|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#60901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści
no udały się
![]() Cytat:
ale te dwie mnie ujely kolor ![]() żółta bedzie do turkusowego stanika sesese "pacz mi w oczy" nabralo nowego znaczenia :P |
|
|
|
|
#60902 |
|
Przyczajenie
|
Hej, w mojej rodzinie wszyscy mają kręcone włosy, tylko ja mam proste. A przynajmniej do tej pory tak myślałam. Jak byłam mała moje włosy się falowały, było ich dużo i były bardzo śliskie (wszystkie gumki i spinki z nich spadały). W podstawówce ścięłam je lekko za ucho i od tej pory nosiłam krótkie włosy ( czasami nawet 5 mm). Miałam też 3 epizody z trwałą (szkoła średnia i studia), ale ona nie trzymała się długo na moich włosach. Od 10 lat mam swoje naturalne włosy, które farbuję co jakieś 2 miesiące. Ostatnio zaczęły mi bardzo wypadać, więc postanowiłam zastosować kurację Radicalem. Wcierkę stosuję na noc. Już po pierwszym użyciu włosy zaczęły mi się kręcić. Czy to oznacza, że moje włosy są kręcone, a nie proste, jak do tej pory myślałam?
Wspomnę jeszcze, że codziennie myję włosy i suszę je suszarka i prostuje na szczotce. Bardzo proszę o odpowiedź.
|
|
|
|
#60903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli zmieniły kształt same z siebie a nie pod wpływem np wałków to tak, muszą mieć to w sobieMyślę, że albo zmieniły się pod wpływem zmian w organizmie (ciąża wiele zmienia, ale czasem wystarczy po prostu JAKAŚ zmiana) albo potencjał czaił się i tylko czekał na okazję żeby się ujawnić. Możesz mieć jeszcze fale - jeśli nie dba się o nie jak o kręcone tylko traktuje jak proste to będą wyglądać jak niedorobione proste Hm prostujesz suszarką - czyli jest co prostować Spróbuj po następnym myciu (najlepiej bez czesania, albo czesane jeszcze z odżywką) zrobić zdjęcie i pokaż nam. Mi tam opis wystarczy ![]() ----------- Misia jakie mięsiste
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2012-04-04 o 10:58 |
|
|
|
|
#60904 |
|
Przyczajenie
|
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Na pewno zrobię zdjęcia i je wkleję.
|
|
|
|
#60905 |
|
Zakorzenienie
|
coś więcej o falach KLIK
jest nas tu wiele - przez większość życia sądziłyśmy, że mamy proste włosy bardzo fajny materiał do eksperymentów
|
|
|
|
#60906 |
|
Przyczajenie
|
Powiedzcie, jak stosujecie krem BeBeuty z Biedronki, ten z masłem shea i kokosem? Jako maskę przed myciem, czy po myciu, czy tylko do stylizacji??
A Hegron bez spłukiwania można używać tylko zgodnie z przeznaczeniem, czy np można zrobić z niego psikadło jakieś??? I ostatnie pytanie, bo wczoraj udało mi się nabyć Jantar odżywkę, tak tutaj zachwalaną, mam ją nakładać jako odżywkę bs czy dopiero po nałożeniu odżywki bs, jako stylizator? Producent pisze, żeby codziennie wcierać w skórę głowy i włosy przez 3 tygodnie. Ale nie pisze czy na mokre czy na suche. Podzielcie się proszę swoimi doświadczeniami ))
|
#60907 | |
|
Wtajemniczenie
|
Malinarko, robilas wpis w dzienniku regeneracji? zrobisz?
Do kazdego mycia uzywasz szamponu, jak czesto myjesz i jak czesto z SLS?Cytat:
Ostatnio eksperymentowalam z silikonami i pq w odzywkach d/s i b/s. Bardzo zle. Obciazone, smetne wlosy. Mozecie mi pomoc? Niedlugo bede w Polsce i planuje zrobic zakupy wlosowe bede mogla pierwszy raz przetestowac wiekszosc kosmetykow, ktorych uzywacie. Mysle o:stylizacja: zel mrozacy joanny zel isana meski odzywki: garnier karite odzywki alterry ktoras z joasek b/s szampony Hipp ? mozecie mi cos polecic? cos co idzie dostac normalnie w sklepie/aptece itd., odpada zamawianie z neta. Z kosmetykow dostepnych w Rossmanie/Naturze jedyne co znam to szampon babydream.
Edytowane przez stasiek Czas edycji: 2012-04-04 o 12:29 |
|
|
|
|
#60908 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ona do mycia tez i jako baza pod domowe maski - łatwiej sie zmywaja Cytat:
ja raczej przed myciem np na noc bo mi lepi |
|||
|
|
|
#60909 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam tu jakąś dyskusję o przyklapie poplunkingowym - a próbowałyście plunkingu odwróconego? Koszulkę układa się pod włosami, kołnierzem przy karku, częścią tułowiową nakrywa włosy i związuje rękawami - wychodzi turban odwrócony o 180 stopni w stosunku do normalnego plunkingu.
Mi zwykły też robił przyklap, a ten używam namiętnie od miesięcy. A, i po plunkingu harmonijkuje włosy
|
#60910 |
|
Raczkowanie
|
Poradźcie mi, proszę.
Testuję już prawie rok mycie włosów szamponami bez SLS i SLES i znam tylko 2 - BD i Hipp. Hipp to masakra, nie ma możliwości rozczesania włosów, aż skrzypią, straszne. BD tylko odrobinę lepszy, b. plącze włosy- po umyciu pozostawia kilka kołtunów (myję b. delikatnie, lecz włosy są do połowy szyi i b. cienkie) i żeby je rozczesać, muszę nałożyć dużo odżywki (za dużo) i wtedy delikatnie mogę próbować, ale mimo wszystko jest sporo ciągnięcia. Potem staram się odcisnąć włosy z nadmiaru, ale i tak na włosach ląduje nie zalecana 2 czy 5. złotówka, ale zagłębienie dłoni, co mi b. obciąża włosy. Zastanawiam się, czy nie użyć balsami do kąpieli dla mam z Rossmana, może ona pomoże, czy ktoś próbował? Problem tylko w tym, że mam b. cienkie włosy i boję się przeciążenia. A może wrócić do szamponu z SLS lub SLES, mającego w składzie jakieś substancje ułatwiające rozczesywanie? Może będzie to mniejsze zło niż zmaganie się z rozczesywaniem? Mycie odżywką odpada. Będę wdzięczna za pomoc, bo zastanawiam się, czy chcąc dbać o włosy nie robię im jeszcze większej krzywdy. |
|
|
|
#60911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez sls'ów są też szampony Alterra |
|
|
|
|
#60912 |
|
Kazar Lady
|
ale tylko jeden jest zgodny z CG
Kociasta, jeszcze myjemy włoski płynem do higieny intymnej facelle sensitive
|
|
|
|
#60913 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#60914 |
|
Raczkowanie
|
O poważnie? Wczoraj go kupiłam do zastosowania zgodnie z przeznaczeniem, bo to jedyny łagodny, jaki znalazłam - czy on plącze włosy? A jak oceniacie jego działanie jako płyn do higieny?
![]() Alterra też bez SLS? Tak to jest, jak się zrobi dłuuugą przerwę od forum
Edytowane przez Kociasta Czas edycji: 2012-04-04 o 14:48 |
|
|
|
#60915 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
te na głowie mi akurat plącze ale zdecydowanie łagodniej niż BD czy inny szampon - ale ja akurat wolę myć odzywką |
|
|
|
|
#60916 |
|
Zakorzenienie
|
A gdzie mozna ten żel Facelle kupić?
Edit. Już widzę. |
|
|
|
#60917 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oczywiście chodziło mi o włosy na głowie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#60918 |
|
Zakorzenienie
|
Co myślicie o tym produkcie?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...rbowanych.html |
|
|
|
#60919 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niezgodny z CG---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
(w sumie obecnie nic mi nie plącze, właśnie się zorientowałam ) Używana zgodnie z przeznaczeniem też jest ok.
|
|
#60920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#60921 |
|
Wtajemniczenie
|
Na pewno jest alternatywą do sprajów Gliss Kura, to chyba podobny typ kosmetyków. Tańszą
![]() Moje włosy słabo tolerują wszelkie spraje, puszą się :/a jednego glisskura nienawidziły serdecznie, jeden psik zmieniał je w tłusto-suchą słomę :/
|
#60922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dopiero sie dowiaduję jak moje włosy takie spraye tolerują. Gliss Kur na razie jest fajny, ale to jeszcze za szybko by coś więcej o nim powiedzieć. W ogóle pielęgnacja robi swoje. Moje włosy juz aż tak się nie tłuszcza, ale i tak muszę je myć codziennie |
|
|
|
|
#60923 |
|
Przyczajenie
|
A z tym żelem to mam go dawać na suche włosy czy na mokre przed ręcznikowaniem
|
|
|
|
#60924 |
|
Rozeznanie
|
Używa któraś z was odżywek d/s z Apteczki Babuni?
Dzisiaj dzień rozpusty dla włosów: były oleje na jakieś dwie i pół godziny, proteiny, peeling cukrowy skalpu, teraz mokre schną sobie. Dam im jeszcze b/s z lnem i rumiankiem, a co I tak przy okazji zajęłam się swą skórą. Na razie na twarzy, ale wieczorem reszta ![]() Odkryłam, że glucik fajnie działa na moje włosy nałożony po umyciu z odzywką b/s. tylko do reanimacji jeszcze nie umiem go użyć... |
|
|
|
#60925 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
Niby mniej tłuste, ale i tak bym nie przezyła gdybym ich nie umyła codziennie
|
||
|
|
|
#60926 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
.A poważnie, to musisz sprawdzić co bardziej odpowiada Twoim włosom. Ja daję na mokre troszkę przez plunkingiem i troszkę po. Są dziewczyny, które dają tylko przed albo tylko po /często tak robię/. Można też na suche włosy zwilżonymi dłońmi. Na całkiem suche włosy, żel może się nie sprawdzić. Ale sama musisz wypróbować. Ja mam z mlekiem i miodem. Kiedy miałam ją na początku cg, uważałam, że jest beznadziejna. Kupiłam znów po 1,5 roku i tym razem bardzo lubię. |
|
|
|
|
#60927 |
|
Zadomowienie
|
Kupiłam dziś Garniera Czysty Blask, czy jakoś tak
aż się nie mogę doczekać, aż go użyję ![]() Wczoraj nałożyłam b/s Glorię na to lniany, drogeryjny i odrobina lnianego. Efekt dziś bardzo ładny, włoski przyjemnie, mięsiste
|
|
#60928 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#60929 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może i mi później podpasuje a właśnie, chyba opakowanie się zmieniło, tak?
|
|
|
#60930 |
|
Rozeznanie
|
moje włosy i skóra głowy mają od kilku myć oficjalny kryzys. nie wiem od czego i dlaczego, ale nie dość, że włosy to proste strąki nadające się tylko do rozczesania i spięcia w kitkę, to jeszcze skalp swędzi i się łuszczy. idę je zaolejować a potem umyję innym szamponem - BD, nie Biovaxem. może to coś da...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 8 (0 użytkowników i 8 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:04.

ale te dwie mnie ujely
kolor 
Wspomnę jeszcze, że codziennie myję włosy i suszę je suszarka i prostuje na szczotce. Bardzo proszę o odpowiedź.