|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
Może trzeba by dawać dziecku większą ilość kropli tego o stężeniu słabszym to wtedy wyjdzie na to samo Aguśka super, że tak ładnie Wam poranek mija, pewnie miałaś jakiś kryzys zmęczeniowy ostatnio i z tego też to większe przerażenie przed zostaniem samemu z dwójką, z dnia na dzień będzie coraz lepiej ![]() Lena wg mnie brzuszek wysoko jeszcze, nie mam porównania, ale obniżony mi się nie wydaje ![]() Emigra moj tż nocą mi nie pomaga, wolę żeby się wyspał, po co mamy mieć w dwóch nocki zarwane, w sumie u mnie cyc, więc nie ma po co wstawać, no chyba że miałby przewijać, ale osobiście wolę zrobić to sama , szybko, sprawnie , a on niech śpi i po pracy będzie rześki i pomaga mi przy dzieciach, wolę żeby mi wykąpał Ninę, poprasował pieluszki itp. , poza tym prowadzi auto , więc niewyspanego bałabym się go puszczac do pracy 50 km w jedną stronę ....
|
|
|
|
|
#3572 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() a ja muszę się chyba zmienić na 8 kwietnia tak jak niby mam termin ![]() dziś pewnie nie urodzę nic na mnie nie dziala.... |
|
|
|
|
#3573 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tym bardziej, że on ma problemy ze spaniem, dziś jak mały marudził od 3.40 Tż wstał go ponosić o 5 jak ja już wysiadałam to już potem nie zasnął :/
|
|
|
|
|
#3574 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale szybko oboje usnęli, Madzia nie miała wyjścia skoro rodzice śpią no i spała aż do 3 rano, zjadła, poszła spać i obudziła się o 6:30 a potem o 8:30. Znowu ją rano coś męczyło w brzuszku, nie wiem czemu tak się dzieje tylko rano Spała potem do 11, zjadła i znowu uśpiona, ale przy usypianiu znowu ją męczyło i się budziła...
|
|
#3575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie natura jest taka cwana ,że wcale by mnie nie zdziwiło,że to jakieś przystosowanie specjalne, bo na chłopski rozum jak ktoś śpi po 3-4 godziny przez pół roku to powinien paść jak długi a tak nie jest
|
|
|
|
|
#3576 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jest normalnie rozbrajająca, nie mogę uwierzyć że udało mi się cyknąć fotkę jak ziewa nawet ustawiłam ją na pulpicie w kompie
|
|
#3577 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cos tam jeszcze jest oprocz tego simeticonu? Ja sie ciesze,bo juz zapobiegawczo mam kupiony sab simplex.Chociaz mam nadzieje,ze nie bedzie potrzebny.
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Agator
![]()
|
#3579 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Agator, GRATULACJE Edytowane przez iw32 Czas edycji: 2012-04-02 o 12:46 |
|
|
|
|
#3580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zamowilam wlasnie kropelki dla Julki bo nam sie koncza powoli a w internecie taniej wychodzi (za sab simplec w internetowej aptece zaplacilam 5,29 € a w normalnej ostatnio placilam prawie 9€ ) i kropelki do noska z sola fizjologiczna i jeszcze znalazlam taka herbatke z humany na dobranoc z wyciagiem z melissy - dla dzieciaczkow po pierwszym tygodniu zycia wiec wyprobujemy ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Kwietniowki a Wy do roboty ! Juz 2 kwietnia a zadna nie rodzi !!
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#3581 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
zaluje ze nie daje rady czytac co piszecie, strasznie mi tego brakuje, od mamus dowiedzialabym sie przydatnych informacji, a tak nie mam czasu . Maluch zajmuje mi cały czas, probuje sie jakos ogarnac z domem i z synkiem.Mateuszek dzis skonczyl tydzien, z cycow leci mi mam wrazenie sporop mleka, choc niczego juz nie jestem pewna, mały potrafi spedzic przy cycku godzine, dwie, czasami dluzej, a mnie kregoslup wysiada. Karmie go w pozycji siedzacej, po karmieniu sciagam mleko recznym lkatatorem i jak juz nie mam sily tak z nim siedziec to mu daje 40 ml-60 ml i wtedy spi 3 godziny. W razie kryzysu mamy mleko sztuczne, bo w szpitalu tak sie wydzierał, ze plakalismy razem. W czwartek odwiedzi nas polozna, nie moge sie doczekac, potrzebuje tego ![]() Co do mojej osoby, to moje krocze wyglada wdg mnie super ) w nocy jest mi tylko strasznie zimno, mam drgawki i strasznie sie poce.Na wadze mam mniej 9 kg, ale mam nadzieje ze spadnie, choc to teraz dla mnie najmniej wazne. W spodnice z przed ciazy sie wcisnelam, wiec nie jest zle.Bardzo pomaga mi maz i tesciowa i moi rodzice, taka pomoc i mysl ze jest ktos kto wspiera to tez bardzo duzo. Jak mi sie sununiu nie obudzi to opisze swoj poród ![]() Mam nadzieje ze u was wszystko w porzadku, tesknie za wami ![]() ![]()
|
#3582 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Wiktorek jest cudownyCytat:
![]() Teraz czekamy na foto i opis ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale to i tak wyjdzie wszystko w "praniu" ![]() Cytat:
Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-04-02 o 12:54 |
||||||
|
|
|
#3583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj mi w weekendy pomaga, jak mamy ciezka nocke to nad ranem np od 3-4 mnie zmienia i zajmuje sie mala, a tak to wieczorami czesto sie nia zajmuje a ja moge isc do wanny, czy cos porobic, czy chocby przespac sie chwilke ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Jolka, moglabys zmienic na liscie imie mojej corki? Tzn Wiktoria a nie Victoria
|
|
|
|
#3584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziekujemy za mile slowa
![]() A Filipka za wczesnie pochwalilam, jak ladnie buja małego, bo przed chwilka mi dal koncert placzu bez powodu. Przebieralam Szymona a Szymon tez plakal bo glodny a nagle slysze ryk Filipa z pokoju i nie potrafil powiedziec dlaczego tez placze ![]() Ale telefon do tatusia pomogl, potem wspolne czytanie ksiazeczek, Szymona tez nakarmilam, spi a Filip teraz rysuje kredkami. On teskni za takim 100% zajeciem sie tylko nim mimo iz potrafi ladnie sam sie bawic. Oj duzo jeszcze roznych takich sytuacji przed nami. ![]() Agator gratulacje! Karo89 super ze juz jestescie w domku ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
Ja mam rogal, jest rewelacyjny, wogole mnie plecy nie bola no i jak karmie siedzac to jestem oparta.
|
|
#3585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3588 |
|
Zadomowienie
|
Na poczatku chcialam podziekowac Desi za przekazywanie informacji ode mnie, dziekuje
![]() W niedziele 25.03 rano sie wysexowalismy z TZ, wiec juz po zaczelam miec takie skurcze jak dwa dni wczesniej, ale nic sobie z tego nie robilam, bo juz takie mialam i mijaly.Pojechalismy do Kosciola , tam tez mnie jzu niezle skrecalo, pozniej obiad u rodzicow, przeszlam cale osiedle z mama, bylam w biedronce na zakupach i po powrocie skakalm troszke na pilce. Skurcze wydawalo mi sie minely ,wiec o 22 poszlismy spac.A kilka godzin wczesnije powiedzialam ze moglabym dzis urodzic bo jestem najedzona i wypoczeta )Przed 1 ,gdzie za 10 poczula takie jakby mocne kopniecie, myslalam ze to maly mnie kopnal, bo dwie godziny wczesniej wiercil sie strasznie,ale nie poczulam jak mi wyplywaja wody, szybko zerwalam sie z lozka i pobieglam do lazienki.Wody byly lekko rozowe, jeszcze mnie bardzo nie bolalo. O 1-11 wyjechalismy z TZ z domu, choc on (skutki szkoly rodzenia) nie chcial jeszcze jechac ,bo stwierdzil ze moze sie posiusialam, albo ze jeszcze jest czas.Ja sie balam ze urodze w domu ,bo moja mama szybko urodzila,W szpitalu na izbie juz mialam mocniejsze skurcze. Polozna mnie zbadala bylo 3 cm rozwarcia, polozylam ,sie podlaczyli mnie pod KTG, Bolalo coraz mocniej, chcieli mi zrobic lewatywe, ale mnie sie zaczelo chciec kupe, wiec blagalam zeby odlaczyli mnie od kTG , bo narobie na lozko.Wtedy polozna mnie zbadala , (nie bolalo nic) chyba zrobila masaz, ale nie wiem, i rozwarcie bylo na 6 cm.Zadzwonilam do TZ ktory , w ogole byl w takim szoku ze chcial jechac do domu, i poszedl siedziec w aucie i sluchac muzyki ,ze mam 5 czy 6 cm rowarcia, a on sie pyta to 5 czy 6 , zaczelam krzyczec ze ma szybko przyjsc.Polozna zadzwonila po lekarza.Ja sie upieralam ze pochodzic, poskaka na tej pilce, zeby szybciej poszlo, skurcze byly coreaz mocniejsze, chowalam glowe w poduszke i odplywalam, czulam juz powoli parcie, zbadali mnie, pytam jakie rozwrcie, polozna mowi ze pelne i zebym nie parla bo pękne, zakryłam kota rekami Sam porod w porownaniu do tego co jest poznije to wdg mnie nic, zycze wszystkim takich porodów. A jeszcze dodam ze mateuszek byl okrecony pepowina , wiec dziekuje bogu ze wszystko z nim w porzadku. Tz nie byl przy kluczowym momencie, i bardzo sie ciesze ![]() Jak mi sie cos przypomnie to napisze wiecej )
|
#3589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Chciałybyśmy, ale nasze dzieci są uparte
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,565,2..._Bobotic_.html http://www.bangla.babyonline.pl/opin...lex-r19336.htm |
|
|
|
|
#3591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze raz gratuluje dziekowal
|
|
|
|
#3592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I dobrze że mimo okręconej pępowiny z Mateuszkiem wszystko w porządku ![]() Jeszcze raz gratulacje |
|
|
|
|
#3593 |
|
Zadomowienie
|
klade sobie Aguska jasia pod malego, ale wytrzymac w jednej pozycji godzine czy dwie to i tak padam.
Dziekuje dziewczyny ale bym was chciala nadrobic.czuje sie jakbym byla wjakiej innej rzeczywistosci ![]() Pomaga mi tesciowa, ale troche mnie wkurza, bo chodzi za mne z ksiazka stara jak swiat i mi gada ze maly powienien zrobi 5 kupek, a jak nie zrobil to juz jest zle, ze musi byl ubrany tak czy siak, ze musze pilnwoac zeby nie zaglodzic dziecka ale staram sie tym nie przejmowac.
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-04-02 o 13:16 |
|
|
|
#3594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i to jeszcze jaka roznica cenowa !
|
|
|
|
#3595 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a tak w ogóle to dzień dobry nie mam kurde czasu na wizaż .sporadycznie na kilka chwil wskoczę zobaczyć co u was, obejrzeć fotki ... Gabryś dzisiaj skończył miesiąc.jak ten czas leci...jest cudowny. mnóstwo osób nas odwiedza, nie mam serca im odmawiać.ale czasem jest to uciążliwe. zielone kupki i u Gabrysia się pojawiły. zastanawia mnie ulewanie, gabrysiowi często się to zdarza, raz mniej raz więcej ale praktycznie po każdym jedzonku...mam nadzieję, ze to normalne. jednorazowo nasz synek zjada różnie - od 70 do 120 ml teraz. mam chwilkę więc troszkę postaram się Was nadrobić ![]() a dzieciaczki na mailu przesłodkieeee buziaki Mamuśki ps.przepraszam za tak chaotyczną wypowiedź ale z czasem krucho i staram się wszystko ekspresem robić
Edytowane przez agabi Czas edycji: 2012-04-02 o 13:21 |
|
|
|
|
#3596 |
|
Zakorzenienie
|
no i co całą noc spędziłam na porodówce dostałam relanium i mała się wyciszyła waży w tej chwili 2500 kilo i chcieliby poczekać jeszcze tydzień żeby przynajmniej miała 2800 tak więc zostałam przewieziona na oddział. Czekam na mojego gina który dyżur zaczyna o 20 to sobie coś poustalamy
. Już wolałabym urodzić bo nie dam rady tu psychicznie wyleżeć. Antek sie jeszcze rozchorował wiec to już w ogóle jest masakra. Jak mnie tu przez święta zatrzymają to nie wiem co im zrobię Z drugiej strony nie mam jeszcze tak źle bo leżą ze mną dziewczyny w 23 29 i 27 tygodniu z takimi problemami że szok
|
|
|
|
#3597 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli tak faktycznie jest w rzeczywistości to super
Ale wiesz jak to jest. W proszkach do prania skład niby też ten sam, a jakość polskiego do niemieckiego nieporównywalna. Trzeba te kropelki przetestować i zweryfikować
|
|
|
|
#3598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3599 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja tez w nocy uciekam do pokoju Małego zeby Mężowi dac spac zeby jakos sie wyspal przed praca
|
|
|
#3600 |
|
Zakorzenienie
|
ale moje dziecko jest niedocycane dzisiaj
![]() tylko na ręce, tulić się, kołysać i ssać (dzięki bogu za smoczek!) teraz usnęła, pobujałam w kołysce i mam wolne ręce ale od 8 praktycznie nie spała Przy położnej pokazała się z najlepszej strony... ale zauważyłam, że jak ktoś przychodzi to mam aniołka a nie dziecko. Gość za drzwi a małą w ryk ![]() Ach! I kikucik pępowiny trzyma się już na jednym "włosku"
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:37.

a rumianku jeszcze nie probowalam ...

i pomaga mi przy dzieciach, wolę żeby mi wykąpał Ninę, poprasował pieluszki itp. , poza tym prowadzi auto , więc niewyspanego bałabym się go puszczac do pracy 50 km w jedną stronę ....

bede musiala jutro poszukac u nas
no i spała aż do 3 rano, zjadła, poszła spać i obudziła się o 6:30 a potem o 8:30. Znowu ją rano coś męczyło w brzuszku, nie wiem czemu tak się dzieje tylko rano
Spała potem do 11, zjadła i znowu uśpiona, ale przy usypianiu znowu ją męczyło i się budziła...

) i kropelki do noska z sola fizjologiczna i jeszcze znalazlam taka herbatke z humany na dobranoc z wyciagiem z melissy - dla dzieciaczkow po pierwszym tygodniu zycia wiec wyprobujemy