|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#60871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści
dziewczyny a czy isopropyl alcohol wysusza?jest na szostym miejscu w Joannie z miodem b/s
![]() az sie nie chce wierzyc ze kładłam ja na włosy a ona mi chyba bardziej szkodzila niz pomagała
|
#60872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może szkodzi Ci miód, pH, brakj emolientów? |
|
|
|
|
#60873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko na forum wyczytalam ze moooże wysuszac i wolała, sie tutaj upewnic bo uzywam jej bardzo czesto,dzieki za odp
|
|
#60874 | ||
|
Zadomowienie
|
dziękuję wszystkim
to tylko na zdjęciu taki efekt, mam cienkie i niezbyt gęste włosy... ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
ja najbardziej ![]() przeprasza jak to źle zabrzmiało ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
ja go zawsze używam jako b/s... ![]() Cytuje jeszcze z poprzedniego wątku: "Polecam. Tylko koniecznie trzeba nałożyć coś pod niego. Ja daję maskę Alterry jako odżywkę b/s "Tę z granatem i aloesem? Chciałam ostatnio nałożyć odżywkę Alterry d/s jako b/s, ale jakieś obawy mam
Edytowane przez edyta07 Czas edycji: 2012-04-03 o 12:21 |
||
|
|
|
#60875 |
|
Przyczajenie
|
Babsik, a moze kupilas ten z rozowa nakretka (Creme Spoeling)? Oba Hegrony nadaja sie do mycia
A Pottersy maja jakies silikony, ale dziewczyny nie zwracaja na nie wiekszej uwagi [/QUOTE]Tak kupiłam z różową nakrętką (bez spłukiwania), wzięłam bez zastanowienia Hegron to Hegron, a dziś dopiero mi się przypomniało, że są dwa i miałam zamiar kupić ten bez spłukiwania. ehhhh trzeba będzie wydać podwójnie kaskę za gapiostwo:/
|
#60876 | |
|
Nindżopesz
|
O rany, ale super
Jak Wy to robicie, że macie włosy pocieniowane, poskręcane i jest ich tak DUŻO? Bo moje bez rozczesania zazwyczaj wyglądają bardzo licho, prześwituje mi szyja, czasami skalp a mam wrażenie, że jeśli je pocieniuję to na dole zostaną trzy smętne kosmyki.W sumie pytanie jest retoryczne bo wiem, że muszę zapuścić grzywkę, której za dużo się uzbierało a pewnie doda mi ze 2 cm objętości. Cytat:
![]() Zaraz przepatrzę blog pod tym kątem chociaż wczoraj testowałam jakiś stary żel Welli w połączeniu z lnianym i zirytowała mnie faktura włosów po jego użyciu i, być może niewłaściwym, odgnieceniu. Sztywnawe, tępe, takie trzydniowe, ble. |
|
|
|
|
#60877 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=edyta07;33313286]To ja się pochwalę moimi kłaczkami, ale to tylko chwilowy stan. Zgrzeszyłam-użyłam wczoraj lakieru
Ale miałam większe wyjście, więc chyba lepszy lakier niż prostowanie i nakładanie innych silikonów żeby utrwalić...Piękne! Jak ja bym chciała mieć taką długość włosów, nawet nie skręconych:p ehhh chyba z rok muszę jeszcze poczekać, albo i dłużej:/
|
#60878 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ukręcę dżemik, spróbuję z żelatyną spożywczą, zakwaszę ciut, wciepię aloes. Zobaczymy, zobaczymy...Kusi mnie żeby ugotować żel lniany na wywarze z jakiegoś ziółka, ciekawe ile przetrwa bez konserwowania. ![]() Cytat:
za przeproszeniem.Cytat:
![]() I dziękuję za komplement. Są faktycznie dosyć zadbane i dosyć gęste, ale cieniutkie i delikatne. Walczę z wypadaniem (efekt paru ładnych lat paskudnego stresu, złej diety, niedosypiania i pożerania tabletek antykoncepcyjnych - miesiąc temu odstawiłam). Po hennowaniu optycznie wydają się nieco grubsze, ale obawiam się, jak to wpłynie na ewentualne falowanie. Tutaj zamieściłam lepszej jakości zdjęcia parę tygodni po nałożeniu henny i porządnym szczotkowaniu ofkors. https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=904Dotychczas olejowałam na noc, ale oprócz odżywki b/s nic nie kładłam na włosy, więc nie było potrzeby nic z nich usuwać. Czy żele do stylizacji zgodne z CG bardzo utrudniają wchłanianie substancji do włosa, muszę je myć przed nałożeniem oleju?
|
|
#60879 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czytałam sobie niedawno artukuły dla zakreconych te tłumaczone i jakoś tak wbiło mi się że dimethicone zły, a jak zły to pewnie trzeba zmywac czymś silnym, mój błąd
|
|
#60880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dimethicone jest akurat mniej uparty, gorzej trisiloxany itd , na szczęście nie używa się ich na prawo i lewo |
|
|
|
|
#60881 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
No w każdym razie, tak, tę z granatem. Odżywek Alterry w ten sposób jeszcze nie używałam.
„Nowhere am I so desperately needed as among a shipload of illogical humans”. Spock („Star Trek”) Edytowane przez Chatul Czas edycji: 2012-04-05 o 06:34 Powód: Literówka. I to jaka O_o |
|
|
|
|
#60882 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tiniaczek i Karen, jakie kręcioły w codzienniku!!!
|
|
#60883 |
|
siedzę i myślę
|
Dziewczyny mam prośbę - oceńcie moje włosy.. czy to są jakieś dziwne fale ?Mi kojarzą się one ze spanielem
Nie wiem sama co z nimi zrobić, nie chce ich codziennie prostować Dodaje fotki włosów ... i psa
|
#60884 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nie mam jakiegoś dużego doświadczenia, to że mam kręcone włosy odkryłam całkiem niedawno ![]() I powiem ci że moje włosy bardzo przypominają twoje. Zawsze po umyciu rozczesywałam włosy, później zanim wyschły przeczesywałam je z 10 razy a gdy byly w końcu suche mialam takie nie wiadomo co ni to kręcone ni to proste i strasznie mnie to denerwowalo że moje włosy nie potrafią się określić ale spróbowałam po umyciu nie rozczesywac ich, zawinąć w podkoszulek i przetrzymalam z 30 min, rozwinęłam i czekałam aż wyschną i nie mogłam uwierzyć że mam kręcone włosy! Spróbuj plukingu i może akurat też się okaże że jesteś kręconowlosa
|
|
|
|
|
#60885 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#60886 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#60887 |
|
Wtajemniczenie
|
Potrzebuję rady, bo zgłupiałam. Opanowałam proces mycia i... co dalej?
Nakładam na ociekające wodą włosy odżywkę b/s, rozdzielam włosy palcami i odgniatam nadmiar wody w bawełniany materiał. Co teraz? Od razu zwinąć w tiszert, czy pozwolić im trochę wyschnąć? No i kiedy żel? Po, czy przed tiszertem? Pomocy.
|
#60888 | |
|
Rozeznanie
|
Pytanie mam
Zastanawia mnie to, dlaczego po użyciu jednego żelu (zakładając, że daję go mniej więcej tyle samo) raz mam mięciutkie włosy, raz trudne do odgniecenia, a jeszcze innym razem suche. W poprzednim wątku pisałam, że po wcześniejszym zastosowaniu czegoś z silikonami, włosy po żelu trudniej jest odgnieść (takie obserwacje miałam ![]() Cytat:
myję szamponem+odżywką odżywka ds odżywka bs na ociekające wodą t-shirt żel plunking lub coś w ten deseń
Edytowane przez FelekBezSzelek Czas edycji: 2012-04-03 o 20:22 |
|
|
|
|
#60889 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mycie później odżywka d/s, rozczesuję odżywka b/s, psikne glisskurem, odcisnę w ręcznik z mikrofibry CHI i żel i plunking
|
|
|
|
|
#60890 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też mam podobny problem ze takie niewiadomo co na głowie. Cieniutkie pasemka i każdy inaczej faluje a niektóre są całkiem proste i juz sama nie wiedziałam co zrobić. To schylanie się nad ręczkinem to jest plunking? Czy zawijanie włosów?
|
|
#60891 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Różnie te metody nazywają, jedne dziewczyny twierdzą że to zupełnie dwie różne metody, inne znowu że to jedna a ma dwie zamienne nazwy, ja piszę plunking bo tej drugiej nie mogę zapamiętać po prostu schylam głowę nad t-shirt'em skręcam z dwóch stron koszulkę i związuję na czubku głowy, później jak rozwijam to tylko robię przedziałek najlepiej czymś cienkim metalowym i chodzę tak do wyschnięcia I powiem ci że nadal nie moge wyjśc z podziwu że moje włosy tak się kręcą, aż koleżanki ciągle się wypytują czy kręce je na lokówkę Spróbuj koniecznie tej metody
|
|
|
|
|
#60892 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
może za długo z tym siedziałam... Zrobie drugie podejście
|
|
#60893 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje wyglądają dokładnie tak samo kiedy czeszę je przy suszeniu, a jak wyglądają przy zakręconej pielęgnacji możesz zobaczyć w albumie.
|
|
#60894 | ||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki za odpowiedzi
|
|
#60895 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tabletki biore od 2007 nieprzerwanie, a skręt jest raz taki raz siaki Mysle ze to kwestia niegdys mocniejszego cieniowania, innych kosmetykow i innych farb... Zreszta kto wie, moze z CG wrocilabym do tamtego skretu gdyby nie to, ze wieksza czesc moich obecnych wlosow jest po rozjasniaczu, ktory mogl trwale zepsuc skret.Cytat:
![]() Cytat:
Moze beda, moze nie ![]() Twoje sa super! Blyszcza az milo Cytat:
Poza tym zwykle CG powoduje ciasniejszy skret, wiec latwo bylo sie pomylic ![]() No dziwne dziwne, wszystko dziwne ![]() Ja dzis umylam wloski podobnie jak ostatnio bez wiekszych eksperymentow, za to dalam wiecej zelu lnianego. Mam nadzieje ze jutro bedzie dalo sie wyjsc w tym do ludzi, tym bardziej ze zajecia mam od 8 do 18 a pozniej wyjazd, wiec nie bedzie kiedy umyc wlosow w razie czego ![]() Co warto sobie przywiezc z Niemiec oprocz odzywek Alverde ktorych zapas na razie mam?
|
|
|
#60896 |
|
Zakorzenienie
|
Zaległe zdjęcia
![]() Mycie przedwczoraj, foty wczoraj po południu Skalp pomimo SLS cały czas ma się dobrze - wcierka olejowa Taki ma toto kolor ;] szare moje, mniej szare - odrosty po "podjaśnianiu" i gdzieś komuś miałam pokazać zakupy to już wrzucę tu :P
|
|
|
|
#60897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale wiesz, każdy musi znaleźć swój sposób na stylizację, u mnie plunking nie sprawdza się w ogóle. Może Tobie akurat pomoże.Aaaa! Ta czerwona bluzka jest ekstra!
|
|
#60898 | ||
|
Zakorzenienie
|
Popstrykam w przyszlym tygodniu
na razie oboje z TZ mamy urlop i facet siedzi w domu - jak zaczne przy nim fotografowac wlosy, to ani chybi zadzwoni do psychiatryka . Mam wolne wtorek i srode ''bez meza'' w przyszlym tygodniu. Cytat:
ale idealnie proste wlosy mi sie czasem marzyly. I smuklosc takoz .Cytat:
.Wczoraj minimalny zestaw,mycie odzywka i bs, ale mialam klopoty z ulozeniem. Od czola po lewej stronie mam caly pek baby hair okolo 5-6 centymetrow, i psuje mi symetrie . Chcialam go czyms uladzic i w rozpedzie poprawek zafundowalam sobie spuszenie |
||
|
|
|
#60899 |
|
Kazar Lady
|
Miss jak dobrze że to napisałaś nie jestem sama - juz myslałam, ze to ja coś źle robię, u mnie plunking tez sie nie sprawdza, mam pogniecione włosy zamiast pofalowanych
![]() Marta - boska ta czerwona bluzka ( o zielonej nie wspomnę, prawda? ) |
|
|
|
#60900 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
Z zakupów najbardziej podoba się żółta, pewnie dlatego, że lubię bluzki bez nadruków
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:43.

"
) - nie brałabym na początek mrożącej, bo jest mocna i nie tylko ja tu się skarżyłam na sklejanie, albo się go kocha albo nienawidzi 

za przeproszeniem.

może za długo z tym siedziałam... Zrobie drugie podejście