|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
hejka ja właśnie cche w przyszłym tyg zacząć już wprowadzać mu pierwsze posiłki typu jabłuszko, marcheweczka i jakiś soczek np jabłkowy rozrobiony troszkę z wodą ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
|
|
#2582 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
A ile ma dokładnie tygodni??? Może i ja już dam troszeczkę jabłuszka???
|
|
|
|
|
#2583 | |
|
Wtajemniczenie
|
a u nas ok Michaś przespał dziś od 19:30-6:00 że znowu obudziłam sie wystraszona ze tak długo śpi i leciałam sprawdzić czy wszystko ok bo wczoraj zmieniałam mu pościel i wystraszyłam sie ze może źle przywiązałam ochraniacz (czy czasami go coś nie przydusiło) no ale po prostu miał twardy sen
kochany urwisek dałam mu flache i położyłam go do mojego wyrka i pospaliśmy jeszcze do 9 więc ja dzis wyspana jak tralalla ale tak dobrze nam sie spało przez fatalną pogodę leje strasznie szaro buro zimno i do d... eeeeeee nienawidzę takiej pogody a już tak ślicznie było cieplutko słoneczko świeciło żyć sie chciało ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- mam koleżankę która i przy pierwszym dziecku i przy drugim wprowadzała wpierw marcheweczke już w 3 mc, podpowiedziała mi ze najlepiej jest zaczynać od warzyw bo jak dziecko pozna słodki smak owoców to potem warzywa nie bardzo będzie chciało jadać więc ja chyba też wpierw spróbuję z marchewką a potem z jabłuszkiem wszystkiego po troszku myślę że już można zacząć po malutku mu wprowadzać tym bardziej że problem z kupkami sie skończył zrobiłam mu przerwę od bebilonu tego zagęszczacza i po tygodniu znowu zaczełam mu zagęszczać tyle ze mniejszą miarkę dodawałam i jak na razie wszystko jest ok robi elegancko sam nawet 2 dziennie więc chyba mogę zacząć dawać coś innego i zobaczyć jaka będzie reakcja
|
|
#2584 |
|
Raczkowanie
|
O jakim zagęszczaczu piszesz???? Ja podaje Nan HA.
|
|
|
|
#2585 |
|
Wtajemniczenie
|
ja małemu do melka bebiko dodaję taki zagęszczacz http://www.poradynazdrowie.pl/bebilo...lewaniach.html bo mały bardzo mi ulewał prawie każdy posiłek jak go podnosiłam by mu się odbiło to zwracał było jedne wielki chlust i po mleku ja za to płace 24zł w aptece nie pamiętam na ile pierwsze opakowanie mi starczyło bo nie liczyłam (to musze zobaczyc na jak długo będe mieć)
|
#2586 |
|
Zadomowienie
|
ciezaróweczka ale jak do nich napisałaś? Zakładałaś spór?
Wkurza mnie ta cała sytuacja bo ja wywiązałam się z umowy a ona chce mi negatywa wystawić. Jak by można było cofnąć mój neutralny komentarz to wystawiłabym jej negatywa (za moje nerwy ) ona też by mi negatywa dała i byłoby po sprawie, a tak muszę się "szarpać" z kretynką![]() Wczoraj cały dzień załatwiałam jakieś sprawy. Podrzuciłam Asię do teściówki i hejaaa na miasto Była mn.in. u mojego gina po tabsy. Szperam teraz na all w poszukiwaniu pościeli, ale chyba bedę musiała kupić nową kołderkę bo moja (odziedziczona po dzieciach szwagierki) jest jakaś niewymiarowa 130x98A teraz pytanko do mamusiek które mają córcie Powiedzcie mi czy myślicie już o przebiciu uszu swoich ślicznotek? Szwagierka wyskoczyła z takim pomysłem - chce kupić Asi kolczyki i zafundować jej przebijanie. Nie wiem co o tym myśleć bo Asia ma dopiero niecałe 2 miesiące.
|
#2587 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja dziś tez będe pierwszy raz zgłaszać spór na allegro jeżeli sie z babą nie dogadam za to ze sprzedała mi bubel ( karuzele) jej stan jest fatalny a opis był że jest w stanie bardzo dobrym - no kpina wręcz jest cała pożółkła ledwo gra zanina się ehhh brak słów a bezczelna jeszcze mi pisze ze ona też taką kupiła i że to żółte to nie jest brud tylko że co mnie to obchodzi że ona taką kupiła to że ktoś jej wcisnął szajs to nie znaczy ze ona też musi (ja wszytsko rozumiem ale nie jak ktos kłamie o stanie faktycznym)
|
|
#2588 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O własnie - Spór tak się to nazywa.... Tak założyłam spór. Jeżeli wywiązałaś się z umowy nie zasłużyłaś na negatywny komentarz.
|
|
|
|
|
#2589 |
|
Rozeznanie
|
Czesc mamusie
melduje tylko, ze my chorujemy z malenką bylam w czwartek u lekarza, bo miala straszny katar. Dostala lipomal, nasivin soft i siedzialysmy pare dni w domu. Katarek przeszedl, ale zaczal sie kaszel- okropny i wczoraj znowu wyladowalam u lekarza. Okazalo sie, ze rozwinela sie infekcja i teraz ma zapalenie oskrzeli Dodatkowo od wczoraj tez mnie rozlozylo i dzis juz w ogole jest masakra, z tym, ze mnie okrutnie boli mnie gardlo. Masakra
|
#2590 |
|
Zadomowienie
|
MMONIKA9 ciezaróweczka ludzie są bezczelni do granic możliwości!
No właśnie ja się zastanawiałam nad tym sporem i doszłam do wniosku, że jak ona mnie straszy negatywem to ja ją postraszę, że założę spór ![]() Jeśli mi wystawi neg. to bez skrupułów napiszę do all Dziękuję za odpowiedzi Zaraz wchodzę na maila - uwaga, będę straszyć!
|
#2591 |
|
Raczkowanie
|
Anabelita...łączę się z Tobą w Yyyyy....
Trzymam kciuki!!!!
|
|
|
|
#2593 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ojej no to nie za ciekawie przytulam mocno by sie wam polepszyło i żeby antybiotyki pomogły ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
czasami niektórymi trzeba porządnie potrząsnąć by się ockneli ja tej babie jak też napisałam że zgłaszam sprawę na allegro to mi odp że mogę karuzelę zwrócić w ciągu 10dni teraz do niej dzwoniłam ale nie odbiera później spróbuję jeszcze raz ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Mały właśnie padł ze zmęczenia , odłożyłam go do łóżeczka niech sobie piuchna , biedny już miał tak podpuchnięte ślepka ze zmęczenia a tak walczył z opadającymi powiekami że sie tu z tż naśmialiśmy z niego ![]() pewnei z godzinkę pośpi i się obudzi na mlesio no ale chociaż godzinke mam by sobie spokojnie posiedzieć i poprzeglądać neta nosidełko już kupiłam nawet już dostałam info ze dziś będzie wysyłka więc jutro pewnie już dojdzie bo to kurierem zamawiałam wiec jak by co zdam relacje za kilka dni jak sie je użytkuje bo sama jestem ciekawa czy sie sprawdzi czy kolejny szajs
|
|
#2594 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
![]() ------------------------------------------- U nas leci 11 tydzień ,więc od paru dni mamy chyba skos,bo Bartek jest jakiś inny. Całe szczęście nie płacze,tylko poprostu troszkę mniej gada -teraz poprostu zabawnie krzyczy. Od wczoraj też zaczyna bawic sie i oglądac misiaki - oczywiscie wkłada je do buzi ![]() Minusem tego skoku jest to ,że ma problemy z zasypianiem i się meczy strasznie przy tym. ale ogólnie nie jest zle tym razem. Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-04-04 o 14:56 |
|||
|
|
|
#2595 |
|
Zadomowienie
|
Synek mówi do mamy
- Mamo, a dlaczego moja kuzynka nazywa się róża ? - Ponieważ twoja ciocia lubi kwiaty. - A ty co lubisz mamo ? - Przestań zadawać głupie pytania Wacuś ![]() Idę obierać ziemniaki na placki ziemniaczane
|
#2596 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a najbardziej uwielbiam pobudki przy nim gdy od rana częstuje mnie swoim bezzębnym uśmiechem uświadamiam sobie wtedy jak ja go mocno kocham ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- co do kawałów to : Druga w nocy. Wchodzi pijany facet do domu, ledwo się trzyma na nogach. Patrzy przed siebie i widzi żonę: - Heniek, ile razy Ci mówiłam, że możesz wypić góra 2 piwa i o 22 masz być w domu?! Na co pijany mąż: - No maszszsz, znooowuuu miiii sieeeę poooomyyyyliłoooo ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- albo drugi mój ulubiony Spotyka się dwóch sąsiadów. Jeden mówi: - Czy ty wiesz Franek, że moja świnia mówi po francusku? - Chyba jesteś pijany, albo zwariowałeś! - Nie wierzysz? To założymy się! Sąsiedzi poszli do chlewu do świni mówiącej po francusku. Jej właściciel pyta: - Kaśka, umiesz mówić po francusku? Świnia nic. Wtedy chłop ją kopnął, a świnia: - Łi, łi, łi! ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Dwóch kosmitów wylądowało na ziemi. Ciemna noc pustkowie idą. Dochodzą do zamkniętej stacji benzynowej. Podchodzą do dystrybutora. Jeden z nich mówi: - Dzień dobry my jesteśmy kosmici, przylecieliśmy tu w pokojowych zamiarach chcemy tylko porozmawiać. Dystrybutor milczy. Tak trzy razy. W końcu jeden z nich nie wytrzymał i mówi: - Chyba mu przywalę z lasera. Na to drugi: - Nie rób tego, to jakiś kozak. Więc jeszcze raz próbują a dystrybutor ciągle milczy. Więc ten jeden wyciąga laser, strzela, stacja wylatuje w powietrze. Wstają pół kilometra dalej otrzepując się z kurzu. Jeden drugiego pyta: - Ty skąd wiedziałeś że to kozak? Jak byś się okręcił 2 razy dokoła swoim penisem a następnie wsadził go sobie w ucho też byłbyś kozak.
|
|
#2597 | |||
|
Zadomowienie
|
a ja wczoraj kupiłam za 17zeta 4 paki
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
No tak wczoraj cały dzien sama byłam bo tż w kopenhadze ,a dziś kupił okazyjnie lustrzankę i siedzi i sie bawi.Wymówka żeby nie zajmować sie mała to oczywiscie,ze przecież trzeba go ustawic ...ble ble ble.W końcu sama uspałam mała ,już sie obudziła i teraz znowu ja musze sie zając bo przecież karmieni.Te chłopy to naprawde słomiany zapał,na początku jedno stęknięcie małej i leciał,a teraz ...Od jutra ma wolne do wtorku więc mam zamiar troche odpoczać,chociaż ja lubie sie zajmowac nika więc nie wiem jak będzie.
|
|
#2598 |
|
Zadomowienie
|
dobre Monia
![]() A to wczoraj słyszałam w radiu: Wchodzi kogut do łazienki, a tam ZAKRĘCONE KURKI! No dobra robię drugie podejście do obierania ziemniaków na placki Poprzednim mi się nie udało bo jak wzięłam do ręki pierwszego ziemniaczka to włączyła się syrena alarmowa
|
#2599 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2600 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2601 |
|
Rozeznanie
|
neska czytam w klubie o Twoich poczynaniach na fitness tzn vacu,ja wlasnie planuje po swietach wybrac sie do fitnes clubu na to cudo,jest wasnie promocja 10zabiegow 120 zl a tak kosztuje 200zl
Tak sie zastanawialam czy to dziala,ale na Twoim przykladzie widze ,ze Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-04-04 o 17:03 |
|
|
|
#2602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to sa 30 min zabiegi u cIebie? bo tanio bardzo. u nas 200zł juz po promocji. normalnie kosztuje ok 30 zl za 30 minut. |
|
|
|
|
#2603 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
--------------- Ponawiam pytanie ,żeby opakowanie termo trzymało ciepło to musi miec styropian w środku czy wystarczy taka srebrna osłonka? --------------- Mój synuś kochany dzisiaj pierwszy raz zasnął przytulajac miśka,leżał obok a on sam zabrał go i położył na sobie i dwoma łapkami przytulał.Aż mi się łezki zakręciły .--------------- Dziewczyny co robicie dobrego na święta????
|
|
|
|
|
#2604 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rany jak ja się źle czuję głowa mnie tak napitala przez tą pogode że mam wrażenie że zaraz exploduje ![]() ale jeszcze trochę i małego idę kąpać dostanie mleczko i będzie nynać wtedy ja się też chyba położe
|
|
#2605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A na święta robię tylko sałatkę, resztę robi mama
|
|
|
#2606 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
2. Cytat:
ja bym nie odpuściłamój mąż dostał kiedyś towar nie dość, że inny model, to jeszcze zepsuty... chyba ze 3 miesiące czekał na zwrot kasy ![]() no i dał negatywa, za co sprzedający również, tyle, że mniej kulturalnego ![]() Cytat:
![]() Moim zdaniem im dziecko mniejsze tym lepiej Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() i te uśmiechy poranne Cytat:
co do jedzenia, to na pewno jeden placek + jakaś sałatka... no i to co na śniadanko: jajka, szynka, sałatka warzywna, kiełbaska. Na obydwa święta idziemy do rodziców na obiad, kawę i kolację, więc nie wymyślam za dużo ![]() _________________________ ________ Byliśmy w poszukiwaniu Emanuela w Tesco... i było chyba z 5 rodzajów, a motyla akurat nie zamawiam zaraz z neta i święty spokój
|
|
#2607 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja na święta wpraszam się do teściowej więc nie robię nic, tylko sernik i jakąs sałatkę, w drugie święto mamy chrzciny, robi je teściowa my dokładamy kasy i produktów więc niewiele na święta planuję. |
|
|
|
|
#2608 |
|
Raczkowanie
|
hej troszke mnie nie było ale dzis mam pytanie. jak wasze dzieci reagowały na szczepienie i jak długo to trwało? bo my byłysmy dzis sie szczepic pierwszy raz i mała jest marudna co chwile płacze nie spi i ma stan podgoraczkowy
|
#2609 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jedyne co to się własnie dziewczyn pytałam czy ich dzieci miały takie wybrzuszenie na nóżce po szczepieniu wzw bo małemu wyszło dziś już jest mniej wyczuwalne ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Bebi Bebi jak operacja męża?? wszystko dobrze?
|
|
#2610 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam na próbę 2 opakowania różowych chusteczek z rossmana
Kupiłam również zaproszenia i je wypisałam- jedno z głowy ![]() Anabellita wiesz co? ja chyba bym wycofała komentarz, bo nie chciało by mi się kłócić z głupim babskiem ![]() Neska te chusteczki za 12,99 musiały być wtedy w promo- u mnie w ross kosztowały 15,99 czteropak ![]() Natalia cos szybko dajesz ostatnią butlę- ja przeciągam małą do 21-22 max i wtedy ost karmienie- nie pozwalam jej głęboko zasnąć po karmieniu o 18-19 po prostu- nakarmię późno i wstaje 5-6 przeważnie Co do termoopakowania- tak, lepiej jak się ma styropian- lepiej trzyma- ja mam taki, ale mało korzystam w chwili obecnej hehe ![]() Mijus ja od wczoraj smaruje dupsko rzadziej ileż można, nie? po kupce i przed snem będę smarować Cytat:
Jeszcze się nie ten teges majonez ? coś lipnie ![]() Cytat:
![]() dokładnie!!!! dlatego trza ich trzymać krótko i na smyczy! Cytat:
Aha i ja też nie mam gdzie wyjść z dzieckiem na spacer- nie jesteś sama... dlatego żałuję trochę, że mieszkam na bezludziu i zadupiu brak części chodnika- jadę po ulicy, tiry mnie mijają, strach się bać... ehh spaceruję koło aut non stop praktycznie no wybrałam się do lasu, ale widać jak w okół niego jest autostrada... żeby wyjść do prawdziwego lasu musiałabym pokonać jakieś 3,5 km w jedną stronę... tam jest wtedy cisza i spokój... no ale za daleko to jest i jeszcze pod górkę w 1 stronę- w jednej części to mam tak stromo, że spocona jestem cała zanim znajdę się na równi z ziemią
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:54.

i denerwuje się, że się nie mieszczą :P
Oby tak dalej...
nim sie obejrze bedzie 18tka
. No to pijemy
zebyscie trafili na dobrego pediatre 

Była mn.in. u mojego gina po tabsy.
130x98

Trzymam kciuki!!!!

ojej no to nie za ciekawie
przytulam mocno by sie wam polepszyło i żeby antybiotyki pomogły

Co do termoopakowania- tak, lepiej jak się ma styropian- lepiej trzyma- ja mam taki, ale mało korzystam w chwili obecnej hehe 
dlatego trza ich trzymać krótko i na smyczy!
Jak ją odkryłam to usnęła jeszcze na 1,5 godziny