|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
| Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
|
3 | 4,35% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
|
7 | 10,14% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
|
11 | 15,94% |
| W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
3 | 4,35% |
| To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
23 | 33,33% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
9 | 13,04% |
| Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
1 | 1,45% |
| Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
2 | 2,90% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
Jeśli chodzi o cabrio i city to w sklepie facet polecał nam cabrio, city jest węższy i niby ma użyte gorsze materiały. My wybraliśmy cabrio fix. Sprawdź jeszcze testy, bo coś mi się obiło, że city niżej oceniany, ale już nie pamiętam, bo mąż się wczuwał w foteliki, więc ja już nie analizowałam tego wszystkiego. |
|
|
|
|
#572 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
city jak tu poprzedniczka napisała ma niższe noty, a przede wszystkim mocuje się go za pomocą pasów, dlatego też jest tańszy
|
|
|
|
#573 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My dostaliśmy w prezencie nowy fotelik Safety 1st, tylko nie wiem jaki model, bo dotrze do mnie dopiero w sobotę. Któraś coś wie na jego temat może?
|
|
#574 | ||||
|
Zakorzenienie
|
bardzo Ci dziękuję, ale bardzo dużo kosztowało mnie wyrobienie w sobie asertywności, bo zazwyczaj na wszystko w milczeniu się zgadzałam. A przecież mam tylko jedno życie prawda?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a sąsiadki to prawda, jak ja wracam do siebie na wieś to dowiaduję się takich rzeczy o sobie że nawet nie pytaj ![]() Cytat:
Pani powiedziała że 80 procent Irlandczyków nie potrafi zamontować poprawnie i bezpiecznie fotelika dla dziecka! zbaraniałam jak to usłyszałam
|
||||
|
|
|
#575 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chodzi o to , że na święta przyjeżdza babcia, i nie będę się biła z babcią o miejsce do spania przecież chodzi o to, że ona już w wigilię mi mowiła przy zyczeniach żebym sobie zapamiętała że święta w kolejnym roku są u niej. Co za tekst.. no ale sobie zapamiętałam. I na prawdę nie byłoby problemu, gdyby nie to, że ja nie jestem w stanie w tym roku nic sama przygotować i już. Więc jeśli ktoś mnie zaprasza na wielkanocne śniadanie w niedzielę , 70 km od mojego domu, to oczekiwałabym, że w moim stanie nie każe mi jechać na czczo tylko się zachowa tak jak powinien sie zachować, albo nie będzie się stanowczo upierał przy śniadaniu tylko zbastuje i powie żebyśmy przyjechali wtedy kiedy nam będzie pasowało. Ja w każdym razie nie mam się zamiaru nią przejmować, tylko jeszcze nie wiem jak to zrobię żeby się męzowi przykro nie zrobiło. Cytat:
Cytat:
stwierdziłam , że zacisnę zęby, i trudno , po prostu będą święta w których nie zobaczę swoich rodziców, i za każdym razem płacze, przysięgam, a należę do tych twardych bab, ale po prostu rodzina mojego męża jest kompletnie inna niż moja, KOMPLETNIE i ja nie jestem w stanie tego znieść. Moja teściowa gotuje wszystko na brązowo... no po prostu co by nie ugotowała to ma papkowaty brązowy kolor, wszystko mega tłuste, do tego jest lekko niewidząca na jedno oko i generalnie jest taka trochę niechlujna, więc czasem różne rzeczy można było znalezć na talerzu , niekoniecznie nadające się do zjedzenia to jest straszne co pisze, ale ja dlatego po prostu przeżywam każdą wizytę u niej bo mi się słabo robi, jak mam jechać na niedzielę, a co dopiero na święta. Ale już zapowiedziałam że skoro sytuacja wygląda jak wygląda, to ja już wole święta jeżdżone. Nie będę się nikogo prosić o nocleg, ja mam się gdzie podziać na święta , nie muszę siedzieć sama w mieszkaniu ( no z tż) mogę jechać do mamy, która mnie zawsze przyjmie z otwartymi ręcami no ale to też jest problem, bo usyszałam, że to NIESPRAWIEDLIWE, bo w zeszła wielkanoc bylismy tylko u moich rodziców, a teraz będziemy i u moich i u teściów.... normalnie dobrze że mam dzisiaj lekarza, bo czuję, że te nerwy to mi niezłe spustoszenie w moim organizmie zrobiły. bardzo zle się czuję..
|
|||
|
|
|
#576 |
|
Zadomowienie
|
no racja, przy city chyba baza isofix nie wchodzi w grę, co, po analizie, dla mojego męża było jedną z istotniejszych rzeczy, które brał pod uwagę
|
|
|
|
#577 |
|
Wtajemniczenie
|
my kupowaliśmy używany fotelik, i tak się właśnie zastanawiam, jak uprać to pokrycie, czy wrzucić do pralki po prostu, na jakiś łągodny program, czy ręcznie...
a poza tym coś mi ostatnio moje niskie ciśnienie mocno się daje we znaki. jest mi słabo, mroczki przed oczami i generalnei taki stan "przedomdleniowy"... Popijam sobie mate, żeby jakoś funkcjonować. Idę się dobijać do zusu, bo właśnie dostałam pisemko, że mi się nie należy zasiłek macierzyński
|
|
|
|
#578 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#579 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ej Dziewczyny, gonię Was od wczoraj i nie mogę dogonić
![]() Cytat:
![]() Co do ręcznika i prześcieradła to ręczniki na pewno co najmniej 2 powinnaś mieć, jak nie więcej (dziecko może się zesikać przy wycieraniu i już ręcznik do prania), a prześcieradła też by chyba dobrze było mieć ze 2 na zapas ![]() Ja wkroczyłam już w 33 tydzień, a jeszcze się o torbie nie śni ![]() Przy okazji mam parę pytań do zorientowanych w temacie 1. Linomag - podobno ma być biało-zielony. Czy kupuje się w go w aptece? Bo np. w Rossmanie widziałam taki Linomag z misiem na pudełku i nie wiem czy to jest to samo? Oba są firmy Ziołolek. 2. Jestem zainteresowana linią Bambino i widziałam 2 rodzaje kremów: krem ochronny z tlenkiem cynku i krem pielęgnacyjny. Czy może mnie ktoś uświadomić jak się ich używa? Czy ten pielęgnacyjny to po kąpieli do nawilżenia ciała, a ochronny po przewinięciu pieluszki (np. zamiast Linomagu?) 3. Sudocrem to wtedy kiedy są jakieś podrażeniania? Wow, pokaż fotkę! Chodzi o taką przyczepkę na 2 kółkach, co się zapina za rower? Ile kosztowała? A nie wiesz jak to jest czy można taką przyczepką jeździć w PL np. po drogach dla rowerów? Bo coś mi się kiedyś obiło o uszy, że nie bardzo, ale nie wiem czy to prawda, może to chodziło o zwykłe drogi ![]() Cytat:
![]() Nastawiłam właśnie drugą partię prania ciuszków, a zaraz idę prasować te, który wyprałam w zeszłym tygodniu. Jak dobrze pójdzie to wieczorem szafka powinna być gotowa
|
||
|
|
|
#580 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do fotelika maxi cosi cabrio fix kupiliśmy nową bazę, także nie będzie problemu z zapinaniem w pasy rinco fotelik kupiłam używany, więc go wyprałam, wózek też kupiłam używany mutsy transporter, ręcznie prałam budę od gondoli i daszek, środek w pralce, te elementy co można wrzuciłam do pralki, wolę, żeby był odświeżony, nie wiadomo ile czasu gdzie spędził, chodzi o roztocza Edytowane przez blueelektron Czas edycji: 2012-04-02 o 11:26 |
|
|
|
|
#581 |
|
Zadomowienie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#582 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny, witam Was w nowym wątku
![]() niesamowite, jak szybko produkujecie nowe strony. Udało mi się Was mniej więcej nadrobić i postanowiłam się zameldować, bo kilka dni się nie odzywałam. Prawdopodobnie uda nam się otrzymać/odkupić od znajomych i rodziny trochę ciuszków dla młodego, ostatnio w naszym otoczeniu sami chłopcy się pojawiają ![]() A pojutrze jadę do gina, nareszcie, bo mi się przeciągnął termin oczekiwania i już nie byłam miesiąc :/ Zaczęłam dzis 30. tc, ciągle nie mam jeszcze metra w pasie tylko stoi na 95-96 cm od kilku tygodni.Jechałam dziś moim ulubionym staruszkowym autobusem i jak zwykle nie obyło się bez scen mocno niefajnych. Znów jakaś stara baba (gorzej bym ją nazwała ) zobaczyła, że chcę usiąść na jedynym wolnym miejscu, koło wyjścia i szybko zajęła je przede mną, a następnie przez całą dalszą drogę bezczelnie się na mnie gapiła. Jak przyszło do wysiadki, okazało się, że wysiadamy na tym samym przystanku i co? Baba wślizgnęła się w drzwiach przede mnie, aby wysiąść pierwsza, i wpadając między mnie a drzwi walnęła mnie w brzuch. Nie czuję się dziś najlepiej, więc - mimo najszczerszych chęci - nawet jej nie naubliżałam, coś tam tylko bąknęłam. Ale była tak z siebie dumna, że i tak by jej pewnie moje słowa nie dotknęły, przypuszczam, że odszczekałaby mi się koncertowo.
|
|
|
|
#583 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bo??Cytat:
|
|
#584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja Cię podziwiam - bo jakbym miała coś takiego przeżywać, to albo faceta walnęlabym wałkiem, albo powiedziałabym żeby sobie sam jechał, ewentualnie pojechałabym tylko do moich rodziców... Nie wyobrażam sobie teraz jeździć tyle kilometrów w tą i spowrotem i nie wyobrażam sobie takich tekstów... ja rozumiem, że ciąża to nie choroba, ale bywa męcząca, do tego tyle jazdy? Podziwiam, że w ogóle chce Ci się tam jechać... a jak powiedziałaś o jedzeniu - to mnie zemdliło! dziewczyno jesteś w ciąży masz prawo nie wykonywać rozkazów i nie podporządkowywać się do całej rodziny! |
|
|
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
ja na święta pow że nigdzie nie jadę i moi rodzice przyjeżdżają do nas, moja teściowa chciała bym ja do niej jechała w 38t na święta
ja po spacerze krótkim mam stopy opuchnięte a będę jechała tyle km bo ona adresu nie zna
|
#586 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Super sprawa, można wozić już najmniejsze maluszki, bo ma taki specjalny foteliko-hamaczek dla noworodków. No i są amortyzatory piórowe, więc sprawdza się też na wertepach ![]() Od tamtego roku są już legalne te przyczepki, można się nimi normalnie poruszać Była droga dosyć, nowa kosztuje prawie 4tys, my wylicytowaliśmy dwuletnią za 620euro. Ale warto, bo to super sprzęt, no i zamierzamy ją odsprzedać, jak przestaniemy używać. (Zdjęcie na dole mi się wkleiło), nie wiem, jak to przesunąć![]() Powodzenia z ciuszkami! ![]() (no i miłego świętowania )Cytat:
Cytat:
Edytowane przez pola_m Czas edycji: 2012-04-02 o 11:50 |
|||
|
|
|
#587 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A w święta nic nie robie,leże i tyle. |
|
|
|
|
#588 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sudocrem jest tylko wtedy kiedy coś się dzieje, lepiej nie stosować wcześniej co do Bambino też się nad tym zastanawiałam, ale skoro ma tlenek cynku to tak prawie jak sudokrem chyba? chociaż poczekam z ciekawości aż ktoś mądrzejszy się wypowie Linomag moja mama kupowała w aptece i nie ma na nim żadnych misiów Cytat:
|
||
|
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
kapukat bo jej chodzi o linomag z dodatkiem cynku, i on ma w ogóle skład inny udziwniony
|
#590 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A może to rewanż za wszystkie razy, kiedy im ktoś nie ustąpił miejsca, teraz mogą sobie odbić. |
||
|
|
|
#591 |
|
Wtajemniczenie
|
Raz miałam sytuację w Urzędzie skarbowym.Weszłam bez kolejki po druki tylko,baba do mnie że halo proszę pani my tutaj pracujemy.Więc ja jej powiedziałam że nie będe stała w kolejce po druki w zagrożonej ciąży a ona niech sobie pracuję i wyszłam.
|
|
|
|
#592 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja obstawiam to drugie - bo tak zazwyczaj zachowują się cierpiętnice - te co niby w życiu źle miały! Cytat:
ludzie to naprawdę są podli, daje im tą jakś satysfakcję czy co? |
||
|
|
|
#593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrobiłaś jej zdjęcie bo zapewne mina bezcenna
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#594 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo co może być milszego dla starej, zgorzkniałej baby niż - w jej mniemaniu - uatrcie komuś nosa? A jeśli jeszcze myśli o ciężarnych per "o, wpadka", to mamy portret takiej osoby ![]() Ja szczęśliwie w urzędach na razie miałam wszystko sympatycznie. Ale gdyby coś się tafiło - mam nadzieję, że taka osoba trafi na dzień mojej kąśliwości dziś niestety nie byłam w formie.
|
|
|
|
|
#595 |
|
Konto usunięte
|
Cześć
Pospałam znowu dzisiaj Ale o 8 wstałam na dzwonienie do przychodni. 8-8.10-8.20-8.30-8.40 - ciągle zajęte. Nareszcie się dodzwoniłam przed 9 i co? I oczywiście już nie było numerków No ale mówię, co i jak, mam przyjść jutro o 8.30 Co do wychowywania - moim zdaniem to nie do końca zależy od płci. Ja na przykład po wyjściu z domu (a wyprowadziłam się dosyć wcześnie, miałam 21 lat jakoś) nie umiałam za wiele robić, bo moja mama zawsze wszystko sama robiła, bo przecież my nie umiemy tak dobrze I ja po sobie widzę, że też mam takie zapędy. Ale już się opamiętałam :P I owszem, mam nadzieję dziecko wychowywać na pomocnika, a nie nieroba.
|
|
|
|
#596 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny jak to jest skoro zus wypłaca mi zasiłek chorobowy, to po rmue mam się udać do zusu? czy do pracodawcy?, w sumie jak na razie nie była mi potrzebna, no ale jak pójdę rodzić to będzie. Czy np. wydadzą ją mojemu mężowi?
|
|
|
|
#597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale też się zastanawiałam nad używanym, zważywszy że ja chciałam elektryczny laktator, a avent np kosztuje w sklepie 500 zł, sam goły, bez zadnych gratisów. ale na allegro można kupić juz za 280 zł, a na pewno za 350, więc staneło na nowym. o co chodzi z tymi nakładkami na sedes? ehh.. właśnie zwalczyłam feminizm tam na dole i jestem pełna podziwu dla swoich zdolności manualnych po omacku La Monica - cieszę się, szkoda, że się nie spotkamy tam, bo między nami jest jakieś 4 tygodnie różnicy. jeśli chodzi o nawilżacze , to wam coś pokaże : http://www.coway.pl/ super sprzęt!!! cena powalająca, dlatego ja go nie mam, ale miałam z nim do czynienia i po prostu wyciąga WSZYSTKO to co nie powinno się znalezc w pomieszczeniu. Jest idealny dla alergików, moj znajomy jest uczulony na wszystko co mozliwe, na zwierzęta , kurz, jakieś inne badziewiaki, ma ten sprzęcior w domu, ma zwierzaki, psa i kota - wielkie ogromne sierściuchy, normalnie uczulające i nie ma w ogole problemu z uczuleniem. No i to pudełko rewelacyjnie wciąga kurz, a wilgotność powietrza utrzymuje w normie. No ale gdyby nie ta cena !!! to pewnie bym go miała. Na razie mam jakiś wodny, nawet nie wiem jaka to firma, kosztował chyba 60 zł. Ale jest głośny i niewiele daje w sumie :/ Muszę sie zaopatrzyć w dmuchawę do dogrzewania łazienki, gdzie będziemy kąpać małego, bo w zimę spaliłam podczas swoich kąpieli - wiecznie mi było zimno i sobie dogrzewałam dmuchawą, i jakiś odświeżacz, ale taki max do 150 zł , więc chętnie podpatrzę co tam macie i co polecacie. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#598 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry! Nie było mnie na forum od sobotniego południa i dziś 2 godziny nadrabiałam zaległości
W sobotę robiliśmy mini parapetówkę, bo od miesiąca żyjemy we własnym M, a potem już nie będzie czasu na imprezki na szczęście jedzonko wyszło super, zawsze czuję stres jak gotuję dla kogoś spoza rodziny...Mówicie już o szykowaniu toreb do szpitala, ja próbuję się zmusić do pakowania, ale jakoś mi się nie chce. Na szczęście mój Tż jest bardzo ogarnięty i w razie nieprzewidzianej sytuacji spakuje mnie pewnie lepiej niż sama bym to zrobiła. Przynajmniej jak w 9 tc nagle wylądowałam w szpitalu i musiał mi przynieść torbę z rzeczami, to pomyślał o wielu rzeczach, o których ja zapomniałam ale żeby tak nie podchodzić lekkomyślnie, to chyba po świętach ruszę z przygotowaniami.Jeśli chodzi o łóżeczko, to u nas w pokoju stoi ono jeszcze nierozpakowane w kartonowym pudle. Nie chcę go jeszcze rozkładać, żeby się kurzyło, ale pewnie tak za jakieś 3 tygodnie je rozłożymy. Zwłaszcza, że pojawiły się tutaj opinie, że Klupś robi niewymiarowe te mebelki. Nie chcę być niemiło zaskoczona jak wrócę ze szpitala, a tu nie można złożyć, bo elementy są niekompatybilne Cytat:
ale wydaje mi się, że po porodzie w USC to trzeba załatwić, muszę to jeszcze wybadać, bo sama jestem w nieformalnym związku. Choć co do nazwiska, to wolałabym, żeby dziecko nosiło moje, bo w Polsce osób noszących to nazwisko jest z 10, w tym 3/4 mojej rodziny. A nazwisko Tż jest z tych popularnych... Ale to nie przejdzie, bo Tż jest bardzo dumny z tego, że będzie tatusiem ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam fajny krem przeciwsłoneczny, od pierwszych dni życia: Linomag z filtrem 30 http://sklep.ziololek.pl/17,linomag-sun
|
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
Do pracodawcy chodzę po RMUA.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.

)?
ale strony nie znam bo właściwie o strone pytałaś 

13.08.2011 
bo??
ale żeby tak nie podchodzić lekkomyślnie, to chyba po świętach ruszę z przygotowaniami.
Muszę się coś na ten temat dowiedzieć. Mam takie nazwisko, że nie chciałabym mojego dziecka nim karać