Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku?
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII 3 4,35%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII 7 10,14%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII 11 15,94%
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 3 4,35%
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 23 33,33%
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 9 13,04%
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 1 1,45%
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 2 2,90%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-03, 10:45   #841
niunia32
Zakorzenienie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

hej!!

przeczytałam to co ostatnio naskrobałyście.

Wczoraj zdemolowaliśmy pokój dla małej. Poleciały tapety stare, kasetony z sufitu i listwy przy panelach. pół godz roboty. tapety same odchodziły. Dzisiaj mąż będzie drapał ściany. znowu trochę kurzu będzie. wrrr
ja już chcę skończyć ten pokoik i żeby mała tam zamieszkała już

Jeszcze dokładnie 7 tyg do tp.

wrzuciłam brzuchola

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 10:47   #842
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Ale z tego co tu jest napisane to większość kończy się cc, niby jeśli jest szeroka miednica to ułożenie pośladkowe czyli nr 2 można urodzić naturalnie.
Ja czytałam, że pierworódka nie może urodzić naturalnie, jeśli dziecko jest w ułożeniu pośladkowym. To bardzo niebezpieczne też dla dziecka, może potem mieć problemy z biodrami.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 10:47   #843
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale z tego co tu jest napisane to większość kończy się cc, niby jeśli jest szeroka miednica to ułożenie pośladkowe czyli nr 2 można urodzić naturalnie.
Teraz, jeśli w ogóle pozwalają na poród pośladkowy, to chyba tylko u wieloródek.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 10:50   #844
8ewus8
Zadomowienie

niunia32 jaki strój
Brzuchola wcale nie masz dużego jak na 33 tydz.

No i dzięki Bogu, że nie pozwalają, nie wyobrażam sobie takiego porodu, zresztą w pozycji nr 1 też sobie nie wyobrażam.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 10:53   #845
niunia32
Zakorzenienie

8ewus8 co chcesz od mojej żyrafki :P już cholerka ciasnawa się zrobiła

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 10:54   #846
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Dzięki

O tak, ja też znam i zdecydowanie wolę tą wersję!

Dzisiaj to zdecydowanie wolę patrzeć w przyszłość bo już zdążyłam kolejną poranną kłótnię z tż zaliczyć Czestotliwość kłótni w naszym związku ostatnio wzrosła niewiarygodnie Gdzie te czasy, kiedy z dumą mówiłam, że nigdy się nie kłócimy... Normalnie nie wiem, co się ostatnio dzieje, czy to ta jestem taka nerwowa, czy on, czy na hormony zwalać, czy co... W ciąży z Maksem chyba aż tak nie było, choć pamiętam dobrze naszą pierwszą kłótnię, która właśnie wtedy była, więc może to hormony
Ja już wczoraj stwierdziłam, że mam taką burzę hormonalną jakbym co najmniej była w ciąży a tak poważnie to mam nadzieję, że to minie. I gratki za wyprawkę, u mnie też coś się zaczęło ruszać przynajmniej w kwestii wyboru, więc dzisiaj dzień pod znakiem allegro.
Cytat:
Dasti, przy blueelektron to te 8 kg to masakra

Wzięłam się troche za siebie, mam hennę na brwiach, maseczkę na twarzy i maseczkę na włosach. Bójta sie
Szalejesz! To na jakąś sesję zdjęciową czekamy
Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Hej
Ja dzisiaj idę z moją kiciunią do weta i strasznie się już stresuje, bo uważam, że ten antybiotyk nic nie zmienił - dalej ma obrzęk. Ehhh, wiem już jaka będzie diagnoza.... Ale może przynajmniej się dowiem co dalej.
za kotkę, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze!
Cytat:
Jej, przeraża mnie, ze już mało co zostało.
Wczoraj jak jechałam autem to stwierdziłam, że już mi nie jest tak wygodnie jak wcześniej :/

Tutaj mam typowe ułożenie dziecka w brzuchu, mój jest w pozycji nr 1
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...778b12866.html
Ja w sobotę wsiadłam do auta, przysunęłam fotel tak, żeby stopami sięgać, ustawiłam lusterka, odpaliłam, wrzuciłam wsteczny i co? Okazało się, że nie mogę skręcić kierownicy, bo mi brzuch blokuje więc musiałam o 2 ząbki się odsunąć. Straszne

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 10:55   #847
begie13
Zadomowienie

Witam

dziś już więcej słońca na szczęście może nawet coś zrobię

Cytat:
Karmi ma min 0,5% alkoholu a może mieć nawet do 1,5%
No to już po moim piciu...

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Na 9 piętro z tym brzuchem???!!! Ja bym na taki wyczyn potrzebowała cały dzień!!!

Zaczynam dziś 35tc!!! Chyba się zaraz posikam ze strachu!!!
Dobrze, że mieszkam na parterze
za tc

Cytat:
Do sutków zdecydowałam się więc na Maltan gorąco polecany przez SzmaragdowegoKotka, bo w jego ulotce nie ma nic o zmywaniu, a jest "nie wpływa na układ pokarmowy dziecka..." To wg mnie bardzo ważne, bo trzeba smarować się po każdym karmieniu na początku, karmień właśnie na początku jest bardzo dużo, więc mycie piersi przed każdym karmieniem jest wg mnie bardzo kłopotliwe.
Natomiast zaletą Bepanthenu jest to, że oprócz do sutków może on też służyć do wszelkiego rodzaju podrażnień skórnych, w tym do buzi dziecka, więc tu dla mnie zostaje nr 1. Na razie nie kupiłam, ale po to w razie czego zawsze tż może podejść do apteki.

Ja na brodawki kupiłam Ziajkę, ciekawe jak się sprawdzi

Tak, te nakładki to dla mamy Może po prostu pokażę - http://allegro.pl/higieniczne-naklad...229331946.html
Jak się teraz nie zużyje, to nawet na jakieś wycieczki po parę sztuk można zabrać, bardzo przydatne. Zresztą nie jest to drogie moim zdaniem.

Fajny bajer robiłam zamówienie u r_p77 i nie kupiłam tego...nie wiedziałam, że coś takiego w ogóle istnieje.

Frotta frotcie nierówna... Jakieś gorsze marketowe, które mam dla nas też się czasem przecierają, a te Maksowe 3 lata z nim wytrzymały i są bez zarzutu jeszcze dla Kaja.
Ręczniki to te same co ma Maksiu Nie powinno nić drażnić, zresztą nie musisz ich od początku tak na główkę zakładać.

Ja nigdy nie używałam frottowych prześcieradeł ale dostaliśmy od teściowej razem z kompletami pościeli więc nie wiem ile kosztowały... w jakiej mniej więcej cenie są już dobre prześcieradła frotte?
Cytat:
Ja też się nie oparłam! Zwłaszcza, że karnisz też z Kubusiem mamy. Zamówiłam z tej aukcji, wzór nr 3 - http://allegro.pl/firanka-cars-ksiez...233254981.html Zawsze mnie rozczulały takie wzory i żółciutką zasłonę do tego.
Ta, do której podałaś link, nie ma taśmy marszczącej, nie wiem, czy zwróciłaś na to uwagę i czy Ci na tym zależy... Tam, gdzie ja zamówiłam. to mogę polecić, że kobieta bardzo szybko odpisała na moje dodatkowe pytania odnośnie wymiarów, czy taki wymiar jak ja chcę nie przetnie (po ucięciu na wysokość) jakiegoś wzoru. Zamówiłam w piątek, a wczoraj dostałam info, że już uszyta i wysłana.
Podoba Ci się ten sam wzór co i mnie jak już przyjdzie to napisz czy jest fajna tak wiem, że nie ma taśmy marszczącej ale to nie problem, bo ona nie jest droga a sama mogę doszyć, "moja" firanka ma 150 cm wysokości i to mi odpowiada, jest akurat do parapetu no i skusiła mnie cena 5,04 zł za 63 cm. Bardzo szybko zrealizowała ta babka zamówienie a zapiszę sobie Twój link w sumie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość

Dzisiaj zaczynam 35tc

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Ja rozpuszczałam zawsze w przegotowanej wodzie. Nie pamiętam, czy na ulotce jest takie zalecenie. Oglądałam jednak ostatnio jakiś reportaż o wodzie z kranu i podobno ona jest całkiem dobra. Można ją spokojnie pić, to może tam też można ją używać Podczas gotowania, podobno tylko się wodę zmiękcza
A w szpitalu bez problemu dostanę wodę przegotowaną jak zechcę? Przepraszam, za głupie pytanie ale nigdy przenigdy nie byłam w szpitalu ( oprócz tego gdy się urodziłam) i naprawdę nie orientuję się...

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ale miałam sen, byłam w ciąży z trojaczkami i pod sam koniec mąż "zabrał" mi 2 żeby donosić za mnie (bo było mi ciężko) i urodził dziewczynkę Była śliczna, brązowe oczka, kręcone włosy i do tego cały czas się uśmiechała A później czekaliśmy oboje, aż urodzimy jeszcze pozostałą dwójkę, ale nie doczekałam tego momentu
oo matko świetny sen

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33314380]Hej. Za jakieś 2 godzinki podjadę do lekarza, to się dowiem. Dzisiaj też zauważyłam, że stałam i potem usiadłam i coś było pod żołądkiem. Ale już niedługo się dowiem. Dziękuję Wam za słowa otuchy
Póki co byłam u internistki i dostałam skierowanie do kardiologa z dopiskiem pilne, ciekawe, czy się gdzieś dostanę Zaraz podzwonię, to się dowiem.[/QUOTE]

Trzymaj się i nie daj się tam u lekarza,niech Ci dokładnie wszystko wyjaśni, pytaj o wszystko i ma Ci odpowiedzieć i Cię uspokoić bo jak nie to
My oczywiście trzymamy za Was kciuki

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 11:03   #848
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Witam
Dziś zaczynam 35 tydzień Obwód w brzuszku 105 cm

Cytat:
U mnie też 1

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33314978]Ta trójka jest z deczka przerażająca [/QUOTE]

A nawet baaardzo ...

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
hej!!

Wczoraj zdemolowaliśmy pokój dla małej. Poleciały tapety stare, kasetony z sufitu i listwy przy panelach. pół godz roboty. tapety same odchodziły. Dzisiaj mąż będzie drapał ściany. znowu trochę kurzu będzie. wrrr

wrzuciłam brzuchola
Już niedługo tam zamieszka nic się nie bój

brzuszek śliczny i naprawdę nieduży jak na 33 tc ja mam dwa razy większy

a strój faktycznie superaśny

Wanda
Stary 2012-04-03, 11:08   #849
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Uff udało mi się zarejestrować na 12.40. Kolejne 80 zł niemoje, ale spokój jest wart tej ceny Ja się strasznie na tę ciążę wykosztuję, ale nie przeliczam tego w ten sposób. I faktycznie, dzisiaj dopytam o to, czemu go nie czuję, bo jeśli jest wszystko OK, to nie wierzę, że to jest normalne - przecież wszędzie trąbią o 10 ruchach na godzinę, na 12 godzin, a u mnie? Jak dwa razy go poczuję pod żołądkiem to jest dobrze....
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 11:12   #850
kism
Wtajemniczenie

millena, przypomniało mi się, że pytałaś o przewijak... Gdzieś mi chyba uciekła część cytowania
Przewijak nie będzie wystawał tylko z tyłu, będzie leżał na środku, czyli wystawał do przodu i do tyłu po 11 cm. Szuflada wysuwa się na 32 cm (właśnie zmierzyłam), więc uważam, że zmniejszenie dostępu do niej o te 11 cm nie ma znaczenia. Poza tym przewijak będzie jeszcze te 2-3 cm wyżej. Nie widzę tu problemu

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Mnie się wczoraj śniło, że urodziłam Hanię i była taka bardzo malutka, uśmiechnięta i baaaaardzo niegrzeczna. Nie mogłam Jej w rękach utrzymać, bo tak się wierciła. Zapytałam lekarza, czy mogę Ją jeszcze na trochę wsadzić do brzucha, żeby "dojrzała" i lekarz mi pozwolił. Kazał tylko wsadzić ją sobie nóżkami do góry i ja byłam przerażona. Pytałam jak mam to zrobić Główką jeszcze jakoś gładko mogłoby pójść, ale stópkami???
Super mądre sny miewam
Ależ lubię czytać o Waszych snach
U mnie ostatnio żadnych sensacji nie ma, ale tż dziś się śniło (zdążył mi opowiedzieć zaraz po przebudzeniu przed kłótnią), że mi wody odeszły. Byliśmy w domu i był u nas brat z bratową i tż miał ich odwieźć do domu, ale jak mi te wody odeszły, to zaczął panikować, na co ja ponoć opanowana stwierdziłam, że spokojnie, żeby ich najpierw odwiózł, a potem przyjechał po mnie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Kism to pewnie przez hormony w ciąży o wszystko możemy obwiniać hormony

Cytat:
Wczoraj jak jechałam autem to stwierdziłam, że już mi nie jest tak wygodnie jak wcześniej :/
Niestety mi też jest znacznie mniej wygodnie, zwłaszcza przy wsiadaniu i wysiadaniu zza kierownicy, ale jednak o niebo to wygodniejsze niż szlajanie się po mieście autobusem i na piechotę Nawet myślałam ostatnio, żeby Was zapytać, czy któraś z regularnych kierowców zrezygnowała z powodu rosnącego brzuszka z prowadzenia auta?
Mi kiedyś się wydawało, że prowadzenie auta w zaawansowanej ciąży to takie nie wiadomo co... Przy Maksie jeszcze nie miałam prawa jazdy. A teraz kończę 8. mies. i jeżdżę codziennie normalnie jak do tej pory i nie widzę żadnego powodu, żebym miała z tego zrezygnować Na początku ciąży myślałam, że zobaczę jak mi będzie brzuchol rósł i teraz już widzę, że nie powinno być problemu, że do końca będę mogła prowadzić
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 11:14   #851
begie13
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33315710]Uff udało mi się zarejestrować na 12.40. Kolejne 80 zł niemoje, ale spokój jest wart tej ceny Ja się strasznie na tę ciążę wykosztuję, ale nie przeliczam tego w ten sposób. I faktycznie, dzisiaj dopytam o to, czemu go nie czuję, bo jeśli jest wszystko OK, to nie wierzę, że to jest normalne - przecież wszędzie trąbią o 10 ruchach na godzinę, na 12 godzin, a u mnie? Jak dwa razy go poczuję pod żołądkiem to jest dobrze....[/QUOTE]

Spokojnie...dzisiaj się wszystko wyjaśni

acha jeszcze mam pytanie ile kupić saszetek Tantum Rosa ? i czy tą sól fizjologiczną to też na ampułki się kupuje? jeśli tak to ile kupić?

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

A co do snów to mi się ostatnio śni wyprawka, jak wczoraj wybierałam pościel, to dzisiaj w nocy cały czas mi się pościel śniła, gdy kiedyś zastanawiałam się nad kosmetykami to mi się wszystkie firmy kosmetyków śniły. Strasznie męczące te sny...

Wanda
Stary 2012-04-03, 11:16   #852
8ewus8
Zadomowienie

clauudik za późno, już wszystko pozmywałam
Ale uwierz mi, nie chciałabyś tego oglądać

Kism, ja też praktycznie codziennie jeżdżę, no chyba, że mnie nerka boli, ale teraz jakoś dziwnie mnie podczas jazdy ten brzuch ciągnie.
Na szczęście pokonuję małe trasy, do sklepu albo do męża do pracy

begie13 tantum mam 10 saszetek, ale nie wiem ile trzeba a sól fizjologiczną jak kupowałam sobie do inhalacji to na ampułki sprzedawali u mnie w aptece.
Stary 2012-04-03, 11:23   #853
begie13
Zadomowienie

Cytat:

begie13 tantum mam 10 saszetek, ale nie wiem ile trzeba a sól fizjologiczną jak kupowałam sobie do inhalacji to na ampułki sprzedawali u mnie w aptece.
i ile kosztowała taka jedna saszetka tantum rosa i jedna ampułka soli fizjologicznej?

Wanda
Stary 2012-04-03, 11:24   #854
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
hej!!

wrzuciłam brzuchola
śliczny brzucholekpiżama superowa
Stary 2012-04-03, 11:27   #855
GaTTa
Raczkowanie

Cytat:

U mnie w pozycji nr 1
A nr 3 rzeczywiście przerażająca ....
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 11:28   #856
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Ja już wczoraj stwierdziłam, że mam taką burzę hormonalną jakbym co najmniej była w ciąży a tak poważnie to mam nadzieję, że to minie. I gratki za wyprawkę, u mnie też coś się zaczęło ruszać przynajmniej w kwestii wyboru, więc dzisiaj dzień pod znakiem allegro.
Damy radę... bo kto jak nie my
Dzięki!
Miłego szaleństwa zakupowego w takim razie
Ja dziś jeszcze parę drobiazgów i parę większych rzeczy, bo pisałam, że mam prawie wszystko, ale w tym np. nie było jeszcze wózka
Dziś już zamówiony wózek z fotelikiem , materac, co do łóżeczka zastanawiam się jeszcze od którego sprzedawcy i szukam fajnej torby do wózka, bo firmowa mi się nie podoba i jej nie brałam.

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Fajny bajer robiłam zamówienie u r_p77 i nie kupiłam tego...nie wiedziałam, że coś takiego w ogóle istnieje.

Ja nigdy nie używałam frottowych prześcieradeł ale dostaliśmy od teściowej razem z kompletami pościeli więc nie wiem ile kosztowały... w jakiej mniej więcej cenie są już dobre prześcieradła frotte?

Podoba Ci się ten sam wzór co i mnie jak już przyjdzie to napisz czy jest fajna tak wiem, że nie ma taśmy marszczącej ale to nie problem, bo ona nie jest droga a sama mogę doszyć, "moja" firanka ma 150 cm wysokości i to mi odpowiada, jest akurat do parapetu no i skusiła mnie cena 5,04 zł za 63 cm. Bardzo szybko zrealizowała ta babka zamówienie a zapiszę sobie Twój link w sumie

A w szpitalu bez problemu dostanę wodę przegotowaną jak zechcę? Przepraszam, za głupie pytanie ale nigdy przenigdy nie byłam w szpitalu ( oprócz tego gdy się urodziłam) i naprawdę nie orientuję się...
Ja byłam twarda i przeglądnęłam każdą jedną aukcję od rp i rajrodzica

Cięzko mi powiedzieć z tymi prześcieradłami... Dawno nie kupowałam, a te co mi się podziurawiły to takie z promocji marketowej

Napiszę Ja nie wiem, jak dokładnie z tą taśmą jest, czy to się jakoś marszczy przy szyciu czy jak - poszłam na łatwiznę i zamówiłam gotowe

Właśnie też dziś obmyślałam wodę przegotowaną W szpitalu różnie bywa z dostępnością czajnika. Może być problem. I obmyśliłam, że tż mi będzie przynosił przegotowaną i już wystudzoną w 1,5l butelkach. W ulotce jest mowa o przegotowanej wodzie. Jak nie da rady, to w takiej butelkowej pewnie rozpuszczę i zawsze to coś będzie

Edytowane przez kism
Czas edycji: 2012-04-03 o 11:30
Stary 2012-04-03, 11:31   #857
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Kism jaki termometr z microlife polecasz?? W super pharmie są przecenione 3 różne i nie wiedziałam który wybrać
Pytanie w sumie nie do mnie ale mi w aptece pani poleciła microlife MT 16F1 ponoć są dobre ja w każdym bądź razie taki kupiłam.
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 11:31   #858
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
clauudik za późno, już wszystko pozmywałam
Ale uwierz mi, nie chciałabyś tego oglądać

Kism, ja też praktycznie codziennie jeżdżę, no chyba, że mnie nerka boli, ale teraz jakoś dziwnie mnie podczas jazdy ten brzuch ciągnie.
Na szczęście pokonuję małe trasy, do sklepu albo do męża do pracy

Ja w zalecaniach, przy wypisie ze szpitala, miałam jasno powiedziane- zakaz prowadzenia samochodu. Na moje zdziwienie lekarz mi powiedział "kobieta w ciąży w ogóle nie powinna wsiadać za kierownicę" Póki co się stosuję do zalecenia

Nastawiłam drugie pranie i zaraz chyba się wezmę za bułeczki drożdżowe.
Aaaa i kupiłam wczoraj mąkę orkiszową i żytnią Muszę odkopać przepis agaty i spróbuję zrobić chlebek

niunia, fajny brzusio i piżamka, i pozycja na kurczaczka

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-04-03 o 11:34
Stary 2012-04-03, 11:36   #859
benka99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
perse nie przejmuj sie! na pewno wszystko jest ok. w koncu do tej pory bylo a na tym etapie to juz raczej nic złego sie nie powinno dziać wiec nie stresuj sie kochana ale oczywiscie idz do lekarza i niecg on sam Ci to powie - to jest zawsze najlepsze rozwiązanie

moja mała też bardzo leniwa, mało ją czuje, zresztą mam wrażenie ze od początku tak było....

a teraz pytanie do Was mamuśki: ja mam teraz 34tc i mała jest ciągle ułożona pośladkowo . w ostatnim tygodniu w szpitalu powiedzieli mi że jeśli się nie przekręci to albo cesarka albo mogą spróbować przekręcić ją sami. czy któraś z Was ma już może takie doświadczenia? (chodzi mi o to obracanie dziecka przez lekarza) wolałabym uniknąć cesarki ale to rozwiązanie też chyba nie jest bezpieczne i podobno jest tylko 50% szans że sie powiedzie co Wy na to??
Mój mały jest ułożony miednicowo i gin mówił mi o cesarce, o przekręcaniu nic nie mówił i ja też o tym nie słyszałam. Mówił, że u pierworódki dziecko może się obrócić do 36tc.
Ja próbowałam różnych "ćwiczeń", leżenia na bokach ale to już 33 tc i mały leży bez zmian.

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
dziewczyny jakie bierzecie butelki 150ml czy 260ml?czy to ma wogole jakies znaczenie?
Ja kupiłam narazie jedną 150ml, lovi samosterylizującą ze smoczkiem antykolkowym.

Cytat:
Nie żartuj 8 kg przez całą ciążę?? Moja mama też nie dużo tyła w ciążach ok. 13 kg (czyli prawidłowo) a ja już 17kg mam na +
U mnie też 17kg na + ....

Cytat:

Wzięłam się troche za siebie, mam hennę na brwiach, maseczkę na twarzy i maseczkę na włosach. Bójta sie
Ja dziś też się biorę za siebie. Wczoraj byłam w kościele na spowiedzi i widziałam znajomą, która niedawno urodziła, odpieprzona, fryzura, maku-up itp. A ja gruba, bez makijażu, nieumyte włosy byle jak związane, stary wyblakły płaszczyk, czułam się jak kloszardka i było mi przykro

Co do snów, to mi się dziś śniło, żę urodziłam i już byliśmy w domu ale nie miałam kupionych pampersów i oliwki. To małego grzecznie śpącego zostawiliśmy na łóżku i pojechaliśmy z Tż do sklepu. A jak wróciliśmy to dzidziuś był cały przykryty kocem, kołdrą i leżały na nim 3 koty. Jak go wyciągnęłam to już nie oddychał i tak płakałam i się darłam naprawdę, zę obudziłam Tżta. A te głupie kociska się jeszcze głupio śmiały
Stary 2012-04-03, 11:37   #860
8ewus8
Zadomowienie

begie13 nie wiem ile pojedyncza saszetka, kupowałam całe opakowanie na allegro, tam było 10 sztuk, coś mi się wydaje, że dałam 35 zł, ale głowy sobie uciąć nie dam a sól to już w ogóle nie pamiętam, ale one niedrogie są, tutaj np. są takie http://www.tanie-leczenie.pl/apteka-...x5ml-3253.html
Stary 2012-04-03, 11:38   #861
inwytka
Raczkowanie

Ja ostatnio ciągle mam sny, że mi wody odchodzą
Kism to na pewno hormony ja wczoraj mojemu taką awanturę zrobiłam, w sumie nie wiem o co. Biedny przyszedł zmęczony z pracy, a tu od progu pretensje. Aż mi było potem go szkoda ale na szczęście spotkałam się ze zrozumieniem. Tż stwierdził, że myślał, że moje huśtawki nastrojów będą gorsze podczas ciąży (próbkę miał podczas pmsów, musiałam być wtedy chyba gorszą jędzą ).

A ja coś od kilku dni puchnę, trochę się martwię, bo wcześniej nie miałam takiego problemu. Dobrze, że dziś idę do babci tż, to sobie zmierzę ciśnienie, bo już zaczynam schizować

Zuzka
inwytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 11:38   #862
onething
Zadomowienie

Umieram z nudów To co się ostatnio ze mną dzieje woła o pomstę do nieba, takiego mam lenia. Musze się w końcu ogarnąć i iść na pocztę kartki wysłać i jakiś obiad sobie dziś upichcić. To przy okazji zaopatrzę się w stos najtańszych pisemek i walnę się pod koc, a później znów odpalę kompa i będę siedziała jak zombi w oczekiwaniu, aż coś ciekawego mi przyjdzie do głowy, żeby pooglądać.
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 11:40   #863
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napiszę Ja nie wiem, jak dokładnie z tą taśmą jest, czy to się jakoś marszczy przy szyciu czy jak - poszłam na łatwiznę i zamówiłam gotowe

Właśnie też dziś obmyślałam wodę przegotowaną W szpitalu różnie bywa z dostępnością czajnika. Może być problem. I obmyśliłam, że tż mi będzie przynosił przegotowaną i już wystudzoną w 1,5l butelkach. W ulotce jest mowa o przegotowanej wodzie. Jak nie da rady, to w takiej butelkowej pewnie rozpuszczę i zawsze to coś będzie
Z tą taśmą to jest tak, że na prosto do firanki się przyszywa i później tylko za te sznureczki po bokach ciągnie i i się marszczy na jaką komu szerokość potrzeba, ale zawsze trzeba mieć tej szerokości więcej niż na styk no i trzeba uważać jak się jedzie maszyną, żeby nie przyszyć tych sznureczków, bo potem nie będzie dało się marszczyć.

Kism jesteś genialna z tym przynoszeniem wody niezły patent a przy pierwszym porodzie nie używałaś w szpitalu Tantum Rosa?

Wanda
Stary 2012-04-03, 11:41   #864
8ewus8
Zadomowienie

Co do wody przegotowanej to myślę, że jeślinie na sali to na korytarzu są czajniki. Mój szpital jest naprawdę podrzędny i czajnik był, więc tym bardziej w waszych metropoliach
Stary 2012-04-03, 11:45   #865
kaśka k
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
masz jeszcze 2 tygodnie na to żeby sie obróciło, ustawienie na pieska i kręć biodrami!
a co do obracania dziecka - słyszałam o tym, chociaż nie znam nikogo kto by to miał, po odejściu wód płodowych lekarz na Twoim brzuchu - bo to robi się z zewnątrz, znajduje dziecko i próbuje je przekręcić, przekręcając Twoją skórę z lekka, podobno boli - możesz sobie wyobrazić - jak robił Ci kiedyś ktoś "pokrzywkę" na ręku, że przekręcał dłonie w zupełnie innych kierunkach na Twoim nadgarstku... to robią Ci na brzuchu...ale na razie spokojnie - to dopiero 34 tydzień, jeszcze duuuużo czasu

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

a w ogóle to wiecie co ja dzisiaj zrobiłam? miałam taki beznadziejny nastrój że poszłam się powyżywać - opieliłam cały chodnik za domem, wszystkie pomiędzy płytami trawy, zielsko. I poczułam się błogo - co prawda nie mogą tego powiedzieć moje kolana ale za to dusza krzyczała z radości...chociaż w pewnym momencie jak usiadłam na schodach, to miałam takie dziwne wrażenie, że głowa mojego dziecka zaczyna wychodzić! tak się przestraszyłam że pobiegłam do toalety...haahha

o matko!!! ale się musiałaś strachu najeść, ja bym chyba padła, choć na poród powinnam być już od tych 5 tygodni leżenia, nastawiona i przygotowana
Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
dziewczyny jakie bierzecie butelki 150ml czy 260ml?czy to ma wogole jakies znaczenie?
ja mam dwie butelki 150 i jedna 260ml

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Bądź spokojna Ja też mam krótką szyjkę i najważniejsze jest żeby jak najwięcej leżeć i odpoczywać. Pamiętaj o unikaniu wysiłku!!!
Ja tak właśnie dzisiaj zaszalałam z praniem i brzuszek mi twardnieje

Wyprałam wszystkie ubranka, pieluchy, koce, rożki, śpiwory itp. Jechałam z tym od 11tej do 22.30 na dwie pralki i jedną suszarkę. Teraz tylko prasowanie i w środę pakowanie

Na 9 piętro z tym brzuchem???!!! Ja bym na taki wyczyn potrzebowała cały dzień!!!

Dziękuje za wyjaśnienie sprawy nazwiska. Właśnie słyszałam, że ważne jest to żeby kwestie nazwiska załatwić najlepiej przed porodem bo potem ciężko to odkręcić. Kurde, ciekawe kiedy to załatwie?

Zaczynam dziś 35tc!!! Chyba się zaraz posikam ze strachu!!!

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Kaśka k, jak Twoje KTG??? Ja tez mam ostatnio bardzo częste twardnienia brzucha i idę z tym w środę do lekarza.

Wiesz, byłam ale wcale spokojniejsza nie jestem bo położna w żaden sposób nie skomentowała zapisu, tylko powiedziała, że to dla lekarza. A lekarz dopiero w piątek.
Młody tak dawał w kość podczas całego zapisu, że było mi wstyd za niego. Kopał w czujnik tak, że położna musiała go trzymać.
I cały czas musiałam praktycznie wciskać ten pilot od ruchów, bo tak się wiercił. i było cały czas tylko pip pip pip. Położne się śmiały z łobuza
A jeżeli chodzi o sam wykres to ja się nie znam, wiem tyle co od Was. Dolny wykres raczej spokojny bez górek, same doliny, lub niewielkie górki do 20 kilka razy do 40. Tętno młodego bardziej skakało i to mnie martwi trochę, bo skoki od 120 do 180 nawet, wydaje mi się że powinno być bardziej regularne, no ale nie wiem.
Cytat:
Nie żartuj 8 kg przez całą ciążę?? Moja mama też nie dużo tyła w ciążach ok. 13 kg (czyli prawidłowo) a ja już 17kg mam na +
ja mam 11+, myślałam, że będzie więcej bo mama miała ponad 20+

Cytat:

heh, muszę pójść w Twoje ślady, farbę zrobić i się ogarnąć, bo przez to leżenie w domu się zaniedbałam.

Cytat:
Hej
Ja dzisiaj idę z moją kiciunią do weta i strasznie się już stresuje, bo uważam, że ten antybiotyk nic nie zmienił - dalej ma obrzęk. Ehhh, wiem już jaka będzie diagnoza.... Ale może przynajmniej się dowiem co dalej.
Cytat:

Ja też weszłam dzisiaj na wagę - +10kg (spadł mi kilogram), a zaraz kończę 35 tydzień. Całkiem niezły wynik jak na to, że bałam się, że pójdę w ślady mamy, która to ze mną przytyła 20pare kilo. Rzeczywiście najbardziej gwałtowny przyrost miałam w drugim trymestrze, teraz waga mi cały czas stoi i nawet leci w dół mimo, że jem zupełnie normalnie.
Ale na miesiąc przed terminem porodu mam w obwodzie brzucha 93 cm - tożto śmiech na sali (było 95 cm, ale brzuszek opadł i jest 2 cm mniej).
trzymam kciuki za kotę, ale przyznam szczerze że omijam posty w których o niej piszesz, po prostu nie mogę czytać takich rzeczy, od razu ryczę. Moja kota zmarła na raka 1,5 roku temu.

Cytat:
a nie czujesz jak jest ułożone? Ja przed ostatnim usg to zanim lekarz mi powiedział to sama mu mówiłam gdzie mały ma nogi, ręce, głowę, bo czuję czym mnie gdzie kopie.

Kiedy opada ten brzuch? W którym tyg?
mój brzuch opadł już jakieś 2 tygodnie temu, i dziewczyny piszą że do porodu blisko a ja się boję
Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Hej!
Ja już po śniadanku, teraz się jeszcze położę, wtedy moja mała najbardziej szaleje.
Jeszcze się nie urodziła a już mną rządzi. Zawsze zasypiałam na prawym boku, ale teraz nie ma mowy, zaraz mnie kopie po żebrach. Na wznak ani na prawym boku nie umiem spać. Także zasypiam w takiej pozycji pomiędzy wznak a na boku. Chyba się dziś wybiorę na zakupy i kupię sobie kilka jaśków jako podparcie dla pleców i miękkie podparcie dla brzuszka.

I jeszcze co do paczki od rp. Zamawiałam w piątek- opcja kurier, pojawiła się informacja że dziś kurier będzie u mnie. Myślę że to szybko, zwłaszcza że zamówiłam u niego 22 produkty. Niestety pranie dopiero po świętach, na razie nie mam gdzie tego układać. W święta dotrze do mnie komoda z IKEA. Już kupiona, czeka na dostarczenie. Czyli po świętach wielkie pranie i prasowanie!
I tak sobie myślę, zamówię jeszcze dziś pościel. Jak prać to wszystko od razu.

Nie przejmuj się, może to rzeczywiście tylko hormony. Niedługo wszystko wróci do normy.

za kicię

Może któraś dziewczyna mi pomoże w kulinarnej kwestii? Wczoraj wieczorem zaczęłam piec chleb z przepisu _agaty. Dzisiaj rano ta masa nie była zbyt wyrośnięta, bardzo luźna. Może coś źle zrobiłam? Drożdże rozpuściłam w zimnej wodzie, może to był błąd? Czekam jeszcze 1 godzinkę i wstawię do piekarnika. Oby pięknie wyrósł.
ja robiłam już kilka chlebów z przepisu Agaty, ona sama pisała, że jak wyciągasz chleb z miski żeby go poskładać, to wtedy chleb jest dosyć rzadki. U mnie jest dosyć rzadki, klejący. Ale jak czujesz że jednak za bardzo się leje to sypnij mu trochę mąki.
Cytat:
hej!!

wrzuciłam brzuchola
Gratki za ostre działania w pokoiku

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33315192]Ja czytałam, że pierworódka nie może urodzić naturalnie, jeśli dziecko jest w ułożeniu pośladkowym. To bardzo niebezpieczne też dla dziecka, może potem mieć problemy z biodrami.[/QUOTE]
pierworódki na pewno nie rodzą w takim przypadku

kaśka k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 11:48   #866
inwytka
Raczkowanie

Cytat:
Co do wody przegotowanej to myślę, że jeślinie na sali to na korytarzu są czajniki. Mój szpital jest naprawdę podrzędny i czajnik był, więc tym bardziej w waszych metropoliach
Czajniki na pewno są, ale pytanie gdzie. Do tej pory leżałam raz w życiu w szpitalu i czajnik był w kuchence, która znajdowała się na drugim końcu korytarza od sali, w której leżałam. Co prawda dziewczyny z porodówki miały bliżej do niego, a ja na patologii musiałam czekać, aż ktoś z rodziny zrobi mi herbatę, bo pielęgniary krzyczały na mnie, przynajmniej na początku pobytu w szpitalu, jak wstawałam z łóżka i latałam po korytarzu. A jak w innych szpitalach jest, nie mam pojęcia

Zuzka
inwytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 11:51   #867
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Spokojnie...dzisiaj się wszystko wyjaśni

acha jeszcze mam pytanie ile kupić saszetek Tantum Rosa ? i czy tą sól fizjologiczną to też na ampułki się kupuje? jeśli tak to ile kupić?

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

A co do snów to mi się ostatnio śni wyprawka, jak wczoraj wybierałam pościel, to dzisiaj w nocy cały czas mi się pościel śniła, gdy kiedyś zastanawiałam się nad kosmetykami to mi się wszystkie firmy kosmetyków śniły. Strasznie męczące te sny...
Ja dokładnie taki sam sen miałam dzisiaj! Wczoraj wieczorem zaczęłam na all buszować i mi zostało jeszcze w snach
Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Co do snów, to mi się dziś śniło, żę urodziłam i już byliśmy w domu ale nie miałam kupionych pampersów i oliwki. To małego grzecznie śpącego zostawiliśmy na łóżku i pojechaliśmy z Tż do sklepu. A jak wróciliśmy to dzidziuś był cały przykryty kocem, kołdrą i leżały na nim 3 koty. Jak go wyciągnęłam to już nie oddychał i tak płakałam i się darłam naprawdę, zę obudziłam Tżta. A te głupie kociska się jeszcze głupio śmiały
Ooo matko! Współczuję
Cytat:
Ja nigdy nie przebywałam w szpitalu, nawet jako odwiedzający nigdy nie lubiłam tam zaglądać, więc nie mam pojęcia. Ale zawsze można się wodą źródlaną ratować z butelki

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 11:54   #868
Tacca
Zakorzenienie

Cześć!
Ale się dziś wrobiłam. Chciałam się przejść na spacerek, na badania i myślałam już, że się do domu nie doczołgam... Kręgosłup mi siada. O żółwim tempie chodzenia już nie wspomnę.

Muszę chwilę odsapnąć i biorę się za szycie. Wczoraj rodzicom do kuchni uszyłam firanę, a została mi jeszcze do pokoju mamy. Byłam w pasmanterii, chciałam kupić gipiurę i nie było nic ładnego. Także ogólnie dziś niezadowolona z wyprawy jestem.
Stary 2012-04-03, 11:55   #869
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Kism jesteś genialna z tym przynoszeniem wody niezły patent a przy pierwszym porodzie nie używałaś w szpitalu Tantum Rosa?

Nie, nie chciało mi się kombinować z rozpuszczaniem tego i polewaniem się, i jak to technicznie rozwiązać pod szpitalnym prysznicem Dopiero teraz, jak któraś podrzuciła ten patent z butelką z dzióbkiem, to wzięłam to pod uwagę. Wtedy mi się dobrze wszystko zagoiło, to teraz może być tylko lepiej A może nie będę za drugim razem nacięta...

Uciekam już od Was bo od rana siedzę przy kompie i na zmianę coś zamawiam, szukam i piszę na wizażu. Wieczorem liczę na Was, że będę miała co poczytać Muszę coś zająć się domkiem w końcu. Potem po Maksia do przedszkola (wreszcie poszedł po 2 tyg. siedzenia z przeziębiem po tych nartach, na szczęście bez antybiotyku się obyło), z nim do babci i popołudniu do sr.
Papa! Miłego dnia
Stary 2012-04-03, 11:57   #870
Gaabbi
Wtajemniczenie

Można sobie przynieść do szpitala swój czajnik. Ja mam taki malutki, dosłownie na dwie szklanki wody, od Mamy mojego P. Są takie do kupienia w niskiej cenie, polecam. Nie można natomiast przynosić do szpitala grzałek. Podobno stwarzały za duże zagrożenie.

A jeszcze w temacie Tamtum Rossa, to nie jest tam na ulotce napisane, że woda powinna być w jakiejś konkretnej temperaturze? Coś mi się tak kojarzy.

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-04-03 o 11:59
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości