Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2030 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-03, 11:49   #60871
Śnieżka
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści

dziewczyny a czy isopropyl alcohol wysusza?jest na szostym miejscu w Joannie z miodem b/s
az sie nie chce wierzyc ze kładłam ja na włosy a ona mi chyba bardziej szkodzila niz pomagała
Śnieżka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 11:51   #60872
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Śnieżka Pokaż wiadomość
dziewczyny a czy isopropyl alcohol wysusza?jest na szostym miejscu w Joannie z miodem b/s
az sie nie chce wierzyc ze kładłam ja na włosy a ona mi chyba bardziej szkodzila niz pomagała
Sam tak, w tym zestawie nie powinien. To jak z denaturatem i etanolem.
Może szkodzi Ci miód, pH, brakj emolientów?

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 11:58   #60873
Śnieżka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Sam tak, w tym zestawie nie powinien. To jak z denaturatem i etanolem.
Może szkodzi Ci miód, pH, brakj emolientów?
nie no,nie zaobserwowałam ze mi szkodzi,wlosy wygladaja ok
tylko na forum wyczytalam ze moooże wysuszac i wolała, sie tutaj upewnic bo uzywam jej bardzo czesto,dzieki za odp
Śnieżka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 12:06   #60874
edyta07
Zadomowienie

dziękuję wszystkim

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość

Łaaa jakie gęste, chcę takie
to tylko na zdjęciu taki efekt, mam cienkie i niezbyt gęste włosy...

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Nie raz pracowałam 70h w tygodniu, bez obiadku i dopłaty za nadgodziny. Mogę chyba zrobić przerwę na śniadanie bez patrzenia w Autocada? ;]

ja najbardziej
przeprasza jak to źle zabrzmiało

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Śnieżka Pokaż wiadomość
nie no,nie zaobserwowałam ze mi szkodzi,wlosy wygladaja ok
tylko na forum wyczytalam ze moooże wysuszac i wolała, sie tutaj upewnic bo uzywam jej bardzo czesto,dzieki za odp
chodzi o ten balsam z "apteczki babuni" z miodem i mlekiem?
ja go zawsze używam jako b/s...

Cytuje jeszcze z poprzedniego wątku:
"Polecam. Tylko koniecznie trzeba nałożyć coś pod niego. Ja daję maskę Alterry jako odżywkę b/s Mam po takim jej użyciu ładne i mięsiste włosy "

Tę z granatem i aloesem?
Chciałam ostatnio nałożyć odżywkę Alterry d/s jako b/s, ale jakieś obawy mam

udo:
60-58-54 cm

mój blog

Edytowane przez edyta07
Czas edycji: 2012-04-03 o 12:21
edyta07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 13:22   #60875
babsik82
Przyczajenie

Babsik, a moze kupilas ten z rozowa nakretka (Creme Spoeling)? Oba Hegrony nadaja sie do mycia
A Pottersy maja jakies silikony, ale dziewczyny nie zwracaja na nie wiekszej uwagi [/QUOTE]

Tak kupiłam z różową nakrętką (bez spłukiwania), wzięłam bez zastanowienia Hegron to Hegron, a dziś dopiero mi się przypomniało, że są dwa i miałam zamiar kupić ten bez spłukiwania. ehhhh trzeba będzie wydać podwójnie kaskę za gapiostwo:/
Stary 2012-04-03, 13:30   #60876
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez edyta07 Pokaż wiadomość
To ja się pochwalę moimi kłaczkami, ale to tylko chwilowy stan.
O rany, ale super

Jak Wy to robicie, że macie włosy pocieniowane, poskręcane i jest ich tak DUŻO? Bo moje bez rozczesania zazwyczaj wyglądają bardzo licho, prześwituje mi szyja, czasami skalp a mam wrażenie, że jeśli je pocieniuję to na dole zostaną trzy smętne kosmyki.
W sumie pytanie jest retoryczne bo wiem, że muszę zapuścić grzywkę, której za dużo się uzbierało a pewnie doda mi ze 2 cm objętości.

Cytat:
Napisane przez szsz Pokaż wiadomość
RedHairedWitch (cudne włosy, jak z bajki, jestem fanką ) - nie brałabym na początek mrożącej, bo jest mocna i nie tylko ja tu się skarżyłam na sklejanie, albo się go kocha albo nienawidzi Zaczęłabym chyba od Bielendy Graffiti - jak przeczytałam historię Myszki u Anwen, od razu po niego poleciałam do Rossmanna (historia Myszka mnie zainspirowała, bo przed CG miała włosy podobne do moich).
Jakikolwiek żel, jak Ci nie przypasuje sam, dalej będziesz mogła mieszać z olejkiem i Naturią
Dziękuję, miło mi
Zaraz przepatrzę blog pod tym kątem chociaż wczoraj testowałam jakiś stary żel Welli w połączeniu z lnianym i zirytowała mnie faktura włosów po jego użyciu i, być może niewłaściwym, odgnieceniu. Sztywnawe, tępe, takie trzydniowe, ble.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 13:30   #60877
babsik82
Przyczajenie

[QUOTE=edyta07;33313286]To ja się pochwalę moimi kłaczkami, ale to tylko chwilowy stan. Zgrzeszyłam-użyłam wczoraj lakieru Ale miałam większe wyjście, więc chyba lepszy lakier niż prostowanie i nakładanie innych silikonów żeby utrwalić...

Piękne!
Jak ja bym chciała mieć taką długość włosów, nawet nie skręconych:p ehhh chyba z rok muszę jeszcze poczekać, albo i dłużej:/
Stary 2012-04-03, 14:05   #60878
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
metoda CG jest czasochłonna jak się wkręcisz i zaczniesz kombinować
śpieszę wyjaśniać gotuję żel lniany normalnie, odcedzam i z powrotem do rondla, dodaję żelfix, czekam aż się zagotuje, mieszam aż zniknie piana (na opakowaniu tak każą) i do pojemnika. dokładniejszego/idealnego przepisu podać nie potrafię bo na razie przeprowadzam testy z różną ilością żelfixu na początek można spróbować z łyżeczką na żel ze szklanki wody
taki dżem dużo mocniej utrwala i baardzo poprawia skręt, jednak włosy są po nim trochę tępe i trudne do rozczesania (palcami) następnego dnia, pewnie przez cukier
to pewnie zależy od stanu włosów

jeśli o to chodzi to ktoś mądrzejszy musi się wypowiedzieć rzuciłam tylko pomysł, ale nie probowałam

jeśli tak wygląda Twoja pielęgnacja to nie masz wielu zmian przed sobą, także czasowo też pewnie różnica będzie mała dodasz tylko odżywkę d/s i git
O ukręcę dżemik, spróbuję z żelatyną spożywczą, zakwaszę ciut, wciepię aloes. Zobaczymy, zobaczymy...
Kusi mnie żeby ugotować żel lniany na wywarze z jakiegoś ziółka, ciekawe ile przetrwa bez konserwowania.

Cytat:

patrycjazuzanna - witaj w klubie
dziewczyny już Ci napisały co i jak ja tylko dodam, że też mam raczej niską porowatość, więc możesz wzorować się na mnie - chociaż wprost możne być ciężko bo uwielbiam eksperymenty
dziennik regeneracji strona 5 i 6, codziennik bardzo często
Dopóki nie odstawisz szczotki nie będzie WOW. Włosy o niskiej porowatości niechętnie zmieniają się same z siebie, ciasna łuska promuje wyprost chociaż falowany "kręgosłup" walczy
Walczę ze sobą, specjalnie nie zabrałam szczotki na urlop. Mam na głowie totalny rozpiździel za przeproszeniem.

Cytat:
Też byłam święcie przekonana, że mam proste, tylko jakieś krzywe takie Z tego co piszesz, to właściwie już stosujesz CG - OMO, brak silikonów, itd. Już dziewczyny pisały, że to nie jest czasochłonne, tylko inne produkty tak naprawdę, o innych składach, dobierane z większą uwagą.

Co do szczotkowania włosów - to moje włąsne zdanie - jak się ma włosy takie ,,raczej" prostawe, delikatnie falowane, to czesanie (umiejętne!) nie niszczy włosów, wręcz może im dobrze robić, ale z pewnością nie wpływa dobrze na skręt, więc jak się dostrzega u siebie tendencję do falowania, a chce się zobaczyć, co będzie dalej - lepiej nie czesać. Ja od kilku miesięcy czesałam chyba z 5 razy, wliczając czesanie grzebieniem z odżywką na mokro... Ale nie dlatego się powstrzymuję przed czesaniem, że tak się trzęsę nad każdą falą - to nad każdym włosem się trzęsę, wiem, że włosy od samego czesania nie wypadają (niedawno zresztą była tu o tym mowa), ale jak miałabym sobie niechcący nawet jednego włosa wyrwać, to wolę nie czesać.

O żelu już napisałam wyżej, a co do maski w związku z olejowaniem, to Twoje włosy same Ci powiedzą
(masz bardzo łądne włosy, wyglądają - choć zdjęcia małe - na zdrowe i gęste)
No widzisz, ja intensywnie szczotkuję, żeby usunąć od razu włosy, które przez resztę dnia prawdopodobnie wylądowałyby na moich plecach, ramionach. Przy okazji masuję skalp. Dodatkowo włosy są gładsze. Mam świadomość, że uszkadzam je mechanicznie. Wyeliminowałam pianki i lakiery, ale szczotka boli mnie najbardziej.
I dziękuję za komplement. Są faktycznie dosyć zadbane i dosyć gęste, ale cieniutkie i delikatne. Walczę z wypadaniem (efekt paru ładnych lat paskudnego stresu, złej diety, niedosypiania i pożerania tabletek antykoncepcyjnych - miesiąc temu odstawiłam). Po hennowaniu optycznie wydają się nieco grubsze, ale obawiam się, jak to wpłynie na ewentualne falowanie. Tutaj zamieściłam lepszej jakości zdjęcia parę tygodni po nałożeniu henny i porządnym szczotkowaniu ofkors. https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=904

Dotychczas olejowałam na noc, ale oprócz odżywki b/s nic nie kładłam na włosy, więc nie było potrzeby nic z nich usuwać. Czy żele do stylizacji zgodne z CG bardzo utrudniają wchłanianie substancji do włosa, muszę je myć przed nałożeniem oleju?
Stary 2012-04-03, 15:12   #60879
czarno czarna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Przepraszam że się znów czepiam . Dimethicone można zmyć szamponem na betainie, np BD.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=255608

Żel lniany gotowy, idę umyć włoski
Przepraszam, pewnie jakieś niedopaczenie czytałam sobie niedawno artukuły dla zakreconych te tłumaczone i jakoś tak wbiło mi się że dimethicone zły, a jak zły to pewnie trzeba zmywac czymś silnym, mój błąd
Stary 2012-04-03, 15:14   #60880
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarno czarna Pokaż wiadomość
Przepraszam, pewnie jakieś niedopaczenie czytałam sobie niedawno artukuły dla zakreconych te tłumaczone i jakoś tak wbiło mi się że dimethicone zły, a jak zły to pewnie trzeba zmywac czymś silnym, mój błąd
Bo betaina jest raczej silna, chociaż delikatniejsza niż SLS
A dimethicone jest akurat mniej uparty, gorzej trisiloxany itd , na szczęście nie używa się ich na prawo i lewo

Stary 2012-04-03, 16:21   #60881
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
"Polecam. Tylko koniecznie trzeba nałożyć coś pod niego. Ja daję maskę Alterry jako odżywkę b/s Mam po takim jej użyciu ładne i mięsiste włosy "

Tę z granatem i aloesem?
Chciałam ostatnio nałożyć odżywkę Alterry d/s jako b/s, ale jakieś obawy mam
Tak, tę z granatem. Maska jest chyba tylko jedna No w każdym razie, tak, tę z granatem. Odżywek Alterry w ten sposób jeszcze nie używałam.

Edytowane przez Chatul
Czas edycji: 2012-04-05 o 06:34 Powód: Literówka. I to jaka O_o
Chatul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 18:31   #60882
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
To ja się pochwalę moimi kłaczkami, ale to tylko chwilowy stan. Zgrzeszyłam-użyłam wczoraj lakieru Ale miałam większe wyjście, więc chyba lepszy lakier niż prostowanie i nakładanie innych silikonów żeby utrwalić...

1-włosy przed wyjściem
2-po powrocie do domu, stan jak dla mnie wspaniały wilgoć zrobiła swoje i ładniej się zawinęły.
3-dzisiejsze, po nocy w ananasiku-myślałam, ze będzie gorzej..
Piękniaste!!!!

Tiniaczek i Karen, jakie kręcioły w codzienniku!!!
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 18:59   #60883
karolina2121
siedzę i myślę

Dziewczyny mam prośbę - oceńcie moje włosy.. czy to są jakieś dziwne fale ?Mi kojarzą się one ze spanielem Nie wiem sama co z nimi zrobić, nie chce ich codziennie prostować Chyba najlepiej będą wyglądały pocieniowane

Dodaje fotki włosów ... i psa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 023.jpg (74,8 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 022.jpg (116,2 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 020.jpg (117,0 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 010.jpg (104,6 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 003.jpg (73,1 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kNzI1MzIwMTcsNDgyNjgxMDkfcocker-spaniel.jpg (19,7 KB, 22 załadowań)
Stary 2012-04-03, 19:19   #60884
mosia07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam prośbę - oceńcie moje włosy.. czy to są jakieś dziwne fale ?Mi kojarzą się one ze spanielem Nie wiem sama co z nimi zrobić, nie chce ich codziennie prostować Chyba najlepiej będą wyglądały pocieniowane

Ja nie mam jakiegoś dużego doświadczenia, to że mam kręcone włosy odkryłam całkiem niedawno
I powiem ci że moje włosy bardzo przypominają twoje. Zawsze po umyciu rozczesywałam włosy, później zanim wyschły przeczesywałam je z 10 razy a gdy byly w końcu suche mialam takie nie wiadomo co ni to kręcone ni to proste i strasznie mnie to denerwowalo że moje włosy nie potrafią się określić ale spróbowałam po umyciu nie rozczesywac ich, zawinąć w podkoszulek i przetrzymalam z 30 min, rozwinęłam i czekałam aż wyschną i nie mogłam uwierzyć że mam kręcone włosy! Spróbuj plukingu i może akurat też się okaże że jesteś kręconowlosa

mosia07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 19:30   #60885
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Piękniaste!!!!

Dziękuję
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 19:48   #60886
tiniaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Piękniaste!!!!

tiniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 19:53   #60887
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Potrzebuję rady, bo zgłupiałam. Opanowałam proces mycia i... co dalej?
Nakładam na ociekające wodą włosy odżywkę b/s, rozdzielam włosy palcami i odgniatam nadmiar wody w bawełniany materiał. Co teraz? Od razu zwinąć w tiszert, czy pozwolić im trochę wyschnąć? No i kiedy żel? Po, czy przed tiszertem? Pomocy.
Stary 2012-04-03, 20:17   #60888
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Pytanie mam Zastanawia mnie to, dlaczego po użyciu jednego żelu (zakładając, że daję go mniej więcej tyle samo) raz mam mięciutkie włosy, raz trudne do odgniecenia, a jeszcze innym razem suche. W poprzednim wątku pisałam, że po wcześniejszym zastosowaniu czegoś z silikonami, włosy po żelu trudniej jest odgnieść (takie obserwacje miałam ). Teraz mam kolejną teorię, że przy użyciu lekkiej odżywki ds (mrs potters, emulsja gloria, garnier volume) są po żelu suchawe i nie są sprężyste. Macie jakąś inną teorię, albo komentarz do moich wypocin?

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Nakładam na ociekające wodą włosy odżywkę b/s, rozdzielam włosy palcami i odgniatam nadmiar wody w bawełniany materiał. Co teraz? Od razu zwinąć w tiszert, czy pozwolić im trochę wyschnąć? No i kiedy żel? Po, czy przed tiszertem? Pomocy.
Ja robię tak:
myję szamponem+odżywką
odżywka ds
odżywka bs na ociekające wodą
t-shirt
żel
plunking lub coś w ten deseń

Edytowane przez FelekBezSzelek
Czas edycji: 2012-04-03 o 20:22
FelekBezSzelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 20:41   #60889
mosia07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Robię tak:
mycie
później odżywka d/s, rozczesuję
odżywka b/s, psikne glisskurem, odcisnę w ręcznik z mikrofibry
CHI i żel
i plunking

Stary 2012-04-03, 21:15   #60890
czarno czarna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mosia07 Pokaż wiadomość
Ja nie mam jakiegoś dużego doświadczenia, to że mam kręcone włosy odkryłam całkiem niedawno
I powiem ci że moje włosy bardzo przypominają twoje. Zawsze po umyciu rozczesywałam włosy, później zanim wyschły przeczesywałam je z 10 razy a gdy byly w końcu suche mialam takie nie wiadomo co ni to kręcone ni to proste i strasznie mnie to denerwowalo że moje włosy nie potrafią się określić ale spróbowałam po umyciu nie rozczesywac ich, zawinąć w podkoszulek i przetrzymalam z 30 min, rozwinęłam i czekałam aż wyschną i nie mogłam uwierzyć że mam kręcone włosy! Spróbuj plukingu i może akurat też się okaże że jesteś kręconowlosa
Dziękuję wziełam sobie do serca też mam podobny problem ze takie niewiadomo co na głowie. Cieniutkie pasemka i każdy inaczej faluje a niektóre są całkiem proste i juz sama nie wiedziałam co zrobić. To schylanie się nad ręczkinem to jest plunking? Czy zawijanie włosów?
Stary 2012-04-03, 21:29   #60891
mosia07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czarno czarna Pokaż wiadomość
Dziękuję wziełam sobie do serca też mam podobny problem ze takie niewiadomo co na głowie. Cieniutkie pasemka i każdy inaczej faluje a niektóre są całkiem proste i juz sama nie wiedziałam co zrobić. To schylanie się nad ręczkinem to jest plunking? Czy zawijanie włosów?
Tzn dokładnie sama nie wiem jak to się nazywa Różnie te metody nazywają, jedne dziewczyny twierdzą że to zupełnie dwie różne metody, inne znowu że to jedna a ma dwie zamienne nazwy, ja piszę plunking bo tej drugiej nie mogę zapamiętać po prostu schylam głowę nad t-shirt'em skręcam z dwóch stron koszulkę i związuję na czubku głowy, później jak rozwijam to tylko robię przedziałek najlepiej czymś cienkim metalowym i chodzę tak do wyschnięcia I powiem ci że nadal nie moge wyjśc z podziwu że moje włosy tak się kręcą, aż koleżanki ciągle się wypytują czy kręce je na lokówkę Spróbuj koniecznie tej metody

Stary 2012-04-03, 21:33   #60892
czarno czarna
Raczkowanie

Cytat:
Tzn dokładnie sama nie wiem jak to się nazywa Różnie te metody nazywają, jedne dziewczyny twierdzą że to zupełnie dwie różne metody, inne znowu że to jedna a ma dwie zamienne nazwy, ja piszę plunking bo tej drugiej nie mogę zapamiętać po prostu schylam głowę nad t-shirt'em skręcam z dwóch stron koszulkę i związuję na czubku głowy, później jak rozwijam to tylko robię przedziałek najlepiej czymś cienkim metalowym i chodzę tak do wyschnięcia I powiem ci że nadal nie moge wyjśc z podziwu że moje włosy tak się kręcą, aż koleżanki ciągle się wypytują czy kręce je na lokówkę Spróbuj koniecznie tej metody
Właśnie tego próbowałam i miałam strasznie przyklapnięte później i dziwnie powyginane może za długo z tym siedziałam... Zrobie drugie podejście
Stary 2012-04-03, 22:51   #60893
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:

Nawet nie dziwne fale, ale normalne fale tylko rozczesane i bez stylizacji Moje wyglądają dokładnie tak samo kiedy czeszę je przy suszeniu, a jak wyglądają przy zakręconej pielęgnacji możesz zobaczyć w albumie.

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 23:31   #60894
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Nawet nie dziwne fale, ale normalne fale tylko rozczesane i bez stylizacji Moje wyglądają dokładnie tak samo kiedy czeszę je przy suszeniu, a jak wyglądają przy zakręconej pielęgnacji możesz zobaczyć w albumie.
Wow Twoje włosy mnie zachwyciły Miss Transept ! Wypróbuję tego plukingu i zobaczę co z tego wyjdzie Dzięki za odpowiedzi
Stary 2012-04-03, 23:49   #60895
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Jak to dziwnie obcięte? Stanę w obronie, bo jestem fanką również TYCH włosów Może masz na myśli obcięcie tych ,,starych"? Rzeczywiście tamten skręt był całkiem inny (bardzo mocny, też pewnie dlatego było je bardzo trudno mądrze obciąć), ale nie winiłabym pielęgnacji za rozlużnienie skrętu, teraz to są calkiem inne włosy (piękne, co trzeba podkreślić ), a włosy się zmieniają. Np. od hormonów (może tabletki anty tak mogły zadziałać?)
Dziekuje Juz sie wszystko wyjasnilo, chodzilo o moje stare ciecie Tabletki biore od 2007 nieprzerwanie, a skręt jest raz taki raz siaki Mysle ze to kwestia niegdys mocniejszego cieniowania, innych kosmetykow i innych farb... Zreszta kto wie, moze z CG wrocilabym do tamtego skretu gdyby nie to, ze wieksza czesc moich obecnych wlosow jest po rozjasniaczu, ktory mogl trwale zepsuc skret.

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Przymierzam sie kupic ktorys z lotionow Seboradinu do wcierania, zeby wreszcie zastopowac wypadanie i przyspieszyc porost. Alkohol mi nie straszny.
Ja mam z czarna rzodkwia i nie pomaga na wypadanie...

Cytat:
claudiiin piękne włoski pielęgnuj je i bądź cierpliwa, na pewno się odwdzięczą i będą takie jak kiedyś
Dzieki Moze beda, moze nie

Twoje sa super! Blyszcza az milo

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
A no faktycznie, myślałam, że to 3,4 są obecnie I chodziło mi właśnie o przerwę pomiędzy górną, a dolną częścią włosów, dziwnie to wyglądało i bardzo Ci się skręt zmienił, aż dziwne
Moj blad, nie napisalam ktore sa ktore, a przeciez nie wszyscy musza to wiedziec Poza tym zwykle CG powoduje ciasniejszy skret, wiec latwo bylo sie pomylic
No dziwne dziwne, wszystko dziwne

Ja dzis umylam wloski podobnie jak ostatnio bez wiekszych eksperymentow, za to dalam wiecej zelu lnianego. Mam nadzieje ze jutro bedzie dalo sie wyjsc w tym do ludzi, tym bardziej ze zajecia mam od 8 do 18 a pozniej wyjazd, wiec nie bedzie kiedy umyc wlosow w razie czego

Co warto sobie przywiezc z Niemiec oprocz odzywek Alverde ktorych zapas na razie mam?

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 07:18   #60896
AjriszMarta
Zakorzenienie

Zaległe zdjęcia

Mycie przedwczoraj, foty wczoraj po południu
Skalp pomimo SLS cały czas ma się dobrze - wcierka olejowa

Taki ma toto kolor ;] szare moje, mniej szare - odrosty po "podjaśnianiu"
i gdzieś komuś miałam pokazać zakupy to już wrzucę tu :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg A.jpg (73,4 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg B.jpg (89,2 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg D.jpg (112,5 KB, 67 załadowań)

Stary 2012-04-04, 08:36   #60897
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Wow Twoje włosy mnie zachwyciły Miss Transept ! Wypróbuję tego plukingu i zobaczę co z tego wyjdzie Dzięki za odpowiedzi
Miło mi Ale wiesz, każdy musi znaleźć swój sposób na stylizację, u mnie plunking nie sprawdza się w ogóle. Może Tobie akurat pomoże.
Cytat:
Aaaa! Ta czerwona bluzka jest ekstra!

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 08:43   #60898
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie focia?
Popstrykam w przyszlym tygodniu na razie oboje z TZ mamy urlop i facet siedzi w domu - jak zaczne przy nim fotografowac wlosy, to ani chybi zadzwoni do psychiatryka. Mam wolne wtorek i srode ''bez meza'' w przyszlym tygodniu.

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Ajrisz, z kolei ja w dołku zawsze ubolewam nad tym, że nie jestem wysoką, wiotką, opaloną blondynką I chyba nie znam kobiety, która chociaż przez chwilę nie uważałaby za najatrakcyjniejsze swojego totalnego przeciwieństwa.
Ja moge powiedziec z czystym sumieniem, ze NIGDY nie chcialam zostac blondynka ale idealnie proste wlosy mi sie czasem marzyly. I smuklosc takoz.

Cytat:
A dimethicone jest akurat mniej uparty, gorzej trisiloxany itd , na szczęście nie używa się ich na prawo i lewo
Dimethicone Copoyol tyz nie najgorszy, zdaje sie ze woda sie zmywa.
Wczoraj minimalny zestaw,mycie odzywka i bs, ale mialam klopoty z ulozeniem. Od czola po lewej stronie mam caly pek baby hair okolo 5-6 centymetrow, i psuje mi symetrie. Chcialam go czyms uladzic i w rozpedzie poprawek zafundowalam sobie spuszenie.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 08:44   #60899
Miskaa78
Kazar Lady

Miss jak dobrze że to napisałaś nie jestem sama - juz myslałam, ze to ja coś źle robię, u mnie plunking tez sie nie sprawdza, mam pogniecione włosy zamiast pofalowanych

Marta - boska ta czerwona bluzka ( o zielonej nie wspomnę, prawda? )

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 09:07   #60900
edyta07
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Tak, tę z granatę. Maska jest chyba tylko jedna No w każdym razie, tak, tę z granatem. Odżywek Alterry w ten sposób jeszcze nie używałam.
jest chyba jeszcze ta zielona, bodajże pszenica i morela, ale możliwe, że mam urojenia

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Jak Wy to robicie, że macie włosy pocieniowane, poskręcane i jest ich tak DUŻO? Bo moje bez rozczesania zazwyczaj wyglądają bardzo licho, prześwituje mi szyja, czasami skalp a mam wrażenie, że jeśli je pocieniuję to na dole zostaną trzy smętne kosmyki.
W sumie pytanie jest retoryczne bo wiem, że muszę zapuścić grzywkę, której za dużo się uzbierało a pewnie doda mi ze 2 cm objętości.
W moim przypadku jest to tylko taki efekt na zdjęciach

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
Zaległe zdjęcia

Mycie przedwczoraj, foty wczoraj po południu
Skalp pomimo SLS cały czas ma się dobrze - wcierka olejowa

Taki ma toto kolor ;] szare moje, mniej szare - odrosty po "podjaśnianiu"
jakie grube włoski
Z zakupów najbardziej podoba się żółta, pewnie dlatego, że lubię bluzki bez nadruków

udo:
60-58-54 cm

mój blog
edyta07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości)

Zasady wysyłania wiadomości