|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#60841 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści
Dlatego też mówie, że to chyba to samo bo nie zauważyłam nawet ;] jak widze słowo "lniany" to automatycznie mi się wpisuje przed "żel" nawet jak pisze co innego. Co ten wątek ze mną zrobił...
|
#60842 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Udało Ci się osiągnąć jakiś fajny efekt na włosach? Moje wydają mi się póki co ni w pięć, ni w dziesięć, takie potargane. No i sięgam po szczotkę... Do tego mam nawyk wsadzania łapy we włosy. Cytat:
jeśli chodzi o trwałość lnianego tak mnie naszło,że delikatne zakwaszenie może pomóc też szybko mi się psuł, za to dżemik lniany,który ma kwaśniejszy odczyn (bo jest z żelfixem) stał w lodówce tygodniami i nic się nie działo"Ten żelfix mnie poważnie zaintrygował.
|
|
#60843 |
|
Przyczajenie
|
Potrzebuję pomocy!
Wybrałam się dziś do drogerii z zamiarem zakupu odżywki Gloria, której jak się okazało nie było (tydzień temu widziałam jedną sztukę i nie wzięłam:/) więc szukałam Mrs. Potters, ale się ogromnie zdziwiłam, ponieważ w składzie znalazłam Dimeticone. Może to inny Potters, niż ten o którym piszecie, a może zmienili skład??? Tutaj link jak wygląda opakowanie, ponieważ składu nigdzie nie mogę znaleźć http://www.ceneo.pl/10853428 Kupiłam więc HEGRON, skład: Aqua, Cetyl Alcohol, Behenoyl PG-Trimonium chloride, Sodium Chloride, Glyserin, Parfum, Benzyl Alcohol, Methylchloroisthiazolinon e, Methylisothiazolinone, Citric Acid. ale z tego co się zorientowałam, ma on inny skład niż ten podlinkowany na KWC: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...do-wlosow.html oraz SALON algae conditoner, cece of sweden, skład: Aqua, Cetrimonium Chloride, Cetearyl Alcohol, Propylene Glycol, Paraffinum Liquidum, Polyquaternium-32, Laminaria Digitata Extract, CI 19140, CI 42090, Parfum proszę, powiedzcie czy któraś z nich nada się do mycia włosów?
|
#60844 | ||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wygladaja, jakby miedzy gorna a dolna warstwa brakowalo czesci wlosow Babsik, a moze kupilas ten z rozowa nakretka (Creme Spoeling)? Oba Hegrony nadaja sie do mycia A Pottersy maja jakies silikony, ale dziewczyny nie zwracaja na nie wiekszej uwagi
![]() Edytowane przez claudiiin Czas edycji: 2012-04-02 o 21:56 |
||
|
|
|
#60845 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Niegroźne, a nawet pomocne.
|
|
#60846 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też je cały czas dotykam i to pewnie przez to mi sie prostują nie czesałam ich od razu jak zaczełam CG ale szybko mi się plątały i musze je przeczesac czasami co nie skutkuje puchem na szczęście myję odżywką od tygodnia i już widzę efekty, włosy są baardzo miekkie i bardziej mi się kręcąto znaczy grzywka najbardziej, reszta za długa chyba. A no faktycznie coś było o dżemie lnianym a ja przeoczyłam ![]() Cytat:
Hergon ma na pierwszym miejscu nawilżacz później coś co teoretycznie by chyba umyło a później sól pewnie w celu zageszczenia i konserwanty także ja bym tego nie dała na włosy. A mrs potters skoro zawiera dimethicone tez bym nie użyła, bo to się zmywa SLeSem a poza tym dieta bezsilikonowa wymaga
|
|
#60847 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() taki dżem dużo mocniej utrwala i baardzo poprawia skręt, jednak włosy są po nim trochę tępe i trudne do rozczesania (palcami) następnego dnia, pewnie przez cukier Cytat:
![]() Cytat:
rzuciłam tylko pomysł, ale nie probowałam ![]() Cytat:
dodasz tylko odżywkę d/s i git
|
|
|
#60848 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Dimethicone można zmyć szamponem na betainie, np BD.https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=255608 Żel lniany gotowy, idę umyć włoski
|
|
#60849 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Aż się za głowę złapałam! Lniany ma 9 !!!!!! Że ja od tego nie wyłysiałam?
A może połowa i tak już wypadła tylko nie widać? :P Żel spożywczy, żelfix spożywczy, cytryna spożywcza. Można posmakować czy lekko kwaśnawe ![]() Cytat:
Dokładnie o tym zapomniałam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jedne i drugie chociaż fakt skręt bardzo różnypatrycjazuzanna - witaj w klubie ![]() dziewczyny już Ci napisały co i jak ja tylko dodam, że też mam raczej niską porowatość, więc możesz wzorować się na mnie - chociaż wprost możne być ciężko bo uwielbiam eksperymenty ![]() dziennik regeneracji strona 5 i 6, codziennik bardzo często ![]() Cytat:
![]() Chcę i nie chcę :P zła kobieto! :P |
||||
|
|
|
#60850 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Hmm, a czy to ma się jakoś do nakładania go na skalp? Nakładać, nie nakładać? Bo jestem w fazie testów czy nakładanie spowoduje "odbicie" włosów od skalpu. Ino nie chcę sobie zaszkodzić.
|
|
|
|
|
#60851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i się dziwę bo myślałam że pH wyższe niż 5,5 mi szkodzi ![]() hm aloes ma pH=5 i nie mogę luzem... ale jajka! no nic, będę musiała doczytać to i owo
|
|
|
|
|
#60852 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też się zastanawiałam nad allegro, ale z tych samych powodów zrezygnowałam (z tym, że ja mam tam konto). Ostatnio wpadłam na to, jak mi nie przypasowała Joanna mrożąca (potrafi mi zrobić takie cienkie strączki gumowe, nie do odgniecenia, nie wysychają), żeby mieszać różne żele ze sobą, w takich proporcjach, jak mi odpowiada - zainspirował mnie ,,krem lniany", który się pojawił w poprzednim wątku). Mieszam np. lniany, Artiste, trochę mrożącego, trochę odzywki, kilka kropel alterry pomarańczowej, żeby się połączyło (nie wszystko się ładnie łączy, trzeba próbować, mrożący z niebieską Joaśką może tworzyć białe kuleczko-kłaczki). Cytat:
) - nie brałabym na początek mrożącej, bo jest mocna i nie tylko ja tu się skarżyłam na sklejanie, albo się go kocha albo nienawidzi Zaczęłabym chyba od Bielendy Graffiti - jak przeczytałam historię Myszki u Anwen, od razu po niego poleciałam do Rossmanna (historia Myszka mnie zainspirowała, bo przed CG miała włosy podobne do moich).Jakikolwiek żel, jak Ci nie przypasuje sam, dalej będziesz mogła mieszać z olejkiem i Naturią ![]() Cytat:
Z tego co piszesz, to właściwie już stosujesz CG - OMO, brak silikonów, itd. Już dziewczyny pisały, że to nie jest czasochłonne, tylko inne produkty tak naprawdę, o innych składach, dobierane z większą uwagą.Co do szczotkowania włosów - to moje włąsne zdanie - jak się ma włosy takie ,,raczej" prostawe, delikatnie falowane, to czesanie (umiejętne!) nie niszczy włosów, wręcz może im dobrze robić, ale z pewnością nie wpływa dobrze na skręt, więc jak się dostrzega u siebie tendencję do falowania, a chce się zobaczyć, co będzie dalej - lepiej nie czesać. Ja od kilku miesięcy czesałam chyba z 5 razy, wliczając czesanie grzebieniem z odżywką na mokro... Ale nie dlatego się powstrzymuję przed czesaniem, że tak się trzęsę nad każdą falą - to nad każdym włosem się trzęsę, wiem, że włosy od samego czesania nie wypadają (niedawno zresztą była tu o tym mowa), ale jak miałabym sobie niechcący nawet jednego włosa wyrwać, to wolę nie czesać. O żelu już napisałam wyżej, a co do maski w związku z olejowaniem, to Twoje włosy same Ci powiedzą (masz bardzo łądne włosy, wyglądają - choć zdjęcia małe - na zdrowe i gęste) Cytat:
Malinko, cudnie w codzienniku - Twoje włosy przypominają mi dawne gwiazdy Hollywoodu, z kina lat dwudziestych (mam nadzieję, że Ci odpowiada takie porównanie, jak kompletnie nie trafiłam w estetykę chwalonego obiektu to moja gafa ) - tylko one taki efekt uzyskiwały po kilkugodzinnym męczeniu włosów wyciskaniem fal różnymi narzędziami tortur
Edytowane przez szsz Czas edycji: 2012-04-03 o 02:03 |
||||
|
|
|
#60853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#60854 |
|
Zakorzenienie
|
Jak zwykle pedzicie do przodu
.Ostatnie mycie wyszlo ciekawie. Na pol godziny przed nalozylam troche odzywki ziolowej z ekstraktami, glownie na skalp, potem umylam sie zwyczajnie OMO, i na 20 minut maska aloesowo-shea z odrobina spiruliny. Jak mi sie ladnie poskrecalo Podcielam troche ogonki tu i owdzie. Coraz bardziej mi sie podobaja te moje piorka . Przymierzam sie kupic ktorys z lotionow Seboradinu do wcierania, zeby wreszcie zastopowac wypadanie i przyspieszyc porost. Alkohol mi nie straszny .
|
|
|
|
#60855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Karen - ślicznie w codzienniku ![]() Mam kryzys :/ fefnasty w tym tygodniu :P Chyba będę musiała jednak trwałą zrobić bo nie wyrabiam już z tą ujemną porowatością :/ Czymkolwiek nie obsmaruję skalpu to całe włosy są do mycia SLS A niech je spalę to zacznę gadać jak człowiek ![]() Pomijając dywagacje SLSowe dzisiaj całkiem ładnie. Tego trza im było - SLS. Skalp nawet nie kwiczy ale kończy mi się mój szampon idealny - AA z bisabololem, to była limitka :/ Napiszcie że macie już wiosnę!!! U mnie październik :P |
|
|
|
|
#60856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tyłek... pracuję nad nim
Edytowane przez edyta07 Czas edycji: 2012-04-03 o 09:03 |
|
|
|
|
#60857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eh baby :P zawsze wolimy co innego niż mamy :P No ale dzisiaj mi włosy wyszły i już mi tak jakoś lepiej :P |
|
|
|
|
#60858 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() claudiiin piękne włoski pielęgnuj je i bądź cierpliwa, na pewno się odwdzięczą i będą takie jak kiedyś
Edytowane przez edyta07 Czas edycji: 2012-04-03 o 09:05 |
|
|
|
|
#60859 |
|
Zadomowienie
|
Ajrisz, z kolei ja w dołku zawsze ubolewam nad tym, że nie jestem wysoką, wiotką, opaloną blondynką
I chyba nie znam kobiety, która chociaż przez chwilę nie uważałaby za najatrakcyjniejsze swojego totalnego przeciwieństwa.Nie wiem co dzisiaj nałożyć na włosy... Ukręciłabym jakąś maskę ale nie bardzo mam z czego. Chyba czas będzie niedługo na zamówienie półproduktowe
|
#60860 |
|
Zadomowienie
|
To ja się pochwalę moimi kłaczkami, ale to tylko chwilowy stan. Zgrzeszyłam-użyłam wczoraj lakieru
Ale miałam większe wyjście, więc chyba lepszy lakier niż prostowanie i nakładanie innych silikonów żeby utrwalić...1-włosy przed wyjściem 2-po powrocie do domu, stan jak dla mnie wspaniały wilgoć zrobiła swoje i ładniej się zawinęły.3-dzisiejsze, po nocy w ananasiku-myślałam, ze będzie gorzej..
|
|
#60861 | |||
|
Zakorzenienie
|
W robotu jestem :P nie nada
Cytat:
![]() Ja to najbardziej chciałabym być ruda ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#60862 |
|
Zadomowienie
|
dziękuje
Widać jak ciężko pracujesz
|
|
#60863 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co ja bym dała, żeby moje w takim stanie chociaż jedną noc przetrwały ![]() A ja wysoka Cytat:
|
|
#60864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i bardzo Ci się skręt zmienił, aż dziwne
|
|
|
#60865 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Łaaa
|
|
|
|
|
#60866 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#60867 |
|
Zakorzenienie
|
Nie raz pracowałam 70h w tygodniu, bez obiadku i dopłaty za nadgodziny. Mogę chyba zrobić przerwę na śniadanie bez patrzenia w Autocada? ;]
|
|
|
|
#60868 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#60869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#60870 |
|
Zakorzenienie
|
AjriszMarta - dziękuję
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 8 (0 użytkowników i 8 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

Proszę na mnie nie krzyczeć jak sobie pomyliłam osoby 

Ale skręt bez CG toż to cudo jakieś... A może ona lubiły stare nawyki?
ale ta długość, mmm 
nie czesałam ich od razu jak zaczełam CG ale szybko mi się plątały i musze je przeczesac czasami co nie skutkuje puchem na szczęście 

Chociaż z moich znajomych, to nikt żeli nie używa...
) - nie brałabym na początek mrożącej, bo jest mocna i nie tylko ja tu się skarżyłam na sklejanie, albo się go kocha albo nienawidzi ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)