Krakowianki - część XVII - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-04, 09:41   #751
OneMoreDress
Zakorzenienie

Dot.: Krakowianki - część XVII

Cytat:
Napisane przez Soline Pokaż wiadomość
Dziewczyny uciekam na jakiś czas z Wizażu - narobiło mi się masę obowiązków, muszę się w końcu wziąć porządnie do roboty Gdyby któraś coś potrzebowała czy po prostu chciała pogadać, to łapcie mnie telefonicznie, przez gg lub ewentualnie PW. Trzymajcie się ciepło i radosnej Wielkanocy!
Dobrze widzieć, że wraca Ci zapał do pracy Trzymaj się ciepło, jak po świętach wszyscy wrócą do krk to spotkamy się na jakiejś kawce
OneMoreDress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 09:44   #752
Malla
Nie depcze krokusów

Melka! Na stronie Eski Rock są WFy, tylko nie wiem, jak się ten konkretny nazywa.
Stary 2012-04-04, 11:05   #753
2016070953
Konto usunięte

Malla ja nie narzekam tylko stwierdzam fakt że nie jestem idealna i że nie będę się z głupot spowiadać.
A do kościoła chodzić częściej niż na święta nie będę bo nie czuję takiej potrzeby.
Na zebraniach nie da się nie kłócić lub choćby odparować bo inaczej zjedzą.
Przeklinamie no cóż, brzydki nawyk - nad tym mogę popracować.

Edytowane przez 2016070953
Czas edycji: 2012-04-04 o 11:07
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 11:31   #754
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Melka! Na stronie Eski Rock są WFy, tylko nie wiem, jak się ten konkretny nazywa.
Szukałam wczoraj i z nowych nic nie znalazłam, a reszta tytułów mi nic nie mówi

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Pomalowałam sobie właśnie na próbę paznokieć Poskromieniem Złośnicy Ładnie się prezentuje
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 12:31   #755
gg22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Ja się czaję na ck_kosmetyki na all, ale to tak za miesiąc, trzy tyg.
oooo to ja pewnie się podłączę, bo akurat mi się revlon będzie kończył

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
A kto mi powie gdzie lądują zagubione skarpetki?
pod łóżkiem

Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość
Jak tak dalej pójdzie, to zmienię login na Lenkaplama
podoba mi się!

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
co za... sprawdzam skrzynkę uczelnianą, a tam mail od jednej prowadzącej na temat nowego bloku zajęć, które mam zacząć po świętach...pani która miała z nami mieć zajęcia jest na urlopie, więc koordynatorka kursu ot tak zmienia termin z 8:15-10:30 na 16:45-19:00 jak tak można? czy w ogóle można? dodam, że to nie jakiś tam wykład, ale obowiązkowe dla całego roku ćwiczenia.
mogą- to tzw. urok uczelni
pod tym względem cieszę się, że zakończyłam studia. poza tym mam porównanie do uczelni prywatnych i nigdy mi się takie jaja nie zdarzyły jak na państwowej. czyli po prostu można

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Aaaaa, wyszła mi pasta cukrowa, zmarnowałam 1,5 kilo cukru, zrobiłam chyba z 15 prób ale wyszłaaaaaaa i to skuteczniejsza niż helfowa tania depilacja już zawsze pod ręką, yeeee

Kasiencja, z czego korki?

muszę się więcej na ten temat dowiedzieć skoro tak chwalicie. może to rzeczywiście fajna alternatywa do golarki

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny słuchające eski rock ! Wczoraj po południu puścili fragment Porannego WF-u i był tak świetny, że go teraz szukam, a nie mogę znaleźć. Oni przypominają to, co Kuba z Michałem wyprawiali danego dnia, czy w ogóle jakiś czas wstecz? Śpiewali piosenkę bodaj o samochodach, jakimi się wożą duchowni..
ja od 2tygodni mam nastawioną eskę bo najlepiej mi ją łapie radio, ale po tygodniu słuchania WF-u stwierdziłam, że mam dość.
Jak dla mnie w małej dawce żarty W&F może i są śmieszne, ale na dłuższą metę mnie to irytuje. Wyśmiewanie się ze wszystkich i wszystkiego, nieposzanowanie absolutnie żadnych wartości jak dla mnie nie jest fajne. Poza tym drażni mnie, że chyba tylko oni siebie rozumieją przez te salwy śmiechu, przegadywania, wrzucania odnośników itd. chociaż daje to efekt naturalności i spontanu to w odbiorze dość trudne.

Cytat:
Po co właściwie chodzicie do spowiedzi?
Tak mnie naszły powyższe pytania Nie pamiętam kiedy byłam u spowiedzi ostatni raz. Pamiętam za to dokładnie, że przystępując do niej nigdy nie robiłam wcześniej rachunku sumienia czy żalu za grzechy i że zawsze mówiłam to samo. Pewnie temu zrezygnowałam
ja nie chodzę. Dawno temu przestałam widzieć w tym sens, bo nic mi to nie dawało. I przestałam to rozumieć.
Przełamałam się 3lata temu i poszłam się wyspowiadać przed chrztem mojej Julki. Bardzo poważnie podeszłam do temtu i postanowiłam, że skoro się na to godzę to nie idzie za tym tylko kupowanie prezentów, ale coś więcej. I jeśli mam trzymać to dziecko do chrztu to siłą rzeczy rodzice chcą żeby dołączyła do Wesołej Chrześcijańskiej Rodzinki, a zatem i ja powinnam zrobić to jak należy, a to czy będzie chciała do niej nadal przynależeć pozostawię jej do wybory. No i poszłam. To było bardzo, bardzo szczere z mojej strony, może nawet nie spowiedź, a bardziej rozmowa. I co? I usłyszałam, że biskup zakazał dawać rozgrzeszenia osobom, które mieszkają razem bez ślubu i że może udałoby mi się wziąć ten ślub przed chrzcinami (drobny szczegół- chrzest był w niedzielę, spowiedź w piątek).
I nieistotne było to, że poczułam w sobie odpowiedzialność, że mimo mojego podejścia i wielu lat nie chodzenia do kościoła chciałam żeby ten chrzest był z mojej strony przeżyty odpowiedzialnie.
No więc po co mam chodzić do spowiedzi? Nie wiem po co.

Soline- poruszył mnie Twój opis. Zawsze zazdroszczę takiej wiary

a w ogóle to czytałam ostatnio w "uważam rze" artykuł o badaniach naukowych relikwii m.in. Całunu, sandałów i szaty, które uważa się, że należały do Jezusa. Wychodzi na to, że wszystkie prowadzone badania potwierdzają ich autentyczność i zaczęłam się nad tym zastanawiać.
W sumie takie naukowe potwierdzenie powinno dać do myślenia wszystkim niedowiarkom, a chyba jednak nie daje. I myślę sobie dlaczego? Przecież technologia jest teraz tak rozwinięta, że można ufać w wyniki tych badań, a jednak nawet sami naukowcy je prowadzący pozostają niewierzący.

Cytat:
Napisane przez granatowo Pokaż wiadomość
Matko, to dopiero jest ból! Właśnie pierwszy raz w życiu zgubiłam książkę i nie wiem co z nią zrobiłam
jeśli masz na myśli "12x śmierć" to mam ją ja

byłam wczoraj na fitnessie i czekałam parę minut na wejście na salę i oglądałam ulotki- widziałaś jak Bartman reklamuje Red Bulla? ma też pokaz ćwiczeń na klatę. myślałam nawet żeby Ci to zabrać, ale nie wiedziałam czy Twoje uwielbienie przekłada się też na nastolatkowe zbieranie gadżetów

widzimy się dzisiaj???
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 12:43   #756
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Pomalowałam sobie właśnie na próbę paznokieć Poskromieniem Złośnicy Ładnie się prezentuje
Ja mam teraz Vamp Chocolate. Przy 1 grubej warstwie kryje całkowicie, śliczny ciepły brąz. Nałożyłam na to złoto-oliwkowe flakesy polecone przez Trust i teraz przyciągam wzrok w autobusach
Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
ja od 2tygodni mam nastawioną eskę bo najlepiej mi ją łapie radio, ale po tygodniu słuchania WF-u stwierdziłam, że mam dość.
Jak dla mnie w małej dawce żarty W&F może i są śmieszne, ale na dłuższą metę mnie to irytuje. Wyśmiewanie się ze wszystkich i wszystkiego, nieposzanowanie absolutnie żadnych wartości jak dla mnie nie jest fajne. Poza tym drażni mnie, że chyba tylko oni siebie rozumieją przez te salwy śmiechu, przegadywania, wrzucania odnośników itd. chociaż daje to efekt naturalności i spontanu to w odbiorze dość trudne.
Zgadzam się. Jak lubię humor Wojewódzkiego, tak ten program jest żenujący.
Cytat:
I co? I usłyszałam, że biskup zakazał dawać rozgrzeszenia osobom, które mieszkają razem bez ślubu i że może udałoby mi się wziąć ten ślub przed chrzcinami (drobny szczegół- chrzest był w niedzielę, spowiedź w piątek).
Trzeba było skorzystać z propozycji
Stary 2012-04-04, 12:57   #757
Melka88
Zakorzenienie

Generalnie nie słucham eski rano, bo mi się nie przypomina, ale czasem puszczają później wybrane dobre fragmenty Porannego WFu

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno

Edytowane przez Melka88
Czas edycji: 2012-04-04 o 12:59
Stary 2012-04-04, 13:03   #758
blair witch
Zakorzenienie

Pogrążona w żałobie po śmierci dziecka Katarzyna W. zwiała dziś gdzie pieprz rośnie, więc można szukać wiatru w polu... Miała być poddana dzisiaj badaniu wariografem

http://policyjni.gazeta.pl/Policyjni...ozegnalne.html

Czy tak się zachowuje niewinna osoba? Mamy świetne organy ścigania, przestępca im gra na nosie od 3 miesięcy i nic
Stary 2012-04-04, 13:09   #759
Malla
Nie depcze krokusów

No, obrończynie, czy nadal podtrzymujecie tezę o depresji poporodowej?
Stary 2012-04-04, 13:26   #760
Melka88
Zakorzenienie

A ktoś wie, dlaczego uciekła ? Niewiadomo chyba póki co. Ja też nie wiem, ile bym wytrzymała ataków na swoich najbliższych i skandowania mi pod oknami.

To, że powstrzymuje się od ferowania wyroku na fali tego, o czym donoszą media, nie znaczy, że kogoś bronię. Od tego jest wymiar sprawiedliwości.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Stary 2012-04-04, 13:37   #761
Malla
Nie depcze krokusów

Na jej miejscu zaszyłabym się na odludziu, a nie odstawiała takie akcje, jak znikanie z domu z mężczyzną o rozmiarze buta 44, gdy mąż śpi
Rozumiem zmianę wizerunku (mogła chociaż wybrać mniej wyzywający), ale ciągle robi coś, by było o niej głośno i nie wierzę, że nie zdaje sobie z tego sprawy.
Jeśli to taka ciężka depresja, powinna się znaleźć w psychiatryku, a nie prowokować opinię publiczną.
Stary 2012-04-04, 14:50   #762
kasiencja
Pani Buka

słuchaaaajcie, jakim luksusowym pociągiem jechałam

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 15:22   #763
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Moim zdaniem Hiper to ma w domu drogerię
Eeeee, no nie zapędzajmy się aż tak Ostatnio liczyłam, że mam tylko 7 otwartych tuszy, 12 podkładów, kilka róży i bronzerów...

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
Mi jakoś BB nie podszedł, ani jakościowo, ani tym bardziej cenowo Miałam ten złoty - krem i korektor, i więcej nie kupię. Mam za to kilka podkładów poleconych przez hiper które zamierzam przetestować z takich kryjuchów.
A nie chciałabyś zrobić wymianki? Chętnie przegarnęła bym korektor...
Kupowałaś już może coś z tego co Ci polecałam?

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Aaaaa, wyszła mi pasta cukrowa, zmarnowałam 1,5 kilo cukru, zrobiłam chyba z 15 prób ale wyszłaaaaaaa i to skuteczniejsza niż helfowa tania depilacja już zawsze pod ręką, yeeee

Kasiencja, z czego korki?
Hahaha, przeczytałam 15 kg i sobie myślę wtf?!, ale później dotarło do mnie

Cytat:
Napisane przez blair witch Pokaż wiadomość
Hiper, mam prośbę do Ciebie - czy przy okazji jak będziesz na Lubiczu to mogłabyś zajrzeć do apteki pod nr 24 i sprawdzić czy mają ten rozjaśniacz, i ile u nich kosztuje?
http://www.dlazdrowia24.pl/pl/p/BIOK...-0.0140ml-/260
Nie ma sprawy, będę tam jutro
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 16:21   #764
blair witch
Zakorzenienie

Melka - ataki atakami, ale dziwny jest termin ucieczki Akurat kiedy miała poświadczyć swoją niewinność na wykrywaczu kłamstw i dzięki czemu ataki by ustały (gdyby niewinność została udowodniona).
Pomijam oczywiście kwestię że Rutkowski uprzedzał że w środę się zdziwimy Ja się bardzo zdziwiłam

Kto wie czy to też nie zaplanowana szopka przez niego, najpierw zniknie ona, potem mąż i będzie finito, cześć pieśni. Widocznie uczenie jej jak przechytrzyć wykrywacz nie przyniosło rezultatów

Hiper - dzięki Ja kupiłam na Bronowicach, ale planuję użyć teraz a potem jeszcze za miesiąc żeby do trochę jaśniejszych je zmienić. A płaciłam 42 zł, może akurat tam będzie taniej

Edytowane przez blair witch
Czas edycji: 2012-04-04 o 16:22
blair witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 18:43   #765
2016070953
Konto usunięte

jedyne plusy dnia:
- miły dzień w pracy
- wcześniejsze z niej wyjście
- dobry obiad we własnym super towarzystwie.

a resztę pozostawiam milczeniu i opisałam toto w klubie
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 19:48   #766
granatowo
Zadomowienie

Cytat:
jeśli masz na myśli "12x śmierć" to mam ją ja

byłam wczoraj na fitnessie i czekałam parę minut na wejście na salę i oglądałam ulotki- widziałaś jak Bartman reklamuje Red Bulla? ma też pokaz ćwiczeń na klatę. myślałam nawet żeby Ci to zabrać, ale nie wiedziałam czy Twoje uwielbienie przekłada się też na nastolatkowe zbieranie gadżetów
Miałaś wielkiego pecha do tej spowiedzi, bo naprawdę zabrakło niewiele - ksiądz z powołania, żebyś czuła się dobrze. Polecam Dominikanów na przyszłość. Tam są ludzie, którzy kochają swoją pracę.

Hm... niedługo wyjdą również pozycje o cudach JPII. Też lekarze poświadczają, że choroba była nieuleczalna i nastąpił cud... a mimo to wielu zostaje ateistami. Ciężkie z nich przypadki
Ale niewierny Tomasz również, dopiero gdy włożył palce w ranę uwierzył

Hehe, nie ta. 12x śmierć już dawno skończyłam

Po pierwsze to jak to byłaś na Fitnessie? W Platinium? I nic nie mówiłaś?
Po drugie, nie nie zbieram z nim plakatów, naklejek itp, więc dobrze, że nie nosiłaś na darmo kilogramów. Tylko w rodzinnym domu mam na ścianie wielką antyramę a w nim nasze wspólne zdjęcie
Wystarczy mi, że dziś obejrzę mecz półfinałowy
Ale jakie to fajne kiedy któraś widzi Bartmana i od razu wie kto to

Cytat:
Na jej miejscu zaszyłabym się na odludziu, a nie odstawiała takie akcje, jak znikanie z domu z mężczyzną o rozmiarze buta 44, gdy mąż śpi
Rozumiem zmianę wizerunku (mogła chociaż wybrać mniej wyzywający), ale ciągle robi coś, by było o niej głośno i nie wierzę, że nie zdaje sobie z tego sprawy.
Jeśli to taka ciężka depresja, powinna się znaleźć w psychiatryku, a nie prowokować opinię publiczną.
Gdzie tam zaszycie. Ona wreszcie wyrwała się z dziury i zaistniała jako celebrytka w mass mediach

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
jedyne plusy dnia:
- miły dzień w pracy
- wcześniejsze z niej wyjście
- dobry obiad we własnym super towarzystwie.

a resztę pozostawiam milczeniu i opisałam toto w klubie
Wow! No to super dzień
Stary 2012-04-04, 20:00   #767
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez granatowo Pokaż wiadomość
Hm... niedługo wyjdą również pozycje o cudach JPII. Też lekarze poświadczają, że choroba była nieuleczalna i nastąpił cud... a mimo to wielu zostaje ateistami. Ciężkie z nich przypadki
Ale niewierny Tomasz również, dopiero gdy włożył palce w ranę uwierzył
Nie bardzo rozumiem pogrubione .

A lekarze to już są chyba właśnie po "oglądaniu ran", więc krok dalej za św. Tomaszem...
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 20:12   #768
blair witch
Zakorzenienie

A wg mnie zobaczenie i dotknięcie przeczy samej istocie wiary - bo zobaczyć to nie znaczy uwierzyć, tylko hmmm, dowiedzieć się? Wiara, wierzenie w coś, opiera się zupełnie na czymś innym - wierzy się w to, czego nie można zobaczyć czy dotknąć, sensem wiary jest to, że nie trzeba tego robić. Takie moje zdanie

Boshh jaka mi tragedia na włosach wyszła...
Stary 2012-04-04, 20:23   #769
nicRu
maszyna, nie człowiek

Ateistami czy agnostykami?
Stary 2012-04-04, 20:37   #770
zielona_nadzieja
Zakorzenienie

Wesołych świąt wszystkim Już dzisiaj, bo nie planuję w najbliższych dniach korzystać z komputera.
Stary 2012-04-04, 21:09   #771
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Boshh jaka mi tragedia na włosach wyszła...
Co ty zrobiłaś z włosami?

Masz takie piękne włosy U GG pierwszy raz Cie widziałam i od tamtej pory ciągle zapominałam Ci o tym napisać Też chcę takie włosy!
Stary 2012-04-04, 21:09   #772
blair witch
Zakorzenienie

Omd - chciałam je lekko rozjaśnić tak o 2 tony, naturalnym odbarwiaczem zachwalanym w necie.... Wyszedł mały dramat, bo włosy były w 4 kolorach Na moją wiedzę chłopską to się powinno od najciemniejszych nakładać, ale i w instrukcji i w necie info kategoryczne że od nasady. Więc nałożyłam od nasady najpierw, po ok. 10 minutach na resztę, po 20 minutach w panice zmywałam bo odrosty się zrobiły biało żółte Część pod odrostami nie chwyciła się w ogóle, a dół włosów i końce o 2 tony zeszły Wyglądałam jak jakaś dziwna zebra Wysuszyłam na szybkiego, założyłam czapkę i pognałam do rosmanna na zakopiańskiej, gdzie nabyłam rozjaśniacz, farbę w piance i na wszelki wypadek jeszcze szamponetkę Teraz siedzę już z farbą w piance, rozjaśniacza pilnowałam biegając co 3 minuty przed lustro, dość równo się ściągło, ale nie zostawiłam a tyle czasu ile w instrukcji było bo nie chciałam całkiem do białego ściągać, wystarczył mi taki rudawy. I teraz siedzę z jasnym brązem na głowie i mam nadzieję że wyjdzie

Co do tego naturalnego rozjaśniacza to owszem, włosów nie zniszczył, ale kolorystykę okropną im zrobił Na farby z tej firmy się pewnie zdecyduję bo faktycznie włosy wyszły nie zniszczone w strukturze nic a nic, wręcz przyjemne w dotyku bardzo, ale rozjaśniacza... nigdy więcej
Stary 2012-04-04, 21:23   #773
OneMoreDress
Zakorzenienie

I tym sposobem skutecznie zniechęciłaś mnie do przygód z farbowaniem

Mam nadzieję, że ratowanie się powiodło Daj znać jak efekty
Stary 2012-04-04, 21:32   #774
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 22:04   #775
blair witch
Zakorzenienie

Udało się

Wyszedł taki średni brąz, lekko rudawy (nie lubię, ale wolę to niż zebrę), na noc dam olej a z rana maskę z proteinami to się troszkę szybciej kolor spłuka No i następnym razem wezmę jakąś farbę 'naturalny ciemny blond' z końcówką 0 żeby rudości przykryło i będzie git
Stary 2012-04-04, 22:27   #776
Ineso
Matka Smoka

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;33343722]Eeeee, no nie zapędzajmy się aż tak Ostatnio liczyłam, że mam tylko 7 otwartych tuszy, 12 podkładów, kilka róży i bronzerów...
[/QUOTE]

i bardzo mało lakierów. Rozczarowałam się

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Ja mam teraz Vamp Chocolate. Przy 1 grubej warstwie kryje całkowicie, śliczny ciepły brąz.
O, to się cieszę, że Ci przypasował.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 00:19   #777
blair witch
Zakorzenienie

Ineso, Szyrek - jak złuszczanie? Mi nic kompletnie nie schodzi póki co, a chyba już powinno Następnym razem jednak mocniejszy
Stary 2012-04-05, 00:25   #778
mmmmmm
Zakorzenienie

Hej
Jesteśmy już u rodziców i nie wiem czy jeszcze zaglądnę wiec - Wesołych Świąt

Cytat:
Tak mnie naszły powyższe pytania Nie pamiętam kiedy byłam u spowiedzi ostatni raz. Pamiętam za to dokładnie, że przystępując do niej nigdy nie robiłam wcześniej rachunku sumienia czy żalu za grzechy i że zawsze mówiłam to samo. Pewnie temu zrezygnowałam
Jak nie robiłaś rachunku sumienia i żalu za grzechy to spowiedź była nieważna. Zastanów się kiedy ostatnio/i czy w ogóle/ miałaś ważną? Bo takie o których piszesz nie miały prawa na Ciebie wpłynąć, przynieść ulgi itp.

I ja polecam Dominikanów Ale wszędzie wszystko zależy na kogo się trafi. To tak jak z lekarzem czy prawnikiem
Ja na świetnych księży trafiałam też w Mariackim
Raz ksiądz tam mi powiedział, że na miejscu męża nie dawałby mi jeść

Cytat:
Lenka nie wiem na ile potrafisz się "wczuć" w wiarę, w to, że Jezus rzeczywiście umarł za Ciebie na krzyżu. Że dał się ubiczować, poniżać, a ostatecznie oddał swoje życie, po to, byś pewnego dnia mogła z nim żyć wiecznej radości. Przecież mógł zrezygnować. Ale nie zrobił tego, z miłości do Ciebie. Tak, to było dawno temu, a jak to się mówi "czas leczy rany" i człowiek przyzwyczaja się do pewnych rzeczy, zapomina, gubi ścieżkę. Chociażby jakaś zupełnie inna, hipotetyczna sytuacja - masz motywację, przechodzisz na dietę, aż w końcu co raz bardziej oddalasz się od tego momentu, w którym coś Cię najbardziej popchnęło do działania, to wszystko siada i wraca normalny tok działania. Tu jest podobnie, dlatego potrzebna jest silna wiara, przypominanie sobie, skoro samotnie umysł się "przyzwyczaja", że On to cierpienie wziął na siebie zupełnie dobrowolnie, z miłości. Niesamowite, jak bardzo można kogoś kochać. To tak, jak przykładowo - nie wystawiłabyś najlepszej przyjaciółki, a gdyby tak się stało - pewnie chciałabyś to naprawić, byłoby Ci mniej lub bardziej smutno. To właśnie żal, za to, że wystawiłaś kogoś, na kim zawsze możesz polegać, kto Ciebie obdarzył miłością. A samo przyznanie się do winy z natury nie jest czymś łatwym, często zahacza o wstyd. Zatem - spowiedź ma pomóc w wyrzuceniu tego i naprawie. Przychodzisz z pokorą, smutkiem, po to, żeby znaleźć źródło sprawy i je tępić, a ostatecznie otrzymać rozgrzeszenie = radość, że Ten, który kocha, wybaczył i siłę, żeby nie robić tego więcej
No i fakt - jeśli tego żalu, tego uczucia zranienia kogoś, kogo Ty kochasz i kto Ciebie kocha, nie ma, to ciężko wynieść ze spowiedzi rzeczywistą pomoc.
Tak jak powiedziała Malla - by żyć w Miłości.
Trochę chyba zamotałam, ale mam nadzieję, że w miarę rozumiesz, co mam na myśli i trafiam w Twoje pytania.

Cytat:
Dziewczyny uciekam na jakiś czas z Wizażu - narobiło mi się masę obowiązków, muszę się w końcu wziąć porządnie do roboty Gdyby któraś coś potrzebowała czy po prostu chciała pogadać, to łapcie mnie telefonicznie, przez gg lub ewentualnie PW. Trzymajcie się ciepło i radosnej Wielkanocy!

Ja też powinnam

Cytat:
a w ogóle to czytałam ostatnio w "uważam rze" artykuł o badaniach naukowych relikwii m.in. Całunu, sandałów i szaty, które uważa się, że należały do Jezusa. Wychodzi na to, że wszystkie prowadzone badania potwierdzają ich autentyczność i zaczęłam się nad tym zastanawiać.
W sumie takie naukowe potwierdzenie powinno dać do myślenia wszystkim niedowiarkom, a chyba jednak nie daje. I myślę sobie dlaczego? Przecież technologia jest teraz tak rozwinięta, że można ufać w wyniki tych badań, a jednak nawet sami naukowcy je prowadzący pozostają niewierzący.
Bo wiara nigdy nie będzie wiedzą Ale to jest właśnie piękne. I to taki sprawdzian

Cytat:
Pogrążona w żałobie po śmierci dziecka Katarzyna W. zwiała dziś gdzie pieprz rośnie, więc można szukać wiatru w polu... Miała być poddana dzisiaj badaniu wariografem
Już się znalazła... Maakra
Stary 2012-04-05, 00:44   #779
Lenkapuma
Zakorzenienie

mmmm, to było tak dawno, że kto by pamiętał Pewnie jak mnie uczyli w drugiej klasie do komunii całego obrządku to rachunek sumienia i żal za grzechy był. Najwyraźniej jednak "nie chwyciłam bakcyla" skoro z czasem wpajana mi potrzeba spowiedzi znikła. I powtórzę za gg - również zazdroszczę ludziom takiej żarliwej wiary. Na pewno pomaga im w ciężkich chwilach. I może daje taki... wewnętrzny spokój?

Ale fajnie siedziało się dzisiaj w ogródku Uważam sezon za rozpoczęty!

Lenkapuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 07:41   #780
Ineso
Matka Smoka

blair - ja tez nie. Ale wydaje mi się, że mam miększą skórę. Ja też mocniejszy następny raz
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości