Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku?
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII 3 4,35%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII 7 10,14%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII 11 15,94%
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 3 4,35%
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 23 33,33%
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 9 13,04%
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 1 1,45%
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 2 2,90%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-05, 14:26   #1351
blueelektron
Rozeznanie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Perse dużo siły musi być w Tobie, a ta niech da Wam nowe szanse na przeżycie wielu dobry chwil
Stary 2012-04-05, 14:36   #1352
benka99
Rozeznanie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Perspehone bardzo Ci współczuję. Musisz być dzielna, najważniejsze, że masz oparcie w mężu. Życzę, aby wszystko jak najlepiej Wam się poukładało i żeby już nigdy nic złego Cię nie spotkało
Stary 2012-04-05, 14:39   #1353
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Tak, moja gin to Prof. Olejek.

Czy dobra? Ja jej ufam w 100%. Wiem, że są też osoby, które nie są zadowolone z Jej leczenia. Myślę, że przy takiej profesji jak "lekarz" trudno jest powiedzieć jednoznacznie, że ktoś jest "dobry". Każdy czasami popełnia błędy
Ja nigdy do niej nie chodziłam, ale słyszałam że jest dobrym ginekologiem. Pierwsza w Polsce przeprowadziła operację na płodzie w łonie matki. Gdybym mieszkała w Sosnowcu na pewno bym do niej chodziła. Kilka lat temu była moją klientką, a ja jej fryzjerką.

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-04-05 o 14:41
Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 14:40   #1354
doris888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karozka Pokaż wiadomość

Ja tylko na chwilkę bo nie chciałabym psuć atmosfery bo jestem póki co bardzo nie w formie, ale mam takie pytanie
Wiem, że któraś z Was robiła badanie na awidność wirusa cytomegalii we krwi, mianowicie ile czekałyście na wyniki?
Pytam bo pani doktor w klinice w Krakowie na mnie nawrzeszczała, że późno, że każdy dzień się liczy a następnie kazała iść robić badanie na własną rękę do UJ gdzie mi powiedzieli, że czas oczekiwania na wynik wynosi 2-3 tyg i wszystko by było fajnie tylko jest taki jeden szkopuł, że jestem w 33 tyg
No, ale ja do pani doktor prywatnie nie chodzę więc moje dziecko może poczekać mimo, że powinna mi zlecić te badania na NFZ
to tyle ode mnie w temacie lekarzy którzy robią co mogą
Zresztą lekarz , do którego chodzę prywatnie też tylko potrafił mnie nastraszyć i zostawić bez słowa wyjaśnienia
Póki co czekam na wyniki i staram się nie zwariować
Będę bardzo wdzięczna jeśli któraś z Was ma jakieś informacje w temacie

Pozdrawiam
I trzymam kciuki za wizyty
może ktoś Ci już odpisał a jeszcze nie doczytałam, ja robiłam awidność- płaciłam 80zł i czekałam niecałe 10 dni. robiłam w laboratorium diagnostyki http://www.diag.pl/ może maja też oddział blisko Ciebie.
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 14:43   #1355
Gaabbi
Wtajemniczenie

To prawda, Ona pierwsza przeprowadziła w Polsce operację na płodzie, jak dobrze pamiętam rozszczep kręgosłupa.
Co prawda Prof. Olejek specjalizuje się w ginekologii onkologicznej, ale ciąże i inne sprawy ginekologiczne też prowadzi.
Jedyny minus, to jest cena za wizytę u Niej. Mimo to kolejki są niesamowite. Teraz zapisują chyba na wrzesień A pacjentki przyjeżdżają z całej polski.

Dodam jeszcze, że Prof. Olejek prowadziła również moją Mamę...niestety, nie udało się
Na przykładzie przypadku mojej Mamy, Prof. pisała jakąś pracę i teraz podobno lekarze z całego świata się do Niej w tej sprawie odzywają. Przypadek mojej Mamusi jest podobno baaaaardzo rzadko spotykany. Na palcach jednej ręki można policzyć takie przypadłości.

Ja jestem pacjentką Prof. Olejek już jakieś 10 lat.

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-04-05 o 14:48
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 14:45   #1356
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
To prawda, Ona pierwsza przeprowadziła w Polsce operację na płodzie, jak dobrze pamiętam rozszczep kręgosłupa.
Co prawda Prof. Olejek specjalizuje się w ginekologii onkologicznej, ale ciąże i inne sprawy ginekologiczne też prowadzi.
Jedyny minus, to jest cena za wizytę u Niej. Mimo to kolejki są niesamowite. Teraz zapisują chyba na wrzesień A pacjentki przyjeżdżają z całej polski.

a ile bierze za wizytę?
widziałam kiedyś w tv jak robią taką operację

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 14:45   #1357
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Tak z czystej ciekawości. Ile kosztuje wizyta ?

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-05, 14:48   #1358
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
a ile bierze za wizytę?
widziałam kiedyś w tv jak robią taką operację
350zł
Stary 2012-04-05, 14:50   #1359
śliweńka
Zakorzenienie

z usg? jednorazowo?

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 14:51   #1360
doris888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny,

mam takie pytanie do doświadczonych. Jak rozpoznać odchodzące wody? Bo właśnie się trochę zaniepokoiłam, zrobiło mi się dosyć mocno mokro i to dosyć szybko (nie wygląda mi to na nietrzymanie moczu ) A jak na zwykły śluz, to jest go chyba za dużo...

Czy one jakoś specjalnie wyglądają? Pachną? A może mogę coś wymacać?
Dzwonić do położnej czy lekarza?
ja widziałam przedwczoraj jak odeszły dziewczynie wody- powiem Ci że zalało ją/ a w zasadzie podłogę nieźle- ale nic nie było czuc a były całkiem bezbarwne- dla mnie wygladało to jak zwykła woda na podłodze/ no ale wiadomo- nie wąchałam w każdym razie wiem że w szpitalu robia test jak któraś nie jest pewna czy to wody czy nie- pobieraja wymaz i za 3/4h jest wynik- może się przejedź na IP- będziesz spokojniejsza.
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 14:51   #1361
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Uuu, nieźle.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-05, 14:53   #1362
kism
Wtajemniczenie

Perse, Kochana! Nie wiem, co napisać...
Dziękuję, że podzieliłaś się z nami tym, co przeżyłaś. Życzę dużo sił i wszystkiego dobrego Tobie i Twojej rodzinie. Pisz u nas zawsze kiedy będziesz mieć siły i chęci!
Będziemy na pewno wdzięczne, jeśli podzielisz się z nami wiadomościami, jeśli dowiesz się czegoś, dlaczego tak się wydarzyło...
Trzymaj się!
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 14:54   #1363
begie13
Zadomowienie

Cytat:
350zł

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 14:55   #1364
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
350zł
wow, całkiem sporo
Ale widocznie warta jest swojej ceny
Stary 2012-04-05, 14:59   #1365
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość

Za to wczoraj też byłam na szybkiej szkole rodzenia - bo u nas to dwie godziny twrało dwa razy - zatem moje zdumienie nie miało granic, jak usłyszałam jaka jest opieka podczas porodu, czy to cesarka czy zwykłego - ale cesarka to w ogóle mnie zdumiała, po pierwsze partner siedzi z Tobą od samego początku do końca - przy głowie, dostaje też dziecko do potrzymania, gdyż Ty po znieczuleniu mieć go nie możesz, wypraszają go tylko na chwilę, kiedy chcą Cię przebrać w czyste rzeczy, potem po dwóch godzinach przewożą dziewczynę z sali do cesarek na salę rehabilitacyjną, gdzie leży i cały czas ma i dziecko i partnera przy sobie. Przy cesarce jest 10 osób! położna, lekarz, asysten, anastezjolog, pediatra i jeszcze kilka innych. Dziecko dostaje taga na nogę, który blokuje drzwi jeśli ktoś by chciał go wynieść, albo się przemieścić poza salę w której się leży, położna przychodzi trzy razy na dzień sprawdzać stan zdrowia dziecka i kobiety.... czyli krótko mówiąc, przez całą ciążę się Tobą za bardzo nie interesują, ale jak już trafisz do szpitala masz obsługę jak w hotelu. Podają Ci kawę, herbatę, tosty, ciastka - coś lekkiego, żeby w razie W można było podać znieczulenie i zrobić cesarkę.
Kur...de i jak takie coś czytam to mnie nerwy biorą. W takich warunkach powinna rodzic kobieta, a nie być skazana na czyjąś łaskę, aż ktoś się nią będzie chciał zająć. Ja właśnie rano rozmawiałam z mężem, ze chyba chcę pojechać do Warszawy do prywatnego szpitala i mam gdzieś ile to kosztuje. W sumie oboje jesteśmy za, ale jak potem z takim maleństwem wracać do Wrocłąwia??? Jedzie sie ok 6,7 godzin

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Dzięki

EDIT:
Spirytus to akurat nie w aptece, tylko w alkoholowym tylko tak napisałam, że można kupić to albo to... Zwariować można z tymi zaleceniami Jak Maks się urodził, to kazali mi patyczkami i spirytusem (z przegotowaną wodą 2:1) jechać pępek koniecznie 2 razy dziennie, a na obecnej sr położna powiedziała, że Octeniseptem 2-3 razy w tyg. prysnąć Jakoś tego nie widzę, przy pępku łatwo się jakieś podrażnienia i bakterie wdają, itp... Ja zostaję przy spirytusie tak jak to się przez lata robiło!
No właśnie, jak to było z przemywaniem pępka??? Przy zmianie pieluchy przemywamy rozcieńczonym spirytusem z wodą, a po kąpieli samym spirytusem??? Nie za często???

Cytat:

Nie wkurzaj się. To normalne, bo u nas w polsce cesarka na życzenie, od jakiegoś czasu, jest zabroniona. To jest operacja i nie można wykonywać jej każdemu, kto tego chce. Ja się cieszę, że nie jest u nas cc już tak powszechne.

Mój lekarz sam powiedział, że robi się tu tak niechętnie te cesarski ze względu na kasę i tyle.
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 15:00   #1366
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
z usg? jednorazowo?
Ja akurat płacę 300zł za każdą wizytę, bo ciąża zaczęła mi się w starym roku. Od nowego roku cena jest wyższa i wynosi właśnie 350zł. Cena zawiera wszystko tzn. badanie, usg (dopochwowe i na brzuszku), wszelkiego rodzaju wymazy (cytologia, z pochwy), ktg. Jedyne za co płacę dodatkowo, to badania prenatalne, które wykonuję u innej lekarki, która ma lepszy sprzęt i za badani krwi, moczu.

Pisałam Wam właśnie dzisiaj, że 11 kwietnia zbiegną mi się dwie wizyty: rano prenatalne, wieczorem wizyta u ginki. Także 600zł nie moje
Stary 2012-04-05, 15:03   #1367
pola_m
Wtajemniczenie

hej

Zadzwoniłam i lekarka powiedziała mi, żeby przyjechać na wszelki wypadek, akurat była w szpitalu. No i przyjechałam i fałszywy alarm Sprawdziła przy okazji przepływy, wszystko ok.

Ale powiem Wam, że dotarło do mnie że to już może być niedługo... Wzięłam się za dopakowanie torby ( bo jak zaczęłam ją pakować ze trzy tyg. temu, tak teraz stoi nieruszona).

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość

Zatem tak, poszłam dzisiaj z mężem do PCK , on chciał oddawać krew. Ja powiedziałam, że chcę sobie zrobić morfologię, bez oddawania krwi. Pani zapytała czy jestem dawcą, powiedziałam, że tak. Wzięła ode mnie dowód, sprawdziła w bazie i powiedziała, że już dużo razy oddawałam krew w związku z powyższym za badania nie muszę płacić. Mogę zrobić je bezpłatnie nie oddając krwi. Pech chciał, że ja potrzebowałam tylko morfologię, ale pani mnie pytała czy coś jeszcze będę chciała zrobić np. przeciwciała czy coś tam. Tak zostałam poinformowana dzisiaj, że na własny użytek badania krwi robię za darmo nie oddając krwi Mam nadzieję, że jasno to napisałam

no to faktycznie się dowiedziałaś... ale lepiej późno niż wcale Będziesz wiedziała na przyszłość

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomóżcie. Od kilku dni jeden raz w nocy mam mega mocny skurcz łydki, ale przeokropny. Spotkałam wczoraj znajomą położną, i zapytałam czy bez konsultacji z lekarzem mogę zażywać np magnez na te skurcze. Powiedziała że jak najbardziej. Więc dziś zakupiłam Magnez. Ale okazało się, że to jest magnez z wit B6. I było by chyba ok, gdyby nie fakt, że w przyjmowanym przeze mnie Prenatalu, jest już wit B6 w dawce 185% zalecanego dziennego spożycia!!! Bierzecie może magnez na skurcze łydek? Albo coś innego? może mi podpowiecie co mam zrobić? Kupić zwykły magnez? Dzwonienie do ginekologa w moim przypadku nic nie da, bo tam odbiera jego chyba mama w domu i nie ma możliwości przełączenia do gabinetu. Komórki swojej on nie podaje.
Magnez jest przeważnie z wit b6, wtedy się chyba lepiej wchłania. Najlepiej zapytać w aptece, czy można przedawkować jakoś tę witaminę.
Ja biorę chelatowany magnez i generalnie jest ok. A ze skurczami (zwłaszcza stóp)miałam całe życie potworne problemy. Na mnie najlepiej działa odginanie w drugą stronę (niż tą co ci wygina skurcz), staram się rozruszać i masować.

Perse, dzięki, że znalazłaś siłę, żeby do nas zajrzeć. Dobrze, że masz takie wsparcie w najbliższych. Trzymajcie się, modlę się za Was i Waszego synka.
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 15:08   #1368
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Kur...de i jak takie coś czytam to mnie nerwy biorą. W takich warunkach powinna rodzic kobieta, a nie być skazana na czyjąś łaskę, aż ktoś się nią będzie chciał zająć. Ja właśnie rano rozmawiałam z mężem, ze chyba chcę pojechać do Warszawy do prywatnego szpitala i mam gdzieś ile to kosztuje. W sumie oboje jesteśmy za, ale jak potem z takim maleństwem wracać do Wrocłąwia??? Jedzie sie ok 6,7 godzin

Mój lekarz sam powiedział, że robi się tu tak niechętnie te cesarski ze względu na kasę i tyle.
Najpierw wszystkie nie zazdrościłyśmy kapukat rzadkich badań i małego zainteresowania lekarzy ciążą, a teraz chciałybyście się tam przenieść na poród- dobre U nas też nie jest wcale tak źle i nie wiem skąd pogląd, że ktoś nam robi łaskę

Co to za lekarz??? Skoro Ci tak powiedział, to chyba czeka na kopertę Bo innego względu na kasę nie widzę NFZ lepiej płaci za cc niż sn...
Stary 2012-04-05, 15:09   #1369
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:

Dodam jeszcze, że Prof. Olejek prowadziła również moją Mamę...niestety, nie udało się
Na przykładzie przypadku mojej Mamy, Prof. pisała jakąś pracę i teraz podobno lekarze z całego świata się do Niej w tej sprawie odzywają. Przypadek mojej Mamusi jest podobno baaaaardzo rzadko spotykany. Na palcach jednej ręki można policzyć takie przypadłości.

Ja jestem pacjentką Prof. Olejek już jakieś 10 lat.
Przykro mi z powodu Twojej mamy
Niestety lekarze nie zawsze są w stanie wygrać z chorobą u dorosłego człowieka i to nie jest ich wina, ale niestety w przypadku ciąży jest inaczej. Wiele tragedii dałoby się uniknąć gdyby nie zaniedbanie i niekompetencja lekarzy. Ja też chodzę do profesora, jest on specjalistą od prowadzenia trudnych ciąż, po poronieniach itp. Na necie ma różne opinie, nie wszyscy są zadowoleni, głównie chodzi o pieniądze że za dużo bierze. Rzeczywiście kobieta która ma bezproblemową ciążę nie potrzebuje go do prowadzenia, taką ciążę poprowadzi nawet kiepski lekarz (widziałam to na przykładzie moich koleżanek)

Stary 2012-04-05, 15:10   #1370
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Perse trzymaj się kochana

Ja dzis umyłam poł łazienki, jutro drugą połowe umyje, bo dzis nie dałam rady, jeszcze poprasowałam i padnieta jestem.

A po remoncie nie wypakowałam wszystkiego i nie wiem kiedy za to się wezmę.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 15:11   #1371
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
hej

Zadzwoniłam i lekarka powiedziała mi, żeby przyjechać na wszelki wypadek, akurat była w szpitalu. No i przyjechałam i fałszywy alarm Sprawdziła przy okazji przepływy, wszystko ok.

Ale powiem Wam, że dotarło do mnie że to już może być niedługo... Wzięłam się za dopakowanie torby ( bo jak zaczęłam ją pakować ze trzy tyg. temu, tak teraz stoi nieruszona).
ufff, to dobrze, że wszystko ok

A na kiedy Ty masz termin??
Stary 2012-04-05, 15:11   #1372
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Ja akurat płacę 300zł za każdą wizytę, bo ciąża zaczęła mi się w starym roku. Od nowego roku cena jest wyższa i wynosi właśnie 350zł. Cena zawiera wszystko tzn. badanie, usg (dopochwowe i na brzuszku), wszelkiego rodzaju wymazy (cytologia, z pochwy), ktg. Jedyne za co płacę dodatkowo, to badania prenatalne, które wykonuję u innej lekarki, która ma lepszy sprzęt i za badani krwi, moczu.

Pisałam Wam właśnie dzisiaj, że 11 kwietnia zbiegną mi się dwie wizyty: rano prenatalne, wieczorem wizyta u ginki. Także 600zł nie moje
a powiedz mi czym się różni to Twoje prenatalne od zwykłego usg??

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 15:11   #1373
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Pamietajce zeby ten magnez brac do max 35-36 tygodnia ciazy tak jak mi lekarz zalecil
zbieram sie na usggggggg ;]]]]

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-04-05 o 15:13
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-05, 15:13   #1374
Dasti80
Zakorzenienie

Ewunia a Ty chcesz czy musisz mieć cc??

Stary 2012-04-05, 15:15   #1375
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
a powiedz mi czym się różni to Twoje prenatalne od zwykłego usg??
W sumie niczym. Moja gin za każdym razem mówi, że wszystko jest ok i Ona nie widzi konieczności robienia dodatkowego usg prenatalnego, że jest to moja decyzja. Ja robię, bo....hmmm....chcę być spokojniejsza Wczoraj właśnie obraziłam się na moje P, bo zapytał mnie, po co mamy iść na to ostatnie badanie prenatalne. A może On ma rację? Może to bez sensu Kurcze, teraz będę miała dylemat, czy robić to dodatkowe badanie, czy nie
Stary 2012-04-05, 15:16   #1376
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie jest tak samo, na badania prenatalne chodzę do kogoś innego, ale w klinice mojego profesora. Tylko mi zawsze tak wyznaczali że jak mam prenatalne to za 2 tygodnie wizyta u niego, a nie w ten sam dzień

Stary 2012-04-05, 15:17   #1377
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Pamietajce zeby ten magnez brac do max 35-36 tygodnia ciazy tak jak mi lekarz zalecil
zbieram sie na usggggggg ;]]]]

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-05, 15:18   #1378
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
ufff, to dobrze, że wszystko ok

A na kiedy Ty masz termin??
1,05 czyli jeszcze trochę
Moja bratowa miała taką sytuację, że "cośtam jej pociekło chyba" i pojechali na wszelki do szpitala i okazało się że to poród. Tylko u niej to był chyba 38 tc
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 15:22   #1379
Dasti80
Zakorzenienie

ufff... 30 pieluch wyprasowane tetrę prasuje się okropnie, lepiej flanelowe.

Agatka

Stary 2012-04-05, 15:23   #1380
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Witam!
Z dobrych wiadomości to mój Staś ma 2800g wczoraj byłam na wizycie gin. posprawdzał wszystko i jest ok. powiedział ze jakby coś się zaczęło to do szpitala prosto że waga 2800 jest bezpieczna nie ukrywam że jak zawsze uspokojona wyszłam ze wszystko dobrze z małym.

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Witam
u mnie pogoda dziś niespecjalna, szaro i brzydko....
We wtorek wieczorem byłam na pogotowiu, pisałam tu, że coś mi się stało z twarzą, potem doszło jeszcze kłucie w dole brzucha i robiło mi się jakoś słabo. Na pogotowiu baaardzo stary lekarz jak tylko zobaczył brzuch wypisał mi skierowanie na oddział dopiero potem z łaską zmierzył ciśnienie (130/90) i obejrzał buzię potwierdzając porażenie nerwu twarzowego.
Potem poszłam na oddział gin-poł, tam gin powiedział, że nie widzi sensu w tym, żebym z porażeniem zostawała w szpitalu. Zrobił usg, na którym wyszło, że mały obrócił się główką w dół i powiedział, że to kłucie to od nacisku główki. To mnie trochę uspokoiło i poczułam się lepiej.

Wczoraj musiałam iść do lekarza rodzinnego po skierowanie i później do neurologa. Oczywiscie oczekałam się długo, bo lekarze mają gdzieś pacjentów i przychodzą kiedy im się podoba
I dowiedziałam się, że na porażenie bierze się sterydy albo jakieś prądy, których w ciąży nie można. Dostałam jedynie skierowanie na masażę twarzy, byłam już wczoraj i dziś, ale bez leków nie ma co za bardzo liczyć na poprawę, muszę sama w domu robić dużo ćwiczeń i może to rozruszam. Pocieszające jest to, że mam stopień lekki, mogę prawie do końca domknąć oko i mówić w miarę wyraźnie.

Neurolog powiedziała, że jestem trzecią kobietą w ciąży w ciągu tygodnia z porażeniem. Dziewczyny uważajcie na siebie, nie wychodźcie na silny wiatr, unikajcie przeciągów, nie otwierajcie szyb w samochodzie.

o rany! Ale mialas przezycia...

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Po wizycie:
Szyjka ładnie trzyma pomimo tych skurczy itp,jest zamknięta,zwarta(cokolwie k to oznacza).Szymon waży 2243g-adekwatnie do tc.Zwolnienie mam do 10maja i wtedy też mam wizytę ale jeszcze mam się wbic za dwa tyg po wyniki z posiewu z pochwy.
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości