   #2400
uska000
Zadomowienie

cala noc do dupy.. Igor ma katar i pokaszluje

padam n a pysk...

dzien dobry a raczej zly...

co do szczepien ja wyrodna matka tez szczepie tylko darmowymi.. i po 1 mialam odczyn i gulke i teraz dostal za darmo z sanepidu inna sczepionke i nie ma odczynu to wlasnie bez komorkowa co jest w 5w1 szkoda ze nie proponuja tamtej osobno zeby zaplacic koszt ok 30zl.

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości