|
|
#4591 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Koty czesc III
Cytat:
|
|
|
#4592 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale stron napisałyście
![]() Kitty jednak chyba ma świerzba- to co było woskowiną zmieniło się w takie jakby "suche liście" Wczoraj spakowałam Kitty do samochodu i pojechałam do weta, ale miał otwarte tylko do 15, a ja byłam o 16;/
|
#4593 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gdybym miała miejsce...Tylko dla mnie bez budki.
|
|
|
#4594 |
|
KOTerator
|
|
|
|
|
#4595 |
|
Zadomowienie
|
Sufitowy ze strony producenta od którego ja mój drapak kupowałam. To akurat jeden z tych które ludzie wstawiają ze swoimi kotkami
Marzy mi się taki albo żeby mój rozbudować ale miejsca za mało
|
|
#4596 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
|
|
|
#4597 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
Przeglądam właśnie drapaki i nie rozumiem, niektóre małe są bardzo drogie a niektóre duże (np. ten w załączniku) są tańsze niż takie 5 razy mniejsze
|
|
|
|
|
#4598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale gdzie przeglądasz?
|
|
|
#4599 |
|
KOTerator
|
Allegro (ten ogromny kosztował niecałe 400zł, no tylko miejsca na taki brak) i drapaki.pl (ceny -
). Ja myślę dla Milki o takim jak w załączniku z zoo+, Marea chyba ma podobny, tylko się zastanawiam, czy będzie stabilny, bo jak nie to faktycznie wolę "trochę" dołożyć, a będzie na dłużej
|
|
|
|
#4600 |
|
Nie depcze krokusów
|
Mój nie jest stabilny, bo się uszkodził przy transporcie.
|
|
#4601 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny- taki małe pytanko nie związane z drapakami
![]() Jakie warunki musi spełniać kotek, żeby wziąć go za granicę? Jakieś badania? Szczepienia? Jestem w tym zielona wiem tylko tyle, że nie obowiązuje już okres 6cio miesięcznej kwarantanny.
|
#4602 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z mojego i tylko mojego doświadczenia więc proszę być wyrozumiałym. Stabilność - trochę się chwiał nie na tyle żeby się przewrócić ale się ruszał jak kot z rozpędem chciał wskoczyć. Wielkość - te koty na obrazkach są chyba pomniejszone bo kilka miesięcy temu ta platforma do leżenia na samej górze była za mała a mój lubi wysoko być. No i do drapania nie mógł się wyciągnąć nie mówiąc o wspinaniu a akurat mój wspinać się lubi. Budka u nas zupełnie się nie sprawdziła - ani razu tam nie wszedł. Ale może są koty które lubią w budkach się chować - mój nie. Jakość wykonania - linka sizalowa po 3 miesiącach zaczęła się w tych miejscach w których kot najczęściej drapać przecierać. Plusz był pohaczony ale nie jakoś mocno. No kot drapie więc haczy. Ogólnie cena mała ale żałuję że od razu nie zainwestowałam w ten drapak który mam teraz. To mój pierwszy kot więc uczę się cały czas. Myśleliśmy żeby zrobić samemu jak u Rybiorka nawet materiały jakieś zebraliśmy ale jak toi bywa z mężczyznami mój TŻ nie mógł się zebrać - ciągle planował wierzę że kiedyś by ten drapak powstał tylko kiedy?Cena za drapak mnie przeraziła (RUFI) ale teraz zadowolenie moje i kota bezcenne Mam prosty drapak - jedną rurę do sufitu w połowie pólka i na górze hamak i to wystarcza. Wspina się na trzy skoki. Hamak mogę zdjąć i wyprać sztruks jest mocny a rura stabilna![]() Znasz swoje koty i swoje możliwości finansowe więc moja rada tylko taka - przemyśl i poobserwuj Milkę i Sonię
|
|
|
#4603 | ||
|
KOTerator
|
Cytat:
. Szczepienia oczywiście muszą być aktualne i niektóre państwa przed wjechaniem do nich wymagają np. odrobaczanie nie wcześniej jak 48 godzin wcześniej itp. ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
Mogłabyś kiedyś wstawić jeszcze raz zdjęcie nowego drapaka? ![]() Jak Horus drapie rurę to się ona nie przeciera, nie wychodzą te linki itp? Jeszcze Cię będę o to męczyć jak już nazbieram na drapak, ale to nie będzie szybko .Tż jak wróci z zagranicy to zobaczymy, może się tak stęskni, że będzie łaskawy zrobić mi jakiś drapak .
Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2012-04-04 o 12:42 |
||
|
|
|
#4604 |
|
Zakorzenienie
|
Monika, wyjeżdzasz z dziewczynami?
|
#4605 |
|
KOTerator
|
Nie
Kończę studia i nie wiadomo co dalej ze mną będzie. Po za tym jak nie teraz, to za 15 lat jakiś dłuższy wyjazd może się trafić a panienek nie zostawię |
|
|
|
#4606 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaa bo myślałam, ze uciekasz z PL
![]() nie wiem jak jest z kotami, ale takie badania na wyjazd za granice chyba są ważne ileś tam?
|
#4607 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale postaram się połączyć robienie zdjęć z zabawą dla niego to może się uda![]() Ja wzięłam grubszą rurę czyli 12 cm i linka jest naprawdę gruba więc nic się nie przeciera. Najbardziej mnie Horus rozwala jak leży na hamaku i drapie na leżąco bo mu się wstać nie chce ![]() Męczyć możesz jeżeli tylko chodzi o kociaste ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
ciekawe jak to zniesie no ale nie zostawię go z moją mamą bo nie dała by rady
|
|
|
#4608 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
, dopytam, ale chip i paszport chyba są dożywotnie (?) a żeby dostać paszport, trzeba zrobić badania. Dopytam jak się będę umawiać na całą akcję (jeszcze nigdy nie jechałam z dwoma kotkami naraz, już się boję, stąd nowy/drugi transporter, szelki dla obydwu kotek, zawieszki z adresem itp.).
|
|
|
|
|
#4609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie wiem czy przed samym wyjazdem nie trzeba jakiś badan powtórzyć ![]() opis potem całą akcję
|
|
#4610 | |||
|
KOTerator
|
Cytat:
Cytat:
.---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
.Możesz być tego pewna .
|
|||
|
|
|
#4611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4612 |
|
KOTerator
|
A wybierasz się gdzieś z Kitty?
|
|
|
|
#4613 |
|
Wtajemniczenie
|
. Jak się "dorobimy" kawalerki to wtedy Kitty zabierzemy.
|
#4614 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
A gdzie będzie Kitty jak wyjedziecie ?
|
|
|
|
|
#4615 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak sobie pomyślę, że nie będzie jej z nami nie wiadomo ile, to aż chce mi się płakać , ale nie mamy innego wyjścia. U taty będzie jej dobrze, bo jak parę razy tam byliśmy to mój brat się z nią bawił cały czas, a tata mógłby ją zagłaskać na śmierć
|
|
#4616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koleżanka pożyczyła mi bardzo fajną książkę o kotach- "Czy koty zawsze spadają na cztery łapy?" książka jest napisana w formie odpowiedzi na często zadawane pytania właścicieli kotów i bardzo mi się podoba, zawiera dużo pożytecznych informacji, polecam, myślę, że dla miłośnika kotów to dobra lektura |
|
|
|
|
#4617 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
z tym ze ten drapak wytrzyma i 20 kotow, jakosc jest proporcjonalna do wygladuCytat:
- kot musi byc zdrowy i miec aktualne szczepienia - musi miec chip - musi byc zaszczepiony przeciw wsciekliznie to sa wymagania obecnie do paszportu indywidualnie trzeba sprawdzac na stron panstw czy wymagane sa testy na poziom antycial (ja moim obu zrobilam choc Skuter niby juz ich nie potrzebuje ale ja chcialam wiedziec czy szczepionka dziala bo nie chcialabym sie dowiedziec przed wyjazdem jakby sie trafil do kraju gdzie jest wymagany test ze moj synus nie moze jechac) i kiedy ma byc wykonana szczepionka, w wielu krajach musi to byc min 3 miesiace przed wjazdem do kraju, no i szczepienie musi byc wazne dluzej niz pobyt w tym kraju paszport jest wazny caly czas jak wazne sa szczepienia, to zalezy od kraju w ktorym sie zyje - w Irlandii oraz UK szczepionka na wscieklizne musi byc robiona co 3 lata ale... jesli wyjedzie sie w tym czasie np do Francji i bedzie tam powyzej 3 miesiecy zaczyna kota obowiazywac prawo francuskie ktore nakazuje szczepienie roczne, nawet jak kot wroci do Irlandii powiedzmy po roku
|
|
#4618 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję Cytat:
|
|
#4619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4620 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:42.

dostała takiej głupawki że ona już nie biega ona lata 

). 

, dopytam, ale chip i paszport chyba są dożywotnie (?) a żeby dostać paszport, trzeba zrobić badania. Dopytam jak się będę umawiać na całą akcję (jeszcze nigdy nie jechałam z dwoma kotkami naraz, już się boję, stąd nowy/drugi transporter, szelki dla obydwu kotek, zawieszki z adresem itp.).