Nasze Codzienne Jadłospisy XVI - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-01, 16:07   #2941
orzeszek01
Zakorzenienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI

U.

1.duza bula razowa z maslem,serkiem wiejkim,jajkiem,wedlina,s alata,pomidorem i ogorkiem
2.kawalek sernika, jablko
3.indyk smazony na oliwie w curry,ziemniaki,salata&po midorki cherry z ketchupem
4.jablko,marwitki,garsc migdalow
5.2tosty pelnoziarniste z wedlina,salata,pomidorem i ogorkiem, 250g pomidorkow cherry
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 16:11   #2942
who_i_am
Raczkowanie

Rrrrrr
ś grahamka pół z grubą warstwą serka kanapkowego,ogórkiem,rzod kiewką i natką pietruszki, poł z serkiem kanapkowym polędwicą z kurcząt, pomidorem i kiszonym ogórkiem, poł gejpfruta
IIś owsianka na wodzie z serkiem homo i kiwi
ob.piers z kurczaka smażona bez tłuszczu,1/3 woreczka kaszy, pół brokuła
podw.ser biały chudy, 1/3serka wiejskiego z dodatkiem jog. nat, rzodkiewką,ogórkiem i kiełkami
kol.1/3makreli z ogórkiem kiszonym
who_i_am jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 16:38   #2943
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość
U :
śniadanie : 2 kromki razowca / 1 z masłem i paprykarzem, 2 z masłem/ jajko na miękko z solą, marchew, 2 pl. szynki, kawa z mlekiem
II śniadanie : jogurt jagodowy z pł. owisianymi i zdrowym błonnikiem, 3 wafle ryżowe / w tym 1 z dżemem - resztę zjadłam z tym jogurtem/ jabłko, kubas cappucino, 4 herbatniki maślane
Obiad : big kotlet , duużo ziemniaków, buraczków , surówki z marchwii
Podwieczorek :kubas budyniu śmietanowego z dużym bananem i jabłkiem, orzechami
Kolacja : szklanka jog.naturalnego, 2 kromki razowca, marchewa

Zerkniecie ?
pozwole sobie bo to jedno z najlepszych(jak nie najlepsze )Twoje U
Stary 2012-04-01, 17:54   #2944
mickey_mouse
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniolbezskrzydel89 Pokaż wiadomość
A jak smakuje taka kawa?

Ja osobiście ją ubóstwiam chociaż tego likieru nie wlewam dużo, moją miarką jest nakrętka od butelki likieru chyba jeszcze bardziej smakuje mi kawa z malibu, ten kokos, mniam polecam, naprawdę
ocaleję mimo to
mickey_mouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 17:56   #2945
Magdalena0603
Rozeznanie

u

• 2 tosty z serem żółtym i pieczarkami, 1/ 2 brzuszka łososia wędzonego , 2 pomarańcze
  • micha płatków czekoladowo- owsianych, zalanych mlekiem 1,5%, wkrojony banan, kiwi, truskawki, arbuza kawałek- taki sobie.., pączek z dżemem
  • solidna porcja zupy pomidorowej z ryżem, na kurczaku
  • pierś kurczaka faszerowana szpinakiem i serem pleśniowym, frytki domowej roboty, kapusta czerwona..PYYYCHA!
  • opakowanie wiejskiego serka 200g + papryka czerwona z grilla i kilka ogórków konserwowych

rzucicie okiem?

Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 18:23   #2946
gosinek13
Raczkowanie

P:

I bułka z makiem ; pół z serkiem wiejskim i dżemem wiśniowym (pycha), pół z serkiem wiejskim i szczypiorkiem ; kromka pszennego z szynką , pomidorem i ogórkiem, herbata z miodem

nutridrink z dodatkiem białka

II bułka razowa , pół z serkiem wiejskim i dżemem , pół z serkiem wiejskim i szczypiorkiem , kiwi, herbata z miodem

III 2 chochle zupy szpinakowo-grzybowej zabielanej śmietaną (inwencja twórcza mamy ) kurczak w sosie terijaki, ziemniaki gotowane, marchewka z groszkiem, buraki , szklanka soku jabłko-mięta

IV jogurt naturalny z brzoskwinią w syropie i bananem

V bułka z sezamem , pół z serem gouda i pomidorem , pół z szynką, pomidorem i ogórkiem , kromka chleba pszennego z serkiem śmietankowym i szczypiorkiem , herbatka z miodem

Faza na pieczywo mi nie przeszła. Dzisiaj też nie mam ochoty na nic innego

Zobaczy ktoś ?
gosinek13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 18:49   #2947
Bellamy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosinek13 Pokaż wiadomość
P:

I bułka z makiem ; pół z serkiem wiejskim i dżemem wiśniowym (pycha), pół z serkiem wiejskim i szczypiorkiem ; kromka pszennego z szynką , pomidorem i ogórkiem, herbata z miodem

II bułka razowa , pół z serkiem wiejskim i dżemem , pół z serkiem wiejskim i szczypiorkiem , kiwi, herbata z miodem

III 2 chochle zupy szpinakowo-grzybowej zabielanej śmietaną (inwencja twórcza mamy ) kurczak w sosie terijaki, ziemniaki gotowane, marchewka z groszkiem, buraki , szklanka soku jabłko-mięta

V bułka z sezamem , pół z serem gouda i pomidorem , pół z szynką, pomidorem i ogórkiem , kromka chleba pszennego z serkiem śmietankowym i szczypiorkiem , herbatka z miodem

Zobaczy ktoś ?
ładnie, mi się podoba

moje U:
I 3 duże kanapki chleba z ziarnami z masłem, polędwicą, żółtym serem, twarożkiem paprykowym, ogórkiem; jabłko; kakao
wpadło znowu kakao
II kilka wafli nadziewanych tofii-orzechowym kremem; szklanka kompotu jabłkowego
III roladki z fileta z kurczaka zapiekane z suszonymi pomidorami i mozzarellą, puree z ziemniaków ze szczypiorkiem i buraczki
IV muffinka marmurkowa, szklanka kompotu
V zjem sobie serek wiejski z papryką, pomidorem i cebulką; i kompot

Edytowane przez Bellamy
Czas edycji: 2012-04-01 o 18:51
Bellamy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 19:00   #2948
Becia012
Raczkowanie

A dodam Utrzymanie:
Śniadanie: 2 orkiszowe drożdżowe ślimaczki z makiem; koktajl (jogurt, pół mrożonego banana, szpinak, jagody, cynamon); inka z mlekiem.
Obiad: Lasagne bolognese; surówka; szklanka soku marchewkowego.
Podwieczorek: Serek wiejski z bananem, kakao i masłem orzechowym; kawa z mlekiem.
Kolacja:/będzie/ Grahamka z masłem, szynka, serem i papryką; pół kostki twarogu z śmietaną, mrożonymi jagodami i cynamonem; rumianek.
Stary 2012-04-01, 19:07   #2949
olik187
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mickey_mouse Pokaż wiadomość
Ja osobiście ją ubóstwiam chociaż tego likieru nie wlewam dużo, moją miarką jest nakrętka od butelki likieru chyba jeszcze bardziej smakuje mi kawa z malibu, ten kokos, mniam polecam, naprawdę

kurcze kocham malibu ale kawy z malibu jeszcze nie próbowałam;p
olik187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 19:33   #2950
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mickey_mouse Pokaż wiadomość
A próbowałaś kawy z Baileys karmelowym / kawowym? To dopiero czad! Do tego trochę bitej śmietany lub lody waniliowe...

Dobra, nie offtopujemy już...

Aparatka
20.12.2012 - góra
21.03.2013 - dół + wyciągi
aniolbezskrzydel89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 19:59   #2951
uroczysko
Zadomowienie

Moje dzisiejsze R:
śniadanie: owsianka z nasionami słonecznika, bananem i sezamem
obiad (nie było 2ś, bo późno wstałam): ryba po grecku na ciepło + kasza jaglana
podwieczorek: wafel ryżowy z chudym twarogiem i łyżeczką dżemu truskawkowego
kolacja: będzie serek wiejski najpewniej z rzodkiewką i szczypiorkiem, ale straszną mam ochotę na orzechy laskowe
uroczysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 20:00   #2952
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Moje P. Prosze o ocene

Ś: bułka pszenna , pół z serem gouda i pomidorem , pół z szynką i ogórkiem , duża kromka chleba pszennego z serkiem śmietankowym i szczypiorkiem , herbata z miodem

nutridrink

IIŚ: 2 duże kromki chleba pszennego dzielone na 4; 1 z szynka i pomidorem , 2 z serkiem śmietankowym i szczypiorkiem , 1 z miodem i bananem , herbata z miodem i cytryną

O: 2 chochle zupy pomidorowej , kotlet mielony , ziemniaki pieczone , mizeria , marchewka z groszkiem gotowana , szklanka soku jabłko-mięta

deser: kisiel frugo biały ( wiem że niezdrowe , ale raz na jakiś czas chyba nie zaszkodzi ? )

K: bułka z makiem i ziarnami , pół z serem gouda i pomidorem , pół z szynką , ogórkiem i pomidorem , kromka pszennego z serkiem śmietankowym i szczypiorkiem , herbata z miodem

Strasznie dużo pieczywa , ale jakoś strasznie mi ostatnio smakuje . Tydzień temu nie mogłam na nie patrzeć , a teraz nie mam ochoty na nic innego bo tak mi smakuje ! Dziwne Zobaczy ktoś ??
Fajnie jest i smacznie, przydałby się pewnie podwieczorek, ale jeśli tyjesz to git
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 20:27   #2953
ewelajnek
Raczkowanie

Proszę o ocenę mojego U/ lekkiego P, choć dziś to wyszło P normalne raczej.

i jajecznica z dwóch jaj na maśle, dwie kromki razowca z masłem, warzywa, kawa z mlekiem
ii danio brzoskwiniowe, duże jabłko
iii - miska żurku z białą kiełbasą
- spora porcja łazanek ( z dokładką!)
iv banan
v serek wiejski 200 g, grahamka z serkiem topionym, warzywa (papryka, sałata, kukurydza, pomidor); jabłko

- teraz: miesznka: 50 g laskowych + 50 g migdałów

O jeny :O Jakoś dużo dziś wyszło. Ale co myślicie?
ewelajnek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 20:34   #2954
zielona_zabcia
Rozeznanie

witam, mam taką prośbę..potrzebuję pomocy w sprawie jadłospisu dla kobiety w ciąży no w sensie dla mnie...
czy powinnam jeść to na co mam ochotę czy sięgać po jakieś szczególne produkty? ginekolog radził mi udać się do dietetyka . Pytam tutaj bo wiem że są osoby które są w tym zawodzie/studiują lub się interesują i znają.
Wiem że niektóre produkty uczulają , ale nie wiem jakie, i czy od początku ciąży czy od któregoś miesiąca? nie mam pojęcia jak się odżywiać, jak jem to na co mam ochotę to wychodzi na to np. dziś
śn. płatki z mlekiem i mieszanką bakalii i orzechów; krajzerka z masłem orzechowym i dżemem; potem miseczka kapusty kiszonej
Obiad.rosół z makaronem, kotlet taki zawijany z serem pieczarkami panierowany i smażony, puree z masłem i sałatka;
potem cała biała czekolada i pół słoika ogórków (tak ,czekolada zagryzana ogórami) ,
kolacja; reszta ogórków, dwa śledzie w śmietanie, dwa tosty z serem i pieczarkami, paczka żelek i jeszcze mam ochotę na coś, ale nie wiem sama na co.

tak więc widzicie że to jakaś masakra jest, mogę prosić o jakieś rady? może jakaś koleżanka która ma już to za sobą mi pomoże?

zaręczona 30.03.2012
mama maleńkiego Miłoszka 17.07.2012
niedługo żona
niedługo matura
wygrałam swoje życie !
zielona_zabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 20:49   #2955
Phynn
Zakorzenienie

Dzisiejsze U
1; paluch wieloziarnisty z masłem, chudym twarogiem, ogórkiem, ziołami/ masłem, ch.twarogiem, konfiturą jagodową
duża kawa parzona z mlekiem
2; pierś z kurczaka przygot. na parze + mix warzyw również parowanych (z ziemniakami)
3; 3 pierogi ruskie z ketchupem
4; miseczka lodów bakaliowych & czekoladowo-śmietankowych
5; długa kromka mieszanego chleba z kurczakiem, pomidorem, musztardą
kawałek piaskowej babki

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 20:53   #2956
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Pokaż wiadomość
witam, mam taką prośbę..potrzebuję pomocy w sprawie jadłospisu dla kobiety w ciąży no w sensie dla mnie...
czy powinnam jeść to na co mam ochotę czy sięgać po jakieś szczególne produkty? ginekolog radził mi udać się do dietetyka . Pytam tutaj bo wiem że są osoby które są w tym zawodzie/studiują lub się interesują i znają.
Wiem że niektóre produkty uczulają , ale nie wiem jakie, i czy od początku ciąży czy od któregoś miesiąca? nie mam pojęcia jak się odżywiać, jak jem to na co mam ochotę to wychodzi na to np. dziś
śn. płatki z mlekiem i mieszanką bakalii i orzechów; krajzerka z masłem orzechowym i dżemem; potem miseczka kapusty kiszonej
Obiad.rosół z makaronem, kotlet taki zawijany z serem pieczarkami panierowany i smażony, puree z masłem i sałatka;
potem cała biała czekolada i pół słoika ogórków (tak ,czekolada zagryzana ogórami) ,
kolacja; reszta ogórków, dwa śledzie w śmietanie, dwa tosty z serem i pieczarkami, paczka żelek i jeszcze mam ochotę na coś, ale nie wiem sama na co.

tak więc widzicie że to jakaś masakra jest, mogę prosić o jakieś rady? może jakaś koleżanka która ma już to za sobą mi pomoże?
Gratuluję

Na jadłospisach dla ciężarnych się nie znam niestety ale odradzam żelki. Z tego co wiem to ludzki organizm ich nie rozkłada. Widziałam kiedys filmik - kobiecie wpuscili do żołądka sondę z kamerką i patrzyli jak rozkładają się rózne pokarmy - żelki i zupka chinska po kilku godzinach przebywania w żołądku pozostały nienaruszone przez kwasy żołądkowe. Raz na jakis czas pewnie nie zaszkodzą ale tylko uprzedzam bo to co widziałam było przerażające.

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
Napisane przez ewelajnek Pokaż wiadomość

i jajecznica z dwóch jaj na maśle, dwie kromki razowca z masłem, warzywa, kawa z mlekiem
ii danio brzoskwiniowe, duże jabłko
- spora porcja łazanek ( z dokładką!)
iv banan
v serek wiejski 200 g, grahamka z serkiem topionym, warzywa (papryka, sałata, kukurydza, pomidor); jabłko

P no na pewno nie jest, Tak jadają przeciętni ludzie - dużo moich znajomych tak po prostu na codzień je i na pewno nie są na P.
hauuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 20:58   #2957
gosinek13
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
Fajnie jest i smacznie, przydałby się pewnie podwieczorek, ale jeśli tyjesz to git
Dzięki A spojrzysz na dzisiejszy ? Jest pare postów wyżej
Stary 2012-04-01, 21:00   #2958
N_tt
Raczkowanie

Ułożyłam kilka jadłospisów, czy mogłybyście je ocenić?

np.
1. owsianka (4 łyżki płatków, jogurt naturalny, owoce wkrojone (kiwi, pomarańcza), trochę miodu)
2. bułka grahamka z masłem, serem żółtym, sałatą, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką
3. pierś z kurczaka grillowana w oliwie i przyprawach z porcją makaronu pełnoziarnistego (ok 50 g suchego), sałatka z warzyw
4. serek wiejski 200 g z powidłami śliwkowymi
5. bułka grahamka z masłem, polędwicą z kurczaka, serem żółtym, warzywami tymi co do 2śn., ketchupem + herbata z cytryną i czubatą łyżeczką miodu

1. bułka ciemna z ziarnami z masłem, serem żółtym, warzywami tymi co wyżej + herbata z cytryną i miodem
2. sałatka (banan, kiwi, pomarańcza)
3. obiad ten co wyżej
4. jogurt naturalny z owocami i migdałami, suszonymi śliwkami
5. to co wyżej + np. serek wiejski 200 g

próbuję coś ułożyć bardziej sensownego, ale chyba mi nie wychodzi......
tylko minimalnie więcej jest?

może zmodyfikujcie mi te jadłospisy?
muszę się brać z kopyta, bo już mam dość tego, że ciągle sobie i innym to obiecuję a potem wracam do punktu wyjścia
zamierzam coś z tym zrobić/posłuchać się rad, bo po co kolejne miesiące odwlekać to wszystko w czasie...

Edytowane przez N_tt
Czas edycji: 2012-04-01 o 21:02
N_tt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 21:10   #2959
Bellamy
Zadomowienie

Cytat:

i jajecznica z dwóch jaj na maśle, dwie kromki razowca z masłem, warzywa, kawa z mlekiem ok, ale dla.. R
ii danio brzoskwiniowe, duże jabłko mało trochę
- spora porcja łazanek ( z dokładką!) z dokładką?! no co ty nie powiesz...
iv banan to nie jest posiłek
v serek wiejski 200 g, grahamka z serkiem topionym, warzywa (papryka, sałata, kukurydza, pomidor); jabłko ok, ale na pewno nie na P

żaden z twoich posiłków się na P nie nadaje, niektórzy tak jedzą na redukcji. czy ty w ogóle czytasz co piszesz, i co inni Ci radzą?
Stary 2012-04-01, 21:57   #2960
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolbezskrzydel89 Pokaż wiadomość
A próbowałaś kawy z Baileys karmelowym / kawowym? To dopiero czad! Do tego trochę bitej śmietany lub lody waniliowe...

Dobra, nie offtopujemy już...
To niech już będzie ostatni off-top.
Bo ja właśnie mam malibu i za bardzo nie wiem jak tą kawę zrobić?? Może być zwykła nescafe rozpuszczalna i wlać trochę likieru? czy jak ją robicie? a mleka już chyba nie trzeba co?

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
P:

Zobaczy ktoś ?
Oczywiście już patrzę
Jest jak najbardziej ok, nie wiem jakie są przerwy między posiłkami no i ten podwieczorek na P, to taki maławy coś, zafunduj sobie coś ekstra, pyszny deser cokolwiek na co masz tylko ochotę.
Jak waga ?
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 22:01   #2961
gosinek13
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
To niech już będzie ostatni off-top.
Bo ja właśnie mam malibu i za bardzo nie wiem jak tą kawę zrobić?? Może być zwykła nescafe rozpuszczalna i wlać trochę likieru? czy jak ją robicie? a mleka już chyba nie trzeba co?

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Oczywiście już patrzę
Jest jak najbardziej ok, nie wiem jakie są przerwy między posiłkami no i ten podwieczorek na P, to taki maławy coś, zafunduj sobie coś ekstra, pyszny deser cokolwiek na co masz tylko ochotę.
Jak waga ?
Przerwy to tak 3 godziny mniej więcej . Ale nie siedze z zegarkiem w ręku .Waga rośnie Ostatnio miałam gorszy okres i nie jadłam jak powinnam i troche spadło . Ale już się za siebie zabrałam i znowu rośnie
Stary 2012-04-01, 22:48   #2962
agniusia17
Rozeznanie

Moje P:

I. 2 kromki chleba białego z masłem, wędliną drobiową, serkiem wiejskim, pomidorem, ogórkiem, kawa z kapką mleka
II. kilka łyżek serka wiejskiego, duża mandarynka, szklanka soku pomarańczowego
III. talerz rosołu z makaronem, koperkiem i marchewką
IV. udko z kurczaka + ziemniaki z koperkiem i masłem+ marchewka gotowana w zaprawie śmietanowej
V. miseczka lodów truskawkowo- śmietankowo, brzoskwiniowych
VI. 2 kromki chleba żytniego z masłem, wędliną drobiową i warzywami, jajko na miękko

po: marchewka, trochę twarożku podjedzonego, kawa z mlekiem

jak to wygląda według Was?

— Gabriel García Márquez

agniusia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 23:08   #2963
ewelajnek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agniusia17 Pokaż wiadomość
Moje P:

I. 2 kromki chleba białego z masłem, wędliną drobiową, serkiem wiejskim, pomidorem, ogórkiem, kawa z kapką mleka
II. kilka łyżek serka wiejskiego, duża mandarynka, szklanka soku pomarańczowego/ nie mógł być cały serek wiejski?
III. talerz rosołu z makaronem, koperkiem i marchewką
IV. udko z kurczaka + ziemniaki z koperkiem i masłem+ marchewka gotowana w zaprawie śmietanowej/mniam
V. miseczka lodów truskawkowo- śmietankowo, brzoskwiniowych/+orzechy, rodzynki
VI. 2 kromki chleba żytniego z masłem, wędliną drobiową i warzywami, jajko na miękko/ spoko, mogło wpaść kakao albo coś ale ok

po: marchewka, trochę twarożku podjedzonego, kawa z mlekiem/hmm, kawa na noc? ja bym nie zasnęła

jak to wygląda według Was?
Mi się podoba, choć mogłaś dodać kilka frykasków

A co do mojego jadłospisu, to na prawdę czytam uważnie Wasze rady i staram się do nich stosować... Uważam to za lekką przesadę, porównywanie mojego jadłospisu na ok 2600 kcal do jadłospisu na R... nie wiem, co miałabym tam jeszcze zmienić. Cały dzień byłam najedzona, jadłam orzechy, warzywa, a ponownie zostałam skrytykowana. Czy niesłusznie?

Edytowane przez ewelajnek
Czas edycji: 2012-04-01 o 23:11
ewelajnek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 09:26   #2964
olik187
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Pokaż wiadomość

jestes w ciązy? o super gratulacje
olik187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 09:59   #2965
Zelka_07
Raczkowanie

ślicznie prosze o ocene mojego R

ś: owsianka: 4ł owsianych, 2 łsiemienia, mleko3,2, jabłko, kostka gorzkiej czeko, cynamon
2ś: kromka razowca (45g) z masłem i 2 plastrami schabu pieczonego, jajko z chrzanem żurawinowym, pomidor
o: filet z flądry smażony w jajku, brokuły połowa mrożonki
p: reszta brokułów z keczupem, jajo na twardo
k: serek homo naturalny 150g, do filmu 3 duże marchewy do pochrupania

Stary 2012-04-02, 10:10   #2966
akot80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
rrr

1. a la szwedzki stół: jajko na miękko, 3 plastry szynki, pół pomidora, pół ogórka zielonego, serek homo, kilka plastrów sera żółtego, keczup...kiełki, kawa...w sumie jadłam ponad 2h...
  2. puree z ziemniaków z dodatkiem śmietany i kopru...szpinak z czosnkiem smażony...naprawdę spora porcja
  3. szklanka maślanki + jajko na twardo

i jak?
Beznadziejnie. W sumie nic konkretnego nie zjadłaś. Takie podjadanie tylko.

"Niech pożywienie będzie Twoim lekarstwem..."
akot80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 12:23   #2967
morphine88
Zadomowienie

Cytat:

Mi się podoba, choć mogłaś dodać kilka frykasków

A co do mojego jadłospisu, to na prawdę czytam uważnie Wasze rady i staram się do nich stosować... Uważam to za lekką przesadę, porównywanie mojego jadłospisu na ok 2600 kcal do jadłospisu na R... nie wiem, co miałabym tam jeszcze zmienić. Cały dzień byłam najedzona, jadłam orzechy, warzywa, a ponownie zostałam skrytykowana. Czy niesłusznie?
Nie, słusznie.

Ja już nie mogę tego słuchać (czytać): OH, AH, jak dużo tego dzisiaj wyszło.

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 13:06   #2968
prettysimple
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paranoja_ Pokaż wiadomość
A ile mniej więcej litrów wody dziennie pijecie? Zwracacie w ogóle uwagę, na to, jaka to jest woda? Czy mineralna, czy źródlana?
Piję wtedy, gdy zechce mi się pić. Zazwyczaj jest to ok 1,5 litra. Nie przykładam wagi do tego, czy to woda mineralna czy źródlana.
Stary 2012-04-02, 14:38   #2969
jenna2202
Raczkowanie

poproszę, UUUUUUUUUU

1) kawa z mlekiem, 5 łyżek płatków owsianych na szklance tłustego mleka
2)duża bułka żytnia z masłem, plastrem żółtego sera, rzodkiewką, papryka, sałata i jajkiem
3)opakowanie 200 g twarożku ze śmietanką (piątnica) z bananem i kilkoma łyzkami płatków orkiszowych, kawa z mlekiem
4)talerz makarony z 2 pomidorami, pesto czerwonym i parmezanem

jak to widzicie?
jenna2202 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 15:04   #2970
AshtrayGirl86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AshtrayGirl86 Pokaż wiadomość
Dzisiejsza eR:

I: owsianka z 5 łyżek płatków, 1 otrąb, kilku truskawek, 1/2 homo posypana poppingiem amarantusowym.

II: dwie kromki razowca posmarowane bieluchem: jedna z wędzonym łososiem i ogórkiem; druga z trzema plastrami sopockiej i pomidorem.
50 minut na rowerku

III: duży kawałek pieczonego morszczuka z surówką z pekińskiej, ogórkiem, cebulą, papryką, kukurydzą z sosem na bazie oliwy.
30 days shred

IV: koktajl z twarogu i jogurtu z mrożonymi owocami leśnymi.

V: jajecznica z jajka i białka z wędzoną piersią z kurczaka, pomidor z cebulą.

Będę wdzięczna za oceny
Podbijam wczorajszy i wrzucam dzisiejszy - R:

I: owsianka z 3 lyzek platkow, 2 lyzek domowej granoli, 1 lyzki zarodkow, startego jablka z cynamonem i serkiem wiejskim.

II: kromka razowca ze sporym kawalkiem wedzonej piersi z kurczaka; miseczka salatki z pekinskiej, ogorka, papryki, cebuli, odrobiny kukurydzy i 1/2 puszki tunczyka z sosem na bazie oliwy i musztardy.

III: porcja pelnoziarnistego makaronu spaghetii z sosem ze zmielonej piersi z kurczaka, cebuli, czosnku i przecieru pomidorowego; mix salat z pomidorem i czerwona cebula.

IV: homo naturalny z lyzka masla orzechowego.

V: kawalek wedzonego lososia/2 jajka z warzywami.

Zerknie ktos?
AshtrayGirl86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości