|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 | |
Rozeznanie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3902 | ||||
Raczkowanie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Być może ... boję się nastawiać, żeby się później nie denerwować, że się nic nie dzieje
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3903 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
moja tez strasznie placze jak jest glodna, co najgorsze jak zacznie plakac to potem tak lapczywie ssie butle ze pozniej zaraz ulewa ![]() ---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- W ogole to dzien dobry ![]() ![]() ![]() Pamietacie jak ostatnio pisalam ze na tych kebabach mi kilo podskoczyla waga? No to dzisiaj mam juz -1,3 kg ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3904 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Filip skończył dziś miesiąc ![]() Edytowane przez mag_99 Czas edycji: 2012-04-04 o 06:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu Asika musi czyhac z gotowa butla jak mala bedzie sie budzic - ja sie staram szybko butle robic jak Jula sie wybudza powolutku - zrobie i butelka sobie czeka te kilka minut, gorzej w nocy ![]() Dziewczyny a czy Wasze dzieci sie zanosza??? Bo Jula przez pierwsze trzy tygodnie strasznie sie zanosila, po kilka razy dziennie nawet... teraz juz sie unormowalo i od kilku dni jest spokoj ... ale cosmy przezyli za pierwszymi razami to nasze ... ja ogolem panikara jestem ale moj maz przebil wszystkich ... dziecko mu na rekach przestalo oddychac z placzu a on patrzyl i nie wiedzial co robic ![]() DZISIAJ KONCZYMY 4 TYGODNIE ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3906 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ja już chyba w tej końcówce nerwowa się robię. Od wczoraj wieczorem nie gadam z TŻ ![]() ![]() ![]() Ze złości nie zrobiłam mu sniadania do pracy i poszedł bez. ehhh... chcę już urodzić bo te hormony u mnie coś ostatnio buzują .... Dobra zmykam się szykować bo mama zaraz będzie...potem Was nadrobię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3907 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A też jakas jestem nerwowa. U Ciebie też 12 kwietnia wizyta, chyba sporo u nas ma w tym czasie wizyty kontrolne ![]() ale dziś wstałam zmordowana, takie sny ostatnio mnie męczą i te bóle brzucha podczas twardnień. Kurcze, żeby brzuch aż tak twardniał nawet jak spokojnie leżę ![]() Dziś w ogóle bez humoru jestem, płakać mi się chce, nie chce mi się do firmy jechać, ale zaraz muszę wychodzić, bhpowiec przychodzi do mojej firmy i załatwiamy wszelkie formalności. Jestem jeszcze na TŻ-ta też trochę nie teges. Niby normalnie wszystko, ale wielu rzeczy mimo wszystko mi brakuje, jego zaangażowania, zrozumienia, tak jakoś do wszystkiego na sucho podchodzi, a mi się ryczeć chce.... No nic, mam nadzieję, że Wy będziecie w lepszych humorkach ![]() Edytowane przez julliczka Czas edycji: 2012-04-04 o 07:19 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3908 |
Zadomowienie
|
Hej,
![]() nocka jak nocka nieprzespana ![]() ![]() zastanawiam się w jaki buty się wbiję jak pojadę na te usg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mój tata zawozi mnie na usg i wczoraj dzwoni do mnie i sie pyta czy nie mam jakiegoś miejsca do spania dla niego bo w domu to istny dom wariatów ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a moje papugi wczoraj zasrały mi komodę i panele ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a wracając do słoniowatych stóp czy macie jakieś sposoby na te puchnięcia dodam że wyzsze ułożenie nóg na mnie nie działa i tylko mi drętwieją wtedy ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3909 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie instynktownie bym zareagowala jakos no ale nie musialam. W szwecji zrobili mu wtedy ktg i wyszlo na szczescie w porzadku! Wierze ze maz zrobil sie blady bo to jest okropne! GRATULACJE 4 TYGODNI ![]() ![]() No i dodatkowego straconego 1,3 kg rowniez ![]() Ale ten czas leci! A my noc mielismy spokojna, ale okolo 5 mnie Adas obudzil ze nie moze spac i chcial przyjsc do nas , no wiec dalam mu jeszcze nurofen i spalismy razem sobie. Tak wogole to Dzien Dobry! Ciekaw jak tam Jolka bo ostatnio chyba wczoraj o 22.06 pisala!
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-04-04 o 08:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3910 |
Zadomowienie
|
Dziś Madzia kończy miesiąc
![]() ![]() ![]() wlasnie sie karmimy i pojdziemy spac ![]() ![]() ![]() tak po za tym dzien dobry ![]()
#3911 |
Rozeznanie
|
No właśnie my też jak jej przygotowujemy mleczko na konkretną godzinę to potem okazuje się że nie chce jej się jeść i muszę wylewać. Tyle mleka już zmarnowałam, że aż płakać się chce. Właśnie poranna kupa mnie chyba wita, bo znów się malutka pręży i marudzi. Ale dobrze, że ją po tym czopeczku ruszyło i dziecina się wypróżnia w końcu jak należy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3912 | |||||||
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ludzie są jednak nieodpowiedzialni,bo tez spotkalam dziewczyne,ktora pytala polozna , gdzie mozna isc zapalic ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Infacol ma super ten zakraplacz , bo teraz testujemy Bobotic i ten kto wymyslil buteleczke powinien sie zastanowic. Jedna kropla splywa w takim tempie,ze nie wyobrazam sobie wisiec z tym nad buzia Malca i czekac..Pozostaje łyżeczka i kombinowanie jak ma to wypic. Taka drobonostka jak dozownik, a tyle by zmienila.. A po Infacolu zauwazylas m,ze baczki czesciej ida? Ja teraz widze,ze sie prezy i robi buraczany...ale nie zanosi sie płaczem tj wczesniej. Podajemy Bobotic od wczoraj..i WYDAJE mi sie,ze działa na Niego lepiej niz Infacol. Nie wybudza ze snu co sie zdarzało nie raz wczesniej. Dzis nawet przespal godzine karmienia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Oj z tym zanoszeniem raz! koszmarne to było. Normalnie czerwony i wstrzymal oddech..szybko Go wzielam na rece i potrząsnelam, wrocil na dobre tory. Jednak zrobilo mi się wtedy poprostu goraco z nerwów, bo az sie boje myslec co by sie stało jakby wtedy był sam. Zawsze mam takie obawy jak ide brac prysznic...nasluchuje i jestem w pogotowiu aby wyskoczyc w razie W i ratowac ![]() Kochana, a butle je na raty, czy jak sie dossie to juz do konca? odbijasz moze w miedzyczasie? Wlasnie ta zachlannosc mnie przeraza u Robcia, bo wyglada jak dzikie zwierze rozrywajace kawał schabowego ![]() ![]() Dziewczynki, a kiedy planujecie likwidacje karmien nocnych(w sumie pytanie kiedy sie zaczyna noc, bo dla mnie to te o 24 i 3 to noc ![]() My przewaznie jemy o 24,3,6 chyba,ze w miedzy czasie dluzej przytnie komara,bo sie zdarza,ale to 30min +/- .
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3913 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() _______________________ przypomnialo mi się, ze wczoraj bedac na poczcie..biore nr.i oczywiscie 19 osob oczekujacych. Bosko. No nic ustawiam sie z wozkiem i czekamy. jakis starszy pan chce ustapic miejsca,abym usiadla(milo naprawde). Po jakichs 5 min Robcio zaczyna swoje jojczenie i starszy Pan mowi" a nie moze Pani podejsc poza kolejka? z takim malutkim dzieckiem tyle czekac". Wiec ja zmieszana(bo nie lubie skupiac na sobie uwagi 20 emerytow na poczcie ![]() ![]() ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam z rana ![]() Fajnie,że podobają Ci się moje imiona ![]() ![]() Ja nie planuje likwidacji karmienia nocnego jakoś teraz, poczekam aż sama przestanie się wybudzać w nocy, z Niną też jakoś to samo przyszło , ale nie pamiętam kiedy, coś koło 6 miesięcy chyba miała jak przesypiała całą nockę.A no i ja nie jestem w stanie nakarmić na zapas Kai , bo mi zwymiotuje ![]() Ciekawe co u Jolki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3915 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A kogo miala informowac w razie czego? Wie ktos?
![]() |
#3916 | |||||
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() Moj mały Szymonek mial wczoraj wieczorem problem z brzuszkiem, slychac bylo bączki i mysle, ze to po zupie ktora wczoraj zjadlam (barszcz bialy)... I zauwazylam, ze jak ma problem to wtedy chce ciagle ssac pierś...i tym sposobem od 19 do 23 wisial mi na cycu...Smoczkiem pluł i plakusial... Tylko cyc go uspakajal, ja myslalam ze on taki glodny, ale pozniej jak zaczal inaczej poplakiwac to doszlam do tego, ze to nie głod a gazy.. ![]() Czy Wasze maluchy tez tak maja ze przy bączkach bardziej chca ssac?? Ja czesto jem i małemu nic po nich nie dolega ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() gratulacje! ![]() Cytat:
![]() Co do zanoszenia sie, moj na szczescie ani jeden ani drugi sie nie zanosili, ale zawsze jak dziecko sie zaniesie mozna dmuchnac w twarz maluszkowi i to przewaznie pomaga. gratuluje! ![]() Cytat:
![]() Szymon i tak ladnie spi w nocy, jak zje ok. 20 tak budzi sie na 2 karmienia. I widze, ze sobie wydluza przerwy nocne. Julliczka nie martw sie tym, ze bedziesz miala cc, zobacz ile u nas dziewczyn jest po cc...Poza tym u Ciebie wskazanie do cc jest ewidentne. Trzymam kciuki! Jolka ![]()
![]() |
#3917 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jest mi jakoś źle ostatnio z tym.. ![]() mag, emigra, natkulec brawa z okazji miesiąca Waszych dzieciaczków! ciekawe co z Jolką, dawno się nie odzywała.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3919 | |||||
Zakorzenienie
|
Wiktorek jak zasnal o 22.00 to sie obudzil o 2.30 w nocy :O ja oczywiście zamiast spokojnie spac czuwałam kiedy sie obudzi i sprawadzalam czy oddycha... no i myslalm ze piers mi wybuchnie taka pelna byla
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() bylam wczoraj w sklepie i kupilam jeszcze 4 pieluchy tetrowe bo nie nadazam ich prac i prasowac a ida nam do karmienia jak sie uleje i na przewijak i kupilam mu drugi smoczek nuka zeby miec jeden na czarna godzine w wozku ![]() wiktorek ma pupcie odparzona, i nie wiem od czego, obstawiam pieluchy ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() wasze dzieciaki jak robia kupke przez sen to sie wybudzaja czy spia dalej? Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-04-04 o 09:17 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3920 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do odparzen, jak bedziesz zmieniac pieluszke to nie zakladaj od razu nast, okryj go pieluszka tetrowa zeby nie siknal i poloz na podkladzie w razie kupki i niech mu sie pupcia powietrzy. A czym smarujesz pupe?
![]() |
#3921 |
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() jutro nareszcie odwiedzi nas polozna, bo ja juz sama nie wiem jak ztym naszym karmieniem bedzie, boje sie ze maluszek sie nie najada, choc dzis w nocy spal ladnie-chyba pierwsza taka noc. w ogole musze szybko znalezc ginekologa na NFZ, bo na pewno nie dam 150 zl za wizyte temu wyzyskiwaczowi ![]() dziewczyny ja tez jak patrze w lustro to jestem zadowolona, TZ to najchetniej by mnie juz dorwał ![]() ![]() *mam pytanie do mam karmiacych mlekiem modyfikowanym, czy wode do takiego mleka zawsze gotujecie do momentu wrzenia? czy np lekko podgrzewacie wczesniej przegotowana do odp temperatury? jak przygotowyujecie mleko gdy wychodzice z maluszkiem z domu? * mój TZ jest mistrzem w uspokajaniu Mateusza, dziekie niemu moge sie umyc, zjesc i zrobic cokolwiek ![]() nie moge sie doczekac , az mały zacznie z nami kontaktowac, poznawac nas, bo narazie patrzy na oczyska sporo, ale troche zezuje ![]() * u nas temperatura w pokoju gdzie spimy z dzieckiem jest 20-21 ,nizej nie spada, ostatnio byla nawet wyzsza, ale to dlatego ze ja mam wnocy drgawki , poce sie i jest mi zimno, budze sie cala mokra. *jesli chodzi o kupki to nasze sa żółte. *Jolka co do "małej" to ja nie wiem jak sytuacja w srodku , ale na zewnatrz mam wrazenie jestem tak zszyta , ze mam mniejsza dziurke niz wczesniej, a wczoraj zeszla mi juz opuchlizna. ![]() *pamietam jak sie zarzekalam ze nie bede karmic przy innych ludziach, wtej chwili mi to wisi, tesciu, tesciowa, czy ktos inny nie przeszkadza mi to, a im nie wiem i malo mnie to obchodzi ![]() ![]() ![]() *ja na sali porodowej bylam z dziewczyna ze szkoly rodzenia, bylysmy we dwie, milo spedzilismy czas ![]() *dziewczyny , trzymam kciuki za wszystkie ktore macie porody przed soba, bedzie dobrze ![]() *ja mam wrazenie ze wszystkie objawy przedporodowe mam po porodzie ![]() ![]() mały sie chyba wybudza, wiec czeka mnie dwugodzinne posiedzenie z cycem, bede nadrabiac pozniej ![]()
#3922 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A w jakich godzinach teraz karmisz jesli moge zapytac? bo ja w sumie widze,ze jak On zje o 24, 3 i 6 to czasem sobie troche przedluzy ,ale to gora wlasnie 30min tj pisalam wczesniej. Wiadomo karmienie+odbijanie+przew ijanie i sie robi z tego prawie godzina ![]() cyca wydoi szybko,bo to raptem 10-15min gora i jest pelny Cytat:
![]() Tzn spi od 20 do 2 w nocy? ![]() ![]() heh no dokladnie to samo!! zachlannie niestetyy...a potem sie jeszcze ulewa oprocz tego zachlystniecia
||
![]() ![]() |
![]() |
#3923 | |
Zakorzenienie
|
Aguska smaruje sudokremem
---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3924 |
Zadomowienie
|
Wiecie co, a propos pieluch to ostatnio wypróbowuję Dady z biedronki żeby zobaczyć czy coś się dzieje z pupą zanim mi się pampersy skończą i muszę przyznać że praktycznie się niczym nie różnią
![]() ![]()
#3925 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do odwiedzin to tu jest taka tradycja że się odwiedza z kwiatami dla mamy i maskotką dla dzidziusia. Już widzę te tłumy ![]() ![]() Julliczka, Nikki ja też nie teges z mężem ![]() ![]() Mój mąż sam sobie robi śniadanie rano. Ja nawet nie wstaję o tej 6.00 Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3926 |
Zadomowienie
|
co do pampersów to TZ jak to facet kupil mi ostatnio w rossmanie babydream takie w zoltym opakowaniu i niezle, ale poki co wczoraj dokupilismy dwa opakowania 1 i czekamy az 2 beda dobre.
#3927 | |||
Zakorzenienie
|
Gratulacje z okazji skończonych 4 tygodni ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Jeszcze trochę i Nam przejdzie (oby.....) Trzymam kciuki aby humorki Nam się poprawiły ![]() Cytat:
![]() ![]() no a tata Twój chyba nie umie się już doczekać wnuka ![]() Przykro z powodu nóg...ja nie mam na szczęście tego problemu dlatego nic nie pomogę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3928 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i ![]() ![]() Cytat:
Ja już po PUP. Następna wizyta 23.04 no chyba że będę wtedy w szpitalu ![]() Podowiadywałam się co i jak po porodzie i jak urodzę to mam im podrzucić oświadczenie że urodziłam po 31dniach wzywają mnie na wizytę i muszą przedstawić ofertę (pocieszyła mnie babka że raczej dawają jakieś strony internetowe do przejrzenia czy coś takiego...chyba że mają nacisk aby dać mi ofertę pracy) a jak nie to potem wzywają dopiero za 4 miesiące. Nie wyobrażam sobie aby po 4 miesiącach zostawić małego i iść do pracy ![]() ![]() A jak jest u Was ?? Pytanie do dziewczyn które są zarejestrowane w Urzędzie pracy ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja też nie wstaję rano robić mu śniadania robię je zawsze wieczorem wraz z kolacją tak za jednym razem i potem daję do lodówki a rano on sobie zabiera. Ale wczoraj mnie tak wkurzył że mu nie zrobiłam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3929 |
Zakorzenienie
|
Mravka karmie cos tak jak u Was ,24, 3 , 6 ale sa przesuniecia tez ,zalezy jak wypadnie karmienie dzienne ( do 22 mysle piszac dzien) ostatnie, ale generalnie co 3 godziny ..., zdarzyło sie ze o 20 karmiłam i spała do 1 , ale to rzadko..
Moja też przy bączku chce cycać,szarpać, moim zdaniem przy ssaniu one się uspokajają, pewnie jakieś hormony się wydzielają podczas ssania, ktore pozwalają się szybciej uspokoić , łatwiej znieść ból ...i z tego chcą ssać jak bąk idzie bolesny Z tym ,że moja wyżywa się na smoku, cyca mojego raczej oszczędza ![]() miła akcja na poczcie i rozumiem buraka na twarzy , tez tak mam Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-04-04 o 09:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#3930 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.