|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
U.
1.duza bula razowa z maslem,serkiem wiejkim,jajkiem,wedlina,s alata,pomidorem i ogorkiem 2.kawalek sernika, jablko 3.indyk smazony na oliwie w curry,ziemniaki,salata&po midorki cherry z ketchupem 4.jablko,marwitki,garsc migdalow 5.2tosty pelnoziarniste z wedlina,salata,pomidorem i ogorkiem, 250g pomidorkow cherry
|
#2942 |
|
Raczkowanie
|
Rrrrrr
ś grahamka pół z grubą warstwą serka kanapkowego,ogórkiem,rzod kiewką i natką pietruszki, poł z serkiem kanapkowym polędwicą z kurcząt, pomidorem i kiszonym ogórkiem, poł gejpfruta IIś owsianka na wodzie z serkiem homo i kiwi ob.piers z kurczaka smażona bez tłuszczu,1/3 woreczka kaszy, pół brokuła podw.ser biały chudy, 1/3serka wiejskiego z dodatkiem jog. nat, rzodkiewką,ogórkiem i kiełkami kol.1/3makreli z ogórkiem kiszonym |
|
|
|
#2943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2944 |
|
Raczkowanie
|
Ja osobiście ją ubóstwiam chociaż tego likieru nie wlewam dużo, moją miarką jest nakrętka od butelki likieru chyba jeszcze bardziej smakuje mi kawa z malibu, ten kokos, mniam polecam, naprawdę
|
|
#2945 |
|
Rozeznanie
|
u
rzucicie okiem? |
|
|
|
#2946 |
|
Raczkowanie
|
P:
I bułka z makiem ; pół z serkiem wiejskim i dżemem wiśniowym (pycha nutridrink z dodatkiem białka II bułka razowa , pół z serkiem wiejskim i dżemem III 2 chochle zupy szpinakowo-grzybowej zabielanej śmietaną (inwencja twórcza mamy ) kurczak w sosie terijaki, ziemniaki gotowane, marchewka z groszkiem, buraki , szklanka soku jabłko-miętaIV jogurt naturalny z brzoskwinią w syropie i bananem V bułka z sezamem , pół z serem gouda i pomidorem , pół z szynką, pomidorem i ogórkiem , kromka chleba pszennego z serkiem śmietankowym i szczypiorkiem , herbatka z miodem Faza na pieczywo mi nie przeszła. Dzisiaj też nie mam ochoty na nic innego ![]() Zobaczy ktoś ?
|
|
|
|
#2947 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moje U: I 3 duże kanapki chleba z ziarnami z masłem, polędwicą, żółtym serem, twarożkiem paprykowym, ogórkiem; jabłko; kakao wpadło znowu kakao II kilka wafli nadziewanych tofii-orzechowym kremem; szklanka kompotu jabłkowego III roladki z fileta z kurczaka zapiekane z suszonymi pomidorami i mozzarellą, puree z ziemniaków ze szczypiorkiem i buraczki IV muffinka marmurkowa, szklanka kompotu V zjem sobie serek wiejski z papryką, pomidorem i cebulką; i kompot
'cause I wouldn't know where to begin.. Edytowane przez Bellamy Czas edycji: 2012-04-01 o 18:51 |
|
|
|
|
#2948 |
|
Raczkowanie
|
A dodam Utrzymanie:
Śniadanie: 2 orkiszowe drożdżowe ślimaczki z makiem; koktajl (jogurt, pół mrożonego banana, szpinak, jagody, cynamon); inka z mlekiem. Obiad: Lasagne bolognese; surówka; szklanka soku marchewkowego. Podwieczorek: Serek wiejski z bananem, kakao i masłem orzechowym; kawa z mlekiem. Kolacja:/będzie/ Grahamka z masłem, szynka, serem i papryką; pół kostki twarogu z śmietaną, mrożonymi jagodami i cynamonem; rumianek. |
|
|
|
#2949 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2950 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobra, nie offtopujemy już...
|
|
|
#2951 |
|
Zadomowienie
|
Moje dzisiejsze R:
śniadanie: owsianka z nasionami słonecznika, bananem i sezamem obiad (nie było 2ś, bo późno wstałam): ryba po grecku na ciepło + kasza jaglana podwieczorek: wafel ryżowy z chudym twarogiem i łyżeczką dżemu truskawkowego kolacja: będzie serek wiejski najpewniej z rzodkiewką i szczypiorkiem, ale straszną mam ochotę na orzechy laskowe |
|
|
|
#2952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2953 |
|
Raczkowanie
|
Proszę o ocenę mojego U/ lekkiego P, choć dziś to wyszło P normalne raczej.
i jajecznica z dwóch jaj na maśle, dwie kromki razowca z masłem, warzywa, kawa z mlekiem ii danio brzoskwiniowe, duże jabłko iii - miska żurku z białą kiełbasą - spora porcja łazanek ( z dokładką!) iv banan v serek wiejski 200 g, grahamka z serkiem topionym, warzywa (papryka, sałata, kukurydza, pomidor); jabłko - teraz: miesznka: 50 g laskowych + 50 g migdałów O jeny :O Jakoś dużo dziś wyszło. Ale co myślicie? |
|
|
|
#2954 |
|
Rozeznanie
|
witam, mam taką prośbę..potrzebuję pomocy w sprawie jadłospisu dla kobiety w ciąży no w sensie dla mnie...
czy powinnam jeść to na co mam ochotę czy sięgać po jakieś szczególne produkty? ginekolog radził mi udać się do dietetyka . Pytam tutaj bo wiem że są osoby które są w tym zawodzie/studiują lub się interesują i znają. Wiem że niektóre produkty uczulają , ale nie wiem jakie, i czy od początku ciąży czy od któregoś miesiąca? nie mam pojęcia jak się odżywiać, jak jem to na co mam ochotę to wychodzi na to np. dziś śn. płatki z mlekiem i mieszanką bakalii i orzechów; krajzerka z masłem orzechowym i dżemem; potem miseczka kapusty kiszonej Obiad.rosół z makaronem, kotlet taki zawijany z serem pieczarkami panierowany i smażony, puree z masłem i sałatka; potem cała biała czekolada i pół słoika ogórków (tak ,czekolada zagryzana ogórami) , kolacja; reszta ogórków, dwa śledzie w śmietanie, dwa tosty z serem i pieczarkami, paczka żelek i jeszcze mam ochotę na coś, ale nie wiem sama na co. ![]() tak więc widzicie że to jakaś masakra jest, mogę prosić o jakieś rady? może jakaś koleżanka która ma już to za sobą mi pomoże?
|
#2955 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze U
1; paluch wieloziarnisty z masłem, chudym twarogiem, ogórkiem, ziołami/ masłem, ch.twarogiem, konfiturą jagodową duża kawa parzona z mlekiem 2; pierś z kurczaka przygot. na parze + mix warzyw również parowanych (z ziemniakami) 3; 3 pierogi ruskie z ketchupem 4; miseczka lodów bakaliowych & czekoladowo-śmietankowych 5; długa kromka mieszanego chleba z kurczakiem, pomidorem, musztardą kawałek piaskowej babki
|
|
#2956 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na jadłospisach dla ciężarnych się nie znam niestety ale odradzam żelki. Z tego co wiem to ludzki organizm ich nie rozkłada. Widziałam kiedys filmik - kobiecie wpuscili do żołądka sondę z kamerką i patrzyli jak rozkładają się rózne pokarmy - żelki i zupka chinska po kilku godzinach przebywania w żołądku pozostały nienaruszone przez kwasy żołądkowe. Raz na jakis czas pewnie nie zaszkodzą ale tylko uprzedzam bo to co widziałam było przerażające. ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2957 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2958 |
|
Raczkowanie
|
Ułożyłam kilka jadłospisów, czy mogłybyście je ocenić?
np. 1. owsianka (4 łyżki płatków, jogurt naturalny, owoce wkrojone (kiwi, pomarańcza), trochę miodu) 2. bułka grahamka z masłem, serem żółtym, sałatą, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką 3. pierś z kurczaka grillowana w oliwie i przyprawach z porcją makaronu pełnoziarnistego (ok 50 g suchego), sałatka z warzyw 4. serek wiejski 200 g z powidłami śliwkowymi 5. bułka grahamka z masłem, polędwicą z kurczaka, serem żółtym, warzywami tymi co do 2śn., ketchupem + herbata z cytryną i czubatą łyżeczką miodu 1. bułka ciemna z ziarnami z masłem, serem żółtym, warzywami tymi co wyżej + herbata z cytryną i miodem 2. sałatka (banan, kiwi, pomarańcza) 3. obiad ten co wyżej 4. jogurt naturalny z owocami i migdałami, suszonymi śliwkami 5. to co wyżej + np. serek wiejski 200 g próbuję coś ułożyć bardziej sensownego, ale chyba mi nie wychodzi...... tylko minimalnie więcej jest? może zmodyfikujcie mi te jadłospisy? muszę się brać z kopyta, bo już mam dość tego, że ciągle sobie i innym to obiecuję a potem wracam do punktu wyjścia zamierzam coś z tym zrobić/posłuchać się rad, bo po co kolejne miesiące odwlekać to wszystko w czasie... Edytowane przez N_tt Czas edycji: 2012-04-01 o 21:02 |
|
|
|
#2959 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo ja właśnie mam malibu i za bardzo nie wiem jak tą kawę zrobić?? Może być zwykła nescafe rozpuszczalna i wlać trochę likieru? czy jak ją robicie? a mleka już chyba nie trzeba co? ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
![]() Jest jak najbardziej ok, nie wiem jakie są przerwy między posiłkami no i ten podwieczorek na P, to taki maławy coś, zafunduj sobie coś ekstra, pyszny deser cokolwiek na co masz tylko ochotę. Jak waga ? |
||
|
|
|
#2961 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ostatnio miałam gorszy okres i nie jadłam jak powinnam i troche spadło . Ale już się za siebie zabrałam i znowu rośnie
|
|
|
|
|
#2962 |
|
Rozeznanie
|
Moje P:
I. 2 kromki chleba białego z masłem, wędliną drobiową, serkiem wiejskim, pomidorem, ogórkiem, kawa z kapką mleka II. kilka łyżek serka wiejskiego, duża mandarynka, szklanka soku pomarańczowego III. talerz rosołu z makaronem, koperkiem i marchewką IV. udko z kurczaka + ziemniaki z koperkiem i masłem+ marchewka gotowana w zaprawie śmietanowej V. miseczka lodów truskawkowo- śmietankowo, brzoskwiniowych VI. 2 kromki chleba żytniego z masłem, wędliną drobiową i warzywami, jajko na miękko po: marchewka, trochę twarożku podjedzonego, kawa z mlekiem jak to wygląda według Was?
|
|
#2963 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do mojego jadłospisu, to na prawdę czytam uważnie Wasze rady i staram się do nich stosować... Uważam to za lekką przesadę, porównywanie mojego jadłospisu na ok 2600 kcal do jadłospisu na R... nie wiem, co miałabym tam jeszcze zmienić. Cały dzień byłam najedzona, jadłam orzechy, warzywa, a ponownie zostałam skrytykowana. Czy niesłusznie? Edytowane przez ewelajnek Czas edycji: 2012-04-01 o 23:11 |
|
|
|
|
#2964 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jestes w ciązy? o super gratulacje
|
|
|
|
|
#2965 |
|
Raczkowanie
|
ślicznie prosze o ocene mojego R
ś: owsianka: 4ł owsianych, 2 łsiemienia, mleko3,2, jabłko, kostka gorzkiej czeko, cynamon 2ś: kromka razowca (45g) z masłem i 2 plastrami schabu pieczonego, jajko z chrzanem żurawinowym, pomidor o: filet z flądry smażony w jajku, brokuły połowa mrożonki p: reszta brokułów z keczupem, jajo na twardo k: serek homo naturalny 150g, do filmu 3 duże marchewy do pochrupania
|
|
#2966 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2967 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już nie mogę tego słuchać (czytać): OH, AH, jak dużo tego dzisiaj wyszło.
|
|
#2968 |
|
Zadomowienie
|
Piję wtedy, gdy zechce mi się pić. Zazwyczaj jest to ok 1,5 litra. Nie przykładam wagi do tego, czy to woda mineralna czy źródlana.
|
|
|
|
#2969 |
|
Raczkowanie
|
poproszę, UUUUUUUUUU
![]() 1) kawa z mlekiem, 5 łyżek płatków owsianych na szklance tłustego mleka 2)duża bułka żytnia z masłem, plastrem żółtego sera, rzodkiewką, papryka, sałata i jajkiem 3)opakowanie 200 g twarożku ze śmietanką (piątnica) z bananem i kilkoma łyzkami płatków orkiszowych, kawa z mlekiem 4)talerz makarony z 2 pomidorami, pesto czerwonym i parmezanem jak to widzicie?
|
|
|
|
#2970 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I: owsianka z 3 lyzek platkow, 2 lyzek domowej granoli, 1 lyzki zarodkow, startego jablka z cynamonem i serkiem wiejskim. II: kromka razowca ze sporym kawalkiem wedzonej piersi z kurczaka; miseczka salatki z pekinskiej, ogorka, papryki, cebuli, odrobiny kukurydzy i 1/2 puszki tunczyka z sosem na bazie oliwy i musztardy. III: porcja pelnoziarnistego makaronu spaghetii z sosem ze zmielonej piersi z kurczaka, cebuli, czosnku i przecieru pomidorowego; mix salat z pomidorem i czerwona cebula. IV: homo naturalny z lyzka masla orzechowego. V: kawalek wedzonego lososia/2 jajka z warzywami. Zerknie ktos?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.

:
) kurczak w sosie terijaki, ziemniaki gotowane, marchewka z groszkiem, buraki , szklanka soku jabłko-mięta