|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Ja byłam u lekarza jak moja Misia kupki nie robiła.... Zanim poda sie czopek powinno sie czekać 4 dni - tak mi powiedzieli. A odkąd podaje Bio-Gaia problemu juz nie ma.
|
|
|
|
#2612 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
nooo a ja mam już spór za sobą , zgłosiłam jakąś godzinkę temu na allegro a teraz zadzwonił miły pan i powiedział ze on nie widzi problemu bym karuzele zwróciła że zwraca koszty razem z wysyłką więc to mam załatwione i za te pieniądze moze kupie małemu na zajaczka tego konika z fisher prise??? nie wiem jeszcze chciałabym mu coś grajacego kupić to mi sie spodobało jak tu linka ktoś wstawił i cały czas się zastanawiam nad tym bo to nawet takie drogie nie jest.no a że z karuzelą nie wypaliło to może to w zamian kupię
---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- rany niech mnie ktoś zlinczuje tyle mam jeszcze wagi do zrzucenia a sie teraz krówkami zajadam nooooooooo taka mnie naszła ochota ![]() że nie mogę się powstrzymać ![]()
|
#2613 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
------------------------------ Co do spania po kołderką ,to mój Bartek właśnie śpi pod dużą kołdrą i też fika nogami ,ale jeszcze nie zdazylo mu się nakryc. ------------------------------- Agatek ale Bartosz po 19 jest już padniety i zaczyna marudzic,nie dam rady go przeciagnąc do 21-22. Najpierw kąpiel a potem między 19.40 a 20.15 zasypia.Czasami mleko wypije przed kąpielą z jakies pół godziny bo juz marudzi a czasmi po kapieli. Po wczorajszym eksperymencie mogę stwierdzic czy jak zje po 19 czy przed 23 to tak samo budzi się o 3-4. Dzisiaj spróbuje znowu podac mu w śpiku po 22 jakos i zobaczymy do której prześpi. A tak wogóle to mi też pasuje to ,że o 20 już śpi ![]() .Tyle ,że jak czasowo to nic nie zmieni to nie będe mu podawało tego mleka o 22.30 bo wypija 150ml,a widocznia ta porcja nie jest mu tak bardzo potrzebna skoro do tej pory nie budził się . ---------------------------- neska przez Ciebie nie mogę sie juz doczekac kiedy pójdę na vacu ![]() ,będę mogła dopiero po świętach
Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-04-04 o 20:39 |
|
|
|
|
#2614 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi też zostało 10 kg na plusie. Za kilka dni chrzciny, kupiłam sobie sukienkę i wyglądam w niej bardzo DUPIATO!!!!!!! ![]()
|
|
|
|
|
#2615 |
|
Wtajemniczenie
|
jutro ide chyba na spotkanie klasowe z byla klasa z liceum.
a i jutro jeszcze na szczepienie. dzwonila wczoraj polozna i powiedziala, ze nawet gdyby lili nie miala jutro po szczepieniu goraczki to moge jej podac paracetamol w czopkach wtedy bedzie spokojniejsza. na szczescie mamy juz zalatwiona restauracje na chrzciny, za 22 osoby wyszlo 1150zł,nawet nie drogo a i mam pytanie do mamus,które juz sa po chrzcinach. ile dawalyscie ksiedzu i wrzucalyscie ta kase w kopercie do koszyczka ? Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-04-04 o 20:36 |
|
|
|
#2616 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Oluska1988 nie smaruję dziąseł, bo nie ma na razie takiej potrzeby
wtedy wiem, że nadchodzi chyba grubsza sprawa! Cytat:
![]() Cytat:
nie wiedziałam ale dobrze wiedzieć ![]() Cytat:
nie no faceci....... Cytat:
trza urządzić! ![]() Cytat:
oby tak dalej!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i tak ma być, moja szkoła! ![]() mam jeszcze parę sztuk pampersów i czekam z niecierpliwością kiedy się skończą oooo pięknie, zaległa kupa wyrodnia matka nie ma co
|
|
#2617 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja bym poczekała spokojnie do 4-5 miesiąca Cytat:
![]() Napisz jej: "te laska, a Ty jesteś piźnięta w dekiel?" Albo zapodaj jej tekst z czesia: KLIK Cytat:
będzie wtedy miała 4 miesiące![]() Cytat:
Cytat:
współczuję bardzo- ciągle masz pod górkę szybkiego powrotu do zdrówka!! o to jeszcze lepiej a ja dziś widziałam, że są po 15,99
|
|
#2618 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czy Wasze dzieci jeszcze spokojnie się mieszczą w fotelikach samochodowych?
bo naszemu powoli nóżki wychodzą poza i coś czuję, że do 13 kg nie dotrwa, tylko kupimy ten 9-36 kg ![]() A ja właśnie mam kupić małemu Emanuela, ale oczywiście najtrudniej jest kliknąć "Kup teraz" ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mały znów rozdrażniony, ale uśpić się nie da... Leży pod karuzelą z kołysankami w tle
|
|
#2619 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
księdzu dałam 100zł -co łaska ale łaskawie pokazał palcem ile dali inni ![]() a koperty żadnej nie wrzuciłam, jeszcze czego!! 2 zeta do koszyczka dostał (mieszkam w malutkim miasteczku )kupiłam tą fridę, mała gadzina jak zobaczyła sprzęt to zasnęła zanim go umyłam ;/
|
|
#2620 |
|
Rozeznanie
|
Fotograf powiedział, że nie można. Kupiłam dzisiaj nosidełko Tomy Safari za 8 zł. Ale nie wiem czy to dobre jest i kiedy można z nim juz wylecieć na sklepy np
|
#2621 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
------------------------------------------------------- Byle bym nie zapeszyła tym chwaleniem się A krople Lefax podaję praktycznie tylko raz dziennie już. Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-04-04 o 20:59 |
|
|
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
no to lipnie z tymi chusteczkami rossmanowymi. ale Agatku to nie była promo bo my w takiej cenie wiele razy kupowalismy. musiały podrozec...
|
|
|
|
#2623 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
Moja corcia ma dzis spiący dzien ale sie nie dziwie, taka pogodaNadrobilam ale jak zwykle nie cytowałam wiec pisze tylko tyle co pamietam ![]() My czopek dawalismy po 4 dniach od braku kupy, tak sugerował lekarz. BioGaie tez dajemy, ale szału nie ma. Dodatkowo teraz mała dostaje syrop lactulosum, ale itak nawet z tym kupa jest co 3dni Jednak planuje za pare dni odstawic ten syrop, bo tam napisane jest ze to srodek przeczyszczajcy wiec nie chce zeby mi sie mała przyzwyczaila do tego![]() co do teorii o tż to sie nie zgadzam Sam tez z nią zostaje całe dnie/noce i naprawde radzi sobie super ![]() Co do szczepien to moja malutka zniosła je dobrze, nie miala temp, nie grymasiła, moze byla bardziej senna, ale nie wiem czy to z powodu szczepien czy taki dzien poprostu Cytat:
![]() Aaaano i jeszcze chcialam :d Uszka planuje przekłuc małej tak przed rokiem napewno, chociaz jednej mojej znajomej kosmetyczka odmówila , a jej corka miala 7msc Chusteczki rossmanowe uzywamy niebieskie i zielone, i w kolejce czekaja rozowe. Zielone ładniej pachną ale poczatkowo sa bardzo suche, dopiero dalej w opakowaniu są ok
Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2012-04-04 o 21:05 |
|
|
|
|
#2624 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2625 |
|
Zakorzenienie
|
Natalia u nas tylko problemy kupowo dupne a tak to wypisz wymaluj Twoj synek
|
|
|
|
#2626 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2627 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, że wiekszośc z Was dawała po stówie.Ja juz myślałam, żeby mu dać dwie stówy, ale to bym przesadziła. I nie wiem czy wrzucac ta koperte do koszyczka na ofiare czy mu do reki po mszy dać. U nas sie daje za msze do koszyczka zawsze w kopercie, ale on nas tez nie zapisał na kartce i nie wiem czy za chrzest tez tak jest czy tylko na zwykla msze za kogos tam.
|
|
|
|
#2628 |
|
Wtajemniczenie
|
a mi kg ciążowe już dawno zleciąły i to nawet z nadwyżką zostały tylko te sprzed ciąży które sie zatrzymały w miejscu i ni hu hu nie chcą dalej lecieć choć dziś już -2kg poleciały bo od rana z biegunka latam ale co to jest te 2 kg? na 95 stanełam i co jeszcze 25kg musze zrzucić by te 70 chociaż mieć ;(
|
#2629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a jak mu psikam wodą morską do noska to od razu sie smieje..ale to juz pisałam ze to mały lekoman ;D
|
|
|
|
|
#2630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- dziewczyny czytałyście może na onecie najświeższe informacje o Matce Madzi?? że odeszła od męża.
|
|
#2631 |
|
Wtajemniczenie
|
Monia, ale wiadomo każdy ksiądz jest inny. Ja znam takiego, który nie przyjmował pieniędzy za mszę.A jak chodził po kolędzie i ktoś mu dawał pieniądze to dawał te pieniądze biednym do ktorych szedl z kolęda.
Ten nasz to na kasę jest łasy jak diabli |
|
|
|
#2632 | |
|
Zadomowienie
|
co do dawania w łapę księdzu to mnie jeszcze czeka prośba o ślub
22.09 będziemy brać kościelny, moi rodzice obiecali się dorzucić![]() a moja mała też uwielbia psikanie do noska wodą morską ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
![]() mi zostało do zrzucenia jakieś 6kg (tak twierdzi tż)
|
|
#2633 | ||
|
Rozeznanie
|
Codziennie myjemy szamponem Musteli
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wszystko zależy od punktu... siedzenia ![]() A mnie się podoba TAKIE krzesełko, ale nigdy mnie chyba nie będzie na nie stać Chyba, że może znajdę je na mojej magicznej giełdzie za jakieś 100zł Bo tam krzesełek do karmienia jest sporo i całkiem fajnych ![]() Chyba bym wtedy ze szczęścia ocip.iała
|
|
#2634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozatym wiem ze nasz ksiadz wszystko inwestuje w kosciol, remontuje i dba, a mamy piekny duzy stary pocysterki kosciol wiec to trzeba mu oddać |
|
|
|
|
#2635 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tż wczoraj mówiłam że do księdza idziemy razem załatwiać chrzciny bo ja nie będe sam aswiecić oczami i wysłuchiwać - to mi walnął textem ze właśnie lepiej jak sama pójdę bo nie będzie nawijać o ślubie a jak pójdziemy razem to tak, powiedziałam mu że się nie wywinie takimi wymówkami i idziemy razem bez dyskusji w końcu on też jest rodzicem - jest tatą
u nas teraz jest nowy ksiądz ponoć bez problemowy ale to się okaże bo ten stary to robił straszne kłopoty na pewno by nam dziecka nie ochrzcił
|
#2636 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moj na szczescie jak mowi "co łaska" to na prawde jest co łaskaCytat:
![]() a co do kg to ja sie zblizam do wagi sprzed ciązy (jakies 3 kg mi zostały) ale ogólnie chciałabym z 10 jeszcze zrzucic... |
|||
|
|
|
#2637 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
bardzo dziwne , wkurza mnie już ta laska nie wierze jej od samego początku jest w jej oczach coś przerażającego i czy tak wygląda matka w żałobie??? po niej po jej zachowaniu nawet nie widać że niedawno straciła dzieciątko udusiła bym gołymi rękami jak Boga kocham
|
|
#2638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2639 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ubieram mu wtedy bodziaka z długim i śpiworek lub bodziaka z krótkim, coś w stylu kaftanika i śpiworek. Mam kilka nawet śpiworków ![]() A w nocy tylko rozsunę trochę suwak od dołu i cyk zmiana bezszelestna pieluchy
|
|
#2640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obecnie jest tak,ze żadna szanująca się kosmetyczka niemowlakowi czy małemu dziecku uszu nie przebije. Jedno to ryzyko infekcji,w końcu to naruszenie ciągłości tkanek (pół biedy,jesli robi to igłą ,gorzej,jesli pistoletem -nie da się go wysterylizowac a wkrętki zamiast przbijac rozrywają skórę ,bo nie maja ostrych jak igła zakończeń). Dwa,to ryzyko półknięcia małego elementu albo rozerwania sobie uszka.Trzy -czy niemowlę serio potrzbuje kolczyków? to jak to wygląda to juz kwestia gustu,ale po co sprawiac ból dziecku,które nawet nie wie co to,po co to? Nic z tego nie ma? Według mnie kolczykowanie niemowląt to jedynie fanaberia mamy. Co innego,kiedy przbija sie uszy świadomemu dziekcu,ktre samo chce kolczyki mieć.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:29.

tyle mam jeszcze wagi do zrzucenia a sie teraz krówkami zajadam
nooooooooo taka mnie naszła ochota 
że nie mogę się powstrzymać 

ja bym nie odpuściła

zamawiam zaraz z neta i święty spokój

nie no faceci.......
trza urządzić!
oby tak dalej!
ja bym poczekała spokojnie do 4-5 miesiąca
szybkiego powrotu do zdrówka!!