|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,35% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
7 | 10,14% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
11 | 15,94% |
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
3 | 4,35% |
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
23 | 33,33% |
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
9 | 13,04% |
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
1 | 1,45% |
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
2 | 2,90% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1262 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
![]() ![]() tak, z fotelikiem ![]() ![]() No właśnie, ponoć przed porodem jest przypływ sił witalnych.
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1263 | |
Rozeznanie
|
No to się jeszcze pochwalę, że powoli dojrzewamy z Mężem do tematu wyprawki
![]() A lista chyba właśnie sensowna. Przeraziło mnie, co napisała Agatka na poprzedniej stronie o możliwościach odwiedzin po porodzie w jej szpitalu ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez fonn Czas edycji: 2012-04-05 o 10:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1264 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1265 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
czy taki : http://www.tomiko.pl/1506,okt-stojak...-i-100-cm.html Będę kupować w sklepie, ale wiecie, są tańsze i droższe. Wanienkę radzono mi kupować taką zwykłą , najwzyklejszą za 20 zł, tylko dużą, no i do tych wanienek standardowych są też standardowe stelaże, ale ja nie wiem czy one należą do stabilnych, mam wrażenie, że na desce do prasowania byłoby juz pewniej ![]() Aaaa... no i jeśli chodzi o wanienki to ta mnie urzekła: http://designdladzieci.blogspot.com/...em-hoppop.html jest po prostu BOSKA , tylko mała. Do tego można dokupić też wiaderka do kąpieli . a powiedz mi kism czemu kupowałaś pampersy 2? Bo ja jeszcze nie kupiłam pampersów, mam trochę czasu jeszcze (31tydzien), ale myślałam ze dla noworodka to jedynkę ... ![]() Cytat:
Laktatora też chciałam NIE kupować na razie, tym bardziej , że położna mówiła mi, że w sumie to nie powinno się go używać przez pierwszy tydzień, bo to tylko pogarsza sprawę i że potem też można sobie rozstroić laktacje tym sprzętem ( ale wiadomo, co położna czy matka , to inna opinia, więc też się nie sugeruje jakoś za bardzo , dopóki sama nie sprawdzę, nie będę się upierać przy żadnej z teorii), mówiła też, że jak się przetrzyma ten cały nawał pokarmowy, to potem się wszystko reguluje i jest cacy i nie trzeba używać nic więcej ( ja się z tym nei zgadzam, bo czasem po prostu trzeba i już). Ale stwierdziłam, że na tym Ujastku to po prostu cholera wie, jak to będzie z opieką po porodzie i po prostu dla świętego spokoju kupię ten laktator przed porodem, poza tym , w sklepie są drogie, bo te elektroniczne Aventy kosztują prawie 500 zł, a na allegro można znaleźć dużo taniej, i tak to muszę mieć i tak , w razie jakbym musiała wyjść i zostawić dziecko, a potem od października i tak je będę zostawiać 2 x w tygodniu bo mi się trafiła fucha na uczelni i chyba się na nią zdecyduję, to wolę nie przepłacać i mieć to już z głowy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1266 |
Rozeznanie
|
Witam!
Z dobrych wiadomości to mój Staś ma 2800g wczoraj byłam na wizycie gin. posprawdzał wszystko i jest ok. powiedział ze jakby coś się zaczęło to do szpitala prosto że waga 2800 jest bezpieczna nie ukrywam że jak zawsze uspokojona wyszłam ze wszystko dobrze z małym. [QUOTE=kism;33359821]Dzięki ![]() O baldachimach nieraz już była mowa... Po prostu trzeba go regularnie prać i tyle ![]() Moje zakupy w aptece obejmowały: paracetamol w czopkach Disnemar (sól morska do nosa) Octecnisept/spirytus 95% sól fizjologiczna jałowe gaziki Tantum Rosa Linomag (zielony do pupy) Linomag Sun (na ten podawany przez agatę się zdecydowałam) Maltan To chyba wszystko... EDIT: Spirytus to akurat nie w aptece, tylko w alkoholowym ![]() ![]() ![]() Kism z tego co czytałam to wyprawka skończona ![]() Jeśli chodzi o ten spirytus to ja też będę robić po staremu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1267 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1269 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() u mnie pogoda dziś niespecjalna, szaro i brzydko.... We wtorek wieczorem byłam na pogotowiu, pisałam tu, że coś mi się stało z twarzą, potem doszło jeszcze kłucie w dole brzucha i robiło mi się jakoś słabo. Na pogotowiu baaardzo stary lekarz jak tylko zobaczył brzuch wypisał mi skierowanie na oddział ![]() Potem poszłam na oddział gin-poł, tam gin powiedział, że nie widzi sensu w tym, żebym z porażeniem zostawała w szpitalu. Zrobił usg, na którym wyszło, że mały obrócił się główką w dół i powiedział, że to kłucie to od nacisku główki. To mnie trochę uspokoiło i poczułam się lepiej. Wczoraj musiałam iść do lekarza rodzinnego po skierowanie i później do neurologa. Oczywiscie oczekałam się długo, bo lekarze mają gdzieś pacjentów i przychodzą kiedy im się podoba ![]() I dowiedziałam się, że na porażenie bierze się sterydy albo jakieś prądy, których w ciąży nie można. Dostałam jedynie skierowanie na masażę twarzy, byłam już wczoraj i dziś, ale bez leków nie ma co za bardzo liczyć na poprawę, muszę sama w domu robić dużo ćwiczeń i może to rozruszam. Pocieszające jest to, że mam stopień lekki, mogę prawie do końca domknąć oko i mówić w miarę wyraźnie. Neurolog powiedziała, że jestem trzecią kobietą w ciąży w ciągu tygodnia z porażeniem. Dziewczyny uważajcie na siebie, nie wychodźcie na silny wiatr, unikajcie przeciągów, nie otwierajcie szyb w samochodzie.
#1270 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1271 |
Wtajemniczenie
|
Po wizycie:
Szyjka ładnie trzyma pomimo tych skurczy itp,jest zamknięta,zwarta(cokolwie k to oznacza).Szymon waży 2243g-adekwatnie do tc.Zwolnienie mam do 10maja i wtedy też mam wizytę ale jeszcze mam się wbic za dwa tyg po wyniki z posiewu z pochwy. Czekam na kuriera,tzn w sumie aż 3 bo zamawiałam od raj-rodzica,rp i wylicytowałam ciuchy. A i Filip mój wkońcu zrobił ząbek,niechętnie ale jaki był dumny z siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1272 |
Zadomowienie
|
Efijy super! Teraz na pewno będziesz spokojniejsza!
Anulka mi też się lepiej jeździ jako kierowca niż jako pasażer ![]() Fonn dziękuję za listę ![]() Benka strasznie z tym porażeniem! Mam nadzieję, że Ci się poprawi ![]() Zrobiłam wczoraj pranie (na dwa rzuty), później wszystko prasowałam i ledwo żywa byłam. A jeszcze ze 4 prania trzeba zrobić, kto to tyle ciuszków nakupił ![]() Prałam i prasowałam wczoraj pieluchy tetrowe te pojedyncze od r_p77 i wszystko z nimi jest dobrze, nie rozleciały się ![]()
#1273 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1274 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tańszy odpowiednik Octaniseptu to Asept |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1275 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1276 |
Zakorzenienie
|
no to gratuluję wizyt i dobrych wieści o dzieciaczkach
![]() to znaczy, że porażenia nerwu twarzowego w ciąży można nabawić się przez wiatr? Kism - gratuluję wyprawki, bo Ci nie pogratulowałam, ale wiesz ja mam ostanio straszną sklerozę ![]() co do tej wanienki, widziałam ją na żywo - jest śliczna, chocią mała, ale ciężka! ja mam najprostrzą z możliwych - i cieszę się bo jest leciutka, wszędzie można ją postawić i nie trzeba dzwigać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1277 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratki za zakupy Odnośnie Rp- uważam, że nie ma porównania z rajemrodzica, informację emailowe czytelne, kultura odpowiedzi, wczoraj właśnie przyszła mi od niego paczka i w pudełkuz laktatorem np. nie było pojemniczka , poinformowałam go o tym, odpisał mi, że bardzo przepraszają i że doślą, nie robił żadnych problemów, paczka odpowiednio starannie zapakowana, natomiast rajrodzica wszystko wrzucił to jednej" tytki", późna wysyłka i jeszcze niezbyt miłe emaile zwrotne. Ogólnie można porównać u tych dwóch sprzedawców liczbę negatywnych komentarzy. Podsumowując czas wysyłki na paczkę od rp czekałam 2 dni, od rajrodzica około 2 tyg. Ja też już po wizycie, mój mały wg usg waży ponad 2,5 kg, trochę mnie pomęczył ![]() w ogóle idąc na tramwaj szłam z 15 min, w dole bolało mnie jak na miesiączkę< ale tak lekko-powiedziałam o tym gin-powiedział, że normalny objaw hmm> zsapałam się strasznie, dobrze, że w tramwaju miałam gdzie usiąść, ogólnie mi słabo było po tym spacerze. Wracając czułam, że moge pawia puścić, ludzi pełno, w kieszeni awaryjna torebka foliowa, na szczęście guma miętowa pomogła ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1278 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję ![]() Cytat:
Jutro dowiem się jednak wszystkiego u gina. [QUOTE=moniczka1302;333592 17] od kilku dni mam takie bolesne skurcze, wlasnie daja mi sie we znaki, a chcialam sobie zrobic cieplejsza kapiel , nie wiem czy w takim wypadku to wskazane... /QUOTE] nie wiem dalej na kiedy masz termin, ale kąpiel jest wręcz wskazana, żeby wykluczyć potencjalny poród. Jeżeli skurcze nie miną właśnie po niej to może to oznaczać, że to już czas ![]() Wróciłam z kicią podbudowana psychicznie ![]() ![]() Potem pojechałam z mężem do PCK, bo muszę mieć na jutro morfologię a on stwierdził, że od razu odda sobie krew. Wiecie co? Okazało się, że jako honorowy dawca mam robione badania krwi za darmo ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1279 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1280 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1281 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() oby opieka też była ok ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1282 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ty to masz z tymi nagrodami ![]() Cytat:
![]() Najważniejsze, że wszystko ok. W dłuższe wyprawy się nie wybieram, mam jakiś uraz po tym jak taka ode mnie z rodziny wybrała się na początku 8 miesiąca w góry, oczywiście pospacerować po dolinach, ale sama droga tak ją wytrzepała (od nas w góry się jedzie z 4 godziny), że zaraz po przyjeździe trafiła do szpitala, Lenka się urodziła jako wcześniak i do dnia dzisiejszego widać skutki tego. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1283 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1284 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A to że badania mogłaś robić za darmo to są niezłe jaja,tyle kasy wydałaś a tu takie wiadomości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1285 |
Zakorzenienie
|
no jaja jajami (skoro Wielkanoc za pasem
![]() I dziękuję za kciuki za moje kiciątko ![]() ![]()
#1286 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
Mnie się dzisiaj nic nie chce
![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas, teoretycznie, też może być partner przy cc, jako osoba asystująca. Cytat:
![]() ![]() ![]() Jeszcze nie wiem, czy pojedziemy.... Zobaczę jak się będę czuła. Ja również mam termin wizyty na 25 kwietnie ![]() Idę jednak też wcześniej, bo muszę po 10 dniach od wypisu ze szpitala skonsultować się z lekarzem prowadzącym. I wyszło tak, że 11 kwietnia mam rano badania prenatalne, a popołudniu wizytę u mojej ginki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A dzisiaj zrobię chyba ryż z piersią z kurczaka i brokułem ![]() Cytat:
Cytat:
Ja na Twoim miejscu (skoro Ci nie chlusnęło) obserwowałabym, co się dzieje dalej. Jeśli faktycznie sączą Ci się wody płodowe, to za jakiś czas znowu powinno coś wody polecieć. A najlepiej zrobisz, jeśli skontaktujesz się z lekarzem. Cytat:
![]() Ja od tego sprzedawcy zamówiłam wczoraj: http://allegro.pl/rozki-firmy-baby-r...234672151.html http://allegro.pl/torba-na-pampersy-i2237608892.html http://allegro.pl/baby-raj-niezbedny...249205922.html wszystko we wzorze 3- czerwone kwiatuszki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nam na szkole rodzenia proponowali i spirytus i octenisept. Mówili jak co działa i z czym to "się je" ![]() ![]() ![]() Mam do Was pytanie. Kupiłam dla mojej Hani kołyskę i teraz nie wiem, czy mam do niej dokupować jakieś prześcieradła? Wczoraj dopiero o tym pomyślałam ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1287 |
Zakorzenienie
|
Clauudik na bank też by Cię to obejmowało, bo nawet jeżeli dawno nie oddawałaś to mają Cię w bazie danych.
#1288 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1289 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
ja to widzę tak, fasolka z masełkiem i bułką tartą, ziemniaczki z koperkiem, jajo sadzone i maślanka sama idę dziś na łatwiznę, nie mam sił po tej wizycie, mielone smażę z pieczarkami sos bolone z pudliszek i makaron Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
[QUOTE=andzya;33362048]a w którym jesteś tygodniu? Bo mi się wydaje, że u mnie to skurcze przepowiadające, skończyłam dzisiaj 35 TC. dziękuję ![]() wiem, wiem, obawiam sie, że skurcze przepowiadające się zaczęły. Do tego doszły bolesne skurcze jak na okres, wiec jestem praktycznie przekonana, że to to. Jutro dowiem się jednak wszystkiego u gina. trzymam kciuki Cytat:
Za niewiedzę się płaci ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1290 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:08.