![]() |
#4831 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rossmann - cz. XII
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Zadomowienie
|
hej, wiesz może ile teraz ten pędzel do bronzera kosztuje? Ten taki duży, okrągły.
#4834 |
Rozeznanie
|
W Pasażu Łódzkim przy ul. Jana Pawła II.
Podejrzewam, że wszędzie powinna być teraz ta niższa cena, bo to CND ![]()
#4835 |
Zakorzenienie
|
teraz nie wiem, mam nadzieje że cena sie nie zmieniła. Kosztował 50zł.
![]() |
#4836 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4837 |
Zadomowienie
|
Dzięki za odp.
#4838 |
Zadomowienie
|
Drogie Rossmaniaczki
![]() Nie wiem czy juz o tym pisałam, ale wpadł mi dziś w oko ten pędzel : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ion-brush.html
#4839 |
DOMator
|
No to się poskarżę. Może ktoś z centrali to przeczyta i wyda sprzedawczyniom odgórny zakaz otwierania tuszy do rzęs przeznaczonych do sprzedaży.
Dzisiaj byłam świadkiem sceny, która podniosła mi ciśnienie i sprawiła, że z trudem powstrzymałam się i nie włączyłam w pogawędkę sprzedawczyni od kolorówki z klientką. Klientka poszukiwała tuszu max factor i chciała się dowiedzieć o szczoteczkę, więc sprzedawczyni jak gdyby nigdy nic wzięła tusz z półki, odkręciła i zaprezentowała szczoteczkę, później kolejny i tak przy miłej pogawędce o tym, że jednak czarny i może taki i takie tam różne bzdety otworzyły ze 3 tusze (i to tylko w czasie, kiedy stałam obok, nie wiem czy otwierały je wcześniej) ![]() ![]() Kiedy już klientka wybrała odpowiedni tusz, to poprosiła o taki nieotwierany, żeby był nowy... W tym momencie na końcu języka miałam zdanie, że chyba trudno tu o nieotwierany tusz, jeśli obsługa sama je w najlepsze otwiera przy pełnej akceptacji klientów ![]() ![]() ![]() Zwykle w takich sytuacjach mówię co myślę, ale po lekturze ostatnich wątków o kulturze w sklepach zwątpiłam i pomyślałam, że zaraz obie na mnie naskoczą, a ja wyjdę na zadymiarę. Teraz sobie pluję w brodę, bo jednak powinnam zareagować na takie zachowanie... |
![]() ![]() |
![]() |
#4840 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4841 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4842 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To jest niewiarygodne! Nie wiem, oni nie mają szkoleń? Zaleceń? ... Rozsądku ? ![]()
Blogujemy 25.08 Codzienny makijaż na lato. 28.07 Must have dla cery tłustej- żel LASS ze złotem! 07.07 Nowość:Mleczko do ciała Isana z 10% mocznikiem. 08.06 "Rajstopy w spray'u od Sally Hansen taniej. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4843 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziś dokupiłam sobie jeszcze jedną tubkę żelu-maski L'Oreal oraz żel Nivea za coś koło 4zł. A co sobie będę żałować, gdy jest CND! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4846 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4847 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Po czym poszła obok i wzięła tani Wibo ![]() ![]() ![]() Różne są sutuacje, ciśnienie się człowiekowi robi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4848 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziewczyny zwracam się do Was z ogromną prośbą, zwracajmy uwagę w takich sytuacjach nawet pracownicom Rossmanna bo to nieuczciwe dla nas potencjalnych nabywców kupowanie suchego tuszu. Jeśli jesteśmy świadkami takiej sytuacji to mówmy głośne NIE DLA OTWIERANIA NOWYCH KOSMETYKÓW!!!! Ja tam mówię i mam w d**** co o mnie pomyślą. Gdyby nie klienci one nie miałyby pracy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Moderator
|
[1=b1bd50e8771e4d005ddabfa b0757352dcbc0d4f7;3335851 8]Dziewczyny zwracam się do Was z ogromną prośbą, zwracajmy uwagę w takich sytuacjach nawet pracownicom Rossmanna bo to nieuczciwe dla nas potencjalnych nabywców kupowanie suchego tuszu.
Jeśli jesteśmy świadkami takiej sytuacji to mówmy głośne NIE DLA OTWIERANIA NOWYCH KOSMETYKÓW!!!! Ja tam mówię i mam w d**** co o mnie pomyślą. Gdyby nie klienci one nie miałyby pracy.[/QUOTE] Jakoś nie pomyslałam o tym żeby iść poskarzyć, chociaż słusznie mówisz, powinnam była. To w końcu ja mogę być tą osobą co pójdzie za tydzień i kupi akurat "ten" tusz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4850 |
Raczkowanie
|
dziewczyny ale tusze też mają testery
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Moderator
|
A bladego pojęcia nie mam
![]() Ale w sytuacji wyżej, którą opisała Elfia4, zrozumiałam że nie chodziło o testery, bo pani sobie taki nieotwierany zazyczyła Edytowane przez alamirka Czas edycji: 2012-04-05 o 09:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Podobnie jest z podkładami, różami, bronzerami, pudrami lakierami do paznokci i wszystkim co da się otworzyć i zmacać potem po cichaczu odstawić na półkę a Ty kupujesz róż który jest jak skamieniały i lakier który się ciągnie jak za przeproszeniem glut i nie masz prawa go zwrócić bo oni zwrotów nie przyjmują. Musimy pomyśleć o jakiejś petycji online i im wysłać. Na wizażu jest nas całe mnóstwo. Bloggerek jest jeszcze więcej i uważam że wypadałoby dla naszego konsumenckiego dobra coś z tym zrobić bo robi się to irytujące jak takie za przeproszeniem wieśniary chodzą i macają a jak im zwrócisz uwagę to jape drą że to nie Twoja sprawa. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
Moderator
|
Ja się muszę przypatrzec czy są u mnie testery tuszów. Z tych tańszych to na bank nie ma. A z tych droższych markowych, hm
![]() Ale fakt jest faktem że pootwierane jest wszystko masowo. Ostatnio nie kupiłam eyelinera bo wszystkie miały zerwane te banderolki z folii, więc uznałam że pewnie jakaś pani sie już tym paćkała ![]() Kupię jak trafię zafoliowany, kiedyś.. ![]() Edytowane przez alamirka Czas edycji: 2012-04-05 o 09:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4854 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W Rossmannach, w których bywam nie widziałam takich akcji. Raczej panie pilnują, aby klienci sami nie testowali i nie grzebali przy produktach. ![]()
Blogujemy 25.08 Codzienny makijaż na lato. 28.07 Must have dla cery tłustej- żel LASS ze złotem! 07.07 Nowość:Mleczko do ciała Isana z 10% mocznikiem. 08.06 "Rajstopy w spray'u od Sally Hansen taniej. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Moderator
|
Dajcie takie panie do mnie
![]() U mnie pilnują tylko ochroniarze. Będąc wczoraj zrobiłam sobie zabawę z jednego. Łaziłam szybko między półkami, co chwilę coś podnosiłam i odkładałam, kręciłam sie między półkami szybkim krokiem, a on biegał za mną. I jak skręciłam w jedną alejkę to się nagle zatrzymałam, on wpadł na mnie, zdeptał mi pięty, wybełkotał "Przepraszam" i uciekł zmieszany ![]() Edytowane przez alamirka Czas edycji: 2012-04-05 o 10:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ochroniarze robią chyba we wszystkich Rossach takie nieprzyjemne wrażenie ( o czym już była mowa w wątku) a co do otwierania to też widziałam panie otwierające tusze, lakiery do paznokci, fluidy i pchają paluchy w cienie, pudry - wszystko na oczach ochrony i pań w fartuszkach i NIKT nic nie mówił. Co prawda za którymś razem, na widok takiej scenki, rzuciłam stronę jednej z pań "spojrzenie" i burknięcie "przecież są testery" ale zostałam zignorowana i obrzucona jeszcze gorszym "spojrzeniem" wielce zbulwersowanej klientki więc dałam sobie spokój ![]() Edytowane przez _cup of tea_ Czas edycji: 2012-04-05 o 11:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Zakorzenienie
|
chyba, że za ochroniarza robi kobieta. Raz byłam świadkiem takiej sytuacji: Kobieta otworzyła cień do powiek, kobieta ochroniarz szybciutko zareagowała i powiedziała tej pani, że to nie jest tester aby sprawdzać odcień.
#4858 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie testery są, bo np sama kiedyś z ciekawości sprawdzałam ten nowy tusz Rimmela, bo zawsze było dla mnie zagadką, jak z jednej dziurki można wyciągnąć dwie różne szczoteczki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Zakorzenienie
|
Co do testów - pełnowymiarowych produktów to niestety to jest nagminne i nawet same sprzedawczynie chętnie reflektują .
Wczoraj byłam w drogerii Vica w Ostrowie Wielkopolskim ulica Kolejowa - pisze to celowo by Ostrowianki wiedziały. Moja kolezanka zapytała o jakiś przyśpieszacz do opalania na którym było napisane, że nadaje się do solarium i na słońce tylko zapomniała nazwy. Pani jej dała ten produkt co szukała -> oki. Ja patrze na tą półke i obok tych linii do opalania były również te produkty przedłużające opalenizne ja złapałam buteleczke z zaciekawienia jaki to produkt bo pierwszy raz na oczy widziałam - chyba firma Marion już nie pamiętam. I moja koleżanka się pyta czy 'on śmierdzi' jak samoopalacz ? - TO JA PANI GO POKAZE Otwarła buteleczke - wylała trochę produktu na rękę mojej kolezanki. Koleżanka się mnie pyta co sądze na ten temat a ja stanowczo - pozwól, że tego nie skomentuje. Dziewczyna(sprzedawczyni) się zmieszała i poszła do koleżanki przy kasie coś pomagać.
#4860 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.