|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
| Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
|
3 | 4,35% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
|
7 | 10,14% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
|
11 | 15,94% |
| W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
3 | 4,35% |
| To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
23 | 33,33% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
9 | 13,04% |
| Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
1 | 1,45% |
| Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
2 | 2,90% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
hej!!
przeczytałam to co ostatnio naskrobałyście. Wczoraj zdemolowaliśmy pokój dla małej. Poleciały tapety stare, kasetony z sufitu i listwy przy panelach. pół godz roboty. tapety same odchodziły. Dzisiaj mąż będzie drapał ściany. znowu trochę kurzu będzie. wrrr ja już chcę skończyć ten pokoik i żeby mała tam zamieszkała już ![]() Jeszcze dokładnie 7 tyg do tp. ![]() wrzuciłam brzuchola |
|
|
|
#842 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Ja czytałam, że pierworódka nie może urodzić naturalnie, jeśli dziecko jest w ułożeniu pośladkowym. To bardzo niebezpieczne też dla dziecka, może potem mieć problemy z biodrami.
|
|
|
|
#843 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#844 |
|
Zadomowienie
|
niunia32 jaki strój
Brzuchola wcale nie masz dużego jak na 33 tydz. No i dzięki Bogu, że nie pozwalają, nie wyobrażam sobie takiego porodu, zresztą w pozycji nr 1 też sobie nie wyobrażam. |
|
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
8ewus8 co chcesz od mojej żyrafki
:P już cholerka ciasnawa się zrobiła
|
|
|
|
#846 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a tak poważnie to mam nadzieję, że to minie. I gratki za wyprawkę, u mnie też coś się zaczęło ruszać przynajmniej w kwestii wyboru, więc dzisiaj dzień pod znakiem allegro.Cytat:
![]() Cytat:
za kotkę, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze!Cytat:
więc musiałam o 2 ząbki się odsunąć. Straszne
|
|
#847 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam
dziś już więcej słońca na szczęście może nawet coś zrobię ![]() No to już po moim piciu... Cytat:
![]() za tcCytat:
Cytat:
jak już przyjdzie to napisz czy jest fajna tak wiem, że nie ma taśmy marszczącej ale to nie problem, bo ona nie jest droga a sama mogę doszyć, "moja" firanka ma 150 cm wysokości i to mi odpowiada, jest akurat do parapetu no i skusiła mnie cena 5,04 zł za 63 cm. Bardzo szybko zrealizowała ta babka zamówienie a zapiszę sobie Twój link w sumie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33314380]Hej. Za jakieś 2 godzinki podjadę do lekarza, to się dowiem. Dzisiaj też zauważyłam, że stałam i potem usiadłam i coś było pod żołądkiem. Ale już niedługo się dowiem. Dziękuję Wam za słowa otuchy ![]() Póki co byłam u internistki i dostałam skierowanie do kardiologa z dopiskiem pilne, ciekawe, czy się gdzieś dostanę Zaraz podzwonię, to się dowiem.[/QUOTE]Trzymaj się ![]() My oczywiście trzymamy za Was kciuki
|
|||||
|
|
|
#848 | ||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33314978]Ta trójka jest z deczka przerażająca [/QUOTE]A nawet baaardzo ... Cytat:
nic się nie bój![]() brzuszek śliczny i naprawdę nieduży jak na 33 tc ja mam dwa razy większy a strój faktycznie superaśny
|
||
|
|
|
#849 |
|
Konto usunięte
|
Uff udało mi się zarejestrować na 12.40. Kolejne 80 zł niemoje, ale spokój jest wart tej ceny
Ja się strasznie na tę ciążę wykosztuję, ale nie przeliczam tego w ten sposób. I faktycznie, dzisiaj dopytam o to, czemu go nie czuję, bo jeśli jest wszystko OK, to nie wierzę, że to jest normalne - przecież wszędzie trąbią o 10 ruchach na godzinę, na 12 godzin, a u mnie? Jak dwa razy go poczuję pod żołądkiem to jest dobrze....
|
|
|
|
#850 | |||
|
Wtajemniczenie
|
millena, przypomniało mi się, że pytałaś o przewijak... Gdzieś mi chyba uciekła część cytowania
![]() Przewijak nie będzie wystawał tylko z tyłu, będzie leżał na środku, czyli wystawał do przodu i do tyłu po 11 cm. Szuflada wysuwa się na 32 cm (właśnie zmierzyłam), więc uważam, że zmniejszenie dostępu do niej o te 11 cm nie ma znaczenia. Poza tym przewijak będzie jeszcze te 2-3 cm wyżej. Nie widzę tu problemu ![]() Cytat:
Ależ lubię czytać o Waszych snach ![]() U mnie ostatnio żadnych sensacji nie ma, ale tż dziś się śniło (zdążył mi opowiedzieć zaraz po przebudzeniu przed kłótnią), że mi wody odeszły. Byliśmy w domu i był u nas brat z bratową i tż miał ich odwieźć do domu, ale jak mi te wody odeszły, to zaczął panikować, na co ja ponoć opanowana stwierdziłam, że spokojnie, żeby ich najpierw odwiózł, a potem przyjechał po mnie ![]() Cytat:
Cytat:
Nawet myślałam ostatnio, żeby Was zapytać, czy któraś z regularnych kierowców zrezygnowała z powodu rosnącego brzuszka z prowadzenia auta?Mi kiedyś się wydawało, że prowadzenie auta w zaawansowanej ciąży to takie nie wiadomo co... Przy Maksie jeszcze nie miałam prawa jazdy. A teraz kończę 8. mies. i jeżdżę codziennie normalnie jak do tej pory i nie widzę żadnego powodu, żebym miała z tego zrezygnować Na początku ciąży myślałam, że zobaczę jak mi będzie brzuchol rósł i teraz już widzę, że nie powinno być problemu, że do końca będę mogła prowadzić |
|||
|
|
|
#851 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33315710]Uff udało mi się zarejestrować na 12.40. Kolejne 80 zł niemoje, ale spokój jest wart tej ceny
Ja się strasznie na tę ciążę wykosztuję, ale nie przeliczam tego w ten sposób. I faktycznie, dzisiaj dopytam o to, czemu go nie czuję, bo jeśli jest wszystko OK, to nie wierzę, że to jest normalne - przecież wszędzie trąbią o 10 ruchach na godzinę, na 12 godzin, a u mnie? Jak dwa razy go poczuję pod żołądkiem to jest dobrze....[/QUOTE]Spokojnie...dzisiaj się wszystko wyjaśni ![]() acha jeszcze mam pytanie ile kupić saszetek Tantum Rosa ? i czy tą sól fizjologiczną to też na ampułki się kupuje? jeśli tak to ile kupić? ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- A co do snów to mi się ostatnio śni wyprawka, jak wczoraj wybierałam pościel, to dzisiaj w nocy cały czas mi się pościel śniła, gdy kiedyś zastanawiałam się nad kosmetykami to mi się wszystkie firmy kosmetyków śniły. Strasznie męczące te sny... |
|
|
|
#852 |
|
Zadomowienie
|
clauudik za późno, już wszystko pozmywałam
![]() Ale uwierz mi, nie chciałabyś tego oglądać ![]() Kism, ja też praktycznie codziennie jeżdżę, no chyba, że mnie nerka boli, ale teraz jakoś dziwnie mnie podczas jazdy ten brzuch ciągnie. Na szczęście pokonuję małe trasy, do sklepu albo do męża do pracy begie13 tantum mam 10 saszetek, ale nie wiem ile trzeba a sól fizjologiczną jak kupowałam sobie do inhalacji to na ampułki sprzedawali u mnie w aptece. |
|
|
|
#853 |
|
Zadomowienie
|
i ile kosztowała taka jedna saszetka tantum rosa i jedna ampułka soli fizjologicznej?
|
|
|
|
#854 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
piżama superowa
|
|
#855 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie w pozycji nr 1 ![]() A nr 3 rzeczywiście przerażająca .... |
|
|
|
|
#856 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzięki! Miłego szaleństwa zakupowego w takim razie ![]() Ja dziś jeszcze parę drobiazgów i parę większych rzeczy, bo pisałam, że mam prawie wszystko, ale w tym np. nie było jeszcze wózka Dziś już zamówiony wózek z fotelikiem Cytat:
![]() Cięzko mi powiedzieć z tymi prześcieradłami... Dawno nie kupowałam, a te co mi się podziurawiły to takie z promocji marketowej ![]() Napiszę ![]() Właśnie też dziś obmyślałam wodę przegotowaną W szpitalu różnie bywa z dostępnością czajnika. Może być problem. I obmyśliłam, że tż mi będzie przynosił przegotowaną i już wystudzoną w 1,5l butelkach. W ulotce jest mowa o przegotowanej wodzie. Jak nie da rady, to w takiej butelkowej pewnie rozpuszczę i zawsze to coś będzie
Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-04-03 o 11:30 |
||
|
|
|
#857 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#858 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Póki co się stosuję do zalecenia ![]() Nastawiłam drugie pranie i zaraz chyba się wezmę za bułeczki drożdżowe. Aaaa i kupiłam wczoraj mąkę orkiszową i żytnią ![]() niunia, fajny brzusio i piżamka, i pozycja na kurczaczka
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-04-03 o 11:34 |
|
|
|
|
#859 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja próbowałam różnych "ćwiczeń", leżenia na bokach ale to już 33 tc i mały leży bez zmian. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja dziś też się biorę za siebie. Wczoraj byłam w kościele na spowiedzi i widziałam znajomą, która niedawno urodziła, odpieprzona, fryzura, maku-up itp. A ja gruba, bez makijażu, nieumyte włosy byle jak związane, stary wyblakły płaszczyk, czułam się jak kloszardka i było mi przykro ![]() ![]() Co do snów, to mi się dziś śniło, żę urodziłam i już byliśmy w domu ale nie miałam kupionych pampersów i oliwki. To małego grzecznie śpącego zostawiliśmy na łóżku i pojechaliśmy z Tż do sklepu. A jak wróciliśmy to dzidziuś był cały przykryty kocem, kołdrą i leżały na nim 3 koty. Jak go wyciągnęłam to już nie oddychał
|
|
#860 |
|
Zadomowienie
|
begie13 nie wiem ile pojedyncza saszetka, kupowałam całe opakowanie na allegro, tam było 10 sztuk, coś mi się wydaje, że dałam 35 zł, ale głowy sobie uciąć nie dam a sól to już w ogóle nie pamiętam, ale one niedrogie są, tutaj np. są takie http://www.tanie-leczenie.pl/apteka-...x5ml-3253.html
|
|
|
|
#861 |
|
Raczkowanie
|
Ja ostatnio ciągle mam sny, że mi wody odchodzą
![]() Kism to na pewno hormony ale na szczęście spotkałam się ze zrozumieniem. Tż stwierdził, że myślał, że moje huśtawki nastrojów będą gorsze podczas ciąży (próbkę miał podczas pmsów, musiałam być wtedy chyba gorszą jędzą ).A ja coś od kilku dni puchnę, trochę się martwię, bo wcześniej nie miałam takiego problemu. Dobrze, że dziś idę do babci tż, to sobie zmierzę ciśnienie, bo już zaczynam schizować
|
|
|
|
#862 |
|
Zadomowienie
|
Umieram z nudów
|
|
|
|
#863 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i trzeba uważać jak się jedzie maszyną, żeby nie przyszyć tych sznureczków, bo potem nie będzie dało się marszczyć.Kism jesteś genialna z tym przynoszeniem wody niezły patent a przy pierwszym porodzie nie używałaś w szpitalu Tantum Rosa?
|
|
|
|
|
#864 |
|
Zadomowienie
|
Co do wody przegotowanej to myślę, że jeślinie na sali to na korytarzu są czajniki. Mój szpital jest naprawdę podrzędny i czajnik był, więc tym bardziej w waszych metropoliach
|
|
|
|
#865 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o matko!!! ale się musiałaś strachu najeść, ja bym chyba padła, choć na poród powinnam być już od tych 5 tygodni leżenia, nastawiona i przygotowana ![]() Cytat:
Cytat:
Wiesz, byłam ale wcale spokojniejsza nie jestem bo położna w żaden sposób nie skomentowała zapisu, tylko powiedziała, że to dla lekarza. A lekarz dopiero w piątek. Młody tak dawał w kość podczas całego zapisu, że było mi wstyd za niego . Kopał w czujnik tak, że położna musiała go trzymaćI cały czas musiałam praktycznie wciskać ten pilot od ruchów, bo tak się wiercił. i było cały czas tylko pip pip pip. Położne się śmiały z łobuza A jeżeli chodzi o sam wykres to ja się nie znam, wiem tyle co od Was. Dolny wykres raczej spokojny bez górek, same doliny, lub niewielkie górki do 20 kilka razy do 40. Tętno młodego bardziej skakało i to mnie martwi trochę, bo skoki od 120 do 180 nawet, wydaje mi się że powinno być bardziej regularne, no ale nie wiem. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33315192]Ja czytałam, że pierworódka nie może urodzić naturalnie, jeśli dziecko jest w ułożeniu pośladkowym. To bardzo niebezpieczne też dla dziecka, może potem mieć problemy z biodrami.[/QUOTE] pierworódki na pewno nie rodzą w takim przypadku |
||||||||||
|
|
|
#866 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#867 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#868 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
![]() Ale się dziś wrobiłam. Chciałam się przejść na spacerek, na badania i myślałam już, że się do domu nie doczołgam... Kręgosłup mi siada. O żółwim tempie chodzenia już nie wspomnę. ![]() Muszę chwilę odsapnąć i biorę się za szycie. Wczoraj rodzicom do kuchni uszyłam firanę, a została mi jeszcze do pokoju mamy. Byłam w pasmanterii, chciałam kupić gipiurę i nie było nic ładnego. Także ogólnie dziś niezadowolona z wyprawy jestem.
|
|
|
|
#869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie, nie chciało mi się kombinować z rozpuszczaniem tego i polewaniem się, i jak to technicznie rozwiązać pod szpitalnym prysznicem Dopiero teraz, jak któraś podrzuciła ten patent z butelką z dzióbkiem, to wzięłam to pod uwagę. Wtedy mi się dobrze wszystko zagoiło, to teraz może być tylko lepiej A może nie będę za drugim razem nacięta... ![]() Uciekam już od Was bo od rana siedzę przy kompie i na zmianę coś zamawiam, szukam i piszę na wizażu. Wieczorem liczę na Was, że będę miała co poczytać Muszę coś zająć się domkiem w końcu. Potem po Maksia do przedszkola (wreszcie poszedł po 2 tyg. siedzenia z przeziębiem po tych nartach, na szczęście bez antybiotyku się obyło), z nim do babci i popołudniu do sr.Papa! Miłego dnia |
|
|
|
|
#870 |
|
Wtajemniczenie
|
Można sobie przynieść do szpitala swój czajnik. Ja mam taki malutki, dosłownie na dwie szklanki wody, od Mamy mojego P. Są takie do kupienia w niskiej cenie, polecam. Nie można natomiast przynosić do szpitala grzałek. Podobno stwarzały za duże zagrożenie.
A jeszcze w temacie Tamtum Rossa, to nie jest tam na ulotce napisane, że woda powinna być w jakiejś konkretnej temperaturze? Coś mi się tak kojarzy. Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-04-03 o 11:59 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:09.

:P już cholerka ciasnawa się zrobiła
bo już zdążyłam kolejną poranną kłótnię z tż zaliczyć
Gdzie te czasy, kiedy z dumą mówiłam, że nigdy się nie kłócimy... Normalnie nie wiem, co się ostatnio dzieje, czy to ta jestem taka nerwowa, czy on, czy na hormony zwalać, czy co...

za kotkę, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze!
Ja bym na taki wyczyn potrzebowała cały dzień!!!
za tc
Zaraz podzwonię, to się dowiem.[/QUOTE]

Ależ lubię czytać o Waszych snach
Nawet myślałam ostatnio, żeby Was zapytać, czy któraś z regularnych kierowców zrezygnowała z powodu rosnącego brzuszka z prowadzenia auta?

. w ostatnim tygodniu w szpitalu powiedzieli mi że jeśli się nie przekręci to albo cesarka albo mogą spróbować przekręcić ją sami. czy któraś z Was ma już może takie doświadczenia? (chodzi mi o to obracanie dziecka przez lekarza) wolałabym uniknąć cesarki ale to rozwiązanie też chyba nie jest bezpieczne i podobno jest tylko 50% szans że sie powiedzie
co Wy na to?? 
ale na szczęście spotkałam się ze zrozumieniem. Tż stwierdził, że myślał, że moje huśtawki nastrojów będą gorsze podczas ciąży (próbkę miał podczas pmsów, musiałam być wtedy chyba gorszą jędzą
O żółwim tempie chodzenia już nie wspomnę.