|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
Może trzeba by dawać dziecku większą ilość kropli tego o stężeniu słabszym to wtedy wyjdzie na to samo ![]() Aguśka super, że tak ładnie Wam poranek mija, pewnie miałaś jakiś kryzys zmęczeniowy ostatnio i z tego też to większe przerażenie przed zostaniem samemu z dwójką, z dnia na dzień będzie coraz lepiej ![]() Lena wg mnie brzuszek wysoko jeszcze, nie mam porównania, ale obniżony mi się nie wydaje ![]() Emigra moj tż nocą mi nie pomaga, wolę żeby się wyspał, po co mamy mieć w dwóch nocki zarwane, w sumie u mnie cyc, więc nie ma po co wstawać, no chyba że miałby przewijać, ale osobiście wolę zrobić to sama , szybko, sprawnie , a on niech śpi i po pracy będzie rześki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3572 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() a ja muszę się chyba zmienić na 8 kwietnia tak jak niby mam termin ![]() dziś pewnie nie urodzę nic na mnie nie dziala.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3573 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3574 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3576 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3577 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Cos tam jeszcze jest oprocz tego simeticonu? Ja sie ciesze,bo juz zapobiegawczo mam kupiony sab simplex.Chociaz mam nadzieje,ze nie bedzie potrzebny.
![]() |
#3578 |
Zakorzenienie
|
Agator
![]() ![]() ![]()
#3579 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Agator, GRATULACJE ![]() ![]() ![]() Edytowane przez iw32 Czas edycji: 2012-04-02 o 11:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3580 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zamowilam wlasnie kropelki dla Julki bo nam sie koncza powoli a w internecie taniej wychodzi (za sab simplec w internetowej aptece zaplacilam 5,29 € a w normalnej ostatnio placilam prawie 9€ ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Kwietniowki a Wy do roboty ! Juz 2 kwietnia a zadna nie rodzi !! ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3581 |
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() Mateuszek dzis skonczyl tydzien, z cycow leci mi mam wrazenie sporop mleka, choc niczego juz nie jestem pewna, mały potrafi spedzic przy cycku godzine, dwie, czasami dluzej, a mnie kregoslup wysiada. Karmie go w pozycji siedzacej, po karmieniu sciagam mleko recznym lkatatorem i jak juz nie mam sily tak z nim siedziec to mu daje 40 ml-60 ml i wtedy spi 3 godziny. W razie kryzysu mamy mleko sztuczne, bo w szpitalu tak sie wydzierał, ze plakalismy razem. W czwartek odwiedzi nas polozna, nie moge sie doczekac, potrzebuje tego ![]() Co do mojej osoby, to moje krocze wyglada wdg mnie super ![]() ![]() Bardzo pomaga mi maz i tesciowa i moi rodzice, taka pomoc i mysl ze jest ktos kto wspiera to tez bardzo duzo. Jak mi sie sununiu nie obudzi to opisze swoj poród ![]() Mam nadzieje ze u was wszystko w porzadku, tesknie za wami ![]() ![]() ![]()
#3582 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Teraz czekamy na foto i opis ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-04-02 o 11:54 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj mi w weekendy pomaga, jak mamy ciezka nocke to nad ranem np od 3-4 mnie zmienia i zajmuje sie mala, a tak to wieczorami czesto sie nia zajmuje a ja moge isc do wanny, czy cos porobic, czy chocby przespac sie chwilke ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Jolka, moglabys zmienic na liscie imie mojej corki? Tzn Wiktoria a nie Victoria ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3584 | ||
Zakorzenienie
|
Dziekujemy za mile slowa
![]() A Filipka za wczesnie pochwalilam, jak ladnie buja małego, bo przed chwilka mi dal koncert placzu bez powodu. Przebieralam Szymona a Szymon tez plakal bo glodny a nagle slysze ryk Filipa z pokoju i nie potrafil powiedziec dlaczego tez placze ![]() Ale telefon do tatusia pomogl, potem wspolne czytanie ksiazeczek, Szymona tez nakarmilam, spi a Filip teraz rysuje kredkami. On teskni za takim 100% zajeciem sie tylko nim mimo iz potrafi ladnie sam sie bawic. Oj duzo jeszcze roznych takich sytuacji przed nami. ![]() Agator gratulacje! Karo89 super ze juz jestescie w domku ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
Ja mam rogal, jest rewelacyjny, wogole mnie plecy nie bola no i jak karmie siedzac to jestem oparta.
![]() |
#3585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3588 |
Zadomowienie
|
Na poczatku chcialam podziekowac Desi za przekazywanie informacji ode mnie, dziekuje
![]() ![]() W niedziele 25.03 rano sie wysexowalismy z TZ, wiec juz po zaczelam miec takie skurcze jak dwa dni wczesniej, ale nic sobie z tego nie robilam, bo juz takie mialam i mijaly.Pojechalismy do Kosciola , tam tez mnie jzu niezle skrecalo, pozniej obiad u rodzicow, przeszlam cale osiedle z mama, bylam w biedronce na zakupach i po powrocie skakalm troszke na pilce. Skurcze wydawalo mi sie minely ,wiec o 22 poszlismy spac.A kilka godzin wczesnije powiedzialam ze moglabym dzis urodzic bo jestem najedzona i wypoczeta ![]() Przed 1 ,gdzie za 10 poczula takie jakby mocne kopniecie, myslalam ze to maly mnie kopnal, bo dwie godziny wczesniej wiercil sie strasznie,ale nie poczulam jak mi wyplywaja wody, szybko zerwalam sie z lozka i pobieglam do lazienki.Wody byly lekko rozowe, jeszcze mnie bardzo nie bolalo. O 1-11 wyjechalismy z TZ z domu, choc on (skutki szkoly rodzenia) nie chcial jeszcze jechac ,bo stwierdzil ze moze sie posiusialam, albo ze jeszcze jest czas.Ja sie balam ze urodze w domu ,bo moja mama szybko urodzila,W szpitalu na izbie juz mialam mocniejsze skurcze. Polozna mnie zbadala bylo 3 cm rozwarcia, polozylam ,sie podlaczyli mnie pod KTG, Bolalo coraz mocniej, chcieli mi zrobic lewatywe, ale mnie sie zaczelo chciec kupe, wiec blagalam zeby odlaczyli mnie od kTG , bo narobie na lozko.Wtedy polozna mnie zbadala , (nie bolalo nic) chyba zrobila masaz, ale nie wiem, i rozwarcie bylo na 6 cm.Zadzwonilam do TZ ktory , w ogole byl w takim szoku ze chcial jechac do domu, i poszedl siedziec w aucie i sluchac muzyki ,ze mam 5 czy 6 cm rowarcia, a on sie pyta to 5 czy 6 , zaczelam krzyczec ze ma szybko przyjsc.Polozna zadzwonila po lekarza.Ja sie upieralam ze pochodzic, poskaka na tej pilce, zeby szybciej poszlo, skurcze byly coreaz mocniejsze, chowalam glowe w poduszke i odplywalam, czulam juz powoli parcie, zbadali mnie, pytam jakie rozwrcie, polozna mowi ze pelne i zebym nie parla bo pękne, zakryłam kota rekami ![]() Sam porod w porownaniu do tego co jest poznije to wdg mnie nic, zycze wszystkim takich porodów. A jeszcze dodam ze mateuszek byl okrecony pepowina , wiec dziekuje bogu ze wszystko z nim w porzadku. Tz nie byl przy kluczowym momencie, i bardzo sie ciesze ![]() Jak mi sie cos przypomnie to napisze wiecej ![]()
#3589 | ||
Zakorzenienie
|
Chciałybyśmy, ale nasze dzieci są uparte
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://forum.gazeta.pl/forum/w,565,2..._Bobotic_.html http://www.bangla.babyonline.pl/opin...lex-r19336.htm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3591 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dziekowal ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I dobrze że mimo okręconej pępowiny z Mateuszkiem wszystko w porządku ![]() Jeszcze raz gratulacje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3593 |
Zadomowienie
|
klade sobie Aguska jasia pod malego, ale wytrzymac w jednej pozycji godzine czy dwie to i tak padam.
Dziekuje dziewczyny ![]() czuje sie jakbym byla wjakiej innej rzeczywistosci ![]() Pomaga mi tesciowa, ale troche mnie wkurza, bo chodzi za mne z ksiazka stara jak swiat i mi gada ze maly powienien zrobi 5 kupek, a jak nie zrobil to juz jest zle, ze musi byl ubrany tak czy siak, ze musze pilnwoac zeby nie zaglodzic dziecka ![]()
26.03.2012 Mateuszek ![]() 21.09.2014 Piotruś ![]() Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-04-02 o 12:16 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3595 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a tak w ogóle to dzień dobry ![]() nie mam kurde czasu na wizaż .sporadycznie na kilka chwil wskoczę zobaczyć co u was, obejrzeć fotki ... Gabryś dzisiaj skończył miesiąc.jak ten czas leci...jest cudowny. ![]() mnóstwo osób nas odwiedza, nie mam serca im odmawiać.ale czasem jest to uciążliwe. zielone kupki i u Gabrysia się pojawiły. ![]() zastanawia mnie ulewanie, gabrysiowi często się to zdarza, raz mniej raz więcej ale praktycznie po każdym jedzonku...mam nadzieję, ze to normalne. jednorazowo nasz synek zjada różnie - od 70 do 120 ml teraz. mam chwilkę więc troszkę postaram się Was nadrobić ![]() a dzieciaczki na mailu przesłodkieeee ![]() buziaki Mamuśki ![]() ps.przepraszam za tak chaotyczną wypowiedź ale z czasem krucho i staram się wszystko ekspresem robić ![]()
![]() ![]() Edytowane przez agabi Czas edycji: 2012-04-02 o 12:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3596 |
Zakorzenienie
|
no i co całą noc spędziłam na porodówce dostałam relanium i mała się wyciszyła waży w tej chwili 2500 kilo i chcieliby poczekać jeszcze tydzień żeby przynajmniej miała 2800 tak więc zostałam przewieziona na oddział. Czekam na mojego gina który dyżur zaczyna o 20 to sobie coś poustalamy
![]() Antek sie jeszcze rozchorował wiec to już w ogóle jest masakra. Jak mnie tu przez święta zatrzymają to nie wiem co im zrobię ![]() Z drugiej strony nie mam jeszcze tak źle bo leżą ze mną dziewczyny w 23 29 i 27 tygodniu z takimi problemami że szok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3597 |
Zakorzenienie
|
Jeśli tak faktycznie jest w rzeczywistości to super
![]() Ale wiesz jak to jest. W proszkach do prania skład niby też ten sam, a jakość polskiego do niemieckiego nieporównywalna. Trzeba te kropelki przetestować i zweryfikować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3599 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3600 |
Zakorzenienie
|
ale moje dziecko jest niedocycane dzisiaj
![]() tylko na ręce, tulić się, kołysać i ssać (dzięki bogu za smoczek!) teraz usnęła, pobujałam w kołysce i mam wolne ręce ![]() ale od 8 praktycznie nie spała Przy położnej pokazała się z najlepszej strony... ale zauważyłam, że jak ktoś przychodzi to mam aniołka a nie dziecko. Gość za drzwi a małą w ryk ![]() Ach! I kikucik pępowiny trzyma się już na jednym "włosku" ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.