Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-04, 13:17   #2581
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Oillan tez jest bardzo dobre i tańsze troszkę...

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Odnośnie pchania rączek do buzi... Moja też to robi, czasami próbuje dwie włożyć i denerwuje się, że się nie mieszczą :P

PYTANIE!!!!! do mam, karmiących butelką.
Kiedy wprowadzacie pierwsze posiłki??? Ja się zastanawiam czy dać jabłuszko jak skończy 3 miesiące..???

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

A nie było mnie na tym forum z braku czasu.... Miałam problemy z karmieniem piersią (nie przetrwałam kryzysu laktacyjnego). Kilka zdań o mojej Michalince... kochana grzeczna.... Oby tak dalej...

hejka ja właśnie cche w przyszłym tyg zacząć już wprowadzać mu pierwsze posiłki typu jabłuszko, marcheweczka i jakiś soczek np jabłkowy rozrobiony troszkę z wodą

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Czesc Mamusie! Moj Michas konczy dzis trzy miesiacenim sie obejrze bedzie 18tka. No to pijemy:pijem y:

Agatku
A jak raczki w buzi sa
Ja smaruje po kazdej zmianie, moze faktycznie nie potrzeba az tak czesto

zebyscie trafili na dobrego pediatre

Neska a mozesz mi tez zdradzic na priv co pomoglo Igorkowi na to "krzywe" ulozenie? Michas tez tak ma.

dziękujemy - mam nadzieję ze ten będzie ok i zajmie sie prawidłowo Michasiem
Stary 2012-04-04, 13:19   #2582
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
hejka ja właśnie cche w przyszłym tyg zacząć już wprowadzać mu pierwsze posiłki typu jabłuszko, marcheweczka i jakiś soczek np jabłkowy rozrobiony troszkę z wodą

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

dziękujemy - mam nadzieję ze ten będzie ok i zajmie sie prawidłowo Michasiem

A ile ma dokładnie tygodni??? Może i ja już dam troszeczkę jabłuszka???
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 13:24   #2583
MMONIKA9
Wtajemniczenie

a u nas ok Michaś przespał dziś od 19:30-6:00 że znowu obudziłam sie wystraszona ze tak długo śpi i leciałam sprawdzić czy wszystko ok bo wczoraj zmieniałam mu pościel i wystraszyłam sie ze może źle przywiązałam ochraniacz (czy czasami go coś nie przydusiło) no ale po prostu miał twardy sen kochany urwisek
dałam mu flache i położyłam go do mojego wyrka i pospaliśmy jeszcze do 9 więc ja dzis wyspana jak tralalla
ale tak dobrze nam sie spało przez fatalną pogodę leje strasznie szaro buro zimno i do d... eeeeeee nienawidzę takiej pogody a już tak ślicznie było cieplutko słoneczko świeciło żyć sie chciało

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
A ile ma dokładnie tygodni??? Może i ja już dam troszeczkę jabłuszka???
dokładnie 3 miesiace i 12 dni

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

mam koleżankę która i przy pierwszym dziecku i przy drugim wprowadzała wpierw marcheweczke już w 3 mc, podpowiedziała mi ze najlepiej jest zaczynać od warzyw bo jak dziecko pozna słodki smak owoców to potem warzywa nie bardzo będzie chciało jadać więc ja chyba też wpierw spróbuję z marchewką a potem z jabłuszkiem
wszystkiego po troszku myślę że już można zacząć po malutku mu wprowadzać tym bardziej że problem z kupkami sie skończył zrobiłam mu przerwę od bebilonu tego zagęszczacza i po tygodniu znowu zaczełam mu zagęszczać tyle ze mniejszą miarkę dodawałam i jak na razie wszystko jest ok robi elegancko sam nawet 2 dziennie więc chyba mogę zacząć dawać coś innego i zobaczyć jaka będzie reakcja
Stary 2012-04-04, 13:26   #2584
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

O jakim zagęszczaczu piszesz???? Ja podaje Nan HA.
Stary 2012-04-04, 13:32   #2585
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
O jakim zagęszczaczu piszesz???? Ja podaje Nan HA.

ja małemu do melka bebiko dodaję taki zagęszczacz http://www.poradynazdrowie.pl/bebilo...lewaniach.html bo mały bardzo mi ulewał prawie każdy posiłek jak go podnosiłam by mu się odbiło to zwracał było jedne wielki chlust i po mleku
ja za to płace 24zł w aptece nie pamiętam na ile pierwsze opakowanie mi starczyło bo nie liczyłam (to musze zobaczyc na jak długo będe mieć)
Stary 2012-04-04, 13:50   #2586
Anabellita
Zadomowienie

ciezaróweczka ale jak do nich napisałaś? Zakładałaś spór?
Wkurza mnie ta cała sytuacja bo ja wywiązałam się z umowy a ona chce mi negatywa wystawić.
Jak by można było cofnąć mój neutralny komentarz to wystawiłabym jej negatywa (za moje nerwy) ona też by mi negatywa dała i byłoby po sprawie, a tak muszę się "szarpać" z kretynką

Wczoraj cały dzień załatwiałam jakieś sprawy. Podrzuciłam Asię do teściówki i hejaaa na miasto Była mn.in. u mojego gina po tabsy.
Szperam teraz na all w poszukiwaniu pościeli, ale chyba bedę musiała kupić nową kołderkę bo moja (odziedziczona po dzieciach szwagierki) jest jakaś niewymiarowa 130x98

A teraz pytanko do mamusiek które mają córcie
Powiedzcie mi czy myślicie już o przebiciu uszu swoich ślicznotek? Szwagierka wyskoczyła z takim pomysłem - chce kupić Asi kolczyki i zafundować jej przebijanie. Nie wiem co o tym myśleć bo Asia ma dopiero niecałe 2 miesiące.

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 13:56   #2587
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Wkurza mnie ta cała sytuacja bo ja wywiązałam się z umowy a ona chce mi negatywa wystawić.
Jak by można było cofnąć mój neutralny komentarz to wystawiłabym jej negatywa (za moje nerwy) ona też by mi negatywa dała i byłoby po sprawie, a tak muszę się "szarpać" z kretynką

Wczoraj cały dzień załatwiałam jakieś sprawy. Podrzuciłam Asię do teściówki i hejaaa na miasto Była mn.in. u mojego gina po tabsy.
Szperam teraz na all w poszukiwaniu pościeli, ale chyba bedę musiała kupić nową kołderkę bo moja (odziedziczona po dzieciach szwagierki) jest jakaś niewymiarowa 130x98

Powiedzcie mi czy myślicie już o przebiciu uszu swoich ślicznotek? Szwagierka wyskoczyła z takim pomysłem - chce kupić Asi kolczyki i zafundować jej przebijanie. Nie wiem co o tym myśleć bo Asia ma dopiero niecałe 2 miesiące.

ja dziś tez będe pierwszy raz zgłaszać spór na allegro jeżeli sie z babą nie dogadam za to ze sprzedała mi bubel ( karuzele) jej stan jest fatalny a opis był że jest w stanie bardzo dobrym - no kpina wręcz jest cała pożółkła ledwo gra zanina się ehhh brak słów a bezczelna jeszcze mi pisze ze ona też taką kupiła i że to żółte to nie jest brud tylko że co mnie to obchodzi że ona taką kupiła to że ktoś jej wcisnął szajs to nie znaczy ze ona też musi (ja wszytsko rozumiem ale nie jak ktos kłamie o stanie faktycznym)
Stary 2012-04-04, 14:09   #2588
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:

O własnie - Spór tak się to nazywa.... Tak założyłam spór. Jeżeli wywiązałaś się z umowy nie zasłużyłaś na negatywny komentarz.
Stary 2012-04-04, 14:16   #2589
magda1804
Rozeznanie

Czesc mamusie

melduje tylko, ze my chorujemy
z malenką bylam w czwartek u lekarza, bo miala straszny katar. Dostala lipomal, nasivin soft i siedzialysmy pare dni w domu. Katarek przeszedl, ale zaczal sie kaszel- okropny i wczoraj znowu wyladowalam u lekarza. Okazalo sie, ze rozwinela sie infekcja i teraz ma zapalenie oskrzeli Jestem zalamana, bo boje sie, ze moze zrobic sie z tego cos gorszego podaje jej amoksiklav- antybiotyk, deflegmin, bo tak zalecil lekarz, ale boje sie, ze to nie wystarczy. Znowu w nocy zaczal sie katar
Dodatkowo od wczoraj tez mnie rozlozylo i dzis juz w ogole jest masakra, z tym, ze mnie okrutnie boli mnie gardlo. Masakra

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 14:20   #2590
Anabellita
Zadomowienie

MMONIKA9 ciezaróweczka ludzie są bezczelni do granic możliwości!
No właśnie ja się zastanawiałam nad tym sporem i doszłam do wniosku, że jak ona mnie straszy negatywem to ja ją postraszę, że założę spór
Jeśli mi wystawi neg. to bez skrupułów napiszę do all
Dziękuję za odpowiedzi
Zaraz wchodzę na maila - uwaga, będę straszyć!

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Stary 2012-04-04, 14:27   #2591
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Anabelita...łączę się z Tobą w Yyyyy.... Trzymam kciuki!!!!
Stary 2012-04-04, 14:33   #2592
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Anabelita...łączę się z Tobą w Yyyyy.... Trzymam kciuki!!!!
dzięks

CÓRCIA

Stary 2012-04-04, 14:50   #2593
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Czesc mamusie

z malenką bylam w czwartek u lekarza, bo miala straszny katar. Dostala lipomal, nasivin soft i siedzialysmy pare dni w domu. Katarek przeszedl, ale zaczal sie kaszel- okropny i wczoraj znowu wyladowalam u lekarza. Okazalo sie, ze rozwinela sie infekcja i teraz ma zapalenie oskrzeli Jestem zalamana, bo boje sie, ze moze zrobic sie z tego cos gorszego podaje jej amoksiklav- antybiotyk, deflegmin, bo tak zalecil lekarz, ale boje sie, ze to nie wystarczy. Znowu w nocy zaczal sie katar
Dodatkowo od wczoraj tez mnie rozlozylo i dzis juz w ogole jest masakra, z tym, ze mnie okrutnie boli mnie gardlo. Masakra

ojej no to nie za ciekawie
przytulam mocno by sie wam polepszyło i żeby antybiotyki pomogły

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
MMONIKA9 ciezaróweczka ludzie są bezczelni do granic możliwości!
No właśnie ja się zastanawiałam nad tym sporem i doszłam do wniosku, że jak ona mnie straszy negatywem to ja ją postraszę, że założę spór
Jeśli mi wystawi neg. to bez skrupułów napiszę do all
Dziękuję za odpowiedzi
Zaraz wchodzę na maila - uwaga, będę straszyć!
po prostu człowiek czasami jest za dobry i potem ma
czasami niektórymi trzeba porządnie potrząsnąć by się ockneli
ja tej babie jak też napisałam że zgłaszam sprawę na allegro to mi odp że mogę karuzelę zwrócić w ciągu 10dni
teraz do niej dzwoniłam ale nie odbiera później spróbuję jeszcze raz

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Mały właśnie padł ze zmęczenia , odłożyłam go do łóżeczka niech sobie piuchna , biedny już miał tak podpuchnięte ślepka ze zmęczenia a tak walczył z opadającymi powiekami że sie tu z tż naśmialiśmy z niego
pewnei z godzinkę pośpi i się obudzi na mlesio no ale chociaż godzinke mam by sobie spokojnie posiedzieć i poprzeglądać neta
nosidełko już kupiłam nawet już dostałam info ze dziś będzie wysyłka więc jutro pewnie już dojdzie bo to kurierem zamawiałam wiec jak by co zdam relacje za kilka dni jak sie je użytkuje bo sama jestem ciekawa czy sie sprawdzi czy kolejny szajs
Stary 2012-04-04, 14:52   #2594
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Czesc mamusie

Wracajcie szybko do zdrowia

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
a---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

dokładnie 3 miesiace i 12 dni

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------
to prawdziwy facet już w Twojego Michasia

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
ja nie smaruję dupolka, tylko po kupce i na noc
rączki wpycha nawet dwie, a najgorsze że koniecznie chce je zobaczyć przy tej buzi i strasznie zezuje
z innym jedzonkiem poczekam jednak aż skończy 4 miesiąc tak jak jest zalecane

a my ciągle się bujamy z tym katarkiem, masakra jakaś do tego wymioty, bo się śpikami zaciągnie no i brak apetytu -zjada mi tylko 70 co 2,5h
czy frida jest skuteczniejsza od gruszki? gruszką nie mogę wyciągnąć tych śpików, a mała strasznie chrapie ;(
my od samego początku stosujemy fridę i jak narazie daje radę
-------------------------------------------
U nas leci 11 tydzień ,więc od paru dni mamy chyba skos,bo Bartek jest jakiś inny.
Całe szczęście nie płacze,tylko poprostu troszkę mniej gada -teraz poprostu zabawnie krzyczy.
Od wczoraj też zaczyna bawic sie i oglądac misiaki - oczywiscie wkłada je do buzi
Minusem tego skoku jest to ,że ma problemy z zasypianiem i się meczy strasznie przy tym.
ale ogólnie nie jest zle tym razem.

Edytowane przez NataliaM1103
Czas edycji: 2012-04-04 o 14:56
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 15:03   #2595
Anabellita
Zadomowienie

Synek mówi do mamy
- Mamo, a dlaczego moja kuzynka nazywa się róża ?
- Ponieważ twoja ciocia lubi kwiaty.
- A ty co lubisz mamo ?
- Przestań zadawać głupie pytania Wacuś

Idę obierać ziemniaki na placki ziemniaczane

CÓRCIA

Stary 2012-04-04, 15:11   #2596
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Wracajcie szybko do zdrowia

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

to prawdziwy facet już w Twojego Michasia

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

my od samego początku stosujemy fridę i jak narazie daje radę
-------------------------------------------
U nas leci 11 tydzień ,więc od paru dni mamy chyba skos,bo Bartek jest jakiś inny.
Całe szczęście nie płacze,tylko poprostu troszkę mniej gada -teraz poprostu zabawnie krzyczy.
Od wczoraj też zaczyna bawic sie i oglądac misiaki - oczywiscie wkłada je do buzi
Minusem tego skoku jest to ,że ma problemy z zasypianiem i się meczy strasznie przy tym.
ale ogólnie nie jest zle tym razem.
oj tak robi sie z niego prawdziwy facet no nie powiem duży już z niego chłopak i zaczyna już robić takie śmieszne minki np - powaga, złość, niezadowolenie, zdziwienie itp uwielbiam na niego patrzeć mówić do niego i obserwować jaka będzie reakcja
a najbardziej uwielbiam pobudki przy nim gdy od rana częstuje mnie swoim bezzębnym uśmiechem uświadamiam sobie wtedy jak ja go mocno kocham i nieważne że ta pobudka jest o 7 rano mogła by być nawet o 6 i tak kochałabym go tak samo mocno

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
Synek mówi do mamy
- A ty co lubisz mamo ?

hahahaha dobre

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

co do kawałów to : Druga w nocy. Wchodzi pijany facet do domu, ledwo się trzyma na nogach. Patrzy przed siebie i widzi żonę:
- Heniek, ile razy Ci mówiłam, że możesz wypić góra 2 piwa i o 22 masz być w domu?!
Na co pijany mąż:
- No maszszsz, znooowuuu miiii sieeeę poooomyyyyliłoooo

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

albo drugi mój ulubiony
Spotyka się dwóch sąsiadów. Jeden mówi:
- Czy ty wiesz Franek, że moja świnia mówi po francusku?
- Chyba jesteś pijany, albo zwariowałeś!
- Nie wierzysz? To założymy się!
Sąsiedzi poszli do chlewu do świni mówiącej po francusku. Jej właściciel pyta:
- Kaśka, umiesz mówić po francusku?
Świnia nic. Wtedy chłop ją kopnął, a świnia:
- Łi, łi, łi!

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

oki jeszcze jeden ostatni
Dwóch kosmitów wylądowało na ziemi. Ciemna noc pustkowie idą. Dochodzą do zamkniętej stacji benzynowej. Podchodzą do dystrybutora. Jeden z nich mówi:
- Dzień dobry my jesteśmy kosmici, przylecieliśmy tu w pokojowych zamiarach chcemy tylko porozmawiać.
Dystrybutor milczy. Tak trzy razy. W końcu jeden z nich nie wytrzymał i mówi:
- Chyba mu przywalę z lasera.
Na to drugi:
- Nie rób tego, to jakiś kozak. Więc jeszcze raz próbują a dystrybutor ciągle milczy. Więc ten jeden wyciąga laser, strzela, stacja wylatuje w powietrze. Wstają pół kilometra dalej otrzepując się z kurzu. Jeden drugiego pyta:
- Ty skąd wiedziałeś że to kozak? Jak byś się okręcił 2 razy dokoła swoim penisem a następnie wsadził go sobie w ucho też byłbyś kozak.
Stary 2012-04-04, 16:31   #2597
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
rózowych aniele w 4-pakach za 12.99
a ja wczoraj kupiłam za 17zeta 4 paki

Cytat:
Dzień dobry laseczki
Właściwie mój dzień nie jest za dobry, od rana wkur.wia mnie babiszon z all, ten od leżaczka
Poradzcie co robić, bo mi już ręce opadają.
Kupiłam leżaczek-bujaczek przez Kup teraz i kaske przelałam od razu. Niestety na następny dzień napisała mi maila, ze leżaczek uległ zniszczeniu i oddała mi pieniądze.
Transakcja nie doszła do skutku więc wystawiłam neutralny komentarz. Ona odpisała mi na maila tak: "Uważam że pani komentarz neutralny jest nie na miejscu za taki komentarz mogę Pani wystawić jedynie komentarz negatywny. Nic Panią to nie kosztowało a leżaczek poprostu przy przeprowadzce uległ zniszczeniu".
Ja się oczywiście wkurzyłam i napisałam jej, że mogła wycofać ofertę i ze za dziecinne uważam wystawienie mi negatywa tylko dlatego, ze ja dałam neutralny.
Dziś otwieram strzynkę mailową i widzę wiadomość od niej że jeśli nie wycofam swojego neutralnego komentarza to da mi negatywa bo psuję jej opinie na all.
Nie wiem nawet czy można wycofać komentarz
Przeszperałam jej konto na all i co widzę dwa tygodnie temu miała identyczy leżaczek do sprzedania i opis taki sam i fotki leżaczka te same... no zobaczcie:
tu mój leżaczek:http://allegro.pl/lezaczek-bright-st...245124682.html
a tu leżaczek sprzedany dwa tyg. wcześniej: http://allegro.pl/lezaczek-bright-st...180528861.html
różnią się tylko ceną! Nawe w opisie napisała tak: " Leżaczek używany był ze 3 razy ponieważ córka dostała 2 na chrzciny i korzystała z tam tego" i to przy jednym i przy drugim.
Nie wiem o co babie chodzi Jakaś piźnięta w dekiel!
co za babsztyl,współczuję.Kiedy s też załozyłam spór ,ale allegro nic z tym nie zrobiło,wiec dzień przed koncem wycofałam i baba się ze mną dogadała

Cytat:

chciałam przekłuć małej jak najszybciej,ale doszłam do wniosku ,ze i tak ciagle leży i nie bedzie jej wygodnie,wiec przekłuję ,jak już będzie większość dnia spedzała na siedzaco ew raczkujaco-chodzaco
Cytat:
Czesc mamusie

ojej współczuję,miejmy nadzieje,że szybko wyzdrowieje,a ten katarek to nic takiego i ty tez sie kuruj
No tak wczoraj cały dzien sama byłam bo tż w kopenhadze ,a dziś kupił okazyjnie lustrzankę i siedzi i sie bawi.Wymówka żeby nie zajmować sie mała to oczywiscie,ze przecież trzeba go ustawic ...ble ble ble.W końcu sama uspałam mała ,już sie obudziła i teraz znowu ja musze sie zając bo przecież karmieni.Te chłopy to naprawde słomiany zapał,na początku jedno stęknięcie małej i leciał,a teraz ...Od jutra ma wolne do wtorku więc mam zamiar troche odpoczać,chociaż ja lubie sie zajmowac nika więc nie wiem jak będzie.
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 16:39   #2598
Anabellita
Zadomowienie

dobre Monia
A to wczoraj słyszałam w radiu:
Wchodzi kogut do łazienki, a tam ZAKRĘCONE KURKI!

No dobra robię drugie podejście do obierania ziemniaków na placki Poprzednim mi się nie udało bo jak wzięłam do ręki pierwszego ziemniaczka to włączyła się syrena alarmowa

CÓRCIA

Stary 2012-04-04, 16:53   #2599
anankee
Rozeznanie

Cytat:
ja Emilce przekłułam uszy jak miała 9 miesięcy i uważam, że zrobiłam to za późno bo ona już była bardzo wiercąca się i nie obyło się przez to bez ryku. Ja bym polecała przekłucie własnie wtedy kiedy dziecko jeszcze leży i nie jest tak ruchliwe.

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 16:54   #2600
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
dobre Monia
A to wczoraj słyszałam w radiu:
Wchodzi kogut do łazienki, a tam ZAKRĘCONE KURKI!

No dobra robię drugie podejście do obierania ziemniaków na placki Poprzednim mi się nie udało bo jak wzięłam do ręki pierwszego ziemniaczka to włączyła się syrena alarmowa
Stary 2012-04-04, 16:59   #2601
NataliaM1103
Rozeznanie

neska czytam w klubie o Twoich poczynaniach na fitness tzn vacu,ja wlasnie planuje po swietach wybrac sie do fitnes clubu na to cudo,jest wasnie promocja 10zabiegow 120 zl a tak kosztuje 200zl
Tak sie zastanawialam czy to dziala,ale na Twoim przykladzie widze ,ze

Edytowane przez NataliaM1103
Czas edycji: 2012-04-04 o 17:03
Stary 2012-04-04, 17:01   #2602
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
neska czytam w klubie o Twoich poczynaniach na fitness tzn vacu,ja wlasnie planuje po swietach wybrac sie do fitnes clubu na to cudo,jest wasnie promocja 10zabiegow 120 zl a tak kosztuje 200zl
Tak sie zastanawialam czy to dziala,ale na Twoim przykladzie widze ,ze tak.
działa działa... centymetrow sporo spadło. chetnie bym jeszze pochodzila ale kasy brak ;/
a to sa 30 min zabiegi u cIebie? bo tanio bardzo. u nas 200zł juz po promocji. normalnie kosztuje ok 30 zl za 30 minut.
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 17:21   #2603
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
działa działa... centymetrow sporo spadło. chetnie bym jeszze pochodzila ale kasy brak ;/
a to sa 30 min zabiegi u cIebie? bo tanio bardzo. u nas 200zł juz po promocji. normalnie kosztuje ok 30 zl za 30 minut.
jeden seans trwa 30min i 120zł za 1ozabiegów ,160 za 15 jakaś taka promocja-jutro idę do fryzjera więc podrodze wejde sie zapytac dokładnie jak to jest.
---------------
Ponawiam pytanie ,żeby opakowanie termo trzymało ciepło to musi miec styropian w środku czy wystarczy taka srebrna osłonka?
---------------
Mój synuś kochany dzisiaj pierwszy raz zasnął przytulajac miśka,leżał obok a on sam zabrał go i położył na sobie i dwoma łapkami przytulał.Aż mi się łezki zakręciły.A to jest misiek od tżta co go przyniósl młodemu do szpitala jak urodziłam.
---------------
Dziewczyny co robicie dobrego na święta????
Stary 2012-04-04, 18:13   #2604
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
jeden seans trwa 30min i 120zł za 1ozabiegów ,160 za 15 jakaś taka promocja-jutro idę do fryzjera więc podrodze wejde sie zapytac dokładnie jak to jest.
---------------
Ponawiam pytanie ,żeby opakowanie termo trzymało ciepło to musi miec styropian w środku czy wystarczy taka srebrna osłonka?
---------------
Mój synuś kochany dzisiaj pierwszy raz zasnął przytulajac miśka,leżał obok a on sam zabrał go i położył na sobie i dwoma łapkami przytulał.Aż mi się łezki zakręciły.A to jest misiek od tżta co go przyniósl młodemu do szpitala jak urodziłam.
---------------
my w tym roku nie szalejemy będzie bigos, sałatka, jajka, kiełbasa no i słodkie i to wsio no do śniadania kawałek szynki chlebek i masełko poświecone jajo kiełbasa

rany jak ja się źle czuję głowa mnie tak napitala przez tą pogode że mam wrażenie że zaraz exploduje
ale jeszcze trochę i małego idę kąpać dostanie mleczko i będzie nynać wtedy ja się też chyba położe
Stary 2012-04-04, 18:14   #2605
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Ja myślałam, żeby przekłuć tak koło pół roczku, wcześniej na pewno nie
Cytat:
---------------
---------------
---------------
Też jutro idę do fryzjera

A na święta robię tylko sałatkę, resztę robi mama

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 19:09   #2606
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
PYTANIE!!!!! do mam, karmiących butelką.
Kiedy wprowadzacie pierwsze posiłki??? Ja się zastanawiam czy dać jabłuszko jak skończy 3 miesiące..???
A nie było mnie na tym forum z braku czasu.... Miałam problemy z karmieniem piersią (nie przetrwałam kryzysu laktacyjnego). Kilka zdań o mojej Michalince... kochana grzeczna.... Oby tak dalej...
Ja co prawda mam karmienie mieszane, ale po 4 miesiącu pewnie zaczniemy

Cytat:
Napisane przez Oluska1988 Pokaż wiadomość
Mam pare pytań do was kochane:
SMARUJECIE MALUCHOM DZIĄSŁA JAK TAK TO CZYM I JAK CZĘSTO??

CZY WASZE DZIECKI MAJĄ ZAPARCIA I ŚMIERDZĄCE BĄKI?? PO JAKIM CZASIE DAJECIE CZOPEK JA PO 2

Z góry dziękuje
1.
2. , ale czopka nie zdarzyło mi się jeszcze podac

Cytat:
Dzień dobry laseczki
Właściwie mój dzień nie jest za dobry, od rana wkur.wia mnie babiszon z all, ten od leżaczka
Poradzcie co robić, bo mi już ręce opadają.
Kupiłam leżaczek-bujaczek przez Kup teraz i kaske przelałam od razu. Niestety na następny dzień napisała mi maila, ze leżaczek uległ zniszczeniu i oddała mi pieniądze.
Transakcja nie doszła do skutku więc wystawiłam neutralny komentarz. Ona odpisała mi na maila tak: "Uważam że pani komentarz neutralny jest nie na miejscu za taki komentarz mogę Pani wystawić jedynie komentarz negatywny. Nic Panią to nie kosztowało a leżaczek poprostu przy przeprowadzce uległ zniszczeniu".
Ja się oczywiście wkurzyłam i napisałam jej, że mogła wycofać ofertę i ze za dziecinne uważam wystawienie mi negatywa tylko dlatego, ze ja dałam neutralny.
Dziś otwieram strzynkę mailową i widzę wiadomość od niej że jeśli nie wycofam swojego neutralnego komentarza to da mi negatywa bo psuję jej opinie na all.
Nie wiem nawet czy można wycofać komentarz
Przeszperałam jej konto na all i co widzę dwa tygodnie temu miała identyczy leżaczek do sprzedania i opis taki sam i fotki leżaczka te same... no zobaczcie:
tu mój leżaczek:http://allegro.pl/lezaczek-bright-st...245124682.html
a tu leżaczek sprzedany dwa tyg. wcześniej: http://allegro.pl/lezaczek-bright-st...180528861.html
różnią się tylko ceną! Nawe w opisie napisała tak: " Leżaczek używany był ze 3 razy ponieważ córka dostała 2 na chrzciny i korzystała z tam tego" i to przy jednym i przy drugim.
Nie wiem o co babie chodzi Jakaś piźnięta w dekiel!
ewidentnie kręci ja bym nie odpuściła
mój mąż dostał kiedyś towar nie dość, że inny model, to jeszcze zepsuty... chyba ze 3 miesiące czekał na zwrot kasy
no i dał negatywa, za co sprzedający również, tyle, że mniej kulturalnego

Cytat:
Ja co prawda mam synka, ale napiszę o sobie - miałam uszy przebijane od razu po urodzeniu, ale to dłuższa historia
Moim zdaniem im dziecko mniejsze tym lepiej

Cytat:
Czesc mamusie

Zdrowiejcie

Cytat:
Synek mówi do mamy
- A ty co lubisz mamo ?

Cytat:
oj tak robi sie z niego prawdziwy facet no nie powiem duży już z niego chłopak i zaczyna już robić takie śmieszne minki np - powaga, złość, niezadowolenie, zdziwienie itp uwielbiam na niego patrzeć mówić do niego i obserwować jaka będzie reakcja
a najbardziej uwielbiam pobudki przy nim gdy od rana częstuje mnie swoim bezzębnym uśmiechem uświadamiam sobie wtedy jak ja go mocno kocham i nieważne że ta pobudka jest o 7 rano mogła by być nawet o 6 i tak kochałabym go tak samo mocno
Mój tak samo - ma miny od "mega foch" poprzez zirytowanie, aż do "jestem wesoły, zaczep mnie)
i te uśmiechy poranne

Cytat:
Co do opak. to nie mam, ale któraś tu pisała, że lepsze ze styropianem
co do jedzenia, to na pewno jeden placek + jakaś sałatka... no i to co na śniadanko: jajka, szynka, sałatka warzywna, kiełbaska.
Na obydwa święta idziemy do rodziców na obiad, kawę i kolację, więc nie wymyślam za dużo
_________________________ ________
Byliśmy w poszukiwaniu Emanuela w Tesco... i było chyba z 5 rodzajów, a motyla akurat nie zamawiam zaraz z neta i święty spokój
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 19:12   #2607
19mala83
Raczkowanie

Cytat:
---------------
---------------
Natalia ja mam takie ze sreberkiem w środku z babydream i jak dla mnie badziew zamierzam kupić ze styropianem, bo to ze srebrną osłonką trzyma max 0,5 h no chyba że wstawisz bardzoooo gorące to ok godziny wytrzyma

Ja na święta wpraszam się do teściowej więc nie robię nic, tylko sernik i jakąs sałatkę, w drugie święto mamy chrzciny, robi je teściowa my dokładamy kasy i produktów więc niewiele na święta planuję.
19mala83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 19:28   #2608
diablica_db
Raczkowanie

hej troszke mnie nie było ale dzis mam pytanie. jak wasze dzieci reagowały na szczepienie i jak długo to trwało? bo my byłysmy dzis sie szczepic pierwszy raz i mała jest marudna co chwile płacze nie spi i ma stan podgoraczkowy
diablica_db jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 19:42   #2609
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diablica_db Pokaż wiadomość
hej troszke mnie nie było ale dzis mam pytanie. jak wasze dzieci reagowały na szczepienie i jak długo to trwało? bo my byłysmy dzis sie szczepic pierwszy raz i mała jest marudna co chwile płacze nie spi i ma stan podgoraczkowy
mój zniósł bez problemu zero marudzenia zero płaczu zero goraczki
jedyne co to się własnie dziewczyn pytałam czy ich dzieci miały takie wybrzuszenie na nóżce po szczepieniu wzw bo małemu wyszło
dziś już jest mniej wyczuwalne

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Bebi Bebi jak operacja męża?? wszystko dobrze?
Stary 2012-04-04, 19:45   #2610
*Agatek*
Zakorzenienie

Kupiłam na próbę 2 opakowania różowych chusteczek z rossmana dziękuję za odpowiedzi dziewczyny!

Kupiłam również zaproszenia i je wypisałam- jedno z głowy

Anabellita wiesz co? ja chyba bym wycofała komentarz, bo nie chciało by mi się kłócić z głupim babskiem dodatkowo nerwy, jak masz co robić domku i czyś się denerwować

Neska te chusteczki za 12,99 musiały być wtedy w promo- u mnie w ross kosztowały 15,99 czteropak

Natalia cos szybko dajesz ostatnią butlę- ja przeciągam małą do 21-22 max i wtedy ost karmienie- nie pozwalam jej głęboko zasnąć po karmieniu o 18-19 po prostu- nakarmię późno i wstaje 5-6 przeważnie Może spróbuj w ten sposób? Co do termoopakowania- tak, lepiej jak się ma styropian- lepiej trzyma- ja mam taki, ale mało korzystam w chwili obecnej hehe

Mijus ja od wczoraj smaruje dupsko rzadziej ileż można, nie? po kupce i przed snem będę smarować
Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Mała nie daj się zwieść pozorom! Boli na pewno i ja sie przekonywać o tym na razie nie mam zamiaru
Ale na A. się przyszykuj hihi.
no dziękuję za pocieszenie!! Jeszcze się nie ten teges majonez ? coś lipnie przecież miałaś taki sexy strój...
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Pearl kochana pomysl ze to stan przejsciowy i nie zawsze tak bedzie. Ja sie tym pocieszam. Im wieksze dziecko tym wiecej radosci Ci bedzie dawac . A facetom to widze latwo idzie to "wychowanie", czyli zajmowanie sie dzieckiem gdy maja czas, ochote, sile i sa wyspani.
zgadzam się w 100%

dokładnie!!!!
dlatego trza ich trzymać krótko i na smyczy!
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Moje dziecię śpi w rożku, ale wczoraj rożekwyprałam i na noc przykryłam kocykiem - rano obudziły mnie jej okrzyki, wstaję patrzę a dzidziuś zakopany pod kocykiem i nie może się wydostać Jak ją odkryłam to usnęła jeszcze na 1,5 godziny

Aha, miałam się wam wczoraj pożalić U nas nie ma gdzie wyjść z dzieckiem na spacer Wyszłyśmy wczoraj, po kilku dniach krzyków całymi dniami w końcu na spacerku malutka zasnęła - ale co?? Wszędzie samochody, autobusy, jeszcze jakiś koleś quada sobie ćwiczył, deptak mamy przy działkach - a tu sezon na wypalanie traw = smród Ech, nie cierpię tego miasta czasami, a swojego osiedla jeszcze bardziej
moja też w kołderce się zakopuje- głowa wystaje wrr

Aha i ja też nie mam gdzie wyjść z dzieckiem na spacer- nie jesteś sama... dlatego żałuję trochę, że mieszkam na bezludziu i zadupiu brak części chodnika- jadę po ulicy, tiry mnie mijają, strach się bać... ehh spaceruję koło aut non stop praktycznie no wybrałam się do lasu, ale widać jak w okół niego jest autostrada... żeby wyjść do prawdziwego lasu musiałabym pokonać jakieś 3,5 km w jedną stronę... tam jest wtedy cisza i spokój... no ale za daleko to jest i jeszcze pod górkę w 1 stronę- w jednej części to mam tak stromo, że spocona jestem cała zanim znajdę się na równi z ziemią

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości