Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-02, 09:21   #2251
Ando
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII

co za dzien... ojciec mi sie dusi, nie wie co mu jest, nie moze oddychac, ale do szpitala nie chce jechac, bo "pewnie przejdzie"... wykoncze sie...
Ando jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 09:23   #2252
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Ajka, nie przejmuj się, połówkowe robi się od 19stego tygodnia, ja miałam równo w 20stym. Nie ma to kolosalnego znaczenia tak, jak na tym pierwszym.

Aga, przed wami ciężki czas z tą chorobą, u nas było podobnie tyle, że ja się zaraziłam od tż, ktory był chory non stop przez miesiac. Myslalam, ze oszaleje, bo on z tych, ktorzy sa chorzy, ale na zwolnienie ani na urlop nie pojda.
Cieplo sie ubieraj, z psem tylko wtedy, kiedy trzeba i jakos to przeżyjecie.

Nie mam humoru, bo cały dzien czekałam na zakupy z tż, no i jak zwykle wywinął mi numer i poszlismy dopiero o 19, a galeria była do 20stej... Wiec weszlismy doslownie do 4 sklepow, tż wybrał sobie prezent, jakieś ubrania i dodatki ze springfielda,a ja oczywiście nic... Nie wspomnę, że urodziny miałam 10 dni temu, a prezentu jeszcze nie dostałam, bo tż nie wie, co mi kupić. Pomysłowy, nie powiem.
Mój były zawsze tak mówił..że on nie ma pomysłu na prezent, dlatego nigdy do nie dostawałam i potrafił jeszcze w moje urodziny wyjść na piwo z kolegą..a ja sama z mamą tort jadłam dobrze, że zmieniłam na lepszy model
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Kciuki za jutrzejszą wizytę
Ja bym bardzo chciała poczuć cokolwiek

Ale cudne uwielbiam kwiaty, zwłaszcza doniczkowe

Ja też, rozwaliła mnie babka z poprzedniego odcinka, która zasyfiła nowy dom w 4 miesiące od wprowadzenia Kurcze, my się męczymy z tyloma prowizorkami, betonem i gołymi murami, że mała bania a i tak porządek jest a ona miała domek wykończony na tiptop i tak go zabałaganiła
Ta dzisiaj z czwórką dzieci też niezła, wszędzie porozwalane ciuchy

A mój mąż się ze mnie nabija, że jestem niedzisiejsza

Zamierzam nauczyć dziecko korzystania z mapy co z tego wyjdzie zobaczymy
Trzymam kciuki za to żeby się Wam z siostrą ułożyło
Dziękuję za kciuki i za dobre życzenia Ja uważam, że w takich rzeczach, jak papierowe mapy jest coś urokliwego więc wcale nie powinnaś się czuć zacofana, ale wyjątkowa, bo mało kto z tego korzysta
Cytat:
Ja jestem fank,a perfekcyjnej pani domu, mam nawet ksiazki, jednak wersja polska to dno, kompletnie mi się nie podoba i dlatego nie ogladam.
Ja tak samo! Uwielbiam Anthea Turner. Taka charyzmatyczna i szczerza kobieta z niej Też mam jej książkę. Mnie wkurza w polskiej wersji prowadząca...po prostu mnie irytuję i działa mi na nerwy. W ogóle, to jest taka tandetna kopia angielskiej wersji.
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
A no i dzięki za pomoc w wyborze imienia, stanęło na Łucji, no chyba że w międzyczasie znajdziemy inne imię, które nam się baaaaaardzo spodoba, ale wątpię
My też się zastanawiamy nad Łucją zamiast Klary a Lusia to chyba też zdrobnienie od Ludwiki, bo mam chrzestną Lusie a moja koleżanka ma yorka o imieniu Lusia
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Hejka
teskniłam za Wami

co prawda jeszcze jakos tak mi smutno, ale mysle ze bez Was rady nie dam..... potrzebuje Wam czasem posmęcic

Nadrobilam Was, i nie chcialma cytowac tyule tego bylo.

Wczoraj z tz mielismy pol roku po slubie. Ale jakos szczegolnie nie swietowalismy. na wieczor zamowilam pizze bo chcial i tyle z tej okazji. heh......

a od tescowej dostalis,my wczoraj chpodzik dla małej duzo za wczesnie, ale jej sie trafił i bardzo fajny jest. Zółto zielony. W ogole nie zniszczony wiec dla nas wziela. Narazie zostal u niej , do nas go wezmiemy jak juz bedziemy mieli pokoj drugi zrobiony.

a swoja drogą chcialam sie pochwalic ze juz po swietach przechodzimy na drugi pokoj i zaczynamy remont tzn najpoerw trzeba bedzie go opruznic, a tam tyle rzeczy (jak to u starszych osob w pokoju ) no ale jakos damy rade...... ja sie ciesze i nie moge doczekac

no i przywiezlismy wczoraj od tesciow pol swiniaka
To fajnie, że s końcu będziecie mieli większy pokój Łoł..świniak..nieźle. Ja nawet gdybym chciała, to bym do swojej małej zamrażarki już nic nie zmieściła
A co do chodzików, to czytałam wiele złych opinii o używaniu chodzików.
Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Nie zastanawiajcie się tylko bierzecie zwłaszcza ten kosz Mojżesza to fajna sprawa

Może to nieładnie ale muszę się pochwalić - wczoraj teściowie dali nam kasę na wózek także odetchnęłam z ulgą bo kwestie finansowe spędzały mi sen z powiek
Co to jest kosz mojżesza?
Ja wózek dostanę za darmochę od kuzynki, więc też wielka ulga

Edytowane przez ajka89
Czas edycji: 2012-04-02 o 09:29
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 09:24   #2253
pumas
Zakorzenienie

Ewurka, oczywiście, że Ci nie odrzucą, tylko ew. wynik może wyjść lekko zafałszowany i będziesz musiała oddać jeszcze raz. A co do przejrzystości moczu - bakterie nie mają nic do rzeczy. Ja czasem mam przejrzysty, a czasem mętny, to chyba zależy od diety.

Agusia, mój facet jest z tych pomysłowych, potrafi mi dawac prezenty w stylu felgi, ładowarka, jakieś narzędzia, garnki, blendery itd. Nie cierpię tego. Rzadko kiedy dostaję coś stricte dla mnie, kobiecego, coś w stylu perfum lub biżuterii. A szkoda....A najbardziej nie lubię prezentów w stylu: chodź, wybierz sobie coś.

Też mnie dopada bezsenność czasami mimo, że mało śpię. Codziennie wstaję koło 7-8 a chodzę spać koło 24. Dzisiaj wstałam o 5 i nie mogłam zasnąć do 7. Męczarnia.

Witajcie o poranku, powiedzmy Od dzisiaj jestem na L4, wracam po świętach. Jak dobrze jest odpoczywać...

Edytowane przez pumas
Czas edycji: 2012-04-02 o 09:26
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 09:27   #2254
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
witam po-weekendowo, u nas leje ciągle, jest szaro i ponuro. Ostatnio dopadła mnie totalna bezsenność, przedwczoraj w nocy spałam 1 godzinę!!! Zasnęłam o 4.00 a obudziłam się już po 5.00! A później w ciągu dnia jestem taaaaka śpiąca więc jak się zdrzemnę to znowu ze spania w nocy nici! mam nadzieję że mój normalny rytm dobowy powróci (tj.spanie od 24.00 do 11.00)
na weekend była u nas moja 5-letnia chrześnica, córeczka naszych bardzo bliskich znajomych,ale odkąd jestem w ciąży to "obce" dzieci jakoś mnie drażnią wiem że to nie fair ale teraz najważniejsze jest dla mnie moje maleństwo a do innych dzieci złapałam jakiś dystans, jak mała biegała po domu to wkurzało mnie że zaraz pobrudzi ściany, porysuje parkiet, wcześniej tak nie miałam i mam trochę wyrzuty sumienia bo wiem że jakby to było moje dziecko to by mnie to nie denerwowało no to się rozpisałam
Ja zawsze miałam dystans do małych dzieci..i w ciąży się nic nie zmieniło
Haha...też mam taki rytm dnia
Stary 2012-04-02, 09:28   #2255
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ewurka, oczywiście, że Ci nie odrzucą, tylko ew. wynik może wyjść lekko zafałszowany i będziesz musiała oddać jeszcze raz. A co do przejrzystości moczu - bakterie nie mają nic do rzeczy. Ja czasem mam przejrzysty, a czasem mętny, to chyba zależy od diety.

Agusia, mój facet jest z tych pomysłowych, potrafi mi dawac prezenty w stylu felgi, ładowarka, jakieś narzędzia, garnki, blendery itd. Nie cierpię tego. Rzadko kiedy dostaję coś stricte dla mnie, kobiecego, coś w stylu perfum lub biżuterii. A szkoda....A najbardziej nie lubię prezentów w stylu: chodź, wybierz sobie coś.

Też mnie dopada bezsenność czasami mimo, że mało śpię. Codziennie wstaję koło 7-8 a chodzę spać koło 24. Dzisiaj wstałam o 5 i nie mogłam zasnąć do 7. Męczarnia.

Witajcie o poranku, powiedzmy Od dzisiaj jestem na L4, wracam po świętach. Jak dobrze jest odpoczywać...
Wiem, że durna jestem ale wstawałam tyle razy do sikania w nocy, że ledwo na oczy widziałam rano i byłam głodna i zapomniałam po prostu mam nadzieje, ze będzie wszystko dobrze

Fajnie, ze odpoczniesz ja też bym chciała...

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 09:29   #2256
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Co to jest kosz mojżesza?
Ja wózek dostanę za darmochę od kuzynki, więc też wielka ulga
Kosz mojżesza to coś takiego: http://allegro.pl/obaby-cudny-kosz-m...235146122.html
Fajna rzecz - jak dziecko jest małe a nie ma się miejsca w sypialni na łóżeczko, może spać w czymś takim koło Waszego łóżka
Stary 2012-04-02, 09:34   #2257
Malwina_a
Rozeznanie

Witam się poniedziałkowo

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i życzę tylko dobrych wieści

I mam pytanie, w 19 tyg ginka mi powiedziała, że mam lozysko na przedniej ścianie, a teraz na pranetalnym w 21tyg dowiedziałam się, że mam lożysko na tylnej ścianie bardzo wysoko. Mogło się to zmienić?
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-02, 09:34   #2258
ajka89
Zadomowienie

Cytat:

Nie wierzę Pumcia,że Ty taka pracoholiczka pisze, jak dobrze jest być na L4, hehe

Zapomniałam Wam napisać, że jestem już po wizycie. Ginka przełożyła mi połówkowe na 25 kwietnia, ale miałam dzisiaj robione usg. Z dzieciątkiem wszystko w porządku Jest ułożone główką do dołu, no i potwierdziła płeć- nadal dziewczynka została dziewczynką Dostałam receptę na żelazo i mam brać co dwa dni i mocz, morfologia do zrobienia na następną wizytę. Glukozę dostanę dopiero 25 kwietnia do zrobienia
Stary 2012-04-02, 09:34   #2259
Paula SHIN
Zakorzenienie

Witam Was z rana. Obudzilam sie w kiepskim humorze :/ Mam nadzieje, ze dzien jednak bedzie lepszy. Chociaz jest tak szaro na dworze, ze wszystkiego sie odechciewa...

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 09:36   #2260
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Kosz mojżesza to coś takiego: http://allegro.pl/obaby-cudny-kosz-m...235146122.html
Fajna rzecz - jak dziecko jest małe a nie ma się miejsca w sypialni na łóżeczko, może spać w czymś takim koło Waszego łóżka
No to rzeczywiście fajna sprawa Chociaż specjalnie bym tego nie kupiła, bo dziecko pewnie szybko z tego wyrośnie
Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Witam Was z rana. Obudzilam sie w kiepskim humorze :/ Mam nadzieje, ze dzien jednak bedzie lepszy. Chociaz jest tak szaro na dworze, ze wszystkiego sie odechciewa...

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!
Ja wczoraj obudziłam się z fatalnym humorem, tak bez powodu..ale potem mi przeszło
Stary 2012-04-02, 09:38   #2261
pumas
Zakorzenienie

Ewurka, mnie się też kiedyś zapomniało i mimo to, że nie jadłam, oddałam mocz po kilku godzinach, i wyniki wyszły dużo gorsze niż zazwyczaj. Także teraz jak sobie zapomnę oddać mocz z rana, to po prostu nie idę.

Ajka, pracoholicy też czasem mają dość hehe. Ja długo czekałam na to wolne - wiesz, jaki ja mam problem? Taki, że patrzę na grafik urlopów i biorę wolne wtedy, gdy nikt nie bierze. Zatem czasem muszę czekać aż miesiąc, żeby nikomu nie kolidować. Głupie to strasznie, postanowiłam to zmienić i stąd to L4
Stary 2012-04-02, 09:42   #2262
Mandragorrka
Zakorzenienie

Też czekam z niecierpliwością na grę o tron

Cytat:
Hejka
teskniłam za Wami...
Witaj Kochana Super, że jesteś
No i fajnie słyszeć od Ciebie tyle dobrych wieście. I większy pokój (chociaż najpierw remont- ale potem będzie fajnie) i świniak - starczy Wam na długo No i lepsze mięcho niż takie sklepowe. I chodzik i pół roku po ślubie Fajnie, że Ci lepiej

Cytat:
Tak w ogóle to zaczęłam w sobotę 25 tydzień stawiam bezalkoholowe oczywiście
Może to nieładnie ale muszę się pochwalić - wczoraj teściowie dali nam kasę na wózek także odetchnęłam z ulgą bo kwestie finansowe spędzały mi sen z powiek
za 25 tydzień
Fajnie, że teściowie dali Wam kasę, na pewno dużo to pomoże

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
jakiś śpioch się ze mnie zrobił.
śpię od 22 do 8 i zasypiam też w ciągu dnia na godzinę lub dwie
Wy też tak macie?
Ja śpię więcej niż przed ciążą. Często w ciągu dnia ucinam sobie drzemki, wcześniej mi się to nie zdarzało. Ale póki nie mam problemów ze spaniem w nocy to jest ok

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
co za dzien... ojciec mi sie dusi, nie wie co mu jest, nie moze oddychac, ale do szpitala nie chce jechac, bo "pewnie przejdzie"... wykoncze sie...
Jejku co za uparciuch Uważajcie na niego bo to może być coś poważniejszego i nie przejdzie. A najlepiej by było jak by pojechał do szpitala.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 09:46   #2263
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Ewurka, mnie się też kiedyś zapomniało i mimo to, że nie jadłam, oddałam mocz po kilku godzinach, i wyniki wyszły dużo gorsze niż zazwyczaj. Także teraz jak sobie zapomnę oddać mocz z rana, to po prostu nie idę.

Ajka, pracoholicy też czasem mają dość hehe. Ja długo czekałam na to wolne - wiesz, jaki ja mam problem? Taki, że patrzę na grafik urlopów i biorę wolne wtedy, gdy nikt nie bierze. Zatem czasem muszę czekać aż miesiąc, żeby nikomu nie kolidować. Głupie to strasznie, postanowiłam to zmienić i stąd to L4
Wow, to pewnie dlatego nigdy wolnego nie brałaś, hehe

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Ale się obżarłam. Dorwałam się do świeżych bułek z Lidla i na raz trzy wciągnełam, do tego kawka i umieram z przepełnienia
Aż mi się nic robić nie chcę, a muszę znowu jechać do urzędu...
Stary 2012-04-02, 09:52   #2264
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Wow, to pewnie dlatego nigdy wolnego nie brałaś, hehe

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Ale się obżarłam. Dorwałam się do świeżych bułek z Lidla i na raz trzy wciągnełam, do tego kawka i umieram z przepełnienia
Aż mi się nic robić nie chcę, a muszę znowu jechać do urzędu...
mmm też mam słabość do świeżych bułeczek

ja sobie dziś zrobię sok warzywny
tyle się naczytałam o właściwościach zdrowotnych kapusty soku z niej że dziś spróbuję i mam nadzieję ze będzie smakować

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 09:53   #2265
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie, że zdecydowałaś się na L4. Odpocznij trochę. Należy Ci się

Cytat:
Te kosze są boskie. Chciałabym taki bo mamy małą sypialnie, ale ta cena jest nie do przeskoczenia - tym bardziej, ze starcza na jakieś pół roku. A u nas niestety nie ma garażowych wyprzedaży żeby za grosze dorwać takie cudo

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
I mam pytanie, w 19 tyg ginka mi powiedziała, że mam lozysko na przedniej ścianie, a teraz na pranetalnym w 21tyg dowiedziałam się, że mam lożysko na tylnej ścianie bardzo wysoko. Mogło się to zmienić?
Niestety nie znam się. Na pewno może zmienić wysokość, ale czy również ścianę na której jest umiejscowione? Możesz zadzwonić do gin i zapytać, myślę, że ona będzie się najlepiej znać

Stary 2012-04-02, 09:56   #2266
pumas
Zakorzenienie

Ajka, tak - od stycznia miałam tylko 1 dzień urlopu i 10 dni L4. Taki już ze mnie typ, ale to się zmieniło, bo kiedyś byłam strasznym leniem i tylko się migałam od roboty...

Ja właśnie wsunęłam torcik urodzinowy tż, mniam mniam, pyszny mi wyszedł, nie mogłam się oprzeć.
Ale dość tego obijania się, zbieram tyłek i jadę w miasto

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Fajnie, że zdecydowałaś się na L4. Odpocznij trochę. Należy Ci się

Te kosze są boskie. Chciałabym taki bo mamy małą sypialnie, ale ta cena jest nie do przeskoczenia - tym bardziej, ze starcza na jakieś pół roku. A u nas niestety nie ma garażowych wyprzedaży żeby za grosze dorwać takie cudo
Dzięki, odpoczywam, brzuch rzadko twardnieje, a to już coś

Te kosze są piękne, ale mało praktyczne. No i cena z kosmosu na allegro - widziałam takie wczoraj w mothercare za 250 zł.
Stary 2012-04-02, 09:56   #2267
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Zapomniałam Wam napisać, że jestem już po wizycie. Ginka przełożyła mi połówkowe na 25 kwietnia, ale miałam dzisiaj robione usg. Z dzieciątkiem wszystko w porządku Jest ułożone główką do dołu, no i potwierdziła płeć- nadal dziewczynka została dziewczynką Dostałam receptę na żelazo i mam brać co dwa dni i mocz, morfologia do zrobienia na następną wizytę. Glukozę dostanę dopiero 25 kwietnia do zrobienia
gratulacje
Cytat:
hmmm ja nie mam pojęcia, ale nie wydaje mi się żeby aż tak się mogło przemieścić ale mogę nie mieć racji...
bierzesz na noc całą tebletkę tego fenoterolu? mi znowu mimo tego że go biorę zaczął się brzuszek stawiać co prawda nie tak często jak wcześniej, ale jednak...

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 09:58   #2268
ajka89
Zadomowienie

Natee, ja najbardziej lubię te fitness z lidla Jak jestem niedaleko tego sklepu to zawsze muszę zajechać. Te bułki to nawet na sucho lubię

Kurde, nawet po jednej kawie mnie tak zmuliło przez to żarcie, że chyba za chwilę się położe w kimkę
Stary 2012-04-02, 09:59   #2269
Irmusia81
Zakorzenienie

Dzień dobry

Witam z kawusią

Cytat:
Ja chcialam kiedys 4
Ale po 2 uznalam ze juz dosc
no i teraz mam dylemat, bo sie 3 samo zrobilo bez pytania, a tak kiedys myslalam ze jak bedzie 3 to 4 do pary trzeba bedzie mu sprawic :P
Tyle ze po takiej ciazy to sie chyba juz nie zdecyduje...

tak czy inaczej - polecam rodzenstwo. Jedno dziecko to zawsze jedno. Moi sie tak fajnie dogaduja, tyle sie razem bawią, nawet mimo roznych plci.
Ja się będę bardzo starać, żeby mój synek miał rodzeństwo

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Ja się tylko przywitam i będe sobie podczytywać, bo na pisanie nie mam weny narazie.
Pięknie się dzień zaczął i tż musiał wszystko sp....ć gdy pojechaliśmy do Tesco kupić coś dla bąbla Zachował się jak pięciolatek, usiadł na podłodze w ramach protestu, że on nie będzie stał i wybierał, bo się na tym nie zna a poza tym inne kobiety były tam same a nie z facetami i on by wolał w tym czasie pooglądać RTV i AGD ... Super, raz od stu lat się złożyło, że mamy czas dla siebie oboje w dobrych nastrojach a on potrzebował sobie pobyć sam wśród śrubek i innych męskich pierdół jakby ostatnio nie był tam często Wróciliśmy więc skłóceni ja zamknęłam się w sypialni i jak tak bardzo chciał być sobie sam, to niech se będzie ja posiedze na wizażyu i w tv też się dzieje.
No to piszcie ja sobie poczytam co u was
Współczuję Ale.... z własnego doświadczenia wiem, że chłopu trzeba pozwolić przejrzeć te swoje śrubki, sprzęty rtv itd My robimy tak, że jak jedziemy na zakupy, to najpierw chodzimy za tym, co powinniśmy wybrać razem, a potem każde z nas ma czas na swoje zakupy. I to się bardzo dobrze sprawdza

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Z tym pępkiem to u mnie bywa różnie. Są dni, że jest lekko spłaszczony a innym razem wklęsły.
U mnie też pępek się zmienia raz jest płytki a raz wklęsły

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Z premedytacją puszczam brzuszkowi to co sama lubię
Ja też Niech sobie gust wyrabia
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 10:00   #2270
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
recenzje ma bardzo dobre Zresztą drugi tom książki jest świetny, chyba najlepszy, więc i sezon na pewno będzie fajny
No mam taką nadzieję.

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
A co to ta Gra o tron???
Serial fantasy na HBO. Dziś zaczyna się 2 sezon. Polecam.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 10:00   #2271
ajka89
Zadomowienie

A i jeszcze zapomniałam. Moja waga przekroczyła magiczne 80 kg
łącznie przytyłam 5, 4 kg muszę się pilnować bardziej, bo moje kolano pod koniec ciąży mi nie wytrzyma
Stary 2012-04-02, 10:03   #2272
Ahawaa
Raczkowanie

Dzień dobry dziewczyny
Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Witam z rana z kawusią z pracy ja dziś zaczynam 6 miesiąc
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

jakiś śpioch się ze mnie zrobił.
śpię od 22 do 8 i zasypiam też w ciągu dnia na godzinę lub dwie
Wy też tak macie?
Ja tak jak ty Chodzę spać o 22 i wstaję koło 8 czasem po, ale nigdy nie śpię w ciągu dnia.
Ahawaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 10:05   #2273
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
gratulacje

hmmm ja nie mam pojęcia, ale nie wydaje mi się żeby aż tak się mogło przemieścić ale mogę nie mieć racji...
bierzesz na noc całą tebletkę tego fenoterolu? mi znowu mimo tego że go biorę zaczął się brzuszek stawiać co prawda nie tak często jak wcześniej, ale jednak...
Ja biorę co 3 godz 1/2 tabletki, także w nocy. Jak raz wziełam na noc 1 tabl na 6 godz to myślałam, że mi serce wyskoczy. Tak dawkę mi ustalili w szpitalu po 3 kroplówkach i narazie jest ok.
Biorę też magnez 3 razy dziennie.
Może masz za małą dawkę?Za dużo chodzisz?dzwigasz?
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-02, 10:07   #2274
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Ajka, tak - od stycznia miałam tylko 1 dzień urlopu i 10 dni L4. Taki już ze mnie typ, ale to się zmieniło, bo kiedyś byłam strasznym leniem i tylko się migałam od roboty...
Ciężko mi w to uwierzyć

Stary 2012-04-02, 10:07   #2275
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/lozeczko-szuflada-...216876065.html

Witam wszystkie mamusie, od poniedziałku jestem na zwolnieniu lekarskim. Zaczęłam 25 tydzień ciąży A to łóżeczko jakie wybrałam wstępnie dla Adasia.
Bardzo ładne łóżeczko

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
dziewczyny podoba sie Wam taki zestaw pościeli??
http://allegro.pl/mamo-tato-15-cz-po...218431882.html
Śliczna Tylko cena...

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
noo to trzeba czytac co jest w zestawie, ja chce koldre i poduszke, na nie poszewki, przescieradlo, ochraniacz na szczeble, różek, falbanke maskująca, to by mi straczylo, ale nie ma takiego zestawu, trzebaby brac ten wiekszy
Ja szukam czegoś podobnego, ale falbanki maskującej nie muszę mieć.
Stary 2012-04-02, 10:10   #2276
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Ja biorę co 3 godz 1/2 tabletki, także w nocy. Jak raz wziełam na noc 1 tabl na 6 godz to myślałam, że mi serce wyskoczy. Tak dawkę mi ustalili w szpitalu po 3 kroplówkach i narazie jest ok.
Biorę też magnez 3 razy dziennie.
Może masz za małą dawkę?Za dużo chodzisz?dzwigasz?
ja biorę 1/2 tabletki co 4 h ale magnezu mi gin nie kazał brać. W takim razie chyba do niego zadzwonię.
W ogóle się nie przeciążam nic nie podnoszę co waży więcej niż 1 kg i większośc dnia właściwie leżę... już przy krwiaku się strachu najadłam, więc teraz się obchodzę z sobą jak z jajkiem

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 10:10   #2277
prince_polo
Zakorzenienie

wrocilam z miasta Boziu jak zimno!!!!!!
dzis jest pogrzeb w naszej rodzinie, ale nie ide. Ciotka moja zmrła, na szczescie dla mnie to nie taka bliska rodzina i nawet jej nie widywałam...

Musz ekupic prezent bratanicy mojego tz. W drugi dzien swiat ma urodziny. Nie robią sobie tam drogich prezentow wiec nie muze zbytnio kasy wydawac. Ale widzialam sliczna bluzeczke na krotki rekawek , boska normalnie tz mowi bym kupila. To kupie pozniej. i w dokupie cos jeszze, mała sie strasznie stroic lubi ma 6 lat. Co mogła bym dokupic jeszcze ?????

zjadłam pyszne sniadanie wlasnie, ziarnista bułka z serkiem smietankowym i duzo szczypiorku

Cytat:
recenzje ma bardzo dobre Zresztą drugi tom książki jest świetny, chyba najlepszy, więc i sezon na pewno będzie fajny
a co to takiego film czy co??? i na którym?
Cytat:
o jej , mam nadzieje ze naprawde przejdzie, ale dobrze by bylo gdyby pojechal do szpitala
Cytat:
To fajnie, że s końcu będziecie mieli większy pokój Łoł..świniak..nieźle. Ja nawet gdybym chciała, to bym do swojej małej zamrażarki już nic nie zmieściła
A co do chodzików, to czytałam wiele złych opinii o używaniu chodzików.
przyznam ze ja nie slyszlam i nieczytalma nic, bo kompletnie o chodziku jeszcze nie myslalam....... ale dobrze wiedzic. Poczytam opinie. Myslalam ze to fajna opcja bo moja kolezanka do ktorej chpodze ma 9 mesieczne dziecko i fajnie sobie siedzi w tym chodziku(ma tez taki) moze zdania sa podzielone, albo ona zielona w tym tak jak ja

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 10:13   #2278
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
wrocilam z miasta Boziu jak zimno!!!!!!
dzis jest pogrzeb w naszej rodzinie, ale nie ide. Ciotka moja zmrła, na szczescie dla mnie to nie taka bliska rodzina i nawet jej nie widywałam...

Musz ekupic prezent bratanicy mojego tz. W drugi dzien swiat ma urodziny. Nie robią sobie tam drogich prezentow wiec nie muze zbytnio kasy wydawac. Ale widzialam sliczna bluzeczke na krotki rekawek , boska normalnie tz mowi bym kupila. To kupie pozniej. i w dokupie cos jeszze, mała sie strasznie stroic lubi ma 6 lat. Co mogła bym dokupic jeszcze ?????

zjadłam pyszne sniadanie wlasnie, ziarnista bułka z serkiem smietankowym i duzo szczypiorku

a co to takiego film czy co??? i na którym?

o jej , mam nadzieje ze naprawde przejdzie, ale dobrze by bylo gdyby pojechal do szpitala

przyznam ze ja nie slyszlam i nieczytalma nic, bo kompletnie o chodziku jeszcze nie myslalam....... ale dobrze wiedzic. Poczytam opinie. Myslalam ze to fajna opcja bo moja kolezanka do ktorej chpodze ma 9 mesieczne dziecko i fajnie sobie siedzi w tym chodziku(ma tez taki) moze zdania sa podzielone, albo ona zielona w tym tak jak ja
Gra o toron to serial. teraz na hbo zaczyna się drugi sezon. Świetna sprawa, też strasznie polecam Ja się nie mogę doczekać 22.

A co do chodzików, to one podobno zniekształcają biodreka u dzieci i uczą je złych odruchów chodzenia.
Stary 2012-04-02, 10:14   #2279
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
hej

ciastuś fajnie że wróciłaś.... rozmawiałaś z tz? a ten świniak w ciąży zrobiłam się mięsożercą hihi
ja nie jestem miesozerna i nie bylam. Ale zawsze to dla nas duzo taniej miec wlasne mieso niz kupowac zwlaszcza ze meiso tanie nie jest. No i na swieta ile odchodzi kasy bo bedzie swojskie Nie gadałam z Nim. Dzis mam taki zamiar.
Cytat:
haha wiedziałam, że długo bez nas nie wytrzymasz A smuteczki mam nadzieję, że szybko odejdą w kąt
co do chodzika - to taki tradycyjny, że dziecko się do niego wkłada? bo jak tak, to odradzam korzystanie z tego . Każdy ortopeda powie, że to zło najgorsze i krzywdę tylko dzieciom tym się robi. Natomiast bardzo fajną sprawą są popychacze itp. jak dziecko już samo staje i próbuje chodzić

A z tym świniakiem to Wam fajnie
j
o Ty

a co do chodzika, to nie wiedziałam

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 10:14   #2280
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
mi się podoba ale cena jest niezla lepiej oplaca sie chyba kupic tu http://allegro.pl/18el-posciel-hafty...229728160.html ma więcej elementów
Też super

Cytat:
podobno kołdra i poduszka na początku są zbędne zupełnie
No właśnie Ale ja raczej kupię, żeby mieć już komplet z rożkiem i ochraniaczem na szczebelki

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
U mnie w nocy za ścianą sąsiedzi... biją się. Siostra z bratem Tylko słychać wyzwiska, jak ona piszczy i się drze i jak się leją. Czasami i o 3 w nocy
Ojej....

Cytat:
Napisane przez Ahawaa Pokaż wiadomość
No tak cichutko. Ale regularnie was podczytuję dziewczyny.
Dziś zaczynam 23 tydz Pomału szykuję wyprawkę. Jak narazie mam chyba już wszystkie ciuszki jak na początek Tylko skarpetek mi brakuje.
Pozdrawiam
Gratuluję 23 tc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości